یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در چهار ماه اول فعالیت مجلس ۳۴۴ سوال از وزرا در دستور کار کمیسیونها قرار گرفته خواستار تعامل بیشتر دولت و مجلس در این زمینه شد.
امتیاز خبر: ۸۴ از ۱۰۰ تعداد رای دهندگان ۳۹۴
یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در چهار ماه اول فعالیت مجلس ۳۴۴ سوال از وزرا در دستور کار کمیسیونها قرار گرفته خواستار تعامل بیشتر دولت و مجلس در این زمینه شد.
به گزارش ایسنا، علی اصغر یوسفنژاد اظهار کرد: در طول چهار ماهه اول فعالیت مجلس دهم ۲۰۵ طرح و لایحه (۱۲۹ طرح و ۷۶ لایحه) در مجلس در حال بررسی است که از این تعداد ۱۲۰ طرح و لایحه مربوط به مجلس جدید است و ۸۵ طرح و لایحه براساس ماده ۱۴۱ آیین نامه داخلی مجلس از دوره قبل به مجلس دهم منتقل شده است.
وی افزود: همچنین در طی این مدت ۳۴۴ سوال در دستور کار کمیسیونها قرار گرفته که برخی در صحن علنی مطرح شده است. در این میان وزارت اقتصاد با ۴۱ سوال، وزارت جهاد کشاورزی با ۳۸ سوال، وزارت کار با ۳۲ سوال، وزارت نیرو با ۳۶ سوال و وزارت کشور با ۳۱ سوال بالاترین تعداد سوالهای نمایندگان را به خود اختصاص دادند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه قانونگذاری و نظارت مهمترین وظایف نمایندگان در مجلس است، ادامه داد: در بعد نظارت سوال، تحقیق و تفحص، استیضاح و تهیه گزارش در مورد عملکرد دستگاههای اجرایی انجام شده که به نظر میرسد مجلس شروع خوبی در این زمینه داشته است.
وی افزود: البته به اعتقاد من این تعداد سوال برای شروع کار مجلس خیلی زیاد است و میطلبد که تعامل دوطرفه بیشتری بین دولت و مجلس وجود داشته باشد تا سوالات کمتری مطرح شود. زیرا در طول یک دوره حداکثر ۴۰۰ جلسه علنی برگزار میشود و اگر قرار باشد همین ۳۴۴ سوالی که تاکنون در کمیسیونها مطرح شده در صحن علنی مطرح شود زمان زیادی را از مجلس خواهد گرفت.
یوسفنژاد با بیان اینکه بهتر است دولت احکام مورد نیاز خود را به شکل لایحه به مجلس ارائه کند اضافه کرد: در عین حال در برخی مواقع دولت اقدام به ارائه لایحه در موارد لازم نمیکند و این نمایندگان هستند که براساس خواستههای مردم و نیاز موجود اقدام به تدوین طرح میکنند.