سطح ویتامین B در بدن مادر در دوره بارداری میتواند بر احتمال بروز اگزما در کودک تاثیر بگذارد.
به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان دانشگاه “ساوثهمپتون” انگلیس در یک بررسی مشاهده کردند: در صورتیکه سطح یک نوع از ویتامین B در دوران بارداری مادر بالا باشد نوزادی که به دنیا خواهد آورد پس از رسیدن به ۱۲ ماهگی، کمتر در معرض ابتلا به اگزما خواهد بود.
در این مطالعه میزان “نیکوتینامید” و “تریپتوفان” در بدن ۴۹۷ زن باردار بررسی شد و همچنین میزان اگزمای پوستی در کودکان آنان در دوره شش تا ۱۲ ماهگی مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها حاکیست نوازادانِ مادرانی که سطح نیکوتینامیدِ بدنشان در دوره بارداری بالا است ۳۰ درصد کمتر احتمال دارد در ۱۲ ماهگی دچار اگزمای پوستی حاد شوند. همچنین ارتباط قویتری نیز با افزایش سطح اسید آنترانیلیک که حاصل متابولیسم تریپتوفان است، مشاهده میشود.
نیکوتینامید نوعی از ویتامین B۳ است که میتوان با مصرف خوراکیهایی همچون ماهی، گوشت قرمز، مرغ، قارچ، آجیل و قهوه آن را تامین کرد.
نیکوتینامید با بهبود وضعیت کلی، رطوبت و انعطاف پذیری پوست میتواند فرآیندهای بیماری مرتبط با اگزما را تغییر دهد.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، اگرچه پماد نیکوتینامید در درمان اگزمای پوستی مورد استفاده است اما پیش از این ارتباط بین سطح نیکوتینامید بدن مادر در دوران بارداری و احتمال ابتلای نوزاد به اگزما پیش از این مورد مطالعه قرار نگرفته بود.