برای مبتلایان به سندروم تخمدان پلی کیستیک همواره این سوال مطرح است که مصرف سویا برایشان خوب است یا خیر؟ برای اینکه تا حدودی این ابهام در میان مبتلایان به این سندروم برطرف شود به شرح کامل آخرین مطالعات در این زمینه می پردازیم…
سویا یک ماده غذایی گیاهی است، سویا به دلیل داشتن تمام اسیدآمینه های مورد نیاز بدن ما یک منبع پروتئینی کامل محسوب می شود. همچنین این ماده غذایی باارزش حاوی اسید چرب های ضروری است که بدن ما به آن ها نیاز دارد و منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. سویا حاوی فیتواستروژن های گیاهی است یعنی عملکرد هورمون استروژن را در بدن تقلید می کند.
آسیایی ها هزاران سال است که از سویا در برنامه غذایی خود استفاده می کنند در سال های اخیر استفاده از سویا فرآیند شده در آمریکا افزایش یافته است.
فواید سویا
* تسکین علائم آزار دهنده دوران یائسگی
* پیشگیری از سرطان سینه و پروستات
* مفید برای سلامت استخوان ها
* پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی
مطالعات نشان می دهد که خواص درمانی سویا خالص یعنی سویایی که هیچ فرآیندی روی آن انجام نشده است از سویا فرآیند شده مثل پروتئین سویا ایزوله که از دانه های سویا مشتق شده است، بیشتر است و مصرف زیاد سویا فرآیند شده برای بدن خوب نیست.
فواید سویا در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک
* کاهش کلسترول بد یا LDL خون
* کاهش مقاومت به انسولین
* کاهش فاکتورهای التهابی خون
* کاهش رادیکال های آزاد
* کاهش هورمون تستوسترون
بر طبق نتایج مطالعه منتشر شده در مجله غدد و متابولیسم آمریکا، زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک که در برنامه غذایی خود از سویا استفاده می کردند در مقایسه با زنانی که سویا نمی خوردند کلسترول خونشان کاهش پیدا کرد و مقاومت به انسولین در آن ها بهبود پیدا کرد.