گفته می شود

 

گفته می شود نشانه هایی جدید از تمایل ترکیه به تغییر رویکرد خود در قبال سوریه مشاهده می شود. به نوشته روزنامه «حریت»، معاون نخست وزیر ترکیه اذعان کرد، منبع دردهای امروز ترکیه سیاست آنکارا در قبال سوریه است. نعمان کورتولموش، معاون نخست وزیر ترکیه در جمع خبرنگاران، رئیس دفاتر تحریریه و جمعی از شخصیت‌های آکادمیک گفت: «هیچ کشوری از جمله ترکیه نمی‌تواند یک راهکار سیاسی “درست” برای دستیابی به راه حل در سوریه ارائه کند و من این مسأله را سال‌هاست می‌گویم». وی افزوده: «ای کاش پیش از این توانسته بودیم افق‌های درستی برای صلح ترسیم کنیم. انشاءالله به زودی راه حلی حاصل می‌شود که مردم سوریه بتوانند آن را به جای راه حل هایی که از خارج این کشور اعمال می شود، بپذیرند». همزمان، نخست وزیر ترکیه نیز اعلام کرده کشورش طی شش ماه آینده برای جلوگیری از تقسیم سوریه، در قبال مسأله این کشور نقش فعالانه‌تری ایفا خواهد کرد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، بینالی ییلدیریم، نخست‌وزیر ترکیه تأکید کرد، آنکارا به منظور جلوگیری از چند تکه شدن سوریه و حفظ تمامیت ارضی آن، تصمیم دارد، در شش ماه آینده در مورد بحران سوریه فعال‌تر عمل کند. نخست وزیر ترکیه گفت: «می‌توانیم برای دستیابی به راه حلی در سوریه با مشارکت ایران، کشورهای حوزه خلیج فارس، آمریکا و روسیه همکاری کنیم». وی گفت که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه می‌تواند شریکی در مرحله انتقالی باشد، بشار اسد یکی از طرف‌های کارآمد در نزاع در سوریه است و می‌توان با او در مرحله انتقالی گفت وگو کرد، ولی نمی‌تواند در آینده سوریه بماند.

 

 

 

گفته می شود ادامه فشار بر دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا به دلیل افشای جزئیات مربوط به پرداخت ۴۰۰ میلیون دلار به ایران، موضوعی است که «فاکس نیوز» به آن پرداخته است. وزارت خارجه آمریکا روز جمعه تأیید کرد ۴۰۰ میلیون دلار از دارایی های بلوکه شده ایران نقدی و همزمان با مبادله زندانیان، به ایران پرداخت شده است. تأیید این مسأله، بهانه‌ تازه‌ای به جمهوری‌خواهانی داده که در فصل رقابت‌های انتخاباتی از هر موضوعی برای تحت فشار قرار دادن دولت دموکرات آمریکا استفاده می‌کنند. پل رایان، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا ضمن انتقاد از این توافق، گفت: «رئیس‌جمهور باید در مورد اقداماتش و سابقه خطرناکی که ایجاد کرده، به مردم آمریکا پاسخ دهد». جمهوری‌خواهان با متهم کردن دولت اوباما به «باج» دادن به ایران، مدعی شده‌اند که این اقدام شهروندان آمریکایی را در سرتاسر جهان در معرض خطر قرار داده و موجب افزایش احتمال ربایش اتباع آمریکا می‌شود
در پاسخ به این انتقادات، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفت و گوی با «بی بی سی» تأکید کرد که آمریکا پول ایران را به خود این کشور بازگردانده است. جان کربی گفته، ۴۰۰ میلیون دلاری که به ایران داده شده، پول خود این کشور بوده و یک میلیارد و ۳۰۰ میلیارد دلاری که به صورت برنامه زمانی به تهران پرداخت خواهد شد، نیز بهره پول اصلی یعنی چهارصد میلیون دلاری است که مسدود شده بود. وی گفت: «این پول از طریق دیوان لاهه به ایران می رسید و در سال ۱۹۷۹  مسدود شده بود. به هر حال، این پول، پول خود ایران بود که در هر صورت به آن دست می یافت. این مسیرهای موازی در این قضیه در حال پیگیری و به تدریج در حال همگرا شدن بودند. ما از این همگرایی استفاده کردیم و از فرصت بهره گرفتیم تا کل قضیه را یکجا، حل و فصل کنیم. البته تصریح کرده ام که بین ۴۰۰ میلیون دلار و بازگشت شهروندان آمریکایی ارتباطی وجود نداشته است».

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*