در ۴ ماه نخست امسال؛ وصول بیش از ۲۷۵ تریلیون ریال مالیات درکشور/ ۹۵ درصد برنامه محقق شد

 

تهران- ایرنا- رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور از وصول ۲۷۵ تریلیون و ۷۴۳ میلیارد ریال مالیات های مستقیم و ارزش افزوده در چهار ماه نخست امسال خبر داد که در همسنگی با پارسال ۲۹ درصد رشد داشته و ۹۵ درصد پیش بینی بودجه محقق شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سیدکامل تقوی نژاد روز یکشنبه درنشست خبری به مناسبت هفته دولت افزود: در این مدت ۱۶۶ تریلیون ریال مالیات مستقیم وصول شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد رشد و نسبت به پیش بینی بودجه ۹۹ درصد تحقق نشان می دهد.
وی گفت: در چهار ماه نخست امسال همچنین ۱۱۰ تریلیون ریال مالیات بر ارزش افزوده وصول شد که در همسنگی با پارسال ۳۵ درصد رشد و ۸۹ درصد تحقق برنامه را نشان می دهد.
تقوی نژاد ادامه داد: ۳۵ هزار میلیارد ریال از مالیات بر ارزش افزوده، مربوط به عوارض وصولی بود که به حساب شهرداری ها و دهداری های کشور واریز شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: سال گذشته نزدیک به ۲۷ هزار میلیارد ریال به عنوان مالیات سلامت و در چهار ماه نخست امسال مبلغ ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال به این بخش اختصاص داده شد که در اجرای طرح تحول سلامت بکار رفت.
تقوی نژاد افزود: در این مدت، تعداد پنج میلیون و ۴۴۷ هزار اظهارنامه الکترونیکی برای اشخاص حقیقی، حقوقی، واحدهای اجاره املاک و مشاغل خودرویی دریافت شد که در همسنجی با پارسال ۱۱ درصد رشد داشت.
وی گفت: از ابتدای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده (سال ۱۳۸۷) تاکنون، ۵۶۳ هزار مودی در سامانه مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کرده و یک تریلیون و ۴۰۰ میلیارد ریال مالیات و عوارض از آنان وصول شد.
این مقام ارشد حوزه مالیاتی کشور خطرنشان کرد: تاکنون هفت میلیون و ۷۳۳ هزار اظهارنامه الکترونیکی در سامانه ارزش افزوده به ثبت رسیده که این آمار، بیش از ۷۰۰ هزار مورد اظهارنامه از ابتدای امسال بوده است.
تقوی نژاد نصب ۱۷۲ هزار صندوق مکانیزه فروش را دیگر اقدام انجام شده برشمرد که مطابق قانون باید به دو میلیون و ۷۰۰ هزار صندوق برسد.
به گفته این مقام ارشد حوزه مالیاتی کشور ، سازمان امور مالیاتی هزینه اولیه نصب صندوق را به عنوان مشوق بر عهده گرفته است.
وی گفت: از ابتدای اجرای قانون تا پایان سال گذشته، در راستای فرهنگ سازی عمومی بیش از ۶۱ هزار مودی در دوره های آموزش مالیات بر ارزش افزوده شرکت کرده اند.
تقوی نژاد تاکید کرد: « ما معتقد نیستیم که از هر کس به هر بهانه ای مالیات بگیریم، بلکه می خواهیم تا مودیان نسبت به حقوق خود آگاهی داشته باشند».

** پیش بینی ۸۶۰ هزار میلیارد ریال درآمدهای مالیاتی در سال ۹۵
رییس کل سازمان امور مالیاتی، نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی در سال ۹۴ را معادل ۶٫۳ درصد و همین شاخص با احتساب عوارض دریافتی را معادل ۷٫۲ درصد برشمرد.
به گفته وی، هم اینک نسبت درآمدهای مالیاتی به هزینه های جاری در کشور ۴۶٫۴ درصد و نسبت درآمدهای مالیاتی به منابع عمومی بودجه ۳۹٫۴ درصد است.
تقوی نژاد بیان داشت: میزان درآمدهای مالیاتی در سال ۹۵ افزون بر ۸۶۰ هزار میلیارد ریال پیش بینی شده که در این صورت، ۲۹ درصد نسبت به سال ۹۴ رشد خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در سال جاری سعی می شود تا از طریق شناسایی مودیان جدید، مقابله جدی و هدفمند با پدیده فرار مالیاتی، وصول مطالبات و بدهی های قطعی شده، تعیین تکلیف پرونده های در دست رسیدگی و گسترش پایه های مالیاتی، برای تحقق درآمدهای مالیاتی اقدام شود.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: همگرایی و تعامل با آحاد مردم و مودیان در سال ۹۵ از سوی سازمان امور مالیاتی در دستور کار است و بر این اساس، در جهت حداقل فشار مالیاتی بر مردم اقدام می شود تا انگیزه های سرمایه گذاری محدود نشود.
وی، کل معوقات قطعی شده مودیان را ۴۹۳ هزار میلیارد ریال برشمرد که ۲۱۰ هزار میلیارد ریال آن اصل مالیات و ۲۸۰ هزار میلیارد ریال آن را جرایم و معوقات تشکیل می دهد و گفت: از ابتدای امسال تا پایان تیرماه ۴۵ هزار میلیارد ریال از معوقات وصول شده است.

** آمار ۱۳۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد ریالی فرار مالیاتی
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: میزان فرار مالیاتی در کشور بین ۱۳۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد ریال تخمین زده می شود که به دلیل وجود اقتصاد غیر رسمی، نبود شفافیت در معاملات و نظام پولی و مالی کشور و نبود نظام جامع مالیاتی، این موضوع تشدید کرده است.
تقوی نژاد گفت: برای مقابله با این پدیده مذموم، امضای تفاهم نامه هایی با دستگاه های مختلف، تشکیل اداره کل مبارزه با فرار مالیاتی در سازمان، ساماندهی اداره خدمات مودیان در استان ها، پیاده سازی و اجرای طرح جامع مالیاتی و شناسایی مودیان فاقد پرونده مالیاتی در دستور کار قرار گرفته است.
رییس کل سازمان امور مالیاتی افزود: ماده ۱۶۹ مکرر قانون، اختیارات زیادی را به دولت و سازمان امور مالیاتی داده است تا به اطلاعات هویتی و مکانی این افراد، همچنین همه گردش های مالی، سپرده های بانکی، فعالیت های ارزی و اطلاعات املاک و دارایی های این افراد برای تشخیص و وصول مالیات دسترسی داشته باشد و البته اطمینان می دهیم که این اطلاعات به صورت محرمانه محفوظ خواهند ماند.
وی گفت: تاکنون پنج تفاهم نامه همکاری با شرکت پست، سازمان ثبت احوال، اداره کل ثبت شرکت ها، بیمه مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران به منظور کاهش فرار مالیاتی افراد منعقد شده است.
تقوی نژاد افزود: اولویت این سازمان در مقوله فرار مالیاتی، ارتقای سلامت نظام اداری بوده و دادستانی مالیاتی نیز با جدیت به دنبال کشف تخلفات است.
به گفته وی، تاکنون ۶۵ هزار رکورد از طریق سامانه ۱۶۹ مکرر شناسایی و استخراج شده که در مرحله بررسی و راستی آزمایی است و علاوه بر آن، اطلاعات ۱۱ هزار و ۹۰۰ مورد اسامی شرکت ها و فروشگاه های دارای نماد الکترونیک در اختیار اداره های امور مالیاتی سرتاسر کشور قرار گرفته است.
این مقام مسوول تصریح کرد: در راستای جلوگیری از فرار مالیاتی، رصد تراکنش های سنگین بانکی نیز در دستور کار است.

** مقابله با کد فروشی
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تاکنون اطلاعات سه هزار و ۲۲۷ شرکت صوری که اقدام به کدفروشی و یا صدور فاکتورهای جعلی می کردند، شناسایی شده و صاحبان آنها در لیست سیاه سازمان قرار گرفتند.
تقوی نژاد در پایان گفت: امسال پنج قاضی ویژه برای رسیدگی به جرایم مالیاتی بکارگیری شده اند.
به گزارش ایرنا، پیش تر این مقام مسوول عنوان کرده بود، با توجه به اینکه نزدیک به ۳۰ درصد از اقتصاد کشور از پرداخت مالیات معاف و تولید ناخالص ملی حدود ۹ هزار تریلیون ریال است جمع درآمد مالیاتی کشور ۹۰۰هزار میلیارد ریال می شود.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*