رئیس سازمان بازرسی کل کشور از ارسال چهارمین گزارش سازمان بازرسی از فیش های حقوقی نامتعارف به روسای ۳ قوه خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در دیدار با جان رابرت والترز رئیس آبودزمان بین الملی (IOI) و رئیس آبودزمان نامیبیا که امروز (دوشنبه) به منظور امضا یادداشت تفاهم همکاری بین سازمان بازرسی کل کشور ایران و آبودزمان کشور نامیبیا انجام شد، اظهار داشت: طی ۲ سال گذشته با ۷کشور از جمله چین ،عراق، پاکستان، ارمنستان و دانمارک تفاهم نامه همکاری امضا کرده ایم و آخرین تفاهم نامه را امروز با کشور نامیبیا امضا می کنیم.
*بنده مسئول ۸۰ میلیون نفر هستم
قاضی سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در حاشیه امضا تفاهم نامه با رئیس آبودزمان بین المللی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بنده علاوه رئیس سازمان بازرسی مسئول آبونزمان ایران نیز هستم که بیشتر واسط بین حاکمیت و مردم است و هر جا که خلاف قانون و حقی از مردم گرفته شود وظیفه دارم فعالیت کنم بنده مسئول ۸۰ میلیون نفر هستم.
وی افزود: طی سفری که به کشور ارمنستان داشتم تعدای از هموطنانمان در این کشور بازداشت و یا ممنوع ورود بودند که در این رابطه جلسهای با دادستان و ستاد حقوق بشر این کشور برگزار کردند و آنها را مجاب کردند که آنها را آزاد کنند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور بیان داشت: به دلیل بسته بودن سویفت در کشور رد و بدل پول با کشورهای دیگر وجود نداشت و تجار اقدام به جاسازی پول میکردند که منجر به بازداشت و ممنوع ورود شدن آنها شد، خوشبختانه مسئولان کشور ارمنستان قول دادند که طی چند روز آینده این افراد که ۵ تا ۶ نفر هستند آزاد شوند، زندانی در حوزه مواد مخدر هم داریم اما در این رابطه وارد نمیشویم.
*ارسال چهارمین گزارش از فیشهای حقوقی نامتعارف
سراج در رابطه با فیشهای حقوقی نا متعارف گفت: گزارشی در این رابطه به روسای سه قوه ارسال کردم که چهارمین گزارش در این هفته ارسال شد و در حال حاضر مشغول راستی آزمایی هستیم و همه فیشها را بررسی میکنیم و هر جا که خلافی رخ داده باشد برخورد میکنیم.
وی با اشاره به اینکه اعلام شده است سازمان بازرسی کل کشور از این حقوقها اطلاع داشته است، گفت: در رابطه با نظارت ۷ نفر، عضو شورای نظارت هستند که ۲ نفر از قوه مقننه، ۳ نفر مجریه و ۲ نفر از قوه قضائیه هستن، از مجلس معاون نظارت و رئیس دیوان محاسبات عضو این شورا است که دیوان محاسبات وظیفه تحقیق در بودجه جاری کشور را دارد و هر سال گزارش آن را به مجلس ارائه میکند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: سازمان مدیریت و برنامه ریزی مسئول بررسی و تخفیف بودجه است و وظیفه دارد که ببیند آیا خلافی در بودجه رخ داده یا خیر؟ سازمان بازرسی نیز وظیفه نظارت بر حسن اجرای قانون را دارد.
سراج گفت: متاسفانه بیشتر دریافت این حقوقهای نامتعارف جنبه قانونی دارد و بانکها، بیمهها و شرکتهای دولتی را استثنا کرده است و طبق ماده ۷۲ حتی ضریب حقوقها تعیین شده است که باید ۷ برابر حداقل حقوق باشد.
وی تصریح کرد: ما در حال حاضر درزهای قانونی را پیدا کردهایم و ان شاالله بتوانیم سرچشمه را پیدا کنیم تا قانون اجازه ندهد هر مدیریی به هر میزانی که میخواهد حقوق پرداخت کند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: تاکنون ۶ گزارش ۶ ماهه را به روسای سه قوه ارائه دادهایم و سازمان حسابرسی اعلام کرده است که هیچ خلاف قانونی روی نداده است.
سراج افزود: طبق ماده ۴۵ آیین نامه مصوب دولت در سال ۹۰، دولت اعلام کرده است که خودمان در رابطه با بازگردانی حقوقهای نامتعارف وارد میشویم. سازمان بازرسی کل کشور حقوقهای نجومی را کسر کرده اما هنوز اسم فردی اعلام نشده است.
*۲ مدیر جدید بانکی بازهم بدون درنظر گرفتن اخطارها منصوب شدند
وی تاکید کرد: با وجود تذکرات ما دوباره شاهد بودیم که دو مدیر بانکی که به تازگی منصوب شدهاند حقوقهاب بالایی دریافت میکردند یکی از آنها در سال ۹۴، ۴۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و دیگری ۳۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حقوق دریافت میکردند و با توجه به اینکه ما اعلام کردهایم باز هم این افراد منصوب شدند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور بیان داشت: بنده بارها در رابطه با حقوقهای نامتعارف در تلویزیون گزارش دادهام اما نمیتوانیم کسی را اخراج کنیم و تنها وظیفه ارائه گزارش داریم و از زمانی که پرونده کیفری شود ، میتوانیم اقدام کنیم.
سراج گفت: قبل از زمانی که بنده سمت ریاست سازمان بازرسی کل کشور را بر عهده بگیرم ۹۶ درصد از گزارشهایی که به نهاد ریاست جمهوری ارسال میشد حکم برائت را دریافت میکردند، اما از دو سال گذشته ۶۸ درصد گزارشها منجر به توبیخ افراد شده است.
*۹۳ میلیارد تومان معوقات بانکی وجود دارد
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با معوقات بانکی گفت: ما معوقات بانکی را کشف کردیم و در حال حاضر در کشور ۹۳ میلیارد تومان معوقات بانکی وجود دارد که پرداخت نشده است، و مطمئن باشید اگر گزارشی به قوه قضاییه ارسال شود حتما پیگیری می کنیم.
سراج در خصوص گزارش هوای آلوده بیان داشت: گزارش اولیه به روسای سه قوه ارسال شده است و از ۱۱نهاد و وزارت خانه توضیح خواسته شده که اگر کوتاهی رخ داده باشد، برخورد می شود.
وی در رابطه با فردی که از ارائه گزارش در خصوص میزان دریافتی حقوق با سازمان بازرسی همکاری نکرده بود گفت: طبق ماده ۸ سازمان بازرسی هر فردی که از ارائه گزارش استنکاف کند با آن برخورد می شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: در حال حاضر دولت وظیفه بازگردانی دریافتی های نامتعارف را برعهده گرفته است.
سراج در خصوص بازگردانی خاوری گفت: ما با امضا تفاهم نامه های به مانند تفاهم نامه امروز با کشور به دنبال ایجاد رابطه در این کشور ها هستیم زیرا این افراد در کشور خودشان دارای نفوذ زیادی هستند و نه تنها خاوری بلکه با هر شخصی که قصد ضربه زدن به کشور را داشته باشد برخورد می کنیم.
در ادامه جلسه جان رابرت والترز رئیس آبودزمان بین الملی بیان داشت: از رئیس سازمان بازرسی ایران یابت دعوت بنده به ایران تشکر می کنم. بنده از سال ۲۰۱۴ ریاست سازمان آبودزمان بین الملی را برعهده دارم که چند ماه آینده طی جلسه ای که در بانکوک برگزار می شود ریاست این سازمان را به شخص دیگری واگذار می کنم.
وی افزود : سازمان آبودزمان بین المللی دارای ۱۷۷ عضو است که علاوه بر روسای سازمان بازرسی کشور ها و بازرسان، بانک ها و شرکت های بیمه نیز عضو آن هستند.
رئیس سازمان آبودزمان بین المللی گفت: به دلیل اینکه این سازمان بین المللی است کشور ها در قالب ۶ منطقه تقسیم شده اند که با آنها در ارتباط هستیم همچنین با موسسه آبودزمان آسیایی و افریقا تعامل داریم.
جان رابرت والترز گفت: کشور هایی که می خواهند عضو سازمان بین المللی آبودزمان شوند باید فرم عضویت را پر کنند و هر ساله حق عضویت پرداخت کنند باید در کشورشان به مانند هر سازمانی دفتر داشته باشند که فعالیت ها را رصد کند.
وی تصریح کرد: دبیر خانه این سازمان در اتریش قرار دارد و دبیر آن هم رئیس آبودزمان کشور اتریش است و در هر منطقه دارای سه مدیر از جمله دو مدیر داخلی و یک مدیر منطقه ای است.
رئیس سازمان آبودزمان بین المللی بیان داشت: قاره اروپا در این سازمان دارای ۷۷ عضو است و اعضای هیئت مدیره این سازمان هر سال یک جلسه تشکیل می دهند که آخرین جلسه سال گذشته در نامیبیا برگزار شد.
جان رابرت والترز گفت: ماموریت اصلی بنده این است که کشور هایی که فاقد سازمان بازرسی نیستند را تشویق به تشکیل دفتر کنیم.