رئیس سازمان بهزیستی گفت: ۱۰ درصد معتادان کشور را زنان تشکیل می دهند که باید نسبت به این آمار نگران کننده، حساس باشیم.
به گزارش ایرنا، انوشیروان محسنی بندپی روز شنبه در نشست شورای مبارزه با مواد مخدر استان یزد افزود: اگر مردی در یک خانواده معتاد شود زن، خانواده را به درستی هدایت می کند بدون اینکه کمترین مشکلی پیش بیاید اما اگر زن، معتاد شود بنیان خانواده دچار آسیب می شود.
وی درمان زنان معتاد را از اولویت های اصلی سازمان بهزیستی کشور در سال جاری بیان کرد و گفت: باید این آمار در حال رشد را متوقف کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی، پیشگیری از اعتیاد را از مهمترین برنامه های این سازمان عنوان کرد و با بیان اینکه این موضوع، اثربخشی بیشتری دارد افزود: اعتیاد، پدیده ای مخرب و ضد اخلاقی است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پیشگیری از اعتیاد خانه به خانه را از دیگر اولویتهای سازمان بهزیستی کشور اعلام و اظهار کرد: یاید آگاهی جامعه را در زمینه معضلات این بلای خانمانسوز افزایش دهیم.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: پنج هزار و ۲۰۰ تیم اجتماع محور در محلاتی که احتمال معتاد شدن افراد در آنها بیشتر بوده مستقر شده اند.
محسنی با بیان اینکه درمان TC (اجتماع درمان مدار) اثربخش ترین درمان اعتیاد است یادآور شد: این نوع درمان که در سالهای گذشته کمرنگ شده بود بار دیگر توسط سازمان بهریستی تقویت شده است.
وی تصریح کرد: باید معتادان در مراکز TC زیر پوشش بیمه قرار گیرند، چرا که دوره این درمان سه ماهه است و خانواده ها توان پرداخت هزینه ها را ندارند.
رئیس دانشکده علوم بهزیستی و توانبخشی کشور هم در این نشست گفت: اعتیاد به عنوان بیماری چند عاملی در نظر گرفته می شود.
حمیدرضا خرم خورشید افزود: در زمینه پیشگیری اعتیاد به عامل ژنتیک و بیولوژیک هم باید توجه شود در غیر این صورت دچار مشکل خواهیم شد.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی نیز اظهار کرد: آمار مصرف مواد مخدر در استان یزد در مقایسه با دیگر استانها کم است که نشان از فرهنگ، تدین و توجه مردم این خطه به سنتهای اسلامی و ایرانی است.
محسن روشن پژوه افزود: فرصتهای بسیاری در استان یزد در حوزه پیشگیری از اعتیاد وجود دارد.
محمدعلی طالبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز با بیان اینکه دستگاههای استان در خصوص مبارزه با مواد مخدر تعامل خوبی دارند گفت: استان یزد به دلیل موقعیت جغرافیایی و مهاجرپذیر بودن در معرض آسیبهای اجتماعی قرار دارد.
پیش از نشست شورای مبارزه با مواد مخدر استان یزد مرکز تحقیقات اعتیاد استان با زیربنای سه هزار متر مربع و سرمایه گذاری ۶ میلیارد ریال و مرکز اجتماع درمان مدار اعتیاد (TC) با زیربنای ۲هزار متر مربع و سرمایه گذاری پنج میلیارد ریال به بهره برداری رسید.