خبرگزاری مهر– گروه استانها: روستای سرند شهرستان طبس و میوه های تابستانهاش آنقدر معروف است که پای دلالان میوه را به این روستای کوچک بازکرده و محصول با کیفیتش را به یک سوم قیمت خریداری میکنند و در بازارهای کرمان و تهران به فروش میرسانند.
سرند روستایی که در ۹۰ کیلومتری طبس و ۶۰ کیلومتری دیهوک واقع شده و جمعیتی بالغ بر ۲۳۲ نفر در قالب ۵۱ خانوار دارد که شغل اکثر ساکنان دامداری و باغداری است.
خرداد ماه فرصتی مناسب برای حضور گردشگران و مسافران به روستای زیبای گردشگری است تا علاوه بر اینکه از فضای زیبا و جذاب روستای کویری استفاده کنند به تماشای صحنه هایی بی بدیل از انواع میوه های درختی و البته خوردن و خرید این محصولات بپردازند.
میوه هایی شامل البالو، زردالو، گوجه سبز، گیلاس و سیب از محصولات باغی این روزهای روستای سرسبز سرند است.
روستایی چهار فصل با پرورش انواع میوه ها
دهیار روستای سرند در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در این روستا ۱۲ نفر مالک عمده باغدار و بین ۵۰-۶۰ نفر به صورت اجاره یا کشاورز فعالیت میکنند، بیان داشت: از محل فروش محصولات باغی منحصر به فرد این روستا دراین ایام مبلغی بالغ بر ۲ میلیارد ریال عاید کشاورزان میشود.
غلامرضا اکبری ادامه داد: در این روستا با آب و هوای چهار فصل عمده محصولات باغی زمینه پرورش دارند به طوریکه انواع سیب، گلابی و به، گیلاس، آلبالو، آلو، هلو، زردآلو، شلیل و… در تولید میشود.
وی ورود دلالان میوه به روستا و خرید محصولات به قیمتی پایین را اما یکی از مشکلات مردم روستا دانست و گفت: مردم این روستا کمترین نصیب را از فروش محصول خود میبرند چون حمایتی از این روستا نشده است.
وی خواستار راه اندازی شرکت تعاونی چند منظوره برای حل مشکلات کشاورزان شد و افزود: این شرکت تعاونی چند منظوره میتواند محصول کشاورزان را با نرخ واقعی خریداری و به فروش برساند.
سود ۴ برابری دلالان
وی با اشاره به اینکه محصولات این روستا در سه فصل بهار، تابستان و پاییز روی درختان است، عنوان کرد: هم اکنون محصولات کشاورزان را دلالان به قیمت پایین خریداری میکنند و با قیمت های بسیار گزافی به استانهای یزد، اصفهان، مشهد و بیرجند ارسال می کنند که سود اصلی را دلال میبرد.
دهیار روستای سرند افزود: دهیاری نیاز به حامی دارد که هم از طرف خود کشاورزان و مالکان حمایت شود و هم از سوی سازمانها و نهادها و ادارات ذیربط که بتوانیم شرکت چند منظوره را راه اندازی کنیم.
اکبری با اشاره به اینکه با راه اندازی شرکت چند منظوره میتوان زمینه اشتغال و درآمدزایی را برای جوانان روستا فراهم کرد، گفت: با راه اندازی این شرکت زمینه فراوری و بسته بندی محصولات نیز فراهم میشود اما تا کنون حمایتی در این زمینه نشدهایم.
دهیار سرند تصریح کرد: در مقایسه ای کوچک یک کیلو زردآلو لاسگردی دارای بهترین کیفیت از باغدار به قیمت سه هزار و ۵۰۰ تومان خریداری میشود اما وقتی به بازارهای کرمان، تهران میرسد به قیمت ۱۴ هزار تا ۱۵ هزار تومان به فروش میرسد.
بازدید ۳۰ هزار گردشگر از روستای سرند
وی از بازدید سالانه ۳۰ هزار گردشگر از روستای سرند خبر داد و افزود: بیشترین بازدیدها در فصل بهار و تابستان است که به دلیل خرید همین میوه با کیفیت و طبیعت زیبای روستا سفرها انجام میشود.
دهیار روستای سرند عنوان کرد: روستای سرند یکی از روستاهای هدف گردشگری خراسان جنوبی است که اقلیمی کوهستانی و معتدل دارد.
وی بیان کرد: از جمله جاذبه های گردشگری اعم از تاریخی و طبیعی وجود آبشار، چشمه و سد تاریخی در پایین دست روستا، غار حمال و چاه زغال در کوههای اطراف روستا است.
اکبری در خصوص کاشت برنج در این روستا نیز گفت: کاشت برنج در این روستا در حدود ۱۰-۱۵ سال قبل انجام میشد که برنجی بسیار مرغوب و با کیفیت بنام دم سیاه هندی بود.
وی عنوان کرد: ولی متاسفانه به دلیل کمبود زمین و خشکسالی های مداوم چشمهها بسیار کم اب شد وهم اکنون به دلیل خشکسالیها آب دهی چشمهها و منابع آبی روستا کاهش پیدا کرده است که باعث شد برنج یا همان شالی که نیاز به اب زیادی داشت از چرخه کشاورزی کشاورزان روستای سرند حذف شود.
وی عنوان کرد: هم اکنون به جای اکثر زمین هایی که برنج کاشت میشده است باغداری انجام میشود که نیازمند حمایت مسئولان از باغداران و کشاورزان این روستا هستیم.
شاید به واقع بتوان گفت این روستا که بسیار زیبا و در دل کوه قرار گرفته آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته و بی مهری به این بهشت گمشده کویر مردمان مهربان و مهمان نوازش را میرنجاند و امید است ظرفیت های بالقوه این روستا در بخش گردشگری و کشاورزی مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.