یک فوق تخصص روانشناسی کودک عنوان کرد: تمام کودکان در هر سنی که باشند گاهی ناسزا می گویند. برای غلبه بر این مشکل به توصیه های زیر توجه کنید.
الهام شیرازی فوق تخصص روانشناس کودک در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: در ابتدا که با ناسزاگویی کودک مواجه می شویم اولین سوال پیش آمده برای والدین، محل یادگیری کودک است.با توجه به اینکه محیط هایی که کودکان در آن ها قرار می گیرند به مهد کودک یا خانواده محدود می شود ، باید مشکلات روانشناسی او را در این مکان ها ریشه یابی کرد.
وی افزود: اگر یاد گیری بد زبانی ریشه در محیط خانواده داشته باشد، والدین با کنترل و پرهیز از بد زبانی فرزند را از این مساله دور نگه دارند.
وی با اشاره به اینکه پرخاشگری کودکان به هنگام ناراحتی و نارضایی صورت می گیرد، افزود: این پرخاشگری ها به دو نوع پیامی و فیزیکی در کودک نمود می کند، که بد زبانی جز “پرخاشگری پیامی” است.
وی اذعان داشت: در ابتدا پیشنهاد می شود هنگامی که والدین برای اولین بار با بد زبانی فرزند خود مواجه می شوند با در نظر گرفتن اینکه کودک در ابتدا منتظر واکنش والدین است،بهترین روش نادیده گرفتن و بی اهمیت جلوه دادن است تا به تدریج نسبت این بدزبانی را فراموش کند. اما اگر این مساله در دوران کودکی همچنان ادامه داشت بهتر است که با زبان خود کودک را آگاه سازیم .
مراقب محتوای برنامه های تلویزیونی و ویدیوئی که فرزندتان می بیند و یا آهنگ هایی که گوش می دهد باشید. امروزه کودکان بیشتر از زمان کودکی ما در معرض انواع برنامه ها قرار دارند. اگر از برنامه ای خوش تان نمی آید این مسئله را با فرزندتان درمیان بگذارید و یا اجازه ندهید برنامه مزبور را تماشا کند.
وی در پایان اضافه کرد: اما اگر فرزند در دوران نوجوانی از ناسزا برای ابراز ناراحتی و عدم رضایت خود استفاده کرد بهتر است با صحبت کردن و آگاهی دادن فرزند از معنای بد این کلمات از آنها بخواهیم که از به کار گیری این الفاظ دوری کنند و اگر این موضوع همچنان ادامه داشت فرزند را با جریمه کردن از این مساله باز دارند.