پاستیل یکی از محبوبترین تنقلات در بین کودکان و بزرگسالان است که متخصصان به برخی دلایل مصرف مدام آن را اصلا توصیه نمی کنند.
خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره پاستیلها بیان کرد: پاستیل بعنوان یکی از تنقلات محبوب در بین کودکان و بزرگسالان به حدی ارزش تغذیهای پایینی دارد که می توان آن را بی ارزش تلقی کرد و به دلیل مواد تشکیل دهنده آن، حتی باعث ایجاد شرایط سوءیی می شود.
وی با بیان اینکه مصرف مدام پاستیلها به دلیل مضراتش توصیه نمی شود، افزود: هرکدام از مواد تشکیل دهنده پاستیل ها اعم از ژلاتین، شکر، طعم دهندهها و مواد افزودنی عمدتا اسانسهای مصنوعی (متشکل از قند مصنوعی) می توانند به نوعی مضر باشند.
رحمانی روغنهایی که برای شفافیت بیشتر، روی پاستیلها ریخته می شوند، مضر دانست و همچنین درباره ژلاتین آنها گفت: تمامی پروتئین های حیوانی حاوی اسید آمینههای ضروری هستند، جز ژلاتین. به همین دلیل ژلاتین از ضعیفترین پروتئینها و پست ترین پروتیئنهای حیوانی ( این پروتئینها معمولا از استخوان و پوست گاو و گاها ماهی گرفته می شوند) محسوب می شود.
وی عنوان کرد: قند درون پاستیلها از طرفی نیاز بدن کودکان را تامین و از طرفی اشتهای آنها را برای خوردن غذاهای متنوع و مفید دیگر کور می کند، بدین صورت بدن کودکان با محروم ماندن از سایر مواد مفید به سوء تغذیه مبتلا می شود.
رحمانی تاکید کرد: خوردن پاستیل به افرادی که مشکلات گوارشی و سیستم ایمنی ضعیفی دارند به دلیل ایجاد اثرات سوء توصیه نمی شود. همچنین از آنجا که مواد افزودنی حساسیت می آورند، نباید به کودکان بیش فعال پاستیل داد.