تهران- ایرنا- آلرژی فصلی بیشتر در بهار بروز می کند و مصرف برخی موادغذایی آلرژی زا مانند گردو و خرما می تواند علائم این عارضه را تشدید کند بنابراین پزشکان توصیه می کنند در مصرف اینگونه موادغذایی دقت بیشتری شود.
آلرژی، واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل مختلف است؛ افراد مبتلا به آلرژی، دارای سیستم ایمنی هوشیاری هستند که نسبت به برخی موارد واکنشی بیش از حد معمول نشان میدهند. برای مثال گرده گیاهان، میتواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده است.
از دیدگاه طب نوین، آلرژی واکنش سیستم ایمنی است اما از دیدگاه طب سنتی تعریف آلرژی متفاوت است و علائم آلرژی مشابه علائم ‘نزله’ در طب سنتی است. نزله در طب سنتی شامل دو بخش گرم و سرد است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در این خصوص توضیح داد: افراد مبتلا به این عارضه باید مواردی را رعایت تا از بروز و تشدید علائم آن جلوگیری و با آرامش بیشتری زندگی را سپری کنند.
ژاله علی اصل، خارش چشم ، ریزش آب بینی، قرمز شدن چشم، عطسه و در برخی افراد علائم تنفسی را از جمله علائم آلرژی دانست و گفت: این علائم با نزله گرم همخوانی دارد.
وی، ترشحات پشت حلق را از جمله علائم نزله سرد اعلام کرد و افزود: افراد مبتلا به آلرژی باید از پرخوری و مصرف مایعات در بین غذا خودداری کنند و قبل از سیرشدن دست از غذاخوردن بکشند.
** گردو و خرما از عوامل تشدیدکننده آلرژی
علی اصل، گردو، خرما، سیر و پیاز خام را از جمله عوامل تشدیدکننده آلرژی عنوان کرد و گفت: مبتلایان به آلرژی بهتر است در برنامه های غذایی از این مواد غذایی استفاده نکنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، مصرف سوپ جو و آش گشنیز را به این افراد توصیه کرد و افزود: روغن زیتون، آلو، بادام شیرین و عناب نیز از جمله موادغذایی موثر در کاهش این عارضه به شمار می روند.
وی خواب طولانی در بعدازظهرها را برای این افراد مناسب ندانست و افزود: این افراد می توانند حدود یک ربع بخوابند و باید از خواب طولانی در بعدازظهرها پرهیز کنند.
علی اصل با اشاره به اینکه در طب سنتی مهمترین هدف پیشگیری است و تجویزها بر اساس مزاج افراد صورت می گیرد، اظهار کرد: در طب سنتی با اصلاح تغذیه و برخی رفتارها سعی می شود از بروز و شیوع آلرژی در افراد پیشگیری شود.