تیمی از محققان با بررسی نتایج دهها مطالعه بالینی شامل صدها هزار شرکتکننده، اثرات چربی اشباع بر سلامت قلب و عروق را تجزیه و تحلیل کردند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان چربی اشباع که به طور طبیعی در کره، پنیر و گوشت قرمز یافت میشود، برای دههها به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. ادعا میشد که چربی اشباع باعث گرفتگی عروق و افزایش خطر حملات قلبی و سکته مغزی میشود و مصرف بیش از حد آن یکی از عوامل اصلی ضعف سلامت قلب است.
اکنون، محققان دریافتهاند که کاهش مصرف چربی اشباع، خطر مرگ را برای اکثر افراد کاهش نمیدهد، اما ممکن است برای افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند، مفید باشد.
یک بررسی اخیر، دادههای بیش از ۶۶۰۰۰ شرکتکننده را در ۱۷ آزمایش که حداقل دو سال به طول انجامید، تجزیه و تحلیل کرد و رژیمهای غذایی کم چرب اشباع را با جایگزینهای غذایی مختلف مقایسه کرد.
نتیجهگیری شد که کاهش چربی اشباع در طول پنج سال، فایده قابل توجهی برای افرادی که خطر قلبی عروقی کم یا متوسطی دارند، نشان نداده است.
نتایج نشان داد که این مزایا در افراد در معرض خطر بالاتر، بارزتر بوده و در درجه اول با جایگزینی چربی اشباع شده با چربی چند غیراشباع مرتبط بوده است، نه صرفاً کاهش مصرف چربی اشباع شده.
اگرچه کاهش چربی اشباع منجر به کاهش سطح کلسترول تام و کلسترول LDL (بد) شد، اما این بهبودها به کاهش تعداد حملات قلبی یا مرگ و میر در بین افراد کم خطر منجر نشد.
وبسایت روزنامه امروز خراسان جنوبی