صادرات تعاونی های استان ۱۷ میلیون دلاری شد

تعاونی‌های فعال استان در سال جاری موفق شدند ۱۷ میلیون و ۴۹۶ هزار دلار صادرات به بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی ثبت کنند؛ نشانه‌ای از توانمندی چشمگیر تولیدکنندگان و رشد ظرفیت بازار استان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، گفت: «این رقم نشان‌دهنده رشد چشمگیر ظرفیت تولید و توسعه بازار تعاونی‌های استان در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی است.» اشرفی افزود: «این مقدار صادرات از ۲۱ تعاونی صادراتی استان انجام شده و کالاهای متنوعی را شامل می‌شود؛ عسل، زعفران، زرشک، سنگ، جاجیم، چرم، فرآورده‌های شترمرغ، گوشت سفید، فرش دستباف، خوراک طیور، بنتونیت و کائولن در فهرست محصولات صادراتی استان قرار دارند. این تنوع محصول نشان‌دهنده توانمندی بخش تعاون در ورود به بازارهای جهانی است.»
وی درباره مقصد این صادرات گفت: «کشورهایی از جمله افغانستان، عراق، عمان، قطر، امارات، ترکیه، روسیه و شماری از کشورهای حوزه خلیج‌فارس و آفریقای جنوبی، مقاصد اصلی کالاهای صادراتی تعاونی‌های استان بوده‌اند.»
اشرفی نقش حمایت‌های دولتی را در این موفقیت برجسته دانست و اظهار کرد: «ارائه آموزش‌های تخصصی، تسهیلات مالی، مشاوره بازرگانی، تقویت زیرساخت‌های صادراتی و رفع موانع گمرکی از مهم‌ترین عوامل افزایش صادرات تعاونی‌ها بوده است.» وی همچنین عوامل کلیدی تداوم رشد صادرات در سال‌های آینده را برشمرد: «توسعه برندسازی بین‌المللی، بهبود بسته‌بندی، استفاده از تجارت دیجیتال، حضور فعال در نمایشگاه‌های خارجی و تقویت زنجیره ارزش تولید.» اشرفی در پایان تأکید کرد: «استان خراسان جنوبی ظرفیت آن را دارد که با اتکا بر توان تعاونی‌ها، سهم پایدار و قابل‌توجهی در بازارهای جهانی کسب کند و جایگاه خود را به عنوان یکی از استان‌های پیشرو در صادرات تثبیت نماید.»