استاندار خراسان جنوبی مطرح کرد؛
بنیاد مسکن از برکات انقلاب اسلامی است
امروز خراسان جنوبی – بهمن زاده
استاندار خراسان جنوبی در جمع کارکنان بنیاد مسکن خراسان جنوبی که به مناسبت دهه حساب ۱۰۰ برگزار شد، اظهارکرد: بنیاد مسکن به عنوان یک نهاد انقلابی در حوزه اقدامات حمایتی اتفاقات شیرینی را رقم زده است. سید محمدرضا هاشمی بیان کرد: امام(ره) بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با فرمان افتتاح حساب ۱۰۰ و کمک به مسکن سازی برای محرومان یکی از شاخص ها و اولویت های انقلاب یعنی ضرورت حمایت از نیازمندان و محرومان را نشان دادند.
تجلیل از اقدامات ارزشمند بنیاد مسکن
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن یکی از برکات انقلاب اسلامی است، گفت: تأمین مسکن برای شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در طرح نهضت ملی، نهضت آسفالت در روستاها در طرح های هادی و سنددار کردن زمین ها که توسط بنیاد مسکن انجام می شود بسیار ارزشمند است.
هاشمی گفت: اقداماتی که بنیاد مسکن در روستاها انجام داده است موجب شده که فضای بسیاری از روستاها بسیار دلنشین تر از فضاهای شهری باشد ولی در این بازسازی ها باید مراقب باشیم که هویت و بافت روستایی حفظ شود.
وی با اشاره به شعار سرمایه گذاری در تولید ادامه داد: بی شک یکی از اقشاری که می توانند به تحقق این شعار کمک کند روستائیان هستند. استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه واگذاری زمین در روستاها باید به اهل آن انجام شود، اظهارکرد: وقتی سخن از اهل آن می زنیم یعنی زمین به کسانی واگذار شود که در روستاها ساکن هستند و می خواهند در آنجا باقی بمانند.
روستاهای خراسان جنوبی
بافت خود را حفظ کرده است
هاشمی بیان کرد: خوشبختانه در بازسازی روستاها بافت قدیمی و ارزشمند حفظ شده و هنوز کوچه پس کوچه های باصفای روستا را شاهد هستیم.
وی با تأکید بر اینکه روستاهای هدف گردشگری باید به طور ویژه جدی دیده شود، گفت: گردشگری و بوم گردی ها بدون اینکه آب قابل توجه و… بخواهد زمینه رشد اقتصادی را فراهم می کند و درآمدزایی برای روستائیان را به وجود می آورد. استاندار خراسان جنوبی افزود: در بهبود فضای روستاها و محرومیت زدایی باید از مسئولیت اجتماعی معادن نیز استفاده کنیم .
قاسم تنها، مدیرکل بنیاد مسکن استان خراسان جنوبی نیز در این بازدید اظهارکرد: ما در حال حاضر تعداد ۹۱۸ روستای بالای ۲۰خانوار در خراسان جنوبی داریم که در ۱۰۰درصد این روستاها طرح هادی تهیه شده است و اجرا نیز برای ۷۵۱ روستا انجام شده است.
وی با بیان اینکه از دیگر اقدامات بنیاد مسکن موضوع قیر رایگان است، بیان کرد: تا پایان سال مالی ۱۴۰۲ میزان ۳۸۷میلیارد تومان اعتبار برای قیر رایگان به خراسان جنوبی اختصاص یافت که در ۵۹۰ روستا بیش از ۶ میلیون و ۲۰۳هزار مترمربع اجرای آسفالت داشته ایم.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در زمینه احیای روستاهای دارای بافت ارزشمند نیز اقدامات بسیار ارزشمندی طی یک تفاهم با وزارت میراث فرهنگی انجام دادیم، گفت: در این پروژه روستاها را با رعایت بوم روستا سنگ فرش و زیباسازی می کنیم.
تأمین ۸ هزار و ۸۸۶ هکتار زمین
تنها ادامه داد: از ابتدای تأسیس بنیاد مسکن در استان بالغ بر ۸ هزار و ۸۸۶ هکتار زمین برای اهداف مختلف مسکن سازی و.. تأمین شده است. وی گفت: از چند سال قبل برنامه مشارکتی با سازمان ثبت شروع کرده ایم که بر اساس آن تثبیت مالکیت ها و افزایش ارزش افزوده املاک و کاهش دعوای ملکی را پیگیری می کنیم و در این زمینه نیز تاکنون ۸۸ هزار و ۶۳جلد صدور سند داشته ایم که ۱۱ هزار و ۹۶۴ جلد شهری در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت و ۷۶ هزار و ۷۲ جلد سند نیز روستایی بوده است.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی اظهارکرد: در سال ۱۴۰۳ نیز ۳ هزار و ۷۷۵ جلد سند در این رابطه صادر شده است. تنها یادآور شد: در روستاهای خراسان جنوبی براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد ۸۸ هزار و ۸۳۵ واحد مسکن شناسایی شده است. وی افزود: تا الان در طرح های مختلف ۵۴هزار و ۸۵۲ واحد را مقاوم سازی کرده ایم. تنها گفت: شاخص مقاوم سازی واحدهای مسکن روستایی در خراسان جنوبی ۶۱.۷ درصد است که در کشور این شاخص ۵۵ درصد است ولی با این وجود هنوز ۳۳ هزار و ۹۸۳ واحد نامقاوم در سطح روستاهای خراسان جنوبی وجود دارد.
بازدیدها: ۱۱