اخبار خراسان جنوبی

سامانه سخاوت در خراسان جنوبی رونمایی شد

سامانه سخاوت در خراسان جنوبی رونمایی شد

 سامانه خدمات‌دهی ورزش و جوانان با عنوان «سخاوت» برای نخستین بار در کشور با حضور استاندار خراسان جنوبی رونمایی شد.

به‌ گزارش خبرنگار ایرنا مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی روز شنبه در چهل و سومین ستاد ساماندهی امور جوانان استان گفت: یکی از مهمترین دغدغه‌های ما نداشتن برنامه مشخص در حوزه ورزش و جوانان بود که با طراحی و رونمایی سامانه سخاوت ساماندهی خوبی انجام می‌شود.

محمدعلی ربیعی با اشاره به بخشی از اهداف عمومی و اختصاص این سامانه اظهار کرد: ایجاد بستری جامع و کاربردی برای ارائه اطلاعات و خدمات مرتبط با برنامه‌های اوقات فراغت و ورزشی، تسهیل ارتباطات میان اداره کل و شهروندان به ویژه جوانان و خانواده‌ها، افزایش آگاهی عمومی نسبت به برنامه‌های ورزشی و فرهنگی از طریق ابزارهای دیجیتال، ارائه خدمات آنلاین برای ثبت نام در دوره‌ها، پرداخت هزینه‌ها و پیگیری وضعیت ثبت نام ورزشکاران از جمله اهداف است.

وی تاکید کرد: افزایش مشارکت جوانان در فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی، تسهیل فرایند مدیریتی و نظارتی اداره کل ورزش و جوانان بر برنامه‌های اوقات فراغت، جمع‌آوری داده‌های آماری از کاربران برای تحلیل بهتر نیازهای جامعه و برنامه ریزی بهتر ارائه خدمات بهینه از نظر هزینه و زمان برای تمامی اقشار جامعه از جمله اهداف اختصاصی این سامانه است.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با بیان اینکه این سامانه توسط یک شرکت دانش‌بنیان طراحی شده است تصریح کرد: طرح این سامانه در قالب پروپوزال در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته تا در صورت امکان در دیگر استان‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

وی عنوان کرد: امسال تمامی برنامه‌ها و اقدامات اوقات فراغت در این سامانه ثبت خواهد شد، لذا هر کدام از دستگاه‌های مربوطه باید یک کارشناس معرفی کند.

ربیعی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در بیانیه گام‌ دوم در خصوص جوانان افزود: سامانه اوقات فراغت تنها در دو استان کشور فعال است اما با سامانه سخاوت بخش عمده مشکلات این حوزه رفع می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به گزارش عملکرد یک سال اخیر اداره‌کل ورزش و جوانان استان عنوان کرد: در این مدت دو مرکز همسان گزینی که تاکنون نداشته‌ایم در استان احداث شود.

وی یادآور شد: در بازه زمانی یکسال گذشته به نسبت مدت مشابه قبل، اعتبارات حوزه جوانان از ۱۳ میلیارد و ۴۲۰ میلیون ریال با ۶۷۰ درصد افزایش به ۹۰ میلیارد ریال افزایش یافت.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: اعتبارات حوزه ورزش از ۱۰۰ میلیارد ریال امسال به ۳۳۰ میلیارد ریال و اعتبارات تملک با ۱۲۰ درصد رشد از هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به ۲ هزار میلیارد ریال رسید.

وی اضافه کرد: یکی از اتفاقات خوب این بود که ۱۵ شهریور ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار تملک جذب شد که از محل ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برگشتی یکی از استان‌های کشور بود، از این مبلغ ۲۰ میلیارد ریال برگشت داده شد که حاشیه‌های فراوانی نیز برای استان در پی داشت.

ربیعی با بیان اینکه اکنون ۱۰۰ پروژه بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیمه تمام در استان وجود دارد تصریح کرد: از آنجایی‌که سرانه ورزشی بیرجند ۲۵ سانتیمتر و میانگین کشور ۸۵ سانتیمتر به ازای هر نفر جمعیت است لذا امسال در مهرشهر عملیات اجرایی یک سالن‌ سقف کوتاه و در روستای دستگرد بیرجند نیز یک سالن ورزشی به زودی آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه سه خانه جوان در استان در حال ساخت است عنوان کرد: از پنج سال قبل خانه‌ جوان‌ بیرجند تعطیل شده بود که امسال یک مکان به صورت موقت در اختیار قرار گرفت و فعال شد.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی افزود: خانه جوان مرکز استان اکنون به ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و برای تکمیل پنج درصد باقیمانده، نیاز به ۵۰ میلیارد ریال اعتبار داریم تا بعد از ۱۵ سال افتتاح شود.

وی با اشاره به اینکه برگزاری ستاد ساماندهی امور جوانان تنها شاخصی است که ۸۰ درصد عقب هستیم یادآور شد: این عقب ماندگی هر چند مربوط به استان ما تنها نیست اما به دلیل تغییرات و جا به جایی‌های مدیران، فرمانداران، استانداران و دولت برمی‌گردد که انتظار داریم با دستور استاندار برگزار و عقب‌ماندگی ها جبران شود.

ربیعی یا اشاره به برگزاری نشست‌های جوانان با مدیران عنوان کرد: این مهم یکی از بهترین برنامه‌ها بود که ۷۵ نشست با حضور هزار جوان‌ در استان برگزار شد.

وی با اشاره به فعالیت سازمان‌های مردم نهاد در حوزه جوانان استان، تصریح کرد: اکنون ۱۲ سمن فاقد اعتبارنامه، ۹۲ سمت دارای اعتبارنامه، ۳۲ سمن دارای پروانه و ۶۰ سمن دارای شناسه ملی در سطح استان وجود دارد.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با اشاره به وضعیت پرداخت وام ازدواج جوانان در استان، یادآور شد: اکنون چهار هزار و ۵۰۰ نفر در صف انتظار دریافت وام ازدواج هستند که از بانک‌ها انتظار داریم در این زمینه توجه و مساعدت ویژه‌ای داشته باشند.

 

برگزاری جشنواره‌های فرهنگی امیدآفرین در خراسان جنوبی ضروری است

بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی گفت: برگزاری رویدادها و جشنواره‌های مختلف فرهنگی با حضور جوانان برای ایجاد نشاط اجتماعی و امیدآفرینی در استان از اهمیت زیادی برخوردار است و باید در دستور کار باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمد رضا هاشمی روز شنبه در چهل و سومین ستاد ساماندهی امور جوانان استان افزود: امروز جامعه بیش از هر زمان نیاز به امیدآفرینی دارد از طرفی جوانان بسیار مستعدی در استان داریم که باید به آنها توجه کرد.

وی ادامه داد: در فرمایشات مقام معظم رهبری و مقاطع مختلف تاکیدات زیادی بر امیدآفرینی شده که باید به جامعه به ویژه نسل جوان تزریق شود، حتی معظم‌له فرمودند اگر کسانی در جامعه ته دل مردم را خالی کنند جرم کرده‌اند.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه باید توجه ویژه و خاص به حوزه ورزش و جوانان داشته و به جوانان باور داشت اظهار کرد: هر ‌جا مسئولیتی به‌ جوانان‌ واگذار شده در انجام کار بسیار موفق عمل کرده‌اند.

وی عنوان کرد: ستاد ساماندهی امور جوانان باید حداقل ماهی یک مرتبه برگزار شود که در این زمینه در استان عقب هستیم و باید فرایند اصلاح و برگزاری جلسات افزایش یابد.

هاشمی ضمن تبریک ۹۰ سالگی خبرگزاری جمهور ی اسلامی (ایرنا) تاکید کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی به منظور جهاد تبیین و امیدآفرینی ارتباط تنگاتنگی با رسانه‌ها و مطبوعات استان داشته باشند.

وی با تاکید بر توجه کمی و کیفی به‌ سمن‌های استان افزود: سازمان‌های مردم‌ نهاد در استان باید حمایت شوند آمادگی برگزاری نشستی با حضور فعالان سمن‌ها و تشکل‌ها در استان هستیم.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: دهیاری‌ها و بخشداری‌های استان که دارای جمعیت زیادی هستند نسبت به تشکیل سازمان‌های مردم نهاد در حوزه‌های مختلف اقدام کنند.

وی با تاکید بر مطالبه گری هوشمندانه در استان تصریح کرد: جوانان استان باید مطالبه‌گری کنند، همچنین مدیران دستگاه‌های اجرایی مشاور جوان افتخاری جذب کرده و از پتانسیل و مشورت آنان برای پیشبرد اهداف دستگاه و سیاست‌های نظام و دولت استفاده کنند.

هاشمی با اشاره به صف طولانی متقاضیان وام ازدواج در استان عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های مهم مردم استان تسهیلات ازدواج است که در این خصوص تمام بانک‌های عامل استان پرداخت تسهیلات ازدواج جوانان و سپس مشاغل خانگی را در اولویت نخست قرار دهند.

وی یادآور شد: یکی از سیاست‌های دولت چهاردهم تکمیل پروژه‌های نیمه تمام است لذا به همین منظور نباید پروژه جدید در استان تعریف شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی نسبت به جذب اعتبارات تملک دارایی توجه ویژه داشته و از وزارتخانه‌های مربوطه پیگیر جذب آن برای تکمیل پروژه‌های استانی باشند در غیر اینصورت با اعتبارات استانی راه به جایی نخواهیم برد.

وی با اشاره به رونمایی سامانه خدمات‌دهی ورزش و جوان (سخاوت) در خراسان جنوبی افزود: طراحی و اجرای این سامانه برای نخستین بار در کشور آنهم در این استان نشان از ذهن خلاقانه جوانان خراسان جنوبی دارد.

 

انجام ۲۰ هزار و ۷۰۰ پایش مراکز عمومی و دولتی در خراسان جنوبی

از ابتدای طرح پایش مصرف گاز دستگاه‌های اجرایی و اماکن دولتی و عمومی خراسان جنوبی؛ ۲۰ هزار و ۷۰۰ سازمان، ادارات و مراکز عمومی مورد پایش قرار گرفته‌ اند.

انجام ۲۰ هزار و ۷۰۰ پایش مراکز عمومی و دولتی در خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای خراسان جنوبی، مدیرعامل شرکت گاز استان گفت: برای مصرف بهینه گاز طبیعی، این شرکت از نیمه آبان اقدام به پایش مصرف تمامی سازمان‌ها، ادارات و مراکز دولتی و عمومی، مساجد، حسینیه‌ها و مدارس استان کرده که در این ارتباط تاکنون ۲۰ هزار و ۷۰۰ مورد پایش را انجام داده است.

محمودی با اشاره به قطع گاز دو هزار و  ۳۰۰ مشترک در استان از اوایل فصل سرد تا ۳ اسفند ماه افزود: از این تعداد دو هزار و  ۱۹۷ مورد مربوط به ویلا‌ها و تفرجگاه‌ها، ۶۷ مورد مربوط به ادارات دولتی، ۹ مورد مربوط به گرماتاب‌ها، یک مورد مربوط به اماکن تجاری و مابقی مربوط به سایر موارد بوده است.

وی تأکید کرد: ادارات دولتی ملزم به رعایت الگوی مصرف بهینه گاز هستند و باید سیستم‌های گرمایشی به نحوی تنظیم شود که یک ساعت قبل از شروع به کار ادارات روشن و یک ساعت قبل از پایان کار و ایام تعطیل خاموش کنند و همچنین دمای محیط داخلی ادارات نباید بیش از ۱۸ درجه سانتیگراد باشد در صورت عدم رعایت هر یک از این موارد اخطار کتبی صادر و در صورت تکرار آن جریان گاز این‌گونه ادارات قطع خواهد شد.

محمودی با بیان اینکه این پایش‌ها به‌صورت پیوسته تا پایان فصل زمستان ادامه دارد، افزود: تأمین پایدار گاز، اصلی‌ترین اولویت شرکت گاز استان است که با شروع فصل سرد با جدیت بیشتری دنبال می‌شود تا مشترکین گاز امسال نیز زمستانی گرم را سپری کنند.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی، با اعلام اینکه در ایام سرد، تأمین گاز پایدار برای بخش خانگی در اولویت است از هم‌وطنان و مشترکان درخواست کرد تا با رعایت صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی یاری‌رسان شرکت گاز در این امر باشند.

 

 

 

درخشش قصه «ملابوجی» در جشنواره جهانی

قصه‌گوی پیش‌کسوت خراسان جنوبی، با روایت داستان «ملابوجی» در بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در یزد، توانست مقام برگزیده در بخش سنتی کلاسیک را کسب کند.
خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ یکی بود یکی نبود، زیر این گنبد کبود «ملابوجی» که یادگار خانم معلم مادربزرگ بود او را بر سکوی برگزیدگان جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی نشاند.اما این «ملابوجی» که بود این همه‌سال در قلب و ذهن مادربزرگ باقی ماند و او را به مرحله ملی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کشاند و بعد، او را در فهرست برگزیدگان ادبیات شفاهی این جشنواره قرار داد؟«ملابوجی» افسانه یا به لهجه محلی خراسان جنوبی‌ها اوسونه‌ای از گذشتگان این سرزمین بود که مادربزرگ از خانم معلمش (خانم ایزدی) در فاصله‌ای که درس کلاسش تمام شده بود و منتظر خوردن زنگ‌تفریح بودند برای دانش‌آموزان کلاسش در آن سال‌هایی که مادربزرگ در بیرجند مدرسه می‌رفت تعریف کرده بود. قصه «ملابوجی» از آن سال‌ها همیشه گوشه قلب و ذهن مادربزرگ باقی‌مانده و چندین بار هم برای اعضای کانون در زاهدان و بیرجند تعریف کرده بود.اما پاسداشت یادگار خانم معلم در کنار جشنواره‌های دیگری که مادربزرگ را بر سکوی برگزیدگان نشانده بود این بار در بیست ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی نیز به‌واسطه تبحر ویژه این مربی بازنشسته و پیش‌کسوت کانون پرورش فکری و کودکان و نوجوانان سبب شد تا در فهرست برگزیدگان این جشنواره قرار گیرد.
قصه «ملابوجی»صحبت از حمیده ابریشمی، مربی بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی است که با قصه «ملابوجی» در بخش سنتی کلاسیک پدربزرگ و مادربزرگ (بین‌الملل) برگزیده شد. این مادربزرگ قبل از راهیابی به مرحله ملی این جشنواره در مراحل استانی و منطقه‌ای نیز توانسته بود گوی سبقت را از دیگر رقبا برباید. همین برگزیده شدن مادربزرگ قصه‌گوی خراسان جنوبی سبب شد تا گپ و گفتی را با وی در مورد قصه‌اش و برگزیده شدنش داشته باشیم.از سال ۹۸ که بازنشسته شد به‌واسطه زمان نامناسب برگزاری جشنواره قصه‌گویی چون به طور معمول هم‌زمان با شب یلدا و همان شب چله بود چندان تمایلی به حضور در جشنواره قصه‌گویی نداشت چون آن شب یادمانی را هم همه دوست دارند کنار خانواده باشند اما امسال گلایه قصه‌گویان که به گوش دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره در سال‌های قبل رسیده بود زمان آن تغییر کرد همین تغییر زمان سبب شد تا حمیده ابریشمی یکی از شرکت‌کنندگان جشنواره باشد.
یادگار خانم معلمآن چه برای حضور در این جشنواره هم مدنظر قرارداد قصه «ملابوجی» که سال‌های ۸۶ و ۸۷ رتبه‌های استانی و منطقه‌ای را با این قصه در جشنواره‌های قصه‌گویی کسب کرده بود.قصه «ملابوجی» یادگار خانم ایزدی، دبیر ادبیاتش بود که هر زمان فرصتی در کلاس درس دست می‌داد خانم معلم قصه‌ای برای آن‌ها می‌گفت اما این قصه برای همیشه در قلب و ذهنش باقی ماند.هرچند که به‌واسطه زمان ۱۰ دقیقه‌ای که برای بیان این قصه داشت خیلی افسانه به‌یادگارمانده از خانم معلمش کوتاه شد اما باز هم نظر داوران جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی را جلب کرد و او را در بین برگزیدگان قرار داد. اما چه‌طور شد که حمیده ابریشمی، قصه‌گویی و مربی کانون بودن را برگزید؟
با این که خانواده‌اش بسیار بچه‌دوست بودند اما به‌اندازه خانواده‌های قدیمی بچه نداشتند و همین تعداد کم اعضای خانواده‌اش سبب شد تا پدر و مادرش و خودش دوستدار همه کودکان اهل محل باشند به‌طوری که چون پدرش معلم بود و بعد از بازنشستگی نیز به دنبال کار می‌رفت مادرش در خانه تنها به همین واسطه از دروهمسایه می‌خواست تا بچه‌هایشان را به خانه‌ها آن‌ها بفرستند و خانه از سوت‌وکوری درآورند.مادرش همیشه در خانه را باز، داشت و سنگی هم جلوی در می‌گذاشت تا هر زمان بچه‌ها بخواهند به خانه آن‌ها بیایند و گاهی نیز خودش جلوی در خانه می‌نشست و بافتنی می‌کرد و با بچه هم هم‌کلام می‌شد و بازی می‌کرد.قصه‌هایی پای کرسیهمین برو و بیای بچه‌ها به خانه‌ی آن‌ها سبب می‌شد تا مادرش برای آن‌ها پای کرسی، در ایوان خانه قصه بگوید و آن‌ها را سرگرم کند؛ همین قصه‌گویی مادر سبب شد تا داستان‌های مادر برای همیشه در ذهن و خاطراتش بماند.هرچند که با راه‌اندازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بیرجند نیز جزء اولین اعضای این کانون در سال ۱۳۵۳ بود.بعد از اتمام تحصیل و قبول‌شدن در دانشگاه و ازدواج مجبور شد تا راهی شهر زاهدان شود و در آن شهر چون غریب و تنها به دنبال کاری می‌گشت تا این که چشمش به تابلوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان زاهدان افتاد که آگهی مربی داده بود. او هم درخواست کار داد و از سال ۶۶ مربی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شد و بعد کار را در کانون شروع کرد و سال ۹۸ هم بازنشست شد.هرچند که در بیرجند نیز با راه‌اندازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان جزء اولین اعضای این کانون در مرکز خراسان جنوبی بود.
دو سال قبل از بازنشستگی نیز دیگر مادربزرگ شده بود و دوست داشت بیشتر کنار نوه‌هایش باشد و برای آن‌ها همه قصه‌هایی که در این سال‌های برای اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تعریف کرده بود و یا هم برای فرزندانش را نیز برای آن‌ها تعریف کند.۳۰ سال به‌اندازه ۳ ثانیهتعبیرش از گذر حضور ۳۰ ساله‌اش در دنیای کودکان و نوجوانان به‌اندازه ۳ دقیقه یا ۳ ثانیه است آن هم به‌واسطه پاک بودن و معصوم بودن کودکان و نوجوانانی که با آن‌ها سرکار داشت و البته خودش هم حضور در بین این قشر و کارش را آن قدر مقدس می‌دانست که همیشه با وضو سرکار حاضر می‌شد.این مربی بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که در جشنواره‌های متعددی طی سال‌های حضورش در کانون شرکت کرده و حائز مقام‌ها و مدال‌های رنگارنگ بسیاری شده است نظرش در مورد کم‌رنگ‌شدن هنر قصه‌گویی در عصر حاضر به‌واسطه مشغله‌ها و بی‌حوصلگی‌های بزرگ‌ترها با آن چه در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی امسال که در یزد برگزار شد دید عوض شد.چرا که اقبال کودکان و نوجوانان از این جشنواره به حدی بود که تعجب همگان را برانگیخت و او همه قصه‌گویان به این اقبال بی‌نظیر افتخار کردند.

به گفته وی شاید از دور این طور به نظر آید که پدر و مادرها و مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها همانند گذشته برای کودکان و نوه‌هایشان وقت قصه‌گویی نمی‌گذارند اما در واقع این طور نیست چرا که اقبال پدر و مادرها به همراه کودکانشان از جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی چیزی دیگری از این هنر به نمایش گذاشت.قصه ما به سررسید و «ملابوجی» این پسر باهوش و زرنگ توانست دیو را در چاه شکست دهد و پیروز شود؛ بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، با حضور قصه‌گویانی از سراسر کشور و ۸ مهمانان خارجی، از ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در یزد با شعار «ساز قصه‌ها، راز زندگی است» برگزار شد.

 

 

 

۷۰ میلیارد ریال برای احیای بافت تاریخی خوسف اختصاص یافت

۷۰ میلیارد ریال برای احیای بافت تاریخی خوسف اختصاص یافت

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوسف گفت: ۷۰ میلیارد ریال از دو سال گذشته تاکنون برای احیا و زیباسازی منظر تاریخی فرهنگی شهر خوسف اختصاص و هزینه شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی، علی صالحی حفظ هویت تاریخی، رونق گردشگری و توسعه پایدار منطقه را مهم‌ترین هدف در اجرای طرح‌های عمرانی در بافت تاریخی خوسف اعلام کرد و گفت: از زمان ثبت این منظر تاریخی، اقدامات مختلف عمرانی برای بهبود وضعیت آن صورت گرفته است.

 

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: در دو سال گذشته طرح سنگ‌فرش معابر و برچیدن آسفالت، تبدیل شبکه برق فشار ضعیف هوایی به زمینی در مسیر بافت با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال، از محل اعتبارات بازآفرینی شهری راه و شهرسازی، میراث‌فرهنگی، شهرداری و شرکت برق اجرا شد.

 

او با اشاره به اجرای طرح بازسازی و زیباسازی در خیابان مطهری به عنوان مسیر اصلی تردد گردشگران گفت: برای اجرای این طرح در مدت دو سال گذشته ۱۷ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی میراث فرهنگی هزینه شده است.

 

صالحی به اهمیت آرامگاه ابن حسام خوسفی به عنوان نماد فرهنگی شهرستان اشاره کرد و افزود: برای اجرای کف‌ فرش آجری، نورپردازی و آب نما ورودی مقبره ابن حسام ۱۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات بازآفرینی راه و شهرسازی و شهرداری هزینه و برای نورپردازی بقعه ابن حسام خوسفی از محل اعتبارات میراث فرهنگی مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

 

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف از تصویب ۲۰ میلیارد ریال اعتبار استانی برای مرمت کامل و فاز دوم نورپردازی مقبره ابن حسام خبر داد.

 

وی خاطر نشان کرد: منظر فرهنگی و تاریخی شهر خوسف شامل محلات خوسف (پایین ده، میان ده، بالا ده)، باغان، جومیان و سرپرچ به مساحت ۵۰۰ هکتار است در ۲۰ دی ۱۴۰۰ به شماره ۳۳۵۷۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

 

 

 

 

 آنتن‌دهی تلفن همراه در جاده‌های طبس از چالش‌ تا راهکار

بیرجند- ایرنا- یکی از مشکلات جاده ای شهرستان طبس که همواره مورد گلایه شهروندان بود دسترسی نداشتن به آنتن تلفن همراه است که مسئولان مربوطه ضمن اشاره به چالش‌های این مشکل راهکارهایی را در دست پیگیری دارند.

به گزارش ایرنا بر اساس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ۹۵ درصد جاده های اصلی و بین دو فرمانداری باید دارای پوشش و آنتن دهی مناسب باشد و ۸۶ درصد راه‌های فرعی، اصلی نوع دو، ریلی نیز پوشش قابل قبول داشته باشند.

اما باتوجه به وسعت استان و تراکم پایین جمعیتی یکی از چالش‌های عمده در محورهای مواصلاتی توسعه ارتباطات از قبیل آنتن دهی تلفن همراه است.

خراسان جنوبی چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر جاده دارد که بخش عمده آن مشکل تأمین برق مواجه است لذا برنامه پوشش تلفن همراه در برخی از نقاط به خاطر ضعف زیرساخت‌های برق با مشکل مواجه است.

از آنجایی که شهرستان طبس یکی از نقاط وسیع استان بوده نبود آنتن دهی تلفن همراه همواره گلایه شهروندان و مسافران را به همراه دارد زیرا هنگام بروز تصادفات رانندگی دسترسی به نهادهای امدادی با مشکل مواجه می شود.

از آنجایی که بسیاری از خدمات دولت مرتبط با فناوری ارتباطات است این موضوع باید در دستور کار جدی قرار گیرد تا زیرساخت‌های مربوطه فراهم شود.

یکی از برنامه هایی که همواره مسئولان استان بر آن تاکید دارند پوشش کامل ارتباطات در زمینه تلفن ثابت و همراه به خصوص در مناطق روستایی استان است که نیاز به توسعه دارد اما تامین تجهیزات مخابراتی، هزینه بالای توسعه ارتباطات به دلیل پراکندگی جمعیت و وسعت زیاد خراسان جنوبی و سرقت تجهیزات مخابراتی از مهمترین موانع اجرای پروژه‌های زیرساختی این حوزه است.

سه راهی جعفری به شبکه برق سراسری متصل نیست

در همین خصوص معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه طبس گفت: یکی از مشکلات اساسی این شهرستان در حوزه راه‌های ارتباطی آنتن دهی تلفن همراه در محدوده سه راهی جعفری بوده که پیگیری‌هایی از سوی مدیران انجام شده است.

علی اکبرزاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: منطقه مذکور در کیلومتر ۷۵ جاده طبس-اصفهان واقع شده و به شبکه برق سراسری متصل نیست.

وی با اشاره به اینکه اکنون سایت مخابراتی با استفاده از پنل‌های خورشیدی و باتری فعالیت می‌کند ادامه داد: این همین رو در روزهای ابری و پس از اتمام شارژ باتری، اختلالاتی در پوشش شبکه ایجاد می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه طبس با بیان اینکه حدود ۱۲ کیلومتر از مسیر به دلیل ناهمواری‌ها و تپه‌های متعدد از پوشش خارج است گفت: تلاش‌هایی برای رفع این مشکل انجام شده اما نیاز به پیگیری مستمر دارد.

وی ادامه داد: تاکنون سه مرحله تجهیزات ریپیتر جاده‌ای در فواصل پنج کیلومتری نصب، اما هر بار به دلیل سرقت پنل‌ها و باتری‌ها از سرویس خارج شده است.

اکبرزاده تاکید کرد: با وجود این چالش‌ها، پیشنهاد احداث یک سایت جدید مطرح شده، اما به دلیل هزینه‌های بالای تأمین برق، هنوز اجرایی نشده است.

وی با اشاره به اینکه پیگیری‌ها برای اجرای این پروژه همچنان ادامه دارد گفت: از سال ۱۴۰۰، راه‌اندازی مجتمع خدمات رفاهی در سه‌راه جعفران نقش مؤثری در کاهش حوادث جاده‌ای داشته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه طبس بیان کرد: با توجه به محدودیت شدید منابع مالی، تمامی پروژه‌های شهرستان بر اساس کار کارشناسی و اولویت‌بندی اجرایی می‌شوند و رفع مشکلات زیرساختی، از جمله پوشش ارتباطی، همچنان در دستور کار قرار دارد.

اتصال ۸۶ درصد روستاهای خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی نیز گفت: در یک سال گذشته ۵۲ سایت جدید با هدف توسعه شبکه تلفن و اینترنت پرسرعت همراه در ۷۰ روستای استان احداث شد و در مجموع ۶ هزار خانوار از اینترنت بهره‌مند شدند.

مصطفی بهی با اشاره به ارتقای ۵۰ سایت موجود تلفن همراه به فناوری نسل چهارم همراه از سال گذشته تاکنون اظهار کرد: ارتقای این سایت‌ها به منظور برقراری اینترنت پرسرعت همراه در ۵۸ روستای استان با جمعیت پنج هزار و ۵۰۰ خانوار انجام شد.

وی گفت: در این مدت سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه ارتباطات در مناطق روستایی از محل منابع طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای استان جذب و هزینه شده است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۸۶ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار جمعیت خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است تصریح کرد: ۱۴۴ روستای بالای ۲۰ خانوار باقیمانده تا پایان سال جاری به شبکه ملی متصل می‌شوند.

بهی افزود: از نیمه مرداد تاکنون ۶ سایت جدید توسعه شبکه تلفن و اینترنت پرسرعت همراه در استان راه‌اندازی شد و سه سایت تلفن همراه موجود در روستاها به فناوری نسل چهارم همراه مجهز شده است.

وی گفت: سایت‌های جدید در روستاهای سیوجان، طوطی و گیوشاد شهرستان خوسف، چاه رزمندگان شهرستان سربیشه، یوسف آباد شهرستان عشق آباد و زیدان شهرستان درمیان قرار دارد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین با تجهیز سه سایت دیگر تلفن همراه به فناوری نسل چهارم در روستاهای بصیران شهرستان خوسف، طاهریه شهرستان فردوس و زمانی شهرستان قاینات، این روستاها از پوشش اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند شدند.

بر اساس آخرین آمار رسمی در استان خراسان جنوبی هزار و ۷۵۲ روستای دارای سکنه شناسایی شده که از این تعداد ۹۲۸ روستا بالای ۲۰ خانوار است.

 

 

به گفته مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی مودیان مالیاتی استان امسال با پرداخت ۱۰۴ میلیارد تومان انتخاب کردند که این مبلغ برای کدام طرح‌ها هزینه شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی – کریمدادی مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: سیاست سازمان امور مالیاتی این است که مالیات‌های اخذ شده منجر به نارضایتی مردم نشود. بنابراین با هوشمندسازی درآمد‌ها تقریباً این موضوع شفاف شد و امسال برای اولین بار این موضوع محقق شد که مودیان حقیقی مالیاتی می‌توانند محل هزینه کرد مالیات پرداختیشان را انتخاب کنند.

او افزود: تا پایان سال ۱۴۰۲ نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد بود که ۴ درصد مربوط به عوارض شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، روستا‌های فاقد دهیاری و مناطق عشایری، ۴ درصد واریزی به خزانه و یک درصد مربوط به مالیات سلامت بود، اما از ابتدای امسال با تصویب مجلس یک درصد به این نرخ تحت عنوان متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری و فولاد اضافه شد و اقداماتی در ۱۰ ماهه امسال از محل توزیع مالیات و عوارض دریافتی داشتیم.

کریمدادی بیان کرد: از ابتدای سال تا پایان دی ۲۴۲ میلیارد تومان به حساب ۳۱ شهرداری استان واریز کردیم که ۱۱۲ میلیارد تومان سهم شهرداری بیرجند بود، ۱۳۳ میلیارد تومان برای دهیاری‌ها، ۱۱۱ میلیارد تومان برای روستا‌های فاقد دهیاری،۴۳ میلیارد تومان برای مناطق عشایری، ۱۵ میلیارد تومان برای توسعه ورزش عمومی، ۲۰۰ میلیارد تومان برای بخش سلامت و ۶۲ میلیارد تومان برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان پرداخت کردیم و در مجموع می‌توان گفت که در ۱۰ ماهه امسال ۷۰۴ میلیارد تومان توزیع عوارض در استان داشتیم.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی ادامه داد: طرح نشاندار کردن مالیات‌ها را داریم یعنی مودیانی که در قالب شخص حقیقی کار می‌کنند می‌توانند تعیین کنند که مالیات پرداختی شان در چه محلی و در کدام طرح هزینه شود طرح‌ها هم سالی یک بار در ۱۵ اردیبهشت توسط سازمان امور مالیاتی مشخص می‌شود و شامل طرح‌هایی است که تا پایان آن سال از محل مالیات‌های دریافتی باید تکمیل شود.

او عنوان کرد: سازمان ۲۶ طرح برای استان اعلام کرد که ۲ طرح در حمل و نقل و احداث راه، ۱ طرح احداث آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی،۴ طرح آموزش و پرورش و علم و فناوری،۶ طرح در توسعه زیرساخت‌های شهری روستایی و عشایری، ۲ طرح در زمینه گردشگری، هفت طرح در حوزه آب و ۴ طرح در حوزه برق رسانی و توسعه شهرک‌های صنعتی است و در مجموع برای تکمیل این طرح‌ها ۱۹۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تاکنون ۱۰۴ میلیارد تومان معادل ۵۴ درصد توسط مودیان مالیاتی پرداخت شده و برای ۱۱ طرح نیز به طور ۱۰۰ درصد تامین اعتبار شده است.

کریمدادی تصریح کرد: ماده ۲۰ برنامه هفتم می‌گوید که اگر یک خیر به دستگاه اجرایی مراجعه کند و ردیف طرح تملک دارایی بگیرد در صورتی که به جای دولت بیش از ۵۰ درصد اعتبار ساخت یک طرح را قبول کند از ۲۵ تا ۵۰ درصد تخفیف مالیاتی برخوردار می‌شود و اگر هزینه کامل طرح را پرداخت کند مشمول ۱۰۰ تخفیف مالیاتی در آن سال می‌شود.مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی اظهار کرد: در مورد پیمانکاران بخش معدن نیز استان ما تعداد پیمانکاران کمی دارد و غالباً این پیمانکاران از استان‌های دیگرند، موضوعی که مطرح شد این بود که پیمانکاران باید پرونده‌های مالیاتی و حساب‌هایشان را در بانک‌های خود استان داشته باشند و این موضوع مربوط به پیمانکارانی می‌شود که فعالیت عمده‌شان در استان است؛ از محل فعالیت عمده این پیمانکاران در استان از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، ۱۰۹۰ میلیارد تومان سهم مالیاتی استان دریافت شده است.

او گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳۴۵ نفر با سامانه جامعه گزارشات مردمی یا همان سامانه جامع سوت زنی تماس گرفتند و میزان وصول مالیات از این گزارشات ۷۰ میلیارد تومان و میزان جریمه ۲۱ میلیارد تومان بوده است؛ هم استانی‌ها می‌توانند موارد فعال مالیاتی را از طریق این سامانه و یا تلفن گویای ۱۵۲۶ اعلام کنند.

 

 

مدیر شعب بیمه دی خراسان‌جنوبی عنوان کرد:

بیمه دی پیشتاز در ارائه خدمات نوین

مدیر شعبه بیمه دی خراسان‌جنوبی با اشاره به این که در حال حاضر جایگاه بیمه دی در بین شرکت‌های خصوصی چهارم است گفت: بیمه دی پیشتاز در ارائه خدمات نوین است.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، امیر بنی‌اسدی با تبریک سالروز تاسیس این بیمه دی در جمع خبرنگاران گفت: در سال ۱۳۸۳ که بیمه دی تاسیس شد با چالش‌های فراوانی روبرو بود که با توجه به مدیریت این مسئله و حمایت‌هایی که صورت پذیرفت مسیر سخت را پشت سر بگذاریم .

وی با اشاره به این که در حال حاضر جایگاه بیمه دی در بین شرکت‌های خصوصی چهارم است افزود: کل حق بیمه تولیدی صنعت کشور ۲۸۰۰ همت بوده که سهم خراسان‌جنوبی کمتر از یک درصد است با این وجود ضریب نفوذ خراسان‌جنوبی در جایگاه دوم بعد از تهران قرار دارد که این موضوعات باید توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد.

به گفته بنی‌اسدی ۱۶۵ میلیارد تومان حق بیمه تولیدی بیمه دی استان  در سال ۱۴۰۲ بوده که ۱۴۰ میلیارد تومان سهم خسارت پرداخت کردیم.

وی اظهار کرد:خراسان‌جنوبی در صنعت بیمه با توجه به ضریب نفوذ بالا استان بیمه‌ای شناخته می‌شود اما یک سری اتفاقاتی ‌در استان رخ می‌دهد که سبب می‌شود سهم بیمه تولیدی کمتر باشد.

مدیر شعبه بیمه دی خراسان‌جنوبی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی بیمه دی در راستای فرهنگ سازی بیمه گفت: زنگ انشا و نقاشی در بین دانش‌آموزان را برگزار کردیم تا با فرهنگ بیمه از سنین پایه آشنا شوند.

به گفته بنی‌اسدی بیمه دی در حوزه محصولات بیمه‌ای محصولات به نسبت به روزی را ارائه می‌کند و در حوزه بیمه تکمیلی درمان شرایط برای انعقاد قرارداد با بنگاه‌های کوچک هم برقرار شده است و همه بنگاه‌ها با حداقل ۱۰ نیروی کار را می توانیم بیمه تکمیلی درمان کنیم و در کنار این بیمه نامه عمر و حوادث هم در اختیار آن‌ها قرار دهیم.

وی با اشاره به یک سری امکانات دیگر این بیمه ادامه داد: بیمه عمر بنا به درخواست مشتری می تواند سرمایه‌گذاری در طلا، بورس و املاک باشد و بر اساس شاخصه های بانک مرکزی سرمایه‌گذاری می‌شود.

به گفته وی یک طرح جدیدی که ۱۳ اسفند قرار است رونمایی شود طرح دی آسا است که برای همه بیمه گذارانی که بیمه نامه بدنه خریداری کردند ۲۰ سری خدمات به صورت رایگان در محل برای آن‌ها انجام می‌شود.

وی پرداخت خسارت‌های زیر ۵۰ میلیون تومان در کمتر از ۴۸ ساعت ،‌اعلام خسارت های زیر ۲۰ میلیون به صورت غیر حضوری، پرداخت آنلاین در بستر اپلیکشن دی دار، صدور بیمه بدنه، فراهم شدن شرایط بازدید آنلاین در اپلیکشن ، بررسی اسناد درمان به صورت الکترونیکی و… را از خدمات ویژه بیمه دی بیان کرد.

مدیر شعبه بیمه دی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه تعداد ۲۰ نماینده، ۲۲ کارمند و ۱۱ میزخدمت در سطح استان فعالیت دارند، افزود: بیمه دی خسارت درمان یک نفر کارشناس انجام می‌دهد که همین موضوع در کاهش زمان پرداخت موثر بوده و تمام خسارت را در کمتر از ۷۲ پرداخت می‌کنیم .

بنی‌اسدی ادامه داد: در خسارت‌های جانی و مسئولیت بعد از رای دادگاه که قطعی شد و تکمیل پرونده دو هفته ای پرداخت می‌کنیم و تمام تلاش بر این است که همه بیمه گذاران در خراسان‌جنوبی قرار داد ببندند تا صنعت بیمه استان رشد کند.

مدیر شعبه بیمه دی خراسان‌جنوبی در خصوص حمایت‌ از خانواده‌های شهدا و جانبازان نیز گفت: بخش عمده جایگاه بیمه به برکت خدمات رسانی به این خانواده هاست و سعی کردیم که بهترین خدمات را به این اقشار بدهیم .

به گفته بنی اسدی اجرای طرح تکریم ویژه این خانواده‌ها با توجه به درصد جانبازی و مشکلاتی که وجود دارد و بازدید از خانوده‌ها ‌ها، از جمله خدمات ویژه بیمه دی به خانواده شهدا و جانبازان است.

مدیر شعبه بیمه دی خراسان‌جنوبی گفت: در حال حاضر ۱۱ هزار مرکز طرف قرار داد در کشور داریم بیشترین شرکت‌های طرف قرار داد را داریم این قرار داد امورات را تسهیل می‌کند در سال‌های گذشته مبالغ مراکز طرف قرار داد تا ۵ ماه تسویه می‌شد که این زمان به ۳ ماه رسیده است.

بنی اسدی تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم با شعار دانستن، خواستن و توانستن به اهداف والای خود در حوزه ارائه خدمات به مردم عزیز استانمان برسیم‌.

 

انتهای خبر/

بازدیدها: ۱۹