اخبار خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی خبرداد:

پیگیری‌‎ها به ثمر نشست؛ افزایش پروازها و افتتاح پایون فرودگاه بیرجند

پیگیری‌‎ها به ثمر نشست؛ افزایش پروازها و افتتاح پایون فرودگاه بیرجند

بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی گفت: با پیگیری‌های انجام شده در دوشنبه هفته جاری یک پرواز به مجموع پروازهای فرودگاه بیرجند اضافه می شود و پایون فرودگاه هم در ایام دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز شنبه در نشست شورای اداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه به جد پیگیر بحث پروژه پاویون فرودگاه و افزایش پروازهای خراسان جنوبی هستیم، اظهار کرد: پایون فرودگاه بعد از هفت سال معطلی در دهه فجر بهره‌برداری می‌رسد.

وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری بارها بر امید آفرینی، نشاط آفرینی و افزایش اطمینان در جامعه تاکید کردند و فرمودند اگر کسی در راستای ناامیدی جامعه گام بردارد در زمینه دشمن بازی می‌کند، همچنین فرموند چنانچه کسی ته دل مردم را خالی کند جرم کرده است.

استاندار خراسان جنوبی امید آفرینی در جامعه را مهمترین سلاح در برابر تهدیدات و برنامه‌های تخریبی دشمنان دانست و گفت: رئیس جمهور هم تاکید دارند که رقابت‌هایی ارزشمند است که در راستای رضایت‌مندی مردم باشد، رقابت‌های بی‌حاصل هرگز در این مقطع به درد جامعه نخواهد خورد.

هاشمی اظهار کرد: انتظار از مدیران ایجاد امیدآفرینی، تکریم ارباب رجوع و گره گشایی از کار مردم است.

وی به برگزاری و تشکیل ستاد دهه فجر در استان اشاره کرد و گفت: برنامه‌های افتتاحیه و فرهنگی و اجتماعی این دهه مبارک با محوریت حضور مردم باشد.

هاشمی بیان کرد: در زمینه رشد اقتصادی هم دستگاه متولی با برنامه‌ها متنوع موضوع رشد اقتصادی استان را به خوبی دنبال کنند.

وی با تاکید بر جذب اعتبارات ملی توسط دستگاه‌های اجرایی در راستای توسعه خراسان جنوبی، گفت: ۸۵ درصد اعتبارات در اختیار وزارت خانه‌ها است، براساس لیستی دریافتی برخی دستگاه موفق در جذب اعتبارات ملی عمل کردند و برخی هم متاسفانه نتوانستند به خوبی سهم استان را از اعتبارات ملی جذب کنند.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه مدیران در زمینه جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی به جد پیگیر باشند، بیان کرد: همچنین حفظ وضعیت موجود تولید استان خیلی مهم است، در بازدید میدانی از شهرک و نواحی صنعتی هم برخی واحدها وضعیت خوبی دارند و برخی هم نیازمند حمایت هستند که البته باید از واحدهای تولیدی حمایت جامع و کاملی صورت گیرد.

هاشمی با تاکید براینکه توسعه اقتصادی خراسان جنوبی با همدلی و همراهی همه متولیان رقم خواهد خورد، اظهار کرد: در زمینه بازگشایی و رونق بازارچه‌های مرزی و بحث کوله بری هم باید پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به برپایی نمایشگاه بین المللی گردشگری در محل نمایشگاه بین المللی تهران هم گفت: مدیرکل میراث فرهنگی استان به جد پیگیری لازم را انجام دهد تا در سال جاری از نظر کمی و کیفی بتوانیم به نحو احسن در این نمایشگاه حضور پیدا کنیم که حضور موثری خود نقش موثری در جذب سرمایه گذار در حوزه گردشگری خراسان جنوبی دارد.

هاشمی عنوان کرد: توجه به مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته مدنظر مدیران دستگاه‌های اجرایی باشد، همچنین در موضوع ناترازی انرژی هم مردم خراسان جنوبی به خوبی عمل کردند و از ابتدای تا نیمه دی امسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب صرفه جویی انرژی را در استان داشته‌ایم.

وی بر توجه ویژه به عشایر خراسان جنوبی و تامین سوخت و نهاده‌های دامی آنان تاکید کرد و گفت: بحث نهاده‌های دامی مدت دار توسط متولیان به جد پیگیری شود.

استاندار خراسان جنوبی افزود: با توجه به ابلاغ برنامه هفتم توسعه کشور، سند توسعه و آمایش استان براساس این برنامه پیش‌بینی و تدوین شود تا بتوانیم براساس این سند در زمینه رشد همه جانبه استان گام برداریم.

هاشمی تصریح کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی بیشترین تعامل را با رسانه‌ها داشته باشند و بیش از گذشته به روابط عمومی‌ها توجه داشته باشند و آنان را تقویت کنند، همچنین مطالبات مطبوعات را به موقع پرداخت کنند.

وی از ایام الله دهه فجر به عنوان بهترین فرصت برای امید آفرینی با تشریح عملکرد نظام و دولت عنوان کرد و افزود: البته جهاد تبیین، امیدآفرینی و افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی نباید تنها معطوف به دهه فجر باشد بلکه باید این موضوع به صورت مستمر دنبال شود.

هاشمی با اشاره به برگزاری میز خدمت مسئولان در سطح شهرها و حتی روستاها، گفت: باید از ظرفیت نمایندگان مردم خراسان جنوبی بیش از گذشته استفاده شود تا گام موثری برای توسعه استان برداشته شود.

 

گام دوم خراسان‌جنوبی برای اتصال به خط هفتم گاز سراسری

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با اشاره به پایان طراحی‌های گام دوم اتصال نهبندان به سربیشه (خط هفتم سراسری گاز) گفت: اکنون گام دوم این طرح در مرحله پیمان‌سپاری است و سال آینده عملیات اجرایی مرحله دوم نیز با ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار آغاز می‌شود.
خبرگزاری فارس-خراسان جنوبی؛ «سرمای بی‌سابقه زمستان ۱۴۰۱ همان تهدیدی بود که به فرصت مبدل شد. هرچند که پیگیری‌ها برای اجرایی‌شدن اتصال خراسان جنوبی به خط انتقال گاز دوراهی دشتک – زابل از قبل هم شروع شده بود ولی افت فشار گاز از دو جهت این کار را توجیه‌پذیر کرد.نکته اول این بود که تضمین پایداری انرژی تضمین نبود یعنی استان‌هایی چون مازندران، بخشی از گیلان، سمنان و استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی هرسال با مشکل افت فشار گاز مواجه بودند. خراسان جنوبی نیز به‌واسطه قرارگیری در انتهای خط مجبور بود هر آن چه از استان‌های پرمصرف همانند تهران و خراسان رضوی اضافه می‌ماند را استفاده کند. یعنی بستگی به کرم تهرانی‌ها و مشهدی‌ها داشت که در روزهای اوج سرما چقدر گاز به خراسان جنوبی برسد.با اتصال خراسان جنوبی به خط انتقال دشتک – زابل امکان دریافت ۱۱ میلیون مترمکعب گاز برای خراسان جنوبی فراهم شد که این ظرفیت فوق‌العاده ای است.خروج از تک شاخه‌ایبعلاوه با اتصال خراسان جنوبی به خط انتقال دشتک این استان از تک شاخه بودن خارج شد یعنی از دو جهت هم از عسلویه و هم از جنوب که مصرف گاز آن هم به‌واسطه گرم بودن کمتر است، فراهم شد. نکته دوم هم این است که به لحاظ پدافندی امنیت خاطر برای خراسان جنوبی ایجاد شد که اگر خدای‌نکرده عملیات خرابکارانه ای اتفاق بیفتد این خط به‌عنوان پدافند عمل کند چرا که با این خط ۳۶ اینچی ظرفیت گاز خراسان جنوبی ۹ برابر افزایش یافت و این یعنی تأمین انرژی پایدار و زیرساخت توسعه نه گازرسانی.
همچنین این پروژه که ابتدای تیر سال گذشته کلنگ‌زنی شد تیر امسال هم مورد بهره‌برداری قرار گرفت. البته افتتاح ۲۵ روز عقب افتاد آن هم به‌واسطه تست‌هایی که نیاز بود انجام شود.گرم‌ترین نقطه زمینبعلاوه این ابرپروژه در گرم‌ترین نقطه کره زمین یعنی مرز زابل و نهبندان کلنگ‌زنی شد و در آن زمان نمی‌شد به لوله‌های چدنی گاز دست زد و در کنار آن گرمایی هم از صفحات صیقلی منعکس می‌شد که ۳ برابر گرمای خورشید بود.دیگر این که باید ۱۲ کیلومتر ۱۲ کیلومتر لوله‌های ۳۶ اینچی حمل می‌شد تا ۱۷۶ کیلومتر به سرانجام می‌رسید.اصلاً این کار معجزه بود چرا که مطالعه، اجرا و بهره‌برداری از آن طی یک سال عملیاتی شد و یک رکوردزنی بود».آن چه به آن اشاره شد گفته‌های علیرضا عباس‌زاده، معاون اسبق هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی بود که شهریورماه امسال در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس بیان کرد. ۲۵ مردادماه امسال خط لوله گاز «دوراهی دشتک – نهبندان» به‌صورت رسمی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

از جبران ناترازی تا پایداری گاز

مجید علیپوری، مجری طرح خطوط لوله هفتم و یازدهم سراسری گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، در تشریح ضرورت اجرای این پروژه گفت: ازآنجاکه نیاز منطقه خراسان، از طریق خط لوله ۴۸ اینچ شمال – شمال شرق کشور و پالایشگاه خانگیران سرخس تأمین می‌شود، مناطق خراسان جنوبی به دلیل بُعد مسافت، در ایام اوج مصرف و سرمای زمستان، دچار افت فشار گاز شده و ساکنان این مناطق با کمبود گاز روبه‌رو می‌شدند، ازاین‌رو ضرورت داشت پروژه‌ای برای رفع این مشکل تعریف تا از ظرفیت خط لوله هفتم سراسری گاز برای تأمین نیاز این استان استفاده شود.وی با اشاره به وقوع سرمای شدید در شرق کشور و نیاز به جبران کمبود گاز در خراسان جنوبی در سال‌های گذشته، افزود: شرکت ملی گاز ایران در زمستان سال ۱۴۰۱ تصمیم به حل مشکل افت فشار گاز شبکه گاز شرق در فصل‌های سرد را برای همیشه اتخاذ کرد، ازاین‌رو پروژه اضطراری خط لوله گاز دوراهی دشتک – نهبندان با سرمایه‌گذاری ۷۲ هزار میلیارد ریال در دستور کار شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران قرار گرفت و در مدت‌زمان یک ماه و نیم از زمان ابلاغ پروژه، نسبت به انتخاب مشاور، انجام طراحی پایه، تهیه اسناد مناقصه و برگزاری تشریفات مناقصه و انتخاب پیمانکار اقدام و آغاز کار نیز پیش از پایان سال به پیمانکار ابلاغ شد که در نوبه خود رکوردی در کشور به شمار می‌آید.
مجری طرح خطوط لوله هفتم و یازدهم سراسری گاز در شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اضافه کرد: خط لوله گاز دوراهی دشتک – نهبندان با سایز ۳۶ اینچ از محدوده زابل در شمال سیستان و بلوچستان آغاز می‌شود و پس از طی ۶۷۱ کیلومتر در نهبندان واقع خراسان جنوبی پایان می‌یابد.اتصال خط هفتم به خط ۴۸علیپوری با بیان این که در ادامه خط لوله گاز دوراهی دشتک – نهبندان به‌زودی عملیات اجرایی پروژه خط لوله گاز نهبندان – سربیشه برای تکمیل رینگ شرقی نیز آغاز می‌شود، افزود: طول این خط لوله ۱۲۶ کیلومتر و سایز آن نیز ۳۶ اینچ است که با تکمیل آن، خط هفتم سراسری گاز به خط ۴۸ اینچ شمال – شمال شرق کشور متصل می‌شود.در آن زمان بهره‌برداری از خط لوله گاز دوراهی دشتک – نهبندان خواسته نماینده نهبندان و سربیشه و همچنین استاندار وقت و دیگر مسئولان خراسان جنوبی از مدیران شرکت ملی گاز ایران این بود که ۱۲۶ کیلومتر باقی این خط یعنی از نهبندان تا سربیشه نیز هر چه زودتر طراحی و عملیات اجرایی آن آغاز شود.حال باگذشت ۵ ماه از زمان افتتاح این خط لوله و قول‌هایی که مدیران شرکت گاز برای اجرای خط لوله ۳۶ اینچی نهبندان – سربیشه دادند پرسش اینجاست که اجرایی‌شدن ۱۲۶ کیلومتر باقی و اتصال کامل خط هفتم سراسری گاز به خط ۴۸ اینچ شمال- شمال شرقی به کجا انجامید و در چه مرحله‌ای قرار دارد.آن طور که رحمان محمودی، مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهار داشت: تا ۲۵ مرداد امسال که خط لوله گاز دشتک – نهبندان افتتاح شد خراسان جنوبی به‌عنوان شرقی‌ترین نقطه کشور دورترین نقطه نیز از منابع نفت و گاز به‌حساب می‌آمد.
به گفته وی همه سرمای جان ساز سال ۱۴۰۱ و افت فشار پایین گاز را در استان به‌خوبی به یاد دارند دلیلش هم این بود که گاز خراسان جنوبی تنها از یک سرشاخه گازش تأمین شد و در بن‌بست انرژی قرار داشت و همین موضوع تهدیدی جدی برای استان محسوب می‌شد.وی ادامه داد: اما خوشبختانه با پیگیری‌های انجام شده و تلاش شرکت گاز خراسان جنوبی در توجیه فنی طرح، و از طرفی کمک نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی به‌ویژه نماینده نهبندان و سربیشه که عضو و سخنگوی کمیسیون انرژی بود و همچنین استاندار وقت مجوز خط انتقال گاز از دوراهی دشتک به نهبندان دریافت شد.اتصال به خط هفتممدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی اضافه کرد: بعد از دریافت مصوبه نیز در کوتاه‌ترین زمان یعنی طی ۱۳ ماه منابع مالی و امکانات و تجهیزات موردنیاز تأمین و نهبندان به خط هفتم سراسری گاز (۳۶ اینچی) متصل شد.محمودی یادآور شد: با اتصال نهبندان به خط هفتم سراسری خراسان جنوبی از بن‌بست انرژی خارج شد و زین‌پس با این اقدام زیربنایی و زیرساختی اقتصاد استان متحول خواهد شد.وی با بیان این که گام دوم این خط با ۱۲۶ کیلومتر مابین نهنبدان و سربیشه را شامل می‌شود افزود: به‌واسطه این که خط لوله گاز بین این ۲ شهر ۱۲ اینچی است ظرفیت آن پایین است و باید به ۳۶ اینچی ارتقا یابد. مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی با اشاره به انجام طراحی خط لوله این مسیر تصریح کرد: اکنون اجرای این خط لوله در مرحله پیمان‌سپاری قرار دارد و امید تا پایان سال پیمانکاران آن مشخص شود. محمودی ابراز امیدواری کرد: همچنین ابتدای سال آینده نیز کلنگ‌زنی آن با ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار شروع گردد.
وی تصریح کرد: اجرای کامل اتصال خراسان جنوبی به خط هفتم سراسری گاز فرصت بسیار مغتنمی برای سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی به‌حساب می‌آید و اگر اغراق نباشد آمایش سرزمین استان را متحول خواهد کرد.این مقام مسئول خاطرنشان کرد: زین‌پس می‌توان برای احداث صنایع مادرتخصصی و زنجیره‌های ارزش صنایعی چون پتروشیمی و مرتبط با آن اقدام کرد که برای خراسان جنوبی جذب سرمایه‌گذاران این حوزه می‌تواند بسیار میمون و مبارک باشد.راهبردهای تأمین انرژی پایدار یکی از چالش‌های اساسی خراسان جنوبی کمتر توسعه‌یافته، قرارگیری آن در انتهای خط بهره‌مندی از انرژی‌ها (گاز) است که همین نقیصه سبب شد تا در زمستان سال قبل که کمی از زمستان‌ها قبل سردتر بود شهرها و روستاهای خراسان جنوبی و واحدهای تولیدی آن با افت گاز مواجه شوند. هرچند این چالش در زمستان سخت سال قبل تر از آن نیز خود را نشان داد، اما مسئولان و وکلای مردم در مجلس شورای اسلامی در سفرهایی که رئیس‌جمهور شهید به خراسان جنوبی داشت این موضوع را با آیت‌الله رئیسی در میان گذاشتند که رئیس‌جمهور فقید هم دستورهای لازم برای بهره‌مند استان از انرژی‌های پایدار را صادر کرد.

۳ راهبرد اساسی

اتصال به خطوط هفتم و یازدهم سراسری گاز و اتصال انبار نفت بیرجند به انبار استراتژیکی نفت رفسنجان از جمله راهبردهای اساسی برای بهره‌مندی خراسان جنوبی به سوخت پایدار به‌حساب می‌آید که پیگیری‌ها برای عملیاتی‌شدن با توجه به دستور رئیس‌جمهور شهید در سفر به خراسان جنوبی در دستور کار قرار گرفت و پیگیری‌ها و رایزنی‌ها نیز نتیجه داد و ابتدای تیرماه سال گذشته عملیات اجرایی خط انتقال گاز دشتک – نهبندان با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، استاندار خراسان جنوبی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و دیگر مسئولان استانی و محلی آغاز شد.گام اول این پروژه با اجرای ۱۷۸ کیلومتر خط انتقال ۳۶ اینچ در ادامه خط لوله زاهدان – زابل گاز را به نهبندان می‌رساند و مرحله دوم آن با اجرای ۱۲۶ کیلومتر سبب اتصال این خط به سربیشه خواهد شد. اجرای این خط نقش مؤثری در افزایش پایداری شبکه گازرسانی در استان‌های شرقی و شمال شرق در شرایط خاص دارد و با اجرای آن، شبکه گاز خراسان جنوبی از طریق سیستان و بلوچستان به شبکه گازرسانی جنوب کشور متصل می‌شود، این خط سبب تکمیل رینگ شبکه گاز در شرق کشور نیز می‌شود.پیگیری‌های بسیاری انجام شد تا این پروژه به مرحله اجرا رسید و آن طور که مصطفی نخعی، نماینده نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی به اقتضای حضورش در کمیسیون انرژی و به‌واسطه نیاز ضروری خراسان جنوبی احساس کرد به جد دنبال این موضوع چه در کمیسیون و چه در جلسات که با مسئولان مرتبط داشت این مسئله را پیگیری کرد.
اما اوج پیگیری‌ها که منجر به نتیجه ملموس شد سفر اول ریاست‌جمهوری فقید به خراسان جنوبی بود که در جلسه شورای اداری این موضوع را عنوان کرد، یکی از ضروریات و زیرساخت‌های مهم خراسان جنوبی اتصال شهرستان‌ها سربیشه و نهبندان به خط هفتم سراسری گاز است که تا سیستان و بلوچستان اجرا شده است.سه خواسته از رئیس‌جمهور شهیدالبته ۲ درخواست دیگر هم در حوزه انرژی از رئیس‌جمهوری داشت که یکی اجرای خط یازدهم گاز سراسری است و مرکز خراسان جنوبی را به طور مستقیم متصل می‌کند به منابع عظیم گازی در عسلویه و دیگری هم خط لوله تابش که از انبار نفت کرمان تا بیرجند ادامه دارد و بعد هم به تربیت حیدریه ختم می‌شود.این ۳ خواسته مصوبه سفر اول رئیس‌جمهوری به خراسان جنوبی بود که متعاقب آن جلساتی با حضور استاندار و دیگر مسئولان برگزار شد و مجدد در سفر دوم رئیس‌جمهوری به استان که سال ۱۴۰۱ انجام شد این مسئله را یادآوری و آیت‌الله رئیسی هم مجدد بر اجرایی شد آن تأکید کرد که تا اجرایی‌شدن آن استاندار و وی پیگیری‌های بسیاری کردند.
اولین اولویتعلاوه بر این در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم از هر فرصت به وجود آمده و در جلساتی که با معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران داشت به‌تناسب دیدارها و نشست‌های متعددی که در کمیسیون انرژی با مقامات شرکت گاز داشت، مدام این مسئله را پیگیری کرد.اولین اولویت از ۳ موضوع مطرح‌شده همین خط انتقال دوراهی دشتک به نهبندان و در‌نهایت سربیشه بود که الحمدلله متعاقب همه پیگیری‌ها مستمر این پروژه در اولویت شرکت ملی گاز ایران قرار گرفت و فراخوان لازم داده و عملیات اجرایی نیز ابتدای تیرماه سال گذشته به‌صورت رسمی آغاز شد و تیرماه امسال هم این کلان پروژه زیرساختی و حیاتی خراسان جنوبی به سرانجام رسید.

کسب رتبه چهارم کشور توسط کشاورزان خراسان جنوبی

 

کسب رتبه چهارم کشور توسط کشاورزان خراسان جنوبی

کشاورزان استان خراسان جنوبی در سی‌ و هشتمین دوره شناسایی انتخاب و معرفی برگزیدگان بخش کشاورزی کشور حائز ۸ رتبه برتر شدند و در مجموع استان هم رتبه چهارم کسب کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، در سی‌ و هشتمین دوره شناسایی انتخاب و معرفی برگزیدگان بخش کشاورزی کشور، ۸ نفر از تلاشگران بخش کشاورزی استان در ۸ رشته در سطح ملی حائز رتبه برتر شدند و استان خراسان جنوبی با داشتن این ۸ قهرمان در عرصه تولید در رتبه چهارم بین استان‌های کشور قرار گرفت.

سیروس مشار برگزیده ملی در رشته تولید محصولات گلخانه‌ای (سبزی و صیفی) از شهرستان سربیشه، سیدعلی خیریه برگزیده ملی در رشته کارخانه خوراک طیور از شهرستان سربیشه، علی نادری افشار برگزیده ملی در رشته نظام صنفی کارهای کشاورزی از شهرستان بشرویه و بهرام ساتلیخ محمدی برگزیده ملی در رشته کارخانه خوراک دام شهرستان بیرجند ازجمله این قهرمانان تولید هستند.

همچنین کلثوم اقبال برگزیده ملی در رشته شرکت تعاونی منابع طبیعی و آبخیز داری از شهرستان نهبندان، ولی‌الله امینی برگزیده ملی در رشته تولیدکننده زعفران از شهرستان قاینات، محمد ارجمندزاده برگزیده ملی در رشته مجری کانون یادگیری از شهرستان سربیشه و سهیلا اسپرغم برگزیده ملی در رشته تسهیلگر زن روستایی از شهرستان سرایان از دیگر قهرمان تولید خراسان جنوبی هستند.

سی و هشتمین دوره تجلیل از برگزیدگان کشاورزی ایران به منظور معرفی قدردانی از ۱۴۶ نفر از فعالان پیشرو و اثرگذار بخش‌های مختلف کشاورزی صبح امروز در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد.

انتهای پیام/۲۵۲/

 

تامین منابع ۱۱ پروژه در خراسان جنوبی از محل مالیات‌های نشان‌دار

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی با اشاره به این که در راستای اجرای این طرح در خراسان جنوبی ۲۶ پروژه از طرف سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام شد، گفت: از این تعداد ۱۱ پروژه تا پایان سال که قرار بود به بهره‌برداری برسد از این طریق به صورت ۱۰۰ درصدی تامین اعتبار شد.
خبرگزاری فارس_ خراسان جنوبی؛ سمیه محمدی، یکی از قانون‌هایی که سال گذشته به قوانین سازمان امور مالیاتی اضافه شد قانون نشان‌دار کردن مالیات‌ها بوده است.طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها به نظر بسیاری از کارشناسان این حوزه طرح بسیار خوب و هوشمندانه‌ای بوده که مجلس اقدام با تصویب آن نموده است.مهم‌ترین اهداف این طرح ایجاد شفافیت و مشارکت بیشتر مردم در نحوه هزینه ‌کرد مالیات‌هایشان است.در راستای اجرای این طرح مودیان مالیاتی می توانند محل صرف هزینه مالیات خود را مشخص سازند به طوری که در پنجره ای که برای فرد مالیات دهنده باز می شود می تواند نحوه هزینه کرد مالیات پرداختی خود را مشخص کند.در این گزارش علی کریمدادی، مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی در خصوص اجرای این طرح در استان و کم کیف آن به گفت‌وگو با خبرنگار فارس پرداخته است.وی اظهارداشت: برای اولین بار در نظام مالیات ستانی ایران چه قبل و چه بعد از انقلاب آیین نامه نشادار کردن طرح های مالیاتی در تیرماه امسال به تصویب هیئت وزیران رسید.وی با اشاره به اینکه این طرح کار مشترکی بین سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور مالیاتی کشور است، تصریح کرد: در راستای اجرای این طرح سازمان مدیریت و برنامه ریزی وظیفه دارد طرح هایی که تا پایان آن سال به مرحله بهره برداری می رسد به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کند و این سازمان نیز در هنگام تسلیم اظهارنامه در درگاه اینترنتی سازمان این طرح ها را بارگذاری کرده و مودیان مالیاتی می توانند محل مصرف مالیات خود را مشخص کنند.

فرهنگ سازی برای مالیات ستانی

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی با بیان اینکه این قانون در دوره تحولی نظام مالیاتی سیاستی بسیار هوشمندانه بوده که باعث شفافیت مصارف و منابع مالیاتی کشور می‌شود، افزود: از طرف دیگر این قانون می‌تواند سبب ارتقاء و زمینه فرهنگ سازی مالیات ستانی شده ارتقا دهد و تمکین مودیان را برای پرداخت به موقع مالیاتشان را افزایش دهد.کریمدادی کاهش فرارهای مالیاتی و حرکت به سمت عدالت اجتماعی را از دیگر مزایای اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: این طرح اقدام بسیار خوبی بود که مودیان مالیاتی در سطح کشور و استان استقبال خوبی از این موضوع داشته‌اند.وی با اشاره به اینکه در راستای اجرای این طرح در خراسان جنوبی ۲۶ پروژه از طرف سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام شد، اضافه کرد: از این تعداد ۱۱ پروژه تا پایان سال که قرار بوده به بهره‌برداری برسد از این طریق به صورت صددرصدی تامین اعتبار شده است.مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی تصریح کرد: در سطح کلان کشور هفت همت از طریق نشان دار کردن طرح های مالیاتی مردم مالیات خود را اختصاص به این طرح ها دادند، افزود:این طرح اقدام بسیار خوبی بود که خوشبختانه در سطح کشور ۴۰۰ هزار مودی مالیاتی در این طرح شرکت کردند.کریمدادی بیان کرد: در خراسان جنوبی از بابت ۲۶ طرحی که بارگذاری شد ۵ هزار و ۲۴۱ مودی مالیاتی این طرح‌ها را انتخاب کردند.وی ادامه داد: چون امسال سال اول اجرای این طرح بوده همه مودیان مالیاتی را مشمول نمی‌شد این میزان از افراد استقبال داشته‌اند.

تامین اعتبار ۱۱ پروژه

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای ۲۶ پروژه اقتصادی تعریف شده در استان ۱۹۲ میلیارد تومان اعتبار لازم بود که از این میزان ۱۰۴ میلیارد تومان معادل ۵۴ درصد اعتبار مورد نیاز پروژه‌ها تامین اعتبار شد، یادآور شد: از مجموع این طرح‌ها منابع مالی ۱۱ پروژه به صورت ۱۰۰ درصد تامین شده است.کریمدادی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی این اعتبار را در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار می دهد و جذب و تخصیص آن با این سازمان و دستگاه های متولی پروژه ها بودا تا به مرحله بهره برداری برسد.وی یادآور شد: تمام پروژه‌ها چه ملی و چه استانی می تواند از این اعتبار استفاده کند و منابعی بوده که آماده و طرح های آن مشخص است.مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از پروژه‌هایی که از طریق این طرح در استان تامین اعتبار شده پروژه آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی شرق کشور است، افزود: این پروژه جزو پروژه هایی بوده که از مجموع۱۰ میلیارد تومان اعتباری که برای احداث آن برآورد شده اعتباری معادل ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان معادل ۴۲ درصد از محل مالیات تامین شده است.کریمدادی با بیان اینکه چهار پروژه نیز وا از طریق این طرح تامین مالی شده در حوزه آموزش و پرورش و علم و فناوری استان بوده است، تصریح کرد: از این تعداد سه مورد شامل ساخت کلاس درس و مدرسه سازی و تکمیل و توسعه و تجهیز مدرسه ای در آرین شهر بوده که ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون اعتبار نیاز بوده که کل آن از این محل تامین شده است.
وی ادامه داد: تخریب و بازسازی مدرسه ۱۲ کلاسه شهرستان طبس با اعتبار مورد نیاز ۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار از دیگر این پروژه‌ها بوده که ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان معادل ۴۸ درصد آن از این طریق تامین شده است.مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی ادامه داد همچنین مدرسه شش کلاسه حاجی آباد بیرجند که ۴ میلیارد و ۲۰۰ اعتبار نیاز داشته از دیگر این پروژه‌ها بوده که به صورت ۱۰۰ درصد تامین اعتبار شده است.کریمدادی افزود: احداث پارک علم و فناوری استان با نیاز اعتباری ۲۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از دیگر پروژه‌های این حوزه تعریف شده که ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان معادل ۲۸ درصد تامین اعتبار آن از سوی پرداخت‌های مالیاتی از سوی مودیان مالیاتی صورت گرفته است.وی گفت: در حوزه حمل و نقل و احداث راه دو پروژه در استان در راستای اجرای این طرح وجود داشته که ۳۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان نیاز داشته و از این میزان ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان معادل ۲۲ درصد تامین اعتبار شده است.مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی بیان کرد: از جمله این پروژه‌ها احداث راه اصلی سربیشه_ درح به پایانه مرزی ماهیرود با نیاز اعتباری ۲۰ میلیارد تومان بوده که ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از محل مالیات مردم تامین اعتبار شده است.کریمدادی اضافه کرد: احداث راه دسترسی صنوف آلاینده بیرجند که ۱۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار برای بهره برداری از آن لازم بوده که ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تامین اعتبار از این محل شده است.
وی تصریح کرد: اگر‌ این پروژه‌ها به بهره برداری برسد این اعتبارات به آنها تعلق می گیرد و اگر به بهره برداری نرسید می تواند جزو پروژه های نشان‌دار سازمان برنامه و بودجه برای سال آینده تعریف گردد و مردم می توانند این پروژه را برای هزینه کرد مالیات های خود انتخاب کنند.مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی در رابطه با این موضوع که مردم چگونه می توانند دسترسی به مبالغی که به عنوان مالیات برای پروژه‌های مشخص شده اطلاع یابند، گفت: تمام این اطلاعات در سایت اداره کل امور مالیاتی بارگذاری شده و مردم می توانند این اطلاعات را نظاره کنند.کریمدادی افزود: این طرح هم باعث شفافیت هم باعث گسترش عدالت اجتماعی می‌شود و میزان مشارکتشان در پروژه های زیرساختی و عمرانی شهرها وروستاهایشان بالا می‌رود.طرحی هوشمندانهوی این طرح را بسیار هوشمندانه دانست و گفت: این طرح هم کمک به افزایش سطح فرهنگ مالیات مردم برای تامین بودجه عمرانی کشور بوده و از طرف دیگر به دولت کمک می کند که درآمدهای مالیاتی به موقع وصول شود.مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی بیان کرد: از دیگر پروژه‌هایی که در استان در راستای اجرای این طرح تعریف شده در حوزه زیرساخت شهری و روستایی از جمله پروژه‌های برق رسانی و شبکه های آبرسانی شامل شش طرح بوده که ۲۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشته که از این میزان ۱۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان معادل ۷۸ درصد تامین اعتبار شده است.کریمدادی یادآور شد: یکی از این پروژه ها مربوط به حوزه صدا و سیما برای بهبود و تکمیل پوشش ایستگاه ها در پنج منطقه محروم استان بوده که ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داشته که معادل ۷۲ درصد آن از این محل تامین اعتبار شده است.
وی اضافه کرد: در حوزه گردشگری نیز دو پروژه شامل بند دره بیرجند و دوم تالاب کجی نمکزار نهبندان که به صورت ۱۰۰ درصد تامین اعتبار شده از این دست پروژه‌ها در استان بوده است.مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حوزه آبرسانی در استان ۷ پروژه که ۶۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد جزو این پروژه‌ها گنجانده شده که ۳۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون معادل ۶۱ درصد از یان طریق تامین اعتبار شده است، تصریح کرد: همچنین در حوزه برق رسانی و توسعه شهرک های صنعتی چهار پروژه با دعتبار مورد نیاز ۱۹ میلیارد تومان جزو پروژه‌های این طرح در استان بوده که ۱۴ میلیار و ۶۰۰ میلیون تومان آن معادل ۹۲ درصد از طریق مالیات‌های مردم تامین اعتبار شده است.کریمدادی ادامه داد: در مجموع ۵۴ درصد اعتبار مورد نیاز این پروژه‌ها در سال اول اجرای طرح در استان از محل مالیات ها تامین اعتبار شد.وی بیان داشت: در راستای اجرای طرح نشان دار کردن مالیات‌ها از کل درآمدهای مالیاتی کشور امسال یک درصد آن معادل ۱۲ همت برای استان تعریف شده بود که هفت همت توسط مردم تامین اعتبار شد و برابر تمهیداتی که از سوی سازمان امور مالیاتی شده این مبلغ تا ۳۵ همت برای سال آینده در نظر گرفته می‌شود.مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع مبارزه با فرار مالیاتی اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۱ مورد گزارش در سامانه جامع مردمی داشته‌ایم که منجر به وصول ۴۹ میلیارد تومان مالیات از محل فرارهای مالیاتی شده و ۱۵ میلیارد تومان نیز جریمه وصول شده است.
وی در پایان تأکید کرد: برای سال آینده پیش‌بینی شده مبلغ نشان‌دار کردن طرح‌های مالیاتی به ۳۵ همت افزایش یابد و دستگاه‌ها باید برای جذب این اعتبارات پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

استاندار: برنامه‌های دهه فجر خراسان جنوبی با محوریت مردم برگزار شود

استاندار: برنامه‌های دهه فجر خراسان جنوبی با محوریت مردم برگزار شود

بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی گفت: برنامه‌های دهه مبارک فجر امسال باید با محوریت مردم و مسجدمحور باشد و عملکرد نظام برای مردم به درستی تبیین شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز شنبه در شورای اطلاع رسانی استان افزود: مردم شایسته بهترین‌ها هستند لذا باید پروژه‌های دهه فجر با حضور مردم برگزارشود.

وی با تاکید بر اینکه برگزاری میزهای خدمت دستگاه‌های اجرایی تاثیر بسیار مثبتی در امیدآفرینی دارد تصریح کرد: مسئولان باید در بین مردم بوده و نسبت به شنیدن مسائل و مشکلات آنان و پیگیری برای رفع آن اقدام کنند.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: مردم استان از ابتدا تا ۱۵ دی جاری معادل ۱.۶ دهم میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه جویی کردند که قابل قدردانی است.

وی ادامه داد: در این مدت بیش از یک میلیون و ۵۷۶ هزار و ۹۹۰ مورد پیامک به منظور مدیریت مصرف انرژی در استان ارسال شد، همچنین برخی دستگاه‌ها به دلیل مصرف بالا تذکر گرفته و برق چند دستگاه نیز قطع شد.

هاشمی بر لزوم و ادامه مدیریت مصرف انرژی در استان تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه حدود ۱۰۰ درصد مردم استان از نعمت گاز برخوردارند اولویت مصرف انرژی در درجه نخست با بخش خانگی است.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری نسبت به امیدآفرینی و اعتماد آفرینی در جامعه تصریح کرد: معظم‌له فرمودند اگر کسی ته دل مردم را خالی کند جرم کرده است لذا باید در زمینه امیدآفرینی در جامعه تلاش کرد.

استاندار خراسان جنوبی بر اهمیت تولید محتوا در فضای مجازی تاکید کرد و گفت: به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست که مدیری پاسخگوی خبرنگاران نباشد همچنین ملاک ارزیابی مدیران دستگاه‌های اجرایی استان جذب اعتبارات ملی، مردم داری و ارتباط با رسانه در نظر گرفته شده است.

وی یادآور شد: معتقدیم خبرنگاران پل ارتباطی بسیار مهمی بین مدیران و مردم هستند از طرفی رسانه‌ها به معنای واقعی تبیین کننده عملکرد نظام و دولت بوده و باید جدی گرفته شوند.

هاشمی با اشاره به مطالبه خانه مطبوعات و رسانه‌ها از دستگاه‌های اجرایی گفت: دستگاه‌ها در این زمینه باید مکلف به پرداخت مطالبات شوند چون زیبنده استان نیست.

وی افزود: رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما با کمترین امکانات در استان وسیع خراسان جنوبی مشغول اطلاع رسانی هستند که قابل قدردانی است،

وی بیان کرد: مسئولیت تشکیل کمیته اطلاع رسانی دهه فجر با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است البته همه پروژه‌ها نباید متمرکز به این دهه باشد بلکه در طول سال شاهد بهره‌برداری پروژه‌ها خواهیم بود.

اذعان به شکست استکبار جهانی در مقابل توانایی های مقاومت و حماس

فرمانده سپاه انصار الرضا ( ع) خراسان جنوبی گفت: استکبار جهانی با همه ادعاهایی که داشت و امکاناتی که در اختیار داشت امروز به شکست خود در برابر مقاومت و حماس اذعان کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند سردار محمدرصا مهدوی، فرمانده سپاه انصارالرضا علیه‌السلام خراسان جنوبی امروز در همایش محکومیت جنایات رژیم صهیونی در دانشگاه‌های غزه که در دانشگاه بیرجند برگزار شد، اظهارداشت: پرداختن به رسالت جهاد تبیین یک وظیفه بسیار سنگین در شرایط امروز دنیا و منطقه است.وی گفت: امروزه مقاومت بیش از یکساله غزه را شاهد هستیم که با ایستادگی خود و تکیه بر قدرت ایمان در برابر جنایات های رژیم صهیونی ایستادند و مقاومت کردند و لحظه‌ای خاک کشور خود را ترک نکردند و تا پای جان از وطن خود دفاع کردند.سردار مهدوی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرمودند: ریختن بمب بر سر کودکان و زنان پیروزی نیست، تصریح کرد: استکبار جهانی با همه ادعاهایی که داشت و امکاناتی که در اختیار داشت امروز به شکست خود در برابر مقاومت و حماس اذعان کرد.فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی گفت: امروز کابینه رژیم صهیونیستی به جان هم افتادند، یکی استعفا می‌دهد، یکی موافق آتش‌بس است، یکی مخالف و… درگیری در کابینه رژیم صهیونیستی بسیار بالا گرفته است و این هنوز ابتدای کار آنها است.سردار مهدوی با بیان این که تنها دستاورد صهیونیست‌ها در جنگ با فلسطین، کشتار زنان و کودکان بی‌دفاع غزه بود، افزود: امروز ارتش تا دندان مسلح رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی در برابر مقاومت یک‌ گروه کوچک (حماس) شکست خوردند و پیروزی این نتیجه پایداری و مقا‌مت است؛ این پایداری محصول انقلاب اسلامی است که این الگو را به دنیا ارائه داد.

رهاورد بهره گیری از الگوی بسیج مردمی

وی افزود: امروز غزه، لبنان و یمن الگوی بسیج مردمی و انقلاب اسلامی ایران را در برابر دشمنان به کارگرفته و نتیجه آن پیروزی شده و در مقابل برخی کشورها بدون بهره گیری از این الگو در برابر استکبار سر تعظیم فرود آوردند.فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی گفت: آنچه در انقلاب اسلامی باعث پیروزی ما شده و کشورها به عنوان الگو در مبارزات خود انتخاب کردند دو عامل حضور در صحنه مردم و پیروی از ولی فقیه جامعه است.سردار مهدوی ادامه داد: زمانی که مردم و رهبری در کنار هم قرار می‌گیرند ملت به اقتدار، عزت و سربلندی می‌رسد اما هر زمانی که بین این دو عامل فاصله می‌افتد ذلت را به دنبال دارد همان چیزی که امروز در سوریه اتفاق افتاد.وی با بیان اینکه باید قدردان نعمت ولایت باشیم، گفت: ولایت نعمت بسیار بزرگی است که بر کشور ما سایه افکنده است و همه باید تلاش کنیم وحدت را حول محور رهبری حفظ کنیم تا بتوانیم با هم‌افزایی و همدلی خود قله‌های جهان اسلام را فتح کنیم، پرچم اسلام در سراسر گیتی به اهتزاز درآوریم و این انقلاب را به صاحب اصلی آن امام عصر(عج) تحویل دهیم.

پیروزی غزه نتیجه پایداری و مقا‌مت است

 

پیروزی غزه نتیجه پایداری و مقا‌مت است

فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) استان خراسان جنوبی گفت: پیروزی امروز گروه مقاومت حماس، نتیجه پایداری و مقا‌مت است؛ این پایداری محصول انقلاب اسلامی است که این الگو را به دنیا ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سردار محمدرضا مهدوی امروز در همایش محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در دانشگاه‌های غزه که در دانشگاه بیرجند برگزار شد، اظهار کرد: پرداختن به رسالت جهاد تبیین یک وظیفه بسیار سنگین در شرایط امروز دنیا و منطقه است.

وی گفت: امروزه مقاومت بیش از یک ساله غزه را شاهد هستیم که با ایستادگی خود و تکیه بر قدرت ایمان در برابر جنایات‌های رژیم صهیونی ایستادند و مقاومت کردند و لحظه‌ای خاک کشور خود را ترک نکردند و تا پای جان از وطن خود دفاع کردند.

فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) استان خراسان جنوبی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرمودند “ریختن بمب بر سر کودکان و زنان پیروزی نیست”، تصریح کرد: استکبار جهانی با همه ادعاهایی که داشت و امکاناتی که در اختیار داشت امروز به شکست خود در برابر مقاومت و حماس اذعان کرد.

مهدوی بیان کرد: امروز کابینه رژیم صهیونیستی به جان هم افتادند یکی استعفا می‌دهد، یکی موافق آتش‌بس است، یکی مخالف و…  درگیری در کابینه رژیم صهیونیستی بسیار بالا گرفته و این هنوز ابتدای کار آنها است.

وی با بیان اینکه تنها دستاورد صهیونیست‌ها در جنگ با فلسطین، کشتار زنان و کودکان بی‌دفاع غزه بود گفت: امروز ارتش تا دندان مسلح رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی در برابر مقاومت یک‌ گروه کوچک (حماس) شکست خوردند و این پیروزی نتیجه پایداری و مقا‌مت است؛ این پایداری محصول انقلاب اسلامی است که این الگو را به دنیا ارائه داد.

فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) استان خراسان جنوبی افزود: امروز غزه، لبنان و یمن الگوی بسیج مردمی و انقلاب اسلامی ایران را در برابر دشمنان به کارگرفته و نتیجه آن پیروزی شده و در مقابل برخی کشورها این الگو را به کار نبردند و در برابر استکبار سر تعظیم فرود آوردند.

مهدوی بیان کرد: آنچه در انقلاب اسلامی باعث پیروزی ما شده و کشورها به عنوان الگو در مبارزات خود انتخاب کردند دو عامل است؛ حضور در صحنه مردم و پیروی از ولی فقیه جامعه؛ زمانی که مردم و رهبری در کنار هم قرار می‌گیرند ملت به اقتدار، عزت و سربلندی می‌رسند اما هر زمان بین این دو عامل فاصله می‌افتد ذلت را به دنبال دارد همان چیزی که امروز در سوریه اتفاق افتاد.

وی با بیان اینکه باید قدردان نعمت ولایت باشیم، گفت: ولایت نعمت بسیار بزرگی است که بر کشور ما سایه افکنده و همه باید تلاش کنیم وحدت را حول محور رهبری حفظ کنیم تا بتوانیم با هم‌افزایی و همدلی خود قله‌های جهان اسلام را فتح کنیم، پرچم اسلام در سراسر گیتی به اهتزاز درآوریم و این انقلاب را به صاحب اصلی آن امام عصر(عج) تحویل دهیم.

 

 

 

 

تقویت امیدآفرینی لازمه شرایط فعلی کشور است

 

تقویت امیدآفرینی لازمه شرایط فعلی کشور است

استاندار خراسان جنوبی گفت: امیدآفرینی لازمه شرایط فعلی کشور و مورد تأکید رهبری است و اعتماد، امید و اطمینان باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سید محمدرضا هاشمی امروز در شورای اطلاع‌ رسانی استان خراسان جنوبی که با دو دستور کار ویژه، تصمیم‌گیری درباره برنامه‌های ایام الله دهه فجر و مدیریت مصرف بهینه انرژی برگزار شد، اظهار کرد: برنامه‌های دهه فجر باید مردم محور و مسجد محور باشد و با استفاده از این فرصت، عملکرد نظام تبیین شود.

برنامه‌های دهه فجر باید مردم محور باشد

استاندار خراسان جنوبی گفت: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، برنامه‌های این ایام را به سمت مساجد و مردم سوق دهد و آیین همزمان افتتاح پروژه‌ها با حضور مردم در شهرستان‌ها انجام شود چرا که مردم شایسته بهترین‌ها هستند.

وی، امیدآفرینی را لازمه شرایط فعلی کشور و مورد تأکید رهبر معظم انقلاب برشمرد و با تأکید بر اینکه اعتماد، امید و اطمینان باید مورد توجه قرار گیرد تصریح کرد: برپایی میزهای خدمت تأثیر بسزایی در امیدآفرینی دارد.

مدیران استان، برپایی میزهای خدمت را در دستور کار قرار دهند

هاشمی با اشاره به بازخورد خوب میز خدمت شهرستان عشق‌آباد، حضور مدیران در جمع مردم و اقناع آنها را مورد تأکید قرار داد.

وی با استقبال از پیشنهاد برگزاری تور خبری در محل پروژه‌ها عنوان کرد: ملاک ارزیابی مدیران، علاوه بر مردم داری و جذب اعتبارات ملی، ارتباط با رسانه‌هاست.

عدم پاسخگویی مدیران به رسانه‌ها پذیرفتنی نیست

استاندار خراسان جنوبی متذکر شد: عدم پاسخگویی مدیران به رسانه‌ها پذیرفتنی نیست چرا که معتقدیم، رسانه پل ارتباطی بین مردم و مسئولان و تبیین کننده عملکرد دولت و نظام است.

صرفه جویی ۱.۶ میلیون مترمکعبی گاز طبیعی در استان

هاشمی در بخشی از سخنانش به بحث مدیریت مصرف انرژی در استان اشاره کرد و گفت: مردم استان در نیمه اول دی ماه ۱.۶ میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی داشته‌اند.

وی با تأکید بر اینکه به برخی از دستگاه‌های اجرایی در بحث مصرف انرژی، تذکر جدی داده شده است افزود: با توجه به بهره‌مندی ۱۰۰ درصدی مردم استان از نعمت گاز، در مدیریت مصرف انرژی به ویژه در بخش خانگی باید همچنان رعایت کنیم که با مشکلی مواجه نشویم.

 

 

 

برای انجام ۲۶ طرح در خراسان جنوبی ۱۹۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز بوده که تاکنون ۱۰۴ میلیارد تومان آن از طریق طرح نشاندار کردن مالیات تأمین شده است.  

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی – کریمدادی مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: امسال برای اولین بار در کشور آئین نامه نشاندار کردن طرح‌های مالیاتی را داشتیم که به وسیله آن مودیان مالیاتی می‌توانند در سایت مربوطه محلی که تمایل دارند مالیات پرداختیشان در آنجا هزینه شود را انتخاب کنند.

او افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وظیفه دارد طرح‌هایی را که قرار است تا پایان سال به مرحله بهره‌برداری برسد به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کند و سازمان امور مالیاتی این طرح‌ها را در درگاه اینترنتی سازمان بارگذاری می‌کنند؛ بدین ترتیب مودیان مالیاتی محل مصرف مالیات خود را مشخص می‌کنند که این اقدام باعث شفافیت مصارف و منابع مالیاتی کشور و ارتقای سطح فرهنگ‌سازی مالیاتی می‌شود.

کریمدادی بیان کرد: از طرف سازمان برنامه و بودجه ۲۶ طرح برای استان اعلام شد که برای ۱۱ طرح به صورت صد درصد تأمین اعتبار صورت گرفته است؛ امسال، چون سال اول اجرای این طرح بود همه مودیان را شامل نمی‌شد و تاکنون در استان ۵ هزار و ۲۴۱ مؤدی مالیاتی محل مصرف مالیات خود را انتخاب کردند.

مدیرکل سازمان امور مالیاتی خراسان جنوبی ادامه داد: برای انجام ۲۶ طرح در استان ۱۹۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تاکنون ۱۰۴ میلیارد تومان آن یعنی ۵۴ درصد آن تأمین شده است.

او افزود: به طور مثال آزمایشگاه تخصصی شرق کشور ۱۰ میلیارد تومان اعتبار لازم دارد که تاکنون ۴ میلیارد و ۲۰۰ تومان از این محل برای آن تأمین اعتبار شده است، چهار طرح در آموزش و پرورش و علم و فناوری داشتیم که سه طرح مربوط به کلاس درس و مدرسه سازی بوده است؛ توسعه مدرسه ۴ کلاسه آرین شهر ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ تومان اعتبار نیاز داشت که تمام آن تأمین شده است؛ تخریب و بازسازی مدرسه ۱۲ کلاسه شهرستان طبس ۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار لازم دارد که تاکنون ۸ میلیارد و سیصد میلیون تومان آن از محل مالیات‌های مردم تأمین شده و مدرسه ۶ کلاسه حاجی آباد نیز ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داشت که تمام این مبلغ از این محل تأمین شده است.

کریمدادی تصریح کرد: احداث پارک علم و فناوری استان ۲۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان آن تاکنون تأمین شده؛ در حوزه حمل و نقل و احداث راه‌ها نیز دو طرح داریم که مجموعاً به ۳۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد و ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان آن تأمین شده است؛ در حوزه زیرساخت شهری و روستایی ۶ طرح داریم که نیاز به ۲۲ میلیارد تومان اعتبار دارد و تاکنون ۱۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان آن از محل مالیات‌های پرداختی مودیان تأمین شده، دو طرح در گردشگری شامل طرح بند دره و تالاب کجی نمکزار نهبندان داریم که اعتبار آن به صورت کامل تأمین شده، هفت طرح در حوزه آب آبرسانی داریم که مجموعه اعتبار لازم برای آن ۶۰ میلیارد و ۵۰۰ تومان است و تاکنون ۳۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان آن تأمین شده و همچنین در برق رسانی ۱۶ میلیارد تومان اعتبار لازم است که تاکنون ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان آن تأمین اعتبار شده است.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی اظهار کرد: در حوزه فرار‌های مالیاتی و پولشویی سامانه ارتباط مردمی ۱۵۲۶ را داریم که مردم می‌توانند موارد مشاهده شده در این خصوص را گزارش دهند؛ همچنین سامانه سوت زنی یا همان سامانه جامع ارتباطات مردمی را داریم که مردم گزارشات فرار‌های مالیاتی را از این طریق به ما می‌رساند و از ابتدای سال تاکنون ۱۰۱ گزارش در سامانه سوت زنی داشتیم که تاکنون ۴۹ میلیارد تومان مالیات از آنها وصول کردیم و میزان جریمه‌ای که از این گزارشات تاکنون وصول شده قریب به ۱۵ میلیارد تومان است.