بیرجند- ایرنا- رئیس سازمان فضای مجازی بسیج خراسان جنوبی گفت: ۱۰ تیم از شهرستانهای مختلف به مرحله استانی تولید محتوای دیجیتال استان راه یافتند که شامل ۸۰ نفر میشوند.
به گزارش خبرنگار ایرنا سجاد رضایی روز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: امسال ششمین دوره رویداد تولید محتوای دیجیتال در خراسان جنوبی برگزار میشود که با دورههای قبلی متفاوت است.
وی افزود: امسال یک مرحله شهرستانی برای انتخاب تیمهای برتر برگزار شده که در آن مرحله ۱۹۷ تیم متشکل از ۳۰۰ نفر با هم به رقابت پرداختند و از هر شهرستان یک نفر به مرحله استانی خواهد رفت.
رئیس سازمان فضای مجازی بسیج خراسان جنوبی بیان کرد: بخشهایی که در این رویداد شرکت کردند، شامل ۲ حوزه اصلی و فرعی است که بخش اصلی شامل بازی، نرم افزار تلفن همراه و پویانمایی و در بخش فرعی شامل پوستر مفهومی، استوری موشن، کلیپ و پادکست است.
وی ادامه داد: ۱۰ تیم شهرستانی به مرحله استانی راه یافته اند و مجموع شرکت کنندگان ۸۰ نفر است که به شکل هماهنگ ۲۱ آذرماه جاری با اعلام موضوع از سوی رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور آغاز میشود.
رضایی با بیان اینکه این رویداد به مدت ۴۸ ساعت اجرایی خواهد شد اظهار کرد: معرفی برگزیدگان آن به مرحله استانی ، بازار کار و تشکیل شبکه منسجم بسیج در تولید محتوا از مهمترین اهداف برگزاری این رویداد است.
وی شناسایی ظرفیتهای جوانان و نوجوانان در حوزه تولید محتوای دیجتال را دیگر هدف این رویداد عنوان کرد و ادامه داد: در رویدادهای قبلی سه رتبه کشوری کسب کردیم و امیدواریم امسال هم بتوانیم نتایج خوبی از ششمین رویداد به دست بیاوریم.
رئیس سازمان فضای مجازی بسیج خراسان جنوبی یکی از ضعفهای استان را سرمایه گذاری صنعتی عنوان کرد و گفت: یکی از راههای برون رفت از مشکلات، اقتصاد دیجیتال است که با توجه به ظرفیت نیروی انسانی استان میتواند نقش آفرینی کند.
وی یادآور شد: زیرساختهای لازم در استان برای اقتصاد دیجیتال فراهم شده که میتوانیم در این زمینه جهش خوبی داشته باشیم لذا برگزاری رویدادهای تولید محتوا در شناسایی تیمهای قوی اثرگذار است.
رضایی هوش مصنوعی را از دیگر برنامههای سازمان فضای مجازی بسیج خراسان جنوبی برشمرد و افزود: برای عملیاتی شدن این برنامه نیازمند همیاری همه بخشها از جمله دانشگاهها هستیم.
واگذاری مدیریت ۹۷ هزار هکتار از عرصههای مرتعی خراسانجنوبی به مجریان طرحهای مرتعداری
بیرجند- مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال تاکنون سطحی بالغ بر ۹۷ هزار هکتار از عرصههای مرتعی استان، به ۲۱۷ خانوار از مجریان طرحهای مرتعداری واگذار شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا نصرآبادی اظهار کرد: در استان خراسان جنوبی تاکنون تعداد ۱۳۷ طرح مرتعداری به مساحت یک میلیون و ۳۰۲ هزار و ۶۸۶ هکتار به مجریان طرحهای مرتعداری واگذار شده است.
وی گفت: واگذاری مدیریت طرحهای مرتعداری با هدف افزایش تمایل به مدیریت بهتر مراتع، استفاده بهینه و بهرهبرداری اصولی از عرصههای مرتعی، افزایش میزان مشارکت مرتعداران در جهت حفاظت، احیا و اصلاح مراتع و ایجاد، تقویت انگیزه سرمایه گذاری از سوی مجریان و ایجاد امنیت شغلی و بهبود وضعیت معیشت و ارتقا سطح اقتصاد خانوار در دست پیگیری و اجرا میباشد.
نصرآبادی یادآور شد: دامداران که مدیریت مرتع به آنها واگذار میشود از پرداخت عوارض هم معاف میشوند.
مراسم تشییع پیکر مطهر جانباز شهید مهدی شریفی با حضور جمعی از مردم شهیدپرور بشرویه و مسئولان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر جانباز شهید مهدی شریفی با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی، فرماندار، امام جمعه، مسئولان شهرستان، خانواده معزز شهدا و ایثارگران و مردم شهید پرور شهرستان بشرویه برگزار شد.
جانباز والامقام شریفی شنبه (۱۷ آذر) پس از تحمل ۳۸ سال درد و رنج ناشی از جراحات دوران جنگ به درجه رفیع شهادت نائل آمد و امروز از حسینیه هیات صاحب الزمانی مهدیه بشرویه تا گلزار شهدا تشییع و در گلزار شهدا به خاک سپرده شد. این شهید والا مقام در دی ماه سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ مجروح و به درجه رفیع جانبازی نایل آمد.
فرمانده سپاه انصارالرضا علیه السلام و استاندار خراسان جنوبی با صدور پیامی شهادت جانباز سرافراز مهدی شریفی را تسلیت گفتند.
بیرجند- ایرنا- مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی گفت: تکمیل ۶۹ پروژه آموزشی در حال اجرای استان پنج هزار و ۲۰۲ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
حامد رخسارپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پروژههای آموزشی در قالب ۲۴۷ کلاس درس در حال اجرا است و با تکمیل آن ۵۴ هزار و ۱۶۱ متر مربع فضای آموزشی تحویل آموزش و پرورش استان میشود.
وی افزود: سال مالی ۱۴۰۱ در مجموع حدود پنج هزار میلیارد ریال اعتبار برای نوسازی مدارس استان جذب شد که شامل ۲ هزار و ۳۷۲ میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی و ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبارات خیران است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با بیان اینکه اکنون ۴۹ مدرسه استان به صورت ۲ نوبته دایر بوده که بیشترین آن در شهر بیرجند است ادامه داد:دانش آموزان در ۴۸۴ کلاس درس به صورت ۲ نوبته تحصیل میکنند که بیشترین آن در دوره ابتدایی است.
وی سرانه فضای آموزشی در مدارس استان را ۶.۷۷ مترمربع عنوان کرد و افزود: سرانه فضای آموزشی در کشور ۵.۲۲ مترمربع است و در این شاخص وضعیت مدارس خراسان جنوبی مناسب تر است.
رخسارپور با اشاره به اینکه هر دانش آموز در استان ۱.۶۲ مترمربع فضای آموزشی کمتر از وضعیت استاندارد در اختیار دارد بیان کرد: برای رسیدن به وضعیت استاندارد نیاز است تا فضای آموزشی افزایش پیدا کند.
وی گفت: هر دانش آموز در وضعیت استاندارد باید ۸.۳۹ مترمربع فضا در اختیار داشته باشد و بر این اساس باید بیش از ۲۷۸ هزار مترمربع فضای آموزشی به مدارس استان افزوده شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی اظهار کرد: در ۲ سال گذشته ۷۵۰ میلیارد ریال تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی خریداری شد و علاوه بر آن ۶۰ هزار متر مربع ایزوگام و ۲۰ هزار مترمربع آسفالت با ۱۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای مدارس استان اجرا شد.
بیرجند- ایرنا- مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت:ذخایر خونی استان در روزهای اخیر با توجه به سرمای هوا و کاهش اهداکنندگان با کمبود مواجه شده است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی انتقال خون خراسان جنوبی کامبیز مهدی زاده روز دوشنبه اظهار کرد: نیاز به خون همیشگی است و باید در تمام طول سال و همه فصول بیماران نیازمند به خون و فرآوردههای خونی مورد توجه قرار گیرند زیرا فقط با حضور اهدا کنندگان این ذخایر قابل تامین است و هیچ جایگزینی ندارد.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۹ هزار و ۷۴۰ نفر برای اهدای خون به مراکز خونگیری خراسان جنوبی مراجعه کردند که ۱۵ هزار و ۸۲۷ نفر موفق به اهدای خون شدند.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: چهار مرکز ثابت خونگیری در شهرهای بیرجند، قاین، فردوس و طبس پذیرای اهداکنندگان خون است و مابقی شهرها و روستاهای خراسان جنوبی هم به وسیله تیمهای سیار پوشش داده میشود.
وی با اشاره به مشکل دسترسی به پایگاه اهدای خون در بیرجند گفت: کانتینری به شمال شهر بیرجند منتقل و در بلوار مسافر راهاندازی شده تا دسترسی مردم برای اهدای خون بیشتر شود.
بیرجند- ایرنا- رئیس پلیس راه خراسان جنوبی گفت: واژگونی سواری ال۹۰ در محور قاین-گناباد یک کشته و یک مصدوم برجای گذاشت.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ محمد امیر کاظمی روز دوشنبه اظهار کرد: ساعت ۹ و ۲۲ دقیقه صبح با اعلام مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع حادثه رانندگی در کیلومتر ۳۵ محور قاین به گناباد بلافاصله مأموران و نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: مأموران با حضور در محل حادثه مشاهده کردند، یک سواری ال۹۰ که از مشهد به سمت بیرجند در حرکت بوده واژگون شده است که بر اثر این سانحه رانندگی، یک نفر جان خود را از دست داده و یک نفر مصدوم شده است.
رئیس پلیس راه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه علت حادثه توسط کارشناسان پلیس راه عدم توجه به جلو ناشی از خواب آلودگی تشخیص داده اند؛ یادآور شد: رانندگان ضمن رعایت قوانین و مقررات راهنمائی و رانندگی، از هر گونه عجله و شتاب بی مورد پرهیز کنند تا شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.
۴۰ آتش نشان جدید در شهرداری بیرجند به کار گرفته میشوند
دی ماه امسال، آزمون استخدامی برای جذب حدود ۴۰ نفر در سازمان آتشنشانی شهرداری بیرجند برگزار میشود.
ارتقای فرودگاه بیرجند به بالاترین سطح در حوزه کنترل ترافیک هوایی
فرودگاه بیرجند در تامین امنیت و بالابردن کیفیت پروازهای عبوری، ورودی و خروجی از گلف به دلتا ارتقا مییابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر کل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در کارگاه آموزشی کنترل هوایی کشور در بیرجند گفت: یکی از مهمترین فرودگاههای کشور در چرخه و شبکه کنترل ترافیک هوایی فرودگاه بیرجند است که برای بهره برداری بیشتر از ظرفیت این فرودگاه در تامین امنیت و بالابردن کیفیت پروازهای عبوری و ورودی و خروجی از گلف به دلتا ارتقاء مییابد.
نیک نام با بیان اینکه این ارتقا ظرف شش ماه آینده اتفاق خواهد افتاد افزود: هم اکنون اقدامات زیرساختی از آموزش نیروها تا تامین تجهیزات در حال انجام است و ارائه سرویس هوانوردی به سطح بالاتر یعنی کنترل ترافیک هوایی خواهد بود.
وی همچنین به مشکلات فرودگاه طبس بویژه برج مراقبت آن اشاره کرد و افزود: تامین و ارتقای زیرساختی در فرودگاه طبس با جدیت دنبال میشود.
طهماسبی مدیرکل فرودگاههای استان هم از میزبانی دو روزه خراسان جنوبی برای برگزاری کارگاه آموزشی روسای کنترل ترافیک هوایی کشور خبر داد و گفت: در این کارگاه دو روزه ۵۴ فرودگاه کشور شرکت کردهاند که با آخرین دستاوردها و تکنولوژیها در حوزه کنترل ترافیک هوایی و همچنین بهره برداری از ظرفیت هوش مصنوعی در کنترل ترافیک هوایی و ایمنی پروازها بیش از پیش آشنا میشوند.
ذاکریان از جمعآوری، تنظیم و تألیف ۱۱ جلد کتاب علمی پژوهشی در سه سال اخیر خبر داد و گفت: توسعه اقتصادی باید مبتنی و متکی بر علم و دانش باشد؛ چراکه علم قدرت، راهبرد و رهیافت است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، مرتضی ذاکریان در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان که به همت پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در محل دانشگاه بیرجند برگزار شده، اظهار کرد: به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان در این نمایشگاه حضور دارد.
وی با اشاره به رابطه پژوهش و اقتصاد و تلاش برای ارتقا در این حوزه، افزود: این اداره کل علاوه بر انجام همه مأموریتها و وظایفی که در راستای مأموریتهای ابلاغی از سوی وزارت متنوع است، سعی کرده رویکرد پژوهشی و هسته پژوهشی فعالی را نیز تشکیل داده و اقدامات مؤثری در این زمینه داشته باشد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی از جمعآوری، تنظیم و تألیف ۱۱ جلد کتاب علمی پژوهشی در سه سال اخیر گفت و ادامه داد: توسعه اقتصادی باید مبتنی و متکی بر علم و دانش باشد؛ چراکه علم قدرت، راهبرد و رهیافت است.
ذاکریان تصریح کرد: در دنیای پیچیده امروز که شتابان به سوی تحولات پیچیدهتر به پیش میرود، جایگاه پژوهش و علم جایگاهی رفیع و چه بسا بسیار مهمتر از گذشته است. در گذشته شاهد تحولات شتابان بینالملل در حوزههای مالی و اقتصادی نبودیم، اما امروزه ابزارهایی وجود دارند که در چند سال گذشته وجود خارجی نداشتهاند.
وی با بیان اینکه امروزه هوش مصنوعی بهعنوان یکی از محورهای اصلی تصمیمگیری در اقتصاد دخالت داده میشود، افزود: حوزه رمزارزها حوزهای گسترده و وسیع با کاربردهای گسترده است که یکی از مهمترین آنها خنثیسازی تحریمهاست.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: در بازارهای جهانی و اقتصاد جهانی، جمهوری اسلامی ایران باید جایگاه خود را ارتقا بخشد و این امر بدون علم و پژوهش قطعاً اتفاق نخواهد افتاد. توسعه اقتصادی درصورتیکه مبتنی بر علم، دانش و پژوهش باشد میتواند توسعه پایداری را با هزینه بسیار کم و تصمیمات بسیار مؤثر رقم بزند.
ذاکریان با اشاره به اینکه اقتصاد کشورهایی که صرفاً متکی بر منابع طبیعی است آسیبپذیر است، تصریح کرد: اقتصاد ایران نیز در گذشته صرفاً متکی به منابع خدادادی از جمله نفت بود، اما امروزه با توسعهای که در این زمینه صورت گرفته و با پژوهشهای بسیار متنوع در حوزههای مختلف علوم سعی شده تا حد زیادی اقتصاد، متکی بر منابع طبیعی بهصورت صرف نباشد.
وی با بیان اینکه این امر تنوعی در زمینه پتانسیلهای اقتصادی را رقم زده که نتیجهاش را در اقتصاد کشور شاهد هستیم، بیان کرد: پژوهشها میتوانند به اشتغال پایدار و افزایش رقابتپذیری در عرصه بینالمللی و از سویی در حوزه ارتقاء سطح آموزش کمک کنند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: کاهش وابستگی به اقتصاد جهانی و افزایش تابآوری اقتصادی یکی از مزایای متقن پژوهش در حوزههای اقتصادی است.
ذاکریان ادامه داد: خراسان جنوبی همواره به عنوان استان علم محور، علم پایه و فرهیخته معرفی شده و ظرفیتهای بالقوهای که امروزه به فعلیت رسیدهاند همه در بستر علم و دانش بوده و نیازمند این هستیم که مؤلفههای منابع خدادادی، جغرافیایی و فرهنگی را با یکدیگر پیوند دهیم تا به توسعه اقتصادی فراگیر و پایداری منجر شود.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی همه ظرفیتها را در حوزه علمی، نیروی انسانی، منابع خدادادی و مردمان سختکوش و پاکدست دارا است، افزود: امروز از تمام این ظرفیتها باید به نحو صحیح و درست استفاده شود تا توسعه خراسان جنوبی یک توسعه شتابان باشد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: سعی کردهایم علاوه بر تسهیلگری برای سرمایهگذاران، شتابدهنده این موضوعات نیز باشیم؛ چراکه تنها تسهیلگری کافی است.
ذاکریان یادآور شد: نیازمند تسهیلگری شتابنده هستیم که تا حوزه اقتصاد که کانون توجه استاندار نیز است اتفاقات خوبی را برای افزایش رضایتمندی مردم استان داشته باشیم.
پیرو پیگیری رئیس دانشگاه بیرجند و استاندار خراسان جنوبی؛
جلسه پرسش و پاسخ و حل مشکلات دانشجویان بینالملل با حضور مسئولان استانی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، جلسه پرسش و پاسخ و حل مشکلات دانشجویان بینالملل با حضور سیدمحمدرضا طالبی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی، دکتر احمد لامعی گیو، رئیس دانشگاه بیرجند، مهندس موسی سلیمی، مدیر کل دفتر امور سیاسی استانداری خراسان جنوبی، محمد کوهگرد، مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی، محمدعلی زرنگ، دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی، محسن صفایی، مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان جنوبی، سرهنگ علی زنگویی، رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی و سرهنگ سبزهکار، مسئول اداره گذرنامه استان خراسان جنوبی برگزار شد.
مشکلات مطرح شده از سوی دانشجویان و پاسخ مسئولین
در این جلسه، دانشجویان بینالملل مسائل و مشکلات خود را با مسئولان استانی مطرح کردند.از جمله سؤالات دانشجویان بین الملل در این جلسه، مسائل مربوط به اقامت، آموزش و مسائل فرهنگی بود که مسئولین نیز ضمن بررسی و ارائه راهحلهای مناسب به سؤالات دانشجویان پاسخ گفتند.
در این نشست، محمدرضا طالبی، معاون استاندار خراسان جنوبی ضمن خیرمقدم به دانشجویان بینالملل به عنوان مهمانان استان، اظهار داشت: تمایل داریم فضایی ایجاد کنیم که هر دانشجو به عنوان سفیری از استان و دانشگاه بیرجند در کشور خود عمل کند.
دکتر احمد لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند، در این جلسه اظهار داشت: هیچ تفاوتی بین دانشجویان ایرانی و بینالمللی در دانشگاه بیرجند وجود ندارد. تمام تلاش ما این است که بهترین خدمات را به دانشجویان ارائه کنیم. از اختصاص خوابگاه مستقل برای دانشجویان بینالمللی گرفته تا فراهم کردن شرایط مناسب تحصیل، همه در راستای ایجاد تجربهای مطلوب برای دانشجویان است. وی افزود: در طول ۵ سالی که در لبنان بودم، شرایط بسیار متفاوتی را تجربه کردم. حتی در دانشگاه سن ژوزف که از نظر سیاسی و اداری وابسته به فرانسه بود، ما مجبور بودیم آب آشامیدنی را بخریم. اما در سایه نظام جمهوری اسلامی ایران، تلاش میشود که خدمات مختلف فرهنگی، علمی و آموزشی به دانشجویان ارائه شود.
همچنین دکتر حسین نویدینیا، رئیس گروه همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه بیرجند، در این نشست اعلام کرد: بیش از ۶۰۰ دانشجوی بین الملل داریم و برای نخستین بار دانشجویانی از کشورهای نیجریه و بنگلادش نیز پذیرش شدهاند. وی افزود: در سال تحصیلی جاری، ۱۴ دانشجو از نیجریه و ۲ دانشجو از بنگلادش در دانشگاه پذیرفته شدهاند.
رئیس گروه همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه در ادامه بیان کرد: دانشجویان بینالملل که به زبان فارسی آشنایی ندارند، پس از فراگیری زبان فارسی در مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان (آزفا) دانشگاه بیرجند، تحصیلات خود را در رشتههای انتخابی ادامه خواهند داد.
در این جلسه همچنین دکتر سیدسعید محمدی، معاون اداری ومالی دانشگاه، دکترسید مرتضی موسوی معاون دانشجویی دانشگاه و دکتر حسین نویدینیا، رئیس گروه همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه بیرجند برگزار شد.
بهره برداری از کارگاه تخصصی هوش مصنوعی در دانشگاه بیرجند
کارگاه تخصصی هوش مصنوعی دانشگاه بیرجند در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه افتتاح شد.
بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی از پروژه طرح توسعه بیمارستان شهید آتشدست شهرستان نهبندان که اکنون ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، بازدید کرد.
به گزارش ایرنا سیدمحمدرضا هاشمی در سفر به شهرستان نهبندان با حضور نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی از پروژه در حال احداث طرح توسعه بیمارستان ۹۶ تختخوابی شهید آتشدست نهبندان بازدید کرد و در جریان آخرین روند ساخت آن قرار گرفت.
این پروژه از ابتدای سال ۱۴۰۱ وارد فاز عملیاتی شده و اکنون ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
اعتبار هزینه شده برای این پروژه با زیربنای بیش از هفت هزار مترمربع، هزار و ۵۰ میلیارد ریال است و برای تکمیل این پروژه به حدود چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
استاندار خراسان جنوبی همچنین در ادامه از روند اجرای پروژه پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای زیرساختی استان که به منظور تامین برق واحدهای تولیدی صنعتی و صنایع معدنی شهرستان در دست اجراست، بازدید کرد.
تفاهمنامه چهارجانبه احداث خط و پست ۴۰۰ کیلوولت به ظرفیت ۲۰۰ مگاولت آمپر به منظور تامین برق صنایع و معادن مستقر در شهرستان نهبندان بین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، استانداری خراسان جنوبی، شرکت توانیر و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ به امضا رسید.
عملیات اجرایی این طرح بزرگ با پیشبینی حدود سه هزار میلیارد ریال، هفت شهریور ۱۴۰۱، همزمان با روز نهبندان آغاز شد و این پروژه در حال حاضر بیش از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه برنامههای سفر به شهرستان نهبندان با هدف اطلاع از روند فعالیت کارخانه از کارخانه کنسانتره آهن نیز بازدید کرد.
کارخانه کنسانتره آهن نهبندان در مساحت ۱۸ هکتار زمینه اشتغال ۹۰ نفر را بطور مستقیم فراهم آورده است.
ظرفیت تولید این کارخانه ۴۵۰ هزار تن در سال است، مواد اولیه مورد نیاز این واحد فرآوری از معادن شهرستان نهبندان و سطح استان تامین میشود.
پایتخت آسبادهای ایران در مسیر ثبت جهانی
«افین» نگین گردشگری زیرکوه/کاندید ثبت جهانی شدن
افین یکی از روستاهای تاریخی و مهم شهرستان زیرکوه است که به دلیل پتانسیلها و بناهای تاریخی موجود در این روستا نگین شهرستان زیرکوه محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خراسان جنوبی بهعنوان پایتخت عناب و زعفران ایران شناخته میشود، وجود جاذبههای گردشگری و تاریخی در این استان سبب شده است که سالانه تعداد گردشگران بسیاری از این استان دیدن کنند.
«افین» یکی از روستاهای تاریخی و مهم شهرستان زیرکوه است که فاصله آن تا مرکز استان ۱۲۰ کیلومتر، تا زهان مرکز بخش ۱۵ کیلومتر و تا حاجیآباد مرکز شهرستان زیرکوه ۲۵ کیلومتر است.
با توجه به آثار تاریخی و بناهای ارزشمندی که در این روستا وجود دارد قدمت آن به قبل از اسلام برمیگردد. همچنین وجود آثار تاریخی و فرهنگی در روستای افین شهرستان زیرکوه آنرا به یکی از هفت روستاهای هدف گردشگری خراسان جنوبی تبدیل کرده است.
مدیر اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار کرد: روستای افین دارای پتانسیل های مختلف اعم از گردشگری است.
نعمتالله چاپاری با بیان اینکه افین، نگین شهرستان زیرکوه محسوب میشود، افزود: همچنین روستای افین با داشتن آثار تاریخی فراوان در سطح استان یکی از روستاهای کمنظیر به حساب میآید.
چاپاری با بیان اینکه افین یکی از روستاهای هدف گردشگری است که در سطح کشور انتخاب شده است، بیان کرد: در حال حاضر در بحث زرشک بیدانه روستای افین کاندیدای ثبت جهانی شدن است.
وی به اقامتگاه بومگردی افین اشاره و اظهار کرد: از همه هم استانی ها و هموطنان عزیز دعوت میشود از این روستای دیدنی و خاص دیدن کنند.
فعال گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه افین دارای طییعت ۴ فصل است، گفت: در روستای افین فروردین سبز رنگ، اردیبهشت زرد رنگ(شکوفههای زرشک زرد رنگ است) نیمه دوم شهریورماه به بعد قرمز و زیباییهای خاصی دارد.
چاپاری تصریح کرد: همه ساله ما مهمانان خاصی از نقاط مختلف کشور را در این روستا داریم که از نحوه برداشت و جمعآوری زرشک دیدن میکنند.
وی به مشکلات موجود در این روستا اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه این روستا کاندید ثبت جهانیشدن است، مشکلاتی در بحث زیرساختها در این روستا وجود دارد.
فعال گردشگری خراسان جنوبی افزود: در این راستا از مسئولان به ویژه استانداری و مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان درخواست میشود در بحث ایجاد این زیرساخت ها که توسط وزارتخانه به ما ابلاغ شده است کوشا باشند تا بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم و یکی از روستاهای خراسان جنوبی در سال ۲۰۲۵ در فهرست آثار ملی یونسکو قرار گیرد.
چاپاری به سنگ فرش و جدولکشی در این روستا اشاره و خاطرنشان کرد: از جمله زیرساختهای مورد نیاز در این روستا سنگ فرش و جدولکشی معابر است.
وی به جاذبههای گردشگری روستای افین اشاره و گفت: یکی از جاذبههای گردشگری این روستا مسجد جامع افین است که مربوط به قبل از اسلام بوده و بعد از اسلام تغییر کاربری داده و به عنوان مکان مذهبی از آن استفاده می شود.
مدیر اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین افزود: یکی دیگر از جاذبههای گردشگری روستای افین قلعه افین است که مربوط به دوران صفویه است و در فهرست آثار ملی کشور نیز وجود دارد.
چاپاری آسیاب آبی، درخت شاتوت با قدمت ۳۰۵ سال، امامزاده و طبیعت بکر روستای افین را از دیگر آثار تاریخی افین عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه حدود ۲۰ تا ۲۵ سال است که در خراسان جنوبی خشکسالی وجود دارد، اما هنوز در روستای گردشگری افین کشاورزی با آبیاری قرقابی انجام میشود و این امر سبب شده است که آب و هوای بسیار مطلوبی در این روستا وجود داشته باشد.
مدیر اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین به صنایع دستی این روستا اشاره و گفت: صنایع دستی این روستا اعم از پلاسبافی، حولهبافی، گلیمبافی، فرآوردههای زرشک اعم از آب زرشک و لواشک زرشک است.
چاپاری افزود: از هموطنان عزیز در سراسر میهن اسلامی دعوت می کنیم از روستای چهار فصل افین دیدن کنند و ما نیز تلاش میکنیم در اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین میزبان خوبی برای گردشگران باشیم.
چاپاری بیان کرد: اقامتگاه ما ۸ اتاق دارد و میتوانیم پذیرای ۴۰ نفر با غذاهای سنتی به صورت همزمان باشیم.
۸۰ نفر به ششمین دوره تولید محتوای دیجیتال خراسان جنوبی راه یافتند
بیرجند- ایرنا- رئیس سازمان فضای مجازی بسیج خراسان جنوبی گفت: ۱۰ تیم از شهرستانهای مختلف به مرحله استانی تولید محتوای دیجیتال استان راه یافتند که شامل ۸۰ نفر میشوند.
به گزارش خبرنگار ایرنا سجاد رضایی روز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: امسال ششمین دوره رویداد تولید محتوای دیجیتال در خراسان جنوبی برگزار میشود که با دورههای قبلی متفاوت است.
وی افزود: امسال یک مرحله شهرستانی برای انتخاب تیمهای برتر برگزار شده که در آن مرحله ۱۹۷ تیم متشکل از ۳۰۰ نفر با هم به رقابت پرداختند و از هر شهرستان یک نفر به مرحله استانی خواهد رفت.
رئیس سازمان فضای مجازی بسیج خراسان جنوبی بیان کرد: بخشهایی که در این رویداد شرکت کردند، شامل ۲ حوزه اصلی و فرعی است که بخش اصلی شامل بازی، نرم افزار تلفن همراه و پویانمایی و در بخش فرعی شامل پوستر مفهومی، استوری موشن، کلیپ و پادکست است.
وی ادامه داد: ۱۰ تیم شهرستانی به مرحله استانی راه یافته اند و مجموع شرکت کنندگان ۸۰ نفر است که به شکل هماهنگ ۲۱ آذرماه جاری با اعلام موضوع از سوی رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور آغاز میشود.
رضایی با بیان اینکه این رویداد به مدت ۴۸ ساعت اجرایی خواهد شد اظهار کرد: معرفی برگزیدگان آن به مرحله استانی ، بازار کار و تشکیل شبکه منسجم بسیج در تولید محتوا از مهمترین اهداف برگزاری این رویداد است.
وی شناسایی ظرفیتهای جوانان و نوجوانان در حوزه تولید محتوای دیجتال را دیگر هدف این رویداد عنوان کرد و ادامه داد: در رویدادهای قبلی سه رتبه کشوری کسب کردیم و امیدواریم امسال هم بتوانیم نتایج خوبی از ششمین رویداد به دست بیاوریم.
رئیس سازمان فضای مجازی بسیج خراسان جنوبی یکی از ضعفهای استان را سرمایه گذاری صنعتی عنوان کرد و گفت: یکی از راههای برون رفت از مشکلات، اقتصاد دیجیتال است که با توجه به ظرفیت نیروی انسانی استان میتواند نقش آفرینی کند.
وی یادآور شد: زیرساختهای لازم در استان برای اقتصاد دیجیتال فراهم شده که میتوانیم در این زمینه جهش خوبی داشته باشیم لذا برگزاری رویدادهای تولید محتوا در شناسایی تیمهای قوی اثرگذار است.
رضایی هوش مصنوعی را از دیگر برنامههای سازمان فضای مجازی بسیج خراسان جنوبی برشمرد و افزود: برای عملیاتی شدن این برنامه نیازمند همیاری همه بخشها از جمله دانشگاهها هستیم.
فعالیت ۱۲۰ نخبه در طرحهای بنیاد نخبگان خراسان جنوبی
بیرجند – ایرنا – رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی گفت: اکنون ۱۲۰ نفر از جامعه مستعدان و نخبههای استان در طرحها و برنامههای بنیاد نخبگان حضور فعال دارند.
محمد مهدی ایزدخواه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بنیاد ملی نخبگان در راستای تحقق پنج راهبرد کلان سند راهبردی کشور در امور نخبگان یعنی شناسایی و هدایت جامعه نخبگانی، توانمندسازی و پرورش استعدادها، زمینهسازی برای اثرگذاری نخبگان، ارتقا نظام مدیریتی و سیاستگذاری و توسعه زیرساختهای فرهنگی پژوهشی برای فعالیت نخبگان برنامههای خود را دنبال میکند.
وی با اشاره به برنامههای هفته پژوهش در استان اظهار کرد: بنیاد نخبگان در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان شرکت میکند و نتایج فعالیتهای نخبگان در قالب هستههای مسئله محور ارائه خواهد شد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی تصریح کرد: حضور در این نمایشگاه سبب میشود جامعه دانشگاهی و افراد مختلف از فعالیتهای نخبگان مطلع شوند چراکه جامعه نخبگانی با امید و انگیزه برای حل مسائل استان در حوزههای کشاورزی، معدنی و صنعتی اقدام و راهکارهایی ارائه داده است.
وی افزود: از طرفی وقتی جامعه نخبگانی ببینند دستاوردهای آنها ارائه میشود امید و انگیزه بیشتری برای فعالیت داشته و این مسیر را با قوت بیشتری ادامه خواهند داد.
ایزدخواه با اشاره به تشکیل ۱۲ هسته مسئله محور و استاد محور در استان عنوان کرد: این هستهها توسط اساتید دانشگاه راهبری میشوند و تعداد ۸۰ دانشجو در این هستهها مشغول تحقیق و حل مسائل واقعی جامعه و صنعت هستند.
وی یادآور شد: هستههای مسئله محور پژوهشی و فناورانه تحت عنوان هستههای شهید احمدی روشن در بنیاد نخبگان استان تشکیل شده است که مسائل اصلی و اولویتدار استان در این هستهها احصا و با راهبری اساتید دانشگاه و دانشجویان مستعد مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی گفت: در این هستهها برای مسائل مورد نیاز استان راهکارهایی ارائه میشود، این راهکارها بدون شک چون توسط جامعه نخبگانی و اساتید راهبر هدایت شده راهکارهای موثری خواهد بود.
وی با اشاره به تشکیل هستههای شهید دکتر بهشتی در بنیاد نخبگان استان گفت: در این هستهها اساتید دانشگاه حضور دارند که در حوزه سیاستگذاری، حکمرانی و خط مشیگذاری ورود پیدا میکنند.
ایزدخواه افزود: اگر آییننامهها یا قوانینی در کشور نیاز به اصلاح دارد این هستهها با یک پشتوانه پژوهشی توصیههای حاکمیتی دارند.
وی با بیان اینکه تشکیل هیئتهای اندیشه ورز نخبگانی با قوت در بنیاد نخبگان استان دنبال میشود اظهار کرد: فعالیت سه هیات اندیشه ورز از جمله زیست بوم نوآوری و فناوری، تحول در حکمرانی آب، اقلیم و محیط زیست استان و توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استان از سال گذشته آغاز شده است.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی ادامه داد: جمعی از اساتید دانشگاهها، کارشناسان دستگاههای اجرایی و مجموعهای از خبرگان در این هیاتها جمع شده و مسائل استان را مورد بررسی قرار میدهند.
وی تصریح کرد: به منظور آشنایی جامعه نخبگانی، دانشجویان و دانش آموزان مستعد با فضاهای کسب و کار با ظرفیتهای صنعتی، معدنی و کشاورزی استان، بازدیدهای علمی فرهنگی را در بنیاد نخبگان استان دنبال کردیم.
ایزدخواه اضافه کرد: دانش آموزان متوسطه اول در مناطق کم برخوردار و مدارس شبانهروزی ۱۶ مورد بازدید در قالب طرح “ایرانگشت ” از شرکتهای فعال داشتند تا با فضای کسب و کار و اشتغال آشنا شوند.
وی افزود: همچنین دانشجویان نیز بازدیدهایی با عنوان ” طرح استاد محور” از فضاهای مختلف علمی استان داشتند، یکی از نکات مهم اینکه دانشجویان مستعد و اساتید نخبه در کنار بُعد علمی به بُعد فرهنگی هم توجه داشته باشند که در این زمینه تورهای فرهنگی در برنامه قرار دارد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی بیان کرد: در این تورها، جامعه مستعدین با ظرفیتهای گردشگری و فرهنگی استان آشنا میشوند که در این خصوص از بافت قدیمی بیرجند، مدرسه شوکتیه و مجموعه عمارت باغ اکبریه بازدید شد.
وی با اشاره به حمایتهای بنیاد ملی نخبگان از اختراعات عنوان کرد: همچنین در زمینه تقویت شرکتهای دانش بنیان برنامههایی تدارک دیده شده است که علاقمندان میتوانند با مراجعه به سایت بنیاد ملی نخبگان شیوهنامههای مربوطه را مطالعه کنند.
ایزدخواه حمایت از استادیاران جوان را از دیگر برنامههای بنیاد ملی نخبگان دانست و یادآور شد: اساتید دانشگاهی که بتوانند فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی خود را در سطح قابل قبولی انجام دهند از جایزه شهید کاظمی آشتیانی تا ۲ میلیارد ریال مورد حمایت قرار میگیرند.
وی افزود: نخبگان میتوانند این مبلغ را برای فراهم کردن لوازم پژوهشی، حضور در کنفرانس ملی و بین المللی هزینه کنند و به این جهت بُعد پژوهشی نخبگان از سمت بنیاد ملی نخبگان مورد حمایت قرار میگیرد.
۷ کیلومتر تا پایان دلهرهٔ محور قائن-بیرجند
قطعهای از محور چابهار – مشهد
فراز و فرودهای محور دلهره
بسته شدن پرونده ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴