هاشمی خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی خراسانجنوبی گفت: قانون را به نفع تولیدکنندگان تفسیر کنید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سید محمدرضا هاشمی ظهر امروز شنبه (۱۷ آذر) در جلسه زیست بوم نوآوری و اقتصاد دانشبنیان استان با حضور فعالان اقتصادی استان با تاکید بر اینکه باید جلسات کاربردی با هدف حمایت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران باشد، اظهار کرد: امروز وظیفه همه مسؤولان، حمایت از تولید برای تحقق رشد اقتصادی و جهش تولید است.
استاندار خراسان جنوبی خطاب به سرمایهگذاران حاضر در جلسه گفت: همیشه خود را مدافع واحدهای تولیدی و سرمایهگذاران میدانم و حمایت خوبی از بخش خصوصی در استان سمنان داشتهام.
وی با تاکید بر اینکه در استان سمنان مسابقه گذاشتم که اگر یک واحد تولیدی تعطیل شد جایزه میدهم، افزود: امروز، اولین جلسه با تولیدکنندگان خراسان جنوبی است اما این جلسات تداوم دارد و در ادامه بازدیدهایی هم از واحدهای تولیدی خواهم داشت.
هاشمی خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی خراسان جنوبی تصریح کرد: قانون را به نفع تولیدکنندگان تفسیر کنید.
وی همچنین با تاکید بر اینکه حامی کارگران نیز هستیم، گفت: در خراسان جنوبی، کمترین واحد تولیدی با معوقات کارگری را داریم.
هاشمی بروز رسانی پروازهای فرودگاه بیرجند را مورد تاکید قرار داد و از مدیران بخش خصوصی خواست کمک کنند تا این مهم محقق شود.
وی از تلاش استانداران قبلی هم قدردانی کرد و گفت: تلاش میکنم مسیر را با قدرت و سرعت بیشتری ادامه دهم.
همچنین سیدعلیرضا ذوالفقاری سرپرست پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در این جلسه با تاکید بر اینکه پارک علم و فناوری باید به دل صنایع برود، از عدم معرفی این نهاد در گذشته به صنایع گلایه کرد.
وی از فعالان اقتصادی خراسان جنوبی دعوت کرد به سمت پارک و فناوری و بهرهمندی از مزایای آن روی آورند.
ذوالفقاری با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی این ظرفیت را دارد که سه مرکز نوآوری تخصصی داشته باشد، گفت: مرکز نوآوری تخصصی “زغال سنگ”، “صنعت لاستیک” و “زرشک و زعفران” باید در خراسان جنوبی راه اندازی شود.
وی با تاکید بر اینکه زیرساخت لازم برای واگذاری زمین با واگذاری طولانی مدت را داریم، از معاون وزیر علوم خواست با توجه به اینکه در بحث استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی راهبردی اعضای هیات علمی و دانشگاهی میتوانند با تخفیف استفاده کنند، این تخفیف به مراکز نوآوری و شرکتهای دانش بنیان نیز اعطا شود.
ساخت سالن چندمنظوره در بیرجند به همت خیر نیک اندیش
خیر نیک اندیش بخشی از دارایی خود را برای ساخت سالن چندمنظوره در بیرجند اهدا کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گفت: زیربنای این سالن ۱۴۰ مترمربع است که به همت خیر نیکاندیش حاج علی غلامی در یکی از مدارس شهرستان بیرجند احداث میشود.
رخسارپور افزود: این طرح علاوه بر برگزاری مراسمهای مختلف مدرسهای، فضایی مناسب برای فعالیتهای فرهنگی، هنری و ورزشی دانشآموزان فراهم خواهد کرد.
وی ضمن قدردانی از این حرکت خداپسندانه، گفت: مشارکت خیران مدرسهساز در توسعه فضاهای آموزشی، یک اقدام ارزشمند است که به ارتقای کیفیت آموزش و پرورش کمک میکند این سالن چندمنظوره، علاوه بر اینکه مکانی برای فعالیتهای آموزشی و پرورشی دانشآموزان خواهد بود، میتواند به عنوان یک مرکز فرهنگی و هنری نیز مورد استفاده قرار گیرد.
وجود یک هواپیمای اختصاصی نیاز خراسان جنوبی است
توسعه حوزه فرودگاهی خراسان جنوبی و تکمیل ناوگان هوایی برای افزایش تعداد پروازها نیاز به ورود سرمایهگذاران بخش خصوصی و خرید یک هواپیمای اختصاصی است.
«افین» نگین گردشگری زیرکوه/کاندید ثبت جهانی شدن
افین یکی از روستاهای تاریخی و مهم شهرستان زیرکوه است که به دلیل پتانسیلها و بناهای تاریخی موجود در این روستا نگین شهرستان زیرکوه محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خراسان جنوبی بهعنوان پایتخت عناب و زعفران ایران شناخته میشود، وجود جاذبههای گردشگری و تاریخی در این استان سبب شده است که سالانه تعداد گردشگران بسیاری از این استان دیدن کنند.
«افین» یکی از روستاهای تاریخی و مهم شهرستان زیرکوه است که فاصله آن تا مرکز استان ۱۲۰ کیلومتر، تا زهان مرکز بخش ۱۵ کیلومتر و تا حاجیآباد مرکز شهرستان زیرکوه ۲۵ کیلومتر است.
با توجه به آثار تاریخی و بناهای ارزشمندی که در این روستا وجود دارد قدمت آن به قبل از اسلام برمیگردد. همچنین وجود آثار تاریخی و فرهنگی در روستای افین شهرستان زیرکوه آنرا به یکی از هفت روستاهای هدف گردشگری خراسان جنوبی تبدیل کرده است.
مدیر اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار کرد: روستای افین دارای پتانسیل های مختلف اعم از گردشگری است.
نعمتالله چاپاری با بیان اینکه افین، نگین شهرستان زیرکوه محسوب میشود، افزود: همچنین روستای افین با داشتن آثار تاریخی فراوان در سطح استان یکی از روستاهای کمنظیر به حساب میآید.
چاپاری با بیان اینکه افین یکی از روستاهای هدف گردشگری است که در سطح کشور انتخاب شده است، بیان کرد: در حال حاضر در بحث زرشک بیدانه روستای افین کاندیدای ثبت جهانی شدن است.
وی به اقامتگاه بوم گردی افین اشاره و اظهار کرد: از همه هم استانی ها و هموطنان عزیز دعوت میشود از این روستای دیدنی و خاص دیدن کنند.
فعال گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه افین دارای طییعت ۴ فصل است، گفت: در روستای افین فروردین سبز رنگ، اردیبهشت زرد رنگ(شکوفههای زرشک زرد رنگ است) نیمه دوم شهریورماه به بعد قرمز و زیباییهای خاصی دارد.
چاپاری تصریح کرد: همه ساله ما مهمانان خاصی از نقاط مختلف کشور را در این روستا داریم که از نحوه برداشت و جمعآوری زرشک دیدن میکنند.
وی به مشکلات موجود در این روستا اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه این روستا کاندید ثبت جهانیشدن است، مشکلاتی در بحث زیرساختها در این روستا وجود دارد.
فعال گردشگری خراسان جنوبی افزود: در این راستا از مسئولان به ویژه استانداری و مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان درخواست میشود در بحث ایجاد این زیرساخت ها که توسط وزارتخانه به ما ابلاغ شده است کوشا باشند تا بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم و یکی از روستاهای خراسان جنوبی در سال ۲۰۲۵ در فهرست آثار ملی یونسکو قرار گیرد.
چاپاری به سنگ فرش و جدولکشی در این روستا اشاره و خاطرنشان کرد: از جمله زیرساختهای مورد نیاز در این روستا سنگ فرش و جدولکشی معابر است.
وی به جاذبههای گردشگری روستای افین اشاره و گفت: یکی از جاذبههای گردشگری این روستا مسجد جامع افین است که مربوط به قبل از اسلام بوده و بعد از اسلام تغییر کاربری داده و به عنوان مکان مذهبی از آن استفاده می شود.
مدیر اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین افزود: یکی دیگر از جاذبههای گردشگری روستای افین قلعه افین است که مربوط به دوران صفویه است و در فهرست آثار ملی کشور نیز وجود دارد.
چاپاری آسیاب آبی، درخت شاتوت با قدمت ۳۰۵ سال، امامزاده و طبیعت بکر روستای افین را از دیگر آثار تاریخی افین عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه حدود ۲۰ تا ۲۵ سال است که در خراسان جنوبی خشکسالی وجود دارد، اما هنوز در روستای گردشگری افین کشاورزی با آبیاری قرقابی انجام میشود و این امر سبب شده است که آب و هوای بسیار مطلوبی در این روستا وجود داشته باشد.
مدیر اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین به صنایع دستی این روستا اشاره و گفت: صنایع دستی این روستا اعم از پلاسبافی، حولهبافی، گلیمبافی، فرآوردههای زرشک اعم از آب زرشک و لواشک زرشک است.
چاپاری افزود: از هموطنان عزیز در سراسر میهن اسلامی دعوت می کنیم از روستای چهار فصل افین دیدن کنند و ما نیز تلاش میکنیم در اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین میزبان خوبی برای گردشگران باشیم.
چاپاری بیان کرد: اقامتگاه ما ۸ اتاق دارد و میتوانیم پذیرای ۴۰ نفر با غذاهای سنتی به صورت همزمان باشیم.
فعالیت ۱۲۰ نخبه در طرحهای بنیاد نخبگان خراسان جنوبی
بیرجند – ایرنا – رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی گفت: اکنون ۱۲۰ نفر از جامعه مستعدان و نخبههای استان در طرحها و برنامههای بنیاد نخبگان حضور فعال دارند.
محمد مهدی ایزدخواه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بنیاد ملی نخبگان در راستای تحقق پنج راهبرد کلان سند راهبردی کشور در امور نخبگان یعنی شناسایی و هدایت جامعه نخبگانی، توانمندسازی و پرورش استعدادها، زمینهسازی برای اثرگذاری نخبگان، ارتقا نظام مدیریتی و سیاستگذاری و توسعه زیرساختهای فرهنگی پژوهشی برای فعالیت نخبگان برنامههای خود را دنبال میکند.
وی با اشاره به برنامههای هفته پژوهش در استان اظهار کرد: بنیاد نخبگان در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان شرکت میکند و نتایج فعالیتهای نخبگان در قالب هستههای مسئله محور ارائه خواهد شد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی تصریح کرد: حضور در این نمایشگاه سبب میشود جامعه دانشگاهی و افراد مختلف از فعالیتهای نخبگان مطلع شوند چراکه جامعه نخبگانی با امید و انگیزه برای حل مسائل استان در حوزههای کشاورزی، معدنی و صنعتی اقدام و راهکارهایی ارائه داده است.
وی افزود: از طرفی وقتی جامعه نخبگانی ببینند دستاوردهای آنها ارائه میشود امید و انگیزه بیشتری برای فعالیت داشته و این مسیر را با قوت بیشتری ادامه خواهند داد.
ایزدخواه با اشاره به تشکیل ۱۲ هسته مسئله محور و استاد محور در استان عنوان کرد: این هستهها توسط اساتید دانشگاه راهبری میشوند و تعداد ۸۰ دانشجو در این هستهها مشغول تحقیق و حل مسائل واقعی جامعه و صنعت هستند.
وی یادآور شد: هستههای مسئله محور پژوهشی و فناورانه تحت عنوان هستههای شهید احمدی روشن در بنیاد نخبگان استان تشکیل شده است که مسائل اصلی و اولویتدار استان در این هستهها احصا و با راهبری اساتید دانشگاه و دانشجویان مستعد مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی گفت: در این هستهها برای مسائل مورد نیاز استان راهکارهایی ارائه میشود، این راهکارها بدون شک چون توسط جامعه نخبگانی و اساتید راهبر هدایت شده راهکارهای موثری خواهد بود.
وی با اشاره به تشکیل هستههای شهید دکتر بهشتی در بنیاد نخبگان استان گفت: در این هستهها اساتید دانشگاه حضور دارند که در حوزه سیاستگذاری، حکمرانی و خط مشیگذاری ورود پیدا میکنند.
ایزدخواه افزود: اگر آییننامهها یا قوانینی در کشور نیاز به اصلاح دارد این هستهها با یک پشتوانه پژوهشی توصیههای حاکمیتی دارند.
وی با بیان اینکه تشکیل هیئتهای اندیشه ورز نخبگانی با قوت در بنیاد نخبگان استان دنبال میشود اظهار کرد: فعالیت سه هیات اندیشه ورز از جمله زیست بوم نوآوری و فناوری، تحول در حکمرانی آب، اقلیم و محیط زیست استان و توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استان از سال گذشته آغاز شده است.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی ادامه داد: جمعی از اساتید دانشگاهها، کارشناسان دستگاههای اجرایی و مجموعهای از خبرگان در این هیاتها جمع شده و مسائل استان را مورد بررسی قرار میدهند.
وی تصریح کرد: به منظور آشنایی جامعه نخبگانی، دانشجویان و دانش آموزان مستعد با فضاهای کسب و کار با ظرفیتهای صنعتی، معدنی و کشاورزی استان، بازدیدهای علمی فرهنگی را در بنیاد نخبگان استان دنبال کردیم.
ایزدخواه اضافه کرد: دانش آموزان متوسطه اول در مناطق کم برخوردار و مدارس شبانهروزی ۱۶ مورد بازدید در قالب طرح “ایرانگشت ” از شرکتهای فعال داشتند تا با فضای کسب و کار و اشتغال آشنا شوند.
وی افزود: همچنین دانشجویان نیز بازدیدهایی با عنوان ” طرح استاد محور” از فضاهای مختلف علمی استان داشتند، یکی از نکات مهم اینکه دانشجویان مستعد و اساتید نخبه در کنار بُعد علمی به بُعد فرهنگی هم توجه داشته باشند که در این زمینه تورهای فرهنگی در برنامه قرار دارد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی بیان کرد: در این تورها، جامعه مستعدین با ظرفیتهای گردشگری و فرهنگی استان آشنا میشوند که در این خصوص از بافت قدیمی بیرجند، مدرسه شوکتیه و مجموعه عمارت باغ اکبریه بازدید شد.
وی با اشاره به حمایتهای بنیاد ملی نخبگان از اختراعات عنوان کرد: همچنین در زمینه تقویت شرکتهای دانش بنیان برنامههایی تدارک دیده شده است که علاقمندان میتوانند با مراجعه به سایت بنیاد ملی نخبگان شیوهنامههای مربوطه را مطالعه کنند.
ایزدخواه حمایت از استادیاران جوان را از دیگر برنامههای بنیاد ملی نخبگان دانست و یادآور شد: اساتید دانشگاهی که بتوانند فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی خود را در سطح قابل قبولی انجام دهند از جایزه شهید کاظمی آشتیانی تا ۲ میلیارد ریال مورد حمایت قرار میگیرند.
وی افزود: نخبگان میتوانند این مبلغ را برای فراهم کردن لوازم پژوهشی، حضور در کنفرانس ملی و بین المللی هزینه کنند و به این جهت بُعد پژوهشی نخبگان از سمت بنیاد ملی نخبگان مورد حمایت قرار میگیرد.