دوره نجوم ویژه کار با نرم افزار آسماننماهای دیجیتال کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان خراسانجنوبی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی؛ دوره نجوم ویژه کار با نرم افزار آسمان نماهای دیجیتال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی با حضور کاظم یوسفی و با همکاری پژوهش سرای دانش آموزی جابربن حیان بیرجند برگزار شد.
در این کارگاه یوسفی یکی فواید آسمان نماهای دیجیتال را مشاهده آسمان زمین را در زمان های مختلف گذشته، حال و آینده و همچنین از مکان های مختلف و دلخواه دانست و افزود برای آموزش مقدماتی و ساده ی نجوم می توان از نرم افزار استلاریوم (stellarium) استفاده کرد. کار با این نرم افزار ساده و قابل فهم بوده وی ادامه داد: برای آموزش پیشرفته می توان از نرمافزار استاری نایت ( starrynight) استفاده کرد. فیلم های قابل نمایش در آسمان نما باید (fulldom move) باشد تا در آسمان نما به درستی و با کیفیت نمایش داده شود. در ادامه به توضیح نرم افزار استلاریوم پرداختند و سپس همکاران به صورت عملی با نرم افزار کار کردند.
گفتنی است ۴ آسمان نمای دیجیتال در خراسان جنوبی در شهرهای بیرجند، درمیان، بشرویه و طبس در کانون فعال می باشد و مربیان کانون جهت بروز رسانی وتکمیل اطلاعات کار با این آسمان نماها از سراسر استان در این دوره آموزشی شرکت کردند.
۲ کشته بر اثر تصادف در محور نهبندان – بیرجند
برخورد یک دستگاه سواری پژو حامل سوخت با یک دستگاه کامیون در محور نهبندان – بیرجند، ۲ کشته برجای گذاشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، رئیس پلیس راه استان خراسان جنوبی گفت: ساعت ۱۷ با اعلام مرکز فوریتهای پلیسی مبنی بر وقوع حادثه رانندگی در کیلومتر ۴۰ محور «نهبندان – بیرجند» بلافاصله مأموران و نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند.
سرهنگ کاظمی با عنوان اینکه علت تصادف توسط کارشناسان پلیس راه، در دست بررسی است، افزود: رانندگان با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از هرگونه عجله و شتاب بی مورد پرهیز کنند تا شاهد اینگونه حوادث تلخ و ناگوار نباشیم.
درآمد هزار و ۵۰ میلیارد تومانی با انتقال پروندههای مالیاتی به خراسان جنوبی
بیرجند- مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: طی دو سال گذشته از محل انتقال پرونده مالیاتی معادن به استان بیش از هزار و ۵۰ میلیارد تومان درآمد برای استان وصول شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان صبح شنبه در شورای هماهنگی مدیران دستگاههای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در استان اظهار کرد: یکی از هماهنگترین شورای هماهنگی مدیران را داریم که جای تقدیر و تشکر از همراهی و همدلی مدیران دارد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون ۷ جلسه شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در استان برگزار شده است، عنوان کرد: با حضور جناب آقای دکتر همتی در رأس وزارت این شوراها با جدیت و قوام بیشتر در حال برگزاری است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی خواستار شد که دستگاههای تابعه استانی اگر پیشنهاداتی در خصوص لایحه بودجه ۱۴۰۴ دارند را برای پیگیری ارائه دهند.
وی با بیان اینکه پیگیر دیدار رئیس مجمع نمایندگان با وزیر امور اقتصادی و دارایی هستیم، ادامه داد: دستگاههای تابعه مواردی را که نیاز به پیگیری در دیدار با وزیر دارد را به دبیرخانه شورا ارسال نمایند.
ذاکریان ادامه داد: مدیران دستگاههای تابعه مواردی را که نیاز به طرح در هیئت مقررات زدایی دارد را نیز به دبیرخانه شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت اقتصاد در استان ارسال نمایند.
وی به مصوبه حمایت از تولیدات داخل استان اشاره کرد و افزود: با حمایت دستگاه نظارتی این مصوبه در استان اجرا شد و در سال مالی ۱۴۰۲ در حوزه تجهیزات فناوری اطلاعات و IT بیش از ۸۲ میلیارد تومان از تجهیزات مورد نیاز دستگاههای اجرایی از داخل استان خریداری شد که ۶۴ درصد خریدهای این حوزه را شامل میشود.
وی با اشاره به مقرره استفاده از خدمات بیمهای شرکتها و دستگاهها نزد بیمههای داخل استان عنوان کرد: گزارشی از اجرای این مصوبه از سوی شورای هماهنگی بیمههای استان ارائه شود.
ذاکریان با بیان اینکه در زمینه انتقال حسابهای بانکی به داخل استانها نیز مقررهای را داشتهایم، بیان کرد: هر فعال اقتصادی که از بودجه عمومی برنده مزایدهای میشود باید حساب بانکی در داخل استان برای موارد مالی پروژهها داشته باشد.
وی به پیگیریها در زمینه انتقال پرونده مالیاتی معادن و شرکتهای تولیدی به استان اشاره کرد و افزود: طی دو سال گذشته با پیگیریهای انجام شده هزار و ۵۰ میلیارد تومان درآمد برای استان وصول شده است که پیش از این به سایر استانها میرفت.
ذاکریان با بیان اینکه خراسان جنوبی در تولید ناخالص داخلی رتبه ۳۱ کشور را دارد، گفت: ولی در تأمین درآمدها انتظارات بیشتری از استان بود که با پیگیریهای انجام شده تلاش کردیم تا دادههای اقتصادی استان با هم انطباق پیدا کند.
وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ باید ۳۹ صدم درصد درآمدهای عمومی کشور را محقق میکردیم که با پیگیریهای انجام شده برای سال ۱۴۰۲ این میزان به ۲۹ صدم درصد و برای امسال به ۲۸ صدم درصد کاهش یافته است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: این نشان میدهد که انطباق دادهای اقتصادی را داریم و در جایگاه سیام تأمین درآمدهای کشور هستیم.
ذاکریان گفت: این مصداق بارز حمایت از فعالان اقتصادی و مردم است و فشار مالیاتی کمتری را متحمل میشوند و امیدواریم در سال ۱۴۰۴ هم این مهم از سوی نمایندگان پیگیری شود.
وی تصریح کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ برای استان تعهد درآمدی از محل مولد سازی مصوب شده بود که با پیگیریهای انجام شده این رقم اکنون به ۱۶ میلیارد تومان کاهش یافته که محقق خواهد شد.
نخعی گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی از منابع امدادی و بانکی پرداخت شده است.
به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابطعمومی و اطلاعرسانی کمیتهامداد امامخمینی(ره) خراسانجنوبی، علی اکبر نخعی گفت: در این مدت ۱۲۷۰ طرح خود اشتغالی و مشاغل خانگی توسط مددجویان تحت حمایت اجرا شده که برای ۱۵۰۶ نفر فرصت شغلی ایجاد شده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد خراسان جنوبی افزود: در راستای توانمندسازی مددجویان تحت حمایت و مشارکت این افراد در بهبود وضعیت اقتصادی خانوادهها، طرحهای مشاغل خانگی و خود اشتغالی در استان اجرا شد که در این راستا ۱۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از منابع امدادی و بانکی پرداخت شده است.
وی افزود: از این تعداد ۶۳۸ طرح در روستا و تعداد ۶۳۲ طرح در شهر اجرا شده است.
نخعی با تاکید بر این که توانمندسازی اقتصادی خانوادههای تحت حمایت یکی از مهمترین رویکردهای این نهاد است، افزود: تعداد ۵۰۷ طرح توسط زنان و تعداد ۷۶۳ طرح توسط مجریان مرد در استان اجرا شده است.
الویت اعطا زمین، با روستاییان فاقد مسکن
در حوزه روستایی نهضت ملی مسکن، الویت اعطا زمین با روستاییان فاقد مسکن است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، استاندار در شورای مسکن با بیان این مطلب گفت: علاوه بر این، متقاضیان زمین، باید در روستا ساکن باشند.
هاشمی از مدیران حوزه مسکن خواست تا دهه فجر ۳ هزار و ۹۶۰ واحد مسکونی روستایی و شهری را به مرحله بهره برداری برسانند.
وی افزود: دستگاههای اجرایی در سایتهای نهضت ملی مسکن، به دنبال ساخت مسجد، مدرسه و فضای سبز هم باشند.
استاندار از مدیران واحدهای تولیدی هم خواست حسابهای مالی شان را به بانکهای خراسان جنوبی انتقال دهند.
یکی دیگر از درخواستهای هاشمی از مدیران دستگاههای اجرایی جذب اعتبارات وزارتخانهها بود.
استاندار گفت: به اعتبارات تملک اکتفا نکید ۸۵ درصد اعتبارات در وزارتخانه ست.
دستور استاندار در اولین کارگروه اشتغال
تعهد اشتغال خراسان جنوبی ۱۵ درصد افزایش یابد
استاندار خراسان جنوبی گفت: ۱۵ درصد به جمع تعهدات همهی دستگاهها اضافه شود.
هاشمی استاندار خراسان جنوبی در کارگروه اشتغال خراسان جنوبی همچنین با اشاره به اینکه اشتغال ایجاد شده از سوی دستگاههای اجرایی، راستی آزمایی شود افزود: کمیتهای در حوزه استانداری برای راستی آزمایی و ایجاد اشتغال همه دستگاهها تشکیل شود.
وی گفت:سهم اشتغال خدمات ۴۷ درصد، صنعت ۳۵ درصد و کشاورزی ۱۸ درصد است که باید توجه ویژهای با توجه به اینکه این استان دارای محصولات راهبردی و بهشت گیاهان دارویی است توجه ویژهای صورت گیرد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حوزه مشاغل خانگی اولویت در روستاها باشد گفت: تاکنون بانکهای عامل همکاری خوبی داشتند و از این به بعد نیز در تبصره ۱۸ و هم مشاغل خانگی کار به نحو شایسته انجام شود.
هاشمی دو شاخص تکریم ارباب رجوع و جذب اعتبارات ملی، ملاک ارزیابی مدیران است افزود: ۱۵ درصد بودجهها در حوزه تملک دارایی استان است و ۸۵ درصد اعتبارات در گرو وزارتخانهها است که باید برای اعتبارات ملی جذب خوبی داشته باشیم.
وی همچنین گفت: کارگروههای اشتغال در شهرستانها نیز فعال باشند.
استاندار افزود: همچنین از شرکتهای دولتی از جمله ایمیدرو به این استان دعوت شود تا بیش از گذشته سرمایه گذاری خوبی در استان داشته باشند.
نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، سرایان، بشرویه وعشق آباد در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن اشاره به روز مجلس شورای اسلامی گفت: با همدلی، وفاق و همراهی خوبی که در خراسان جنوبی است امیدواریم توسعهی اشتغال در استان را داشته باشیم و میطلبد در این زمنیه مدیران ریسک پذیر باشند.
نصیری افزود:: در توسعه و اشتغال باید سند توسعهای داشته باشیم و در حوزه گردشگری، معادن، صنایع تبدیلی و کشاورزی باید بیشتر توجه شود.
وی افزود: مشکلات مطرح شده در کمیسیون حمایت تولید بررسی میشود و دستگاههایی که نتوانستند در سامانه ورود پیدا کنند از موضع نظارتی ورود میکنیم و به جد با این دستگاهها برخورد میشود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این کارگروه با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در تابستان ۱۴۰۳ در کشور هفت ونیم و در استان ۶.۱دهم درصد بوده است افزود: نرخ مشارکت اقتصادی در این مدت در کشور ۴۱.۷ و در استان ۴۱.۵ بوده است.
اشرفی همچنین گفت: نسبت اشتغال در کشور ۳۸.۵ و دراستان ۳۸.۹دهم درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه جویندگان کار ثبت نام شده در هشت ماهه گذشته ۲ هزار و ۴۸ نفر بودند گفت:: ۵۸ درصد جویندگان کار استان دارای مهارت مورد نیاز بازار کارهستند.
مدیر کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان با اشاره به اینکه فرصتهای شغلی کسب شده در هشت ماهه گذشته در کاریابیهای استان هزار و ۶۶۳ فرصت شغلی بوده است افزود: در حوزه صنعت ۵۸۷ نفر، کشاورزی ۵۱ نفر و خدمات نیز هزار ر و بیست پنج نفر بوده است.
اشرفی گفت: در خصوص آخرین پیشرفت اشتغال استانها استان سمنان رتبه اول اشتغال را به خود اختصاص داده است و خراسان جنوبی رتبه چهارم را از آن خود کرده است.
وی افزود: ۸۲ و ۴۵ صدم درصد پیشرفت وضعیت اشتغال خراسان جنوبی است.
مدیر کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان گفت: ۲۵ دستگاه اجرایی در حوزه ثبت اشتغال استانها کار ثبت اشتغال را انجام میدهند و تعهدی که برای خراسان جنوبی در نظر گرفته شده ۹ هزار و ۷۱۲ بوده که تاکنون ۸ هزار و ۱۵۰ نفر در سامانه ملی رصد ثبت اشتغال شده است.
وی با اشاره. به اینکه دستگاههای دانشگاه علوم پزشکی ۳۲۹ درصدپیشرفت اشتغال، بهزیستی ۲۱۲ درصد، بنیاد شهید و امور ایثارگران ۱۶۲ درصد و ورزش و جوانان ۱۴۰ درصد ثبت اشتغال را در سامانه ملی رصد داشتند افزود: دستگاههای اجرایی ورزش و جوانان، ابفا، دانشکاه علوم پزشکی، فرهنک و ارشاد، مهارت آموزی کارکنان وظیفه و بنیاد شهید. بیش از ۱۰۰ درصد تعهد اشتغال فارغ التحصبلان دانشگاهی را محقق کردهاند.
دهمین شهر خشت و گلی ایران در سودای جهانیشدن
مقدمات گشودن شدن دروازهای جهان به روی دهمین شهر خشت و گلی ایران و یکی از یگانه ترین بافت های تاریخی خراسان (بشرویه) آغاز شد.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی؛ باید با ناز بر این نفیسترین گنجینه معماری کویر آن هم با بومیترین شکل ممکن اش قدم نهاد.گوش را باید به نوای رحیل غافلههایی سپرد که قرنها قبل از این مسیر رو بهسوی شاه خراسان مینهادند و در کاروان سراهای آن خستگی را از تن به در و کام خشکیده خویش را از خنکای، آبانبارهاتر میکردند.همزمان که معماران خشت، خشت بناهای دهمین شهر خشت و گلی ایران را بنا مینهادند سعدی شیرازی هم بیت، بیت شاهکارهای ادبی اش را بر بوستان و گلستان تاریخ ایران مینگاشت.در خطه جنوب سعدی شاهکار هنری اش را بر تاریخ ایران مینگاشت و در شرق ایران معماران شاهکاری از خشت و گل آن هم همساز با اقلیم بنا مینهادند تا قرنها پایدار و جادوان بماند این گنجینههای ادبی و معماری.صحبت از بافت تاریخی چهارهمین شهر خشت و گلی خراسان جنوبی و دهمین شهر خشت و گلی ایرانزمین است با این که بیش از ٧ قرن از بنای آن میگذرد هرچند فرسایش زمان کمی، رنگ از رخسارهشان پرانده و برخی بناها هم فروریخته اما با رنگ و لعابی نو و کاربریهای جدید بافت تاریخی بشرویه زنده و زندگی در آن جریان دارد.موزه خشت و گلقدم که بر این موزه خشت و گل میگذاری باید آهسته و پیوسته گامبرداری چرا که ذره، ذره خشت و گل این بناها در کوچه پس کوچه میان ده، بالا ده، پایین ده و مقری این بیت سهراب سپهری را در گوش عابران و مجاوران زمزمه میکنند؛ «به سراغ من اگر میآیبد نرم و آهسته بیایید مبادا که ترک بردارد چینی نازک تنهایی من».قدمها را که آهسته و پیوسته برمی داری بوی کاهگل آب خورده به مشام میرسد، انگاز هنوز زندگی لابلای خشتهای خانههای قدیمی بشرویه جریان دارد.
۸۰۰ سال قدمت
کوچه و دیوارهای خشت و گلی گفتههایی را در گوش زمزمه میکنند که به قرنها قبل برمی گردد و این که ریشه و پایه اگر محکم بنا نهاده شود حتی اگر قرنها هم بگذرد و خراشهای روزگار جان و تن را بخراشد اما ریشهها پابرجاست تا با آن مفتخر باشی آن هم در نقطهای که سجل و هویت بشرویه شکل گرفته (٨ قرن قبل در زمان تیموریان).اینجا کوچهها و دیوارهای خشت و گلی حرفهایی با قدمتی ٨٠٠ساله در دل دارند و هرکدام تصویری از دنیا و زندگی گذشتگان این دیار را بر قاب کاهگلی بشرویه به نمایش میگذارند.کوچههای آشتیکنان، ساباطهای قدیمی، ایوانهای تابستانه و زمستانه، که تیغ تیز آفتاب در این قرنها رنگ و لعاب از رویشان شسته و دیوارهای کاهگلی فروریخته که دلشان تن پوشی نو میخواهد از جنس کاهگل تا باران تنشان را عریان خشتها را نمایان نکند.قرن هاست که از پا گرفتن این بناها بر روی زمین بشرویه میگذرد اما هنوز بوی اسفند و نان تازه از لای درز پنجرهها و درهای چوبی سرک میشود و حالوهوای سالهای سال قبل را زنده میکند.جریان داشتن زندگیزندگی هنوز جریان دارد در پایین محله، میان محله، بالا محله و محله مقری های بشرویه آن هم با رنگ و لعابی به بناها و خانهها تاریخی آن داده شده و هنوز بانگ الله اکبر از قدیمیترین مساجد این محلهها هر صبح و شام به گوش میرسد خنکای آبانبارها، بادگیرها و… جانها را صفا میدهد.
معماری کویر
هنوز قدیمیها در سایه ساباط ها مینشینند و از گذشتهها و صفای آن میگویند البته اغلب بناها با تغییر کاربری که در ایجاد شده هم به مکانی برای ممر درآمد عدهای دوستدار تاریخ مبدل شده و هم این که با دمیدن جان تازه در کالبد آن میشود بر ایوان آن تکیه زد تاریخ معماری کویر را هنگامه طلوع و غروب خورشید و شب هنگام زیر نور مهتاب دامن پرستاره آسمان شب کویر به تماشا نشست.آن طور که عباس غمخوار، یکی از فعالان حوزه میراث فرهنگی بشرویه در گفت وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: بافت تاریخی بشرویه یکی از بافتهای شرق ایران است که با ٢٢ هکتار ثبت آثار ملی شده است.وی بافت تاریخی بشرویه را موزهای خشت و گل، گستره عظیم خراسان عنوان کرد و ادامه داد: بیشتر خانههای بافت تاریخی بشرویه ٢ ایوانه است اما خانههای ۴ ایوانه هم داریم همانند خانه پناهی که اکنون به اقامتگاه بومگردی مبدل شده است.وی قدمت خانه پناهی را متعلق به دوره تیموی دانست و اضافه کرد: این خانه زمانی بنا شده که حضرت سعدی زیست میکرد.بعلاوه در کنار شهر تاریخی بشرویه همزمان شهرهای طبس و فردوس نیز دارای بافتهای ارزشمندی بودهاند که به ترتیب در زلزلههای سالهای ۵٧ و ۴٧ تخریب شدهاند اما بافت تاریخی بشرویه پابرجاست.گره تاریخیوی یکی از محلههای بافت تاریخی بشرویه را محله میان ده اعلام کرد که در این محله بناهایی چون مسجد، آبانبار، مدرسه علمیه قرار دارد که قدمت به دوران زندیه و صفویه برمی گردد بهعبارتدیگر محله میان ده یکی از گرههای تاریخی بافت با ارزش بشرویه است.
بادگیرهای اغلب خانههای تاریخی بشرویه ازجمله خانه پناهی یک وجهی است و در برابر باد غالب خراسان تعبیه شده تا اهال خانهها بتوانند از خنکاری طبیعی باد در شهر کویری بشرویه آن در گرمای تابستان حظ لازم را ببرند.به گفته این فعال حوزه میراث فرهنگی معماران این بناها نیز بومی بودهاند باتوجهبه اقلیم منطقه بشرویه که بخشی در کویر و قسمتی هم در کوهپایه قرار دارد بناها را احداث کردهاند.مصالح بوم آوردبعلاوه مصالح بهکار رفته در بناها نیز بوم آورد است.دیگر این که دیوارها خشتی و بدنهها کاهگلی و با سقفهای گنبدی که جریان هوا را باتوجهبه اقلیم کویر وارد این سازهها میکردند طوری که میتوان به وضوح اختلاف دما ١٠ تا ١۵ درجه را در فضای آزاد و داخل این بناها آن هم در گرما تابستان حس کرد.همچنین چون بناها متناسب با اقلیم ساخته شده اهل خانه در گرما و سرما ییلاق و قشلاق داشتهاند.به گفته وی بافت تاریخی بشرویه بافتی پویا و زنده است و بخشی از آن هم مرمت و تبدیل به اقامتگاه بومگردی شده است به همین واسطه گردشگرانی که وارد بشرویه میشوند از این اقامتگاههای مجهز استفاده میکنند.آن طورکه سید امیر سلیمانی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بشرویه نیز در گفت وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: بافت تاریخی بشرویه با ٢٢ هکتار وسعت به ۶٠ هکتار حرائم آن ١٧ اسفند سال ٨١ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.۲۰۰ اثر تاریخیوی با بیان این که بافت تاریخی بشرویه دارای حدود ٢٠٠ اثر تاریخی شناسایی شده است افزود: از این تعداد ۴٠ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به زنده و پویای بودن بافت تاریخی بشرویه بهویژه محله میان ده ادامه داد: ١۵ اقامتگاه بومگردی در بافت تاریخی بشرویه ایجاد شده و ٣ اقامتگاه دیگر هم در دست احداث و راه اندازی است.همچنین ۵ خانه صنایعدستی و یک موزه خصوصی هم در این بافت وجود دارد.هسته اولیهاین مقام مسئول محلههای بافت تاریخی بشرویه را شامل میان ده، مقری، پایین محله و بالا محله عنوان کرد و یادآور شد: هسته اولیه شهر بشرویه به ٨٠٠ سال قبل و زمان تیموریان برمی گردد اما بافت تاریخی بشرویه مربوط به دوره صفویه است.سلیمانی با اشاره به این که بشرویه دهمین شهر خشت و گلی ایران است تصریح کرد: مقدمات برای جهانی شدن بافت تاریخی بشرویه انجام شده و در حال انجام آنچه مورد نظر کارشناسان جهانی برای قرار گرفتن این بافت در فهرست جهانی است، هستیم ولی اجرایی شدن آن نیاز به زمان دارد.
اما آنچه دیرینهشناسان در نو یافته هایشان در مورد بافت تاریخی بشرویه به آن دست یافته اند؛ بشرویه با قدمتی بیش از ۷۰۰ سال دورههای مختلفی از معماری را درون خود جای داده که شواهدی از این تاریخ کهن در بافت تاریخی این شهر قابل رویت است.با بررسی بناهای تاریخی از کهنترین آنها تا متاخرترین آنها میتوان تغییرات شکل گرفته در معماری این شهر و الگوهای مختلف را مشاهده کرد.یگانه ترین خراساندر این بافت تاریخی که با خانههای خشت و گلی و بادگیرهای مختلف یکی از یگانهترین بافتهای تاریخی در استان خراسان است، معماری نفیس مناطق کویری در بومیترین شکلهای خود مشاهده میشود که ویژگی اساسی اش، علاوه بر سالم بودن، تداوم و نفوذ آن در مناطق پیرامونی است.این معماری بر اساس اصول اجتماعی و اقلیمی در این منطقه شکل گرفته است.بعلاوه معماری بشرویه همساز با اقلیم بوده و نیز رد پای نظام معیشتی و ساختار اجتماعی در شکلگیری نظام کالبدی خانهها به چشم میخورد لذا مهمترین عامل در زمینه شکلگیری شهر بشرویه، بحث آب و زمین قابل کشت بوده و نیز مسیرهای ارتباطی این شهر و گروههایی از مردم که از شهرها و روستاهای دور و نزدیک در این محل جمع شدند، نیز موثر بوده است.
گفتوگوی تفصیلی| نمایندگان خراسان جنوبی متفق القول بر توسعه متوازن
رئیس مجمع نمایندگان خراسانجنوبی در مجلس شورای اسلامی گفت: همه نمایندگان مردم خراسان جنوبی قائل به این موضوع هستند که استان باید متوازن و یکپارچه پیشرفت کند.
خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ سمیه محمدی؛ دهم آذرماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران همزمان با سالروز شهادت آیتالله مدرس به نام روز مجلس نامگذاری شده است.بعد از انقلاب اسلامی نخستین جلسه مجلس به تاریخ هفتم خردادماه ۵۹ باز میگردد.یکی از مهمترین وظایف مجلس شورای اسلامی بحث قانونگذاری بوده که البته باید به تایید شورای ملی نگهبان برسد.با توجه به روز مجلس خبرگزاری فارس با با سید حسن هاشمی، رئیس مجمع نمایندگان خراسانجنوبی به گفت وگو نشست.افتخار سابقه قانونگذاری بر پیشانی ایرانفارس: لطفاً در مورد سابقه شکلگیری مجلس شورای اسلامی ایران و تاریخچه آن و همچنین شرح وظایف نمایندگان در مجلس شورای اسلامی برای آشنایی مردم با این وظایف در حوزه قانونگذاری اشاره بفرمایید؟هاشمی: مجلس شورای اسلامی ایران عمده کار قانونگذاری کشور را انجام می دهد. ایران از جمله کشورهایی است که افتخار قانونگذاری را دارد با آغاز مجلس در دوران مشروطیت بوده بنابراین بیش از ۱۰۰ سال سابقه در قانونگذاری ایران وجود دارد و از این جهت رتبه خوبی در سطح جهان داریم.قوانینی که در دهه های مختلف قانونگذاری پیش رو داریم باز از افتخارات نظام قانونگذاری و وضع قوانین بسیار خوب و مدرن بوده است.
قوانین مربوط به حقوق مدنی و تجارت یا قوانین جزایی و یا آیین دادرسی کیفری را از ابتدای ۱۳۰۴ به بعد داشته ایم و جزو قوانین اصلی و مهم ایران بوده و به عنوان مثال قانون مدنی از سال ۱۳۰۷ که وضع شده کمتر کلماتی از ان مواجه با اصلاح شده و بسیار مدرن، جامع و مانع نوشته شده است.بعد از نظام مقدس جمهوری اسلامی خوشبختانه با حضور شورای نگهبان و توجه بیشتر به فقه و منابع معتبر فقهی که در نظام ما جایگاه خاص خود دارد دوره جدید قانونگذاری بعد از انقلاب اسلامی آغاز شد که ویژگیهای خاص خود را دارد.در همان ابتدای دوره قانونگذاری وجود شخصیتهایی مانند آیتالله مدرس و مرحوم نائینی به مجلس کمک کردند. حتی در قوانین ابتدای دوره قانونگذاری ایران به نوعی شرعی بودن قوانین در همان دوره در چهار قانون اصلی مدنظر بوده بنابراین سابقه تاریخی بسیار خوبی در قانون گذاری ایران وجود دارد.شهید آیت الله مدرس طبیعتاً چهره شاخص و مهم قانون گذاری بوده اند آن هم در ابتدای سده گذشته که در سال ۱۳۱۶ به شهادت رسیدند و بر این اساس دهم آذرماه به یاد و خاطره این بزرگ مرد قانونگذاری در کشور به نام مجلس نامگذاری شد.وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامیفارس: یک سری از دستگاه هایی وجود دارد که تحت نظارت مجلس در کشور فعالیت میکنند لطفا اشاره به این دستگاهها بفرمایید و اینکه نحوه نظارت مجلس بر این دستگاهها چگونه است؟هاشمی: یکی از وظایف مهم مجلس شورای اسلامی علاوه بر قانونگذاری نظارت بر حسن اجرای قانون میباشد که این موضوع در حوزههای مختلفی انجام میشود.
قسمتی از این نظارت توسط نمایندگان مردم انجام میگیرد و طبیعتاً شخص نماینده در واقع نماینده آحاد ملت محسوب شده و در همه مسائل کشور حق اظهار نظر دارد و و میتواند نظارت خود را انجام دهد.علاوه بر این یک سری از وظایف و اختیاراتی نمایندگان در باب تذکر سوال و حتی استیضاح دارند که مردم با آن آشنا بوده و متداول است.در جلسات صحن علنی مجلس تعدادی از نمایندگان حسب اقتضائات کشور تذکراتی را به وزرا مطرح میکنند که ثبت و ضبط شده و به دستگاه مربوطه منعکس و پاسخ گرفته می شود و آثار بسیار خوبی در رتق و فتق مشکلات مردم چه در سطح ملی و چه در منطقه حوزه انتخابیه دارد.در کنار این مسئله کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی نیز یک سری نظارتها دارند و از کمیسیونهای مختلف، اعضای ناظر در سازمانها و وزارتخانههای مختلف داشته که اینها نظارت خودشان را در مجامع هم به صورت حضوری و گاهاً حق رای اعمال می کنند.همچنین بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دیوان محاسبات کشور شاکله نظارت بسیار قوی را نسبت به دستگاههای اجرایی دارد و طبیعتاً ریاست آن برعهده دادستان و مستشاران آن بوده و در مجموع نظارت بسیار جامع و کاملی را نسبت به دستگاههای اجرایی بالاخص نسبت به عملکرد راجع به بودجه عمومی کشور انجام میدهد.در کنار این سازمان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز در قالب کار مشاوره یا و رصد مسائل بازوی پرتوان و ارزشمند نمایندگان و مجلس و دیوان محاسبات است.پیشرفت متوازن و یکپارچه استان مورد توافق مجمع نمایندگان خراسانجنوبی
فارس: یک سری از موارد و مشکلات مردم را نمایندگان به صورت فردی و مربوط به حوزه انتخابیه خود پیگیری می کنند اما یک سری از موارد مربوط به استان بوده که از طریق مجمع پیگیری می شود لطفا به این موارد شاخص در خراسان جنوبی اشاره کنید؟هاشمی: در این دوره کمال همدلی بین نمایندگان مجلس استان به وجود آمده و انصافاً میتوان گواهی داد که دلشان برای حوزه انتخابیه و استان می تپد و شبانه روز تلاش میکنند به نحوی که در حال حاضر مجمع نمایندگان استان تمام مشکلات استان را مشکلات حوزه و مشکلات حوزه را مشکلات استان میدانند و تفاوتی وجود ندارد. به طور مثال موضوع راه آهن چابهار، خراسان جنوبی و مشهد از طبس عبور نمیکند اما نماینده مردم طبس مانند سایر نمایندگان پیگیری برای تحقق آن را داشتهاند.تمام نمایندگان مردم استان قائل به این موضوع هستند که استان باید متوازن و یکپارچه پیشرفت کند.ابتکار عملی که نمایندگان استان در این دوره انجام می دهند این بوده که از ظرفیت مجامع سایر استانها به بهانههای مختلف استفاده شده به طور مثال مشکلی که برای راه آهن ایجاد شد و با کمک تک تک نمایندگان و پیگیریهای آنها و مجامع نمایندگان استانهای مجاور که همدلی ایجاد شده در کنار آن مدیران استان هم خصوصاً مدیر کل راه و شهرسازی اهتمام کامل داشتهاند خوشبختانه اتفاقات بسیار خوبی رقم خورد.اگر بخواهیم مشکلات استان با فوریت، سرعت و با جدیت و قطعیت بیشتر به نتیجه برسد حتماً نیازمند این تعامل و همکاری و همدلی هستیم.مسئلهای که در خصوص راه آهن به وجود آمد گواه اول و مصداق بارز این امر است.
تلاش برای ایجاد منطقه آزاد تجاری
فارس: در حوزه اقتصاد برنامه نمایندگان استان چه بوده در این خصوص توضیح دهید؟هاشمی: در خصوص مشکلات بازارچههای مرزی که بایستی تلاش شود تاکید بر آن بوده که منطقه آزاد تجاری را در پایان این ۴ سال داشته باشیم که استاندارد جدید استان پای کار هستند و و کار خود را از همان ابتدا با جدیت آغاز کردند.در کنار این مسئله زیرساختهای استان بسیار ضعیف بوده و این امر خود مشکل اساسی است.در اقصا نقاط استان مشکل راه جزو مشکلات اساسی بودا و با توجه به موقعیت استراتژیک استان باید در آینده در کریدورهای ریلی و راه آسفالته، بزرگراه و آزاد راههایی ایجاد شود.همچنین راه هوایی جزو بسترهایی بوده که باید روی آن کار شود و تاثیر بشزایی در حوزه اقتصادی خواهد داشت.تقسیم خراسان جنوبی با خصوصی سازی دولت همزمان شد و دولت از این کار شانه خالی کرد بنابراین باید همه تلاش کنیم تا زیرساخت ها را تقویت کنیم.حوزه معادن یک وجه مشترک بین کل استان بوده و باید اقدامات بسیار عمیق و جدی انجام شود.لزوم ایمن سازی معادنمنظور از حوزه معادن این بوده که اولاً باید تمام معادن ایمن سازی شده و اکتشافات باید تفصیلی و نیمه تفصیلی باشد.درست است که ایمیدرو برای اکتشاف معادن ورود پیدا کرده که جای تقدیر دار اما این کافی نبوده و باید اکتشافات عمیق برای ورود پیمانکاران قوی صورت گیرد.این مشکلات باید به صورت اساسی با همفکری و تعامل کامل مجمع نمایندگان و استاندار با وفاقی که در استان خراسان جنوبی ایجاد شده گره مشکلات یکی پس از دیگری باز خواهد شد.طبیعتاً در کنار اینها مسئله دیگری که مسئله مشترک در بین نمایندگان بوده مسئله آب است.
مشکل آب به طور کلی در شئوق مختلفش اعم از روان آبهایی که از مرزها خارج شده یا استفاده نمی شود و یا تخریب ایجاد می کند و مشکل قنواتی که وجود دارد که کارهای خوبی در دولت گذشته انجام شد از دیگر مسائلی بوده که توسط مجمع نمایندگان استان پیگیری میشود.پروژه انتقال آب از دریای عمان وجه مشترک بسیار مهمی بوده که باید به آن توجه خاص شود.در حوزه اقتصاد هم مسائل مشترک و مبتلا به بین همه نمایندگان استان وجود دارد.به وزیر اقتصاد بیان شده که استانی که درآمدش حداقلی و مالیات آن حداکثری بوده در حوزه اقتصادی نیازمند توجه است.البته باید از مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان که در سال های اخیر در ارتقای آمار تلاش کردهاند قدردانی کرد بنابراین در حوزه مالیات و مسائل اقتصادی و تجارت خارجی و مرز و رفع تعهدات ارزی مسائل کلان و پراهیمیتی بوده که باید توجه مشترک داشته باشیم.در مورد مشکلات کشاورزی حوزه عشایری و غیره نیز مشکلات مشترکی داریم.قوانینی که اشتباهی وضع میشوندفارس: وظیفه مجلس و نمایندگان مجلس قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین بوده اگر مردم و خواص استان بخواهند مشارکت کنند چگونه می توانند با نمایندگان ارتباط بگیرند؟هاشمی: این موضوع در نشستی که هفته گذشته با دکتر قالیباف داشته ایم تاکید شد در سال ۱۳۰۷ قانون مدنی وضع کردیم که نه تنها ماده کلماتش را هم تغییر نداده ایم ولی الان داریم قانون اشتباه وضع می کنیم.این قانونگذاری الان به روشهای اشتباه گذاشته می شود اما محدود نمایندگان مجلس هستند در هنگام تصویب قانون بدانند و علم و آگاهی داشته باشند که به چه رای می دهند این مسئله مهمی بوده و امروز با شدت و حدت عرض شد بنابراین تکلیف ما در بعد قانونگذاری از همه چیز سنگینتر است.
چون قوانین درستی نداریم با مشکلات بسیار زیادی روبرو هستیم.درست است که میگوییم قوانین زیادی داریم اما واقعیتش این است که قوانین ما مانند قوانین مدنی از استحکام برخوردار نیست.در مسائل مختلف باید دیدگاه مبتنی بر شرایط محل داشته باشیم.الگوی کشاورزی مدرن الگوی کشاورزی کلان مقایس می باشد اما کشاورزی در خراسان به ویژه خراسان جنوبی کوچک مقیاس است.در حوزه خضری دشت بیاض که اولین شرکت های سهامی را داشته ایم همان هم خرده مالک شده بنابراین در مدل کشاورزی باید یک مدل خرده مالکی تعریف و ایجاد کنیم و این مسئله نیازمند این بوده که کسانی که در باب کشاورزی خرده مالکی تخصص دارند به ما کمک کنند.همین مسئله در حوزه اقتصاد هم وجود دارد.بهرهگیری از توان نسل جوان توانمندفارس: برای رفع مشکلان استان در مباحث مختلف چه برنامهای دارید؟هاشمی: نمایندگان بسیار موثر هستند کاری که در بیرجند انجام شده کارگروه های تخصصی را راهاندازی کردهایم و هفته آینده این کارگروهها به عنوان میز خدمت در محل برگزاری نماز جمعه وجود خواهد داشت.میز خدمت بهترین امری بوده که مردم دیدگاههای خود را مطرح کنند.نسل جوان و توانمند را کمک کنیم تا بتوانند اقدامات خوبی را انجام دهند.مردم همه بایستی نمایندگان را در خصوص مسائل که فکر می کنند قوانین نقص دارد و یا نیاز به قوانین جدید و یا انطباق با قوانین بوده به نمایندگان و یا به این کارگروه ها منتقل سازند تا مشارکت داشته و مطمئن باشند که در آینده شاهد کاهش مشکلات خواهیم بود.
موازیکاری در پروژههای عمرانی باعث هدررفت هزینهها میشود
مدیرکل دفتر عمران و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران در سفر به شهرستان خوسف گفت: موازیکاری در پروژههای عمرانی بهویژه پروژههای آبرسانی پایدار موجب افزایش هزینهها و از دست رفتن زمان میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدرضا نوحی امروز در سفر به شهرستان خوسف و در جمع دست اندرکاران پروژههای آبرسانی به محلات عشایری مهرخش و بلنجیر این شهرستان گفت: موازیکاری در پروژههای عمرانی به ویژه پروژههای آبرسانی پایدار موجب افزایش هزینهها و از دست رفتن زمان میشود لذا باید با تعامل و پیگیری از شرکتهای آب و فاضلاب در استانها این مسئله را کاهش داد.
وی افزود: با توجه به محدود بودن منابع آبی در استان، طول خطوط انتقال آب افزایش مییابد لذا هزینههای نگهداری و بهرهبرداری چند برابر شده و موجب میشود دستگاههای متولی از تحویل پروژهها شانه خالی کنند.
نوحی گفت: با توجه به محدودیتهای اعتباری و چهارچوبهای قانونی، هر آنچه در توان داریم برای اجرای درست و به موقع پروژههای عمرانی و خدمترسانی به عشایر انجام میدهیم تا این قشر زحمتکش و با ارزش را در مناطق عشایری حفظ کنیم.
محمدعلی توسلیراد؛ معاون توسعه عمران و امور زیربنایی اداره کل امور عشایر استان خراسان جنوبی نیز با اشاره به اهمیت پرداخت به موقع اعتبارات در مدیریت زمان برای اجرای پروژهها گفت: طبق آیین نامه ساماندهی، تمام دستگاههای اجرایی موظف به ارائه خدمات به عشایر هستند.
هادی نوری آهنگر؛ رئیس امور عشایر شهرستان خوسف نیز گفت: شهرستان خوسف از نقطه نظر امنیتی از شهرستانهای مهم استان و شرق کشور است بنابراین انتظار میرود در حوزه عشایری در زمینه اعتبارات بویژه اعتبارات ملی در اولویت قرار داده شود.
امام جمعه بیرجند: جامعه بشری تشنه عدالت است
بیرجند – ایرنا – نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه جامعه بشری تشنه عدالت است گفت: یکی از آرزوهای بزرگ اسنان اجرای عدالت است که در حال محقق شدن است.
به گزارش خبرنگار ایرنا حجتالاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز شنبه در دیدار معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور با وی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س)، افزود: نیروی قضایی جبهه نظام است و این نظام مبتنی بر بعثت همه انبیا است.
وی بیان کرد: در چنین موقعیتی که بشر همه نوع رنج و ظلم را تجربه کرده تشنه عدالت است، فشارها خیلی زیاد شده و خود بشر به سمت عدالت میرود.
امام جمعه بیرجند تاکید کرد: امیدواریم مسئولان فرهنگی بگونهای تلاش کنند که نزاعی بین مردم پیش نیاید و نیاز به تشکیل پرونده، رای قضایی یا صلح و سازش و میانجیگری نباشد.
وی با بیان اینکه امور مالی یک امر قرادادی و اعتباری برای مدیریت جامعه است تصریح کرد: بدون شک مِلک و مُلک حقیقی برای خدا بوده و مجازی آن هیچوقت به واقعیت تحقق پیدا نمیکند چون بنا بر قرارداد است.
حجتالاسلام و المسلمین عبادی تاکید کرد: فرهنگ دینی و معنوی و نتایج اقدامات قوه قضاییه باید به جاهایی برسد که مردم در جهت اصلاح کار خود و دیگران با یکدیگر دچار نزاع نشوند، هر امری مقدمهای دارد که اگر مقدمات به درستی انجام شود این کار نیز شدنی است.
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی به سمت تمدن اسلامی در حرکت است، عنوان کرد: وقتی تفکر ایمانی و عملی مطابق با اسلام باشد حرص و طمعها از بین میرود، افرادی که با ظلم، تعدّی و تجاوز حقوق خود را پیش میبرند عاقل نیستند.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به جنگ اسرائیل نسبت به بشریت گفت: مکتب لیبرال دمکرات همان است که خودشان میگویند انسان حیوان اقتصادی است، کار بشر را به اینجا رساندهاند.
وی با بیان اینکه ترک فعل یا خطاها جامعه انسانی را به اینجا کشانده است یادآور شد: در چنین شرایطی همه ما مسئول هستیم، امروز بحث ایران نیست چراکه اسلام دین خدا برای همه بشر است.
امام جمعه بیرجند گفت: انسان نباید خود را گم کند بلکه باید فضیلت هستی خود را بداند، حیف است انسان خود را فدای تخیلات لیبرال دموکراسی کند.
حجت الاسلام هادی صادقی معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور صبح امروز از طریق فرودگاه بین المللی شهید کاوه بیرجند وارد خراسان جنوبی شد.
دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، حضور در همایش استانی صلح یاران و ستاد صبر استان، بازدید از مجتمع حل اختلاف بیرجند و محاکم صلح، دیدار با اساتید دانشگاه، دیدار با روحانیون و طلاب در مرکز استان، عزیمت به شهرستان قاینات و بازدید از مجتمع حل اختلاف این شهرستان از جمله برنامههای رئیس مرکز حل اختلاف کشور در سفر دو روزه به خراسان جنوبی پیشبینی شده است.
فشار مضاعف خشکسالی بر کشاورزان خراسان جنوبی
خراسان جنوبی، در پی سالها خشکسالی مداوم و تغییرات اقلیمی، با بحران جدی منابع آبی روبهرو است؛ بر اساس گزارشها، بیش از ۹۹ درصد استان تحت تأثیر خشکسالی قرار دارد و سطح بارندگیها در سالهای اخیر به شدت کاهش یافته است.
خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی، خشکسالی، یکی از چالشهای زیستمحیطی و اقتصادی بزرگ در بسیاری از مناطق ایران بهویژه خراسان جنوبی است؛ این استان با ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع مساحت و قرارگیری در منطقه خشک و کمآب کشور، از ابتدای دهه ۱۳۷۰ تاکنون بهطور مداوم با بحران خشکسالی دست و پنجه نرم کرده است. بر اساس مستندات، در سالهای اخیر شدت این پدیده بهویژه با کاهش چشمگیر بارندگیها و افت منابع آبی، وضعیت دشواری را برای بخش کشاورزی استان بهوجود آورده است. آسیبهای خشکسالی به منابع آبی و کشاورزیخشکسالیهای پیدرپی به حدی عمیق و گسترده شدهاند که علاوه بر آسیبهای جدی به مزارع و باغات، منابع آبی زیرزمینی، قناتها و چشمهها نیز در معرض تهدید قرار گرفتهاند.امروزه، خشکسالی در خراسان جنوبی نه تنها به کاهش تولیدات کشاورزی منجر شده بلکه بر کیفیت محصولاتی چون زعفران، زرشک، گندم، جو، پسته و دیگر محصولات باغی نیز اثرات منفی گذاشته است. افزایش هزینهها و تهدید آفاتاین بحران، هزینههای تولید کشاورزان را بهطور فزایندهای افزایش داده و در کنار آن، آفات و بیماریهای مختلف که بهواسطه تغییرات اقلیمی شدت یافتهاند، فشار بیشتری بر کشاورزان وارد کرده است.این گزارش میدانی در پی بررسی تاثیرات خشکسالی و کاهش بارندگی بر معیشت مردم و کشاورزی خراسان جنوبی است، با نگاهی به آمار و ارقام موجود، و همچنین شنیدن روایتهای مستقیم از کشاورزان و کارشناسان این حوزه؛ در این راستا، تلاش شده تا علاوه بر بیان چالشهای پیشرو، راهکارهای ممکن برای کاهش این بحران و حمایت از کشاورزان استان مطرح شود.
مشکلات کمآبی و کاهش برداشت محصولدر شرایط خشکسالی که طی سالهای اخیر دامنگیر خراسان جنوبی شده است، کشاورزان با مشکلات متعددی مواجه هستند؛ محمد حسینی، ۳۸ ساله، کشاورز در شهرستان قائنات، در اینباره میگوید: خشکسالیها زندگی کشاورزان را سخت کردهاند؛ ما در منطقهای خشک زندگی میکنیم و کمبود آب به یکی از بزرگترین مشکلات ما تبدیل شده است؛ پسته، پنبه، زرشک و جو کار میکنیم، اما برداشت محصول خیلی کم شده است؛ پستههایی که زمانی پرثمر بودند، حالا به سختی به بار میآیند و زرشکها هم دچار افت کیفیت شدهاند.حسینی ادامه میدهد: آبیاری به شیوههای سنتی دیگر جوابگو نیست، برای همین سعی کردهایم از سیستمهای آبیاری قطرهای استفاده کنیم، اما حتی این هم به دلیل کمبود آب کافی نیست؛ علاوه بر کمآبی، آفات هم وضع را بدتر کردهاند. آفات چوبخوار و پروانههای پسته به شدت رشد کردهاند و خسارت زیادی به درختان زدهاند.کمبود حمایتهای دولتیاو درخصوص حمایتهای دولتی نیز چنین میگوید: متاسفانه حمایتهای دولتی کافی نیست؛ وامهای کمبهره یا تسهیلات بیمهای که داده میشود، به هیچ عنوان با خسارتهای واردشده همخوانی ندارد؛ وضعیت اقتصادی کشاورزان روزبهروز بدتر میشود و خیلیها مجبور شدهاند به شهرها مهاجرت کنند.در نهایت، حسینی از مسئولان درخواست میکند: برای مقابله با این مشکلات، دولت باید بیشتر به کشاورزان کمک کند و زیرساختهای آبیاری و منابع آبی را بهروز کند؛ اگر حمایتهای بیشتری از طرف دولت صورت گیرد، امیدوارم بتوانیم از این بحران عبور کنیم و کشاورزیمان را حفظ کنیم.
حسین زارع، کشاورز ۵۵ ساله از شهرستان زیرکوه خراسان جنوبی نیز درباره شرایط دشوار کشاورزی در منطقه خود توضیح میدهد.او که در زمینه کشت پسته، زرشک و گندم فعالیت دارد، میگوید: زمینهای من در نواحی خشک و نیمهخشک قرار دارند و همین مسئله مشکلات زیادی برای کشاورزی ایجاد کرده است. در سالهای اخیر، خشکسالیهای پیوسته تأثیرات زیادی بر زمینهای من گذاشته و باعث کاهش شدید برداشت محصولات شده است.او ادامه میدهد که کیفیت محصولات کاهش یافته است؛ پستههایی که قبلاً با کیفیت عالی برداشت میکردیم، حالا خیلی کمتر شده و کیفیت آنها نیز تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته است. زرشک، که محصول اصلی ماست، در سالهای اخیر آسیب زیادی دیده و محصول بسیاری از درختان خراب شده یا به طور کلی کاهش یافته است. آقای زارع همچنین از تأثیر خشکسالی بر رشد آفات سخن میگوید: خشکسالی باعث ضعیف شدن درختان شده و این ضعف بستری برای رشد آفات ایجاد کرده است؛ مثلاً پروانه چوبخوار که قبلاً مشکلی نداشتیم، حالا به شدت بیشتر شده و خسارت زیادی به درختان من وارد کرده است؛ برخی از درختان گردو و پستهام که به شدت آسیب دیدهاند، باید قطع شوند. این وضعیت خیلی نگرانکننده است.وی میگوید: بسیاری از چاههای ما بهطور موقت خاموش شدهاند و به این ترتیب نمیتوانیم به اندازه گذشته آب برداشت کنیم؛ این مسأله نه تنها تأثیر مستقیمی بر رشد محصولات کشاورزی داشته، بلکه هزینههای ما را نیز افزایش داده است، زیرا برای تأمین آب بیشتر، مجبور به استفاده از منابع دیگر مثل خرید آب از تانکرها شدهایم که هزینه زیادی دارد.
کیفیت محصولات کشاورزی در معرض خطراو به تلاشهایی که برای مقابله با این مشکلات انجام داده نیز اشاره میکند: ما سعی کردهایم از سیستمهای آبیاری قطرهای استفاده کنیم، اما چون منابع آبی محدود است، این روش هم بهطور کامل جواب نمیدهد؛ برای مقابله با آفات هم مجبور شدهایم بیشتر از سموم شیمیایی استفاده کنیم که هزینهها را بالا برده و برای محیط زیست هم آسیبزا است.حسین آقا در مورد حمایتهای دولتی نیز اظهار میکند: حمایتهای دولتی بیشتر به صورت تسهیلات و بیمه محصولات کشاورزی بوده است، اما این کمکها به اندازه خسارتهای واردشده به ما نبوده است. بسیاری از کشاورزان مثل من برای تأمین هزینهها مجبور به گرفتن وامهای سنگین شدهاند که بازپرداخت آنها برای ما دشوار است. بیمه هم کمک کرده ولی این کمکها کافی نبوده و به نظر میرسد که باید تدابیر جدیتری برای مقابله با خشکسالی انجام شود.خشکسالی و رشد آفاتحسین آقا میگوید: خشکسالی زندگی ما را تحت فشار قرار داده است؛ خیلی از کشاورزان دیگر قادر به ادامه کار نیستند و بعضیها مجبور به ترک زمینهای خود و مهاجرت به شهرها شدهاند؛ این وضعیت نه تنها بر کشاورزان، بلکه بر کل جامعه روستایی تأثیر گذاشته است. وقتی درآمد کشاورزان کاهش مییابد، مشکلات اقتصادی برای خانوادهها نیز به وجود میآید و بسیاری از کشاورزان به فکر شغلهای دیگر یا مهاجرت به شهر افتادهاند.او پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت کشاورزی در این منطقه دارد: اول از همه باید سیستمهای آبیاری به روز شوند و کشاورزان در استفاده از این سیستمها کمک شوند. همچنین، آگاهیرسانی در خصوص کشت محصولات مقاوم به خشکسالی باید بیشتر شود.
خسارت ۵۵ هزار میلیارد ریالی خشکسالی به کشاورزیمحمدحسین اکبری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره خسارات خشکسالی به بخش کشاورزی استان گفت: در سال آبی گذشته (۱۴۰۲-۱۴۰۳)، خشکسالی ۵۵ هزار و ۳۵ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی استان وارد کرده است؛ این میزان خسارت بهطور قابل توجهی بالاتر از دیگر بخشها بوده که بهطور خاص ۱۶ هزار و ۶۴۴ میلیارد ریال آن به بخش زراعی و ۳۸ هزار و ۳۹۲ میلیارد ریال به بخش باغی اختصاص دارد.وی افزود: با ادامه روند خشکسالی، آثار آن در هر سال بیشتر و شدیدتر میشود؛ خشکسالیهای متوالی باعث کاهش کمی و کیفی برداشت محصولات کشاورزی و آسیبهای فراوان به بخشهای مختلف کشاورزی شده است.رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه توضیح داد: خشکسالیهای پیدرپی موجب افزایش شدید آفات در مزارع و باغات استان شده است؛ آفات ثانویه که در شرایط عادی کمتر دیده میشدند، اکنون به آفات درجه یک تبدیل شده و خسارات زیادی به محصولات کشاورزان وارد میکنند؛ از جمله این آفات، آفات چوبخوار هستند که با ضعف درختان بهشدت افزایش یافته و به تهدیدی جدی برای تولیدات باغی تبدیل شدهاند.اکبری گفت: خشکسالی و کمآبی توان مقابله درختان با عوامل خسارتزای گیاهی را کاهش داده است؛ در دو دهه اخیر شاهد خشک شدن بخش قابل توجهی از درختان گردو و دیگر درختان دانهدار و هستهدار استان بودهایم؛ علاوه بر این، خشکسالیها به شدت بر جمعیت دامی استان تأثیر گذاشته است؛ مراتع ضعیف شده و دامداران برای تأمین علوفه مجبور به تعلیف دستی دامها هستند که این امر هزینههای سنگینی به کشاورزان تحمیل میکند.
تغییر الگوی کشت برای مقابله با خشکسالیاکبری همچنین به اقداماتی که کشاورزان برای سازگاری با شرایط جدید اتخاذ کردهاند، اشاره کرد و گفت: کشاورزان استان بهطور طبیعی خود را با تغییرات اقلیمی وفق دادهاند و به سمت کشت محصولاتی که نیاز آبی کمتری دارند، مانند پسته و عناب، رفتهاند.وی اذعان داشت: در حال حاضر سطح زیرکشت پسته در استان به ۳۰ هزار هکتار و زرشک به ۲۵ هزار هکتار رسیده است؛ این محصولات به دلیل مقاومت بالای خود در برابر شرایط بد آب و هوایی و تحمل شوری خاک، گزینههای مناسبی برای کشاورزان در این شرایط هستند.وی ادامه داد: جهاد کشاورزی نیز در این راستا از کشاورزان حمایت کرده و به تغییر الگوی کشت در استان کمک کرده است؛ کارشناسان جهاد کشاورزی با ارائه مشاورههای تخصصی به کشاورزان، محصولات مناسب هر منطقه را معرفی کرده و راهکارهای جدید کشت را توصیه میکنند.کمبود آب و هدررفت منابع آبیرئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در نهایت به مشکلات کمبود آب و هدررفت منابع آبی اشاره کرد و گفت: با توجه به بافت خاک شنی و سبک استان، آب به سرعت تبخیر میشود و یا به عمق زمین فرو میرود و در نتیجه از دسترس گیاه خارج میشود.وی تصریح کرد: این شرایط بهویژه در مناطق کمآب، باعث هدررفت منابع آبی شده و نیاز به مدیریت دقیقتر منابع آبی احساس میشود. در این شرایط، جهاد کشاورزی از دولت خواسته است که با همکاری کشاورزان و ارائه تسهیلات لازم، به بهینهسازی مصرف آب و جلوگیری از هدررفت آن کمک کند.
افزایش تعداد دشتهای ممنوعه بحرانی در خراسان جنوبیعباس سارانی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی هم در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: تعداد دشتهای ممنوعه بحرانی استان از ۸ مورد به ۱۴ مورد در سال جاری افزایش یافته است. سارانی گفت: براساس گزارش رئیس حوزه آبریز فلات مرکزی و شرقی کشور، اکنون ۱۴ دشت استان در وضعیت بحرانی قرار دارند؛ این در حالی است که از مجموع ۳۵ دشت و محدوده مطالعاتی خراسان جنوبی، ۹ دشت آزاد، ۱۴ دشت ممنوعه بحرانی و ۱۲ دشت ممنوعه داریم.کسری مخزن تجمعی در ۳۰ سال گذشته به چهار میلیارد مترمکعب رسیدوی اذعان داشت: با توجه به خشکسالیهای پیوسته و برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی، وضعیت آب در استان بسیار بحرانی است؛ در حال حاضر، کسری مخزن منابع آب زیرزمینی استان ۱۳۶ میلیون مترمکعب است و متوسط افت سطح آب در دشتهای استان حدود ۲۶ سانتیمتر است.سارانی همچنین اشاره کرد که کسری مخزن تجمعی در ۳۰ سال گذشته به بیش از چهار میلیارد مترمکعب رسیده است.مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی درباره وضعیت سدهای استان اظهار داشت: در حال حاضر هشت سد مخزنی در استان وجود دارد که مجموع ظرفیت آنها ۷۵ میلیون مترمکعب است، اما تنها ۲۴ درصد از این ظرفیت پر شده است.کاهش ۲۳ درصدی روانآبهاوی همچنین افزود: بر اساس مقایسه منابع آبی سطحی در دو دهه گذشته، وقوع روانآبها ۲۳ درصد کاهش یافته است که تاثیرات منفی آن به وضوح در منابع آب زیرزمینی مشاهده میشود.وی به کاهش شدید آبدهی منابع آب استان اشاره کرد و گفت: آبدهی قنوات ۲۲ درصد، چشمهها ۴۰ درصد و چاهها ۲۴ درصد کاهش یافته است.
مدیریت بهینه مصرف آب در بخش کشاورزی ضروری استسارانی همچنین تأکید کرد که بیش از ۸۸ درصد از منابع آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود و در این شرایط، مدیریت بهینه مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی از اهمیت ویژهای برخوردار است.در خصوص فرونشست زمین، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی اظهار کرد: در استان ۱۶ دشت دچار فرونشست شدهاند که این پدیده به علت برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی ایجاد شده است. فرونشست به آبخوانها آسیب زده و بازسازی آنها تقریباً غیرممکن است.تدوین سند سازگاری با کمآبی برای مدیریت منابع آبسارانی به تدوین و اجرای سند سازگاری با کمآبی در خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: آب در خراسان جنوبی یکی از مهمترین مسائل است که تاثیر زیادی بر تمام بخشها دارد. این سند برای سازگاری با کمآبی طراحی شده و هدف آن این است که با توجه به منابع آب موجود، باید خود را با شرایط جدید وفق دهیم.وی همچنین تأکید کرد: اگر بخواهیم خارج از این چارچوب عمل کنیم، قطعاً فشار زیادی به منابع طبیعی و خودمان وارد میشود.سارانی با اشاره به هدفگذاریها در سند سازگاری با کمآبی گفت: در برنامه پنجساله اول، مصرف آب در بخش کشاورزی باید از ۵۷۰ میلیون مترمکعب به ۳۶۴ میلیون مترمکعب کاهش یابد؛ برای تحقق این هدف، پروژههایی مانند نصب کنتورهای هوشمند و اجرای سیستمهای نوین آبیاری در نظر گرفته شده است؛ بهطور خوشبینانه، نصب کنتورهای هوشمند در بیش از ۹۷ درصد چاههای فعال اجرایی شده است و تا پایان سال مابقی نیز تکمیل خواهد شد.
چالشهای اجرای پروژههای آبیاری نوینسارانی در خصوص چالشها افزود: اجرای این پروژهها نیازمند اعتبار و فرهنگسازی است. به خصوص تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستمهای نوین آبیاری نیاز به همکاری همهجانبه دارد تا بتوانیم به اهداف خود برسیم.مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی در پایان تصریح کرد: شرایط اقلیمی استان در سالهای اخیر با خراسان جنوبی همخوانی نداشته است، ولی اگر اقدامات این برنامه به درستی و به موقع اجرایی شوند، شرایط پایدارتری برای منابع آبی استان ایجاد خواهد شد.جواد نخعی، مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی همچنین نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به وضعیت خشکسالی در استان طی یک دهه گذشته، گفت: از مردادماه سال جاری، ۹۹.۸۶ درصد از مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی و ۸۶.۸۲ درصد از آن تحت خشکسالی شدید قرار گرفته است.وی افزود: در سال زراعی گذشته (۱۴۰۲-۱۴۰۳) میانگین دمای استان به ۲۱.۲ درجه سانتیگراد رسید که نسبت به سال قبل ۲.۳ درجه و نسبت به شرایط نرمال ۱.۶ درجه افزایش داشته است؛ این افزایش دما به ویژه در مردادماه محسوس بود، جایی که در شهرستان طبس دمای هوا چندین مرتبه بالای ۵۰ درجه سانتیگراد رسید و در این ماه، دمای هوای استان نسبت به بلندمدت چهار درجه افزایش داشت.
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی با اشاره به پیشبینیهای فصلی، اظهار کرد: بارندگیهای خراسان جنوبی در فصلهای مختلف به شرح زیر پیشبینی شده است: در فصل پاییز ۱۹ میلیمتر، در فصل زمستان ۶۷.۲ میلیمتر، در بهار ۲۹.۳ میلیمتر و در تابستان نیم میلیمتر، که مجموع بارندگیها برای سال آبی به ۱۱۶ میلیمتر میرسد.کمبود اعتبارات عمرانی برای جبران خسارات خشکسالیمحمدعلی آخوندی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: برآورد خسارات ناشی از خشکسالی در سال آبی گذشته به بخش کشاورزی استان بیش از ۵۵ هزار میلیارد ریال بوده و این ارزیابیها توسط فرمانداران و جهاد کشاورزی استان تهیه شده و به مرکز ارسال گردیده است.وی افزود: متاسفانه برای مدت طولانی، اعتبارات عمرانی ویژهای برای جبران خسارات خشکسالی به استان اختصاص نیافته است؛ آنچه از تهران به استان ارسال میشود بیشتر به تسهیلات و استمهال بدهیها محدود میشود.وی در ادامه اشاره کرد که از آنجا که بیمه محصولات کشاورزی اجباری است، کمکهایی از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی به کشاورزان پرداخت میشود؛ با این حال، این کمکها از منابع محدود و اعتبارات مدیریت بحران تأمین میشود و به هیچوجه قادر به جبران کامل خسارتها نیست.
آخوندی درباره وضعیت خشکسالی در استان گفت: با توجه به خشکسالیهای مداوم و طولانیمدت، کشاورزان و دامداران باید برنامهریزیهای خود را با شرایط جدید هماهنگ کنند؛ جهاد کشاورزی استان نیز برای مقابله با این بحران اقداماتی همچون احیای قنوات، کانالکشی انهار و ترویج آبیاری نوین را در دستور کار قرار داده است؛ این اقدامات با حمایتهای دولت تا ۸۵ درصد هزینهها را پوشش میدهد.وی اضافه کرد: این اقدامات برای مدیریت منابع آبی و مقابله با آثار خشکسالی ضروری است.مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی همچنین از مسئولین کشوری خواست که برای مقابله با خشکسالی و توسعه زیرساختهای مورد نیاز، از محل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای منابع لازم را به استان اختصاص دهند. آخوندی تأکید کرد: میزان خسارات وارده به کشاورزی استان بسیار زیاد است و کمکهایی که از سوی دولت در نظر گرفته میشود، تنها جنبه مسکنی دارند و قادر به جبران کامل خسارتها نیستند. در این شرایط، مدیریت صحیح منابع آب و استفاده مؤثر از بیمه محصولات کشاورزی نقش کلیدی در کاهش اثرات بحران دارد.وی در پایان با اشاره به پیشبینیهای اداره کل هواشناسی درباره بارشهای فصل پاییز و زمستان، هشدار داد که خراسان جنوبی همچنان در معرض خشکسالی شدید قرار دارد و باید برای مقابله با آن برنامهریزیهای دقیقتری انجام گیرد.
نیاز ۷۰ هزار میلیاردی برای تکمیل باند دوم راهها در خراسان جنوبی
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: اکنون ۴۸۵ کیلومتر باند دوم راه در استان در دست اجرا است که تکمیل آن ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
مودی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: از مجموع ۲ هزار و ۵۱۳ کیلومتر باند دوم راه مورد نیاز در استان، ۹۲۱ کیلومتر به بهرهبرداری رسیده است.
او افزود: ۴۸۵ کیلومتر باند دوم راه با متوسط پیشرفت فیزیکی ۴۱ درصد در دست اجراست که برای تکمیل آن به بیش از ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مودی بیان کرد: اکنون ۸۴ کیلومتر باند دوم راه در دست مناقصه و ۳۸۲ کیلومتر مطالعات آن انجام شده و ۷۸۴ کیلومتر فاقد اقدام و هرگونه عملیات است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی عنوان کرد: تکمیل شبکه بزرگراهی و کریدورهای اصلی کشور، اتصال معبرهای مرزی به شبکه بزرگراهی، اتصال تمامی مراکز شهرستانها به شبکه بزرگراهی از اهداف اجرای باندهای دوم در استان است.
او با بیان اینکه احداث باند دوم در سطح کشور یکی از گرانترین کالا و خدمات در سطح کشور به طوری که احداث یک کیلومتر باند دوم حداقل ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه دارد، افزود: خراسان جنوبی در ۲ سال اخیر در بهرهبرداری از باند دوم در سطح کشور رتبه اول کشور را کسب کردهاست.
اختتامیه مسابقات قرآن خانواده ایثارگران خراسان جنوبی
سی و ششمین دوره مسابقات استانی قرآن کریم ویژه خانواده های شهدا و ایثارگران استان خراسان جنوبی در سالن میقات الرضا آستان مبارک حضرت حسین ابن موسی الکاظم (ع) شهرستان طبس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مسابقات قرآن کریم در رشتههای حفظ، معارف قرآن کریم، قرائت، تحقیق و ترجمه عمومی در شهرستان طبس برگزار شد.
ابوالفضل نوفرستی مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران خراسان جنوبی در این مراسم گفت: برگزیدگان این دوره از مسابقات برای شرکت در مسابقات قرآنی سراسری کشوری معرفی میشوند.
وی ادامه داد: به برکت خونهای پاک شهدا و ایثار جانبازان امروز شاهد گسترش جذب نسلهای انقلاب به حفظ و آشنایی با مفاهیم قرآن کریم و ترویج فرهنگ قرآنی هستیم. مبارزه با طاغوت، ایثار و شهادت و ایستادگی در برابر ظلم، دفاع از دین و احیای اسلام و ارزشهای الهی، نوید نابودی مستکبران و پیروزی جبهه حق علیه باطل، همه از آموزههای قرآن کریم است.
این مراسم معنوی با حضور حجتالاسلام تکمیلی امام جمعه طبس، متینپور مدیر کل فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید کشور، نوفرستی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، رحیمی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس برگزار شد و از برندگان این دوره از مسابقات در رشتههای حفظ، قرائت، تحقیق، مفاهیم و ترجمه عمومی با اهدای لوح سپاس تقدیر شد و نفرات اول تا سوم هر رشته به مسابقات کشوری راه یافتند.
اعلام نحوه بخشودگی جرایم مالیاتی دورههای زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی از شرایط بخشودگی جرایم مالیاتی پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، و همچنین جرایم بند (ب) ماده ۳۶ و ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده برای دورههای زمستان ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، علی کریمدادی گفت: مطابق قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، اگر عدم انجام تکالیف قانونی خارج از اختیار مؤدی باشد، جرایم موضوع مودیان به صورت ۱۰۰ درصد بخشوده میشود.
وی افزود: برای مؤدیانی که مشمول شرایط فوق نباشند، در صورتی که اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره چهارم (زمستان) سال ۱۴۰۲ تا دهم آذر ۱۴۰۳ و دوره اول (بهار) سال ۱۴۰۳ تا بیستم آذر ۱۴۰۳ ارسال شود و مالیات متعلق نیز تا ۲۶ آذر ۱۴۰۳ پرداخت یا ترتیب پرداخت آن داده شود یا فاقد بدهی باشند (درخواست استرداد و یا انتقالی به دوره بعد در صورت احراز) جرایم متعلقه مطابق جدول زیر مورد بخشودگی قرار میگیرند.
کریمدادی افزود: در صورت ابراز مالیات بر ارزش افزوده در آخرین اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده بابت دوره زمستان ۱۴۰۲ تا دهم آذر ۱۴۰۳ و دوره اول (بهار) سال ۱۴۰۳ تا بیستم آذر ۱۴۰۳ و پرداخت مالیات متعلق نیز تا ۲۶ آذر ۱۴۰۳ جریمههای موضوع بند (ب) ماده ۳۶ و ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده مربوط به مالیات و عوارض ابرازی به میزان ۱۰۰ درصد مورد بخشودگی قرار میگیرد.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی از مؤدیان خواست در مهلت مقرر نسبت به استفاده از این تسهیلات اقدام کنند و برای دریافت اطلاعات بیشتر به ادارات امور مالیاتی مراجعه کنند.
بند (ب) ماده ۳۶ مربوط به کتمان معامله، بیشاظهاری مالیات و عوارض خرید یا کماظهاری مالیات و عوارض فروش، ثبت معامله خود به نام غیر یا معامله غیر به نام خود، استناد به اسناد صوری و هر عمل دیگری که به کماظهاری مالیات یا استرداد غیرواقعی منجر شود: دو برابر مالیات و عوارض پرداختنشده تا موعد مقرر در ماده (۴) این قانون و در صورت تکرار تخلف قبل از دوسال، سه برابر مالیات پرداختنشده.
ماده ۳۷ مربوط به تأخیر در پرداخت مالیاتها و عوارض موضوع این قانون در مواعد مقرر با رعایت مفاد ماده (۱۹) قانون مالیاتهای مستقیم [۱]، موجب تعلق جریمهای به میزان دو درصد (%۲) در ماه، نسبت به مالیات و عوارض پرداختنشده و مدت تأخیر از زمان انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات و عوارض، هریک که مقدم باشد، خواهد بود.
برداشت سالانه ۱۰۵ تن زیتون از باغات نهبندان
فرماندار نهبندان از برداشت سالیانه ۱۰۵ تن زیتون از باغات این شهرستان خبر داد و گفت: جشنواره بزرگ شتر و زیتون باید در سطح ملی برگزار و اشتغالهای زیادی را برای شهرستان رقم بزنیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی مرادی در آیین شکرانه برداشت زیتون در باغ غدیر آستان قدس رضوی در روستای چاهداشی، اظهار کرد: در استانی با اقلیم و آب و هوایی خشک زندگی میکنیم و برای اینکه با این شرایط کشاورزی قوی داشته باشیم نیازمند برنامه قوی هستیم.
فرماندار نهبندان، گفت: ۲۰۵ هکتار از باغات نهبندان زیرکشت محصول زیتون است و این سطح قابلیت افزایش را دارد. کاشت درخت زیتون به عنوان یک نهال محوری در شهر نهبندان توسط شهرداری در معابر مدنظر است که در آینده میشود برنامهریزی خوبی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه از این ۱۰۵ تن زیتون، ۱۵ تن روغن استحصال میشود ادامه داد: باید به گردشگری کشاورزی و عشایری توجه کرد، چرا که این مهم از هویتهای ما است.
فرماندار نهبندان از طراحی پک سوغات نهبندان خبر داد و گفت: برای برندسازی زیتون نهبندان باید در نمایشگاههای ملی شرکت و با شرکتهای بزرگ قرارداد ببندیم.
مرادی خواستار افزایش کارگاههای فرآوری زیتون در شهرستان شد و گفت: محصول زیتون ارزش اقتصادی دارد و باید برای فروش محصول توجه ویژهای شود و جوانان را تشویق کرد تا از شرایطی که در نهبندان است استفاده کنند. نهبندان؛ قطب تولید زیتون استان و بیشترین شتر در شرق کشور است و باید جلساتی در سطح ملی با حضور وزار برگزار شود.
وی با اشاره به شرایط فعال شدن بازارچه دوکاهانه گفت: جشنواره بزرگ شتر و زیتون باید در سطح ملی برگزار و اشتغالهای زیادی را برای شهرستان رقم بزنیم.
مجمع نمایندگان خراسان جنوبی همراه برای پیشرفت و رفع موانع
در دوره کنونی مجلس، مجمع نمایندگان در کنار یکدیگر برای پیشرفت استان و رفع مسائل تمام حوزهها تلاش میکنند.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی – هاشمی رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: مجلس عمده کار قانونگذاری کشور را انجام میدهد که بیش از ۱۰۰ سال سابقه فعالیت دارد و وضع قوانین مدرن در گذشته از جمله افتخارات مجلس است؛ وظیفه ما نظارت بر حسن اجرای قوانین است که قسمتی از آن توسط شخص نماینده انجام میشود.
او افزود: در کنار آن کمیسیونهای مجلس یک سری نظارتهایی دارند و اعضای ناظر در سازمانها داریم، دیوان محاسبات کشور نیز نظارت جامع و کلی نسبت به دستگاههای اجرایی دارد؛ همچنین مرکز پژوهشهای مجلس در قالب کار مشاورهای بازوی پرتوان نمایندگان مجلس و دیوان محاسبات است.
هاشمی بیان کرد: در مورد نمایندگان استان در مجلس نیز مجمع نمایندگان مشکلات هر حوزه را از مشکلات حوزه خود و استان دانسته و به صورت متوازن و یکپارچه در کنار هم برای پیشرفت و رفع موانع تلاش میکنند.
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از ظرفیت مجمع نمایندگان استان استفاده کردیم و همدلی به صورت مشترک ایجاد شد؛ اگر بخواهیم در مورد مسائل استان زودتر به نتیجه برسیم تعامل و همدلی لازم است و یکی از مهمترین دستاوردهای مد نظر ما این است که باید منطقه آزاد تجاری را در پایان این ۴ سال در استان داشته باشیم.
او عنوان کرد: از آنجایی که تخصیص استان با خصوصیسازی دولت مواجه شد اقدامات عمیقی در زمینه زیرساختی استان انجام نشد و به عبارتی شانه خالی کردند ولی از آنجایی که مسائلی مانند راه آهن، راههای هوایی، فرودگاهها، کشاورزی و سایر مسائل در استان با مشکل مواجه است باید نهایت تلاش خود را برای رفع آن بکنیم.
هاشمی تصریح کرد: در حوزه معادن نیز باید اقدامات عمیق و جدید صورت بگیرد، معادن ایمن سازی شود و اکتشافات به صورت تفصیلی و نیمه تفصیلی باشد، یکی از مشکلات در حوزه معادن این است که در عمق بزرگ اکتشافات انجام نمیشود و مشکل بعدی بلوکه بودن پهنای وسیع معادن است که ۷۰ درصد پهنه معادن ما در جاهای مختلف بلوک است بنابراین برای به نتیجه رسیدن باید همدلی صورت بگیرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در کنار این مسائل بحث آب در استان مطرح است که به طور مثال باید مشکل روان آبها خصوصا آنهایی که از مرز خارج میشود، قناتها و طرح انتقال آب را پیگیری کرد؛ در حوزه اقتصاد نیز این مسئله را با وزیر مطرح کردهایم که نباید استانی که درآمدش حداقل است مالیاتش حداکثر باشد البته اقداماتی صورت گرفته است، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
او گفت: در حوزههای مختلف دیگر مانند تجارت خارجی، تجارت مرز، مشکلات کشاورزان، عشایر و … باید راهکارهای موثر تعریف و با تلاش برای به نتیجه درست رسیدن عمل کرد.
هاشمی افزود: در نشست با دکتر قالیباف به این موضوع تأکید کردیم که متاسفانه اکنون قانونهای اشتباهی وضع و قانون گذاری به روشهای اشتباه انجام میشود و معدود نمایندگانی هستند که بدانند به چه قانونی رأی میدهند؛ در کشور قانون داریم، اما قوانین جدید قوانین درستی نیست و به اندازه قوانین مدنی، تجارت و جزایی که در گذشته وضع شده است استحکام ندارند.
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کارگروههای تخصصی در استان راه انداختیم و به عنوان میز خدمت نیز در جاهای مختلف حضور پیدا میکنیم؛ از مردم خواهش میکنیم تا مشکلات منطقه و حوزه خود را از طریق این کارگروهها و میز خدمتها با ما در میان بگذارند تا کمک کنیم که نسل جوان توانمند تربیت کنیم.
خراسان جنوبی رتبه نخست در طرح گامیران
کاربران خراسان جنوبی در طرح گامیران، طرح سنجش گام و کالری رتبه نخست کشور شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، رئیس هیات ورزشهای همگانی استان در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: طرح گامیران که در جهت سلامتی توسط فدراسیون ورزشهای همگانی با یک شرکت منعقد شده و در هفته تربیت بدنی از نرم افزار آن رونمایی شده است تعداد گام و کالری روزانه افراد را محاسبه میکند.
بیرجندی با اشاره به اینکه این طرح از ۲۰ آبان تا ۲۰ دی اجرا میشود افزود: این نرم افزار به صورت آفلاین کار میکند و کاربران میتوانند با نصب آن روی تلفن همراه خود در صورتی که روزانه ۸ هزار گام بزنند از جوایز روزانه، هفتگی، ماهانه و دوماهه بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه از ابتدای اجرای این طرح ۶ برنده در استان از شهرهای بیرجند و طبس داشتیم گفت: فدراسیون ورزشهای همگانی در رتبه بندی استانها برای اختصاص جوایز جمعیت استان را هم مد نظر قرار میدهد.
نبود سالن تخصصی مهمترین معضل شمشیربازان خراسان جنوبی است
بیرجند – ایرنا – رئیس هیات شمشیربازی خراسان جنوبی گفت: مهمترین معضل و مشکل شمشیربازان استان نبود سالن تخصصی است که از سالهای گذشته مکرر در حال پیگیری بوده اما به نتیجه نرسیده است.
علی یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اکنون تنها یک سالن با یک پیست شمشیربازی در مرکز استان وجود دارد که از استانداردهای لازم نیز برخوردار نیست.
وی بیان کرد: این در حالیست که شمشیربازان استان در تیم ملی عضو بوده و هر سال به اردوهای تیم ملی اعزام و قهرمان ایران میشوند.
رئیس هیات شمشیربازی خراسان جنوبی اظهار کرد: به دلیل کمبودن ظرفیت سالن، تنها ۱۵ ورزشکار مرد سازماندهی یا بیمه شدهاند و با وجود استعدادهای بیشتر اما نمیتوان ظرفیت بیشتری جذب کرد.
وی با بیان اینکه شمشیربازی خراسان جنوبی متمرکز به شهرستان بیرجند است عنوان کرد: به دلیل کمبود امکانات و تجهیزات به خصوص شمشیر و لباسهایی که وارداتی است، از طرفی فاصله زیاد بین شهرستانهای استان، این هیات در دیگر شهرستانها فعالیتی ندارد.
یوسفی با اشاره به اینکه سه نفر از شمشیربازان استان عضو تیم ملی هستند تصریح کرد: این ورزشکاران هر سال در اردوهای تیم ملی حضور پیدا میکنند، سال گذشته ۲ شمشیرباز استان به مسابقات آسیایی اعزام شدند و امسال نیز به اردوی تیم ملی نوجوانان و جوانان دعوت شدهاند.
وی گفت: چهار نفر از شمشیربازان استان به زودی برای حضور در مسابقات قهرمانی بزرگسالان که ۲۹ و ۳۰ آذر در تهران برگزار میشود، اعزام خواهند شد.
مربی تیم ملی شمشیربازی گفت: امسال در مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان موفق به کسب مدال طلای انفرادی و طلای تیمی نوجوانان، در بخش انفرادی جوانان موفق به کسب طلا و برنز انفرادی و طلای تیمی شدیم.
وی با اشاره به تمرکز هیات شمشیربازی در اسلحه اپه گفت: در ۲ اسلحه دیگر شمشیربازی یعنی سابر و فلوره در خراسان جنوبی به علت کمبود تجهیزات و همچنین کوچک بودن سالنی که در اختیار داریم فعالیت نداریم.
یوسفی افزود: در ردهبندی سال گذشته فدراسیون، هیات شمشیربازی استان با فعالیت اسلحه اپه در رتبه ۱۳ قرار داشت و خراسان جنوبی سالههاست مدال طلای نوجوانان کشور را به خود اختصاص داده است.