دعوت از چهار ورزشکار تیم رول بال شهرداریفردوس به اردوی تیم ملی
چهار بازیکن تیم اسکیت رول بال شهرداری فردوس نماینده هیات اسکیت خراسان جنوبی، پس از قهرمانی و کسب آقای گلی مسابقات دستجات آزاد کشور به اردوی تیم ملی اسکیت رول بال کشور راه یافتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، ورزشکاران این تیم آقایان مهدی گلی، مجید بنی اسد، امید عبدالهی و سلمان عربی که عنوان آقای گل مسابقات اخیر را نیز کسب کرده بود به اردوی تیم ملی معرفی شدند.
اردوی تیم ملی اسکیت رول بال، ۱۰ و ۱۱ آذر ۴۰۳ در تهران برگزار و اواخر ماه جاری برای شرکت در مسابقات آسیایی اسکیت رول بال به کشور هند سفر خواهند کرد.
دعوت نامهی واحد مکاتبهای کانون برای کودکان داغدیده معدن طبس ارسال شد
واحد مکاتبه ای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی برای کودکان داغدیده معدن طبس ساکن در خراسان جنوبی دعوت نامه ارسال کرد.
به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی؛ واحد مکاتبهای آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به ۱۵ نفر از کودکان و نوجوانان داغدیده طبس که ساکن خراسان جنوبی هستند، ضمن ابراز همدردی دعوت نامه عضویت در واحد مکاتبهای ارسال کرد تا احساساتشان را محیطی که در آن زندگی می کنند را بنویسند.
از آنجایی که نوشتن میتواند یک محرک برای آرامبخشی کودکان و نوجوانان باشد و باعث کاهش دردها و رنجها می شود، واحد مکاتبه ای آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری تصمیم گرفت با شناسایی دانش آموزانی که پدرانشان را در حادثه معدن از دست دادهاند و در خراسان جنوبی زندگی می کنند را شناسایی و برای آنها دعوت نامه عضویت ارسال نماید.
گفتنی است یکی از مسئولیتهای این واحد فراهم آوردن شرایط برای کودکان و نوجوانانی که دسترسی به مراکز کانون نداشته و توانایی نوشتن را دارند میتوانند از طریق نامه به صندوق پستی ۱۷۳ نامههای خود را ارسال نمایند.
نماینده ولی فقیه در استان خراسان جنوبی:
🔸اصل اهلیت، انگیزه و تجربه کار در انتصاب مدیران رعایت شود
🔹آیت الله عبادی گفت: اصل اهلیت، انگیزه و تجربه کار در انتصاب مدیران رعایت شود.
🔹به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ سید علیرضا عبادی امروز (۶ آذر) در نشست با استاندار خراسان جنوبی با اشاره به فلسفه تاریخ اظهار کرد: جواب روشن است که فلسفه تاریخ چیست اما برخی می ترسند و نمی گذارند که واقعیت گفته شود.
🔹نماینده ولی فقیه در استان، از قول برادران اهل سنت رشید رضا گفت: یک دانشمند آلمانی اعتقاد داشت که اگر ما اروپایی ها می دانستیم معاویه بن ابی سفیان در چه ترازی است مجسمه معاویه را در سرچهار راهی در اروپا از طلا می ریختیم چراکه اگر معاویه جلوی شیوه خلافت حضرت علی(ع) را نمیگرفت همه دنیا مسلمان می شد و امروز ما بر دنیا آقایی نمیکردیم.
🔹آیت الله عبادی افزود: چه خلاف ها و ترک فعل هایی در تاریخ کرده اند که قدرت جهان اسلام را از بین برده و جنگ بین الملی اول و دوم و صدها مورد دیگر که همه دنباله جنگ صفین است را در پی داشته که این مهم از تحلیل تاریخ برداشت میشود.
🔹وی با بیان اینکه خدا در قرآن می فرماید برای آنها در قیامت آنچه که حسابش را نمیکردند ظاهر می شود، گفت: مسئولیت های بزرگ و کوچک در کشور یا استان در هر سطحی باشد، کنترل میشود.
🔹آیت الله عبادی با اشاره به انتظار مردم، قانون و دولت از استاندار جدید، گفت: امروز در حکم استاندار، مسئولیت هایی را پذیرفته اید، انتظار همه از شما این است که این مسئولیت ها را بی کم و کاست اجرا کنید.
🔹وی با اشاره به مراجعات مکرر مردم و مسئولان به استانداری، گفت: با توجه به شلوغی کار، استاندار نمیتواند بداند که در هر شهرستان چه موضوعاتی باید رفع شود حتی اگر هر هفته سفر شهرستانی داشته باشد؛ لذا کسانی که به عنوان نماینده به مردم معرفی می کنید حتماً باید دو خاصیت داشته باشند والا خیانت است.
🔹امام جمعه بیرجند ادامه داد: اول اینکه این نماینده باید انگیزه برای اجرای عدالت داشته باشد و دلش برای عدالت بسوزد نه برای نور چشمی هایش، لذا کسانی باید انتخاب شوند که انگیزه اجرای عدالت را دارند چراکه ما شهدای زیادی تقدیم نظام کرده ایم و مردم مگر قول داده اند که بچه این و آن و یا این حزب و آن حزب بر سرکار برود، لذا اصل اول انگیزه اجرای عدالت است.
🔹وی با اشاره به حکومت پادشاهان زیاد در طول تاریخ، گفت: نتیجه این پادشاهی ها این می شود که اسلام ضعیف شده و امروز چند یهودی با پشتیابی برخی، جنایتی نیست که انجام ندهند، ۵۰ کشور اسلامی همه از دور این جنایت ها را فقط نگاه می کنند اگرچه مردم این کشورها انگیزه دارند اما حکومت ها دلشان هرگز برای اسلام نمی سوزد.
🔹آیت الله عبادی افزود: امور مردم، فرهنگ و اقتصاد مردم باید به کسی سپرده شود که انگیزه خدمت داشته باشد و خود را فدای این انگیزه کند.
🔹وی ادامه داد: شرط دوم انتخاب افراد برای پست ها باید این باشد که اهلیت و تجربه کار داشته باشد، اگر فردی آشنا با نوع کار نباشد کار را فاسد می کند؛ آنهایی که از طریق انگیزه های مالی و حزبی بر سر کار می آیند، فساد و دزدی می کنند و از مسئول بالاتر می خواهند تا جوابگو باشد.
🔹به گفته وی؛ قانون مایه وحدت است، وقتی ما به وحدت خواهیم رسید که در همه جا قانون را اجرا کنیم والا اگر هر کس با فکر خود بخواهد کاری را انجام دهد، هرج و مرج ایجاد می شود.
استاندار خراسان جنوبی:
🔸گام برداشتن در مسیر شهدا و انقلاب، معیار خدمت به مردم است
🔹استاندار خراسان جنوبی گفت: گام برداشتن در مسیر شهدا و انقلاب ، معیار خدمت به مردم است.
🔹 به گزارش روابط عموی استانداری خراسان جنوبی؛ سید محمدرضا هاشمی امروز سه شنبه (۶ آذر) در اولین روز کاری خود در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: برای پیشبرد حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و عمرانی نیازمند وحدت و دعای خیر همه مردم نجیب این استانِ مهد فرهنگ، دیانت و بزرگواری هستیم.
🔹وی با اشاره به وجود ۲ هزار شهید استان خراسان جنوبی، گفت: در بحث مشارکت در انتخابات، راهپیمایی ها و برنامه های فرهنگی و مذهبی از این استان به نیکی یاد میشود، لذا در ذهن از اهالی این استان، مردمی اهل دیانت تداعی می گردد.
🔹استاندار با اشاره به سابقه ۳۲ ساله خدمت خود در نظام جمهوری اسلامی، گفت: معیار ما همیشه و در همه حوزه ها، گام برداشتن در مسیر شهدا و انقلاب، مردمداری و خدمت به مردم بوده است.
🔹هاشمی با اشاره به دوران خدمتش در خراسان شمالی، خراسان رضوی، قم و سمنان، ادامه داد: هم اکنون توفیق خدمت به مردم خراسان جنوبی را دارم و امیدوارم بعد از رفتن از این استان کارنامه درخشانی از خود به یادگار بگذارم و مردم رضایت داشته باشند.
🔹وی در پایان خدمات استانداران ادوار مختلف در استان خراسان جنوبی را قابل تقدیر خواند و متذکر شد: هر کس به اندازه وسع و توان خود برای این استان اقداماتی انجام داده که حائز اهمیت است.
برگزاری دوره بازآموزی منطقه ای ویژه ۱۹۰ نفر از مسئولان خانه هلال خراسان جنوبی
🔻مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی از آغاز برگزاری دوره آموزشی ویژه ۱۹۰ نفر از مسئولان خانه هلال در چهار منطقه مختلف با هدف ارتقاء سطح آمادگی و افزایش دانش تخصصی در مدیریت بحران خبر داد.
🔻به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمرخراسان جنوبی؛ محمدعلی کاوسی گفت: این دوره که در چهار منطقه بیرجند، طبس، فردوس و قاین برگزار و میزبان ۱۹۰ نفر از مسئولان خانه هلال است و نخستین دوره آموزشی از امروز با حضور ۸۵ نفر در اردوگاه بهلگرد بیرجند برگزار شد.
🔻وی ادامه داد: در این دوره مباحث مهمی همچون ارزیابی و اطلاعرسانی در حوادث، آمادگی در برابر مخاطرات، اصول پناهگیری و خروج ایمن، اسکان اضطراری و چادر زنی آموزش داده میشود.
🔻مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی عنوان کرد: برگزاری این دورهها نقش بسزایی در ارتقاء سطح آمادگی جامعه محلی در برابر حوادث غیرمترقبه دارد و میتواند به بهبود فرآیندهای مدیریت بحران در حوزههای مربوطه منجر شود.
🔻وی ادامه داد: مسئولان خانه هلال با شرکت در این دورهها، نقش خود را در پیشبرد اهداف جمعیت هلالاحمر به نحو احسن ایفا میکنند.
🔻مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی تصریح کرد: دورههای آموزشی با تاکید بر یادگیری عملی و شبیهسازی شرایط بحرانی به کار خود ادامه میدهند، تا شرکتکنندگان با آمادگی و اعتماد به نفس بیشتری در مواجهه با حوادث احتمالی آماده باشند.
گام به گام با سکانداران خراسان جنوبی
بیرجند- ایرنا- ۲۰ سال از استان شدن خراسان جنوبی میگذرد و در این ۲ دهه ۱۰ نفر به عنوان سکاندار مدیریت استان تلاش کردند این نهال را به رشد و شکوفایی برسانند.
به گزارش ایرنا، خراسان جنوبی یکی از استانهای شرق ایران است که به مرکزیت شهر بیرجند در سال ۱۳۸۳ با مصوبه مجلس شورای اسلامی از خراسان بزرگ جدا شده و به عنوان یک استان تازه تاسیس به ثبت رسید.
بیش از ۱۵۱ هزار کیلومتر مربع مساحت این استان بوده که ۱۰۰ هزار کیلومتر آن کویری است و پس از کرمان و سیستان و بلوچستان سومین استان پهناور ایران محسوب میشود.
پیشینه درخواست مستقل شدن خراسان جنوبی به گواه روزنامه خراسان به پنجم خرداد ۱۳۴۳ برمیگردد اما در نهایت ۴۰ سال بعد، کشمکشهای سیاسی پایان یافت و خراسان جنوبی در نقشه ایران جایگاه مستقلی پیدا کرد.
شمار شهرستانهای این استان در طول ۲۰ سال گذشته به ۱۲ مورد رسیده و اکنون خراسان جنوبی جمعیتی بیش از ۸۰۰ هزار نفر را در دل خود جای داده است.
استاندار، مامور عالی رتبه کشوری است که اداره امور هر استان را به عهده دارد و در حدود مقررات و قوانین جاری مملکت بر فرمانداران، بخشداران و مسئولان سازمانها و نهادهای حوزه ماموریت خود به استثنای مقامات قضایی نظارت عالیه میکند.
استانداران در قلمرو ماموریت خود نمایندگان عالی دولت محسوب میشوند و مسئول اجرای سیاست عمومی دولت در حوزه ماموریت خود هستند.
انتخاب استانداران بعد از وزرا مهمترین گزینش هر دولت بوده که توجه و حساسیت ویژهای را معطوف به خود ساخته است البته همیشه با حرف و حدیثهایی همراه بوده و گاهی چالشهای جدی پدید آورده است.
استاندار بالاترین و عالیترین مقام کشوری در استان است و عملکرد او میتواند روی رضایت یا نارضایتی شهروندان از دولت حاکم تاثیر مستقیم داشته باشد.
از بدو تاسیس خراسان جنوبی در سال ۱۳۸۳ تاکنون ۱۰ استاندار سکان این استان را به دست گرفتند.
ابراهیم رضایی بابادی نخستین استانداری بود که در دولت خاتمی به مدت یک سال امور اجرایی استان را به عهده داشت و در سال ۸۴ این مسئولیت را به سید صولت مرتضوی سپرد.
مرتضوی گرچه سال ۷۶ نیز فرماندار بیرجند بوده اما استاندار غیر بومی بود که از چهارمحال بختیاری به مدت چهار سال عهده دار استانداری خراسان جنوبی شد.
شروع انقلاب گازرسانی به دوران سکانداری سید صولت مرتضوی در خراسان جنوبی تا مهر ۸۸ برمیگردد.
قهرمان رشید سومین استاندار غیربومی بود که از آبان ۸۸ وظیفه سنگین مسئولیت نماینده دولت در این استان محروم و کویری را برعهده گرفت.تداوم پروژه گازرسانی به استان و ساخت مسکن مهر از مهمترین اقداماتی بود که در دوره چهار ساله مدیریتی این استاندار زمان ریاست جمهوری محمود احمدینژاد عملیاتی شد.
پس از قهرمان رشید، وجه الله خدمتگزار با حکم عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر وقت کشور راهی خراسان جنوبی شد.
چهارمین استاندار غیر بومی در سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ نماینده عالی دولت روحانی در این منطقه بود.
او نیز استانداری غیر بومی بود که فراهم کردن حداقلهای معیشتی برای روستاییان و مرزنشینان را از اولویتهای کاری خود عنوان کرد. از همین رو در دوران مدیریتی او ۹۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای محرومیت زدایی استان تخصیص یافت.
پنجمین استاندار خراسان جنوبی هم سید علی اکبر پرویزی بود که در دولت حسن روحانی از ۱۰ تیرماه ۱۳۹۵ حکم مسئولیت گرفت و تا ۲۲ شهریور ۱۳۹۶ سکان مدیریت استان را به دست داشت.
روز بعد انتصاب پرویزی، امام جمعه وقت بیرجند در خطبههای نماز جمعه با اشاره به موضوع تغییر استاندار گفت: این تغییر حق قانونی دولت است و این که بعضی از افراد خیلی سنگ بومی بودن را به سینه میزنند همین افراد همیشه آن نیروی بومی را تخریب کردند.
حجت الاسلام و المسلمین علی رضاییبیرجندی اظهار کرد: بررسی ما نشان میدهد که استاندار جدید، آدم کاری و بی حاشیه و پر تلاشی است، گویا خودش هم برای این آمدن تمایل نداشته اما تصمیم دولت اینگونه بود.
پرویزی نیز ۱۳ تیرماه ۹۵ در اولین شورای اداری بعد از انتصابش خواهان همکاری و مساعدت نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی برای توسعه استان شد و بیان کرد: نمایندگان میتوانند در سطح ملی پروژههای بزرگ را برای استان پیگیری کنند.
وی در مدت کوتاه مدیریتی خود پیگیریهای زیادی برای حوزههای زیرساختی استان انجام داد. در زمان پرویزی برای نخستین بار ردیف ویژه عمرانی به میزان هزار میلیارد ریال، غیر از بودجه عادی خراسان جنوبی، با عنوان کمک به توسعه زیرساختها در لایحه بودجه تعریف شد که اعتقاد داشت این ردیف برای مردم ماندگار است و به توسعه استان کمک میکند.
اما عمر سکانداری پرویزی به یک سال نکشید و کلید را تحویل محمد مهدی مروج الشریعه داد.
او ششمین استاندار خراسان جنوبی بود که در روز چهارشنبه ۲۲ شهریور سال ۱۳۹۶ از هیئت دولت رای اعتماد گرفت اما یک سال بعد به حکم قانون منع بکارگیری بازنشستگان این پست را ترک کرد.
مروجالشریعه که به مرد اقتصادی شهرت داشت، سومین استاندار منصوب دولت تدبیر و امید در خراسان جنوبی پس از وجهالله خدمتگزار و سید علیاکبر پرویزی به شمار میرفت که با شعار اعتدال و توسعه اقتصادی به سومین استان پهناور ایران و برخوردار از مرز و کویر آمد.
اگرچه خراسان جنوبی تا رسیدن به شاخصهای مطلوب توسعه و آبادانی هنوز راه طولانی دارد اما به گواه بسیاری از ناظران و کارشناسان اقدامات موثری در دوره مدیریت مروج الشریعه در حوزه اقتصادی و توسعه ای انجام شد و تحولات مدیریتی کلید خورد.
در دوران تصدیگری مروج الشریعه جمعی از صنعتگران و تولیدکنندگان ایران با «پرواز امید»به خراسان جنوبی سفر کردند.
در این پرواز سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی بخشهای مختلف از جمله گردشگری، صنعت و معدن، کشاورزی، ارتباطات و فناوری اطلاعات بهمنظور شرکت در گردهمایی سرمایهگذاری، تولید و اشتغال خراسانجنوبی حضور داشتند.
محمد مهدی مروج الشریعه روزی که خواست سکان استانداری را تحویل معتمدیان دهد پشت تریبون رفت و گفت: ۳۹ سال و اندی از عمر خود را در مسیر منتهی علیه شرق تا شمال شرق کشور گذراندم و اگر نمایندگان مجلس فقط یک سال دیگر فرصت میدادند تازه به اول چل چلی میرسیدم اما این فرصت داده نشد» که این سخن او با خنده حضار همراه بود.
در هفتم آذر ۱۳۹۷ مروج الشریعه از سمت خود خارج شد و در نشست هیئت دولت، محمدصادق معتمدیان به جای او استاندار خراسان جنوبی شد.
دوران مسئولیت معتمدیان تا ۲۸ مهر ۱۳۹۹ به طول انجامید؛ در همان سال اول فعالیت به سراسر خراسان جنوبی سفر کرد و دیدارهای نزدیک با مردم داشت طوری که باور عمومی در این استان به گونهای شد که دولت اراده رفع مشکلات آنها را دارد و این امیدبخشی در آغاز گام دوم انقلاب مهمترین سرمایه اجتماعی نظام مقدس جمهوری اسلامی محسوب میشد.
راهاندازی نهضت گلخانهای در استان و تبدیل شدن خراسان جنوبی به هاب شتر از برنامههای کلان معتمدیان در این استان بود.
همچنین یکی از رویکردهایی او این بود که روحیه خودباوری بین مدیران و مردم استان تقویت شود تا در شرایط تحریم کارهای توسعهای و طرحهای عمرانی را دنبال کنند.
توسعه کشتهای گلخانهای یکی از برنامههایی بود که مورد توجه و پیگیری مدیریت عالی استان در زمان مدیریت معتمدیان قرار گرفت و یکی از نتایج این پیگیریها، امضای تفاهمنامه توسعه کشت گلخانهای در خراسان جنوبی بین استانداری و شرکت شهرکهای کشاورزی همزمان با سفر معاون اول رییس جمهوری و برگزاری همایش ملی روز روستا و عشایر در ۱۵ مهر ۹۸ بود.
هشتمین استاندار خراسان جنوبی هم «حمید ملانوری شمسی» بود که ۱۱ آبان ۱۳۹۹ با رای اعتماد هیات وزیران انتخاب شد.
وی که در زمان پیک سوم کرونا وارد استان شده بود همه تلاش خود را متمرکز کرد تا با مدیریت بومی و هماهنگی بین دستگاهی از آن پیک گذر کنیم.
تشکیل ستاد توسعه خاوران و صدور مجوزهای بینام سرمایهگذاری از شاخصترین کارهای ملانوری در زمان سکانداری خراسان جنوبی بود که ۲۵ تفاهمنامه سرمایهگذاری با ۶۰ هزار میلیارد ریال در ستاد توسعه خاوران منعقد و ۴۰ مجوز بینام برای ارائه به سرمایهگذاران هم آماده شد.
تشکیل قرارگاههای آب، نهادههای دامی و مرغ هم از دیگر عملکردهای هشتمین استاندار خراسان جنوبی در ۱۳ ماه خدمت بود.
سوم آذر ماه ۱۴۰۰ هیات وزیران، جواد قناعت را سمت استاندار خراسان جنوبی منصوب کرد. این استاندار غیربومی در زمان ریاست جمهوری شهید رئیسی از خطه شمال، راهی شرق کشور شد و ۳۶ ماه فرصت خدمتگزاری به مردم استان داشت.
وی در آیین تکریم خود که پنجم آذر ماه جاری با حضور وزیر کشور برگزار شد رفع عقب ماندگیهای تاریخی در خراسان جنوبی را مورد تاکید قرار داد و خواست که گروههای مرجع در این زمینه با استاندار جدید نیز همراهی داشته باشند.
فعال شدن قطعات راه آهن، سرعت گرفتن طرح انتقال آب، اجرایی شدن پروژه انتقال گاز از دو راهی دشتک – زابل،اجرای باندهای دوم، افزایش سرمایهگذاری خارجی از مهمترین اقدامات نهمین استاندار خراسان جنوبی در زمان سکانداری استان بود.
اما با شهادت حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی و روی کار آمدن دولت چهاردم از مرداد ۱۴۰۳ سیر تغییر استانداران در کشور آغاز شد تا اینکه بعد از گذشت بیش از سه ماه نوبت به خراسان جنوبی رسید و «سیدمحمدرضا هاشمی» ۳۰ آبان از هیات دولت برای سکانداری این استان رای اعتماد گرفت.
وی دهمین استاندار خراسان جنوبی است که روز گذشته با حضور وزیر کشور دولت چهاردهم به عنوان عالیترین مقام اجرایی این استان معرفی شد.
تاکید بر رفع مشکلات و توسعه استان،افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی و استفاده از ظرفیت مرزی برای توسعه اقتصادی از مهمترین برنامههای دهمین استاندار خراسان جنوبی بود که در آیین تکریم و معارفه عنوان شد.
هاشمی در همین جلسه از آغاز رسمی کارش خبر داد و تاکید کرد: نیاز نیست کسی برای عرض تبریک و اهدای گل، وقت صرف کند.
وی امروز (سه شنبه) در نخستین روز کاری خود راهی شهرستان طبس در غرب استان شد.
ست پیشرفته امداد و نجات به آتش نشانی بیرجند رسید
بیرجند- ایرنا- رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند گفت: ست پیشرفته امداد و نجات با بهترین کیفیت ساخت آلمان به ارزش ۲۵ میلیارد ریال به بیرجند تخصیص یافت.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی شهرداری بیرجند محمد عنایتی روز سهشنبه افزود: این تجهیزات از سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور به سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند تخصیص یافت.
وی عنوان کرد: این ست پیشرفته با رایزنیها و حمایتهای شهردار و تلاشهای مجدانه سازمان به ارزش تقریبی ۲۵ میلیارد ریال از محل کمکهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور به سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی این شهرداری تخصیص یافته است.
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیرجند بیان کرد: ست امداد و نجات هیدرولیک در برگیرنده مجموعه ای از تجهیزاتی است که در شرایط بروز حادثه میتوان از آن برای رهاسازی فرد حادثه دیده، باز کردن معابر و دربهای مسدود شده با قابلیت برش زدن اجسام سخت استفاده کرد.
وی یادآور شد: یکی از رایج ترین ابزار نجات جان افراد در شرایط اضطرار، استفاده از ست امداد و نجات هیدرولیک خواهد بود که در مواقع ضروری به کمک افراد میآید.
رفع تعهدات ارزی؛ راهکار جلوگیری از قاچاق زعفران
بیرجند – ایرنا – رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: تعهدات ارزی صادرکنندگان زعفران به عنوان نخستین کالای صادراتی و راهبردی استان شرایط را برای آنها دشوار کرده و رفع آن باعث رغبت بیشتر صادرکنندگان و جلوگیری از قاچاق این محصول میشود.
به گزارش ایرنا این روزها در جای جای خراسان جنوبی کشاورزان در حالی پاییز را پشت سر میگذارند که محصول گران بهای زعفران را از مزارع خود برداشت میکنند.
سطح زیرکشت زعفران خراسان جنوبی ۱۶ هزار و ۱۲۰ هکتار است که پیشبینی میشود از این سطح بهواسطه بارانهای بهاری امسال سوای گرما تابستان ۳۵ تن طلای سرخ برداشت.
سال گذشته ۲۸ تن زعفران در خراسان جنوبی تولید شد اما امسال پیشبینی میشود تولید زعفران در استان ۲۵ درصد افزایش یابد.
رتبه نخست کیفیت زعفران در کشور و رتبه دوم تولید این محصول را بعد از خراسان رضوی دارد، اغلب زعفرانکاران خراسان جنوبی خردهمالک هستند یا مزارعی در سطح کوچک دارند به همین دلیل محصول خود را صبح زود برداشت میکنند که بر کیفیت محصول اثرگذار است.
از جمله دلایلی که سبب میشود زعفران خراسان جنوبی عطر و طعم بسیار خوبی داشته باشد، شرایط اقلیمی مناسب، کیفیت خاک مطلوب، چیدن گلهای آن هنگام صبح است که باعث شده عطر و طعم زعفران این منطقه شهرت جهانی داشته باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح مشکلات زعفران استان پرداخت و گفت: تعهدات ارزی دشواریهایی را برای صادرکنندگان بوجود آورد که رفع آن باعث افزایش و تسهیل صادرات و از طرفی هم از قاچاق آن جلوگیری میکند.
احسان بیکی افزود: رعایت دقیق دستورالعملهای فنی کاشت، داشت و برداشت محصول شامل زمان و فصل مناسب کشت، استفاده از پیاز استاندارد و نیز مراقبتهای فنی در دوره داشت و تغذیه مطلوب، نقش موثری در افزایش تولید محصول دارد.
وی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی برداشت زعفران در خراسان جنوبی اظهار کرد: اما در مجموع در چند سال اخیر تغییرات اقلیمی به شدت در کاهش برداشت زعفران استان تاثیرگذار بودهاست.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند افزود: کشاورزان برای کشت زعفران با توجه به تغییرات اقلیمی عمق کاشت را ۲۵ سانتیمتر در نظر بگیرند و پیاز زیر هشت یا ۱۰ گرم کشت نکنند، همچنین از کود حیوانی و کمپوست استفاده کنند تا اثرات تغییرات اقلیمی به حداقل برسد و از طرفی عملکرد محصول در واحد سطح حفظ و تقویت شود.
بیکی با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه دوم سطح زیرکشت و رتبه اول کیفیت زعفران کشور را دارد، بیان کرد: باید در زمینه برداشت و پَر کردن زعفران به سمت صنعتی شدن حرکت کنیم چرا که از لحظه برداشت گل تا زمان پَر کردن، حدود ۳۰ درصد محصول برداشتی به دلیل ماهیت گل زعفران و فسادپذیری آن از بین میرود.
وی با تاکید بر راهاندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی زعفران در خراسان جنوبی، گفت: در زمینه صنایع تبدیلی زعفران در استان موفق عمل نکردهایم و منظور از فرآوری، بسته بندی تنها نیست بلکه منظور از آن استخراج مواد موثره زعفران است.
لزوم استفاده از دانش علمی در کاشت، داشت و برداشت زعفران
بیکی افزود: حجم زیادی از زعفران تولیدی خراسان جنوبی به صورت فلهای خارج میشود چون زعفران حجم کمی دارد از مرزها قاچاق میشود و با برند سایر کشورها در سطح جهان عرضه میشود.
وی عنوان کرد: خرید توافقی و تضمینی زعفران توسط تعاون روستایی انجام میشود که به نفع کشاورز و صادر کننده است اما عرضه ناگهانی زعفران در بورس و بازارهای سرمایهای به قیمت زعفران آسیب میزند و باید عرضه آن در بورس کارشناسی باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار کرد: در سطح کشور ظرفیت تولید هزار تن زعفران وجود دارد که سال گذشته تنها ۲۵۰ تن برداشت شده و در سال جاری هم پیشبینی ۳۴۰ تن است که مقدار پایینی است.
بیکی ارائه دانش فنی برای کاشت زعفران از سوی جهاد کشاورزی را ضروری دانست و گفت: در کاشت، برداشت و فرآوری زعفران باید از دانش علمی استفاده کنیم، مقالات علمی زیادی همه ساله منتشر میشود که در عمل از این مقالات بهرهبرداری نمیشود.
وی تصریح کرد: برای نجات زعفران و افزایش سود کشاورزان باید از تجربیات علمی استفاده شود، با توجه به هزینه بالای تولید زعفران باید این محصول به ارزش واقعی خود به فروش برسد.
بیکی اظهار کرد: در سالهای گذشته در بحث برندسازی زعفران غفلت شده و به رغم اینکه ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران دنیاست، هنوز بسیاری از کشورها و مصرف کنندگان نهایی، ایران را نمیشناسند و از اسپانیا به عنوان بزرگترین تولیدکننده دنیا یاد میکنند.
آغاز برداشت پنبه در خراسان جنوبی
پیش بینی میشود امسال ۱۴ هزار و ۲۱۰ تن پنبه در خراسان جنوبی تا پایان بهمن برداشت شود.
مدیر امور زراعت کشاورزی استان گفت: سال گذشته ۱۷ هزار و ۴۹۲ تن پنبه در خراسان جنوبی برداشت شده که امسال به دلیل افزایش دما و قطع برق چاههای کشاورزی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش داشته است.
رزقی افزود: ۴ هزار و ۳۰۰ نفر بهره بردار این حوزه هستند.
وی با اشاره به اینکه ۶ هزار و ۴۳۰ هکتار در خراسان جنوبی زیرکشت پنبه است گفت: بشرویه بیشترین سطح زیر کشت پنبه را در استان دارد و بازار فروش آن کارخانجات داخل استان، استانهای خراسان رضوی وقم است.
مدیر امور زراعت کشاورزی خراسان جنوبی در خصوص فرآوری این محصول گفت: عملیات تصفیه وش و تولید محلوج در کارخانجات پنبه پاک کنی شهرستانهای سرایان و بشرویه انجام میشود و همچنین فرایند تولید بذر در شهرستان بشرویه وجود دارد و یک کارخانه نساجی هم در شهرستان فردوس فعال است.
اعزام جودوکاران خراسان جنوبی به مسابقات قهرمانی بزرگسالان
رئیس هیأت جودو خراسان جنوبی گفت: ۶ جودوکار استان به مسابقات قهرمانی بزرگسالان در اهواز اعزام شدند.
تهوری رئیس هیأت جودو خراسان جنوبی گفت: ۶ نفر از جودوکاران استان برای حضور در چهل و ششمین دوره مسابقات قهرمانی بزرگسالان مردان کشور به اهواز اعزام شدند.
او افزود: این دوره از مسابقات قهرمانی بزرگسالان مردان کشوردر روزهای هشت و ۹ آذر به میزبانی استان خوزستان برگزار میشود.
تهوری بیان کرد: این دوره از رقابتها به میزبانی هیأت جودو استان و در شهر اهواز در اوزان ۶۰-، ۶۶-، ۷۳-،۸۱-، ۹۰-، ۱۰۰- و ۱۰۰+ کیلوگرم برگزار خواهد شد.
رئیس هیأت جودو خراسان جنوبی تصریح کرد: امیر مهران، محمد حسننژاد، امیرحسین نقی پور، مهرشاد اخلاقی، حسین شهیدی و سعید غلامنجف اعضای این تیم، علی تهوری مربی و هادی نقیپور سرپرستی این تیم را بر عهده دارند.
بر اساس آخرین آمار سامانه فدراسیون جودو هزار و ۴۷۳ جودوکار و دفاع شخصی کار در سطح استان تحت پوشش این هیأت هستند.
جلوگیری از سقط ۳۰۰جنین با اقدامات مشاورهای
پارسال در خراسان جنوبی با اقدامات مشاورهای جلوی سقط ۳۰۰ جنین که مادر باردار به مراکز بهداشت و درمانی مراجعه کرده بودند گرفته شد.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی – نرجس مصطفوی مدیر جوانی جمعیت و سلامت خانوادۀ دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: بیش از سه سال از اجرای قانون جوانی جمعیت میگذرد و زمانی که قانونی مصوب میشود ابتدا دوره فرهنگ سازی و بعد اثربخشی دارد؛ از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۰ کاهش موالید در استان را داشتیم که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ اثر بخشی قانون شروع و موارد موالید ثابت شد و پارسال نیز افزایش ۳۹۰ مورد موالید را داشتیم.
او افزود: شاخص باربری کلی استان نیز افزایش داشته و از ۲.۲۳ در سال ۱۴۰۱ به ۲.۲۴ و در سال ۱۴۰۲ به ۲.۳۴ افزایش پیدا کرده است.
نرجس مصطفوی بیان کرد: مرکز ناباروری رویش نیز سطح ۳ و بالاترین سطح است که تأسیس آن قبل از قانون بود، اما تجهیز آن بعد از قانون جوانی جمعیت صورت گرفت و متخصصین خبرهای دارد که نیازی نیست زوجین نابارور به شهرهای دیگر برای درمان بروند؛ همچنین مرکز ناباوری سطح ۲ در طبس و فردوس احداث شده و دو مجوز دیگر برای احداث در قاین و نهبندان نیز گرفته شده است.
مدیر جوانی جمعیت و سلامت خانوادۀ دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در درجه اول دختران و بانوان باید تغییر سبک زندگی را داشته باشند، زیرا مواردی مثل چاقی و کیست تخمدان مهمترین علتهای ناباروری است؛ درجه دوم شناسایی موارد ناباروری است که زمان طلایی دارد و هر ماهی که موارد زودتر شناسایی شود نتیجه بهتری میگیرند؛ هم اکنون بیش از ۲۲ هزار پرونده فعال در مرکز رویش داریم و ۲۷۰ تولد مفید که عمده آن مربوط به سه سال اخیر است در مرکز رویش و ۳۵ تولد در مرکز ناباروری طبس در مدتی که افتتاح شده است داشتیم.
او عنوان کرد: در بحث سقط نیز فرهنگ سازی مهمترین عامل کاهش است؛ از آنجایی که عمدتاً مادران باردار برای سقط به مراکز درمانی یا بهداشتها مراجعه میکنند آموزشهای مشاورهای به همکاران داده شد که این آموزشها در سال ۱۴۰۲ منجر جلوگیری از ۳۰۰ مورد سقط و تولد این تعداد نوزاد شده است.
نرجس مصطفوی تصریح کرد: همچنین از آنجایی که داروهای سقط جنین اکثراً توسط افراد غیر متخصص و خارج از حوزه پزشکی در سایتها و فضای مجازی یا مغازهها به فروش میرسد نیز دستگاه امنیتی رصدهای لازم را انجام میدهد و همچنین بازدیدهای لازم از داروخانهها، مراکز پزشکی و مطبها صورت میگیرد.
مدیر جوانی جمعیت و سلامت خانوادۀ دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: در حوزه دانشجوها نیز در زمان بارداری یا شیردهی همکاریهای زیادی با آنها از جمله بحث انتقال، موافقت با مهمانی، مجازی گذراندن واحدهای نظری، هموار کردن مسیر پایاننامه، خوابگاه متاهلی و سایر موارد انجام میشود که البته در مواردی استثنا نیز دارد مثلاً تعداد دانشجوهای یک رشته دکترا به حدی کم است که اگر با انتقالی دانشجو موافقت کنیم آن رشته خالی میماند؛ یکی از مجموعه خوابگاه مجردی دانشگاه علوم پزشکی نیز در حال تغییر کاربری به خوابگاه متاهلی است.
او گفت: در مورد مهد کودک نیز مهد کودک اختصاصی دانشگاه که بدون هزینه باشد در استان وجود ندارد، اما مهد کودکهایی نزدیک دانشگاهها با درصد تخفیفهایی برای مادران وجود دارد؛ همچنین همکاریهایی در بحت معافیتهای شبکاری برای مادران باردار و شیرده تا خد امکان و دورکاری برای مشاغلی که امکان آن وجود دارد نیز انجام میشود.
اهدای بیش از ۲ هزار قلم لوازم ضروری بین نیازمندان خراسانجنوبی
بیرجند – ایرنا – معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی از اهدای ۲ هزار و ۴۵ قلم لوازم ضروری بین نیازمندان استان از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی، سیدرضا حسینی روز سهشنبه گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۳ برای تهیه لوازم ضروری زندگی خانوادههای تحت حمایت ۱۴۹ میلیارد و ۳۹۰ میلیون ریال هزینه شده است.
وی با بیان اینکه خرید و اهدای لوازم ضروری زندگی به مددجویان با هدف تأمین، بخشی از وسایل مورد نیاز و آسایش آنها انجام میشود افزود: در این راستا ۲ هزار و ۴۵ قلم لوازم ضروری زندگی بین مددجویان تحت حمایت اهدا شده است.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد خراسان جنوبی ادامه داد: این وسایل از تولیدات داخلی شامل ۹۱۹ کولر آبی، ۳۹۴ یخچال، ۱۹۰ بخاری گازی، ۱۸۲ ماشین لباسشویی، ۱۷۶ آبگرمکن گازی، ۱۶۱ تلویزیون و ۲۶ اجاق گاز بوده است.
وی اظهار کرد: رفع فقر و محرومیتزدایی، تقویت بنیه فرهنگی و توانمندسازی خانوارهای تحت حمایت یکی از مهمترین رسالتهای این نهاد است.
حسینی افزود: براساس نیازسنجیهای انجام شده به منظور تامین نیازهای ضروری تمامی خانوارهای تحت حمایت، ضمن قدردانی از مشارکت و همراهی خیران، برای هم افزایی کمکهای مردمی و ظرفیتهای موجود در سازمانها و نهادها نیاز به توجه هر چه بیشتر مسئولان است تا بتوانیم پاسخگوی نیازهای ضروری اقشار آسیبپذیر جامعه باشیم.
ویژه دوخت لباس برای جبهه مقاومت
کارگاه کوکهای مهربانی در بیرجند افتتاح شد
کارگاه پویش «کوکهای مهربانی» در بیرجند به منظور دوخت لباس ویژه مردم جبهه مقاومت لبنان و غزه در بیرجند افتتاح شد.
فاطمه شاد-دبیر کانون بانوان و خانواده خدمت رضوی استان خراسان جنوبی-در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی اظهار داشت: پویش کوک های های مهربانی یکی از طرح های پیشنهادی شبکه مادران رضوی است که زیر نظر کانون بانوان انجام می شود.
وی ادامه داد: از اول آبان این پویش در خراسان جنوبی آغاز شده و بحث جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی شامل پارچه و نخ و … در دستور کار قرار گرفت.
شاد با بیان اینکه پویش کوک های مهربانی در مساجد بیرجند برگزار می شود، افزود: در بیرجند مساجد «سیدالشهدا، توحید، امام حسین(ع)، حضرت ولیعصر(عج)، امام علی (ع) خیابان ظفر و قبا» و دبستان دخترانه رویش واقع در شهدای باقریه آماده جمع آوری کمک های مردمی برای مشارکت در اجرای این پویش هستندـ
دبیر کانون بانوان و خانواده خدمت رضوی استان خراسان جنوبی در ادامه گفت: کارگاه پویش کوک های مهربانی در بیرجند افتتاح شده است و در این کارگاه پارچه های اهدایی مردم به مدت ۴۰ روز برای مردم لبنان و غزه تبدیل به لباس می شود.
وی با اشاره به اینکه لباس های دوخته شده برای مردم جبهه مقاومت در لبنان و غزه ارسال خواهد شد، یاداور شد: افرادی که تمایل به دوخت لباس دارند می توانند با شماره ۰۹۹۰۶۸۳۵۵۷۳ تماس حاصل فرمایند.
شاد در پایان بیان کرد: مساجد معین شده هنگام اذان آماده دریافت کمک های نقدی و غیرنقدی همچون پارچه، نخ، سوزن و دیگر اقلام هستند.
از محل قیر رایگان؛
یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمربع پروژه آسفالت در خراسان جنوبی اجرایی شد
بیرجند- مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا(ع) خراسانجنوبی گفت: طی سه سال گذشته از محل قانون قیر رایگان یک میلیون و ۶۰۰هزار مترمربع آسفالت در استان انجام شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی هنری ظهر سه شنبه در حاشیه افتتاح پروژههای آسفالت و بهرهوری آب کشاورزی در شهرستان سربیشه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طی هفته بسیج افتتاح طرحهای عمرانی و محرومیت زدایی بسیج که با همت جهادگران اجرایی شده را در سطح استان داریم.
مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسانجنوبی افزود: امروز در شهرستان سربیشه پروژههای مرتبط با بهرهوری آب کشاورزی و آسفالت افتتاح شد.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی به پروژههای آسفالت از محل قانون قیر رایگان که بخشی در اختیار بسیج سازندگی قرار گرفته اشاره و بیان کرد: در این خصوص طی سه سال گذشته و با الویت کار آسفالت جادههای بین مزارع، بخشی از جادههای روستایی، محوطه مزار شهدا و پایگاه و حوزههای مقاومت بسیج اجرایی شده است.
هنری عنوان کرد: در این سه سال کار آسفالت ۱۵۶ پروژه با متراژ یک میلیون و ۶۰۰ هزار متر مربع و اعتبار ۲۴۰ میلیارد تومان به پایان رسیده است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ۹۷ پروژه آسفالت در حال انجام است.
هنری افزود: با توجه به رضایت مردم از این پروژهها و همکاری استانداری، دستگاههای اجرایی مربوطه از جمله اداره کل راهداری و فرمانداریها پروژهها اجرایی و طعم شیرین خدمت به مردم چشیده میشود.
بازدید مدیر ستاد کانونهای مساجد از نمایشگاه کانون لیله القدر بیرجند
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی از نمایشگاه کانون فرهنگی هنری لیله القدر بیرجند بازدید کرد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، حجت الاسلام علی محقی مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی پیش از ظهر امروز (۶ آذر) به همراه کارشناسان این ستاد از کانون فرهنگی هنری لیله القدر مسجد امام موسی کاظم علیه السلام شهر بیرجند بازدید و از نزدیک در جریان فعالیت های این کانون قرار گرفتند.
وی در این بازدید همچنین از نمایشگاه اقتصاد مقاومتی که به همت پایگاه مقاومت بسیج و کانون فرهنگی هنری لیله القدر برپا شده بود، بازدید کرد و از نزدیک در جریان مطالبات بانوان فروشنده قرار گرفت.
حجت الاسلام محقی مدیر ستاد هماهنگی مساجد خراسان جنوبی در این بازدید گفت: نمایشگاه کانونهای فرهنگی هنری مساجد با هدف «حمایت، هدایت و نظارت»، بستری فراهم می آورد تا دستاوردهای متنوع فعالان کانونهای مساجد به نمایش گذاشته شود.
به گفته وی، این نمایشگاه، فرصتی برای ارائه تولیدات بانوان محلات و همچنین ایجاد تعامل سازنده بین مسئولان، مدیران کانونها و مخاطبان عمومی است.
مدیر ستاد هماهنگی مساجد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از اهداف اصلی این نمایشگاه، بررسی تأثیر حمایتهای ارائهشده از سوی کانونها در ایجاد اشتغال و کمک به اقتصاد خانوادههای وابسته به مساجد است، یادآور شد: در این نمایشگاه غرفههایی به زنان سرپرست خانوار اختصاص داده شد تا محصولات دستبافت، صنایعدستی، و مواد غذایی و … تولیدشده را ارائه و در معرض فروش قرار دهند.
کشف و شناسایی ۷۳۴ شرکت صوری در کشور
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی از کشف و شناسایی ۷۳۴ شرکت صوری از بین ۱۰۰۰ شرکت بررسی شده مربوط به کل کشور توسط اداره کل امور مالیاتی استان خراسان جنوبی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علی کریمدادی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این اداره کل با بهرهگیری از رویکردهای نوین و همکاریهای مستمر با مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی، موفق به شناسایی ۷۳۴ شرکت صوری در کشور شده است.
وی گفت: فرآیند شناسایی این شرکتها از تیرماه ۱۴۰۲ آغاز شد. کارشناسان این اداره کل با احتمال صوری بودن یکی از شرکتها در استان، اقدام به بررسی و پیگیری موضوع کردند. این پیگیریها منجر به تشکیل کمیتهای در استان برای بررسی و شفافسازی ابعاد مختلف این موضوع شد. پس از انجام تحقیقات اولیه، بررسیها به صورت فوری در دستور کار قرار گرفت و در نهایت منجر به شناسایی شرکتهای صوری دیگر در سطح کل کشور نیز شد.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی بیان کرد: در این راستا، واحد اجرایی بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی استان اقدامات مختلفی انجام داد. ابتدا با همکاری با مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان متبوع، اطلاعات مربوط به شرکتهای مشکوک جمعآوری و تجزیه و تحلیل شد. این اقدامات شامل بررسی اطلاعات معاملاتی، شناسایی تسهیلات کلان بانکی اخذ شده بدون بازپرداخت، و همچنین شناسایی معاملات غیرقانونی و مشارکت در فعالیتهای قاچاق و فرار مالیاتی بود. در این زمینه، یکی از شرکتها در استان خراسان جنوبی نیز مبلغ ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات از بانکها دریافت کرده بود و به عنوان مشتری دارای معوقات کلان بانکی، شناسایی و بهطور جدی پیگیری شد.
کریمدادی افزود: نتایج این اقدامات نشان داد که این شرکتها علاوه بر دریافت تسهیلات کلان، در فعالیتهای غیرقانونی دیگری همچون پولشویی و فرار مالیاتی نیز دخیل بودهاند. بهعلاوه، در راستای جلوگیری از ادامه سوءاستفادهها، اقدامات پیشگیرانهای از جمله شفافسازی فرآیند ثبتنام شرکتها و پیگیری دقیقتر از طریق سامانههای مالیاتی انجام شد، در نتیجه این تحقیقات و اقدامات، نزدیک به ۱۰۰۰ شخص حقوقی شناسایی شدند که از این تعداد، ۸۲۹ شرکت در سامانه مدیریت ثبتنام مالیاتی راستیآزمایی و ۸۸ درصد آنها فاقد اعتبار(صوری) شناخته شدند و مابقی نیز توسط ادارات امور مالیاتی در دست بررسی و اقدام می باشد، همچنین، ۱۷۱ شخص حقوقی منتفع از این شگرد نیز بهطور لحظهای شناسایی و اقدامات قانونی لازم برای آنها صورت گرفت.
وی گفت: یکی از نتایج بارز این اقدامات، صدور برگ تشخیص مالیاتی برای ۱۵ شرکت در سطح کشور به مبلغ ۵۲۸ میلیارد ریال مالیات و ۱۳۲ میلیارد ریال جرائم مالیاتی است و انشاءالله روند پیگیریهای قانونی به منظور جلوگیری از سوءاستفادههای مالیاتی در سطح استان و کشور ادامه خواهد داشت.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی با اشاره به سامانههای اطلاعرسانی و گزارشدهی تخلفات مالیاتی، گفت: سازمان امور مالیاتی با فراهم کردن ابزارهایی نظیر تلفن گویای ۱۵۲۶ و سامانه جامع سوتزنی، امکان گزارشدهی تخلفات مالیاتی توسط مردم را فراهم کرده است. این سامانهها با هدف دریافت گزارشهای مردمی در زمینه فرار مالیاتی طراحی شدهاند و گزارشدهندگان میتوانند با اطمینان از محرمانه ماندن اطلاعات خود، تخلفات را گزارش کنند، همچنین افراد میتوانند با مراجعه به اداره کل امور مالیاتی (واحد بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی یا اداره حراست) و با رعایت محرمانه بودن اطلاعات شخصی، نسبت به گزارش تخلفات اقدام کنند.
هدیه دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی به زوج جوان بیرجندی
هدیه معنوی دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی در آستانه ازدواج زوج بیرجندی به آنها اهدا شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سجاد رفیعی و فاطمه خدادادی دو زوج جوان بیرجندی در آستانه ازدواجشان کارت دعوت مراسم جشن ازدواجشان را برای رهبر معظم انقلاب فرستاده بودند، که با پاسخ معنوی دفتر رهبر معظم انقلاب همراه بود.
هدیه معنوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به این دو زوج جوان شامل یک جلد کلام الله مجید، چفیه و چادر به همراه یک جلد کتاب به دستشان رسید.
سجاد رفیعی از کارکنان پایور عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی است.