رقابت ۳۴ قصه گوی خراسان جنوبی در مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصهگویی
۱۶ و ۱۷ آبان ماه مرحلهی استانی بیست وپنجمین جشنواره قصه گویی در محل مرکز فرهنگی و هنری شماره یک بیرجند با رقابت ۳۴ قصه گوی استان در بخشهای مختلف این رویداد برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری خراسان جنوبی، طاهره حمیدی مدیر کل کانون خراسان جنوبی با اعلام این خبر گفت؛ روزهای ۱۶ و ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۲ مرحلهی استانی جشنواره بین المللی قصه گویی با رقابت ۳۴ قصه گو در محل سالن آمفیتئاتر مرکز شماره یک و فراگیر بیرجند برگزار خواهد شد و راهیافتگان به مرحله کشوری این جشنواره مشخص خواهند شد.
حمیدی افزود؛ تعداد ۱۸۷ نفر در چهار بخش، مدرن و کلاسیک، آیینی سنتی، زبان اشاره و بخش ۹۰ثانیهای ثبت نام کرده اند.
رییس دبیرخانه استانی این جشنواره در خراسان وجنوبی ادامه داد؛ پس از برگزاری بخش کتابخانهای جشنواره تعداد ۵۲ اثر منتخب مراکز به دبیرخانه استان ارسال شد که پس از بررسی و پایش آثار توسط تیم کارشناسی در دبیرخانه استان، تعداد ۳۴ نفر برای رقابت در مرحله استانی دعوت شدند که از این بین تعداد ۱۲ نفر در بخش آزاد، ۴ نفر در بخش لبخند، ۲ نفر در بخش سردار سلیمانی، ۲ نفر در بخش مادربزرگ ها و پدر بزرگها ، ۲ نفر در بخش غزه و ۲ نفر در بخش امنیت و نیروی انتظامی، یک نفر در بخش کار آفرینی ، ۷ نفر در بخش آیینی و سنتی، و در نهایت۲ نفر در بخش زبان اشاره طی این دو روز به رقابت خواهند پرداختند .
سرپرست دفتر اموز زنان و خانواده استانداری خراسان جنوبی؛
جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری جشنوارهای بکر برای حفظ میراثهای ارزشمند فرهنگی است
دکتر فهیمه زنگویی سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری در آستانهی برگزاری جشنواره قصه گویی کانون قصه را ابزار تربیتی برای مادران و جشنواره قصه گویی کانون را جشنوارهای بکر برای حفظ میراثهای ارزشمند فرهنگی خواند.
فهیمه زنگویی سرپرست دفتر امور بانوان و خانواده استانداری در پاسداشت جشنواره قصهگویی و این هنر ازرشمند تربیتی از آن به عنوان مسالهای ذی قیمتی یاد کرد و گفت: قصهگویی تمام آن چیزی است که ما از فرهنگ و میراث ناملموس می توانیم حمل کنیم چرا که میراث امروز ما و فرهنگ خراسان جنوبی به وسیله قصه گویی به ما رسیده است و این جشنوارهای بکر می توانند این میراث ارزشمند را برای ما حفظ کنند.
وی در ارزیابی جایگاه قصه در خانواده های دیروز و امروز بیان داشت: جایگاه قصه در خانواده های دیروز و امروز همانقدر متفاوت است که نوع ارتباطات ما و آداب خانواده ها با هم متفاوت است.
وی افزود: جایگاه قصه در خانواده های دیروز، جایگاه تمام رسانهای جمعی امروز را داشته است به صورتی که خانواده های دیروز آدابشان، زیست، فرهنگ و اعتقاداتشان را از قصه ها یاد میگرفتند و به هم منتقل می کردند اما امروزه به همان میزان که قصه و گویی ضعیف شده است جایگاه قصه در خانواده کم رنگ شده است.
زنگویی قصه را یک ابزار تربیتی ارزشمند دانست که اولیای تربیتی و به ویژه مادران میتوانند از آن استفاده کنند و افزود؛ رسالت مادران در قصه گویی مانند رسالت مادران در تربیت فرزند و گرم نگه داشتن کانون خانواده است؛ وقتی مادری برای فرزندانش قصه گویی کند و آنان را نوازش کند و قصه را با لحنی لطیف و در بهترین اوقات زندگی برای فرزندانش تعریف کند طبیعی است که این همه خوبی در کنار هم جمع شوند در تربیت فرزند اثر مثبت خواهد داشت و اگر کلام قصه بلند و عمیق باشد بدیهی است که اثر قصه را چندین برابر خواهد کرد .
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که قصه چگونه می تواند پل ارتباطی بین نسل ها، ملتها و اقوام مختلف باشد گفت: قصه اساسا پل ارتباطی بین ملتها و اقوام مختلف و عمیق ترین، اصیل ترین دلنشین ترین و کم خرج ترین و پر اثر ترین پل ارتباطی است.
وی افزود: وقتی قصهای تعریف می شود از فرهنگ و میراث ملموس و ناملموس اقوام مختلف خودمان نشانههایی میآوریم به صورتی که توصیف آداب و روسم و حتی پوشش و… در قالب قصه به دل بسته شدن و شناخت آن قوم و یا شناخت یک فرهنگ می انجامد و این اثر اعجاز آمیز کلام قصه در ایجاد ارتباط بین نسل ها است.
گفتنی است بیست و پنجمین جشنواره قصه گویی کانون با شعار با قصه لبخند بسازیم برگزار می شود.
مدیر کل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی درآستانهی مرحله استانی بیست و پنجمین جشنواره قصه گویی گفت؛
قصه گویی ابزار و انتقال دهنده مفاهیم تربیتی در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی است
حسن رضا نخعی مدیر کل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری قصهگویی را ابزار تربیتی تاثیرگذار دانست که بهرهگیری هدفمند از آن میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی و تقویت مشارکت عمومی در جامعه اثرگذاری مستقیم داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری خراسان جنوبی، نخعی مدیر کل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی در آستانهی برگزاری رویداد فرهنگی بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی کانون قصه را ابزاری تربیتی اثر گذار و مهارتی هدفمند در زندگی دانست که مفاهیم تربیتی متعددی را در درون خود جای داده و با تقویت فضای عاطفی بین مخاطب و قصه گو، نقش موثری در انتقال مفاهیم تربیتی و در نتیجه کاهش آسیب های اجتماعی دارد.
وی با توجه به حضور پدربزرگ ها و مادربزرگ ها در جشنواره قصه گویی کانون اظهار داشت: قصه، نسل ها را آشتی می دهد، فاصله را از میان بر می دارد و علاوه بر زنده نگه داشتن قصه های کهن ایرانی که توسط پدر بزرگها و مادر بزرگها به نسلهای امروزی منتقل می شود بزاری برای ترمیم زیست اجتماعی است.
نخعی ادامه داد: برای کاهش آسیبهای اجتماعی و دغدغه های فرهنگی در جامعه، باید از سن کودکی با برنامه های فرهنگی و دینی دقیق و هنرمندانه وارد کار فرهنگی شویم و با علم به قصه درمانی معتقدیم با پرداختن به این مهم میتوانیم بسیاری از آسیب ها را کاهش داده و برطرف کنیم
مدیر کل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری قصه گویی را بهترین روش برای غنی سازی اوقات فراغت، سرگرمی و انتقال هنرمندانه آموزه های دینی، فرهنگی و آموزشی و اخلاقی دانست و ادامه داد: انتخاب متن خوب برای قصه از مهمترین مواردی است که قصه گو باید برای رسیدن به اهداف قصه گویی مد نظر داشته باشد.
وی ضمن قدردانی از برگزار این جشنواره از سوی کانون آن را فرصتی مناسب برای معرفی فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی به سایر جوامع دانست و گفت: قصه گویان ، میراث دار فرهنگ کهن مرز و بوم و آفرینندگان اصلی فرهنگ هر جامعه هستند ودر این جشنواره نقش خود در گسترش فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی ، انتقال تجربیات بشری، برانگیختن روح حماسی و نشاط آوری در جامعه و در راستای جهت دهی آینده جامعه را به خوبی ایفا می کنند.
این مقام مسئول علاوه بر انتقال مفاهیم، تقویت قوه تخیل و حس کنجکاوی، زبان آموزی، آشنایی با واقعیتهای زندگی، انتقال ارزشها، تعامل اجتماعی، پیوند فرهنگی را از دیگر کارکردهای قصه گویی دانست و ابراز امید واری کرد که با برگزاری این جشنواره کارکردهای آن بیشتر از گذشته برای والدین روشن شود و هر روز شاهد تقویت، ترویج این هنر دربین خانواده ها باشیم.