آغاز فعالیت ۳۵۴پایگاه اوقات فراغت
اوقات فراغت تابستان ۱۴۰۲ در خراسان جنوبی کلید خورد
بمنظور غنی سازی اوقات فراغت ومهارت آموزی دانش آموزان دختر و پسر استان خراسان جنوبی طی مراسمی فعالیت ۳۵۴پایگاه، در۱۲شهرستان و منطقه استان آغاز شد.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در آیین افتتاحیه کلاس های اوقات فراغت، با اشاره به ثبت نام بیش از ۸ هزار دانش آموز دختر و پسر دوره های مختلف تحصیلی استان، به صورت حضوری و غیر حضوری،در کلاس های غنی سازی اوقات فراغت تا کنون، عنوان کرد: پایگاه های غنی سازی اوقات فراغت در کانون های فرهنگی و تربیتی، هسته های مشاوره، پژوهش سراهای دانش آموزی،کانون های مساجد،سازمان دانش آموزی،دارالقرآن هاومدارس مستقر هستند.
سید علیرضا موسوی نژاد اضافه کرد: هزار و ۱۵۶ دانشجو، دانشجو معلم، روحانی،مربی جهادی، ولی دانش آموز و معلم به عنوان مربی و عوامل اجرایی، با پایگاه های غنی سازی اوقات فراغت در بهارستان علم و ادب همکاری می کنند.
نماینده وزیر آموزش و پرورش در خراسان جنوبی، با بیان این مطلب که فرایند ثبت نام کلاس های اوقات فراغت از اول تیرماه آغاز شده و تا ۱۵ تیرماه جاری ادامه دارد، خاطر نشان کرد: غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان علاوه بر تامین سلامت روحی، روانی و جسمی دانش آموزان موجب کسب مهارت آنها در رشته های مورد علاقه می شود.
رئیس ستاد غنی سازی اوقات فراغت آموزش و پرورش خراسان جنوبی،بااشاره به فراهم آمدن زمینه ارزیابی کیفیت خدمات پایگاه های غنی سازی اوقات فراغت توسط دانش آموزان عضو، اعلام کرد: کلیه فعالیت های دانش آموزان درپرونده الکترونیکی آنها ثبت شده و درپایان کلاس ها،گواهینامه الکترونیکی اوقات فراغت برای آنها صادرمی شود.
دبیر شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی، افزود: برای داشتن جامعه ای پویا،با نشاط و برخورداری از نیروی انسانی ماهر و توانمند بایدازکودکی برنامه داشت و سرمایه گذاری کردوباغنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان و جهت دهی به استعدادها و توانایی های آن ها گام های مژثری در فرایند تربیتی گل های باغ زندگی برداشت.
به گفت موسوی نژاد، امروز تبلیغات و سرگرمی های متنوع و عاری از محتوا ولی پر زرق و برق فضای مجازی به صورت افسار گسیخته بر فضای ذهن و فکر دانش آموزان و افراد جامعه می تازد و با رنگ و لعاب پوشالی،سعی داردهویت فرهنگی وعقیدتی نواجوانان را تغییر داده و باورها، آداب و رسوم اسلامی و ایرانی ایشان را با فرهنگ پوچ و مبتذل غربی دستخوش تحریف کند .
مدیرآموزش و پرورش شهرستان بیرجند نیز در آیین افتتاحیه کلاس های اوقات فراغت گفت: تاکنون بیش از ۲هزار دانش آموز در ۵۰پایگاه اوقات فراغت شهرستان بیرجند ثبت نام کرده اند و همچنان ثبت نام دانش آموزان ادامه دارد.
مجید بهدانی در ادامه گفت: اوقات فراغت تابستان زمینه مناسبی برای رشد و پرورش استعدادهای دانشآموزان ایجاد میکند و برنامه های تابستان امسال با شعار «تربیت بدون توقف» و «رشد و تعالی دانشآموز ایرانی در پرتو همیاری نهادهای تربیتی» پیگیری خواهد شد.
در پایان این مراسم از عبدالله گرجی اولین مدیر کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری شهرستان بیرجند تجلیل شد.
دانش آموز خبرنگار: فاطمه علی نژاد
اولین نگارخانه تخصصی آموزش و پرورش بیرجند افتتاح شد
اولین نگارخانه تخصصی آموزش و پرورش بیرجند امروز با حضور مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی درمحل کانون شهید مطهری این شهرستان افتتاح شد
مدیرآموزش و پرورش شهرستان بیرجند در مراسم افتتاحیه این نگار خانه گفت: نگارخانه ها بین هنرمند و مخاطب ارتباط برقرار می کنند و این امر می تواند نتایج بسیار ارزشمند فرهنگی داشته باشد.
مجید بهدانی افزود: احداث نگارخانه یک رویداد بسیار بزرگ فرهنگی است و می تواند نقش کلیدی در توسعه فرهنگ ایفا نموده و فرهنگ و هنر خراسان را به مخاطبان معرفی کند.
وی در پایان گفت: این نگار خانه ظرفیت به نمایش گذاشتن ۴۰ اثر هنری را داراست و هم اکنون آثار طراحی شده از چهره شهدا که توسط دانش آموزان آماده شده در محل نگارخانه برای بازدید عموم مردم به نمایش گذاشته شده است.
یادداشت/ محمد صائبی*
فرصت تربیتیِ مسجد برای دانشآموزان
مسجد یک فرصت تربیتی برای همه افراد بویژه دانشآموزان است و برقراری تعامل مناسب بین مدرسه، مسجد و خانواده میتواند مسیر تعالی، رشد و تربیت صحیح را برای آنها ترسیم کند.
کارکرد مسجد در هویت ایرانی و اسلامی، نقش «کلید» در حوزه تربیت صحیح همه اقشار جامعه است؛ هویت یک انسان کامل با تمام توانمندی و حتی شکوفایی استعدادهای نهفته افراد میتواند از دوران کودکی و دانشآموزی در مسجد شکل بگیرد.
واقعیت این است که در هر دورهای که مسجد تقویت شد برنامهریزان تفکر غربگرایانه برای مهار آن به نفع خود تصمیم گرفتند و در طول دهههای مختلف مصادیق آن موجود و قابل ارائه است. لذا باید در این زمینه توجه و دقت کافی داشته باشیم.
مسجد کانون تربیت صحیح دانشآموزان و همه انسانها از کودکی تا نوجوانی، جوانی و حتی پس از آن است و معدن پرسود انواع مدیریت در سطح کلان محسوب میشود. نکته مهم اما عدم توجه برخی مسئولان در هر دوره به مسجد است؛ در این باره شایسته است همه نهادهای متولی در کنار آموزش و پرورش قرار بگیرند تا برنامهریزی اصولی، پایهای و دقیق برای پیگیری امور تربیتی با محوریت مسجد انجام شود. متاسفانه برخی مسئولان به ظاهر و فقط در کلام خود، حمایت و پشتیبانی از مسجد دارند اما خروجی و نتیجه، متاسفانه غیر از این است.
امام جماعت محور این کانون تربیتی است و اگر نتواند جامعیت خود را حفظ کرده و گسترش دهد، محوریتش را از دست خواهد داد؛ بسیج، کانونهای فرهنگی، مراکز نیکوکاری، فعالیتهای جهادی و همچنین هیئت، به عنوان بازوان این محور برای جذب مخاطب به شمار میآیند که همه آنها باید به صورت هماهنگ، یک هدف مشخص تربیتی را دنبال کنند تا این ضرب آهنگ خدمت، ناکوک نشود و به ناکجا آباد نرود؛ چراکه اگر در مسیر صحیح پیش نرویم، دود آن به چشم مخاطبان مخصوصا قشر کودک، نوجوان و جوان خواهد رفت.
مساجد کانون تفکر، مشورت، تصمیمسازی و اجرای کارهای بزرگ هستند؛ چراکه محور مسجد، اهل بیت علیهم السلام هستند و با نگاه ژرفاندیشانه یقینا خروجی آن موثر و قابل تاثیر خواهد بود. اما متاسفانه در دورههای گذشته و سالهای اخیر با گسترش فضای مجازی و عدم ارائه برنامههای جذاب متناسب با نسل جدید و نیز به خاطر برخی نگاههای بسته (حتی از جانب تعداد اندکی از مسجدیان) حضور کودکان و نوجوانان تا حدی کم رنگ شد که این موضوع قابل تامل است و امید میرود مدیران و مسئولان کنونی برای جبران و رفع این مشکل تلاش و برنامهریزی داشته باشند.
با نگاه به مساجدی که چرخه فعالیتهای آنها پویا و جذاب است، مشخص میشود که مسجد، محور زندگی همه ساکنان بویژه قشر دانشآموز، نوجوان و جوان قرار گرفته است اما در فضاهایی که این هماهنگی وجود ندارد متاسفانه درگیر مناقشات و درگیریهای پوچ هستیم.
بر این اساس، مسئولانِ برنامهریز علاوه بر برنامهریزی جامع برای بازگرداندن هویت اصیل و واقعی به مسجد، باید از موازیکاریهای بیمورد جلوگیری کنند و اندیشه و تفکر برای جذب، هدایت و پرورش نسل جدید در مسجد را محور کار خود قرار دهند.
این یک واقعیت است که نسلی که در مسجد پرورش یافته و آموزههای دینی را با گوشت و پوست خود لمس کرده باشد یقینا روند تربیتی مناسبی را طی میکند و به مرور در مدیریت کلان چه در تصمیمگیری و چه در جلب رضایتمندی آحاد مردم می تواند بهترین اثر را از خود برجا بگذارد.
مسجدی بودن یک افتخار و تفکر غنی است که با توجه بیشتر باعث هدایت دانشآموزان و نسل جوان به عنوان سفیران متخصص و متعهد در سطح جامعه خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی:
تعداد ۱۰۰ ملک مازاد دولتی در استان شناسایی شد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۱۰۰ ملک مازاد دولتی در استان شناسایی شده و پیگیری ها برای شناسایی سایر املاک، همچنان ادامه دارد.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ علیرضا عباس زاده با بیان این مطلب در کارگروه مولدسازی استان اظهار داشت: با دولت رایزنی میکنیم تا از محل فروش املاک مازاد بتوانیم بخشی از طرحهای نیمه تمام استان را به پایان برسانیم.
وی با ذکر این نکته که از مهمترین مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم موضوع طرح های عمرانی نیمه تمام است، بیان کرد: قرار است دولت تکمیل این طرح ها را از محل فروش اموال مازاد دنبال کند.
معاون استاندار ادامه داد: در خراسان جنوبی به دلیل اینکه استان تازه تأسیسی هستیم خیلی از محل اموال مازاد انتظار تأمین اعتبار برای طرحهای های نیمه تمام را نداریم.
عباس زاده خاطرنشان کرد: در استان فرصتی به ما داده شده که باید طرح های نیمه تمام برای تکمیل از محل مولدسازی به مرکز معرفی کنیم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی هم گفت: روند واگذاری املاک مازاد دستگاههای اجرایی در این استان نامطلوب است.
مرتضی ذاکریان با بیان اینکه هدف از اجرای این طرح کمک به رشد اقتصادی و افزایش بهرهوری است، گفت: فضاهای اداری فاقد توجیه اقتصادی از جنبه سرانه استاندارد یا ارزش منطقه ای و موقعیت جغرافیایی، داراییهایی که بیش از یک سال راکد یا بدون استفاده باقی مانده باشند، داراییهایی که با کاربری یا بهره برداری تجاری مسکونی اقامتی و مشابه آن و داراییهایی که در سامانه سامانه جامع اموال دولتی (سادا) ثبت نشده باشند و … مشمول اموال و املاک مازاد میشوند.
وی ارزش اموال و املاک مازاد دستگاه های اجرایی در خراسان جنوبی را ۱۰۹ ملک به ارزش ۳۴۸ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: تاکنون ۳۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان آن به فروش رسیده و کل منابع آن هم به استان برگشت داده شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی از دستگاههای اجرایی استان خواست اموال و املاک مازاد در اختیار را هرچه زودتر به این اداره کل معرفی کنند.
ذاکریان افزود: چنانچه دستگاههای دولتی اموال و املاک خود را معرفی نکنند از طریق سامانه کشوری این اموال شناسایی و بدون اطلاع به دستگاه مربوطه، از طریق کشور این اموال به فروش خواهند رسید.
اشتغال ۴۳۰ زندانی توسط کارآفرینان خراسان جنوبی
معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندان های خراسان جنوبی گفت: با همت دستگاه قضایی، بنیاد تعاون زندانیان و حوزه اشتغال زندان های استان هم اکنون ۴۳۰نفر از زندانیان رای باز توسط کارآفرینان استانی مشغول به کار شدند.
مجید آذر مهری، معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندانهای خراسان جنوبی امروز به همراه رئیس زندان مرکزی بیرجند، مدیر نمایندگی بنیاد تعاون زندانیان استان و مسئول اداره اشتغال و حرفهآموزی زندانها استان از محل اشتغال زندانیان رای باز بازید کرد.
وی در این بازدید اظهارداشت: براساس برنامهریزیهای انجام شده در بنیاد تعاون زندانیان خراسان جنوبی بهدنبال تقویت و افزایش میزان اشتغال زندانیان در استان هستیم.
وی با بیان این که بیکاری یکی از عوامل اصلی بسیاری از معضلات اجتماعی و فرهنگی است، بر همین اساس ایجاد اشتغال میتواند ضامن تحکیم بنیان خانواده و درنهایت جامعه باشد افزود: از اینرو ایجاد اشتغال برای زندانیان نیز یکی از راههای حفظ و تقویت امنیت اجتماعی است و از سوی دیگر سبب تقویت مالی و معیشتی زندانیان و خانواده آنها خواهد شد.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندانهای خراسان جنوبی تصریح کرد: با همت دستگاه قضایی، بنیاد تعاون زندانیان و حوزه اشتغال زندانهای خراسان جنوبی هماکنون ۴۳۰نفر از زندانیان رای باز توسط کارآفرینان استانی مشغول بهکار شدند.
آذر مهری متذکر شد: اشتغال زندانی به معنای کمک به خانوادهاش است پس باید نگاه منفی دراینباره نداشته باشیم.
وی یادآور شد: ۱۵۰ نفر از زندانیان رای باز توسط پیمانکار جوانی در بیرجند مشغول بکار شدند که برابر قانون حقوق و دستمزد زندانیان را به بنیاد تعاون تحویل و سپس توسط بیناد تعاون بهحساب زندانی واریز میشود.
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند معرفی شد/۲
شهردار بیرجند با صدور حکمی، مهندس مریم زمانیان را به عنوان سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری منصوب کرد.دکتر مهدی بهترین در آیین تکریم و معارفه معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند با بیان اینکه وظیفه شهرداری در قبال شهروندان، کار شبانه روزی است، گفت: انجام وظایف شهرداری نیاز به برنامه ریزی مدون دارد که در این راستا، احصا و تکمیل پروژه هایی که به نفع مردم می باشد از اهمیت خاصی برخوردار است.وی افزود: تغییرات در حوزه ی مدیریت ها در شهرداری بیرجند با برنامه ریزی و با هدف توسعه شهر صورت می گیرد که امید است با همدلی و همراهی همه مدیران، شاهد پیشرفت شهرداری در راستای خدمت به مردم باشیم.شهردار بیرجند با تاکید بر ۵ محور اصلی در حوزه معاونت شهرسازری و معماری، تصریح کرد: اصلاح ساختار کمیسیون ماده ۱۰۰ و ماده ۷۷ ، هوشمند سازی سیستم شهرسازی ، تولید ثروت و درآمدزایی با رعایت قوانین و مقررات، اجرای طرح ممیزی املاک و کنترل و نظارت بر ساخت و سازها از مهمترین مواردی است که باید مد نظر قرار گیرد.دکتر بهترین ضمن آرزوی توفیق خدمت برای سرپرست جدید معاونت شهرسازی و معماری شهرداری با اهدای لوح تقدیر از زحمات مهندس علیرضا توانا معاون قبلی شهرسازی و معماری تقدیر و تشکر نمود.
شهردار بیرجند در جمع کسبه و بازاریان:پیگیر هویت سازی برای بازار چند صد ساله بیرجند هستیم
بیرجند به کارگاهی بزرگ تبدیل شده است/رپرتاژ
شهردار بیرجند به مناسبت روز ملی اصناف به همراه اعضای شورای شهر و معاونین و روسای سازمانهای شهرداری، در محل مسجدالرسول(ص) بازار، ضمن دیدار با کسبه و بازاریان، به سوالات و مطالبات آنان پاسخ گفت.در ابتدای این جلسه حجت الاسلام عبدالرزاق نژاد عضو و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر بیرجند با قدردانی از شهردار، معاونین وی و روسای سازمانهای شهرداری به خاطر برگزاری این جلسه، گفت: اصناف و بازاریان به عنوان پیشگام در تمامی عرصه های انقلاب، پشت سر امام(ره) و مقام معظم رهبری، حضور داشته و دارند.وی با اشاره به تورم و گرانی، خواستار توجه بیشتر اصناف و بازاریان به وضعیت معیشتی مردم و پرهیز از گرانفروشی و احتکار شد و تصریح کرد: کسبه و بازاریان در رعایت و حفظ حجاب و پوشش اسلامی که توصیه امام(ره)، مقام معظم رهبری، شهدا و مراجع است نیز می توانند ایفای نقش نمایند.در ادامه حجت الاسلام حسینی و حجت الاسلام عسکری ائمه جماعت مسجدالرسول(ص) بازار و تعدادی از کسبه و ساکنین محدوده بازار، به بیان مسایل و مشکلات و مطالبات خود پرداختند.شهردار بیرجند نیز ضمن تبریک روز ملی اصناف، ایام ذی الحجه و اعیاد قربان و غدیر و قدردانی از هیات امنای مسجد و بازاریان و کسبه حاضر در جلسه، گفت: در زمان تحویل مدیریت شهری، بودجه شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان بود که در اولین لایحه، آن را با حدود ۵۰ درصد افزایش به ۵۰۰ میلیارد تومان رساندیم و امسال هم بودجه را با اتکا به سرمایه گذاری ها به ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش دادیم که نسبت به قبل از این دوره، افزایش ۱۰۰ درصدی دارد ضمن اینکه ۵۴ درصد بودجه را به اجرای پروژه های عمرانی اختصاص دادیم در حالی که به لحاظ قانونی موظفیم ۴۰ درصد بودجه را به بخش عمران اختصاص دهیم و بنابر این با اجرای پروژه های عمرانی متعدد در سطح شهر بیرجند، این شهر به یک کارگاه بزرگ تبدیل شده است.دکتر مهدی بهترین افزود: در این دوره در راستای درخواست های شهروندان، اتکای شهرداری را به شهر فروشی و عوارض ناشی از تخلفات شهرسازی، کاهش دادیم و از زمین خواری و فروش زمین به قیمت بالا در مرکز شهر جلوگیری نموده و در این وانفسای گرانی، شهر را ارزان کردیم و علاوه بر این با عنایت شورای شهر، کاهش ۲۵ درصدی عوارض و تعرفه خدمات را در بخش عمده شمال شهر و تقریبا تمامی محلات آن با هدف کمک به اقشار آسیب پذیر در دستور کار قرار دادیم.وی اضافه کرد: امسال تولید ۱۹۰ هزار متر مربع مسکن را داریم که تعادل قیمت مسکن و کاهش اجاره بها را در پی خواهد داشت و با ایجاد بیش از ۹۵ هزار شغل، رونق اقتصادی را باعث خواهد شد و این در حالیست که شهرداری وظیفه ای در این خصوص ندارد.وی با اشاره به مشارکت شهرداری بیرجند با بخش خصوصی، اظهار کرد: برای رفع دغدغه شهروندان در بحث کمبود و کنسل شدن پروازها، مراحل پایانی تاسیس خط هوایی را با مشارکت بخش خصوصی در دست پیگیری داریم.دکتر بهترین با بیان اینکه از سال ۹۲ که وارد شورا شدم تا کنون با بدنه شهرداری و مشکلات شهر آشنا هستم، گفت: زیرساخت های شهر را که به شدت آسیب دیده است در حال ترمیم داریموی از احداث سردخانه ۷۰۰ تنی در راستای دپوی میوه که قیمت آن به شدت در شهر گران شده، به عنوان یک پروژه زیربنایی دیگر شهرداری بیرجند نام برد و اجرای این پروژه را در شکستن انحصار و کاهش قیمت میوه موثر دانست و اضافه کرد: ناوگان آتش نشانی شهرداری بیرجند نیازمند ترمیم است و تجهیز آن، ضریب ایمنی شهر را افزایش می دهد زیرا در امدادرسانی به حادثه دیدگان، ثانیه ها اهمیت حیاتی دارد و دیر رسیدن خودروهای آتش نشان به محل حادثه، گسترش دامنه خسارات و حتی تلفات را در پی خواهد داشت بنابر این نسبت به خرید خودرو و لباسهای غریق نجات و شیمیایی برای سازمان آتش نشانی شهرداری اقدام کردیم که این امکانات، اخیرا در حادثه ای که متاسفانه برای یکی از هم استانی هایمان در شهرستان نهبندان اتفاق افتاد، کارایی خود را نشان داد و امدادگران مجهز ما با حضور در محل حادثه، در کمتر از ۴۰ دقیقه جسد متوفی را از اعماق آب، بیرون کشیده و تحویل خانواده داغدارش دادند.وی تصریح کرد: اگر این امکانات موجود نبود باید غواص ها مشابه حادثه دو سال پیش در بند دره که به شهادت همکار آتش نشان ما انجامید از تهران می آمدند.شهردار بیرجند با اشاره به تعامل و همراهی دولت مردمی سیزدهم با وجود تنگناهای این دولت، گفت: شهرداری بیرجند در بخش های مختلف با دفاع از سهم خود توانسته با عنایت دولت سیزدهم از بودجه ها و کمک های دولتی بهره مند شود. وی افزود: سهمیه شهرداری بیرجند از اتوبوس های یارانه ای وزارت کشور ۵ دستگاه بود که با رایزنی ما و مساعدت دولت، این سهمیه به ۱۵ دستگاه اتوبوس جدید افزایش یافت و در بخشی دیگر با پیگیری های ما، بیش از ۱۴۰۰ تن قیر رایگان در اختیار شهرداری مرکز استان قرار گرفت.به گفته وی، دولت سیزدهم همچنین ۱۰ دستگاه ون یارانه ای به شهر و شهروندان بیرجند هدیه داد که تا کنون ۳ دستگاه ون وارد شهر شده و با توجه به عرض کم برخی خیابانها از جمله ۱۷ شهریور، حکیم نزاری و شهرک امام علی(ع) و عدم امکان تردد اتوبوس در این خیابانها، مشکل تردد شهروندان مرتفع خواهد شد.دکتر بهترین با بیان اینکه هوشمندسازی سیستم شهرسازی را در راستای تقویت ضریب مبارزه با فساد و کاهش مدت زمان حضور شهروندان در شهرداری در حال انجام داریم، به فاصله طبقاتی میان شمال و جنوب شهر بیرجند اشاره کرد و گفت: هر چقدر این فاصله طبقاتی، کمتر شود می توانیم خدمات بهتری به عموم شهروندان ارائه دهیم و در این راستا در این دوره ۵ پارک در شمال شهر احداث کردیم که تجهیزات این پارکها حتی از پارکهای جنوب شهر، بهتر و ایمن تر است به طوری که شهروندان بیرجندی که پیش از این تنها دو پارک توحید و کاجستان را داشتند، از میان پارکها در شمال و جنوب شهر، حق انتخاب دارند.وی طرح مشکل کمبود پارکینگ توسط شهروندان را مطالبه به حق آنان دانست و با اشاره به اینکه این مطالبه در سالهای گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته، اظهار کرد: در این راستا ۲ هزار متر مربع پارکینگ در خیابان طالقانی ایجاد شده و پیگیر هستیم تا با تملک املاک اطراف، در راستای افزایش فضای پارکینگ در این خیابان گام برداریم.وی افزود: در بافت اطراف بازار هم پیگیر خرید اراضی با هدف ایجاد بازار موازی برای رفع دغدغه گرانی مغازه ها و کاهش اجاره بها هستیم ضمن اینکه تسهیل در دسترسی بیشتر مردم به امکانات رفاهی و استراحتگاه در محدوده بازار را در دستور کار داریم.وی با اشاره به قدمت چند صد ساله بازار بیرجند، افزود: پیگیر هویت سازی به بازار بیرجند هستیم و پروژه احداث سردرب بازار با مشخصات ملی، منطقهای و اسلامی، در این راستا در حال اجراست که جا دارد از صبر و تحمل کسبه اطراف، قدردانی نمایم و در ادامه نیز پروژه بهسازی حاشیه بازار را با همان هدف هویت سازی آغاز خواهیم کرد که مجموعه ای شکیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: بهسازی خیابانهای اطراف بازار از دیگر برنامه های ما بود که بهسازی خیابان ۱۷ شهریور که ۲ دهه است هیچ توجهی به آن نشده بود در همین راستا آغاز شده و پیاده روهای آن نیز شبیه موزائیک فرش و سنگ فرش خیابان مدرس و با الهام از نقوش قالی اصیل بیرجندی، بهسازی خواهد شد و در ادامه هم به سراغ بهسازی خیابان حکیم نزاری خواهیم رفت.وی به مدیریت، تخریب یا دیوار کشی بیش از ۹۰ درصد از ساختمانهای نا ایمن اطراف بازار بیرجند به عنوان یکی از مطالبات کسبه و بازاریان، اشاره نمود و تصریح کرد: در راستای نوسازی بازار نیز آماده تفاهم با کسبه و بازاریان محترم هستیم تا در ادامه با اخذ موافقت اعضای محترم شورای شهر، تخفیفات ویژه ای در این زمینه درنظر گرفته شود.وی با اشاره به اینکه از مجموع ۳۷۰۰ هکتار مساحت شهر بیرجند، ۷۰۰ هکتار مربوط به بافت فرسوده است، بر ضرورت بازسازی بافت فرسوده در بیرجند با هدف پیشگیری از تبعات ناگوار ناشی از حوادث احتمالی و ناهنجاریها، تاکید کرد و ادامه داد: متولی بافت فرسوده، راه و شهرسازی است و ما ضمن انتقال نظر و خواسته مردم به مسولین ذیربط، در حال مذاکره با مسولین متولی هستیم و طی یکسال گذشته، درخواست اجرای بیش از ۱۲۰ پروزه را مطرح کرده ایم.وی به اجرایی شدن ۵ پروژه احداث سرویس بهداشتی در سطح شهر اشاره کرد و با تایید نیاز بازار به احداث سرویس های بهداشتی بیشتر، نسبت به پیگیری احداث سرویس بهداشتی و پارکینگ در اطراف بازار، قول مساعد داد. وی از پروژه احداث باغ ملی بیرجند با ۱۱ هکتار مساحت(مساحت میدان امام اصفهان ۹ هکتار است) به عنوان پروژه ای مهم و بزرگ نام برد و گفت: این پروژه به سرآمد و برند شهر بیرجند تبدیل خواهد شد و سعی خواهیم کرد در کوتاه ترین زمان ممکن به بهره برداری برسد.دکتر بهترین افزود: در گذشته، تغییر کاربری ها در کمیسیون ماده ۵ استانداری وقت با وجود مخالفت من به عنوان عضو شورای شهر انجام شد و این امر در این دوره شهرداری هم با وجود مخالفت من اتفاق افتاد با این تفاوت که ما در این موارد از دولت سیزدهم برای شهر، زمین معوض گرفته ایم که دریافت ۲۳ هکتار زمین از دولت در کمیسیون ماده ۵، ۱۰ هکتار زمین برای رفع نیاز ضروری و انکار ناپذیر شهر به احداث سایت اسکان اضطراری به ظرفیت ۱۰۰ هزار نفر و ۹۳ هکتار زمین در جاده شوشود برای احداث آرامستان جدید (با توجه به اینکه از آرامستان فعلی، فضای زیادی باقی نمانده و این اقدام باید ۱۵ سال پیش انجام می شد) از پیگیری های شهرداری در این زمینه بوده است.وی تصریح کرد: در حقیقت ما هم به دنبال دفاع از حقوق مردم هستیم اما راه تحقق آن، جبهه گرفتن نیست بلکه تعامل و همراهی است و شخص استاندار محترم و معاون محترم هماهنگی امور عمرانی استانداری نیز در این راستا بهترین تعامل و همراهی را دارند و تا کنون استانداری با هیچ یک از لایحه های شهرداری بیرجند، مخالفت نکرده است.به گفته وی، شهرداری بیرجند طی سال گذشته با همت مردم خوب و وفادار بیرجند، ۳ رتبه ملی کسب کرده و از جمله در پدافند غیرعامل بالاتر از تهران و همدان، به عنوان شهرداری برتر شناخته شدیم و شهروندان بیرجندی، لوح تقدیر را از دست سردار باقری بالاترین مقام نظامی کشور بعد از مقام معظم رهبری، دریافت کردند که افتخاری بزرگ برای بیرجند محسوب می شود.وی اضافه کرد: علاوه بر این، روسای دو فدراسیون بسکتبال و اسکیت، با حضور در بیرجند از اقدامات شهرداری در راستای بهسازی و توسعه امکانات و فضاهای ورزشی در این شهر قدردانی کردند و اینها بخشی از افتخاراتی است که در یکسال و نیم گذشته به همت مردم شریف، فهیم و قدرشناس بیرجند، کسب شده است
پنج خدمت فیزیوتراپی در خراسان جنوبی تحت پوشش بیمه قرار گرفت/۲
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: پنج کد خدمت فیزیوتراپی مشمول پوشش جدید بیمه سلامت شده است و مددجویان بهزیستی میتوانند در مراکز طرف قرارداد، این خدمات را دریافت کنند.
شهرام شیخانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ملاک بهرهمندی از فرانشیز بیمه خدمات توانبخشی در استان برخورداری از بیمه پایه سلامت، وجود معلولیت، داشتن کد فعال در سامانههای مددجویی سازمان بهزیستی و وجود قرارداد بین کلینیک توانپزشکی ارائه دهنده خدمت و سازمان بیمه سلامت است.
وی گفت: استفاده از دستگاه Magnetic Field Therapy برای توانبخشی اندامها ۱۰ جلسه در سال، استفاده از CPM یا لیزر کمتوان برای توانبخشی اندامها هر اندام ۲۰ جلسه در سال، استفاده از دستگاه ESWT با توان کم برای درمان دردهای اسکلتی – عضلانی و ترمیم بافت نرم به ازای هر ناحیه ۱۰ جلسه در سال از جمله پنج خدمت فیزیوتراپی است.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: استفاده از دستگاه لیزر پرتوان برای کاربردهای عصبی – اسکلتی – عضلانی برای هر ناحیه ۱۰ جلسه در سال و شتاب ارتعاش تمام بدن ۱۰ جلسه در سال نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
وی افزود: براساس تفاهمنامه منعقد بین سازمان بهزیستی و سازمان بیمه سلامت ایران در شهریور سال گذشته پوششهای بیمهای ویژه معلولان افزایش یافته و ۵۹ کد خدمت ویژه معلولان و جامعه هدف بهزیستی تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است که ۷۰ درصد هزینهها در بخش خصوصی و دولتی توسط بیمه پرداخت میشود.
شیخانی گفت: تاکنون ۱۲ هزار نفر در قالب ۱۴ هزار و ۲۴۲ نشان در سامانه ثبت شدهاند که دارای پوشش بیمهای معتبر در هر یک از اشکال بیمه ایرانیان، همگانی، روستایی و عشایری و سایر اقشار هستند.
وی عنوان کرد: این افراد در صورت نیاز به هر یک از خدمات توانبخشی و تجویز آن از سوی پزشک معالج میتوانند به کلینیکهای دارای مجوز از دانشگاه علوم پزشکی یا سازمان نظام پزشکی که با بیمه سلامت قرارداد دارند، مراجعه کرده و از فرانشیز در نظر گرفته شده معادل ۷۰ درصد تعرفه مصوب بخشهای ارائه دهنده خدمات مذکور اعم از دولتی، عمومی غیردولتی، خیریه و خصوصی استفاده کنند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی افزود: چهار هزار و ۳۲۳ معلول جسمی و حرکتی در سامانه بیمه سلامت نشاندار شدهاند و میتوانند از خدمات فیزیوتراپی تحت پوشش بیمه استفاده کنند.
وی گفت: ۳۳ مرکز فیزیوتراپی استان با بیمه سلامت قرارداد منعقد کردهاند که از این تعداد ۱۹ مرکز در بیرجند، چهار مرکز در قاینات، چهار مرکز در طبس، ۲ مرکز در فردوس و یک مرکز در نهبندان است.
شیخانی ادامه داد: در هر کدام از شهرستانهای درمیان و بشرویه نیز یک مرکز فیزیوتراپی با بیمه سلامت قرارداد دارند که معلولان برای خدمات مورد نیاز میتوانند مراجعه کنند.
به بهانه حضور استاندار در جمع کسبه
ساعاتی در شلوغی بازار بیرجند /۳
بازار مرکزی بیرجند همزمان با دهه تولید و تجارت میزبان استاندار خراسان جنوبی بود و در این بازدید ۲ ساعته ضمن دیدار چهره به چهره با جمعی از کسبه و مردم، پیگیری موارد مطرح شده در دستور کار مسوولان قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار ایرنا حوالی ساعت ۱۸ عصر شنبه سوم تیر نمایشگر دوربین داخل مغازه پارچه فروشی در داخل بازار بیرجند ازدحام جمعیت را نشان میدهد و استاندار به محض ورود پشت میز مغازه قرار میگیرد.
جواد قناعت که بازدیدهای میدانی و حضور در جمع مردم را در برنامه همیشگی خود دارد، ضمن خوش و بش کردن دست کاسب جوان را به گرمی میفشارد و جویای اوضاع و احوال بازار میشود.
مغازهدار ضمن ابراز خرسندی از این حضور میدانی مسوولان میگوید: مشکل اکثر کسبه در بازار مساله مالیات و افزایش اجارهبها در چند سال اخیر است.
قالیبافان ادامه میدهد: مالیات واقعا امان کسبه را در بازار بریده و نباید در سال جاری این قدر افزایش پیدا میکرد.
وی میگوید: چرا بیرجند با ۲۵۰ هزار نفر جمعیت با کلانشهرهای مشهد و تهران برای گرفتن مالیات یکسان دیده شود؟ مردم در پیروزی انقلاب و دفاع مقدس بیشترین نقش آفرینی را داشتهاند و مسئولان هم باید اهتمام جدی در حل مشکلات آنها داشته باشند.
لحظاتی بعد مرد میانسالی با در دست داشتن تعدادی اسناد و مدارک جلو میآید و از وضعیت نوسازی بازار بیرجند با نماینده عالی دولت در استان درد دل میکند.
آصف ضمن تشکر از حضور استاندار در جمع بازاریان میگوید: ۹۵ درصد مغازههای داخل بازار بیرجند عمر بالای ۵۰ سال دارند و خشت و گلی هستند.
وی ادامه میدهد: مغازهها از نظر امنیتی و زیبایی وضعیت مناسبی ندارند و نیاز است مشوقهایی در نظر گرفته شود تا بازار بیرجند نوسازی و بهسازی شود.
این کاسب با تجربه از استاندار خراسان جنوبی خواست نماینده خود را به بازار بیرجند بفرستد تا وضعیت نوسازی مغازهها به طور ویژه مورد بررسی قرار گیرد، راهکارها و مشوقهایی نیز برای نوسازی در نظر گرفته شود.
استاندار خراسان جنوبی هم مدیرکل دفتر فنی و عمرانی استانداری را مامور پیگیری این موضوع کرد.
آمدن استاندار به بازار در زمان کمی گوش به گوش میرسد و جمعیت زیادی در بیرون این مغازه پارچه فروشی به دنبال فرصتی هستند تا مسائل و مشکلات خود را مطرح کنند.
زن جوانی که از ابتدای حضورمان در بازار به دنبال فرصتی برای مطرح کردن مشکلات خود با استاندار است در میانه بازار رو بهروی نماینده عالی دولت قرار میگیرد و دغدغههای خود را که بیشتر از نوعی معیشت و مسکن است در میان میگذارد.
اظهارات وی برای پیگیری بعدی توسط عوامل استانداری ثبت میشود و لبخند رضایت و خرسندی بر لبانش مینشیند.
در این میان برخی افراد که نمیتوانند مسائل خود را چهره به چهره با استاندار در میان بگذارند، خواستههایشان را مکتوب تحویل مجموعه استانداری میدهند.
داخل مغازه خشکبار میشویم و مغازهدار میگوید: انتظار داریم نماینده عالی دولت در استان حضور بیشتری در بین کسبه و بازاریان داشته باشند.
استاندار خراسان جنوبی هم پاسخ میدهد: بازدیدهای سرزده به صورت مستمر از بازار استان داریم و امروز به مناسبت یکم تیر ماه روز اصناف به صورت رسمی از بازار بیرجند بازدید کردیم.
مغازههای عطاری، لباس فروشی، خشکبار و لوازم بهداشتی در ادامه مسیر مقصد مسوولان میشود و در هر یک از این واحدهای صنفی، استاندار ضمن اهدای گل به کسبه، دقایقی را پای صحبت آنان مینشیند
او با صبر و حوصله به صحبتها و مسائل بازاریان گوش میدهد و برای پیگیری موارد مطرح شده دستوراتی صادر میکند.
گرانی و تورم در بازار، افزایش اجاره بها، ساماندهی دستفروشان، افزایش مالیات، نوسازی مغازهها، افزایش بازرسیها و نظارت بر بازار، افزایش حضور میدانی مسوولان در بازار و سختگیریهای استاندارد از مهمترین مسائل و درخواستهای کسبه بود که در دیدار چهره به چهره با استاندار خراسان جنوبی مطرح شد.
بعد از این بازدید میدانی اذان مغرب مسیر بعدی را مشخص میکند و استاندار و هیات همراه برای اقامه نماز مغرب و عشا در مسجد الرسول (ص) بازار حضور مییابند.
اینجا هم تا زمان اقامه نماز جماعت عدهای اطراف استاندار جمع میشوند و از مسائل و دغدغههای خود میگویند.
البته مطرح کردن مسائل و مشکلات توسط مردم همچنان بعد از اقامه نماز و تا پای خودروی حامل مسئولان ادامه دارد.
پیگیری مشکلات اصناف به صورت ویژه
استاندار خراسان جنوبی در پایان این بازدید میدانی در جمع خبرنگاران گفت: مشکلات اصناف استان در جلسه تخصصی و موردی در محل استانداری به صورت ویژه بررسی و پیگیری میشود.
جواد قناعت افزود: امروز به مناسبت اول تیر روز اصناف از سطح بازار مرکزی بیرجند بازدیدی داشتیم و در این بازدید میدانی از نزدیک پای درد دل اصناف نشستیم.
وی اظهار داشت: مالیات، مساله مشترکی بود که توسط اغلب اصناف و بازاریان در این بازدید میدانی مطرح شد و یکسری مشکلات مربوط به دستگاههای کارتخوان است که این تراکنشها مربوط به فعالیتهای تجاری کسبه باشد یا نباشد، برای اصناف مالیات تعیین میشود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: این موضوع و دغدغه منطقی است و در این خصوص معاون اقتصادی استاندار با مدیرکل امور مالیاتی استان نشستهای تخصصی برگزار کردهاند تا با بررسی بیشتر موضوع، آنچه در اختیارات استان است همراهی و کمک لازم را با اصناف و کسبه داشته باشیم.
وی افزود: بخشی از موضوعات مطرح شده درخصوص مالیات مربوط به قوانین بالادستی است که همه اصناف کشور به صورت یکسان و واحد دیده میشود، برای پیگیری این مسایل تاکنون مکاتباتی با مرکز داشتهایم و مجدد هم پیگیری خواهیم کرد تا تجدید نظر صورت بگیرد.
قناعت گفت: گرانی، افزایش بازرسیها و اجارهبهای بالا از دیگر موضوعاتی بود که اصناف و کسبه در این بازدید مطرح کردند و روز یکشنبه نشست تخصصی و موردی با اصناف در محل استانداری خواهیم داشت تا مسائل و مشکلات آنان به صورت ویژه بررسی شود.
پدر شهید محمدرضا حکمت آسمانی شد/۲
پدر شهید محمدرضا حکمت به فرزند شهیدش پیوست.
حاج ابراهیم حکمت، پدر شهید محمدرضا حکمت در سن ۸۴ سالگی به علت کهولت سن درگذشت.
پیکر پدر شهید حکمت بر روی دستان مردم شهید پرور بیرجند تشییع و در بهشت متقین این شهر به خاک سپرده شد.
شهید محمدرضا حکمت در ۲۶ دی سال ۶۵ در عملیات کربلای ۵ در حالی که ۱۶ سال داشت، بر اثر اصابت ترکش به فیض شهادت نائل آمد.
۲ اثر طبیعی خراسان جنوبی ثبت ملی شد/۲
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: ۲ اثر طبیعی این استان در سه ماه اول امسال پس از طرح و تصویب در شورای ملی ثبت میراث طبیعی کشور در فهرست میراث ملی ثبت شد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی وحید بهفرنژاد افزود: جنگل دیودال در شهرستان زیرکوه و سایت فسیلی روستای ملوند طبس پس از بررسی نهایی در دفتر ثبت وزارت متبوع در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسید.
وی افزود: یکی از روشهای تثبیت شنهای روان و کاهش فرسایش بادی استفاده از روش بیولوژیکی است که مستلزم شناخت و معرفی گونههای مناسب قابل استقرار روی تپههای ماسهای است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: یکی از این گونههای گیاهی به عنوان گونهای شن دوست، «آمودندرون پرسیکام» یا در اصطلاح محلی دیودال است که با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر رویشگاهها، سازگاری اقلیمی بسیار خوبی دارند.
وی اظهار داشت: مساحت کل رویشگاه جنگلی ۱۳۶ هزار و ۳۱۹ هکتار است که بر تپههای شنی و ماسهای و در ۲ دشت آهنگران و کُریزان قرار گرفته و مساحت ۱۰۰ هکتار آن دارای پوشش مطلوب دیودال است.
بهفرنژاد گفت: از این پهنه محدودهای به مساحت ۷۶ هکتار که دارای پوشش متمرکز و ذخیرهگاه بوده، حفاظت شده است.
وی اضافه کرد: روستای ملوند طبس در ارتفاع هزار و ۳۰۰ متری از سطح دریا واقع شده و با توجه به اینکه در منطقه کوهستانی است یکی از خوش آب و هواترین مناطق ییلاقی شهرستان طبس به حساب میآید.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: فسیلهای مرجانی در دامنه شمالی کوه آسیاب در سنگهای آهکی بسیار سخت و متراکم رخنمون دارند، وجود طیف مختلفی از انواع مرجانها و عملکرد فرآیندهای فرسایش فیزیکی و شیمیایی منجر شده تا فسیلهای مرجان در برشهای مختلفی مشاهده شوند.
وی افزود: در حال حاضر این سایت فسیلی در بین مردم روستا شناخته شده است و این کلکسیون بسیار زیبا مورد توجه دانشآموزان، دانشجویان و زمینشناسان قرار دارد.
بهفرنژاد گفت: از لحاظ ساختاری ـ رسوبی سایت فسیلی روستای ملوند در شرق زون ایران مرکزی، بلوک طبس و قسمت شمال رشتهکوه شتری (رشتهکوه گسلیده ـ چینخورده شتری) قرار دارد و فسیلهای مرجان روستای ملوند متعلق به سازند آهکی اسفندیار به سن ژوراسیک پسین (۱۶۳ ـ ۱۵۰ میلیون سال قبل) هستند که در دامنه شمالی کوهی به نام آسیاب رخنمون یافتهاند.
وی افزود: این سازند دارای طیف مختلفی از انواع فسیلهای مرجان، دوکفهای، اسفنج، آمونیت و شکم پایان است.
سه هزار و ۲۱۸ اثر تاریخی و طبیعی در خراسان جنوبی شناسایی شده که از این تعداد تاکنون بیش از هزار اثر ثبت ملی شده و این استان دارای پنج اثر ثبت جهانی است.
وقوع زمین لرزه ۳.۱ ریشتری در عشق آباد طبس/۴
زلزله ۳.۱ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری زمین عشق آباد طبس را لرزاند.
این زمین لرزه ساعت ۱۷:۴۶ دقیقه روز یکشنبه در عمق ۱۰ کیلومتری شهر عشق آباد رخ داد.
آخوندی ،مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت : زلزله عشق آباد طبس هیچ گونه خسارتی نداشته است.
دهسلم خراسان جنوبی گرمترین ایستگاه کشور/۲
دهسلم خراسان جنوبی گرمترین ایستگاه کشور ثبت شد.
کارشناس هواشناسی استان گفت: در شب و روز گذشته دهسلم نهبندان خراسان جنوبی به همراه شهداد کرمان با ۴۹ درجه سانتیگراد بالای صفر، گرمترین ایستگاه های کشور ثبت شدند.
نخعی افزود : همچنین بیرجند بعد از اهواز با ۴۳ درجه سانتیگراد بالای صفر به عنوان دومین مرکز استان گرم کشور ثبت شد.
وی گفت: در شبانه روز گذشته سربیشه با ۱۹ درجه خنکترین ایستگاه استان بود.
نخعی با بیان اینکه دوشنبه و سه شنبه هفته جاری گاهی افزایش سرعت وزش باد سبب ایجاد گرد وخاک میشودگفت : در مرز شرقی و نقاطی از سرایان و شمال طبس نیز با احتمال طوفان گرد و خاک ایجاد خسارت نیز مورد انتظار است.
دمای هوا نیز در روزهای سه شنبه و چهارشنبه جاری کاهش دارد و از شدت گرمای هوا کاسته می شود.
یک کشته و ۳ زخمی در سانحه رانندگی محور “طبس-یزد”/۴
حادثه رانندگی در محور طبس – یزد یک کشته و ۳ زخمی بر جای گذاشت.
به گزارش امروز خراسان جنوبی رئیس پلیس راه استان گفت: در اثر برخورد سواری پراید با بدنه پل در کیلومتر ۶۵ محور”طبس- یزد” یک نفر کشته و ۳ نفر زخمی شدند.
سرهنگ علیرضا رضایی افزود: با اعلام مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع حادثه رانندگی در کیلومتر ۶۵ محور”طبس-یزد”، بلافاصله مأموران و نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند و مشاهده کردند یک سواری پراید از جاده خارج شده و با بدنه پل برخورد کرده که در اثر آن یک نفر از سرنشینان پراید جان خود را از دست داده و ۳ نفر مصدوم که با اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.
وی علت حادثه را بی توجهی راننده به جلو ناشی از خواب الودگی اعلام کرد و از تمامی رانندگان خواست ضمن رعایت قوانین و مقررات راهنمائی و رانندگی، از هر گونه عجله و شتاب بی مورد پرهیز کنند تا شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم.
محکومیت یک میلیارد و ۶۵۷ میلیون ریالی متهم قاچاق سوخت در بیرجند/۴
متهم قاچاق گازوئیل سوخت در بیرجند به پرداخت یک میلیارد و ۶۵۷ میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شد.
مدیر کل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی گفت: ماموران پلیس آگاهی مستقر در گردنه ثمن شاهی بیرجند هنگام کنترل خودروهای عبوری به یک دستگاه کامیون مشکوک شده که پس از توقف بازرسیهای لازم از آن انجام شد.
علی محدثی نژاد افزود: در بازدید از خودرو مقدار هزار و ۸۰۰ لیترگازوییل قاچاق کشف و متهم به همراه پرونده برای سیر مراحل قانونی به اداره کل تعزیرات حکومتی استان معرفی شد.
وی گفت: شعبه پس از احضار متهم و رسیدگیهای قانونی و احراز وقوع تخلف بر اساس مدارک و مستندات موجود در پرونده، وی را به استناد بند پ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا وارز علاوه بر ضبط سوختهای مکشوفه و وسایل ارتکاب تخلف به پرداخت جزای نقدی در حق دولت محکوم کرد.
دستگیری باند سارقان اماکن خصوصی در طبس/۴
فرمانده انتظامی طبس از دستگیری باند سارقان سابقه دار و حرفهای اماکن خصوصی و کشف ۲ فقره سرقت در این شهرستان خبر داد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی سرهنگ مریمی افزود : در پی وقوع سرقت از یک معدن خصوصی دراطراف طبس، تیم ویژه عملیاتی از جمله کارآگاهان پلیس آگاهی اقدامات پلیسی را برای شناسایی و دستگیری سارقان آغاز کردند.
وی افزود: کارآگاهان پس از چندین روز کار اطلاعاتی و تحقیقات نامحسوس، محل اختفای ۳ سارق سابقه دار را شناسایی و پس از هماهنگی با مقام قضائی، در یک عملیات غافلگیرانه متهمان را در مخفیگاهشان دستگیر کردند که در بازرسی از محل مقادیر زیادی از اموال مسروقه از داخل خودرو و مخفیگاه آنان کشف شد.
گشایش نمایشگاه صنایعدستی در نهبندان/۲
نمایشگاه صنایعدستی در نهبندان آغاز به کار کرد.
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان نهبندان با بیان اینکه این نمایشگاه با ظرفیت ۴۰ غرفه با حضور صنعتگر که هنرمندان استان و استانهای خراسان رضوی، قزوین اصفهان راهاندازی شده است، گفت: در این نمایشگاه در مجموع نیمی از غرفهها بهطور اختصاصی به عرضه و فروش مصنوعات و تولیدات هنرمندان صنایعدستی اختصاص داده شده است.
حسین شبانی گفت: این نمایشگاه به مدت ۸ روز در شیفت صبح ۹ الی ۱۳ و عصر ۱۶ الی ۲۲ در رشته های مختلف صنایعدستی فعال است.
مسئول میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان نهبندان افزود: سفال سنتی، چرم دستدوز، حوله بافی، سوزن دوزی دوزی، جاجیم، خراطی و سبدبافی، تراش سنگهای قیمتی، نمد مالی، زیورالات سنتی و… عمده رشتههای شرکتکننده در نمایشگاه هستند.
کشف ۳۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در نهبندان/۴
۳۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق و خارج از شبکه توزیع فرآوردههای نفتی از یک دستگاه تریلی در نهبندان کشف شد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی فرمانده انتظامی خراسان جنوبی گفت : ماموران ایستگاه بازرسی سهل اباد نهبندان در راستای اجرای طرح مبارزه با قاچاق سوخت، هنگام کنترل خودروهای عبوری به یک دستگاه تریلی نفت کش مشکوک شدند و برای بررسی بیشتر خودرو را متوقف کردند.
وی افزود : ماموران پس از هماهنگی با مقام قضائی در بازرسی از تریلی، مقدار ۳۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق و خارج از شبکه توزیع فراوردهای نفتی کشف کردند.
فرمانده انتظامی استان خراسان جنوبی گفت : مأموران در این خصوص یک دستگاه تریلی را توقیف و یک نفر متهم را دستگیر که به همراه پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.
کیفیت هوای ۳ شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت ناسالم/۲
کیفیت هوای۳ شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت ناسالم قرار دارد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: بر اساس شاخص لحظهای، هم اکنون وضعیت کیفیت هوای شهرستان بیرجند با شاخص۱۴۳ در شرایط ناسالم قرار دارد.
حاتمی افزود : همچنین بر اساس شاخص لحظهای شهرستان زیرکوه با شاخص ۱۰۲ و شهرستان سرایان با شاخص ۱۴۱ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفتند.
وی با اشاره به کیفیت هوا در این شهرستان افزود : در هنگام آلودگی همه افراد جامعه و به طور ویژه سالمندان، کودکان و افراد دارای بیماریهای قلبی و عروقی و تنفسی از تردد غیر ضرور در فضای باز خودداری کنند.
کشف ۱۳ هزار و ۸۰۰ عدد قرص روانگردان در” سربیشه”/۴
فرمانده انتظامی شهرستان “سربیشه” گفت: مأموران انتظامی در بازرسی از یک سواری پژو پارس ۱۳ هزار و ۸۰۰ عدد قرص روانگردان کشف کردند به گزارش امروز خراسان جنوبی، سرهنگ”محمورضا صالحی” اظهار داشت: مأموران انتظامی شهرستان”سربیشه” هنگام کنترل خودروهای عبوری در محورهای مواصلاتی به یک سواری پژو پارس مشکوک شدند و خودرو را جهت بررسی بیشتر متوقف کردند. وی افزود: مأموران پس از هماهنگی با مقام قضائی در بازرسی از پژو پارس، ۱۳ هزار و ۸۰۰ عدد قرص روانگردان که داخل خودرو جاساز شده بود کشف کردند که ارزش ریالی قرص های قاچاق کشف شده بنا بر نظریه کارشناسان مربوطه بالغ بر ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برآورد شد.
قاتل فراری در خراسان جنوبی پس از هفت ماه دستگیر شد/۴
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی گفت: قاتل فراری و تحت تعقیب پس از هفت ماه متواری بودن دستگیر شد و به قتل اعتراف کرد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، سرهنگ کاظم صادقی در تشریح این خبر اظهار داشت: در پی وقوع قتل مرد ۲۱ ساله با سلاح شکاری در یکی از روستاهای شهرستان قاینات در آذر سال ۱۴۰۱ و متواری شدن قاتل، موضوع در دستور کار کارآگاهان پلیس آگاهی استان و شهرستان قاینات قرار گرفت.
وی با اشاره به شناسایی هویت قاتل در همان روزهای ابتدایی وقوع قتل افزود: در تحقیقات اولیه مشخص شد قاتل پس از ارتکاب جرم به یکی از استانهای همجوار گریخته است و هیچ گونه خبری از وی در دست نیست.
رئیس پلیس آگاهی خراسان جنوبی گفت: کارآگاهان پلیس آگاهی استان با انجام اقدامات فنی و کار اطلاعاتی و بهرهگیری از روشهای نوین پلیسی موفق شدند محل اختفای قاتل را شناسایی و با هماهنگی قضایی متهم را پس از هفت ماه در حالی که با خودروی کامیونت قصد فرار مجدد به مکان نامعلومی داشت در محور زاهدان به بیرجند در یک عملیات منسجم و غافلگیرانه دستگیر کنند.
وی افزود: متهم در بازجوییهای اولیه منکر هر گونه ارتکاب جرم شد ولی در ادامه با مواجهه اسناد و مستندات پلیسی بهناچار لب به اعتراف گشود و به قتل اعتراف کرد.
سرهنگ صادقی بیان کرد: متهم دستگیر شده پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد.
گذر از تابستان بدون تنش آبی با تمهیدات مدیران آب استان و همراهی مردم
تنش شدید منابع آبی در خراسان جنوبی
کاهش ۲۴ درصدی ابدهی دشت های خراسان جنوبی/رپرتاژ
امروز خراسان جنوبی – حمیدی
نشست خبری مدیران عامل شرکت آب و فاضلاب و آب منطقهای خراسان جنوبی با حضور نمایندگان رسانه های استان به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب برگزار شد.مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به کاهش ۳۱میلی متری بارندگی در استان نسبت به میانگین بلندمدت و افت ۲۶ سانتی متری افت مخازن زیرزمینی به صورت سالانه گفت: ما شاهد کاهش ۲۴ درصدی آبدهی دشت های استان هستیم.مهندس مهدی دوستی از نیاز استان به تامین ۲۵۰ لیتر در ثانیه به افزایش ظرفیت تأمین آب در استان خبر داد و گفت: میزان نیاز به تامین آب در زمان پیک مصرف در استان ما ۳۸ درصد است که از نرم کشوری که ۲۵ درصد است بالاتر قرار دارد.وی با بیان اینکه ۸۸ درصد مصارف در بخش کشاورزی، ۳ درصد در بخش صنعت و ۹ درصد در بخش شرب مصرف می شود، به تامین آب استان از طریق ۳۸۴ حلقه چاه اشاره کرد و گفت: ۲۵ میلیون مترمکعب آب شیرین سازی می شود که ۷ درصد نیاز اضطراری به افزایش ظرفیت شیرین سازی در استان داریم.
۴۱ درصد آب بودن درآمد شرکت آبفای استان
مهندس دوستی آمار آب بدون درآمد شرکت را ۴۱ درصد عنوان کرد و افزود: از این میزان ۲۷.۵ درصد مربوط به هدررفت واقعی آب است در حالی که میانگین کشور در این بخش ۲۳ درصد می باشد.وی ادامه داد: در حال حاضر از ۱۲ هزار کیلومتر از خطوط انتقال و توزیع ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر دچار فرسودگی هستند که از این میزان ۴۵۰ کیلومتر دچار تعدد اتفاق است و اولویت اول برای اصلاح شبکه می باشد.
۶۰۰۰انشعاب غیر مجاز آب در استان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از پیش بینی وجود ۶۰۰۰ انشعاب غیرمجاز و مصرف خبر داد و یادآور شد: ۱۳ میلیون مترمکعب آب مربوط به مصارف غیرمجاز است.مهندس دوستی تصریح کرد: از ۱۷۶۹ روستای استان ۱۱۰۰ روستا شبکه آبرسانی دارند که ۴۵۰ روستا با ۲۸ تانکر آبرسانی می شود ۲۸۴ روستا فاقد تاسیسات آبرسانی است و ۱۰۹ روستا دارای تنش آبی در فصل گرم سال می باشد که آبرسانی سیار می شود.وی از عقد دو قرارداد با قرارگاه جهاد آبرسانی امام حسن مجتبی (ع) از سال ۱۴۰۰ خبر داد و یادآور شد: در قرارداد اول با ۲۵۶ میلیارد تومان ۱۱۰ روستا و در قرارداد دوم با ۶۵۰ میلیارد تومان ۴۵۰ روستا آبرسانی می شوند که بر اساس برنامه تا ۱۴۰۴ کلیه روستاهای بالای ۲۰ خانوار آبرسانی می شوند.مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از وجود ۵ شهر بیرجند، آرین شهر، قاین، فردوس و طبس در وضعیت تنش آبی خبر داد و گفت: برای تامین آب بیرجند ۲ حلقه چاه جدید حفر شده و چندین حلقه چاه نیز مهندسی مجدد انجام شده است.
اجرای ۲۲ پروژه تنش آبی آبرسانی اضطراری در استان
وی از اجرای ۲۲ پروژه تنش آبی آبرسانی اضطراری در استان خبر داد و گفت: ۴۶ هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب در حال ساخت داریم.مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از شناسایی ۱۰۰ انشعاب غیرمجاز از ابتدای سال تا کنون خبر داد و ادامه داد: این آمار در سال گذشته ۱۸۸ مورد بوده است.
پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه فاضلاب بیرجند
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی نیز در این جلسه به بیان اقدامات شرکت برای توسعه پروژه فاضلاب در سطح استان اشاره کرد و از اجرای پروژه فاضلاب در ۴ شهر بیرجند، فردوس، سربیشه و قاین خبر داد.مهندس هاشم آبادی به پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه فاضلاب بیرجند اشاره کرد و افزود: در قاین اجرای شبکه های جمع آوری فاضلاب در ماه جاری آغاز می شود.وی ادامه داد: پروژه فاضلاب فردوس نیز ۳۲ درصد پیشرفت دارد همچنین پروژه مذکور در سربیشه نیز پیشرفت ۷۰ درصدی دارد و ساخت تصفیه خانه نیز به سرمایهگذار واگذار شده است.مهندس هاشم آبادی از اجرای ۳۵ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب در استان در سال گذشته خبر داد و گفت: از این میزان ۱۵ کیلومتر در بیرجند اجرا شده و از این میزان ۷ کیلومتر مربوط به مهرشهر است.وی با بیان اینکه ۶ کیلومتر از شبکه جمع آوری ۶۴ کیلومتری مهرشهر باقی مانده است، افزود: میران باقیمانده تا پایان سال به اتمام می رسد.
کمبود شدید منایع آبی در کشور
عضو هیات مدیره شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی هم در ادامه با بیان اینکه در کل کشور بخصوص در نواحی شرقی با کمبود شدید منابع آبی مواجه هستیم، متوسط بارندگی در کشور را یک سوم متوسط جهانی اعلام کرد که این نرم در خراسان جنوبی نصف متوسط کشوری است.
تنش آبی در منابع آب زیر زمینی
مهندس سروری با بیان اینکه در حال حاضر به دلیل اضافه برداشت زیاد، منابع آب زیرزمینی استان به مرحله تنش آبی رسیده بر مدیریت مصرف آب در استان تاکید کرد و افزود:بر اساس استاندارد جهانی ما باید کمتراز ۴۰ درصد آب منابع زیر زمینی را استفاده
فوتبال حرفه ای خراسان جنوبی، هر سال دریغ از پارسال!/۷
امروز خراسان جنوبی-سید حسین حسینی-
« هیچ حمایتی نیست…به هیچ وجه شرایط ما با دیگرحریفان قابل مقایسه نیست… مانده ایم با بدهی های زیاد به این و آن …کلی از جیب خودمان هزینه کرده ایم…کمک که نمی کنند، کارشکنی هم می کنند. این طور باشد، ادامه نمی دهیم..» این ها دغدغه هایی است که کم و بیش هر ساله از سوی نمایندگان مختلف استان در هنگام حضور در لیگ های حرفه ای از جمله فوتبال مطرح است. مشکلاتی که حل آن هماهنگی و همکاری همه جانبه ای را طلب می کند.
حدود سال ۹۰ بود که در مصاحبه با کفاشیان رئیس وقت فدراسیون فوتبال به عنوان اولین سوال پرسیدم:« آیا استانی عقب مانده تر از خراسان جنوبی در فوتبال وجود دارد؟» او بعد ازمکثی کوتاه که نشان از غیر قابل انتظار بودن این سوال برای او داشت گفت: بله یکی دو استان هستند که همین لیگ سه را هم ندارند! و حالا در سال ۴۰۲ ماییم و فوتبالی که همان لیگ سه هم اگر هم باشد، یک حضور نصف و نیمه است.
لیگ سه نصف و نیمه!
فوتبال حرفه ای استان طی سال های گذشته درخوشبینانه ترین حالت درجا زده است. آن گونه که ما در پایین ترین لیگ کشور یعنی لیگ سه که قهرمان مسابقات هر استان می تواند در این رقابت ها شرکت کند، هر سال به طور دست وپا شکسته دارای یک نماینده هستیم. حضوری که کمتر اتفاق افتاده تا روزهای پایانی لیگ، با قدرت ادامه داشته باشد. نمایندگانی که بدون هیچ حمایت استانی، به رقابت با حریفانی می پردازند که در نوع و میزان امکانات به هیچ وجه با آن ها قابل مقایسه نیستند. برای مثال در حالی که ما برای حضور درلیگ سه اسیر مشکلات فراوان هستیم، خراسان شمالی چند سالی است که علاوه بر حضور در لیگ سه، با حمایت همه جانبه مسئولان استان به ویژه استانداری- که در خراسان جنوبی نبود این حمایت به شدت به چشم می خورد- دارای یک تیم در لیگ ۲ فوتبال است . با این وضعیت می توان گفت ما در فوتبال حرفه ای اگر آخرین استان نباشیم، جزو آخرین ها هستیم!.
بدون حمایت استانداری غیر ممکن است
اما امسال وضعیت به چه گونه است؟ وآیا می توان به بهبود این اوضاع امیدوار بود؟
دبیر هیئت فوتبال استان، با بیان این که رقابت های قهرمانی فوتبال استان در رده بزرگسالان با حضور ۱۰ تیم در تیر ماه برگزار می شود، می گوید: تیم قهرمان مانند سال های گذشته به عنوان نماینده استان در رقابت های لیگ سه حضور می یابد.
اما نکته ی قابل تاملی که «مهران پور» اضافه می کند این است :« البته در جلسه ای که با تیم ها داشتیم، عنوان شد که هر تیمی که آمادگی حضور در لیگ سه را دارد، اعلام آمادگی کند ولی هیچ کس اعلام آمادگی نکرد!»
تازیانه اختلاف هیئت و اداره کل بر پیکر نحیف فوتبال استان!
اما آن چه که در ادامه گزارش به تدریج خود را آشکار می کند، اختلاف بین هیئت فوتبال و اداره کل ورزش و جوانان است، اختلاف هایی که در گزارش مربوط به مدارس فوتبال هم به چشم می خورد. مسئله ای که به طور قطع و به خصوص به بخش حرفه ای فوتبال ضربه وارد می کند. چرا که اتفاق های بزرگ فوتبالی مانند حضور قدرتمند در لیگ ها که به هزینه ای زیادی نیاز دارد، بدون حمایت های همه جانبه استانی تقریبا غیر ممکن است..
«مهران پور» که خود سابقه معاونت ورزشی اداره کل را هم در کارنامه دارد، با اشاره به شرایط حاضر می گوید: در اداره کل هنوز ما معاون ورزشی که به امور هیئت ها رسیدگی کند نداریم. جایگاه هیئت ها به خوبی مشخص نیست.!
رئیس هیئت فوتبال: فاصله زیادی با جایگاه استاندارد کشور داریم!
به سراغ رئیس هیئت فوتبال می روم برای اولین سوال از او می پرسم، فارغ از این که چه کسی مقصر است، جایگاه ما در فوتبال حرفه ای کشور کجاست؟ چه قدر با استان های مشابه فاصله داریم؟ «حسن قهوه چی» که خود از پیشکسوتان این رشته است با اذعان به مشکلات فوتبال در بخش حرفه ای می گوید: واقعیت آن است که ما فاصله زیادی با جایگاه استاندارد فوتبال حرفه ای کشور داریم. چون تنها هستیم و چه حمایتی در استان از تیم های شرکت کننده در لیگ ها نمی شود. در حال حاضر یک نماینده استان برای شرکت در لیگ سه حداقل به یک میلیارد تومان برای هزینه های جاری خود نیاز دارد. ۳۰۰ میلیون تومان فقط هزینه ورودی و لباس می شود. کدام باشگاه ما این توان را دارد؟
بر خلاف دیگر استان ها از حمایت استانداری محرومیم
وی می افزاید: در همه استان های که در فوتبال حرفه ای کشور نقش دارند، همه مسئولان استان به ویژه استانداری از آن ها حمایت می کنند. برای مثال در خراسان شمالی چند سال قبل یک تیم لیگ دو توسط استانداری خریده شد، اما ما در این جا از این حمایت ها محروم هستیم. در این جا احتیاج به خرید امتیاز نیست و می توانیم امتیاز لیگ دو را از فدراسیون بگیریم و این یعنی این که یک پله از آن ها جلو هستیم ولی برای حضور در لیگ کسی نیست که حمایت کند.!
به گفته «قهوه چی» امتیاز مرحله اول لیگ سه، دو میلیارد تا دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و امتیاز مرحله دوم لیگ سه بین ۴ تا ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد.
او با بیان این که مشکل ما نبود حامی مالی است، تصریح می کند: با رئیس فدراسیون صحبت کردیم برای اهدای یک امتیاز لیگ دو برای خراسان جنوبی که قیمت آن بین ۸ تا ۱۰ میلیارد تومان است. و در این خصوص پی گیر هستیم . ولی متاسفانه حامی مالی برای این مورد نداریم.
از «قهوه چی» می پرسم اگر همانند سال های گذشته حامی مالی نبود ، سرنوشت این امتیاز اهدایی چه می شود؟ که پاسخ می دهد: حقیقتش پیشنهاد داده ایم که امتیاز لیگ دو به همراه اجازه فروش آن را به ما بدهند تا به کمک آن بتوانیم در دیگر بخش ها هزینه کنیم.
شرکت در مسابقات با وجود همه مشکلات
وی می افزاید: با این وجود از سال ۹۶ به این سو با وجود همه مشکلات در همه رده های سنی در مسابقات منطقه ای وکشوری حضور داشته ایم که جا دارد از باشگاه هایی که طی این مدت با وجود همه سختی پای دراین راه گذاشته اند قدردانی کنم.
وی ادامه می دهد: تقویم اجرایی هیئت به همه شهرستان ها رفته .در بخش مسابقات کشوری از ابتدای امسال دو میزبانی کشوری در رده سنی امید و بزرگسالان داشیتم.
به گفته وی در دهه اول تیر ماه در رده سنی نونهالان تیم مبلمان هنر فردوس، . و در رده نوجوانان کویر آریای بشرویه میزبان رقیبان کشوری هستند.
وی در اشاره به اقدامات انجام شده در امور آموزشی هم عنوان می کند: اول سال داوری فوتسال نهبندان را برگزار کردیم، داوری درجه سه فوتبال فردوس را در پیش داریم. درجه دی مربی گری را در بیرجند و طبس داریم این ها همه با مدرسان بومی برگزار می شود.
تقاضای جلسه با سرپرست اداره کل کردیم، پاسخی به ما داده نشد!
«قهوه چی» با اشاره به لزوم حمایت اداره کل ورزش و جوانان عنوان می کند: در ابتدا دیداری با سرپرست اداره کل ورزش و جوانان داشتیم ولی برای امور مهمی مانند مدارس فوتبال، حضور در لیگ و دیگر موارد مهم چندی است که درخواست دیدار داشته ایم که تا این لحظه پاسخی نه به من نه به دیبر و نه نایب رئیس هیئت داده نشده است.
وی در مورد میزان کمک های اداره کل و فدراسیون هم می گوید: فدراسیون در سال گذشته کمک هایی به ما کرده ولی در سال جاری تا این لحظه با وجود نامه هایی که زدیم، هیچ کمکی صورت نگرفته است. اداره کل هم از ۴ سال گذشته یک ریال به ما کمک نکرده است.
«قهوه چی» در اشاره به نبود حمایت استانداری از ورزش به ویژه قهرمانی خاطر نشان می کند: هر چند از سوی استاندار تا کنون دو جلسه با حضور فعالان ورزشی گرفته شده است، و قول هایی هم داده اند ولی متاسفانه نه پارسال و نه امسال تصمیمات از همان جلسه بیرون نیامده است!
اداره کل ورزش و جوانان باز هم پاسخ نداد!
در ادامه با این پرسش ها به سراغ اداره کل ورزش و جوانان رفتیم، ولی با وجود پی گیری های انجام شده و تاخیر دو روزه در چاپ، همانند گزارش ژمیناسیتک، پاسخی از سوی اداره کل داده نشد.
۱-مسئولان هیات فوتبال مدعی هستند که برای امور مهم مانند مدارس فوتبال، برگزاری مسابقات، شرکت در لیگ و .. بارها درخواست ملاقات با سرپرست اداره کل داشته اند ولی پاسخی نگرفته اند. در صورت امکان در این خصوص توضیح داده شود.
۲-با توجه به این که یکی از مهم ترین مشکلات هیات های ورزشی از جمله فوتبال نبود حامی مالی است وبا توجه به نقش کلیدی که استانداری در این خصوص می تواند داشته باشد، آیا دیداری در این خصوص با استاندار محترم صورت گرفته یا نه؟ و آیا برنامه ای در این خصوص برای آینده وجود دارد؟
۳-در مجموع همکاری هیات فوتبال استان و شهرستان ها را با اداره کل و ادارات شهرستان ها چطور ارزیابی می کنید؟
۴-میزان کمک اداره کل به هیات استان در سال جاری چه میزان بوده است.
ماجرای تعطیلی موزه فسیل بیرجند/در خانه بی بی مرادی بسته شد/ گزارش پایین صفحه
تعطیلی موزه تاریخ طبیعی و فسیل های بیرجند در خانه بی بی مرادی زخم دیگری بر پیکر میراث فرهنگی خراسان جنوبی وارد کرد.
به گزارش مهر یکی از خانههای تاریخی شهر بیرجند که در کنار سایر خانههای تاریخی چون خانه پردلی، خانه فروتنی، خانه مرحوم آیت الله هادوی، خانه آراسته و … به نوعی زینت بخش بافت تاریخی شهر هستند، خانه تاریخی بی بی مرادی است.
خانه بیبی مرادی یکی از آثار ملی ثبت شده ایران در بیرجند است که قدمت آن مربوط به قاجاریه برمیگردد و در تاریخ ۱۳۸۵/۱۲/۰۶ به شماره ثبت ۱۷۳۸۹ در مجموعه آثار تاریخی ایران ثبت شده است.
نشانی این اثر ملی ثبت شده خیابان منتظری ۱۲، پلاک ۲۲ است. خانهای با معماری بسیار ارزنده که استفاده درست از آن میتواند در جذب گردشگر به بیرجند نقش آفرین باشد.
تعطیلی موزه فسیل در بیرجند
تا چندی پیش این خانه موزه تاریخ طبیعی و فسیل شهرستان خراسان جنوبی بود و فسیلهای با قدمت ۴۵۰- تا ۵۰۰ میلیون سال در آن نگهداری میشد ولی مدتی است این موزه تعطیل و فسیلها از آن مکان جمعآوری شده است.
با این اتفاق سوالی در ذهن شهروندان علاقمند به میراث فرهنگی به وجود آمده است که چه آیندهای در انتظار خانه بی بی مرادی است؟ آیا قرار است مانند خانه مرحوم هادوی تبدیل به یک مکان اداری شود؟ و از طرف دیگر تکلیف آن فسیلهای ارزشمند چه میشود.
طرح چند سٰٰوال برای چرایی تعطیلی موزه
هادی شاه وردی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر درباره تعطیلی موزه تاریخ طبیعی و فسیل بیرجند اظهار کرد: در وهله نخست باید این سوال را مطرح کرد که آیا متولی این مجموعه مجوز موزه داشته است یا خیر؟
وی ادامه داد: سوال دیگر ما این است که آیا متولی موزه علوم طبیعی و فسیل بیرجند در طول سال درب خانه بی بی مرادی را برای بازدید علاقمندان باز داشته است یا خیر که بررسیها و گزارشها نشان میدهد که ایشان به دلیل نداشتن نیرو حتی در مواقع ضروری درب خانه بی بی مرادی که موزه در آنجا قرار داشته را باز نمیکردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: نکته دیگر اینکه ما به ایشان برای موزه تاریخ علوم طبیعی و فسیل مکان دیگری در باغ و عمارت رحیم آباد را پیشنهاد دادیم که ایشان هنوز به این درخواست ما پاسخ ندادهاند در حالی که باغ رحیم آباد از جاذبههای گردشگری بیرجند است.
شاه وردی افزود: ما به زحمات آقای جمهوری در زمینه جمع آوری فسیلها و اقدامات ارزشمندی که در این زمینه انجام دادهاند واقف هستیم ولی در مورد قضاوت برای بسته شدن مجموع موزه باید این موارد را در نظر گرفت.
خانه بی بی مرادی اکنون کتابخانه میراث بیرجند است
وی یادآور شد: خانه بی بی مرادی اکنون محل کتابخانه اداره شهرستان بیرجند است و امکان بازدید با هماهنگی این اداره میسر است.
اما محمد جمهوری متولی موزه تاریخ طبیعی و فسیل بیرجند در گفت و گو با مهر اظهار کرد: این موزه در محل خانه بی بی مرادی بود که تعداد زیادی فسیل که قدمت برخی از آنها به حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون سال قبل برمیگردد در آن نگهداری میشد.
وی بیان کرد: تا چند سال قبل مشکلی خاصی وجود نداشت ولی در مقطعی بدون دلیل خاص گفتند موزه باید تعطیل و اینجا تبدیل به کتابخانه اداره میراث فرهنگی شهرستان بیرجند شود.
قدر موزه فسیلها دانسته نشد
این معلم بازنشسته ادامه داد: این موزه بسیار ارزشمند و فرا ملی بود که متأسفانه قدر آن دانسته نشد در حالی که در بسیاری از شهرها چون خراسان رضوی موزههای بسیار شکیل و زیبایی را برای نگهداری از فسیلها دارند.
جمهوری که حدود ۴۰ سال از عمر خود را برای جمعآوری از فسیلها اختصاص داده است، یادآور شد: میراث فرهنگی بعد از تعطیلی موزه در خانه بی بی مرادی مکانی در باغ و عمارت رحیم آباد را برای موزه پیشنهاد داد که واقعاً در شأن یک موزه و آن فسیلهای ارزشمند نبود.
مکان پیشنهادی میراث در شأن موزه نبود
وی با تأکید بر اینکه ما اصرار داریم که ویترین موزه باید زیبا باشد، یادآور شد: خود باغ و عمارت رحیم آباد ارزشمند است اما اتاقهایی که در آن عمارت برای نگهداری فسیلها و موزه به ما پیشنهاد دادند مطلوب و پسندیده نبود.
جمهوری یادآور شد: نکته دیگر اینکه خانه بی بی مرادی در نزدیکی دو موزه دیگر چون موزه عروسکها و موزه منسوجات طبیعی است و به طور طبیعی بودن این سه موزه در کنار هم به حضور گردشگر در موزه ما کمک میکرد.
متولی موزه علوم طبیعی و فسیلهای بیرجند گفت: در مورد مجوز موزه نیز ما مراحل متعددی را پشت سر گذاشتیم و تنها یک مرحله باقی مانده بود که به نظرم همه این موارد تنها بهانه برای تعطیلی موزه است چرا که مگر غیر این است که خود میراث باید مجوز را به ما بدهد.
نگرانی دغدغه مندان حوزه میراث فرهنگی
در این میان آنچه مسلم است در این چالش آنچه زیان میبیند موضوع گردشگری و میراث فرهنگی خراسان جنوبی است چرا که به خانههای تاریخی بسته شده بیرجند یک مورد دیگر اضافه شده و از طرف دیگر موزه فسیلها که با همراهی و رایزنی بیشتر میتوانست استمرار داشته باشد نیز تعطیل شد.
شکی نیست که در شهر بیرجند خانه فروتنی و پردلی که اکنون موزه عروسکها و موزه لباس و منسوجات سنتی خراسان جنوبی در آن قرار دارد نمونههای موفقی از استفاده از خانههای تاریخی است که در طول سال نیز به راحتی امکان بازدید از آن وجود دارد.
همچنین خانه تاریخی اعتمادی نیا که اکنون مرکز تخصصی صنایع دستی و توبافی شده است نیز نمونه موفق دیگری از استفاده از خانههای تاریخی است که هر سه این مورد با مدیریت سه بانوی توانمند خراسان جنوبی فعالیت میکند.
امید است که برای خانه بی بی مرادی نیز چنین اتفاق شیرینی در آینده نه چندان دور رقم بخورد.
خبرگزاری مهر همچنان که در گزارشهایی دیگر چون «خانه تاریخی هادوی در حصار قراردادهای اداری / میراثی که ناشناخته ماند» به بررسی وضعیت خانههای تاریخی بیرجند پرداخته است در راستای رسالت رسانهای خود همچنان وضعیت خانههای تاریخی شهر که هویت بیرجند محسوب میشود را پیگیری خواهد کرد.
اخبار زیر برای رپرتاژ پیگیری شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، عباسعلی رضاپور امروز یکشنبه (۴ تیر) در نشست خبری تکریم ملی چهره ماندگار صنعت استان با بیان اینکه دانشگاه صنعتی بیرجند تنها دانشگاه صنعتی شرق کشور است که وظیفه تعلیم و تربیت نیروی متخصص صنعت در شرق کشور را بر عهدا دارد، گفت: این دانشگاه در سال ۸۶ تاسیس شده است و در این ۱۵ سال روند رو به رشد مناسبی داشته و اکنون پیشرفت آن آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۰ عضو هیات علمی و سه دانشکده و ۱۰ رشته مهندسی پر تقاضا در سطح دانشگاه فعال است، گفت: دانشگاه صنعتی بیرجند ظرفیت همکاری و کمک به حل مسائل بخش صنعت در استان را دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه امسال هدفگذاری دانشگاه براساس دانشگاه نسل چهار صورت گرفته است، افزود: دانشگاه صنعتی ارتباط خود را با صنایع استان بیشتر کرده است و از جمله آن می توان به ترویج فرهنگ کارآفرینی و صنعت با بازدید بیش از ۶۰ واحد تولیدی خرد و کلان اشاره کرد.
رضاپور با اشاره به اینکه اشتغال پایدار و امیدافرین یکی از ملاک های انتخاب الگوی برتر صنعت در استان بوده است، ادامه داد: مراسم تکریم ملی الگوی برتر صنعت در خراسان جنوبی، ۱۰ تیرماه امسال با حضور مسئولان کشوری در فرهنگ سرای شهرداری برگزار می شود.
وی معرفی الگوهای کارآفرین و صنعتی را از اهمیت بالا برخودار دانست و گفت: برگزاری این مراسم باعث خواهد شد که این فرهنگ در دانشگاه صنعتی بیرجند ادامه داشته باشد و تکریم ادواری سرامدان صنعت را با همکاری بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه صنعتی بیرجند برگزار کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با بیان اینکه در ادامه با اشاره به طرح بورسیه صنعتی دانشجویان نخبه دانشگاه صنعتی بیرجند، گفت: این طرح از سیاست های دانشگاه است و تاکنون اقدامات زیادی در این خصوص صورت گرفته است.
رضاپور با تاکید بر اینکه سیاست وزارت علوم تغییر کرده و رشته هایی که متقاضی نداشته باشد حذف میشوند و به رشته های پر تقاضا کد خواهند داد، خاطرنشان کرد: رشته هایی که ظرفیت جذب دانشجو به شکل بورسیه را نداشته باشند، کم کم به سمت حذف شدن خواهند رفت.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند در طرح احیاگران واحدهای صنعتی مشارکت دارند که اینها در حل مسائل واحدهای صنعتی استان ورود کردند، گفت: از هر گروه آموزشی چند استاد در چند واحد خبره صنعتی درگیرند.
رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با اشاره به اینکه همچنین ۲۵ تفاهم نامه با واحدهای صنعتی در استان منعقد شده است، یادآور شد: نگهداشتن نخبگان در داخل استان مهمترین ویژگی طرح جذب بورسیه صنعتی است که این ظرفیت برای دانش آموزان نخبه استان ایجاد شده است.
رضاپور با بیان اینکه در این طرح ۲۸صنعت برجسته و مهم استان به صورت رسمی دعوت به مشارکت شدند، خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۵ شرکت صنعتی برجسته در طرح شرکت کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمدمهدی ایزدخواه امروز یکشنبه (۴ تیر) در نشست خبری تکریم ملی چهره ماندگار صنعت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از برنامه های بنیاد ملی نخبگان تکریم نخبگان و کارآفرینان برتر و استفاده از تجربه آنها است، اظهار کرد: باید برای جوانان و دانشجویان الگوهای ملی برتر را معرفی کنیم، یکی از افراد موفق و تاثیرگذار در کارآفرینی استان «سید محمدحسین زینلی» رئیس کارخانه کویرتایر بیرجند است که به عنوان چهره ماندگار صنعت استان معرفی و تکریم خواهد شد.
وی با بیان اینکه ارتقای منزلت اجتماعی و مهارت های حرفه ای جامعه نخبگانی از برنامه های بنیاد نخبگان است، افزود: رمز موفقیت کارآفرینان برتر استان باید برای جوانان و دانشجویان در جامعه بیان شود.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی، استفاده از توان مردمی، پشتکار و تلاش فراوان، نوآوری و اهمیت به نخبگان را از خصوصیات چهره ماندگار صنعت خراسان جنوبی عنوان کرد و گفت: این مراسم با همکاری دانشگاه صنعتی بیرجند در روز دهم تیرماه همزمان با روز صنعت و معدن در فرهنگسرای شهر بیرجند برگزار میشود.
ایزدخواه با اشاره به اینکه اعتماد به نفس ملی و اراده قاطع برای رسیدن به موفقیت از ملاک های انتخاب چهره ماندگار صنعت است، اظهارداشت: لذا کسانی که با اعتماد به نفس برای رسیدن به اهداف قاطع تلاش کردند را باید تکریم کرد.
وی با بیان اینکه برخی افراد در چارچوب منافع ملی در در زمینه کارآفرینی و اشتغال در کشور پرتلاش بودند اما شناخته شده نیستند که باید اینها به جامعه معرفی شود، گفت: نقش رئیس شرکت کویر تایر استان در تولید ناخالص داخلی استان و اعتقاد به توان داخلی استان برجسته است.
ایزدخواه گفت: ایجاد امید و امیدافرینی در جامعه یکیاز اهداف برگزاری این مراسم است.
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی:
هزار و ۲۰۰ زندانی در خراسان جنوبی آزاد و مشمول ارفاق قانونی شدند
بیرجند – ایرنا – مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی گفت: در حوزه قضایی با توجه به بازدیدها و ارفاقات قانونی اعم از آزادی مشروط، تعلیق در مجازات و آزادی پایان حبس از هفته قوه قضاییه سال گذشته تاکنون بیش از هزار و ۲۰۰ زندانی در این استان آزاد و مشمول ارفاقات قانونی شدند.
به گزارش ایرنا، علی عبدی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در این مدت بیش از ۶ هزار مورد مرخصی به زندانیان اعطا شده است.
وی گفت: سازمان زندانهای کشور امسال پنج اولویت را به استانها ابلاغ کرد و تلاشهای شبانهروزی مجموعه زندانهای استان برای تحقق این اولویتهاست.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه زندان محل نگهداری مجرمان سابقهدار است افزود: به لطف نظام جمهوری اسلامی ایران برای آن دسته از مجرمان که سابقه ندارند ولی به دلایلی محکوم به دوران حبس شدند برابر سیاستهای قوه قضاییه و سازمان زندانهای کشور زندان سما (مرکز مراقبت الکترونیکی) راهاندازی شد.
وی گفت: در استان خراسان جنوبی با احداث ساختمان جدید، مرکز مراقبت الکترونیکی در فضایی به وسعت ۵۰۰ متر مربع و زیربنای ۲۵۰ متر مربع با ظرفیت پذیرش ۲ هزار نفر در آبان سال گذشته به بهرهبرداری رسید.
عبدی اظهار کرد: برابر مقرارت قانونی تاکنون هزار و ۱۱ نفر محکوم واجد شرایط تحت نظارت الکترونیک قرار گرفتند که دوران محکومیت خود را در کنار خانواده خود سپری کردند.
وی افزود: با توجه به عفو مقام معظم رهبری و ارفاقات قانونی از سوی قضات محاکم قضایی در استان تعدادی از زندانیان زندان سما آزاد شدند و اکنون ۲۰۵ نفر دوران محکومیت خود را میگذرانند.
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی گفت: برای رفاه حال زندانیان سه هزار و ۳۶۷ بازدید توسط رئیس کل دادگستری، دادستان مرکز استان و قضات محاکم قضایی از زندانهای استان انجام شده که زندانیان بی واسطه مشکلات قضایی خود را با قضات مطرح کردند و این بازدیدها نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد افزایش داشته است.
وی تعداد خانوادههای تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان استان را هزار و ۲۸۵ خانواده اعلام کرد و افزود: ۲ هزار و ۴۲۴ فرزندان زندانیان تحت پوشش خدمات انجمنهای استان هستند.
عبدی با اشاره به کمک بیش از ۹ میلیارد ریالی به خانواده زندانیان نیازمند از ابتدای امسال گفت: همچنین ۶ هزار و ۳۰ سبد حمایتی و ۹ هزار پرس غذای گرم بین این خانوادهها توزیع شده است.
وی یکی از برنامههای مهم سازمان زندانها برای تحقق عدالت ترمیمی را حمایت از خانواده زندانیان عنوان کرد و افزود: اشتغال خانواده زندانیان یکی از اولویتهای انجمن حمایت زندانیان است که از تیر سال گذشته تاکنون ۳۲۱ نفر با دریافت تسهیلات مورد نیاز، مشغول به کار شدند.
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه رفع مشکلات خانواده زندانیان یکی از دغدغههای سازمان زندانهاست تصریح کرد: در این راستا هزار و ۲۵۰ بازدید انجام شده است و هفته قوه قضاییه امسال هم از ۷۲ خانواده زندانیان نیازمند در استان سرکشی خواهد شد.
وی از برگزاری ۴۹۰ جلسه صلح و سازش توسط کمیته صلح و سازش زندانهای استان خبر داد و گفت: در این جلسات پرونده ۳۸۳ نفر زندانی مورد صلح و سازش عنوان قرار گرفته است.
عبدی بیان کرد: در این مدت به مبلغ بیش از ۷۹ میلیارد ریال و حدود هزار و ۸۵۵ سکه بهار آزادی رضایت شکات اخذ شده است.
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی به افزایش ۲۲ درصدی اشتغال و افزایش ۱۰ درصدی حرفهآموزی در زندانهای استان نیز اشاره کرد و گفت: با انعقاد تفاهمنامههای آموزشی با ادارات ذیربط، ۲۰۴ دوره مهارتآموزی برگزار شد و سه هزار و ۱۵۹ زندانی بهرهمند شدند.
وی گفت: صدور کارت صنعتگری برای ۷۲ زندانی، راهاندازی کارگاه حوله بافی در اندرزگاه زنان، کارگاه ریسندگی در بازداشتگاه عمومی، کارگاه قالی باقی و کارگاه رشتهبری از دیگر اقدامات در حوزه اشتغال است.
عبدی با اشاره به کسب رتبه برتر استان در حوزه اشتغال زندانها در کشور افزود: در این رتبهبندی رشد ۵۳ درصدی اشتغال، جذب ۵۰ درصدی تسهیلات کارآفرینی برای زندانیان، رشد ۳۵ درصدی دستمزد پرداختی و پوشش ۳۶ درصدی اشتغال نسبت به جامعه هدف را شاهد بودهایم.
وی با تاکید بر اینکه توجه به سلامت زندانیان در صدر برنامههای سازمان زندانهاست اظهار داشت: مقوله بهداشت و درمان به عنوان یکی از سیاستهای سازمانی و شاخص کار زندانبانی همواره مورد تاکید بوده است.
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی گفت: در راستای کاهش آسیب اعتیاد برای زندانیان اقدامات درمانی خوبی انجام شده همچنین در راستای ارتقای بهداشت و درمان آنها ویزیتهای متعددی توسط پزشکان عمومی، متخصص و تستهای مختلف برای زندانیان انجام شده که نتایجی از جمله جلوگیری از اعزام بی مورد به بیمارستانهای استان و پیشگیری از عوارض اجتماعی بوده است.
وی بابیان اینکه اقدامات ارزشمندی در حوزه فعالیتهای فرهنگی و هنری انجامشده است، بر ضرورت آشنایی زندانیان با مبانی و فرهنگ دینی و قرآنی تاکید کرد و افزود: اگر بافت جمعیتی که امروز در زندانها به سر میبرند، با قرآن کریم و مباحث دینی ارتباط بیشتری داشتند، بیتردید گذرشان به زندان نمیافتاد.
عبدی با اشاره به اینکه اندرزگاه معراج با هدف نشر معارف دینی و روانشناسی اسلامی برای زندانیان زندان مرکزی بیرجند در هفته قوه قضاییه راهاندازی میشود گفت: با انجام امور اصلاحی و تربیتی صورت گرفته در زندانهای استان اکنون بیش از هزار و ۳۰۰ زندانی در فعالیتهای قرآنی در رشتههای روانخوانی، روخوانی و حفظ قرآن تربیت شدهاند.
وی درباره آموزشهای رسمی در زندانها گفت: در حال حاضر ۲۳۵ نفر در دورههای نهضت سوادآموزی و دوره اول و دوم بزرگسالان در زندانها مشغول تحصیل هستند و زندانهای استان سال گذشته رتبه اول کشوری در مباحث سوادآموزی را کسب کرد.
مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی اظهار کرد: سه ماه نخست امسال بیش از ۵۰ میلیون تومان اقلام ورزشی برای زندانها خریداری شده است و ۱۲ گروه سرود، تئاتر و تعزیه در زندانهای استان فعال هستند.
وی افزود: در حوزه ستاد دیه استان نیز از هفته قوه قضاییه سال گذشته تاکنون ۱۶۵ زندانی جرایم غیر عمد آزاد شدند که از این تعداد چهار نفر مربوط به پرونده دیه، ۱۰۱ پرونده مهریه و نفقه و ۵۹ نفر به دلیل بدهی مالی بوده است.
عبدی تاکید کرد: باید دیدگاه و نگرش افراد جامعه به زندانیان تغییر کند و به زندانی به عنوان یک عضو جامعه نگریسته شود.
اول تا هفتم تیر (سالروز شهادت آیت الله بهشتی و ۷۲ تن از یاران امام و انقلاب) هفته قوه قضاییه نامگذاری شده است.
فعالیت ۶۳ اکیپ ثابت و سیار برای نظارت بر ذبح دام/ کشتارگاهها مجهز به پیش سرد هستند
بخشی گفت: در ایام عید قربان امسال ۶۳ اکیپ ثابت و سیار در خراسان جنوبی، نظارت بر ذبح دام را بر عهده دارند.
بخشی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان در خصوص نظارتهای بهداشتی بر ذبح دام در ایام عید قربان گفت: امسال ۲۳ گروه ثابت و ۴۰ اکیپ سیار با همکاری ۱۰۵ نفر از همکاران دامپزشکی، نظارت بر امور ذبح دام را بر عهده دارند.
او افزود: با کمیته امداد، بهزیستی و توانبخشی حضرت علی اکبر (ع) در بیرجند نیز هماهنگیهایی صورت گرفته است تا اقدامات لازم در خصوص رعایت بهداشت ذبح دام و توجه به مسائل شرعی ذبح انجام شود.
بخشی با اشاره به اینکه فرهنگ سازی خوبی در چند سال گذشته برای کشتار دام در کشتارگاهها صورت گرفته است، اظهار کرد: افزایش بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله عواملی است که اهمیت رعایت مسائل بهداشتی را دوچندان میکند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه همه کشتارگاهها در استان حتی کشتارگاههای سنتی دارای تجهیزات پیش سرد لاشه دام هستند، ادامه داد: شهرستان زیرکوه تنها شهرستانی است که کشتارگاه ندارد و با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) اقداماتی برای حل این موضوع در جریان است.
۱۵۱۲، سامانه ای برای درخواست خدمت و بیان مشکلات
بخشی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی گفت: شهروندان میتوانند به صورت شبانه روزی با این شماره تماس بگیرند و از خدمات پیش بینی شده استفاده کنند.
او در خصوص خدمات این شماره بیان کرد: در صورتی که کسی نتواند دام خود را برای ذبح به کشتارگاه ببرد، میتواند با این شماره تماس بگیرد و اکیپهای سیار برای معاینه و حتی کشتار دام به محل مورد نظر مراجعه میکنند
بخشی با اشاره به ذبح غیربهداشتی دام در برخی از معابر تصریح کرد: برخیها امعاء و احشاء دام را به حیواناتی، چون سگ و گربههای رها در خیابانها میدهند که این خود میتواند سبب بروز بیماری شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی عنوان کرد: اگر شهروندی در خصوص ذبح غیربهداشتی دام در معابر شکایتی داشته باشد، میتواند با ۱۵۱۲ تماس بگیرد و کارشناسان دامپزشکی با هماهنگی مقام قضائی نسبت به بررسی موضوع اقدام میکنند.
او گفت: همچنین اگر خریداران گوشت از قصابی ها، متوجه تخلفی شدند و یا گوشت بدون برچسب و مهر دامپزشکی و کشتارگاه را رؤیت کردند میتوانند با شماره مذکور تماس بگیرند و نسبت به گزارش موضوع اقدام کنند.
بخشی در خصوص تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیان کرد: به منظور جلوگیری از بروز بیماری ها، شهروندان نسبت به قراردادن گوشت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال به مدت ۱۸ تا ۲۴ ساعت اقدام کنند، زیرا با این کار گوشت به سمت اسیدی شدن میرود و ویروسها و باکتریها در این شرایط امکان زندگی را ندارند و این موضوع خود میتواند سبب جلوی بروز بیماری را بگیرد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به میدان دام بیرجند اظهار کرد: این میدان هم اکنون در حسین آباد سادات بیرجند فعال است و حیوان از جهات مختلف معاینه میشود و حیوانی که در این میدان عرضه میشود، مورد تأیید دامپزشکی است.
او گفت: ذابحین در کشتارگاهها دارای کارت مخصوص هستند و آموزش به قصابان و ذابحین برای انجام اقدامات بهداشتی و شرعی ارائه میشود.
بخشی گفت: پارسال ۵۰ هزار کیلوگرم گوشت غیرقابل مصرف، حین، قبل و یا بعد از کشتار از چرخه مصرف خارج شده است.
پیشرفت ۹۰ درصدی آزمایشگاه دامپزشکی مرجع شرق کشور
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی آزمایشگاه دامپزشکی مرجع شرق کشور گفت: با عنایت به اعتباری که برای این پروژه لحاظ شده، لازم است عملیات اجرایی آن شتاب گیرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی در دیدار مدیرکل دامپزشکی استان با وی اظهارداشت: با توجه به قابلیت بالای خراسان جنوبی در زمینه دام و طیور راه اندازی آزمایشگاه دامپزشکی به عنوان یک زیرساخت مهم در خراسان جنوبی ضرورت دارد.
وی تصریح کرد: این آزمایشگاه می تواند به عنوان آزمایشگاه مرجع، استان های شرق کشور را پوشش دهد و نیاز آن ها را برطرف سازد.
استاندار خراسان جنوبی به ویژه دیده شدن این پروژه نیمه تمام در مصوبات سفر رئیس جمهور، اظهار داشت: با عنایت به اعتباری که برای این پروژه لحاظ شده، لازم است عملیات اجرایی آن شتاب گیرد.
قناعت با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی این پروژه، ادامه داد: قول دامپزشکی کشور مبنی بر تأمین تجهیزات مورد نیاز این آزمایشگاه هم باید با جدیت دنبال شود.
وی درخصوص بازدید از پروژه های دامپزشکی استان و دیدار با کارکنان این مجموعه قول مساعد داد.
محمد علی بخشی کارشک، مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی نیز طی گزارش مبسوطی از جایگاه این مجموعه در سلامت جامعه گفت و اظهار داشت: با وجود تعداد کم نیروی انسانی در دامپزشکی ۱۱ شهرستان، سالانه ۷ میلیون دوز واکسن به یک میلیون و ۷۰۰ هزار رأس دام استان تزریق می شود.
وی پیشگیری، کنترل و درمان بیماری های دامی، پیشگیری و کنترل بیماری های مشترک بین انسان و دام کنترل و نظارت بر پرورش، تولید و عرضه فرآورده های دامی را سه رویکرد دامپزشکی استان عنوان کرد و گفت: با اهتمام مجموعه دامپزشکی استان، سالانه ۵۰ تن فرآورده دامی غیرقابل مصرف از چرخه مصرف خارج می شوند.
وی تأکید کرد: راه اندازی آزمایشگاه دامپزشکی می تواند خدمات دهی به جامعه هدف را تسهیل و تسریع کند.