اخبار خراسان جنوبی

احداث سدهای تغذیه مصنوعی بندان و چاهداشی نهبندان در دستور کار دولت قرار دارد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: احداث سدهای تغذیه مصنوعی بندان و چاهداشی در شهرستان نهبندان، در دستور کار دولت قرار دارد.

احداث سدهای تغذیه مصنوعی بندان و چاهداشی نهبندان در دستور کار دولت قرار دارد

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، علیرضا عباس زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی امروز در مراسم افتتاح پروژه های کشاورزی نهبندان اظهارداشت: احداث سدهای تغذیه مصنوعی بندان و چاهداشی در شهرستان نهبندان، در دستور کار دولت قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: با عنایت به سفر دوم رئیس جمهور به استان و تأمین اعتبار مصوبات، احداث سدتغذیه مصنوعی بندان و سد تغذیه مصنوعی چاهداشی نهبندان در دستور کار دولت است.

وی با بیان این که مطالعات پروژه ها انجام شده، تصریح کرد: به زودی با ابلاغ اعتبارات مربوط، آغاز این پروژه های بسیار مهم زیرساختی در حوزه آب و کشاورزی را در سطح شهرستان نهبندان شاهد خواهیم بود.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به این که در چهارمین روز هفته جهاد کشاورزی برای افتتاح تعدادی از پروژه‌های مهم بخش کشاورزی در خدمت مردم عزیز شهرستان های نهبندان و سربیشه هستیم، گفت: مهمترین وظیفه ما و مأموریت جهاد کشاورزی، تأمین نیازهای غذایی و امنیت غذایی برای کشور است.

عباس زاده ضمن قدردانی از تلاش های جهادگونه کارکنان جهاد کشاورزی و فعالان عرصه اقتصادی بخش خصوصی، اظهار داشت: مهمترین پروژه هایی که در هفته جهادکشاورزی در استان افتتاح می‌شود، از بخش های اساسی و زیرساخت‌ های کشاورزی، روستایی و سازه های آبخیزداری است که جزو نیازهای ضروری و مهم مردم عزیزمان به شمار می روند.

وی با تأکید بر اینکه در افتتاح و بهره برداری از سامانه های نوین آبیاری در سطح استان، توفیقات بسیار خوبی در طول سال‌های اخیر داشته ایم، خاطرنشان کرد: افتتاح و بهره‌برداری از واحدهای تولیدی در سطح استان از مهمترین برنامه های این هفته می باشد.

معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: درخواست مهم مردم منطقه چاهداشی و چاه رویی نهبندان، بحث انتقال آب محله عشایری چاه رویی بود که با توجه به مصوبه دولت و ابلاغ اعتبار صورت گرفته، به زودی عملیات اجرایی خط انتقال این پروژه مهم و زیرساختی در حوزه تأمین آب محلات عشایری آغاز خواهد شد.

عباس زاده تصریح کرد:  با توجه به اینکه محله عشایری چاه رویی قطب پرورش دام سنگین استان و منطقه است با ایجاد این خط انتقال آب، پرورش دام در منطقه رونق بیشتری خواهد گرفت.

وی با تأکید بر اینکه حدود دو دهه است که تأمین آب از مشکلات منطقه و از مطالبات مردم می باشد، گفت: پیش بینی می شود با اعتبار بیش از ۲۰ میلیارد تومان بتوانیم این پروژه را به اتمام برسانیم.

به گفته وی به برکت همت و تلاش کارکنان جهاد کشاورزی و با حمایت و همراهی مردم عزیز و کشاورزان و تولید کنندگان و بهره‌برداران، شاهد رونق و توسعه بیش از پیش استان در این بخش خواهیم بود.

 

 

 

 

 

 

 

شبکه ملی اطلاعات در روستاهای خراسان جنوبی گسترش یافت

شبکه ملی اطلاعات در روستاهای خراسان جنوبی گسترش یافت

بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی گفت: دسترسی مردم در مناطق روستایی و محروم به شبکه ملی اطلاعات در دولت سیزدهم رشد قابل توجهی داشته است و در حال حاضر ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت عصر چهارشنبه در نشست کارگروه توسعه دولت الکترونیک خراسان جنوبی افزود: اقدامات خوبی در ۲ سال اخیر برای توسعه شبکه ملی اطلاعات در کشور و استان رقم خورده است.

وی تاکید کرد: تلاش شود تا پایان سال جاری تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند که اقدامی جهادی و ارزشمند است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: اجرای سایت‌های ارتباطی که هزینه‌های زیادی دارد با همراهی سایر دستگاه‌های اجرایی دنبال شود و با تعاملات بین دستگاهی این اقدام به خوبی قابل انجام است.

وی ادامه داد: دستگاه‌های اجرایی استان تجهیزات ارتباطی و خدمات فناوری خود را از شرکت‌های بومی استان خریداری کنند و خرید محصولاتی که در داخل وجود دارد از شرکت‌های خارج استان ممنوع است.

قناعت گفت: باید برای این مساله راهکارهای قانونی را اجرا کنیم تا دستگاه‌های اجرایی مجاب و محدود به خرید تجهیزات داخل استان باشند و راهکارهای اجباری، محدود کننده و برخوردی لازم توسط دستگاه‌های متولی به شورای برنامه‌ریزی استان ارائه شود.

وی عنوان کرد: جوانان استان کارهای ارزشمندی در این خصوص انجام داده‌اند اما دستگاه‌های اجرایی به جای تامین نیاز خود از داخل استان، آن را از استان‌های دیگر تهیه می‌کنند و اگر با خرید محصولات و خدمات این شرکت‌ها از آنها حمایت نکنیم، احتمال مهاجرت به سایر نقاط کشور وجود دارد.

استاندار خراسان جنوبی درباره راه‌اندازی پارک فاوا در استان گفت: در صورت وجود ساختمان مازاد، آن را برای راه‌اندازی این پارک اختصاص خواهیم داد و در صورت نبود ساختمان علاوه بر تامین زمین، اعتبار موردنیاز برای ساخت را از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیگیری خواهیم کرد.

وی همچنین از مسئولان متولی خواست آموزش‌های لازم را در راستای ارتقای دولت الکترونیک در دستور کار قرار دهند و افزود: با اجرای شبکه ملی ارتباطات، نباید در زمینه ارتباط‌گیری بین دستگاه‌های اجرایی مشکلی باشد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: در دولت سیزدهم ۲۵۱ روستای استان با اعتبار ۳۱۰ میلیارد تومان به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند.

مصطفی بهی اظهار داشت: برای اتصال این تعداد روستا از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون ۵۱ سایت جدید احداث شده و ۹۲ سایت تلفن همراه ارتقا یافته است.

شبکه ملی اطلاعات در روستاهای خراسان جنوبی گسترش یافت

وی افزود: وضعیت اتصال روستاهای استان خراسان جنوبی به شبکه ملی اطلاعات در این مدت از ۵۷ درصد به ۸۰ درصد رسیده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اظهار داشت: همچنین ایجاد ۹۷ سایت جدید و ارتقای ۳۲ سایت را تا پایان سال جاری در دستور کار داریم و هدف‌گذاری شده که شاخص اتصال روستاهای استان به شبکه ملی اطلاعات تا پایان امسال به ۹۵ درصد برسد.

وی با اشاره به اینکه وسعت زیاد و تراکم پایین جمعیت خراسان جنوبی ایجاد و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی را هزینه‌بر می‌کند گفت: اگرچه این مشکلات روند کار را کُند می‌کند اما دلیلی برای اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات نیست.

بهی بیان کرد: به عنوان مثال گاهی برای اتصال اینترنت یک روستای دورافتاده و کم جمعیت چهار تا پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود: در حال حاضر همه شهرهای استان از اینترنت نسل سوم و چهارم برخوردارند و راه‌اندازی ۲ سایت جدید ایرانسلی اینترنت نسل پنجم با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان تا پایان سال جاری در شهر بیرجند در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: همچنین ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان زیر پوشش شبکه تلفن همراه هستند و برای ۱۰ درصد باقیمانده برنامه ابلاغی به اپراتورها داریم.

وی اظهار داشت: در خراسان جنوبی ۲۹۹ هزار مشترک ثابت داریم و ضریب نفوذ تلفن ثابت ۳۶.۶۲ درصد، ضریب تلفن همراه ۱۵۲.۹۶ درصد، ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت ۱۳ درصد و ضریب نفوذ اینترنت پهن باند سیار ۱۰۹.۲۹ درصد است.

بهی افزود: ۳۱۳ کیلومتر فیبر نوری برای ارتقای کیفی ارتباطات در شهرستان نهبندان احداث می‌شود که ۵۰ روستا با جمعیت سه هزار خانوار از مزایای این طرح برخوردار خواهند شد و برای اجرای فیبر نوری در روستاهای نوده علیا و شورکه شهرستان سربیشه نیازمند همراهی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان هستیم.

وی گفت: ۱۰۰ دفتر پیشخوان خدمات‌رسان، ۲۳ دستگاه تی سی تی، ۱۹۵ واحد پستی و ۱۵۱ باجه پستی در خراسان جنوبی وجود دارد و سال گذشته گزارش شکایات از حوزه ارتباطات استان ۳۰ درصد کاهش یافت.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی اظهار داشت: هزینه‌های نامتعارف اجرای سایت‌های ارتباطی در نقاط بهینه، افزایش میزان سرقت کابل و تجهیزات مخابراتی و ارتباطی، افزایش هزینه‌های اجاره بها و عوارض شهرداری درخصوص سایت‌های تلفن همراه از چالش‌های حوزه ارتباطات است.

وی افزود: مردم در مورد امواج دکل‌ها و آنتن‌های تلفن همراه نگرانی نداشته باشند زیرا نصب این تجهیزات در نقاط شهری و روستایی ضرری ندارد و دکل‌های ارتباطی و مخابراتی این استان طبق استانداردهای روز دنیا تامین و نصب شده‌اند لذا تشعشعات آنها بسیار کمتر از حد استاندارد است.

 

 

 

معاون استاندار خراسان جنوبی:

۲ سد تغذیه مصنوعی با حمایت دولت در نهبندان احداث می‌شود

۲ سد تغذیه مصنوعی با حمایت دولت در نهبندان احداث می‌شود

بیرجند – ایرنا – معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: با توجه به سفر دوم رئیس جمهور به خراسان جنوبی و تامین اعتبار مصوبات، احداث سد تغذیه مصنوعی بندان و سد تغذیه مصنوعی چاهداشی شهرستان نهبندان در دستور کار دولت است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، علیرضا عباس‌زاده روز چهارشنبه در مراسم افتتاح طرح‌های جهاد کشاورزی در شهرستان نهبندان افزود: مطالعات این پروژه‌ها انجام شده است و به زودی با ابلاغ اعتبارات مربوطه، آغاز این پروژه‌های بسیار مهم زیرساختی در حوزه آب و کشاورزی را در سطح شهرستان نهبندان شاهد خواهیم بود.

وی هدف از سفر امروز خود در چهارمین روز هفته جهاد کشاورزی را افتتاح تعدادی از پروژه‌های بخش کشاورزی در شهرستان‌های نهبندان و سربیشه عنوان کرد و گفت: مهمترین وظیفه ما و ماموریت جهاد کشاورزی، تامین نیازهای غذایی و امنیت غذایی برای کشور است.

معاون استاندار خراسان جنوبی ضمن قدردانی از تلاش‌های جهادگونه کارکنان جهاد کشاورزی و فعالان عرصه اقتصادی بخش خصوصی اظهار داشت: مهمترین پروژه‌هایی که هفته جهادکشاورزی در استان افتتاح می‌شود، از بخش‌های اساسی و زیرساخت‌های کشاورزی، روستایی و سازه‌های آبخیزداری است که جزو نیازهای ضروری و مهم مردم به شمار می‌روند.

وی افزود: در افتتاح و بهره‌برداری از سامانه‌های نوین آبیاری در استان، توفیقات بسیار خوبی طی سال‌های اخیر داشته‌ایم و افتتاح و بهره‌برداری از واحدهای تولیدی از مهمترین برنامه‌های این هفته است.

عباس‌زاده گفت: درخواست مهم مردم منطقه چاهداشی و چاه رویی نهبندان، انتقال آب محله عشایری چاه رویی بود که با توجه به مصوبه دولت و ابلاغ اعتبار صورت گرفته، به زودی عملیات اجرایی خط انتقال این پروژه زیرساختی در حوزه تامین آب محلات عشایری آغاز خواهد شد.

۲ سد تغذیه مصنوعی با حمایت دولت در نهبندان احداث می‌شود

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه محله عشایری چاه رویی قطب پرورش دام سنگین استان و منطقه است با ایجاد این خط انتقال آب، پرورش دام در منطقه رونق بیشتری خواهد گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی افزود: حدود ۲ دهه است که تامین آب از مشکلات منطقه و مطالبات مردم است که پیش‌بینی می‌شود با اعتبار بیش از ۲۰ میلیارد تومان بتوانیم این پروژه را به اتمام برسانیم.

وی گفت: به برکت همت و تلاش کارکنان جهاد کشاورزی و با حمایت و همراهی مردم عزیز و کشاورزان، تولید کنندگان و بهره‌برداران، شاهد رونق و توسعه بیش از پیش استان در این بخش خواهیم بود.

همزمان با چهارمین روز از هفته جهاد کشاورزی و با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، فرماندار و امام جمعه نهبندان و جمعی از مسئولان، پروژه‌های جهاد کشاورزی در شهرستان نهبندان به بهره‌برداری رسید.

پروژه آبیاری کم فشار چاه داش بالای روستای چاهداشی در سطح ۴۰ هکتار به نمایندگی از ۲ پروژه سامانه نوین آبیاری افتتاح شد و اجرای این ۲ پروژه سامانه نوین آبیاری با حجم عملیات ۱۰۵.۸۵ هکتار، تثبیت اشتغال برای ۴۳ نفر را به همراه داشته است.

خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان نهبندان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب بیرجند است.

۲۱ تا ۲۷ خرداد هفته جهاد کشاورزی نام دارد و ۱۵۷ طرح با اعتبار بیش از ۲۹۲ میلیارد تومان به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در استان خراسان جنوبی افتتاح می‌شود.

 

 

 

 

تحقق وعده دولت با تامین تجهیزات پزشکی در خراسان جنوبی

بیرجند – ایرنا – تجهیزات پزشکی مورد نیاز مراکز درمانی و بیمارستان‌های خراسان جنوبی که سال‌های متمادی جزو مطالبات مردم بوده، در ۲ سال اخیر تامین شده و با رویکرد توزیع عادلانه خدمات سلامت در دسترس مردم این استان قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، دستگاه تصویربرداری تشخیصی با تشدید مغناطیس (ام. آر. آی) یکی از این تجهیزات مهم است که از سال‌های دور تاکنون مطالبه مردم برخی شهرستان‌های استان از جمله فردوس و طبس بوده که تخصیص همزمان ۲ دستگاه MRI به این شهرستان‌ها در سال جاری ضمن کاهش مدت انتظار بیماران، دسترسی عادلانه به خدمات درمانی را در استان فراهم کرده است.

علاوه بر این با پیگیری مسوولان استان، همراهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران از سال ۱۴۰۰ تاکنون چند دستگاه تخصصی درمانی در اختیار بیمارستان‌های استان قرار گرفته است.

ارتقای سطح سلامت و ایجاد شرایط لازم برای دسترسی عادلانه و فراگیر آحاد مردم به خدمات بهداشتی و درمانی با توجه به محرومیت‌های تاریخی که در خراسان جنوبی وجود داشته، از رویکردهای دولت سیزدهم است و نشانه‌های تحقق آن در جای جای این دیار دیده می‌شود هرچند هنوز نیازها و مطالبات فراوان است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که بتازگی در سفر به خراسان جنوبی از طرح‌های بهداشتی درمانی این استان بازدید کرد، با اشاره به رویکرد محرومیت‌زدایی دولت گفت: برای اجرای طرح سلامت خانواده زیرساخت‌های خوبی در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود و از استان‌های هدف در حوزه سلامت است.

با وجود خدمات و دستاوردهایی که در عرصه سلامت برای مناطق مختلف خراسان جنوبی ارائه شده اما دستگاه‌های تصویربرداری تشخیصی به ویژه سی تی اسکن و ام آر آی از نیازهای این استان بوده و با توجه به فواید این دستگاه‌ها برای تشخیص بیماری‌ها، مردم برخی شهرستان‌ها ناچار بودند برای معاینه از طریق تصویربرداری به مرکز استان و حتی استان‌های همجوار عزیمت کنند.

ورود جدی دولت سیزدهم به مطالبه چندین ساله مردم

مطالبه‌گری برای استقرار دستگاه MRI از چند سال پیش در صدر خواسته‌های مردم شهرستان‌های فردوس و طبس قرار داشت و همواره از مجامع مختلف این مطالبه مطرح می‌شد. نبود این دستگاه در منطقه مشکلاتی در برداشت و می‌توان به معطلی چند ماه برای نوبت دهی در مرکز استان و استان‌های همجوار اشاره کرد که تشخیص بیماری را به تاخیر می‌اندازد از طرفی خطرات سفر و هزینه‌های مضاعف نیز بار مشکلات مردم را سنگین‌تر می‌کرد.

تحقق وعده دولت با تامین تجهیزات پزشکی در خراسان جنوبی

پیگیری‌ها برای رفع این دغدغه مردم در دولت سیزدهم جدی‌تر شد به گونه‌ای که استاندار خراسان جنوبی آذر سال گذشته در دیدار با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تهران تاکید کرد: وجود امکاناتی همچون دستگاه سی تی اسکن و ام. آر. آی از نیازهای ضروری همه بیمارستان‌های استان است.

جواد قناعت وسعت استان و پراکندگی جمعیت آن را یادآور شد و بعد مسافت را از مشکلات ویژه مردم منطقه در دسترسی به خدمات درمانی عنوان کرد.

وی چند روز بعد در نشستی با امام جمعه، فرماندار و معتمدان شهرستان فردوس این اطمینان را داد که استان را یکپارچه می‌بینیم و تلاش‌ها بر این است نیازهای همه مناطق خراسان جنوبی به صورت جامع و کامل پیگیری شود.

استاندار خراسان جنوبی در همین نشست از تجهیز بیمارستان‌های فردوس و طبس به دستگاه ام. آر. آی به عنوان یکی دیگر از مطالبات مردم در حوزه بهداشت و درمان نام برد و گفت: بنا به قولی که از معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گرفته‌ایم، موضوع اختصاص ام. آر. آی به شهرستان‌های فردوس و طبس از اولویت‌های این وزارتخانه است.

وی اضافه کرد: بنا به قول معاون وزیر، دستگاه‌های ام. آر. آی برای شهرستان‌های فردوس و طبس تامین می‌شود و این موضوع برای نهبندان هم پیگیری شده است.

صدق وعده

این وعده دولت و استاندار اوایل امسال رنگ تحقق به خود گرفت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از ورود ۲ دستگاه MRI به شهرستان‌های فردوس و طبس به طور همزمان خبر داد.

سید محمد موسوی میرزایی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: ۲ دستگاه MRI برای نصب و راه‌اندازی در بیمارستان‌های شهید سید مصطفی خمینی طبس و حضرت رسول (ص) فردوس تحویل شبکه‌های بهداشت و درمان این شهرستان‌ها شد.

وی افزود: مشکل کمبود دستگاه MRI در استان وجود داشت و در برخی شهرستان‌ها از جمله طبس و فردوس به خاطر مسافت و فاصله زیاد تا مرکز استان، به تامین این دستگاه نیاز مبرم بود که با پیگیری‌های فراوان مسوولان استان در یک سال گذشته و مساعدت وزارت بهداشت این ۲ دستگاه تامین شد.

تحقق وعده دولت با تامین تجهیزات پزشکی در خراسان جنوبی

این دستگاه‌ها پس از ورود به استان تحویل بیمارستان شهید سید مصطفی خمینی طبس و حضرت رسول (ص) فردوس شد. گروه متخصصان نیز در حال نصب و راه‌اندازی این دستگاه هستند تا به‌زودی بهره‌برداری شوند.

کاهش انتظار بیماران برای نوبت MRI در خراسان جنوبی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، کاهش انتظار بیماران برای نوبت MRI و توزیع عادلانه خدمات پزشکی را از مهمترین اثرات اضافه شدن این زیرساخت‌های درمانی در استان برشمرد و گفت: با افزایش تعداد دستگاه MRI در استان از سه به پنج دستگاه مدت انتظار بیماران برای نوبت این روش تصویربرداری کاهش یافت.

علی اکبر اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با تخصیص ۲ دستگاه MRI به شهرستان‌های فردوس و طبس آمار این زیرساخت تشخیصی در استان به پنج مورد رسید که حاصل پیگیری‌ها و مطالبه‌گری درست از سوی مردم و مسوولان بوده است.

وی افزود: با پیگیری، مساعدت و هماهنگی خوبی که در سطح وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، استانداری و مجموعه‌های شهری، فرمانداری‌ها، خیران سلامت، امامان جمعه در راه رفع نیازها و مطالبات به حق مردمی به عمل آمد، اوایل خرداد امسال شاهد ورود ۲ دستگاه MRI برای شهرهای فردوس و طبس به طور همزمان بودیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: دستگاه‌های موجود در استان شامل یک دستگاه در بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند، یک دستگاه در بیمارستان امام رضا (ع) بیرجند و یک دستگاه در بیمارستان شهدای قاین است که با ۲ دستگاه جدید بیمارستان حضرت رسول (ص) فردوس و بیمارستان شهید مصطفی خمینی طبس این تعداد به پنج دستگاه رسید.

وی گفت: یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه بهداشت و درمان دسترسی آسان و عادلانه آحاد مردم به خدمات بوده لذا با توجه به ویژگی‌های جغرافیایی، اقلیمی و جمعیتی خراسان جنوبی علاوه بر شاخص جمعیت، مساله پراکندگی جغرافیایی هم در دسترسی به خدمات مهم است.

اسماعیلی ادامه داد: از همین رو دستگاه MRI به شهرستان طبس تخصیص یافت که ارائه خدمات به منطقه‌ای پهناور و پرتردد را به عهده دارد لذا علاوه بر اینکه به مردم استان ارائه خدمات می‌دهد، جمعیتی از استان‌های اصفهان و یزد هم از این امکان می‌توانند استفاده کنند.

وی با اشاره به وسعت غرب خراسان جنوبی گفت: همچنین با استقرار دستگاه دیگر در فردوس، حوزه جمعیتی شهرستان‌های بشرویه و سرایان هم پوشش داده خواهد شد.

افزایش ماندگاری متخصصان با تامین تجهیزات پزشکی

افزون بر پاسخ به نیاز و مطالبه مردم و با توجه به کمبود پزشک متخصص در خراسان جنوبی، هرچه تجهیزات پزشکی تقویت و توسعه داده شود، به ماندگاری پزشکان نیز کمک می‌کند و به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند علاوه بر تسهیل ارائه خدمات، زمینه حضور رشته‌های تخصصی از جمله جراحی مغز و اعصاب، متخصص مغز و اعصاب و متخصصان رادیولوژی هم فراهم می‌شود زیرا MRI یکی از ابزارهای فعالیت این متخصصان است.

وی افزود: ۲ دستگاه اختصاص یافته به فردوس و طبس به لحاظ وزن افراد محدودیت ندارند و این دستگاه‌ها همه تصویربرداری‌های مختص MRI را انجام می‌دهد لذا محدودیت نوع برش اسکن ندارد و در هر سه بعد تصویربرداری انجام می‌شود.

اسماعیلی گفت: MRI برای مغز، قفسه سینه و اندام‌ها کاربرد دارد به خصوص برای ستون فقرات، تشخیص دیسکوپاتی کمر و ستون فقرات و سایر ناهنجاری‌ها بسیار کاربردی است و یکی از ابزارهای تصویربرداری تشخیصی بیماری‌ها محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه MRI یک روش تشخیصی است و کاربرد درمانی ندارد اظهار داشت: با توجه به توزیع دستگاه MRI در سطح کشور، حساسیت پراکندگی جغرافیایی و دسترسی مردم به خدمات فراتر از شاخص جمعیتی توسط استاندار خراسان جنوبی به وزارتخانه انعکاس یافت و به طور مستمر پیگیری شد لذا با همکاری وزارت بهداشت هر ۲ شهرستان فردوس و طبس به طور همزمان و یکسان از این زیرساخت بهره‌مند شدند.

۰۰:۰۰
-۰۱:۳۱

Download

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: جلسات متعددی توسط حوزه‌های مطالبه‌گری اجتماعی از جمله فرمانداران، نمایندگان مجلس، امامان جماعت و جمعه، استانداری و دانشگاه علوم پزشکی برگزار و پیگیری‌های زیادی انجام شد، همچنین استاندار خراسان جنوبی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند چند نوبت برای این موضوع به تهران سفر کردند.

پرهیز از درخواست‌های القایی

وی با این وجود گفت: برخی از درخواست‌ها برای انجام ام آر آی غیر ضروری یا القایی است که باید حوزه متخصصان برای مواردی که نیاز است درخواست داشته باشند تا از بار اضافه و درخواست القایی خودداری شود و بیماری که نیاز واقعی دارد پشت ترافیک غیر ضروری معطل نماند.

اسماعیلی گفت: در راستای توسعه فراگیر و دسترسی عادلانه به خدمات درمانی در استان تخصیص یک دستگاه ام آر آی برای نهبندان و بیمارستان رازی بیرجند هم در برنامه دانشگاه علوم پزشکی است.

وی افزود: همچنین موافقت اصولی یک دستگاه برای شهر بیرجند اخذ شده که اگر در روند کار مشکلی ایجاد نشود و تامین اعتبار لازم صورت گیرد در ۶ ماه آینده راه‌اندازی خواهد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: برای شهرهای سرایان، درمیان، سربیشه و زیرکوه نیز تخصیص دستگاه سی تی اسکن در برنامه است تا خدمات تخصصی تصویربرداری در این شهرستان‌ها گسترده‌تر شود.

مجهزترین دستگاه سی تی اسکن در بیرجند

وی گفت: تخصیص یک دستگاه سی تی اسکن ۱۲۸ اسلایس به عنوان مجهزترین دستگاه به بیمارستان رازی بیرجند موجب شده که در منطقه جغرافیایی علاوه بر خراسان جنوبی شهرهای زابل، گناباد و تربت حیدریه را پوشش دهد و این دستگاه تا ماه آینده نصب خواهد شد.

اسماعیلی افزود: این دستگاه در حوزه تصویربرداری از عروق مغز و اندام‌ها بسیار کاربردی است و خدمات سی تی آنژیوگرافی که از خدمات فوق تخصصی و پیشرفته است، انجام خواهد شد.

وی بیان کرد: هزینه هر کدام از دستگاه‌های MRI و سی تی اسکن ۱۲۸ اسلایس معادل یک میلیون دلار است که توسط سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تامین شده و تخصیص یافته است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: خیران شهرستان‌های فردوس و طبس هم در ساخت محل نصب MRI و دستگاه‌های جانبی نقش مؤثری داشته‌اند.

وی اظهار داشت: بدون اغراق از نظر تجهیزات پزشکی و حوزه‌های تخصصی و فوق تخصصی در استان شرایط مطلوبی داریم هرچند با توجه به دوری خراسان جنوبی از مرکز قابل مقایسه با برخی مناطق جغرافیای کشور نیست.

زیرساخت‌های تشخیصی خوبی در خراسان جنوبی فراهم شده است

اسماعیلی گفت: این فاصله طولانی، دسترسی مردم را کمتر می‌کند و برای متخصصان و فوق تخصص‌ها نیز شرایط سختی رقم می‌زند اما وزارت بهداشت زیرساخت‌های تشخیصی خوبی را در استان فراهم کرده که برای بیماران اطمینان‌بخش است.

وی افزود: لذا براساس نظام سطح‌بندی خدمات شاخص جمعیتی، شرایط نامساعدی نداریم، مردم شهرها و حوزه‌های تخصصی دسترسی خوبی دارند زیرا براساس نظام سطح‌بندی، برخی خدمات در شهرهای کوچک توجیه ندارد و افراد باید بر مبنای نظام ارجاع مراجعه کنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: برخی خدمات مخصوص مرکز استان است از همین رو رشته‌های فوق تخصصی فقط در مراکز دانشگاهی و مرکز استان توجیه دارد و از لحاظ ضریب جمعیتی شهرهای دیگر نیاز ندارند.

وی گفت: سه شهر طبس، فردوس و قاین مراکز ارجاعی هستند که سطح بالاتری از حوزه‌های تخصصی را برآورده می‌کنند و مرکز استان هم برای کل شهرستان‌ها مرجع تخصصی و فوق تخصصی ارائه خدمات است.

خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد که زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قرار دارند.

 

 

 

 

عشایر خراسان جنوبی چهار هزار و ۸۷۴ تن محصولات دامی تولید کردند

بیرجند – ایرنا – مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: عشایر استان از ابتدای سال جاری تاکنون چهار هزار و ۸۷۴ تن انواع محصولات دامی و لبنی تولید کردند که از این مقدار ۲ هزار و ۲۲۱ تن شیر گوسفند بوده است.

محمد ابراهیم ابراهیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین ۹۶۹ تن شیر شتر و ۳۲۹ تن شیر گاو در این مدت تولید شده است.

وی عنوان کرد: عشایر منطقه از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۵۵ تن انواع گوشت را تولید کرده‌اند که از این مقدار ۱۹۴ تن گوشت شتر، ۱۹ تن گوشت گاو و ۷۴۲ تن گوشت گوسفند است.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با اشاره به تولیدات دامی عشایر گفت: امسال ۳۳۰ تن پشم به ارزش هشت میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان و ۷۰ تن کرک به ارزش ۴۹ میلیارد تومان تولید شده است.

وی اضافه کرد: پشم‌چینی عشایر استان در ۲ نوبت بهار و پاییز انجام می‌شود و این کار به خنک نگهداشتن بدن گوسفند و رعایت بهداشت دام کمک می‌کند که سال گذشته عشایر موفق شدند در ۲ نوبت برداشت، ۵۲۰ تن پشم و ۸۰ تن کرک و مو برداشت کنند و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری نیز مشابه سال گذشته عملکرد داشته باشند.

ابراهیمی افزود: قیمت پشم و کرک در سال جاری مناسب است و پشم کیلویی ۱۴ هزار تومان و کرک و مو هر کیلوگرم ۴۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه تعداد دام سبک عشایر استان حدود ۹۰۰ هزار راس است گفت: بخشی از پشم تولیدی به مراکز صنعتی و عمده آن در تولید صنایع دستی همچون بافت قالی، جاجیم، گبه و گلیم استفاده می‌شود، کرک نیز در بافت پلاس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی افزود: پشم‌چینی گوسفندان طبق رسوم عشایر توسط افراد مجرب انجام می‌شود تا بتوانند بهترین برداشت را داشته باشند.

وی اظهار داشت: پشم‌چینی زودهنگام ممکن است دام را در معرض شرایط نامساعد محیطی قرار دهد و پشم‌چینی دیر هنگام نیز امکان ایجاد تنش حرارتی در گوسفند را بالا می‌برد لذا مشکلاتی در راستای رشد و تولید برای دام ایجاد می‌کند.

ابراهیمی عنوان کرد: از ابتدای سال جاری ۳۰ هزار متر مکعب آبرسانی سیار و ۳۰۰ دستگاه پنل خورشیدی نیز بین عشایر توزیع شده است.

عشایر خراسان جنوبی ۹۲۱ هزار و ۹۲۸ راس دام را پرورش می‌دهند که از این تعداد ۸۹۴ هزار و ۵۴۱ راس دام سبک و ۲۷ هزار و ۳۸۷ راس دام سنگین هستند.

همچنین ۸۰ درصد عشایر این استان در شهرستان‌های مرزی و نقاط صعب‌العبور مستقر هستند و در مجموع ۱۰ درصد جمعیت خراسان جنوبی را جامعه عشایری تشکیل می‌دهد.

 

 

 

 

اشتراک سلامتی با همنوع
صفرزاده که بیشترین خون را در خراسان جنوبی همراه با وضو برای رضایت پروردگار و نجات جان یک انسان هدیه کرده است به همه بانوان توصیه می کند برای سلامتی تن، سبکی جان و نشاط معنوی این کار خداپسدانه را در برنامه داشته باشند.

خبرگزاری شبستان خراسان جنوبی؛ سمیه محمدی: بسیاری افراد هستند که با یک اهدای خون و نجات یک انسان که کار بزرگی را برای همیشه در کارنامه زندگی خود ثبت می کنند اقدامی که دل هایشان آرام و از آنچنان نشاطی معنوی لبریز می شود که قابل توصیف نیست.

اهدای خون هدیه‌ ای از جنس یک زندگی دوباره است و هر آن، می‌تواند جان سه نفر را از مرگ حتمی نجات دهد. این اهدای داوطلبانه و خداپسندانه می‌تواند جان زنان باردار در حین زایمان، نوزادان و به خصوص بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند را از مرگ حتمی نجات دهد.

سازمان بهداشت جهانی، جامعه بین المللی انتقال خون، انجمن بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر و اتحادیه بین المللی سازمان های اهداکنندگان خون به اتفاق از سال ۲۰۰۴ میلادی (۱۳۸۳)، ۱۴ ژوئن را روز جهانی اهداکننده خون نامگذاری نمودند و از همه کشورها خواستند در این روز برای بزرگداشت اهداکنندگان برنامه ریزی کنند. انتخاب این روز به مناسبت تولد پروفسور لنداشتاینر کاشف گروه های خون و برنده جایزه نوبل بود که طب انتقال خون پس از این کشف بزرگ پیشرفت زیادی کرد.

اهدای خون از ۱۴ سالگی تا ۶۰ سالگی به صورت مستمر

سید محمد رضا رضوی‌نژاد نخستین فرد با بیشترین دفعات اهدای خون در خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ضمن یادآوری اولین باری که اقدام به این کار خداپسدانه کرده است، گفت: در دوران دبیرستان دوستم با موتور تصادف کرد و نیاز به خون داشت، در آن سال ها تامین خون بیمار بسیار سخت بود که دوندگی زیادی کردم و بالاخره مشکل رفع و جان دوستم به زندگی برگشت، از آن زمان تاکنون تصمیم گرفتم خون اهدا کنم و جان بیماران نیازمند را نجات دهم.

وی که خود ورزشکار وزنه بردار استان خراسان جنوبی است، افزود: چون خاطره بدی از خواهش های مردمی برای اهدای خون در آن سال ها برای نجات دوستم داشتم، خودم سالی یکبار خون اهدا کردم اما بعد از انجام حرفه ای ورزش؛ هر سه ماه خون اهدا می کردم و الان این کار در من نهادینه شده است.

اهدای بیش از ۱۰۰ واحد خونی توسط سلطان خون خراسان جنوبی

به گفته وی در سال های گذشته اهدای خون ثبت سیستمی نمی‌شد اما از زمانی که ثبت می شود تاکنون بیش از ۱۰۰ دفعه خون اهدا کرده ام که افتخاری بزرگ برای من است.

وی که در استان خراسان جنوبی به سلطان خون مشهور است، افزود: در حال حاضر هر سه ماه یکبار با هدف نجات یک بیمار خون اهداء می کنم و هیچ مشکل و مریضی خاصی هم ندارم.

این قهرمان وزنه بردار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه وارد سن ۶۰ سالگی شده‌ام، گفت: طبق اعلام اداره کل تا سن ۶۵ سالگی با توجه به سالم بودن بدنم می توانم خون اهداء کنم و این کار را ادامه می‌دهم؛ البته خانوادگی ما اهدای خون را در دستور کار داریم و حتی دوستانم را دعوت به اهدای خون کرده ام.

به گفته وی؛ حس بعد از اهدای خون حس نشاط، آرامش روح و روان، سبکی بدن و رهایی و پروازی است. به نحوی که اگر بعد از گذشت سه ماه خون اهداء نکنم حس سنگینی دارم. بعد از ۲۵ سال اهدای خون از این کار راضی ام و آن را به همه مردم توصیه می‌کنم.

نذر اهدای خون  در زیر آوار

عصمت صفرزاده یکی از بانوان خراسان جنوبی هم که بیشترین اهدای خون را در کارنامه خود دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: سالی سه بار اقدام به اهدای خون می‌کنم.

وی که از ۱۳۷۶ اهدای خون را به صورت مستمر ادامه داده است، افزود: اهدای خون را نذر کرده‌ام تا بیمارانی را نجات دهم و این کار را از صمیم قلب انجام می دهم و تمامی آشنایان و دوستانم را در گروه های هلال احمر، دوره های قرآن و مسجد به این کار دعوت کرده‌ام.

صفرزاده یادآور شد: در زلزله شدیدی که در سال ۱۳۷۶ در قاین و زیرکوه به وقوع پیوست من برای نجات جانم در زیر آور نذر اهدای خون کردم؛ زلزله وحشتناکی بود و چند دفعه هم رخ داد؛ حادثه دیدگان زیادی را دیده بودم که نیاز به خون داشتند، از همان سال تا کنون پای نذرم ایستاده ام و خون اهدا کرده ام و خدا را شاکرم که تاکنون هیچ مریضی خاصی هم سراغم نیامده است.

این بانو در بیان خاطراتش گفت: یکی از همکارانم در زیر آوار ناشی از زلزله دچار خونریزی شدید شده بود و این صحنه در ذهنم ماند؛ بعد از اعزام ما به شهرستان من در همان ساعات نخست برای اهدای خون به زلزله زدگان اقدام کردم.

اهدای خون با وضو/ هدیه ای از جنس زندگی دوباره

به گفته وی؛ اداره کل هر زمان به من تماس گرفته اند که به گروه خونی من نیاز است مراجعه داتشه ام، بعد از اهدای خون؛ احساس سبکی، امنیت، نشاط و آرامش دارم که وصف نشدنی است.

صفرزاده این کار خداپسدانه و نجات یک انسان را بی‌نظیر توصیف می کند و می افزاید: اهدای خون را از حجامت کردن بیشتر می پسندم چراکه خون دور ریخته نمی‌شود و از فرآورده های مفید آن برای نجات یک بیمار سرطانی، تالاسمی و … استفاده می‌شود.

وی که خانواده پنج نفری دارد افزود: اهدای خون خانوادگی را در برنامه داریم و هر زمانی هم برای اهدای خون مراجعه داشته‌ام چند نفری را با خود همراه کرده ام تا این حس خوب را به اشتراک بگذارم.

این بانو که ۵۶ سال سن دارد از نظر وجدانی بعد از اهدای خون احساس سبکی و رضایت دارد؛ هیچ وقت دچار عارضه نشده است و این مهم را به خاطر اهدای خون و نجات بیماران و دعای خیر بیماران می داند.

صفر زاده که برای اهدای خون با وضو و رضایت خدا راهی مراکز اهدای خون می‌شود، ادامه داد: توصیه می کنم همه افرادی که شرایط اهدای خون دارند هم برای سلامتی بدن خود و هم احساس رضایت مندی و نجات بندگان خدا این کار خداپسندانه را انجام دهند تا ذخیره آخرت آنها شود.

وی در ادامه به بانوان توصیه کرد اهدای خون را در دستور کار داشته باشند چراکه خون همان ۲۴ ساعت اولیه جایگزین می‌شود و ماده ای نیست که تمام شود و دیگر به دست نیاید.

ارسال ۷۵۰۰ واحد خونی به استان های همجوار

کامبیز مهدی‌زاده- مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی نیز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی اهدای خون گفت: استان خراسان جنوبی هیچ زمانی در تامین نیاز خونی مراکز درمانی در مضیقه نبوده است و حتی نیاز خونی استان های خراسان رضوی، کرمان و سیستان و بلوچستان را رفع می کند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۰۵ واحد خوبی اهداء شده است که از این تعداد  هفت هزار و ۵۰۰ واحد خونی استان به سایر استان های دیگر ارسال شده است، افزود: در کشور در سال گذشته، ۵۴ درصد اهداکنندگان خون به صورت مستمر اهداء خون داشته اند اما در استان این رقم ۵۸.۸ بوده است که رقم خوبی است.

مهدی‌زاده به اهدای خون بانوان نیز اشاره کرد و افزود: در بسیاری از کشورها اهدای خون بانوان ۵۰ درصد هم است اما در کشور ما اهدای خون بانوان ۴.۶ درصد است و در استان در سال گذشته این عدد  ۷.۱ درصد است که باز هم جای قدردانی دارد.

وی در ادامه به فرهنگ خوب اهدای خون در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: تقاضا برای اهدای پلاکت در استان ۳۵ درصد افزایش داشته است لذا در حال پیگیری برای استقرار دستگاه های پلاکت فرزیس هستیم.

مدیر کل انتقال خون خراسان جنوبی ذخایر خونی استان را ۶.۲ درصد عنوان کرد و افزود: به لحاظ اهدای خون ر وضعیت خوبی هستیم و به لحاظ اهدای خون بانوان، این استان رتبه پنجم را در کشور کسب کرده است.

شرایط اهدای خون

حداقل سن اهداکنندگان خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن آنها ۶۵ سال است؛ همچنین  حداقل وزن اهداکننده خون باید ۵۰ کیلوگرم باشد؛ به گفته متولیان امر اهدای خون همراه داشتن اصل کارت شناسایی اعم از شناسنامه، گواهینامه یا گذرنامه ضروری است و اهداکنندگان بار اول نیز باید حتما کارت ملی به همراه داشته باشند.

باید توجه کرد که فردی که دوبار در سال اهدای خون انجام دهد، به اهداکننده مستمر تبدیل می‌شود.

افتتاح ۸ پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری در خراسان جنوبی

بیرجند_ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از بهره برداری هشت پروژه در حوزه آبخیزداری و منابع طبیعی در استان طی هفته جهاد کشاورزی خبر داد.

علیرضا نصرآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در هفته جهاد کشاورزی در استان تعداد هشت پروژه در حوزه آبخیزداری و بیابان زدایی در استان به بهره برداری می رسد.

وی با اشاره به اینکه این پروژه ها مربوط به شهرستان های بشرویه، نهبندان، درمیان، سربیشه، قاین، فردوس و طبس است، افزود: این پروژه ها شامل اجرای عملیات آبخیزداری و نهالکاری و آبیاری سنواتی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در مجموع یک هزار و ۹۸ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۳ هزار و ۸۲۴ نفر از مزایای این پروژه ها برخوردار می شوند، اضافه کرد: با اجرای این پروژه ها ۲۷ روستای استان بهره مند شده و ۲۵ مجتمع آبی استان تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

نصرآبادی گفت: مجموع اعتبارات ملی و دولتی هزینه شده برای افتتاح پروژه های منابع طبیعی و آبخیزداری استان طی هفته جهاد کشاورزی ۱۳۶ هزار و ۴۱۰ میلیون ریال بوده است.

وی با اشاره به اینکه همزمان با دومین روز از هفته جهاد کشاورزی با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار و همچنین فرماندار و مسئولین شهرستان بشرویه پروژه قنات احیاء و مرمت شده بهشت آباد کرند این شهرستان به بهره برداری رسید.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تصریح کرد: پروژه احیا و مرمت قنات روستای بهشت آباد کرند شهرستان بشرویه با انجام کول گذاری و طوقه چینی در متراژ ۶۲۲ متر به اتمام رسیده است.

نصرآبادی با بیان اینکه طول این پروژه ۶۲۲ متر می باشد، خاطرنشان کرد: این پروژه با اعتبار دولتی ۳,۲۷۵ میلیون ریال و خودیاری ۱,۲۰۰ میلیون ریال توسط مالکین به بهره برداری رسید.

وی ادامه داد: جمعیت برخوردار از این طرح ۶۴ نفر بوده است.

نصرآبادی یادآور شد: از اهداف کمی طرح ارتقاء وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه کشاورزان، تثبیت اشتغال و کاهش سختی کار و همچنین از اهداف بلند مدت طرح افزایش راندمان آبیاری، مدیریت و صرفه جویی آب و افزایش میزان تولید کشاورزی است.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*