هر تعطیلی ۳۰۰۰۰ میلیاردتومان به اقتصاد آسیب می‌زند

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: با هر تعطیلی، روزانه نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد و معیشت مردم آسیب وارد می‌گردد.
به گزارش خبرنگار مجلس خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده قم در مجلس شورای اسلامی، امروز در صحن علنی مجلس در نطق میان دستور خود گفت: در سال ۶۰، حوادث جانکاه پی‌درپی و شکننده‌ای را پشت سر گذاشتیم. وی افزود: از جمله این رویدادها می‌توان به عزل رئیس‌جمهور بنی‌صدر، قیام مسلحانه منافقین ــ که فقط در یک ماه شهریور بیش از ۶۰۰ نفر از مسئولین و مردم را ترور کردند ــ، ترور مقام معظم رهبری در ششم تیرماه در مسجد ابوذر، حادثه عظیم انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن از مسئولان و مدیران ارشد نظام اسلامی، شهادت شهید رجایی و شهید باهنر، رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر، و سقوط هواپیمای عده‌ای از فرماندهان کشور، از جمله شهیدان فکوری، فلاحی، نامجو، جهان‌آرا و کلاهدوز، اشاره کرد.عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس خاطرنشان کرد: با این حال، در کوران حوادث بسیار سهمگین، شهیدان رجایی و باهنر، در دولتی با عمر ۲۸ روز، چنان خدماتی از خود بروز دادند که طعم آن خدمات هنوز در ذائقه مردم شیرین است.حجت‌الاسلام ذوالنوری تصریح کرد: اما اینجا محل سؤال است که چرا ما، نمایندگان ملت، از عملکرد خود ناراضی هستیم؟ چرا مردم نسبت به عملکرد مجلس و دولت امید ندارند؟ چرا خروجی‌ای که بتواند مشکلات و چالش‌های اصلی کشور را به شکل مثبت تحت تأثیر قرار دهد، امروز شکل نمی‌گیرد؟ آیا باید گفت که مجلس چنین قابلیتی ندارد؟نماینده قم در مجلس عنوان کرد: در دوران سخت جنگ ‌۱۲ روزه و روزهای پس از آن، نمایندگان ملت ثابت کردند که مجلس می‌تواند با تصویب چند قانون مهم، در حل مشکلات کشور تأثیرگذار باشد.
این نماینده خانه ملت تأکید کرد: آنچه مهم است این است که مجلس و دولت، به‌جای روزمرّگی، اقدامات شعاری، و جلب افکار عمومی برای تأیید خود ــ نه بر اساس خواسته‌ها و نیازهای واقعی جامعه ــ باید در شرایط سخت، مسائل غیرِاولویت‌دار را از دستور کار خارج کنند و بر اصول ارزشی و انقلابی‌ای که شهیدان رجایی و باهنر محور، ملاک و نقشه راه خود قرار داده بودند، تمرکز نمایند.وی بیان کرد: امروز، مجلس و دولت می‌بایست به حل مشکلات اساسی کشور، همچون تثبیت و کنترل نرخ ارز و جلوگیری از سقوط ارزش پول ملی ــ که همه ابعاد زندگی مردم را متأثر می‌سازد ــ بپردازند.ذوالنوری ادامه داد: امروز، مسئله طلا و سکه، مشکل خودرو و معضل املاک ــ که به میادین چهارگانه سفته‌بازی، دلالی و اقتصاد زیرزمینی بدل شده و اقتصاد رسمی کشور را به ورطه هلاکت و شکست کشانده است ــ از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم است و دولت و مجلس باید بر حل این مشکلات متمرکز شوند.این نماینده خانه ملت با اشاره به ناترازی‌های کشور، افزود: امروز، اگر با ناترازی آب و برق مواجهیم، اگر در حوزه گاز با کسری روبه‌رو هستیم، و اگر یک روز به بهانه سرمای هوا و روزی دیگر به دلیل گرما، تمام ساختار اقتصاد کشور مختل می‌شود و با هر تعطیلی، روزانه نزدیک به ۳۰‌ هزار میلیارد تومان به اقتصاد و معیشت مردم آسیب وارد می‌گردد، ریشه این مشکلات آن است که بر حل مسائل زیربنایی کشور تمرکز نکرده‌ایم.
این نماینده مجلس با اشاره به برگزاری جلسه سران قوا تصریح کرد: آیا زمان آن نرسیده که از سازوکارهای محدود و ناکارآمدی نظیر جلسات سران قوا خارج شویم و نهادهای رسمی کشور را برای حل مشکلات به‌کار بگیریم و از ظرفیت و توان آن‌ها بهره‌مند شویم؟ آیا زمان اجرای فرمایش مقام معظم رهبری ــ مبنی بر تجویز تشکیل جلسات سران قوا فقط در مواقع اضطرار و در شرایط فقدان قانون ــ فرا نرسیده است؟ با این حال، امروز تصمیم‌ها پشت درهای بسته و بدون حضور نمایندگان ملت گرفته می‌شود.حجت‌الاسلام ذوالنوری در پایان نطق میان دستور خود تأکید کرد: امروز باید حرکتی تحولی انجام دهیم. حدود ۲۸۰ نفر از نمایندگان مجلس، نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور امضا کرده‌اند. آقای رئیس‌جمهور، با توجه به شرایط جنگی، اصلاح لایحه بودجه را با هفت محور اولویت‌دار به مجلس تقدیم کن تا به تصویب برسد؛ نه آن‌که تصمیمات فردی اتخاذ کرده و مکرراً به منابع صندوق توسعه ملی متوسل شوید و با برداشت‌های بی‌مورد، دولت را بیش از صد میلیارد دلار به این صندوق بدهکار سازید.پایان پیام/