نوشابههای رژیمی آنطور که تصور میشود، بیخطر نیستند و نتایج پژوهشی ۱۴ساله نشان میدهد که فقط مصرف یک قوطی در روز خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۳۸ درصد افزایش میدهد و این حتی بیشتر از خطر مصرف نوشیدنیهایی است که با قند شیرین شدهاند.
این یافته تصور رایج درباره «سالمتر بودن» نوشیدنیهای رژیمی را به چالش میکشد و برای علاقهمندان به «زندگی بدون قند» زنگ خطر است.
متخصصان برای تحلیل بهتر، مصرف این نوشیدنیها را در چهار گروه دستهبندی کردند: هرگز یا کمتر از یک بار در ماه، یک تا سه بار در ماه، یک تا شش بار در هفته و بیش از یک بار در روز. آنها سپس با استفاده از مدل آماری «رگرسیون پواسون اصلاحشده» (Modified Poisson Regression) و در نظر گرفتن عواملی مانند شیوه زندگی، چاقی، وضعیت اقتصادیـاجتماعی و دیگر عوامل دخیل، رابطه میان مصرف این نوشیدنیها و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بررسی کردند.
طبق نتیجه این پژوهش که در نشریه «دیابت و متابولیسم» منتشر شد، نوشیدن تنها یک قوطی نوشابه رژیمی در روز، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را ۳۸ درصد افزایش میدهد. این در حالی است که مصرف همان مقدار نوشیدنیهای قندی خطر ابتلا را ۲۳ درصد بالا میبرد.