برگزاری مسابقه آشپزی و جشنواره منطقه‌ای «طعم امید ۵» در خراسان جنوبی

مرحله استانی جشنواره منطقه‌ای «طعم امید ۵» در خراسان جنوبی، در مجتمع گردشگری بادامشک و رستوران ایوان با حضور پرشور شرکت‌کنندگان و مسئولان برگزار شد و افراد دارای معلولیت از گروه‌های جسمی‌حرکتی، نابینایان و افراد دارای سندرم داون با طبخ غذاهای سنتی استان خود به رقابت پرداختند.این رویداد مهم در اقدامی مشترک توسط ادارات کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و بهزیستی و با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری، جمعی از افراد اثرگذار دارای معلولیت و دوست داران حوزه آشپزی و هنر برگزار شد.
برگزاری جشنواره منطقه‌ای «طعم امید» ستودنی است
مدیر عامل انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان «پارس» در این مراسم با بیان اینکه اهداف ملی این جشنواره به وضوح در استان محقق شده است، گفت: برگزاری این جشنواره ستودنی است و اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و بهزیستی و حامیان بخش خصوصی همراهی و‌عزم جدی داشته اند. محمد اسماعیل شیخ قرایی افزود: در سفری که به استان های مختلف کشور داشته ایم، شاهد تعامل سازنده و حمایت گسترده میان دستگاه‌های مختلف اجرایی و بخش خصوصی بوده ایم ولی نمونه بارز آن در خراسان جنوبی به خوبی مشهود است. وی نکته قابل توجه در این جشنواره را حضور شرکت‌کنندگانی که با عشق و انگیزه بالا شرکت کرده بودند، اعلام کرد و اذعان داشت: این جشنواره نشان‌دهنده گستردگی و عمق علاقه افراد دارای معلولیت به حوزه فرهنگ، هنر و گردشگری است.
خراسان جنوبی الگویی موفق و الهام‌بخش
برای سایر استان‌های کشور
وی تاکید کرد: با توجه به روند برگزاری موفق مرحله استانی در خراسان جنوبی و مشارکت فعال و پرشور شرکت‌کنندگان این استان می‌تواند الگویی موفق و الهام‌بخش برای سایر استان‌های کشور در زمینه برگزاری برنامه‌های توانمندسازی و ترویج گردشگری دسترس‌پذیر باشد. مدیرعامل انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان «پارس» گفت: یکی از اهداف اصلی جشنواره احصای غذاهای بومی و محلی هر استان است تا علاوه بر معرفی توانمندی‌های افراد معلول، فرهنگ و خوراک اصیل ایرانی به بهترین شکل حفظ و ترویج شود. شیخ قرایی افزود:‌ انجمن فرهنگی، ورزشی و گردشگری معلولان پارس با همکاری کنسرسیوم گردشگری خوراک و حمایت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، مسابقه و جشنواره منطقه‌ای «طعم امید ۵» را با شعار «طعم گردشگری با افراد تأثیرگذار دارای معلولیت» برگزار می کند. وی ادامه داد: این رویداد مهم با هدف توانمندسازی و نمایش توانایی‌های افراد دارای معلولیت در حوزه گردشگری و فرهنگ خوراک ایرانی طراحی شده که در محور شرق کشور، شامل استان‌های سمنان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و خراسان شمالی می‌شود. وی با بیان اینکه به سه نفر برگزیده از هر گروه معلولیتی جوایزی اهدا شد، اذعان داشت: سایر مراحل استانی این رویداد در استان‌های سمنان، خراسان رضوی و خراسان شمالی برگزار شده و مرحله نهایی نیز اول آبان ماه در خراسان رضوی برگزار خواهد شد.
معلولیت نه محدودیت بلکه حکمت الهی است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی هم در این مراسم اذعان داشت: معلولیت نه محدودیت که حکمت الهی است و باعث بروز استعدادهای نهفته می‌شود. شرافتی راد ادامه داد: برگزاری جشنواره «طعم امید ۵» با دستان توانمند معلولان، فرصتی ارزشمند برای معرفی ظرفیت‌های این عزیزان و افزایش نشاط اجتماعی در استان است. وی افزود: این رویداد علاوه بر تقویت فرهنگ و هنر، نقش مؤثری در توسعه گردشگری و معرفی فرهنگ غنی خراسان جنوبی دارد. افراد دارای معلولیت با درخشش خود نشان داده‌اند که محدودیتی در مسیر پیشرفت وجود ندارد. وی اظهار امیدواری کرد: این برنامه‌ها برای توانمندسازی بیشتر افراد دارای معلولیت تداوم داشته باشد.
نقشی بی‌بدیل معلولان در توسعه گردشگری استان
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی نیز با تاکید بر ابعاد گسترده این جشنواره، اظهار کرد: مسابقه و جشنواره «طعم امید ۵» در مرحله استانی خود در سه گروه مختلف برگزار شد و نفرات برتر به مسابقات منطقه‌ای در استان خراسان رضوی راه خواهند یافت و این روند تا مراحل کشوری و حتی جهانی ادامه خواهد داشت. سید احمد برآبادی افزود: افراد دارای معلولیت نه تنها در عرصه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی توانمندی‌های فراوانی دارند، بلکه می‌توانند نقشی بی‌بدیل در توسعه گردشگری ایفا کنند. وی با تأکید بر نقش اقتصاد فرهنگی در پیشرفت منطقه گفت: حمایت از افراد دارای معلولیت در حوزه گردشگری، گامی در جهت برابری فرصت‌هاست و می‌تواند به شکوفایی اقتصادی و فرهنگی خراسان جنوبی کمک کند. این جشنواره، هم‌افزایی موفقی از فرهنگ، هنر و گردشگری است که پیام‌آور امید و توانمندی است.
گردشگری غذا؛ فرصتی برای توانمندسازی جامعه هدف
مدیرکل بهزیستی استان خراسان جنوبی نیز در این مراسم با قدردانی از برگزارکنندگان، به اهمیت مدیریت دقیق در برگزاری و داوری جشنواره اشاره کرد و گفت: مدیریت خوبی در برگزاری و داوری جشنواره وجود داشت که با دقت و نگاه حرفه‌ای، انتخاب غذاهای طبخ‌شده را انجام داد. وحیدرضا گازرانی گردشگری به‌ویژه گردشگری غذا را فرصتی قابل توجه برای توانمندسازی جامعه هدف دانست و افزود: تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا افراد دارای معلولیت بتوانند از این فرصت بهره‌مند شوند و شاهد ارتقای مهارت‌ها و سطح معیشتی آن‌ها باشیم.
هنر؛ ابزاری برای خودباوری و توانمندسازی همه‌جانبه
معاون توانبخشی بهزیستی استان، با اشاره به جایگاه هنر در ارتقای توانمندی افراد دارای معلولیت، اظهار کرد: بزودی با حمایت مدیرکل بهزیستی و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، طرح‌های متعدد هنردرمانی در سطح استان اجرا خواهد شد تا افراد دارای معلولیت بتوانند از این بستر برای ارتقای فردی و اجتماعی خود بهره‌مند شوند. جمیله رضازاده از آغاز به‌کار پروژه‌ای نوآورانه با عنوان هتل‌ گالری معلولان خبر داد و گفت: در آینده نزدیک، با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی و هتل‌های استان، نخستین هتل گالری ویژه افراد دارای معلولیت راه‌اندازی خواهد شد که برای اولین‌بار در کشور اجرا می‌شود. جشنواره «طعم امید ۵» بار دیگر نشان داد که با فراهم‌کردن بستر مناسب، استعدادها شکوفا می‌شوند و هیچ محدودیتی نمی‌تواند مانع از درخشش توانایی‌های افراد دارای معلولیت شود.
وی عنوان کرد :این رویداد، نه‌تنها جشنواره‌ای برای نمایش مهارت‌های آشپزی، بلکه جلوه‌ای از هم‌افزایی میان فرهنگ، هنر، گردشگری و توانمندسازی اجتماعی است؛ و پیامی روشن از خراسان جنوبی برای تمام کشور که امید، طعم شیرینی دارد.
تجلیل از برگزیدگان جشنواره
در این جشنواره و مسابقه افراد دارای معلولیت در ۳ گروه به رقابت پرداختند و در نهایت مریم بهدانی در معلولیت جسمی، سکینه مهربانی‌فر در گروه معلولیت کم بینایی و محدثه یعقوبی در گروه معلولیت سندروم داون موفق به کسب عنوان اول شدند.