اعلام توانمندی‌های دانشگاه ملی مهارت در دیداری با «امروز خراسان جنوبی» /سرمایه‌ای ناشناخته از جنس مهارت

در خراسان جنوبی، مجموعه‌ای ریشه دار می شود که تخصص را با مهارت گره زده و نسل جدیدی از متخصصان کاربردی را می‌پروراند؛ اما این توانمندی‌های بزرگ، در حصاری از سکوت رسانه‌ای گرفتار شده است. دانشگاه ملی مهارت، اکنون در نقطه عطفی ایستاده است تا از پوسته‌ گمنامی خارج شود و به جامعه ثابت کند که مرز میان تحصیل و اشتغال، در اینجا به معنای واقعی کلمه، از میان رفته است.
رئیس دانشگاه ملی مهارت خراسان جنوبی در دیداری با مدیرمسئول روزنامه امروز خراسان جنوبی دست روی زخم گمنامی این مجموعه گذاشت. دکتر علیرضا جهانگیر، با صراحت از خلاء ارتباطی سخن گفت؛ وضعیتی که باعث شده ظرفیت‌های عظیم علمی و مهارتی این دانشگاه، در نگاه مردم، تنها به یک آموزشگاه فنی و حرفه‌ای تقلیل یابد. از نظر او تخصص بدون شهرت، گمشده‌ مسیر توسعه است و برای آنکه این دانشگاه به بازوی اجرایی استان تبدیل شود، باید ابتدا زبان رسانه‌ها را به صحبت در آورد.
وی با اشاره به اینکه در ۵ شهرستان استان ۸ آموزشکده ملی مهارت (۴ دختران و ۴ پسران) داریم، گفت: آموزشکده دختران ملی مهارت در سرایان خراسان جنوبی از مهر امسال با تفاهم نامه‌ای با دانشگاه بیرجند در محل دانشکده کشاورزی سرایان آغاز به کار می‌کند. وی از آغاز ساخت سلف سرویس در طبس، آغاز احداث مرحله دوم خوابگاه در نهبندان و آغاز ساخت خوابگاه پسران بیرجند با ظرفیت ۳۰۰ نفر (شروع فاز فوندانسیون) و افتتاح پارکینگ پسران بیرجند (ظرفیت ۲۰ خوردو) و رونمایی از دو خودرو در هفته دولت امسال خبرداد.
رئیس دانشگاه ملی مهارت خراسان جنوبی با قدردانی از پیگیری‌های نمایندگان استان در خصوص تخصیص اعتبار از محل توازن برای آموزشکده های حوزه انتخابیه افزود: دانشگاه ملی مهارت برغم آموزش کارگاهی و ازمایشگاهی یک سوم سرانه سایر دانشگاه‌ها اعتبار دارد که باید این مشکل به صورت کشوری رفع شود و در حال حاضر برای حل مقطعی این مشکل تمرکز بر جذب بیشتر دانشجو و درنتیجه آورده بیشتر در این دانشگاه است. جهانگیر با اشاره به اینکه رسالت این دانشگاه آموزش در رشته‌های متناسب با نیاز منطقه در بازار کار و اشتغال و افزایش ظرفیت هاست افزود: طی ۱۲ سال فعالیت این دانشگاه به صورت میانگین در کشور ۶۴ درصد دانش آموختگان آن به بازار کار مرتبط با تحصیل به ویژه حرفه های مولد و کارآفرین مشغولند که در خراسان جنوبی حدود ۷۵ درصد است.
وی گفت: پرطرفدار‌ترین رشته‌ها در بخش دختران طراحی دوخت و گرافیک و مربی تربیت کودک و حسابداری و در بخش پسران تأسیسات، خودرو، حسابداری، کامپیوتر، شهرسازی و معماری است که رشته معدن هم در طبس مورد استقبال ویژه است.
رئیس دانشگاه ملی مهارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه قریب ۴ هزار دانشجو در خراسان جنوبی در دانشگاه ملی مهارت با ۲۲ هیئت علمی مشغول به تحصیلند، افزود: مدرسان این دانشگاه با تحصیلات دانشگاهی و حضور فعال در بازار کار جوابگوی این دانشجویان هستند و قبل از عید امسال هم پرداختی‌های حق التدریس این دانشگاه دو برابر شده است. همچنین یکی از کمبودهای محسوس، نیروی انسانی اداری مطرح شد.
جهانگیر با اشاره به ارتباط با بازار کار دانشجویان در کنار تدریس مدرسان خبره گفت: دفتر ارتباط با صنعت در دانشگاه‌های ملی مهارت وجود دارد که ارتباط با صنعت و بحث آموزش‌های آزاد خاص جزو تکالیف همه این دانشگاه‌هاست.
وی از راه اندازی اولین هنرستان در جوار صنعت با همکاری بخش خصوصی در ۴ رشته تحصیلی خبرداد و گفت: طرح توجیهی برای هنرستان جوار معدن در طبس هم نوشته شده است.
ارتقاء رتبه استان و شاخص شدن دو آموزشکده تابعه در بحث درآمدزایی از دستاوردهای مهم عنوان شد.
در لایه‌های پنهان این دانشگاه، موفقیت‌هایی نهفته است که کمتر در تیتر خبرها جای گرفته‌اند. از دانشجویانی که در میدان‌های رقابت ملی، پرچم این استان را با کسب رتبه‌های برتر برافراشتند تا جوانانی که در سخت‌ترین شرایط، پیشگام فعالیت‌های جهادی و انسانی بوده‌اند. این‌ها تنها نمونه‌هایی از تخصص خالص است که با اراده‌ای پولادین در هم آمیخته شده، اما در دنیای رسانه‌های امروز، دیده شدن به اندازه توانستن مهم است و اینجاست که دانشگاه ملی مهارت، نیاز مبرمی به یک روایتگر صادق و پویا دارد.
در همین راستا، محمود حیدری، مدیرمسئول روزنامه امروز خراسان جنوبی، با گشودن درهای همکاری در زمینه‌ تألیفات، چاپ نشریات و آموزش‌های رسانه‌ای، گامی برداشت تا این فاصله میان تولید دانش و منتشر کردن خبر را پر کند.
به جای آنکه منتظر بمانیم تا جامعه ما را بشناسد، باید روایت جدیدی از مهارت را در ذهن‌ها حک کنیم. دانشگاه ملی مهارت درواقع کارگاهی برای تراشیدن آینده است. اگر رسانه بتواند آینه‌ای صادق برای این درخشش باشد، آن‌گاه مهارت از یک ابزار شغلی، به یک فرهنگ اجتماعی تبدیل می‌شود که هر فرد را در جایگاه درست خود قرار دهد و استقلال اقتصادی را برای نسل جوان به ارمغان آورد.