امروز خراسان جنوبی – حسین زاده hoseinzade@birjandtoday.ir / رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال با تلاش این پلیس بیش از ۳۲ تن انواع مواد مخدر کشف و ضبط و بیش از ۴۵۰۰ نفر قاچاقچی و خرده فروش مواد مخدر در استان دستگیر شدند.
سرهنگ حسین محمدی در نشست خبری روز گذشته خود افزود: در این رابطه ۹۰۰ دستگاه انواع خودرو و موتورسیکلت از قاچاقچیان مواد مخدر توقیف و بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ پرونده قضایی تشکیل شده است.
وی از دستگیری ۷۰۰ نفر خرده فروش مواد مخدر که اغلب در شهرستان بیرجند به دست قانون افتادهاند خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری ۶۲ باند قاچاق و توزیع مواد مخدر در سطح استان متلاشی شده است. وی تصریح کرد: در راستای مبارزه با مواد مخدر تاکنون ۱۶۰ نفر از بهترین همکاران ما در نیروی انتظامی استان به شهادت رسیده اند و سه شهید از ابتدای امسال داشتهایم که دو نفر در سطح استان و یک نفر در خارج از استان به درجه رفیع شهادت نائل آمده اند.
گرایش جوانان به مواد مخدر صنعتی
وی با اشاره به دغدغه و نگرانی از افزایش گرایش جوانان به مواد مخدر صنعتی و افزایش کشفیات مواد مخدر صنعتی، درمان اعتیاد به موادمخدر صنعتی را هزینهبر و زمانبر ذکر کرد و بر ضرورت مراقبت بیشتر خانوادهها از فرزندانشان تأکید و اظهار کرد: یکی از علل اولیه گرایش افراد به مصرف مواد مخدر معاشرت با دوستان ناباب است ضمن اینکه وجود عضو معتاد در خانواده نیز از دیگر عوامل اصلی گرایش افراد به سمت مواد مخدر می باشد که لزوم حمایت از این خانوادهها را یادآور می شود.
سرهنگ محمدی به راه اندازی دفتر تخصصی مشاوره رایگان پیشگیری از اعتیاد در محل خانه محله بلوار شعبانیه شهر بیرجند از سوی پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اشاره کرد و گفت: این مرکز به خانواده ها و افراد آسیبدیده از مواد مخدر به صورت رایگان (تلفنی و حضوری) مشاوره تخصصی، انتظامی و مددکاری اجتماعی ارائه می نماید و شماره تماس۳۲۳۱۲۶۳۵ به صورت شبانهروزی و شماره تماس۳۲۳۷۱۲۲۱ در ساعات اداری پاسخگوی خانوادهها می باشد و تاکنون ۱۲ نفر پس از انجام مشاوره مستمر به مراکز درمان اعتیاد معرفی شدهاند.
توسعه دفاتر مشاوره تخصصی
وی از برگزاری بیش از ۳۵۲کارگاه پیشگیری از اعتیاد در سطح جامعه هدف استان از جمله مدارس، مساجد و… با شرکت ۵۲ هزار نفر و برپایی ۳۸ نمایشگاه در مراکز عمومی، مدارس و… که ۶۲ هزار نفر از آنها بازدید داشته اند به عنوان برخی اقدامات صورت گرفته در حوزه پیشگیری از آسیب های مواد مخدر از ابتدای سالجاری نام برد و گفت: بنا داریم ارائه خدمات مشاوره ای به خانواده ها و افراد آسیب دیده از مواد مخدر را گسترش دهیم و چنانچه نتایج کار دفتر مشاوره تخصصی خانه محله شعبانیه مؤثر واقع شود در خانه های محله دیگر سطح شهر نیز این دفاتر را راهاندازی خواهیم کرد ضمن اینکه در این دفاتر پیگیر مشکل خانواده هایی که توان پرداخت هزینه های درمان اعتیاد را ندارند نیز میشویم.
لزوم اصلاح نگاه خانوادهها و جامعه
به معتادان درمان شده
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان اضافه کرد: متأسفانه خانواده ها و جامعه پذیرای افرادی که موفق به ترک اعتیاد می شوند نیستند و این افراد از این نوع نگاه گلایه دارند و قطعاً چنانچه این نگاه اصلاح شود این افراد بار دیگر به مصرف مواد مخدر روی نخواهند آورد.