یادداشت امروز/۱۲ پند برای رستن از بندهای مجازی

امروز خراسان جنوبی – زنگویی znagoei@birjandtoday.ir
دنیای مجازی امروز دنیای حقیقی شده است. این درست که قلم بر کاغذ نمی رود و جوهر و مرکب از جان آن نمی تراود اما قلم نزده، سویدای کلام از جان کاغذ، نه از جان صفحه نمایشگر برمی خیزد و راه دل مخاطب را می پیماید. اسم این را چه می توان نهاد جز فرایند حقیقی تولید و انتقال پیام؟ حالا حتی کتاب های قطور هم در فلش هایی به اندازه کمتر از یک بند انگشت کودک، جا می گیرد و برابر نگاه ما قرار می گیرد برای خواندن. بله، فضای مجازی ، عین حقیقت شده است در عرصه واقعیت اما باید بکوشیم تریبون حق و انتقال دهنده حقایق هم باشد. بزرگان اهل تمیز با ممتاز یافتن این فضا، راه استفاده صواب از آن را به یاد می آورند چنانکه این سطور روشن به نقل از حضرت علامه حسن زاده آملی به تمام حاضرین در دنیای مجازی نقل شده است تا در این ساحت ، ناقل روشنی ها باشند. اجازه دهید قبل از همخوانی ۱۲ سخن ایشان، نکته ای را بیان کنم که چندی است مرا به تامل واداشته است و آن این که ؛ فلش ها هرچه کوچکتر می شوند، ظرفیت شان بیشتر می شود اما آدم ها… هرچه بزرگ تر می شوند، ظرفیت شان کمتر می شود! اگر به جایی برنخورد من این گزاره را قبول دارم. این اگر چه تلخ است اما واقعیتی را در خود دارد که می توانیم با چشم گرداندن در اطراف ببینیم و لمس کنیم. اول از همه هم باید در آینه به تماشا و خوانش خود بپردازیم و بپرسیم که به واقع ما خود، با بزرگ شدن بهره ای از بزرگی می یابیم یا کوچک تر می شویم. خود را که مطالعه کردیم به دیگران نگاه کنیم. باری فلش ها کوچکتر و با ظرفیت تر می شوند و این در جای خود شمایی از استیلای دنیای مجازی دارد که روز به روز هم دامن گستر تر می شود. این واقعیت را باید دریافت و با این دریافت است که ۱۲ گانه آیت ا… حسن زاده معنا پیدا می کند که ؛
۱- حق را با یاد کردن و تکرار کردنش زنده کنید.
۲- باطل را با ترک کردنش نابود کنید.
۳- از تصاویر حرام و غیرشرعی پرهیز کنید.
۴- از بحث‌های بیهوده بپرهیزید.
۵- از جوک‌هایی که دین و عبادات و مقدسات و اشخاص و ملت‌ها و قومیت‌ها را مسخره می‌کند، بپرهیزید.
۶- مصدر نقل شایعات نباشید و قبل از نقل و انتشار هر حدیث یا روایت یا داستان و خبری از صحت آن مطمئن شوید.
۷- بگذارید آن کلامی که می‌ فرستید به ‌نفع شما گواهی دهد نه علیه ‌تان.
۸- خودتان را کلید خیر و قفل شر قرار دهید.
۹-هر متنی و پیامی که می‌فرستید به‌ منزله تأیید و با امضای شماست. نگو که به من رسیده و کپی کرده‌ام.
۱۰- تمام سعی خودتان را برای استفاده بهینه از این تکنولوژی به کار بگیرید و از آن برای دعوت الی ا… و امر به معروف و نهی از منکر و آموزش مسائل دینی، فرهنگی، علمی و آموزشی استفاده کنید یعنی به‌عنوان یک اصلاحگر به ‌تمام معنا و نیت خودتان را درست و خالصانه کنید.
۱۱ -برای بیان حق مجاملات و رودربایستی را کنار بگذارید٬ دین و حق بر هر چیز مقدم و شایسته‌تر هستند.
۱۲ -تصویر پروفایل شما و پیام‌هایتان معرف شخصیت شماست.
این چند بندِ پر پند را دگر باره بخوانیم و رابطه خود را با فضای مجازی بر اساس حقیقت تنظیم کنیم تا در نظمِ بندگی ما، نابسامانی اتفاق نیفتد…..

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*