جشنواره استعدادیابی در ۴ رشته شمشیربازی، هندبال، والیبال و سه گانه در استان خراسان جنوبی با استقبال چشمگیر خانواده ها و دانش آموزان برگزار شد. حمایت از نخبه های ورزشی، توسعه ورزش قهرمانی و استعدادپروری سه راس مثلت طرح های استعدادیابی است که با همکاری فدراسیون های ورزشی و وزارت ورزش و جوانان در رشته های مختلف چند سالی است برگزار می شود. مدیر کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی در حاشیه بازدید از آخرین روز طرح استعدادیابی در بیرجند، به اهمیت سه مقوله توسعه ورزش قهرمانی، استعدادپروری و حمایت از نخبه های ورزشی اشاره کرد و گفت: رشته های ورزشی که برای این طرح در خراسان جنوبی انتخاب شد بسترهای لازم را برای رشد قهرمانی و پیشرفت دارد. دکتر محمد اسماعیل افضل پور در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه وزارت ورزش و جوانان برای توسعه ورزش قهرمانی در سطح ملی و بین المللی هدف گذاری هایی را برای موفقیت ورزشکاران در ۴ تا ۸ سال آینده انجام داده است، تصریح کرد: در همین راستا جشنواره استعدادیابی همگانی با همکاری وزارت ورزش و جوانان برای ورزش هایی که زمینه بیشتری برای رشد آنها فراهم است برگزار شد.
تخصیص ۷۵ میلیون تومان برای تجهیز پایگاه قهرمانی استان
وی با بیان اینکه ملاک توسعه ورزش های قهرمانی پرورش استعدادهای نخبه است، افزود: منتخبین شناسایی شده در رده های سنی مختلف زیر نظر مربیان تمرینات و آموزش های لازم را دارند تا در سال های آینده به مسابقات مختلف ملی و بین المللی اعزام شوند و امیدواریم در سایر رشته ها نیز طرح استعدادیابی انجام شود.
وی از اختصاص ۷۵ میلیون تومان برای تجهیز دستگاه های سنجش و اندازه گیری پایگاه قهرمانی استان خبر داد و افزود: با خرید این تجهیزات ظرف ۶ ماه آینده پایگاه مجهزی برای استفاده همه رشته های ورزشی در زمینه تست سنجش استعدادیابی افراد از جنبه های مختلف فیزیولوژیکی ، جسمی و روانی آماده می شود. وی ادامه داد: هیات های ورزشی که در شهرستان های نزدیک مرکز استان قرار دارند می توانند از امکانات و تجهیزات پایگاه قهرمانی استان برای سنجش استعدادیابی بهره مند شوند و در سایر شهرستان ها نیز تلاش داریم پایگاه قهرمانی ایجاد کنیم. وی همچنین گفت: حمایت از نیروهای انسانی متخصص، برگزاری کارگاه های آموزش استعدادیابی و اختصاص سالن ورزشی از اقدامات اداره کل ورزش و جوانان استان برای حفظ و حمایت از نخبه های طرح استعدادیابی است. افضل پور تاکید کرد: تا جایی که اعتبارات به اداره کل ورزش و جوانان اجازه دهد به هیات هایی که در زمینه استعدادیابی و استعداد پروری فعالیت کنند حمایت های مالی نیز انجام می شود. وی با اشاره به اینکه بخشی از اعتباراتی که در اختیار هیات ها قرار دارد از در آمد سالن های ورزشی است، تصریح کرد: بابهره برداری از پروژه های ناتمام ورزشی در استان علاوه برافزایش سرانه ورزشی ، درآمدهای حاصل از اجاره این پروژه ها به خزانه اداره کل ورزش و جوانان و هیات های ورزشی بر می گردد. وی در زمینه توسعه ورزش قهرمانی خراسان جنوبی گفت: با حمایت از نخبه های ورزشی که از طریق استعدادیابی شناسایی شده اند درخشش خوبی را در ۴ یا ۶ سال آینده در سطح کشور خواهیم داشت. افضل پور رمز موفقیت سایر استان های کشور را در زمینه توسعه ورزش قهرمانی برنامه ریزی مناسب ذکر کرد و گفت: فراهم کردن فضاهای ورزشی، پرورش مربیان با تجربه و زبده و اعتبارات مالی از جمله موفقیت های برخی استان های کشور است.
توسعه ورزش انفرادی
مدیرکل ورزش و جوانان استان با اشاره به اینکه علی رغم محدودیت هایی که خراسان جنوبی دارد تلاش داریم در وهله اول توسعه ورزش های انفرادی را در دستور کار قرار دهیم، تصریح کرد: در ورزش های گروهی هنوز نمی توانیم ادعایی داشته باشیم چرا که برای رشته های گروهی مثل فوتبال ، والیبال و …. نیاز به حداقل برنامه ریزی بلند مدت ۸ ساله است. افضل پور گفت: در زمینه توسعه ورزش قهرمانی اداره کل ورزش و جوانان تنها متولی این امر نیست و با تعامل فدراسیون های ورزشی و عملکرد هیات های استان ها زمینه رشد و توسعه این ورزش فراهم می شود. وی ادامه داد: اداره کل ورزش و جوانان نقش حمایتی در زمینه توسعه ورزش قهرمانی دارد و با در اختیار گذاشتن سالن های ورزشی، برگزاری کلاس های آموزشی و تربیت مربیان زبده برخی از اقدامات هیات های ورزشی را تسهیل می کند.
۱۰ درصد اعتبارات فدراسیون ها به هیات های استان اختصاص دارد
وی همچنین به اختصاص ۱۰ درصد از اعتبارات فدراسیون های ورزشی به هیات های استانی خبر داد و گفت: بخشی از مطالبه گری هیات های ورزشی در زمینه تجهیز امکانات ورزشی بر عهده روسای هیات های ورزشی است که باید با عملکرد خود از ۱۰ درصد اعتبارات فدراسیون ها و تجهیزات لازم بهره مند شوند. افضل پوربا بیان اینکه تلاش داریم به تدریج برخی از مسائل و مشکلات ورزشی که در استان وجود دارد را مرتفع کنیم، تصریح کرد: توجه به زیرساخت ها و فضاهای ورزشی مناسب واستفاده از تجهیزات استاندارد لازمه توسعه ورزش قهرمانی است. وی با بیان اینکه برخی از امکانات و تجهیزات رشته های ورزشی در استان استانداردهای لازم را ندارند، اظهار داشت: رشته تیراندازی استان که قهرمان تیم ملی کشور را در اختیار دارد یکی از این رشته هایی است که بدلیل نبود تجهیزات و سالن مناسب نجمه خدمتی برای تمرین به تهران سفر می کند ما برای توسعه ورزش قهرمانی باید امکانات و تجهیزات ورزشی را استاندارد کرده و حمایت های مالی را انجام دهیم.
زمینه رشد اعتبارات ورزشی با مصوبه مجلس فراهم می شود
وی در ادامه به تصویب مصوبات مجلس شورای اسلامی در زمینه برخی از اعتبارات حوزه ورزش اشاره کرد و گفت: براساس مصوبه جدید مجلس از سال آینده بخشی از اعتبارات حوزه ورزش از محل در آمد فروش سیگار ، مالیات بر ارزش افزوده و یک درصد از اعتبارات سازمان های دولتی تخصیص می یابد. وی خاطر نشان ساخت: چنانچه سرانه بودجه سال آینده حوزه ورزش در مجلس افزایش یابد شاهد رشد بیشتر تخصیص اعتبارات در بین فدراسیون های ورزشی و وزارت ورزش و جوانان خواهیم بود.