تهران- ایرنا- محققان در برزیل در یک کارآزمایی بالینی، از پوست ماهی تیلاپیا برای پانسمان سوختگی شدید استفاده کردند.
به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه خبری بی بی سی؛ در کشورهای غربی از بافتهای انسانی، محصولات مصنوعی و یا حتی پوست منجمد خوک برای پوشاندن سوختگیهای شدید استفاده میشود، اما اینها در برزیل در دسترس نیستند، بنابراین باید برای پوشاندن سوختگی از گازهای استریل استفاده شود.
این گازها ممکن است به زخم بچسبند و تعویض پانسمان را تبدیل به کاری بسیار دردناک کنند. علاوه بر این تعویض پانسمان، اگر گاز به زخم چسبیده باشد، ممکن است باعث کنده شدن بافتهای تازه روییده از سطح زخم شود.
از این رو پژوهشگران برزیلی به ماهی تیلاپیا روی آوردهاند که در برزیل زیاد یافت میشود و بسیار ارزان است؛ نوعی ماهی که این روزها تقاضا برای آن رو به افزایش است.
محققان برزیلی پوست تیلاپیا را برای ۵۶ بیمار دچار سوختگی درجه ۲ و ۳ استفاده کردند، آنها پوست را روی سوختگی گذاشته و بدون استفاده از کرم یا داروی دیگر روی آن را پانسمان میکنند. بعد از ۱۰ روز پانسمان را بر میدارند و پوست ماهی که خشک شده به راحتی از زخم جدا میشود.
محققان برزیلی می گویند استفاده از پوست تیلاپیا که در واقع جزئی از ضایعات حوضچههای پرورش ماهی است، ۷۵ درصد از درمانهای رایج ارزانتر است و نیازی هم به کرم سولفادیازین که معمولا در برزیل برای پوشاندن سوختگی استفاده می شود، نیست.