بررسیهای آماری از دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال در عمر دولت یازدهم بیش از ۲۱۵ هزار نفر افزایش یافته است در حالیکه ۱۱۵ هزار نفر نیز از بخش صنعت خارج شدهاند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شاخصهای نیروی کار به تفکیک جمعیت و سن بیکاری جوانان نشان میدهد که در طول سالهای ۹۲ تا ۹۵ بیش از ۲۱۳ هزار نفر در محدوده سنی ۱۵ تا ۲۹ سال بیکار شدهاند.
این در حالی است که بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال به جمعیتی نزدیک به ۸۷۰ هزار نفر رسیده است.
این میزان در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم در محدوده ۸۰۰ هزار نفر بود که از این میزان ۵۵۰ هزار نفر از آنان را مردان و ۲۵۸ هزار نفر از آنان را زنان تشکیل میدهند.
نکته جالب توجه در آمارهای رسمی مرکز آمار ایران این است که علاوه بر روند صعودی نرخ بیکاری در سالهای ۹۲ تا سال ۹۵ که مستندات آن نیز پیش از این منتشر شد نشان میدهد که شاغلان در بخش صنعت کشور ریزش بیش از ۱۱۳ نفری داشتهاند به طوریکه اشتغال در بخش صنعت در سال ۹۲ سهم ۳۴٫۳ درصدی داشت در حالیکه این میزان در سال ۹۵ سهمش به ۳۱٫۹ درصد کاهش پیدا کرد.
با بررسی آماری دادههای مرکز آمار ایران مشخص شد که میزان اشتغال جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال از رقم یک میلیون و ۶۱۳ هزار و ۸۷۴ نفر به یک میلیون و ۸۲۷ هزارو ۵۲۵ نفر افزایش پیدا کرده است. این موضوع نشان میدهد که علاوه بر افزایش تعداد افراد جویای کار، بیکاری جوانان در محدوده سنی ۱۵ تا ۲۹ سال افزایش چشمگیری داشته که وضعیت آینده بازار کار را با چالش جدیتری مواجه میکند.
* تناقض واقعیتهای جامعه با ادعای ایجاد ۷۵۰ هزار شغل در سال ۹۵
در این باره، آرمان حاجیان فرد، استاد اقتصاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی فارس با بیان اینکه باید نگاهی به جمعیت دانشجو از سوی مسئولان و سیاستگذاران اقتصادی کشور وجود داشته باشد، چراکه جمعیت حدود ۵ میلیون نفری طی چهار سال آینده به جمعیت فعال کشور اضافه خواهد شد، گفت: اگر برنامهریزی صحیح و متناسب با فارغالتحصیلان به وجود نیاید، بحران بازار کار تشدید میشود.
وی با تأکید بر اینکه عملکرد دولت در حوزههای مختلف نشان از کاهش سهم اشتغال در حوزههای صنعتی و تولیدی، گفت: کاهش سهم اشتغال درحوزه صنعت نگرانیهایی را از آینده به وجود آورده است.
حاجیان فرد با اشاره به اینکه صنایع مادر با واردات بیرویه و قاچاق از مبادی رسمی، در حال تعطیلی هستند، گفت: مجموعه اقدامات با توجه به واردات و روند افزایشی نرخ بیکاری در سالهای ۹۲ تا ۹۵ نشان میدهد که ادعای ایجاد ۷۵۰ هزار شغل در سال تناقضی آشکار با واقعیات اقتصادی کشور دارد.
براساس این گزارش، طبق آمارهای مرکز آمار ایران، بیکاری جوانان در کل کشور از رقم ۲ میلیون و ۴۸۸ هزار و ۳۷۲ نفر به ۳ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۳۹۸ نفر افزایش پیدا کرده است.