آخرین خبر :

تشکیل سامانه جامع ملی رفاه در کشور کلید خورد

مدیرکل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تنها راه برون رفت از چالش های پراکندگی و نشتی منابع رفاهی کشور تشکیل سامانه جامع ملی رفاه ایرانی است که اکنون عملیات آن آغاز شده است.

عبدالرحیم تاج‌الدینی روز شنبه در همایش هم اندیشی کارشناسان مسئول امور کودکان و نوجوانان سراسر کشور در ساری با اشاره به اینکه تاکنون ۲۵ منبع اطلاعاتی به این سامانه متصل شده اند ،افزود: جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهای اول جهان در اختصاص منابع برای کمک به حوزه های کودکان، زنان بی سرپرست ، سالمندان و آسیب های اجتماعی است.
وی ادامه داد: به رغم اینکه مقوله رفاه شهروندان در دولت مورد توجه قرار می گیرد اما به دلیل پراکندگی و ناهماهنگی منابع به درستی هزینه نمی شود و در نتیجه اثر بخشی کمی دارد.
وی با اشاره به اینکه پنج تا ۲۵محل منابع مالی در حوزه رفاه کشور وجود دارد، گفت: منابع حمایتی در حوزه رفاه به صورت پراکنده ابلاغ می شود.
مدیرکل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه مبارزه با فقر در ایران پارتیزانی است و به صورت ستاد ملی مدیریت نمی شود، گفت: این گونه برنامه موجب نشتی و هدر رفت منابع در حوزه رفاه می شود.
تاج‌الدینی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر اینکه اینکه منابع زیادی به تناسب درآمد کشور در حوزه رفاه مردم اختصاص می دهد ،جزء کشورهایی هستیم که مردم ما خیر و نیکوکار هستند و کمک نقدی و غیرنقدی زیادی را در حوزه رفاه مردم فقیر انجام می دهند.
وی به وجود نیروی انسانی کافی در حوزه رفاه جامعه در کشور اشاره کرد و گفت: کشور مکزیک با ۲۲میلیون پرونده ،شش هزار کارمند در حوزه رفاه دارد ، اما جمع افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد در ایران شش میلیون نفر است که ۴۸هزارو ۵۰۰نفر در این ۲ سازمان رفاهی فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: علاو بر کارمندان این ۲ نهاد حمایتی ،یکهزارو ۹۰۰سازمان مردم نهاد در حوزه رفاه اجتماعی در کشور همکاری دارند.
مدیرکل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به وجود انواع ساختمان ها ، تجهیزات خودرو و دیگر امکانات رفاهی در کشور اشاره کرد و گفت: امروز در هر یک از کوچه های کشور مسجد، مرکز بهداشت و دفتر بسیج وجود دارد که می توانیم برای رفاه مردم استفاده کنیم.
مدیرکل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه از حوزه رفاه ۸۳ کشور دنیا مطالعات مورد نظر صورت گرفته است ،گفت: درحوزه رفاه کشور به اندازه کافی منابع مالی ،امکانات ،تجهیزات و نیروی انسانی وجود دارد و با همت دولت یازدهم طرح اطلس جغرافیایی فقر و رفاه کشور در حال تهیه است.
وی از تهیه فرم های پذیرش یکسان کمیته امداد و بهزیستی در کشورخبر داد و گفت: در این فرم ها ۵۰۰سئوال مطرح شد که توسط مدد کاران بهزیستی در محل اجرا و پر می شود.
تاج الدینی گفت: اکنون این فرم ها در حوزه رفاه با هدف بررسی وضعیت جامعه به لحاظ سالمندی، زنان سرپرست ، کودکان و آسیب های اجتماعی طلاق و اعتیاد در استان کرمانشاه اجرایی شده است.
وی اظهار داشت: امسال این طرح در سه استان دیگر کشور اجرایی می شود.
**۵۰۰هزار فرزند حاصل ۱۵۰هزار ازدواج مادر ایرانی با پدر خارجی
مدیرکل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۱۵۰ هزار ازدواج مادر ایرانی با پدر غیرایرانی در کشور صورت گرفته است که حاصل آن ۵۰۰هزار فرزند است ، گفت: نیمی از این فرزندان زیر ۱۸ سال هستند که هنوز هویت آنان مشخص نبوده و از دریافت خدمات رفاهی بهداشتی ، درمان، بیمه ، تحصیل و تغذیه در محرومیت هستند.
مدیرکل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از شناسایی ۹۰هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشورخبر داد و گفت: با کمک آموزش و پرورش و ثبت احوال ۱۰ هزار نفراز آنان به مدارس بازگشت کردند.
وی غربالگری ژنتیک را از برنامه های مهم وزارت رفاه عنوان کرد و گفت: متاسفانه ۳۵تا ۴۰ هزار معلول در سال زاده می شوند که ۳۰ هزار نفر ژنتیک و مابقی حوادثی هستند.
به گزارش ایرنا، همایش هم اندیشی کارشناسان مسئول امور کودکان و نوجوانان کشور با برگزاری کارگاه های بررسی پیرامون پایش و ارزیابی پرونده های اجتماعی فرزندان تحت مراقبت در خانه های کودکان و نوجوانان، خانواده و راهکار های اجرایی برای ارتقاء توان اقتصادی مهدهای کودک بدون حمایت بخش دولتی تا فردا یکشنبه در ساری ادامه دارد.

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*