علی جنتی در ردایی نو به ریاست ستاد انتخاباتی حزب منتسب به حسن روحانی گماشته شد تا علمدار انتخاباتی این حزب باشد. او اولین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت روحانی، به ریاست ستاد انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه منصوب شده است تا برنامه های انتخاباتی این حزب را سامان دهد.
امتیاز خبر: ۸۴ از ۱۰۰ تعداد رای دهندگان ۱۹۸
شمارش معکوس برای آغاز فعالیتهای انتخاباتی دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به صدا در آمده است، تکاپو و تقلای احزاب و طیف های سیاسی برای سامان دادن به برنامه های انتخاباتی شان هم رسمی تر شده و هم آشکار تر. در این فاصله سه هفته ای که به آغاز نام نویسی کاندیداها باقیمانده حالا دیگر رقابت بر سر جذب رای دهندگان است هرچند که هنوز هستند گروه ها و طیف هایی که اندر خم کوچه انتخاب کاندیدای اصلی شان مانده اند و همچنان برای یافتن گزینه مورد نظر دو ،دو تا چهار تا می کنند.
برخی دیگر هم همچنان برنامه می نویسند و اما و اگر می تراشند،در این میان اما حزب اعتدال توسعه از دیگر احزاب یک گام جلوتر است به عنوان اولین حزب تکلیفش را برای رقابت های ۲۶ اردیبهشت ماه بیش از دیگر احزاب و گروه های سیاسی می داند. بی هیچ تردیدی یا اما اگری و یا حتی قید و بندی عزم حمایت از حسن روحانی را دارد و برای ساماندهی پشتوانه مردمی روحانی در تلاش است.
به گزارش تابناک،حزب اعتدال و توسعه نزدیکترین حزب سیاسی کشور به رئیس جمهور است و قریب بالتفاق دولتمردان یا برخاسته از این حزب هستند و با به آرمان های آن تعلق خاطر دارند. بنابراین طبیعی است که این گروه سیاسی در این رقابت از دیگر احزاب پیشی بگیرند و فعالتر حاضر شوند.
درهمین راستا هم دیروز خبر رسید که علی جنتی ، اولین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت روحانی، به ریاست ستاد انتخاباتی حزب اعتدال و توسعه منصوب شده است تا برنامه های انتخاباتی این حزب را سامان دهد. او در حالی پرچمدار نزدیکترین حزب سیاسی کشور به رئیس جمهوری می شود که تا همین چند ماه پیش قبای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت اعتدال را بر تن داشت اما تندروها مانع ادامه فعالیتش در وزارت ارشاد شدند و او هم درپی فشارهای وارده عطای صدارت را به لقایش بخشید. آن روزها که جنتی از پاستور خداحافظی می کرد، کمتر کسی گمان می برد،جنتی چند ماه بعد در سمتی جدید بتواند برای دولت یازدهم نقش بازی کند و به جایگاهی دست یابد که نه درنگزند منتقدان دولت باشد،به واسطه آن بتواند تا از این پس راحتتر از مواضعش دفاع کند و مدد رسان حسن روحانی باشد.حسن روحانی هفته پیش در حکمی محمد شریعتمداری ،معاون اجرایی اش را به ریاست ستاد انتخاباتی اش منصوب کرد. به نظر می رسد که علی جنتی و محمد شریعتمداری در مسیر انتخابات همراه و مددرسان یکدیگر خواهند بود.
پیشتر و در کارزار انتخابات ۹۲ اسماعیلی مسئولیت ستاد انتخاباتی این حزب را عهده دار بود، حالا اما این سمت به علی جنتی واگذار شد تا شاید او بتواند همچون سکانداریش بر وزارت ارشاد تغییرات محسوسی را در حضور انتخاباتی این تشکل سیاسی ایفا کند.
حزب اعتدال و توسعه که همواره نشان داده از حواشی سیاست گریزان است ،در سال ۷۸ و در آستانهء انتخابات ششمین دوره مجلس شورای اسلامی بود که حزب اعتدال و تسعه به دبیرکلی محمد باقر نوبخت که حالا سخنگویی دولت یازدهم را برعهده دارد تاسسیس شد. محمدرضا نعمتزاده ، اکبر ترکان ، فاطمه هاشمی رفسنجانی، محمود واعظی ، حسین موسویان، سید احمد زرهانی، مرتضی محمدخان، محمدحسن تولایی و زهرا پیشگاهیفرد از اعضای این حزب بودند.
این حزب در بیشترمواقع همراه و مدافع و پیگیر مواضع مرحوم آیت اله هاشمی رفسنجانی بود و به خاطر حضور فاطمه هاشمی دختر ارشد آیت الله آن را به هاشمی را می دادند. فعالیت های زیرپوستی اعتدال و توسعه ای ها درعالم سیاست همواره چراغ خاموش بود تا اینکه قریب به ۴ سال پیش یعنی در بهار ۹۲ با قطعیشدن حضور روحانی در صحنه انتخابات ،اعضای شاخص اعتدال و توسعه کلیدیترین مسئولیتها در ستاد روحانی از آن خود کردند. آن ایام محمد رضا نعمتزاده رئیس ستاد، اکبر ترکان قائممقام ستاد و محمدباقر نوبخت سخنگوی ستاد حسن روحانی بودهاند و همچنین محمود واعظی و مرتضی بانک نیز در ستاد وی حضور داشتند. حالا هم قریب به اتفاقشان در دولت حسن روحانی صاحب سمت و نام شدند.
اعتدال وتوسعه به چه می اندیشد؟
آنچه که عیان است اینکه بنای حزب اعتدال و توسعه حمایت از حسن روحانی در انتخابات ۹۶ است و قرارشان هم حفظ ائتلافی است که از سال ۹۲ تا کنون با اصلاح طلبان در انتخابات به نمایش گذاشته اند. درهمین راستا هم محمد شجاعی ،سخنگوی حزب اعتدال و توسعه درمصاحبه های اخیر ش خبر داده که بنا داریم تا ائتلاف ۹۲ که در سال ۹۴ با عنوان لیست امید بود، در سال ۹۶ هم ادامه پیدا کند.
او می گوید که فعلا جلسات سیستماتیک منظمی با شورای عالی اصلاح طلبان نداشته ایم اما هدف کلی، تعامل جدی با این شورا است.سخنگوی حزب اعتدال و توسعه با بیان اینکه می خواهیم در انتخابات شوراها، لیست مشترک با اصلاح طلبان بدهیم می افزاید: فعلا درباره اینکه حزب اعتدال و توسعه قرار است با شورای عالی همکاری کند یا شورای هماهنگی اصلاح طلبان، بحثی نشده است.
داستان همراهی علی جنتی با روحانی
کارنامه مدیریتی و اجرایی علی جنتی پر عنوان است ، اما همراهی او با حسن روحانی به اواسط دهه هشتاد بر می گردد که به ریاست کمیته فرهنگی ــ اجتماعی شورای عالی امنیت ملی انتخاب شد. آن روزها حسن روحانی دبیر این شورا بود. از اواخر دهه ۸۰ هم با توجه به تحربه سفارت او در کویت در دولت های هفتم ،هشتم و نهم به درخواست حسن روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، به عنوان پژوهشگر سیاست خارجی در این مرکز مشغول به کار شد.جنتی مرداد سال ۱۳۹۲ به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و با کسب اکثریت آرا (اخذ شده ۲۸۴/ موافق: ۲۳۴ رای؛؛ مخالف: ۳۶ رأی؛؛ ممتنع: ۱۲رأی) از مجلس رای اعتماد گرفت و به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول به فعالیت شد.او در ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۵ از سمت خود استعفا داد که با موافقت رئیس جمهور همراه شد.