در بازدید استاندار از قطعات ۱۳ و ۱۴ پروژه راهآهن عنوان شد:
بدهی ۱/۵همتی راه آهن استان به پیمانکاران
استاندار خراسان جنوبی گفت: پروژه راه آهن شرق کشور که بخشی از آن در خاک خراسان جنوبی است، جزو اولویتهای مهم دولت چهاردهم بوده و اکنون ۱۴ قطعه این پروژه در استان فعال است.
به گزارش ایرنا، سیدمحمدرضا هاشمی در بازدید از قطعات ۱۳ و ۱۴ پروژه راه آهن خراسان جنوبی در شهرستان سربیشه اظهار کرد: در چهار ماه گذشته برای چندمین بار از پروژه مهم استان که راه آهن است بازدید داشتیم لذا این مسئله اهمیت پروژه را نشان میدهد.
وی با اشاره به اجرای پروژه ریلی شرق کشور از چابهار تا سرخس ادامه داد: این پروژه با طول هزار و ۵۴۸ کیلومتر سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را در بر میگیرد که ۴۳۲ کیلومتر آن در خراسان جنوبی واقع شده است.
استاندار خراسان جنوبی به فعالیت ۱۴ قطعه پروژه ریلی راه آهن در استان اشاره کرد و گفت: ۱۸ ماه از شروع فعالیت ۱۴ پیمانکار در این پروژه میگذرد که مجموع پیشرفت فیزیکی آن ۲۰ درصد است. وی یادآور شد: اعتبار برآورد شده برای اجرای این پروژه بیش از چهار همت بوده که تاکنون ۵/۲ همت آن پرداخت شده است.
هاشمی با بیان اینکه دولت چهاردهم در سه مرحله بیش از یک همت اعتبار به راه آهن خراسان جنوبی تزریق کرده است افزود: راه آهن شرق کشور از چهار شهرستان نهبندان، سربیشه، بیرجند و قاینات در خراسان جنوبی عبور میکند که اکنون بیش از هزار و ۸۰۰ نفر نیروی به طور مستقیم در این پروژه مشغول کار هستند، گرچه این طرح به طور غیر مستقیم هم در اشتغال تأثیرگذار است. وی تعامل سازنده نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی را در اجرایی شدن این پروژه یادآور شد و گفت: تاکنون جلسات مختلفی به صورت چند جانبه بین وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان برنامه و بودجه با همراهی نمایندگان استان در مجلس برگزار شده لذا تزریق اعتبار به راه آهن خراسان جنوبی با جدیت پیگیری میشود. استاندار خراسان جنوبی با اظهار امیدواری از اینکه پروژه حیاتی راه آهن برای کشور و به خصوص شرق ایران تأثیرات مثبتی به همراه داشته باشد گفت: عبور ریل و قطار از استان موجب اتفاقات خوبی در حمل و نقل مسافر و بار به خصوص برای معادن خواهد شد.
وی بر رفع مشکل معارض در روند اجرای پروژه راه آهن تأکید کرد و ادامه داد: در این خصوص مردم همکاری بسیار خوبی داشتند تا روند کار متوقف نشود.
هاشمی با اشاره به تأثیر رسانهها در پیگیری و تحقق مطالبه به حق مردم برای شروع عملیات اجرایی راه آهن نیز افزود: با همت بالایی که در استان وجود دارد به طور یقین پروژه سرعت بیشتری خواهد گرفت تا طبق برنامه زمان بندی شاهد بهرهبرداری از این طرح استراتژیک در استان باشیم. وی که دیروز از ۲ قطعه ۱۳ و ۱۴ و کارگاههای پیمانکاران این پروژه بازدید داشت اظهار کرد: سرعت کار پروژه نیازمند اقدام جمعی است که با وحدت و انسجام میسر خواهد شد و در راستای تحقق شعار سال که سرمایه گذاری برای تولید است، راه آهن نقش مهمی دارد.
استاندار با تأکید مجدد بر اینکه دولت در کنار پیمانکاران تا اتمام پروژه خواهد بود ادامه داد: باندهای دوم و راه آهن از اولویتهای مهم دولت چهاردهم در استان است و طی هماهنگی انجام شده در آینده نزدیک مسئولان وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه بازدیدهایی از پروژههای استان خواهند داشت که این مسئله در تزریق اعتبارات بیشتر اثرگذار است. وی با اشاره به گذشت ۱۸ ماه از شروع پروژه راه آهن در استان گفت: این پروژه در دولت سیزدهم آغاز شده و جزو طرحهای اولویت دار دولت چهاردهم است که با جدیت پیش خواهد رفت و نگاه به آن فراتر از استان و حتی بین المللی است.
هاشمی با تأکید بر اینکه پروژه راه آهن همچون یک کارگاه عمران و آبادنی در استان است که تعطیل نخواهد شد عنوان کرد: اولویت سال جدید در استان راه آهن، باندهای دوم و رونق بازارچههای مرزی است که در همین زمینه پنجشنبه سفر رسمی به کشور افغانستان خواهیم داشت. وی با اشاره به اینکه در سفر به کشور همسایه نشستهایی با والی هرات، فراه و گروههای اقتصادی این استانها برگزار میشود افزود: این مهم در راستای تقویت روابط تجاری و اقتصادی است چرا که سال گذشته بیش از ۳۸ درصد صادرات کشور به افغانستان از مرز ماهیرود انجام شده لذا این فرصت بسیار خوبی برای صادرات است که باید تقویت شود. مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم با اشاره به بازدید استاندار از قطعات ۱۳ و ۱۴ راه آهن گفت: قطعه ۱۳ به طول ۵۵ کیلومتر و قطعه ۱۴ به طول ۶۰ کیلومتر شهرستان سربیشه را در بر می گیرد که مطالعات جانمایی ایستگاه مسافربری این بخش هم در دست اجرا است.
میر محمد مودی با اشاره به پیشرو بودن قطعه ۱۴ راه آهن در مقایسه با دیگر قطعات اظهار کرد: حجم مطالبات پیمانکاران در این دو قطعه سه هزار میلیارد ریال بوده اما کار اجرایی در دست انجام است. وی کل مطالبات پیمانکاران در پروژه راه آهن خراسان جنوبی را ۵/۱ همت اعلام کرد و افزود: پیگیریهایی هم برای تأمین مالی این پروژه انجام و بیش از یک همت در دولت چهاردهم تزریق شده است. مدیرکل راه و شهرسازی خراسانجنوبی با اشاره به ادامه پیگیریها برای تزریق اعتبار تأکید کرد: تأمین مالی راه آهن خراسان جنوبی به عنوان پنج پروژه پیشران اقتصادی وزارت راه و شهرسازی مورد تأکید دولت است.
وی اظهار امیدواری کرد: با تزریق به موقع منابع مالی مورد نیاز، برنامه اجرایی پروژه راه آهن برای تکمیل تا سه سال آینده محقق شود و اینگونه، شاهد اتصال خراسان جنوبی به شبکه ریلی باشیم.
مودی یادآور شد: پیشرفت فیزیکی کل پروژه ۲۰ درصد بوده که به لحاظ برنامه زمان بندی عقب نیستیم زیرا پیمانکاران عمده زمانی گذشته از طرح را صرف تجهیز کارگاه و تهیه نقشه اجرایی کرده اند که حجم آن ۵۰ هزار متر مربع است.
وی گفت: پروژه راه آهن خراسان جنوبی معارضی که مانع پیشرفت کار شود ندارد و با وجود اینکه پروژه در برخی جبههها از زمینهای کشاورزی عبور کرده اما همکاری از سوی مردم و نهادهای مربوطه انجام گرفته است. مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیشترین حجم تونل و پل در پروژه راه آهن خراسان جنوبی را مربوط به محور بیرجند- قاین دانست و گفت: این محور قطعات ۱۹ و ۱۸ را در برمیگیرد که جزو نقاط سخت بوده اما طول آن ۹ و ۱۰ کیلومتر است. راه آهن شرق کشور از بابت اتصال جنوب شرق به شمال شرق ایران اهمیت دارد که چابهار را به سرخس متصل میکند و نقش مهمی در حمل و نقل مسافر و کالا همچنین توسعه مبادلات تجاری با کشورهای همسایه به ویژه پاکستان و افغانستان دارد. طول مسیر ریلی زاهدان – بیرجند – مشهد ۹۱۰ کیلومتر است که از این مقدار ۴۳۲ کیلومتر آن در جغرافیای خراسان جنوبی قرار دارد و به گفته مسئولان، جزو پنج طرح زیرساختی اولویتدار وزارت راه و شهرسازی است.
عملیات اجرایی کل قطعات این مسیر در استان خراسان جنوبی ۱۵ شهریور سال ۱۴۰۲ با حضور شهید رئیسی رئیس جمهور وقت آغاز شد.
کانال رسمی ایتا روزنامه امروز خراسان جنوبی https://eitaa.com/emroozkhj
کانال رسمی تلگرام روزنامه امروز خراسان جنوبیhttps://t.me/emroozkhj
بازدیدها: ۴۱