کمبود فضاهای آموزشی در خراسان جنوبی
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به کمبود فضاهای آموزشی به ویژه در بیرجند گفت: همراهی وزارتخانه در جبران کمبود زیرساختهای آموزشی خراسان جنوبی مؤثر است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سیدمحمدرضاهاشمی امروز در جمع خبرنگاران با تشریح دیدار با کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، به شرایط استان در حوزه آموزش و پرورش پرداخت و خاطرنشان کرد: کمبود فضاهای آموزشی به ویژه در بیرجند، از اصلی ترین مشکلات ما در استان خراسان جنوبی است.
وی با اشاره به اقدامات استان در راستای رفع این کمبودها، تصریح کرد: برای استفاده هر چه بیشتر از توان و ظرفیت خیرین داخل و خارج استان، اقدامات درخوری صورت گرفته و نتایج خوبی هم به همراه داشته است.
به گفته وی؛ کمکهای دولتی، تکمیلکننده خدمات خیرین است و کار در این بخش را شتاب میبخشد.
استاندار خراسان جنوبی اشاره کرد: اردوگاه های دانش آموزی استان نیز نیاز به بازسازی و توسعه دارند و این موضوع نیز کمک دولت را میطلبد.
هاشمی از کمبود نیروی انسانی در فضاهای آموزشی استان گفت و متذکر شد: برخی شهرستان های استان با کمبود معلم در مقاطع مختلف مواجهند که باید برای جبران این کاستی، تدبیر شود.
قول مساعد پیگیری و رفع آنها، و موافقت وزیر آموزش و پرورش به موارد مطرح شده و مطالبات استان بود.
نشست مشاور وزیر در اموربانوان با سرپرست آموزش و پرورش خراسان جنوبی
اولین نشست از سلسه نشست های مشاور وزیر در امور بانوان با سرپرست آموزش و پرورش خراسان جنوبی برگزار شد .
به گزارش اداره اطلاع رسانی وروابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، اولین نشست از سلسه نشست های مشاور وزیر در امور بانوان با مدیران کل استان ها در سال ۱۴۰۴ برگزار شد. طی این نشست دکتر تیموری در تاریخ یکشنبه ۲۴ فروردین، با مهدی مرتضوی سرپرست آموزش و پرورش خراسان جنوبی، و خانم طیبی، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی استان، در محل دفتر امور بانوان وزارت دیدار کرد.
در این نشست، طرفین به بررسی مسائل و چالشهای موجود در حوزه بانوان و خانواده در استان خراسان جنوبی پرداختند. دکتر تیموری بر اهمیت ارتقاء وضعیت بانوان در آموزش و پرورش تأکید کرد و خواستار همکاری بیشتر بین امور بانوان ستاد و اداره کل استان در این زمینه شد.
وی همچنین بر لزوم حضور مستمر مسئولان امور بانوان استان در تمامی شوراها، کارگروهها و کمیته های استانی تأکید کرد و حضور پررنگ مسئولان امور بانوان را برای ارتقاء وضعیت بانوان و دختران ضروری دانست.
مدیر کل استان نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت موجود، به برنامهها و طرحهای اجرایی در راستای حمایت از بانوان و دختران اشاره کرد و بر لزوم توجه به نیازهای خاص این قشر تأکید نمود.
همچنین خانم طیبی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت استان، مهم ترین اقدامات، مسائل و اولویتهای استان را برشمرد.
این دیدار فرصتی برای تبادل نظر و همفکری در راستای بهبود شرایط بانوان و دختران در استان خراسان جنوبی بود و طرفین بر ادامه همکاریهای مشترک و اجرای پروژه های مسئله محور ویژه بانوان فرهنگی و دختران دانش آموز تأکید کردند.
تربیت ۳۰۰ طلبه در سفیران بیرجند/ مراکز مشاوره اسلامی راهاندازی میشود

بیرجند – ایرنا – مسئول حوزه علمیه سفیران هدایت بیرجند گفت: با راهاندازی مدرسه سفیران هدایت از سال ۸۵ تاکنون بیش از ۳۰۰ طلبه و مُبلغ دینی در این حوزه تربیت شدند و اکنون در حال ثبتنام و پذیرش علاقهمندان تحصیل در این حوزه هستیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا حجتالاسلام شمسالدین عارفی روز دوشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز خراسان جنوبی افزود: اکنون ۷۰ درصد نماز جماعات شهر بیرجند اعم از مساجد و دستگاههای اجرایی توسط فارغالتحصیلان دوره سفیران هدایت مدرسه معصومیه بیرجند اقامه میشود.
وی با اشاره اینکه اکنون ۴۵ طلبه در مقاطع سطح دو و سه این مدرسه مشغول فراگیری علوی دینی هستند بیان کرد: در تلاش هستم سطح چهار حوزه علمیه نیز در استان افزوده شود تا نیازی به مراجعه طلاب به استان قم نباشد.
مسئول حوزه علمیه سفیران هدایت بیرجند با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰ نفر در این مدرسه ثبتنام کردهاند تصریح کرد: بدون شک حوزه علمیه یکی از جایگاههای مهم معنوی کشور و خاکریز و سنگر اول دفاعی از اهل بیت(ع) است لذا نباید اجازه داد این سنگر خالی شود.
وی با اشاره به رسالت معنوی حوزه علمیه اظهار کرد: با وجود چالشها و سختیهای موجود در جامعه انجام امور فرهنگی به کاری پرهزینه تبدیل شده و وجوهات شرعی و نذورات مردمی نیز به اندازهای نیست که بتوان این مهم را برآورده کند.
حجتالاسلام عارفی تاکید کرد: تا حد امکان تلاش میکنیم برنامههای حوزه علمیه را اطلاعرسانی و بروزرسانی کنیم تا مبلغان و طلاب بتوانند متناسب با شرایط روز جامعه با نسلهای مختلف همراه و همگام باشند.
وی با بیان اینکه مدرسه سفیران هدایت با تاکید رهبر معظم انقلاب از سال ۸۵ در استان راهاندازی شده است تصریح کرد: همچنین برنامه داریم محل اسکان چند روزه معظمله را در این مدرسه، تبدیل به موزه کنیم.
مسئول حوزه علمیه سفیران هدایت بیرجند با اشاره به استقرار طلاب فارغالتحصیل این مدرسه در بسیاری از روستاهای استان، عنوان کرد: هدف این است در بخش فرهنگی، دینی و حل مشکلات اعتقادی مردم بتوانیم گام مثبتی برداریم.
وی یادآور شد: حوزه علمیه معصومیه بیرجند سال ۱۳۲۰ با تلاش آیت الله جواد عارفی راهاندازی و تجدید بنا شد و وی ۶۰ سال مدیریت این حوزه را برعهده داشت و حدود هزار و ۷۰۰ نفر طلبه تربیت کرد.
حجتالاسلام عارفی گفت: در این حوزه علمای نامی بزرگی همچون مرحوم شیخ محمدباقر قائنی مجتهد بیرجندی و آیت الله شیخ حسن تهامی تربیت شدند که طبق گفته رهبر معظم انقلاب اگر در نجف میماندند از مراجع بزرگ تقلید کشور میشدند ولی حسب وظیفه برای خدمت به بیرجند بازگشتند.
وی از گردهمایی خانوادگی طلاب ادوار سفیران هدایت، ۲۸ فروردین در بیرجند خبر داد و افزود: سخنران محوری این مراسم حجت الاسلام ملکی قائم مقام حوزههای علمیه قم خواهد بود.
مسئول حوزه علمیه سفیران هدایت بیرجند ادامه داد: در حاشیه این مراسم نیز مرکز مشاوره اسلامی سماح با استفاده از توان طلاب فارغالتحصیل در استان فعال میشود و به زودی در تمامی شهرستانها نیز شعبه آن راهاندازی خواهد شد.
چشم روشنی خراسان جنوبی به لیزر پیشرفته شبکیه/ نوزادان نارس همچنان چشم به راه

بیرجند- ایرنا- راه اندازی دستگاه پیشرفته لیزر شبکیه یکی از اتفاقات امیدبخش در خراسان جنوبی است که از مراجعه بیماران به استانهای همجوار جلوگیری کرده اما در بخش معاینه چشم نوزادان نارس، نوسازی تجهیزات همچنان از نیازهای اساسی محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، کشور ایران در حوزه چشمپزشکی ظرفیتهای بسیاری خوبی دارد و مراکز خصوصی و دولتی از تجهیزات فوقالعاده بالایی برخوردار هستند لذا به خاطر هزینههای بسیار کم که حتی در مقایسه با کشورهای خیلی عقب مانده تعرفهها پایینتر است مردم قدرت دارند که به این مراکز مراجعه کنند و با حداقل هزینهها تحت مراقبتهای چشم پزشکی و آزمایشات تشخیصی با دستگاههای پیشرفته قرار بگیرند.
همچنین طبق آمار کارشناسان مربوطه، ایران از نظر وضعیت تحقیقات و پژوهش در حوزه چشم پزشکی با کشورهای پیشرفته برابر است و به دلیل گستردگی و کیفیت بالای ارائه خدمات و درمان چشم پزشکی هیچ بیماری به خارج اعزام نمیشود و حتی بیماران زیادی از کشورهای مختلف به خصوص همسایه برای درمان به ایران مراجعه میکنند.
در این میان تجهیز بیمارستانها و بخشهای تخصصی در ارایه خدمات کیفی به بیماران بسیار تاثیرگذار است.
خراسان جنوبی نیز یکی از استانهای شرقی ایران بوده که با امکانات و تجهیزات بهداشتی و درمانی توانایی تبدیل شدن به قطب توریسم درمانی را دارد.
یکی از زمینههایی که شرایط پذیرش بیمار از استانهای دیگر و حتی کشور همسایه را فراهم کرده بخش چشم پزشکی است.
گرچه تا چندی پیش به علت تجهیزات قدیمی بیماران خراسان جنوبی به خصوص در حوزه بیماریهای شبکیه مجبور به درمان در استانهای هم جوار بودند اما پیگیریهای خبرنگار ایرنا و تلاشهای مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی بیرجند موجب شد که دستگاه پیشرفته لیزر شبکیه برای بخش چشم پزشکی بیمارستان رازی بیرجند خریداری و نصب شود.
موضوعی که بسیار برای استان حایز اهمیت است چرا که شهریور سال گذشته یکی از مسئولان بیمارستان رازی بیرجند اعلام کرده بود که تجهیزات چشم پزشکی نقش موثری در جذب متخصصان دارد از آنجایی که متخصصان قدیمی چشم پزشکی در حال بازنشسته شدن هستند؛ متخصصان جدید هم به دلیل فرسودگی تجهیزات انگیزهای برای ماندگاری ندارند.
در چنین شرایطی پزشکان استان بیماران را برای معاینه شبکیه چشم، به استانهای همجوار از جمله خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان ارجاع میدادند که هزینههای سنگینی برای آنان در پی داشت.
۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای دستگاه لیزر شبکیه
اما پیگیریهای خبرنگار ایرنا با همکاری یکی از پزشکان فوق تخصص شبکیه چشم در بیرجند نتیجه داد و رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدماتی بهداشتی و درمانی بیرجند چند روز قبل گفت: نخستین دستگاه پیشرفته لیزر شبکیه چشم خراسان جنوبی در بیمارستان رازی بیرجند راهاندازی شد.
محمود گنجی فرد اظهار کرد: برای خرید این دستگاه بیش از ۳۰ میلیارد ریال اعتبار از محل دانشگاه علوم پزشکی و اعتبارات استانی هزینه شده است.
وی با بیان اینکه با وجود این دستگاه مشکلات شبکیه بیماران مرتبط به مسائل عروقی قابل درمان است ادامه داد: پیش از این هم دستگاه لیزر شبکیه در بیمارستان رازی فعال بود ولی به علت خرابی و به روز نشدن مدتی غیر فعال شده لذا بیماران برای درمان مجبور بودند به دیگر شهرها مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: دستگاه خریداری شده توانمندیهای بیشتر نسبت به نوع قبلی دارد و از لحاظ انواع لیزر، تنوع کار با این دستگاه بالا است.
وی عمل بدون درد و استفاده از اشعه پایین بدون آسیب به سلولهای چشم را از دیگر مزیتهای دستگاه لیزر شبکیه در بیمارستان رازی برشمرد و افزود: با وجود فوق تخصص شبکیه و تجهیز بخش چشم پزشکی آمار جذب بیمار در بیمارستان رازی از این پس افزایش خواهد یافت.
گنجی فرد اظهار امیدواری کرد: با افزایش تعداد پزشکان متخصص و فوق تخصص حوزه چشم در دانشگاه علوم پزشکی خدمات به بیماران از لحاظ کمی و کیفی بیشتر شود.
لیزر شبکیه کم عارضهترین روش جراحی
فوق تخصص شبکیه چشم در بیرجند هم با بیان اینکه قبلا دستگاه قدیمی لیزر شبکیه در استان فعال بوده گفت: از ۲ سال گذشته آن دستگاه به علت خرابی بلااستفاده مانده بود که با پیگیریهای دانشگاه علوم پزشکی و خبرنگار ایرنا بالاخره این دستگاه جدید خریداری شد.
دکتر غلامحسین یعقوبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دستگاه نسبت به نمونه قدیمی گرانتر و به نوعی کیفیت بهتری دارد به نوعی که بیمار با آن دستگاه بعد از لیزر احساس درد و ناراحتی داشت چون لیزر سبز بود ولی در دستگاه جدید از لیزر زرد استفاده میشود و صدمه آن کمتر است.
وی گفت: از آنجایی که پزشک باید نقاط حساسی را در شبکیه لیزر کند با دستگاه جدید تشخیص نقاط آسیب دیده راحت تر بوده و طول زمان برای پزشک و بیمار کم میشود لذا از این جهت کاربردیتر است.
وی با اشاره به اینکه سه روز در هفته بیماران شبکیه چشم پذیرش میشوند ادامه داد: روزهای شنبه، دوشنبه و پنجشنبه در کلینیک چشم پزشکی بیمارستان رازی بیرجند بیماران برای لیزر شبکیه میتوانند مراجعه کنند.
دستیار چشم پزشکی نیاز مبرم بیمارستان رازی
دکتر یعقوبی یادآور شد: در حوزه نوزادان نارس هم دستگاههای تشخیصی مورد نیاز است چون تجهیزات فعلی قدیمی بوده و خراب است.
وی یادآور شد: نیازها و درخواستهای چشم پزشکی در استان به مسئولان اعلام شده و دستیار چشم پزشکی مهمترین نیاز بوده که باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان تمام اعمال جراحی چشم را در استان انجام داد.
وی که تنها فوق تخصص شبکیه چشم در خراسان جنوبی است گفت: فوق تخصص قرنیه از دیگر نیازهای استان بوده و بار آموزش بر دوش عده اندکی از متخصصان چشم است لذا تامین نیروی انسانی در کنار خرید تجهیزات بروز باید پیگیری شود.
به گفته متخصصان، شبکیه داخلیترین لایه چشم است و شامل سلولهای گیرنده نور و نورونها است؛ این لایه بسیار نازک با قطری حدود ۰٫۵ میلیمتر، ۷۵ درصد مساحت کره چشم را میپوشاند.
بیماریهای چشمی شبکیه از نوزادی یا میانسالی در صورت عدم تشخیص به موقع و درمان نشدن باعث اختلال در بینایی میشود.
لیزر شبکیه چشم یک روش درمانی موثر و محبوبی است که به درمان طیف وسیعی از بیماری های مربوط به شبکیه چشم کمک میکند.
بخش چشم بیمارستان رازی شامل ۱۱ تخت بستری با امکاناتی از قبیل صندلی تخت خواب شو، یخچال، تلویزیون، کمد، فشارسنج، ساکشن، مانومتر اکسیژن و یک اطاق VIP است.همچنین یک اطاق لیزر PI و سونوگرافی چشم، یک اطاق معاینه چشم با اسلیت لمپ و افتالموسکوپ مستقیم و غیر مستقیم،اطاق لیزر شبکیه و تنومتر هم در این بخش تجهیز شده است.
عملهای رایج بخش پزشک در بیمارستان رازی شامل کاتاراکت، DCR ،سونداژ مجرای اشک، پیوند قرنیه ،تزریق آمپول ایوستین داخل چشم، ترمیم تروماها و پارگی های چشمی ناشی از تروما، تارسورانی، ناخنک، لیزر PI، لیزر کپسولوتومی، لیزر شبکیه، درمان گلوکوم، درمان طبی عفونتهای چشمی، عمل استرابیسم و درآوردن جسم خارجی چشم است.
تحقق ۱۱۶.۵ درصدی پرداخت تسهیلات فرزندآوری در خراسان جنوبی
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی از تحقق ۱۱۶.۵ درصدی پرداخت تسهیلات فرزندآوری و ۱۳۴ درصدی ازدواج در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدعلی زرنگ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مجموع تسهیلات وام فرزندآوری در سال گذشته، ۱۰ هزار و ۵۲۰ فقره به مبلغ ۱۰هزار و ۱۳۲ میلیارد ریال بوده است.
وی افزود: اعتبار ابلاغی استان ۸ هزار و ۶۹۹ میلیارد ریال و عملکرد پرداخت تسهیلات ۱۱۶.۵ درصد بوده است.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی گفت: ۱۱ هزار و ۸۴۲ نفر در صف انتظار دریافت تسهیلات فرزندآوری هستند که ناشی از بسته بودن سامانه تهسیلات از سوی بانک مرکزی، سهمیه محدود و افزایش سنواتی رقم تسهیلات بر اساس قانون بودجه است.
زرنگ افزود: ۷هزار و ۲۴۹ فقره وام ازدواج به مبلغ ۲۵ هزار و ۳۹۷ میلیارد ریال پرداخت شده است.
وی مبلغ اعتبار تسهیلات ازدواج استان را ۱۸هزار و ۹۵۴ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این میزان، نشان از تحقق ۱۳۴ درصدی آن دارد.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی گفت: ۴هزار و ۷۹۰ نفر در استان در صف انتظار دریافت تسهیلات ازدواج هستند.
بازدیدها: ۱۸