گلایه چندین ساله مردم از یک جاده خاکی
جاده خاکی صنوف آلاینده بیرجند سالهاست منتظر چارهای از سوی مسئولان است.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا رضایی – مسیر ورود صنوف آلاینده بیرجند و چند واحد تولیدی و خدماتی یک جاده خاکی و پر از دست انداز است که روزانه محل عبور تعداد زیادی خودروی سبک و سنگین است.
سالهای سال است که در این جاده چیزی جز گرد و خاک نصیب مردم و کسبه نمیشود.
مردم از خاکی بودن این جاده به شدت گلایهمند هستند و خواستار رسیدگی به این موضوع هستند.
براهیمی معاون اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در خصوص زیرسازی این محور قول مساعد داده است.
شهرداری بیرجند نیز اعلام آمادگی کرده که پس از پایان زیرسازی آسفالت محور را آغاز میکند.
حالا مردم در انتظار عملی شدن وعده مسئولین هستند.
تهیه طرح هادی در ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسانجنوبی از تهیه طرح هادی در ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، قاسم تنها صبح امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه اساسنامه بنیاد مسکن در سال ۱۳۶۶ مصوب شد اظهار کرد: بنیاد مسکن در اجرای طرحهای هادی، بازسازی مناطق جنگ زده، احداث خانه در مناطق روستایی و… در این چند سال عملکرد مطلوبی داشته است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار در خراسان جنوبی طرح هادی تهیه شده است، گفت: در ۷۶۹ روستای نیز این طرح انجام شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسانجنوبی افزود: شاخص خراسان جنوبی در اجرای طرح هادی را ۸۳.۷ درصد اعلام و بیان کرد: این در حالی است که شاخص کشوری ۶۶ درصد است.
تنها، ادامه داد: این نهاد در حوزه مسکن سازی چه مسکن مهر، چه در قالب اقدام ملی مسکن و چه نهضت ملی مسکن در کنار دولتها بوده است.
وی با بیان اینکه در ۳۰ شهر خراسان جنوبی مدیریت نهضت ملی مسکن با بنیاد مسکن است، گفت: در این تعداد شهر تاکنون ۶۲ هزار و ۳۹۷ نفر متقاضی ثبت نام کردند که از این تعداد ۲۰ هزار و ۵۹۸ متقاضی تأیید نهایی شدند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسانجنوبی بیان کرد: ۱۹ هزار و ۹۹۵ متقاضی نهضت ملی مسکن تحویل زمین شدند و ۱۲ هزار و ۸۷۱ واحد به فونداسیون رسیدند و ۶ هزار و ۶۹۲ واحد نیز به سفت کاری رسیده و ۴ هزار و ۵۷۷ واحد نیز شهروندان در آن سکونت دارند.
تهدید زنگ جارویی؛ نبرد کشاورزان خراسان جنوبی برای حفظ یاقوت سرخ
ممنوعیت خریدهای بروناستانی در اولویت اقتصادی خراسان جنوبی

بیرجند-ایرنا-دادستان درمیان از قتل یک مرد ۲۴ ساله در روستای «خونیک چهارتنگ» این شهرستان خبر داد و گفت: این قتل در پی درگیری طرفین و به علت انگیزه انتقامی ناشی از حادثهای مشابه در سربیشه رخ داده است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری کل استان خراسان جنوبی، حجتالاسلام سید هادی حسینی روز یکشنبه افزود: روزگذشته ۲۳ فروردین، ساعت ۱۹، درگیری بین چند نفر از اهالی روستا در محل وقوع جرم منجر به مصدوم شدن یک نفر شد و افراد درگیر با استفاده از چوب و سلاح سرد، شامل چاقو، به مقتول حمله کردند.
وی اظهار کرد: پس از این درگیری، یکی از اهالی روستا با اورژانس تماس گرفت و مصدوم به بیمارستان شهر اسدیه منتقل شد، اما به دلیل شدت جراحات ناشی از ضربات چاقو، فوت کرد.
دادستان شهرستان درمیان اعلام کرد که پس از اعلام وقوع قتل، بازپرس ویژه قتل بلافاصله به صحنه جرم اعزام و با صدور دستور، جسد مقتول به پزشکی قانونی منتقل شد.
وی ادامه داد: با انجام تحقیقات و دستگیری مظنونان یکی از آنان به ارتکاب قتل اعتراف کرد و تحقیقات در خصوص دیگر افراد شریک در این جنایت همچنان ادامه دارد.
حجتالاسلام حسینی در ادامه افزود: انگیزه این قتل به یک حادثه مشابه که در سال ۱۳۹۶ در شهرستان سربیشه رخ داده، مربوط میشود.
وی یادآور شد:در آن زمان، مقتول این پرونده از خانواده قاتل حادثه سال ۹۶ بوده و در پی توافقی که آن زمان برای گذشت صورت گرفته بود، قاتل متعهد شده بود که در شهرستانهای سربیشه و درمیان تردد نداشته باشد اما با حضور قاتل در شهرستان درمیان، درگیری مجددی به وقوع پیوسته و این قتل شب گذشته در روستای خونیک چهارتنگ رخ داد.

بیرجند – ایرنا – دادستان عمومی و انقلاب فردوس در پی گزارش مربوط به خودداری از ارائه وعده غذایی به یکی از دانشآموزان ساکن خوابگاه امام رضا(ع) این شهرستان با ورود به موضوع، دستور تشکیل پرونده قضایی و احضار مدیران مرتبط را صادر کرد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری شهرستان فردوس، اسماعیل یوسفی دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان روز یکشنبه از ورود دستگاه قضایی به موضوع «خودداری از ارائه وعده غذایی به دانشآموز ساکن خوابگاه امام رضا(ع)» خبر داد و اعلام کرد: در این رابطه پرونده قضایی تشکیل و مدیر خوابگاه و مسئولان آموزش و پرورش برای بررسی موضوع به دادستانی احضار شدند.
وی با اشاره به مسئولیت نظارتی مدعیالعموم در صیانت از حقوق عامه، گفت: تمام ابعاد این موضوع از جمله قصور احتمالی مسئولان خوابگاه و همچنین منتشرکنندگان اخبار نادرست که موجب تشویش اذهان عمومی و آسیب به امنیت روانی جامعه شدهاند، بهصورت دقیق بررسی خواهد شد و در صورت احراز تخلف، با متخلفان برخورد قانونی صورت میگیرد.
یوسفی همچنین از همکاری آموزش و پرورش شهرستان در اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه برای جلوگیری از تکرار چنین مواردی در خوابگاههای دانشآموزی خبر داد و افزود: حفظ کرامت و حقوق دانشآموزان از اولویتهای مهم دستگاه قضایی است و در این زمینه کوتاهی قابلپذیرش نخواهد بود.
در جلسه برگزار شده با حضور مسئولان ذیربط، بر لزوم بررسی دقیق ابعاد حادثه و تضمین حقوق دانشآموزان تأکید شد

مشکلات ۲۶ واحد تولیدی خراسان جنوبی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استاندار بررسی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسانجنوبی، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان، صبح امروز یکشنبه (۲۴ فروردین) با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد.
مهدی جعفری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: امسال با توجه به شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری مردم در تولید وظیفه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید سختتر شده است، چرا که سرمایهگذاران به تسهیل بیشتر در فرایندها و همراهی بیشتر از سوی مسئولان نیاز دارند.
وی افزود: امروز در این جلسه، ۲۶ درخواست از سرمایهگذاران در زمینه تسهیلات مختلف همچون امهال تسهیلات، مالیات، آب، برق، گاز، صدور مجوزها، نظام دامپزشکی و حصارکشی مطرح شد که ۲۵ مورد آنها تصویب شد. تنها یک مورد باقی مانده که مرتبط با مسائل بانکی است و نیاز به مجوز شورای تأمین دارد.
جعفری ادامه داد: پس از اخذ مجوز شورای تأمین، این موضوع به بانک مربوطه ارسال خواهد شد تا مشکل این سرمایهگذار نیز حل شود.
وی گزارشی از مصوبات سال گذشته کارگروه ارائه داد و گفت: از مجموع مصوبات سال گذشته، حدود ۸۵۰ مورد اجرایی شدهاند، اما ۱۵ مورد همچنان در دستگاههای دولتی اجرا نشدهاند که استاندار دستور دادهاند که این ۱۵ مورد شناسایی و در جلسه بعدی علت عدم اجرا آن مورد بررسی قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی در پایان با بیان اینکه تلاشها برای حل مشکلات سرمایهگذاران ادامه خواهد داشت، تأکید کرد: امیدواریم با پیگیریهای مستمر، موانع موجود رفع شده و مسیر برای توسعه تولید هموار شود.
گفتنی است؛ در این کارگروه مسایل مشکلات ۲۶ واحد تولیدی از جمله واحد پرورش مرغ گوشتی، واحد پرورش گاو شیری، واحد کشتارگاه، واحد تولید لوله UPVC، واحد تولید ظروف یکبار مصرف، واحد تولید لوله پلی اتلین، واحد چاپ لفافهای بستهبندی، سرمایهگذاری مجموعه اقامتی و گردشگری و واحد مکانیزاسیون، واحد تولیدی ماهی تیلا پیلا به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.
درخواست رسیدگی به بدهی مالیاتی، درخواست معافیت مالیاتی، درخواست رفع سوء اثر چک برگشتی بابت ضمانت، درخواست فک رهن وثایق خارج از طرح، اخذ تعهد یکساله جهت حصارکشی واحد مرغداری و صدور پروانه بهداشتی، درخواست تمدید مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان جهت استفاده از تسهیلات بانکی و امهال بدهی تسهیلات بانکی از مهمترین مشکلات و درخواستهای سرمایهگذاران این واحدهای تولیدی بود که راهکارهای لازم برای آنها ارائه شد.
بنیاد مسکن به ۱۹ هزار و ۹۹۵ متقاضی نهضت ملی مسکن زمین تحویل داده است

بیرجند- مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی گفت: در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت خراسان جنوبی بنیاد مسکن به ۱۹ هزار و ۹۹۵ متقاضی نهضت ملی مسکن زمین تحویل داده است.
به گزارش خبرنگار مهر، قاسم تنها صبح یکشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: اساسنامه بنیاد مسکن سال ۱۳۶۶ مصوب شد.
وی گفت: بعد از آن کارهای بنیاد مسکن چون تهیه طرح هادی شکل منسجمتری به خود گرفت و همچنین در بازسازی مناطق جنگ زده، خدمات فنی و مهندسی، ساخت خانه در مناطق روستایی بر اساس اساسنامه اقدامات بسیار مهمی توسط بنیاد مسکن انجام شد.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی گفت: ما در حال حاضر تعداد ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار در خراسان جنوبی داریم که در ۱۰۰ درصد این روستاها طرح هادی تهیه شده است.
تنها با اشاره به اینکه اجرا و اتمام طرح هادی نیز برای ۷۶۹ روستا انجام شده است، اظهار کرد: شاخص خراسان جنوبی در اجرای طرح هادی ۸۳.۷ درصد است این در حالی است که شاخص کشوری ۶۶ درصد است که به ویژه در سه سال آخر جهش بسیار خوبی داشتیم.
وی بیان کرد: در سه سال گذشته ما حدود ۴ میلیون متر مربع آسفالت ریختیم که این در حالی بود که کل آسفالتی که ما در سال ۹۹ ریختیم ۲۰۰ هزار متر مربع بود.
همراهی بنیاد مسکن با دولتها در مسکن سازی
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه در حوزه مسکن سازی چه مسکن مهر، چه در قالب اقدام ملی مسکن و چه نهضت ملی مسکن در کنار دولتها بوده است، گفت: در ۳۰ شهر خراسان جنوبی مدیریت نهضت ملی مسکن با بنیاد است که در این شهرها تاکنون ۶۲ هزار و ۳۹۷ نفر متقاضی ثبت نام کردند که از این تعداد ۲۰ هزار و ۵۹۸ متقاضی تأیید نهایی شدند
تنها اظهار کرد: همچنین ۱۹ هزار و ۹۹۵ متقاضی نهضت ملی مسکن تحویل زمین شدند و ۱۲ هزار و ۸۷۱ واحد به فونداسیون رسیدند و ۶ هزار و ۶۹۲ واحد نیز به سفت کاری رسیده است
گام دولت شهید رئیسی در خانه سازی برای روستاییان
وی با اشاره به اینکه ۴ هزار و ۵۷۷ واحد نیز از این برنامه اتمام شده و شهروندان در آن سکونت دارند، یادآور شد: با این وجود اولویت بنیاد مسکن خانه سازی در مناطق محروم است که در دولت شهید رئیسی در روستاهای مرزی خانه سازی کردیم که هیچکس در این حوزه ورود نمیکرد.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی اظهار کرد: بر اساس مبادله بین بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان مبنی بر ساخت ۲۰ هزار واحد در روستاها، سهمیه خراسان جنوبی در این زمینه ۲۰۰ فقره بوده است که ما به بیش از هزار واحد رساندیم.
تنها یادآور شد: در این زمینه هزار و ۲۰۰ واحد در روستاها یا در حال ساخت است و یا ساخت آن به اتمام رسیده که در این زمینه خیرین نیز بسیار با ما همکاری کردند.

هاشمی خطاب به مدیران استان هشدار داد که تخصیص اعتبارات امسال بر اساس میزان جذب منابع ملی و عملکرد اجرایی خواهد بود و مدیران باید پیگیر سهم استان باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسانجنوبی، سید محمدرضا هاشمی عصر امروز یکشنبه (۲۴ فروردین) در کارگروه اشتغال استان ضمن تقدیر از تلاشهای صورتگرفته در سال ۱۴۰۳، از کسب نتایج مثبت در حوزه اشتغال و کاهش تورم خبر داد و گفت: نام زیبای خراسان جنوبی امروز در رسانه ملی مطرح میشود و این نشان از ثمر دادن تلاشهای مجموعه استان دارد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در سال گذشته جزو استانهای موفق در حوزه اشتغال بود، افزود: اگر خروجی مشخصی حاصل نمیشد، باید پاسخگو میبودیم اما خوشبختانه امروز در مسیر رشد قرار داریم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به سفر اخیر هیئت اقتصادی استان به کشور افغانستان، این سفر را نقطه عطفی در تقویت روابط تجاری و اقتصادی دو کشور دانست و گفت: در سفر به هرات، جلسات متعدد و ثمربخشی با مسئولان و تجار این کشور برگزار شد و مقامات و فعالان اقتصادی افغانستان استقبال خوبی از ظرفیتهای استان داشتند.
هاشمی ادامه داد: در سال گذشته، بیش از ۳۸ درصد صادرات کل کشور از طریق مرزهای ماهیرود استان خراسان جنوبی به افغانستان انجام شد که بیانگر موقعیت راهبردی استان در حوزه تجارت با افغانستان است.
وی با اشاره به ظرفیتهای متنوع استان در حوزههای کشاورزی، صنایع دستی، انرژیهای تجدیدپذیر، گردشگری سلامت، داروسازی و مشاغل خانگی گفت: استان خراسان جنوبی در تولید زعفران، گیاهان دارویی و فرآوردههای مرتبط، دارای مزیت رقابتی در سطح ملی و بینالمللی است. در سفر به هرات نیز بر آمادگی استان برای صادرات نوشیدنیهای زعفرانی و دارویی تاکید شد.
استاندار خراسان جنوبی از وجود ظرفیتهای فراوان در حوزه گردشگری سلامت و درمان خبر داد و افزود: بیش از ۸۰ درصد داروهای مصرفی در افغانستان، از ایران تامین میشود و زیرساختهای درمانی استان و اشتراک زبانی و فرهنگی، این استان را میتواند به مقصدی مناسب برای گردشگری درمانی تبدیل کند.
هاشمی، تکمیل جاده مرزی ماهیرود به ولایت فراه افغانستان را از اولویتها دانست و افزود: همچنین برگزاری نمایشگاه مشترک معرفی توانمندیهای خراسان جنوبی و افغانستان در خردادماه با حضور تجار و سرمایهگذاران دو کشور در استان در حال پیگیری است.
وی در ادامه با اشاره به کمبود منابع آبی و افزایش دمای هوا تصریح کرد: در حال حاضر، حدود ۴۵۰ روستا در استان با تانکر آبرسانی میشوند که عدد بسیار نگرانکنندهای است. همه دستگاهها موظف به مشارکت در مدیریت بحران آب و کاهش مصرف هستند. تأمین آب آشامیدنی سالم برای مردم، اولویت نخست ماست.
استاندار خراسان جنوبی خطاب به مدیران اجرایی تاکید کرد: از همین امروز باید سهم استان از اعتبارات ملی را پیگیری کنید چون اعتبارات شناور زیادی وجود دارد که اگر مدیران استان پیگیری و جذب نکنند به مردم استان کملطفی کردند.
به گفته وی؛ اعتبارات استانی ۱۴۰۴ براساس میزان جذب و عملکرد دستگاهها توزیع خواهد شد و این بار تخصیصها بر اساس کارایی و نتیجهگرایی صورت میگیرد، نه صرفاً بودجهریزی کلیشهای.
هاشمی بیان کرد: فرمانداران و مدیران شهرستانها موظف هستند سفرهای میدانی به مناطق مختلف را در اولویت قرار دهند و نیازهای مردم را از نزدیک رصد کنند. نباید منتظر بمانیم که مرکز استان یا وزارتخانهها همه کار را انجام دهند.
وی از دهیاریها خواست در ایجاد اشتغال پایدار در روستاها تلاش مضاعف داشته باشند و گفت: همچنین باید سرمایهگذاری در صنایع دستی، مشاغل خانگی و فرآوری محصولات معدنی و کشاورزی مورد حمایت کامل قرار گیرد. ما گنجینههایی از گوهرسنگها در استان داریم که هنوز ناشناخته ماندهاند.
کاهش دید افقی در بیرجند به ۱۲۰۰ متر رسید
گروه جهادی که بذر لبخند را در دل کویر میکارد

وقتی واژه جهاد با درمان پیوند میخورد، روایت انسانهایی شکل میگیرد که مطبهای لوکس شهری را رها کردهاند تا در دل محرومترین مناطق، امید، سلامت و لبخند را به لبان مردم بنشانند. گروه جهادی دندانپزشکی فخر، مسیر خدمت بیمنت را پیش گرفته و راهی روستاها و مناطق عشایری میشوند تا بذر لبخند را در دل کویر بکارند.
خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم-گروههای جهادی درمانی با حضور داوطلبانه در مناطق کمبرخوردار، یکی از مؤثرترین نیروها در کاهش نابرابریهای حوزه سلامت به شمار میروند.
در شرایطی که بسیاری از روستاها و مناطق دورافتاده فاقد امکانات اولیه درمانی هستند، حضور این گروهها بارقهای از امید برای ساکنان محروم است و گاه، تنها راهدستیابی آنان به درمان و مشاوره تخصصی محسوب میشود.
جهادگران درمانی تنها درد جسم را درمان نمیکنند؛ آنها با مهربانی، توجه و حضور مؤثر، به بازسازی روحیه مردم مناطق محروم کمک میکنند.حضور داوطلبانه این گروهها، حس فراموشنشدن را به این جوامع القا میکند و کرامت انسانی را در دل کویرهای فراموششده، زنده نگه میدارد.
فعالیت جهادگران درمانی، پیام مهمی برای جامعه پزشکی کشور دارد؛ اینکه خدمترسانی صرفاً در چهارچوب مطبهای مجهز خلاصه نمیشود و وظیفه اخلاقی پزشک، گاه در سادهترین درمانها برای محرومترین اقشار جامعه تجلی مییابد. این گروهها با عملکردشان، الگوی عملی مسئولیتپذیری و نوعدوستی هستند.
اعتمادسازی در میان مردم مناطق محروم، یکی دیگر از آثار مهم اردوهای جهادی درمانی است. وقتی متخصصان و جوانان تحصیلکرده با عشق و ایثار وارد این مناطق میشوند، نه تنها خدمت درمانی ارائه میدهند، بلکه حس همبستگی و تعلق اجتماعی را نیز در دل ساکنان آن مناطق تقویت میکنند.
فعالیتهای گروههای جهادی، بهویژه در عرصههای درمانی و پزشکی، تأثیرات گسترده و مهمی در بهبود شرایط زندگی و سلامت افراد در مناطق محروم دارند.
*ادامه راه پدر
امیرحسین فخر، پرستار جهادگر و مسئول گروه جهادی درمانی «دکتر محمدرضا فخر» خراسان جنوبی، در گفتوگو با خبرنگار شبستان، از تجربههای خود در مسیر خدمترسانی داوطلبانه به مردم مناطق محروم این استان میگوید.
وی که فعالیتهای جهادیاش را با انگیزهای خانوادگی آغاز کرده، ادامهدهنده راه پدرش، دکتر محمدرضا فخر، بنیانگذار خدمات رایگان درمانی جهادی در خراسان جنوبی است.
به گفته وی، فعالیت در اردوهای جهادی ریشه در سیره پدرش دارد؛ مردی که خدمات درمانی را به دورترین نقاط این استان رساند و اکنون پسرش با همان انگیزه، پای در این راه نهاده است.
*ارائه خدمات تخصصی دندانپزشکی در دل محرومیتها
فخر با اشاره به گستره خدمات گروه جهادی، تاکید میکند: در اردوهای جهادی، انواع خدمات درمانی ارائه میشود، اما به دلیل هزینهبر بودن خدمات دندانپزشکی و نیز دسترسی دشوار ساکنین مناطق محروم به مراکز درمانی، ما تمرکز بیشتری بر ارائه این نوع خدمات داریم.
وی نخستین تجربه خود به عنوان مسئول اردوی دندانپزشکی را مربوط به سفر به منطقه عشایری کجه و چاه نو از توابع شهرستان فردوس عنوان می کند و می افزاید: تجربهای که با استقبال گرم مردم و مهماننوازی کمنظیرشان همراه بود و برای وی و گروهش شیرین و فراموشنشدنی باقی مانده است.
*ترکیب تخصص و همدلی در یک تیم ۳۰ نفره
مسئول گروه جهادی درمانی دکتر فخر ادامه می دهد: این گروه متشکل از حدود ۳۰ نفر نیروی متخصص و پشتیبان است که با توجه به نیاز هر منطقه، امکان افزایش تعداد اعضای آن نیز وجود دارد.
وی در ادامه می گوید که ترکیب این گروه شامل پزشک عمومی، متخصص زنان، متخصص جراحی عمومی، کارشناس مامایی و دندانپزشکان است.
فخر می افزاید: خدمات ارائهشده نیز شامل کشیدن دندان، ترمیم، عصبکشی، ویزیت تخصصی، آموزش بهداشت، جراحیهای محدود و… میشود.
*۳۰۰ قلم ابزار برای خدمت، به جای مطبهای شهری
فخر به یکی از چالشهای مهم فعالیت جهادی نیز اشاره میکند و می گوید: نوع اقلام و تجهیزات مورد نیاز در دندانپزشکی بسیار بالا است.
وی ادامه می دهد: ما معمولاً با بیش از ۳۰۰ قلم ابزار، تجهیزات و مواد مصرفی به اردوها اعزام میشویم و دو نفر مسئول تجهیزات، وظیفه نظارت دقیق بر روند استفاده و نگهداری آنها را بر عهده دارند.
*تأمین هزینهها؛ از جیب شخصی تا همت خیرین
این جهادگر دندانپزشک، بخش زیادی از دشواریهای خدمات را مربوط به تأمین تجهیزات پرهزینه میداند.به گفته وی، هزینه مواد مصرفی و برخی ابزارها تاکنون از محل منابع شخصی، کمک دوستان، آشنایان و همراهی خیرین تأمین شده است.
فخر عنوان می کند: در عین حال، همکاری نهادهایی همچون بسیج جامعه پزشکی خراسان جنوبی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، سپاه انصارالرضا (ع) نیز در تهیه تجهیزات اساسی مانند یونیت دندانپزشکی، دستگاه اتوکلاو و ابزار کشیدن دندان، بسیار موثر بودهاند.
فخر با تقدیر از حمایت مسئولان، به نقش نهادهایی مانند بسیج سازندگی کشور و کمیته امداد امام خمینی (ره) در تأمین بخشی از منابع اشاره میکند و میافزاید: این مشارکتها در پیشگاه خداوند متعال بسیار ارزشمند است.
از خیرین محترم دعوت میکنیم که با حمایت خود، بذر لبخند را بر لبان مستمندان بکارند؛ چرا که این صدقه جاریه، ذخیرهای الهی برای دنیا و آخرت است.
*با لبخند مردم، خستگی از تنمان بیرون میرود
در پایان این گفتوگو، دکتر فخر با اشاره به خاطرات خوشایند و قدردانی مردم مناطق کمبرخوردار از خدمات جهادی، تأکید میکند: هر چه بیشتر در مسیر ارائه خدمات گام برداشتیم، بیشتر به ضرورت حضورمان پی بردیم.
وی ادامه می دهد: ما وظیفه خود میدانیم که با تمام توان، برای سلامت دهان و دندان و نیز درمان دیگر نیازهای مردم تلاش کنیم؛ تا با هر لبخند رضایتی که بر لب هموطنانمان مینشیند، انگیزه ما برای ادامه مسیر بیشتر شود.
جوانان طرحهای خود را برای حل مشکلات ارائه کنند
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی خواستار آن شد که جوانان ایدهها و طرحهای خود را برای حل مشکلات به دولت ارائه کنند.
به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، آیتالله سیدعلیرضا عبادی امروز در دیدار با نمایندگان سازمانهای مردم نهاد اظهار کرد: براساس قانون اساسی مردم هستند که سرنوشت خود را مستقیم یا غیر مستقیم تعیین میکنند و این در حالی است که در قبل از انقلاب مردم هیچ نقشی در انجام امور نداشتند و از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفتی که هر روز از ایران صادر میشد، تنها ۵ درصد آن متعلق به ایران بود.
وی خاطرنشان کرد: در مجلس شورای ملی با تصویب قانون کاپیتالیسیون نقش مردم در انجام امور کشور نادیده گرفته شد و سرزمینهای حاصل خیزی ایران به دیگران واگذار شد.
به گفته نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی مردم در شرایط فعلی با وجود همه مشکلات ایستادگی میکنند اما آنها از همه حقوق قانونی خود یا اطلاعی ندارند و یا از آن بهرهای نمی برند.
وی گفت: از دولتی فعلی که با وجود همه مشکلات کار خود را شروع کرده نباید انتقاد کنیم اما مردم از سیزده دولت قبلی به دلیل بهرهگیری از سیاستهای مختلف و عدم توجه به حقوق مردم، نارضایی هستند. اگر اشکالی در این زمینه وجود داشته خومان مقصریم که انتخاب اصلح نداشتیم. همچنین باید دولتها با مشورت با صاحب نظران زمینه اجرای امور را فراهم کنند.
امام جمعه بیرجند تصریح کرد: آسیبها و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و اقتصادی را خودمان در کشور به وجود میآوریم، لذا در مسایل مختلف باید همواره حواس ما جمع باشد و اگر بر طبق نظام اسلامی عمل کنیم، دشمن هیچگاه نخواهد توانست که اقدامی در کشور ما انجام دهد.
وی با اشاره به شعار سال افزود: به فرموده مقام معظم رهبری در سال سرمایهگذاری برای تولید باید با بهرهگیری از سرمایههای خرد، رونق تولید و اقتصاد را در کشور داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه در استان همدلی بسیار خوبی وجود دارد، افزود: نباید منتظر باشیم که دولت برای ما کارها مورد نظر را انجام دهد، بلکه با استفاده از ظرفیتهای موجود در جامعه برای گسترش آموزشهای فنی و حرفهای،کارآفرینی و ایجاد اشتغال باید تلاش کنیم.
عبادی از جوانان تحصیل کرده به عنوان گنجهای در جامعه یاد کرد و افزود: جوانان باید ایدهها و طرحهای خود را برای حل مشکلات و مسایل موجود در جامعه به دولت ارائه کنند تا در پایان سال شاهد اجرای شدن فرمایش رهبری در زمینه نامگذاری سال جاری باشیم.
لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی برای تحقق شعار سال
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی بر لزوم بهرهگیری از همه ظرفیتهای سازمانهای مردمی برای تحقق شعار سال تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، حسین شرافتیراد امروز در دیدار نمایندگان تشکلهای مردمی با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، با اشاره به نقش و اهمیت سازمانهای مردم نهاد در انجام امور و کاهش آسیبهای اجتماعی اظهارداشت: با بهرهگیری از همه ظرفیتهای موجود در تشکلهای مردمی و با جذب سرمایههای خرد مردم، زمینه سازی برای تحقق شعار سال فراهم خواهد شد.
به گفته وی از آن جایی که هر یک از سازمانهای مردم نهاد در حوزه خاصی فعالیت میکنند، نقش آنها در کارآفرینی، ایجاد اشتغال، کاهش آسیبهای اجتماعی و… بسیار مهم است.
فعالیت ۴۹۴ تشکل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در استان
مدیرکل امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی نیز در این دیدار گفت: در حوزه مشارکتهای اجتماعی و سازمانهای مردم نهاد ۴۹۴ تشکل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در استان فعالیت میکنند.
مژگان شریفی بیان کرد: از این تعداد ۲۷۸ سازمان مردم نهاد از استانداری و ۲۰۷ تشکل از ورزش و جوانان مجوز فعالیت گرفتهاند که از این تعداد ۱۱۸ سمن زیر نظر بهزیستی فعالیت میکنند.
وی با اشاره به کسب رتبه سوم کشوری در توسعه کمی و کیفی سارمان ای مردم نهاد در سال گذشته بر اساس ارزیابی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، افزود: رشد ۵۱ درصدی در صدور پروانه سازمانهای مردم نهاد، جذب ۸۰ میلیارد ریال در دو سال گذشته در حوزه مشارکتهای اجتماعی، انعقاد تفاهم با ۶۷ سازمان مردم نهاد و… بخشی از فعالیتها در حوزه اجتماعی خراسان جنوبی است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی گفت: برگزاری رویداد نوآوری اجتماعی، برگزاری همایش منزلت اجتماعی، حمایت اقشار آسیب پذیر، اجرای طرح ملی نهصت مشارکت اجتماعی، برگزاری جشنوارهها و… از جمله برنامههای شاخص سال ۱۴۰۴ است که با هدف تحکیم بنیاد خانواده، کاهش آسیبهای اجتماعی و… به همت خود سازمانها اجرا خواهد شد.
در ادامه تعدادی از نخبگان فعال در حوزه اجتماعی به مسایلی چون انقلابیترین تشکلهای مردم نهاد قانونی در خراسان جنوبی، نهادهای مردم نهاد همیشه در کنار دولتها، تسهیلگری در امور مربوط به تشکلها، تشکلها با دارا بودن توانایی اقتصادی به دلیل بهرهمند نبودن از ابزار رسانهای نمیتوانند در این زمینه با دولت به خوبی همراهی کنند، سازمانهای مردم نهاد بهترین تولیدکننده فکر و اندیشه، کاهش آسیبهای اجتماعی توسط یکی از تشکلها، ماهیت میراث پایه گردشگری در خراسان جنوبی، توجه مقام معظم رهبری به میراث فرهنگی و صنایع دستی، کمک به ۳۰۰ هزار نفر برای کارآفرینی و ایجاد اشتغال، راهاندازی مرکز اشتغال معلولان با همکاری بهزیستی، اعتماد به مردم زمینه ساز موفقیت در سرمایه گذاری و تولید و لزوم توجه خاص به مردم با ایجاد باور ملی در کشور، مردم مولفه قدرت نظام و… پرداختند و بحث و تبادل نظر کردند.
۴ نقطه حادثهخیز از محورهای خراسان جنوبی اصلاح شد
سرپرست معاونت راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی گفت: طی سال گذشته ۹۶۲کیلومتر روکش آسفالت در محورهای استان انجام و ۴ نقطه حادثه خیز نیز اصلاح شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سیدمحمد فرخی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال گذشته علاوه بر اجرای ۹۶۲ کیلومتر روکش آسفالت در سطح محورهای مواصلاتی استان خطکشی ۴ هزار و ۱۰۰ کیلومتر از محورهای استان, نیز صورت گرفته است.
وی افزود: در همین بازه زمانی، ۱۰ هزار و ۵۲۶ عدد انواع تابلو و علایم جادهای اعم از اخباری, اخطاری و… طراحی و ساخته شده که در سطح محورهای حوزه استحفاظی نصب شدند.
سرپرست معاونت راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی گفت: سال گذشته علاوه بر تعمیر اساسی ۷۰ دستگاه پل و ابنیه فنی, همچنین تعریض ۶۵ دستگاه پل, احداث و تبدیل آبنما به پل نیز به تعداد ۱۵ دستگاه انجام شد. اصلاح ۱۰۶ کیلومتر شیب شیروانی, نصب ۲۲ کیلومتر گاردریل و ۸۲۰۰ متر نصب نیوجرسی بتنی واجرای روشنایی طولی و نقطهای به طول ۱۵.۵کیلومتر از دیگر اقدامات راهداری در جهت ارتقای ایمنی بوده است همچنین اصلاح ۴ نقطه حادثه خیز نیز صورت گرفته است.

بیرجند – ایرنا – سرپرست معاونت راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی گفت: پارسال ۹۶۲ کیلومتر از جادههای استان برای ارتقای ایمنی و کیفیت راهها روکش آسفالت و چهار هزار و ۱۰۰ کیلومتر خطکشی شده است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی، سیدمحمد فرخی روز یکشنبه اظهار کرد: در همین بازه زمانی، ۱۰ هزار و ۵۲۶ عدد انواع تابلو و علایم جادهای اعم از اخباری و اخطاری طراحی و ساخته شده که در سطح محورهای حوزه استحفاظی نصب شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته علاوه بر تعمیر اساسی ۷۰ دستگاه پل و ابنیه فنی، همچنین تعریض ۶۵ دستگاه پل، احداث و تبدیل آبنما به پل نیز به تعداد ۱۵ دستگاه انجام شده است.
سرپرست معاونت راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان جنوبی، اصلاح ۱۰۶ کیلومتر شیب شیروانی، نصب ۲۲ کیلومتر گاردریل و ۸۲۰۰ متر نصب نیوجرسی بتنی و اجرای روشنایی طولی و نقطهای بطول ۱۵.۵کیلومتر را از دیگر اقدامات راهداری در این مدت برای ارتقای ایمنی ذکر کرد.
وی با بیان اینکه اصلاح چهار نقطه حادثهخیز در جاده ها انجام شده است گفت: راهداران با در اختیار داشتن انواع ماشینآلات راهداری اعم از لودر، بلدوزر و گریدر در روزهای گرم تابستان و سرد زمستان در حال خدمترسانی به کاربران جادهای هستند.
مراجعه ۴۸۰ هزار نفر به بقاع متبرکه در ایام نوروز و ماه رمضان
در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز امسال، ۴۸۰ هزار زائر، مسافر و مجاور به بقاع متبرکه خراسان جنوبی مراجعه کردهاند.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی – حجتالاسلام بخشی پور مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: امسال ماه مبارک رمضان با عید نوروز تقارن پیدا کرده و برنامهها به صورت فشرده برگزار شد؛ توانستیم بقاع متبرکه استان را برای پذیرایی از مسافرین و جهت ورود به سال جدید به صورت معنوی آماده کنیم.
او افزود: برنامهریزی بر این صورت بود برای ۴۷ بقعه متبرکه اعلام برنامه کردیم ولی در ۵۸ بقعه متبرکه مراسم برگزار شد؛ همچنین در ۴۳ بقعه بحثهای قرآنی مثل جزء خوانی قرآن، دعوت از مبلغین برای تفسیر قرآن و مراسم مرتبط برگزار شد.
حجتالاسلام بخشی پور بیان کرد: در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز امسال ۴۸۰ هزار زائر، مسافر و مجاور به بقاع متبرکه مراجعه داشتند که یک سوم این تعداد مربوط به روز ۱۳ فروردین است؛ از آمار کلی، ۳۱ هزار نفر اسکان چند روزه و ۵۷ هزار نفر اسکان موقت داشتند؛ ۷۶۱ زائرسرا داشتیم و برخلاف سایر استانها، شاهد افزایش تعداد زائرین و مراجعه آنها به بقاع بودیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی ادامه داد: به طور جدی دنبال این هستیم که در بقاع مکانهایی برای اسکان زائرین مشخص کنیم و از آنجایی که بقاع متبرکه خودمحور بوده و درآمد هزینه هستند اعلام کردیم که هرکس تمایل به ساخت زائرسرا داشته باشد، زمین به آنها تعلق میگیرد و سالی ده روز هم خودشان میتوانند در آن محل اقامت داشته باشند.
او عنوان کرد: به طور مثال یک بقعه متبرکه در قائن با مساحت حدود ۲۰۰ متر وجود داشت که برای آن سالنی به مساحت هزار و ۱۰۰ متر احداث کردیم؛ برای امامزادگان باقریه بیرجند هم نقشه ۴ هزار متر زمین پیش بینی شده و به محض دستور استاندار، کلنگ زنی آن انجام میشود، همچنین گلدستههایی برای آن توسط خیر خریداری شده و به زودی نصب میشود و امامزاده مجهز به آشپزخانه نیز شده است.
حجتالاسلام بخشی پور تصریح کرد: در مزار کاهی نیز جایی برای اقامه نماز زائرین نداشتیم، اما هماکنون هزار و صد متر فضای مسقف در آنجا احداث شده است؛ همین کار قرار است در مزار سید حسین نهبندان به صورت طرح توسعه زائرسرا و شبستان صورت بگیرد.
بازدیدها: ۵۲