اخبار خراسان جنوبی

۴۰.۸ درصد موالید خراسان جنوبی مربوط به فرزند سوم و بیشتر است

۴۰.۸ درصد موالید خراسان جنوبی مربوط به فرزند سوم و بیشتر است

بیرجند – ایرنا – مدیرکل ثبت احوال خراسان‌ جنوبی گفت: هر چند میزان ثبت ولادت در استان ۱۰ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال سه درصد کاهش داشته اما ۴۰.۸ درصد ولادت‌ها مربوط به مادران دارای فرزند سوم و بیشتر بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا مرتضی امیرآبادی‌زاده روز چهارشنبه در قرارگاه خانواده و جمعیت استان افزود: تا پایان دی امسال ۱۲ هزار و ۲۷۷ واقعه ولادت در استان ثبت شد که از این میزان ۶ هزار و ۴۵۶ نوزاد پسر و مابقی دختر بودند.

وی با بیان اینکه میانگین سن مادران استان ۳۰ سال و سه ماه و پدران ۳۴ سال و پنج ماه بوده است، اظهار کرد: همچین میانگین سن مادران در اولین فرزند ۲۵ سال و سه ماه و پدران ۲۹ سال و ۹ ماه ثبت شده است.

مدیرکل ثبت احوال خراسان‌ جنوبی تصریح کرد: در این مدت ولادت فرزند اول ۲۷.۳ درصد، فرزند دوم ۳۱.۴ درصد، فرزند سوم ۲۶.۸ درصد، فرزند چهارم ۱۰.۸ درصد و فرزند پنجم و بیشتر ۳.۲ درصد ثبت شده است.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی بعد از استان سیستان و بلوچستان رتبه دوم ولادت را به خود اختصاص داده است افزود: نرخ ولادت این استان در دو سال گذشته نسبت به میانگین کشوری بالاتر بوده و این نشان از اقبال مردم به فرزندآوری دارد.

امیرآبادی‌زاده با اشاره به روند صعودی و نزولی نرخ موالید در ۱۰ سال گذشته اظهار کرد: تا سال ۱۴۰۰ ثبت ولادت در استان کاهشی اما در دو سال اخیر با افزایش زاد و ولد در استان مواجه بوده‌ایم.

وی ادامه داد: پارسال کمترین نرخ‌ ولادت مربوط به شهرستان‌های فردوس، قاینات، بشرویه، سرایان و خوسف ثبت شده است.

مدیرکل ثبت احوال خراسان‌ جنوبی یادآور شد: امسال جمعیت استان ۸۴۵ هزار نفر پیش‌بینی شده که احتمال تغییر در سرشماری سال ۱۴۰۵ بدون شک وجود دارد.

وی ادامه داد: یکی از آیتم‌های رشد جمعیت در سرشماری سال ۱۴۰۵ داده‌های مکانی موالید، وفات و مهاجرت است اما تاکنون نه تنها در استان ما که در کشور هم در داده‌های مهاجرت منبع خاصی نداریم و امیدواریم در قالب سامانه تغییر نشانی اشخاص حقیقی این مهم محقق شود.

امیرآبادی‌زاده بیان کرد: متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت استان در دو سرشماری سال ۱۳۹۰ و ۱۳۹۵ به میزان ۹۸ درصد بوده است، اکنون نرخ رشد طبیعی جمعیت با دو عامل ولادت و وفات تعیین می‌شود.

 

۴۰.۸ درصد موالید خراسان جنوبی مربوط به فرزند سوم و بیشتر است

 

وی عنوان کرد: پیش بینی شده از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۱۵ سهم جمعیت زیر ۱۵ سال استان کاهشی باشد اما ۶۵ درصد جمعیت استان در فرصت پنجره جمعیتی ۱۵ تا ۶۴ سال قرار دارد و می‌توان از این فرصت مغتنم استفاده کرد.

مدیرکل ثبت احوال خراسان‌ جنوبی یادآور شد: اصلاح ساختارهای جمعیتی، رشد و پیشرفت اقتصادی و رشد و پیشرفت علمی که در این پنجره جمعیتی امکان پذیر است باید در استان مورد توجه واقع شود.

 

 

 

مردی که مولوی‌شناسی را به اوج رساند

استاد بدیع الزمان فروزانفر، یکی از برجسته‌ترین دانشمندان و استادان تاریخ ادبیات فارسی، با تألیفات گسترده، تدریس در دانشگاه‌های معتبر و نقش برجسته در مولوی‌شناسی، به عنوان ستون علم و ادب ایران شناخته می‌شود.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی؛ استاد بدیع الزمان فروزانفر، یکی از برجسته‌ترین چهره‌های تاریخ معاصر ایران در حوزه ادبیات فارسی و علوم انسانی، در سال ۱۲۷۶ در بشرویه و در خانواده‌ای مذهبی و فرهنگی به دنیا آمد. گفته می‌شود نام اصلی او عبدالجلیل یا ضیا بوده است، اما لقب «بدیع الزمان» را از قوام السلطنه، والی خراسان، دریافت کرد. پدر او، آقا شیخ علی، از خانواده‌ای فرهیخته بود که هم شاعر، هم فقیه و هم طبیب بودند.فروزانفر تحصیلات ابتدایی را نزد پدر و برادرش آغاز کرد و سپس در نوجوانی به مشهد رفت تا از محضر استادانی چون «ادیب نیشابوری» بهره‌مند شود. در ادامه، به تهران آمد و تدریس در دارالفنون را آغاز کرد. پس از آن، در مدارس عالی همچون دارالمعلمین و مدرسه عالی حقوق تدریس کرد و به درجه استادی رسید. او در سال ۱۳۱۴ به عنوان استاد دانشسرای دانشکده ادبیات منصوب شد و در سال ۱۳۴۶ به رتبه ممتازی دانشگاه رسید.علاقه به مولوی‌شناسی از دوران کودکی در فروزانفر پایه‌گذاری شد و او در بزرگسالی به نگارش شرح‌هایی بر «مثنوی معنوی» مولوی پرداخت. این شرح‌ها در سه جلد و شامل بیش از سه هزار بیت از مثنوی معنوی بود. علاوه بر مولوی، فروزانفر در حوزه ادبیات فارسی و تاریخ آن نیز پژوهش‌های فراوانی انجام داد. کتاب «سخن و سخن‌وران» یکی از آثار مهم اوست که در آن به شرح احوال ۵۵ شاعر پیش از مولوی پرداخته و همچنان در جامعه ادبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
استاد فروزانفر، علاوه بر نقش علمی و پژوهشی‌اش، در سیاست نیز فعال بود و در دوره‌ای ریاست دانشکده الهیات و معارف اسلامی و کتابخانه سلطنتی را بر عهده داشت. وی همچنین عضو مجلس موسسان و بعد از آن، عضو مجلس سنا شد. در این دوران، سخنرانی‌های او عمدتاً بر مسائل علمی، فرهنگی و توسعه دانشگاه‌ها متمرکز بود.او از نخستین اساتید دوره دکترا در دانشگاه تهران بود و بسیاری از دانشجویانش به استادان برجسته ادبیات و فرهنگ ایران تبدیل شدند، از جمله دکتر شفیعی کدکنی، دکتر زرین‌کوب و سیمین دانشور. فروزانفر همچنین در توسعه زبان و ادبیات فارسی در سطح بین‌المللی نقش بسزایی ایفا کرد و حدود ۳۰ سفر خارجی به کشورهایی مانند هند، افغانستان و پاکستان داشت.او ۳۷ جلد کتاب، ۱۱۲ مقاله و سخنرانی و ۲۰ مدال علمی به یادگار گذاشت. برخی از آثار او همچنان به عنوان منابع اصلی دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. خوشبختانه در سال گذشته، بخشی از ترجمه قرآن کریم که توسط فروزانفر انجام شده بود، برای نخستین بار منتشر شد.علیرضا پوررفعتی، نویسنده کتاب «احوال و آثار بدیع‌الزمان فروزانفر» در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: استاد فروزانفر بیشتر عمر خود را صرف تحقیقات علمی، ادبی و عرفانی، به‌ویژه در زمینه مولوی‌شناسی، کرده است.وی با اشاره به اهمیت آثار مولوی در بیان مسائل اخلاقی و عرفانی، از کتاب «سخن و سخنوران» استاد فروزانفر یاد کرد که در آن به شرح‌حال شاعران و نویسندگان پیش از مولوی پرداخته شده است.
وی از تأثیر عمیق استاد فروزانفر در عرصه‌های علمی، ادبی و فرهنگی یادکرد. او با اشاره به تألیف کتاب «سخن و سخنوران»، توضیح داد که این اثر در حوزه نقدش ناسی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همچنان مورداستفاده جامعه ادبی کشور قرار می‌گیرد.پور رفعتی همچنین به نقش‌برجسته استاد فروزانفر در مجلس سنا و بهره‌برداری از موقعیت‌های اجتماعی برای توسعه فرهنگ و ادبیات اشاره کرد.استاد بدیع‌الزمان فروزانفر با آثار و تحقیقات عمیق خود در زمینه مولوی‌شناسی به یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های علمی ایران تبدیل شد. یکی از آثار برجسته وی، کتاب «سخن و سخنوران»، قرار بود در چهار جلد تألیف شود، اما به دلیل محدودیت‌های زمان، تنها دو جلد آن به چاپ رسید. این کتاب به شرح‌حال ۵۵ شاعر و نویسنده پیش از مولوی از جمله حنظله بادغیسی و خاقانی شروانی پرداخته و در حوزه نقدش ناسی به‌عنوان یک حادثه ادبی در زمان خود شناخته شد و همچنان در میان اهل‌قلم و پژوهشگران مورداستفاده قرار می‌گیرد.راهیابی به مجلسعلاوه بر فعالیت‌های علمی، استاد فروزانفر در عرصه سیاست نیز حضور داشت و در دوره‌ای نماینده مجلس مؤسسان بود.وی سپس به مجلس سنا راه یافت و از این موقعیت‌ها برای ارتقای سطح فرهنگی و علمی کشور بهره برد. بررسی سخنان او در مجلس سنا نشان می‌دهد که بیشتر دغدغه‌هایش در زمینه‌های علمی، فرهنگی، بهبود وضعیت معیشت معلمان، توسعه دانشگاه‌ها و راه‌اندازی مراکز شبانه‌روزی بوده است.
استاد فروزانفر همچنین در دانشگاه تهران استاد راهنمای بسیاری از دانشجویان دکتری بود که بعدها به استادان برجسته ادب فارسی و فرهنگ ایران تبدیل شدند. از جمله این افراد می‌توان به دکتر شفیعی کدکنی، دکتر امین ریاحی، سیمین دانشور، دکتر زرین‌کوب و دکتر خانلری اشاره کرد.حسین اسدی مقدم، دبیر آموزش‌وپرورش و محقق، هم در کتاب خود با عنوان «ستون علم و ادب» به ویژگی‌های منحصر به فرد استاد بدیع‌الزمان فروزانفر اشاره کرده است.او نخستین کتاب خود را در حدود ۱۶ سالگی در زمینه صرف و نحو عربی نوشت و با حافظه‌ای بی‌نظیر که حتی قرآن را حفظ کرده بود، به تسلطی عمیق در تاریخ و ادبیات فارسی دست یافت. اسدی مقدم درباره استاد فروزانفر می‌گوید: به قول او از ادبیات پس از اسلام چیزی نیست که نداند.وی از اولین استادان دوره دکترا در دانشگاه تهران بود که به‌عنوان رئیس مؤسسه وعظ و خطابه منصوب شد. استاد جلال‌الدین همایی او را به‌عنوان «ستون علم و ادب ایران» معرفی کرده است، چراکه وی نقش بزرگی در زنده کردن ادبیات فارسی داشت.استاد فروزانفر با هوش و استعداد بی‌نظیر خود به یکی از نامدارترین استادان تاریخ ادبیات ایران تبدیل شد. دکتر زرین‌کوب نیز به تسلط فراوان او بر تاریخ و ادبیات فارسی اشاره کرده و می‌گوید: «استادی که به درجه و توان او بر تاریخ و ادبیات فارسی تسلط داشته باشد، نداریم.»
نقش فراملیفروزانفر همچنین نقش فراملی در توسعه زبان و ادبیات فارسی داشت و در حدود ۳۰ سفر خارجی به کشورهای پاکستان، هند، افغانستان، آذربایجان و دیگر نقاط جهان برای تأسیس دانشگاه‌های ادبیات و زبان فارسی انجام داد. در این دوره، دانشجویان خارجی بسیاری نیز در دانشگاه تهران و تحت نظر او تحصیل می‌کردند.تعداد آثار استاد فروزانفر به ۳۷ جلد کتاب می‌رسد که در کنار ۱۱۲ مقاله و سخنرانی، نشان از افتخارات علمی او دارد. یکی از آثار برجسته وی، ترجمه قرآن است که بخشی از آن در سال گذشته منتشر شد. کتاب‌هایی همچون «سخن و سخنوران» همچنان به‌عنوان مرجع دانشگاه‌ها استفاده می‌شود.اگرچه استاد فروزانفر شعرهای پرمحتوا و زیبایی می‌گفت، اما بیشتر وقت خود را صرف تحقیقات و پژوهش‌های علمی کرد. اسدی مقدم همچنین به ارتباط نزدیک فروزانفر با علامه دهخدا و کمک‌های او در معنی‌سازی بسیاری از کلمات اشاره کرده است.استاد بدیع‌الزمان فروزانفر در ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۹ در اثر سکته قلبی در منزل خود در شمال تهران درگذشت و در جوار امامزاده عبدالعظیم حسنی به خاک سپرده شد. مراسم نکوداشت او هر سال همزمان با سالروز وفاتش در زادگاهش، بشرویه، برگزار می‌شود.

گام‌های مؤثر دستگاه قضائی خراسان جنوبی در حل مشکلات سایت زعفرانیه

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: رئیس کل دادگستری استان با تشکیل کارگروهی ویژه و بررسی دقیق صورت وضعیت‌ها و مشکلات مالی، تخفیف‌های قابل توجهی برای کاهش هزینه‌های مسکن اعطا کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، میر محمد مودی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان در مورد ابهامات و اعتراضات متقاضیان پروژه‌های نهضت ملی مسکن در منطقه زعفرانیه اظهارداشت: برای روشن شدن ابهامات و اعتراضی که متقاضیان نهضت ملی مسکن در این سایت به ویژه در خصوص صورت وضعیت‌های پیمانکاران و مبالغ آورده داشتند این موضوع به دستگاه قضائی خراسان جنوبی ارجاع شد.وی با اشاره به با تشکیل کارگروهی ویژه، بررسی این مسائل به دستور رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی گفت: این کارگروه با حضور نمایندگان دستگاه‌های نظارتی از جمله بازرسی دیوان محاسبات، سازمان مدیریت برنامه‌ریزی و دفتر فنی استانداری خراسان جنوبی تشکیل شد.وی ادامه داد: پس از بررسی‌های دقیق، دستورالعمل‌ها و توصیه‌هایی از سوی دیوان محاسبات به کارگروه ارسال که بر اساس آن، صورت وضعیت‌های پیمانکاران مجدد بررسی شد.مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان این که در این راستا، اقدامات مختلفی برای کاهش هزینه‌های متقاضیان صورت گرفت افزود: از جمله این اقدامات، لغو ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی بود که سببکاهش هزینه‌های قابل توجهی برای متقاضیان شد.همچنین، مبلغ مالیات ارزش افزوده برای پروژه‌ها کاهش یافت و حدود ۶۰ میلیون تومان برای هر واحد از این بابت کاهش پرداختی اعلام شد.مودی تصریح کرد: در کنار این، هزینه‌های نظام مهندسی و صدور پروانه ساخت نیز کاهش یافت و تخفیفاتی در این زمینه اعمال گردید.
کاهش هزینه های انشعابات وی با اشاره به این که از جمله تخفیف‌های دیگر، کاهش هزینه‌های انشعابات بود خاطرنشان کرد: پس از مذاکرات با دستگاه‌های نظارتی و همکاری استانداری، هزینه انشعابات برای هر واحد از ۴۰ میلیون تومان به ۳۱ میلیون تومان کاهش یافت.مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی این نکته را نیز متذکر شد که در خصوص افزایش قیمت‌ها و چالش‌های مالی متقاضیان، تسهیلاتی برای دهک‌های پایین‌تر جامعه در نظر گرفته شد.به گفته مودی این تسهیلات به صورت اقساط کم‌بهره و قرض‌الحسنه برای متقاضیان فراهم گردید.وی با بیان این که برای واحدهای دوخوابه، مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان و برای واحدهای سه‌خوابه مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به عنوان افزایش آورده به صورت مقطوع در نظر گرفته شد افزود: این مبالغ به شرط پرداخت به موقع اقساط از سوی متقاضیان مشخص شده است.وی اضافه کرد: تمامی این اقدامات به منظور رفع مشکلات و تسهیل فرآیند پرداخت برای متقاضیان مسکن ملی انجام شده و اسناد و اطلاعات مورد نظر به دستگاه‌های نظارتی و وزارت راه و شهرسازی ارسال شد.این مقام مسئول در ادامه یادآور شد: الان تقریباً تمامی واحدها از لحاظ نماسازی تمام شده و وارد مرحله نازک‌کاری شده‌اند و اکنون حدود هزار و ۱۰۰ واحد مراحل نازک‌کاری‌شان به پایان رسیده است. مودی به این نکته نیز اشاره کرد که اگر واقعاً انشعابات به‌طور کامل نصب شود و همکاری‌های لازم از سمت مردم هم وجود داشته باشد تا ابتدای خرداد ماه سال آینده می توان این واحدها را به متقاضیان تحویل داد.

صدور نخستین پروانه استاندارد آرد کامل در خراسان جنوبی

 

 

صدور نخستین پروانه استاندارد آرد کامل در خراسان جنوبی

سرپرست استاندارد خراسان جنوبی از صدور اولین پروانه کاربرد علامت استاندارد برای تولید آرد کامل در سطح استان خبر داد.

مصطفی بذری صبح امروز در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت:  با توجه به اهمیت استفاده از آرد کامل در نانوایی‌ها برای پخت نان به عنوان قوت غالب عامه مردم، این موضوع در دستور کار و پیگیری مجدانه قرار گرفته بود.

وی ادامه داد: پس از پیگیری‌های لازم، روز گذشته طی انجام گشت مشترک و همچنین با مساعدت و همکاری همه جانبه  یکی از واحدهای تولیدی آرد در استان و با مراجعه به واحد تولیدی، همچنین با تمرکز بر رفع موافع موجود در این زمینه، مجوز و پروانه کاربرد علامت استاندارد این محصول برای واحد تولیدی صادر شد.

سرپرست استاندارد خراسان جنوبی افزود: آرد کامل، یکی از مهم‌ترین مواد اولیه در آشپزی و پخت‌وپز است. این نوع آرد که شامل تمام اجزای دانه گندم است به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا، به طور فزاینده‌ای مورد توجه قرار گرفته است. در تولید آرد کامل، دیگر جوانه گندم از آن جدا نمی‌شود و حداکثر فقط ۴ درصد سبوس از گندم جدا می‌شود تا بدین شکل آرد کاملی تولید شود که نان نهایی حاصل از آن، حاوی مقادیر بیشتری از مواد مغذی و ویتامین‌ها باشد که برای سلامتی افراد جامعه بسیار مفید است.

 

 

وارد مدار شدن ۴۳ مگاوات انرژی نو در خراسان جنوبی

وارد مدار شدن ۴۳ مگاوات انرژی نو در خراسان جنوبی

بیرجند- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی از وارد مدار شدن ۴۳ مگاوات انرژی نو در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جعفری ظهر چهارشنبه در ستاد توسعه انرژی‌های تجدید پذیر استان اظهار کرد: ۴۳ مگاوات انرژی نو در خراسان جنوبی تاکنون وارد مدار شده است و ۴۳۹ مگاوات انرژی تجدیدپذیر هم در استان در حال اجرا است.

به گفته وی براساس قانون ابلاغی در دولت چهاردهم باید دستگاه‌های اجرایی در مدت چهار سال، ۲۰ درصد مصرف برق خود را از محل انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کنند.

جعفری در ادامه این جلسه خاطرنشان کرد: تا خرداد سال آینده ۳۴ مگاوات انرژی تجدیدپذیر توسط سرمایه گذاران خارجی به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی متذکر شد: ساختگاه‌های مدنظر سرمایه گذاری خارجی با اولویت باید پیگیری شود.

جعفری تصریح کرد: در راستای ایجاد نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در جوار چاه‌های کشاورزی در مرحله نخست ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی در دستورکار قرار دارد که ۱۹۶ نیروگاه با اعتبار ۲۶۰ میلیارد تومان به بانک‌ها معرفی شده‌اند و تاکنون برای اجرای ۳۵ طرح سپرده گذاری شده است.

به گفته وی پیگیرهای لازم در خصوص پرداخت تسهیلات در این زمینه باید انجام شود تا هرچه سریع‌تر این طرح‌ها اجرایی شوند.

جعفری درباره ایجاد سایت‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در چهار شهرک صنعتی استان متذکر شد: بیشترین میزان حمایت را از سرمایه گذاران ایجاد انرژی‌های تجدیدپذیر در خراسان جنوبی انجام می‌دهیم.

 

 

 

شهرستان درمیان مرکز توسعه آموزش‌های روستایی خراسان‌جنوبی شد

شهرستان درمیان مرکز توسعه آموزش‌های روستایی خراسان جنوبی شد

سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان از انتخاب شهرستان درمیان به‌عنوان مرکز توسعه آموزش‌های روستایی استان خبر داد و گفت: به‌زودی چرخه آموزش روستایی افتتاح خواهد شد و مقرر شده است از محل اعتبارات مشاغل خانگی برای روستاها ردیف اعتباری مستقلی دیده شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از درمیان، کارگروه توسعه مهارت شهرستان درمیان به‌ریاست فراشی سرپرست فرمانداری و با حضور رضایی مدیرکل دفتر اجرای راهبردی آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، کامرانی مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان و بذرافشان رئیس فنی و حرفه‌ای شهرستان در محل سالن جلسات آیت الله رئیسی فرمانداری درمیان برگزار شد.

حلقه مفقوده توسعه و اشتغال شهرستان درمیان، مهارت است

غلامرضا فراشی در این جلسه با اشاره به اینکه حلقه مفقوده توسعه و اشتغال شهرستان مهارت است افزود: ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف در حوزه مهارت‌آموزی بسیار بااهمیت است و چنانچه این هم‌افزایی و هماهنگی وجود نداشته باشد به خنثی‌سازی و بی‌اثر بودن برنامه‌ها منجر می‌شود.

سرپرست فرمانداری شهرستان درمیان اضافه کرد: در شهرستان درمیان اعضای شورای اداری پای‌کار گروه مهارت ‌آموزی هستند و برای مهارت‌آموزی باید براساس نیازسنجی منطقه دوره‌ها تعریف شوند تا مشاغل براساس ظرفیت منطقه توسعه یابد.

فراشی گفت: بنا بر تأکید استاندار و اهتمام مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان، شهرستان درمیان به‌عنوان شهرستان معیار در توسعه آموزش‌های روستایی انتخاب می‌شود و به‌زودی با حضور استاندار چرخه آموزش روستایی افتتاح خواهد شد و مقرر شده است برای اشتغال در مناطق روستایی از محل اعتبارات مشاغل خانگی برای روستاها ردیف اعتباری مستقلی دیده شود.

اجرای طرح هم‌نوا در کشور

مدیرکل اجرای راهبری آموزش سازمان فنی و حرفه‌ای کشور نیز در این جلسه گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده سال ۱۴۰۴ سال تحول سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور خواهد بود.

رامین رضایی گفت: تقاضامحوری، تنظیم‌گری و استفاده از ظرفیت همه نهادها در رأس برنامه‌های سازمان خواهد بود.

توسعه مهارت‌های حوزه اقتصاد دیجیتال در کشور

مدیرکل اجرای راهبری آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به اجرای طرح هم‌نوا در کشور گفت: در استان خراسان جنوبی همکاری این طرح که مراکز فنی و حرفه‌ای را معین هنرستان‌های شهرستان قرار می‌دهد از گذشته در حال اجرا بوده است و قطعاً گسترش خواهد یافت.

وی به توسعه مهارت‌های حوزه اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گفت: قطعاً به‌روزرسانی مهارت‌آموزی مدنظر است و در شهرستان‌ها نیازسنجی آموزشی براساس بوم آن منطقه ترسیم خواهد شد.

لزوم نیازسنجی مهارتی در روستاهای استان

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان خراسان جنوبی نیز در کارگروه توسعه مهارت شهرستان درمیان از اجرای طرح توسعه آموزش‌های مهارتی در روستاها در این شهرستان با همکاری و هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: دهیاران به‌عنوان سکوی توسعه روستاها متولی انجام نیازسنجی مهارتی در روستای حوزه فعالیت خود خواهند بود.

حسن کامرانی‌فرد استفاده از ظرفیت صنایع و بنگاه‌های اقتصادی را در توسعه مهارت‌آموزی یادآور شد و گفت: به‌زودی با انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با کارخانه قند قهستان دو کارگاه مهارت‌آموزی در قهستان تجهیز و راه‌اندازی خواهد شد.

 

 

 

 

 

ضرورت توزیع عادالانه فضاهای آموزشی

استاندار خراسان جنوب: گفت: فضاهای آموزشی بطور عادلانه در تمام نقاط استان توزیع شود

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش  خراسان جنوبی؛ سیدمحمدرضا هاشمی در شورای آموزش و پرورش استان با اشاره به اهمیت توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی دانش‌آموزان اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان، برنامه‌های فرهنگی ویژه‌ای از جمله طرح زندگی با آیه‌ها در مدارس برگزار شود چرا که تأثیرات زیادی در رشد شخصیت فرهنگی و اجتماعی دانش‌آموزان خواهد داشت.

وی به بحث عدالت آموزشی و ضرورت توجه به فضاهای آموزشی مناطق مختلف استان اشاره کرد و افزود: فضاهای آموزشی باید بطور عادلانه در تمام نقاط استان توزیع شود.

استاندار با اشاره به نگرانی های دانش‌آموزان و خانواده‌ ها، بر لزوم آمادگی کامل برای برگزاری امتحانات نهایی خردادماه تأکید کرد.

رئیس شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی،با اشاره  به برگزاری «جشن گلریزان» برای حمایت از دانش‌آموزان نیازمند دادمه داد: این مراسم با هدف جمع‌آوری کمک‌های مالی برای دانش‌آموزان بی‌بضاعت در نظر گرفته شده که در این راستا، از خیرین و  واحدهای تولیدی برای مشارکت در این مراسم کمک خواهیم گرفت.

هاشمی از ضرورت استفاده از پتانسیل انجمن‌های اولیا و مربیان برای توسعه فرهنگی و اجتماعی گفت و بر لزوم حمایت و توجه خاص به برنامه‌های آموزشی و فرهنگی که به ارتقای سطح آگاهی و تربیت اجتماعی دانش آموزان کمک می‌کند، تأکید کرد.

 

افزایش قطارنهضت توسعه عدالت،درفضاهای آموزشی خراسان جنوبی/نیاز۲میلیاردی آموزش وپرورش،برای توسعه اتوماسیون اداری

سرپرست آموزش و پرورش خراسان جنوبی، با اشاره به لزوم تسریع در نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی استان اظهار کرد:  تمام ارکان درون و برون سازمانی آموزش و پرورش به ویژه خادمین و صاحب نظران نظام تعلیم و تربیت، باید در این امر مهم مشارکت داشته باشند.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموز و پرورش خراسان جنوبی، مهدی مرتضوی، در هشتمین نشست شورای آموزش و پورش در سال جاری،  نگاه دولت به آموزش و پرورش را نگاهی حاکمیتی و فرصتی استثنایی برای توسعه و اقتدار نظام تعلیم و تربیت در تمامی ارکان دانست و عنوان کرد: طرح نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی،دارای دو بال توسعه عدالت آموزشی با رویکرد محرومیت‌زدایی از فضاها و دیگری توسعه عدالت آموزشی با رویکرد کیفیت‌بخشی در کلاس درس است.

وی،از تدوین  اطلس‌های فضاهای آموزشی و تجهیزات در استان خبر داد و  اذعان کرد: در حوزه کیفیت آموزشی، تحول در کلاس درس با آموزش معلم و چیدمان کلاس و تجهیزات لازم و در بخش دیگر، تحول در مدیریت مدرسه با اجرای الگوی مدرسه تراز مد نظر خادمین نظام تعلیم و تربیت استان قرار دارد.

دبیر شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به نیاز آموزش و پرورش به اعتبار ۲ میلیارد تومانی به منظور توسعه اتوماسیون اداری و افزایش تعداد کاربری آن به ۳ هزار و ۵۰۰ نفر، عنوان کرد: مردمی شدن نهضت  توسعه عدالت،درفضاهای آموزشی، رویکرد اصلی طرح است و باید همه تلاش ها برای پای کار آمدن حداکثری مردم صورت پذیرد. 

نماینده وزیر آموزش و پرورش در خراسان جنوبی،بابیان این که در این مسیر،عددورقم مهم نیست و هر کسی با هر آورده ای و لو چند ساعت کار کردن می تواند در این نهضت ملی مشارکت داشته باشد؛ گفت: در حال حاضر کاری مهمتر از نهضت مدرسه سازی مورد تاکید رییس جمهور محترم نداریم؛همه بایدتلاش کنیم تا این اتفاق شیرین برای دانش آموزان عزیزرقم بخوردوعطرخوش آن موجبات رفاه و آسایش آینده سازان عزیز بهارستان علم و ادب فراهم نماید.

این مقام مسئول در آموزش و پرورش خراسان جنوبی، با اشاره به احیای عمره دانش آموزی، پس از وقفه ای ۱۰ ساله، تأکید کرد: در حالی که عطر خوش پیروزی انقلاب اسلامی در سالگرد چهل و ششمین بهار آزادی فضای استانمان را معطر کرده بود؛ ۳۵دانش آموزدخترو پسر و مربی عمره گزاراستان به سرزمین وحی اعزام شدند.

وی، با اشاره به نقش حج عمره به افزایش مسئولیت‌پذیری،اخلاق‌مداری و پرهیز از رفتارهای ناپسند در دانش آموزان عمره گزار، یادآور شد: از نظر تربیت اجتماعی نیز، عمره دانش‌آموزی فرصتی برای تعامل با افراد مختلف از اقشار و فرهنگ‌های گوناگون است،وموجب رشد خودآگاهی، استقلال و اعتماد به نفس در دانش‌آموزان می‌شود. 

سرپرست آموزش و پرورش خراسان جنوبی؛ با اشاره به لزوم تدوین برنامه ای مدون، پیش بینی نیازها و برآورده کردن آن ها برای برگزاری امتحانات خرداد ما و حضور بی دغدغه دانش آموزان در آزمون های نهایی،تصریح کرد: با افزایش اهمیت سوابق تحصیلی و تسرّی آن به کل دوره متوسطه ایجاد عزم ملی ، استانی و شهرستانی را برای اجرای سیاست های جدید در برگزاری امتحانات نهایی ضروری ساخته که نیازمند بسیج منابع موجود و همراهی دستگاه های اجرایی ، انتظامی و امنیتی است.

مرتضوی با بیان این که تجهیز کامل حوزه های برگزاری امتحانات نهایی در ۱۲ شهرستان استان نیازمند ۱۳میلیارد و ۳۴۱ میلیون تومان است، ازتاسیس ۲دبیرستان دخترانه و پسرانه دوره دوم، وابسته به دانشگاه در مرکز استان به عنوان یکی دیگر از مصوبات این نشست خبرداد.

 

 

بازدیدها: ۲۵