به گفته مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی برنامه ریزی شده است تا به زودی ۵۰ کیلومتر باند دوم محور‌های استان به بهره برداری برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی – مودی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در برنامه ره آورد صدا و سیمای استان گفت: تکمیل باند‌های دوم و راه‌های اصلی مورد نیاز استان، نهضت ملی و تأمین مسکن و اجرای خط راه آهن سه دستور کار اصلی در کنار سایر وظایفمان است.

او افزود: در حوزه باند‌های دوم با سه هدف، تکمیل شبکه بزرگراهی را دنبال می‌کنیم؛ یک اینکه استان مرزی هستیم و اتصال معبرمان به شبکه بزرگراهی کشور اهمیت بالایی دارد، دوماً تکمیل دو کریدور اصلی کشور که از استان ما عبور می‌کند و سوماً اتصال همه مراکز شهرستانی به شبکه بزرگراهی کشور را پیگیری می‌کنیم.

مودی بیان کرد: بیش از ۲ هزار کیلومتر باند دوم برای استان تعریف کردیم که تاکنون هزار کیلومتر آن انجام شده و در یک سال گذشته توانستیم ۱۲۰ کیلومتر باند دوم در استان را به بهره‌برداری برسانیم و برنامه‌ریزی تکمیل ۵۰ کیلومتر دیگر را داریم.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین بحث تکمیل کریدور چابهار به مشهد که ۴۱۴ کیلومتر آن در استان است وجود دارد که در قالب دو طرح بیرجند _ زاهدان و بیرجند_قائن _خضری است؛ طرح بیرجند قائن از قبلاً شروع شده و ۱۰۰ کیلومتر است که ۹۳ کیلومتر آن اجرا شده و باقی آن ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سعی ما این است که ۷ درصد باقیمانده در بهار سال آینده تکمیل شود و بعد از آن آسفالت آن را انجام دهیم؛ هر کیلومتر باند دوم بین ۳۰ تا ۵۰ میلیارد تومان بسته به نوع منطقه هزینه دارد و تأمین اعتبار برای نگهداری آن نیز مهم و در سال ۲ تا ۱۰ درصد هم هزینه نگهداری آن است.

او عنوان کرد: امسال تخصیص‌های مناسبی از محل اوراق مالی به استان صورت گرفت و برنامه‌ریزی کردیم که ۱۲۰ کیلومتر از باند‌های دوم در نقاط پرحادثه و گلوگاهی را تکمیل کنیم و تکمیل محور شوسف به نهبندان را هم به زودی خواهیم داشت.

مودی تصریح کرد: در زمینه قطار نیز این طرح جزو ۵ طرح ریلی کشور است و تأمین منابع آن از محل تهاتر نفتی انجام شده ولی در تخصیص منابع به مرور باید حواله‌های نفتی به فروش رسیده، پولش به خزانه رفته و بعد به استان بیاید؛ این طرح مورد تأکید تمام مسئولین استانی و رئیس جمهور نیز است و در دو ماه اخیر تا به امروز ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این طرح تزریق شده و پیمانکارانِ توانمندی در این خط داریم؛ ۲ هزار نیروی انسانی و هزار دستگاه سنگین در حال فعالیت برای این طرح هستند.


بیشتر بخوانید


مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی اظهار کرد: حد فاصل بیرجند _ یونسی ۲۷۱ کیلومتر است که ۹۰ کیلومتر آن آماده روسازی و ریل گذاری است و به زودی پیمانکار آن برای این کار انتخاب می‌شود و سعی دولت نیز این است که در همین دولت چهاردهم بتواند خط راه آهن را وارد استان کند، البته تکمیل راه آهن و چابهار به زاهدان را برای تکمیل راه آهن استان خود نیاز داریم.

او گفت: به طور کل در خط بیرجند _ یونسی ۳۰ درصد عملیات زیرسازی انجام شده و کل خط در استان بین ۱۵ تا ۲۰ درصد قطعات دارد.

مودی افزود: در مورد طرح نهضت ملی مسکن نیز در ۳۰ شهر زمین ویلایی دادیم و سهم استان از ۴ میلیون مسکن در کشور، ۱۱ هزار و ۶۰۰ قطعه مسکن حمایتی بود که با پیگیری‌ها تا الان توانستیم ۲۸ هزار قطعه زمین تأمین کرده و تخصیص دهیم؛ در بیرجند با توجه به کمبود زمین به صورت طبقاتی زمین‌ها را به چهار روش به متقاضیان دادیم؛ به یک سری متقاضیان زمین به شکل گروه‌های ساخت ۵ نفره در سایت اداری به صورت خودساز دادیم که ۲ هزار و ۱۴۰ واحد زمین تأمین و تخصیص شد؛ در شکل دیگر به تعاونی‌ها ۳ هزار واحد زمین تخصیص داده شده است؛ همچنین خودمان با ۶ شرکت انبوه ساز قرارداد بسته و ساخت ۲ هزار و ۷۲ واحد از این طریق پیگیری شد که تاکنون بین ۸۵ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و در نوع دیگر نیز در روستا‌های حاشیه شهر مثل شکرآب، دستگرد، حاج آباد و یا چهکند زمین ویلایی به صورت خودساز دادیم.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: در طرح جوانی جمعیت نیز ۳۱ هزار نفر ثبت نام کردند و توانستیم برای ۸ هزار و ۵۰۰ نفر زمین تخصیص دهیم که ۵ هزار نفر نفر مربوط به شهرستان بیرجند و باقی مربوط به سایر شهرستان‌های استان است؛ در این طرح برای سه فرزندی‌ها زمین رایگان و هزینه آماده سازی با دو سال تنفس و اقساط ۸ ساله بدون سود و کارمزد دریافت می‌شود و برای چهار فرزندی‌ها نیز زمین و هزینه آماده سازی رایگان است.

 

بروز رسانی تجهیزات مهمترین نیاز فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی است

بیرجند – ایرنا – مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی گفت: در حوزه تجهیزات کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای و بروز رسانی آن دچار مشکل هستیم که باید از مرکز برای تامین آن توجه ویژه شود.‌

به گزارش خبرنگار ایرنا حسین کامرانی‌فرد روز پنجشنبه در کارگروه توسعه مهارت خراسان جنوبی که با حضور رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور برگزار شد، اظهار کرد: راه‌اندازی قطب مهارتی گوهرتراشی در شهرستان فردوس برنامه‌ریزی شده که با اعتباری که ایمیدور در این حوزه کمک می‌کند، دوره‌های تخصصی مهارتی برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کنسرسیوم مهارت صنایع در استان ایجاد خواهد شد، افزود: قطب مهارتی ایمنی معدن در طبس و قطب مهارتی تعمیر ماشین‌آلات معدنی در نهبندان و قطب آموزش مهارتی لاستیک در شرکت کویرتایر با زیرساخت بسیار خوبی راه‌اندازی شده و توسعه خواهد یافت.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی یادآور شد: اکنون ۶ نیروگاه پنج کیلووات در مراکز استان راه‌اندازی شده و امروز به نمایندگی در نهبندان این افتتاح صورت خواهد گرفت.

کامرانی‌فرد عنوان کرد: راه‌اندازی مرکز مهارت‌های پیشرفته در دستورکار قرار گرفته و روز گذشته اولین کارگاه هوش مصنوعی در بیرجند افتتاح شد.

وی بیان کرد: به دلیل ارتقای خدمات سنجشی و برگزاری سنجش الکترونیکی در قالب مرکز سنجش صلاحیت حرفه‌ای، مرکز تخصصی بیرجند را منفک خواهیم کرد و در شهرستان‌های غیر از دو مرکز این زیرساخت فراهم شده است.

کامرانی فرد اظهار کرد: طرح ایجاد چرخه آموزش روستاییان در دستور کار است و از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار نفر ساعت آموزش به روستائیان ارائه شده است.

وی ادامه داد: آموزش دهیاران سطح استان در حوزه اشتغال و کارآفرینی روستایی را شروع کردیم و برگزاری ۵۰ دوره آموزش روستایی برنامه‌ریزی شده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه سه پروژه عمرانی نیمه‌تمام در سطح استان در دست اجرا داریم، تصریح کرد: پروژه نیمه‌تمام مرکز خواهران در طبس از سال ۹۰ شروع شده و اکنون ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

کامرانی‌فرد گفت: در زیرکوه زیرساخت فنی و حرفه‌ای موقت می‌باشد و نیاز است سه کارگاه تخصصی در این شهرستان ایجاد شود که باید اعتبار مورد نیاز آن تامین شود.

وی افزود: همچنین از محل نشان‌دار کردن مالیات می‌توان کمک کردن تا اعتبار مورد نیاز این سه پروژه نیمه‌تمام تامین شودکه درخواست را به سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی استان داده‌ایم.

کامرانی‌ فرد عنوان کرد: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی در دور دوره سفر شهید آیت‌الله رئیسی به استان ۳۰۰ میلیارد ریال مصوبه داشتیم که به ۲ شرکت سیمان قاین و زغال‌سنگ طبس تکلیف شده بود اما محقق نشده است.

وی اظهار کرد: درخواست ما این است که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در حوزه اعتبارات حق التدریس مربیان استان نیز به ما کمک کند.

بروز رسانی تجهیزات مهمترین نیاز فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم گفت: اکنون ۳۰۰ کارگاه گوهرسنگ مجوزدار با اشتغال هزار نفر در استان فعالیت دارند.

جعفری افزود: دپارتمان تخصصی ایمنی در طبس و دپارتمان تخصصی تعمیر خودروهای سنگین در نهبندان راه‌اندازی شده است.

وی با بیان اینکه برای بهره‌مندی روستاییان از خدمات مهارت‌آموزی اکنون خوابگاه شبانه‌روزی به صورت رایگان در بیرجند راه‌اندازی شده است، بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۴۰۰ مجوز کارآموزی در محیط واقعی کار در خراسان جنوبی صادر شده است.

جعفری با اشاره به راه‌اندازی مجتمع آموزشی جوار پادگانی در استان، اظهار کرد: نیروهای مسلح هر تعداد نیرویی که برای اشتغال معرفی کنند، پرداخت تسهیلات مورد نیاز آنان در داخل استان انجام خواهد شد، سال گذشته ۱۸۷ سرباز معرفی شدند که از ابتدای سال جاری تاکنون این تعداد به ۲ برابر افزایش یافته است.

وی از تجهیز اولین سوله برای آموزش‌های مهارتی و مشاغل خرد در فردوس تا پایان امسال خبر داد و افزود: مرکز قطب آموزش لاستیک کشور در مجموعه کویرتایر و کارگاه هوش مصنوعی در استان افتتاح شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: هنرستان‌های مهارت با توجه به ظرفیت‌های متناسب با هر شهرستان شناسایی و به وزارت کشور ارسال شد تا بورسیه صنایع و معادن شوند.