مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان زیرکوه: ۵۰ درصد سنگ شجر استحصالی در زیر کوه فرآوری می‌شود

 مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان زیرکوه گفت: ۵۰ درصد سنگ شجر استحصالی در شهرستان زیر کوه توسط هنرمندان منطقه فرآوری می‌شود.

۵۰ درصد سنگ شجر استحصالی در زیر کوه فرآوری می‌شود

به گزارش امروز خراسان جنوبی عباس حبیبی از این شهرستان به عنوان شهر ناشناخته‌ها نام برد و گفت: در این منطقه چهار رودخانه دائمی و بیشه زارهای زیبایی وجود دارد و معدن سنگ شجر این شهرستان نیز در کشور و دنیا معروف است.

وی با بیان اینکه در گذشته سنگ شجر به صورت خام فروشی از شهرستان خارج می‌شد، افزود: امروزه با آموزش هنرمندان حدود ۵۰ درصد آن فرآوری و بقیه به صورت خام فروشی از شهرستان خارج می‌شود.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان با اشاره به این مهم که سنگ شجر مختص این شهرستان است، یادآورشد: با توجه به خام فروشی این سنگ از سال ۹۶ اولین دوره آموزش با همکاری یکی از اساتید خراسان رضوی برگزار شد و با آموزش هنرمندان در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد سنگ‌ها در شهرستان زیرکوه فراوری می‌شود.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان زیرکوه از آثار تاریخی و شاخص این شهرستان به درخت کهنسال هزارو۳۰۰ ساله روستای استند و اسفاد، روستاهای دارای آب شیرین و گوارا مانند آبیز اشاره کرد و افزود: بزرگترین باغات زرشک دنیا در روستای زهان وجود دارد.

حبیبی از زرشک، آلوبخارا و زعفران به عنوان عمده محصولات این شهرستان نام برد و گفت: عشایر نیز سالانه حدود ۲۰ درصد گوشت استان را تامین می‌کنند.

وی از جاذبه‌های گردشگری شهرستان زیرکوه به کویر همت آباد اشاره کرد و افزود: در فاصله ۳ تا ۵ کیلومتری کویر همت آباد، دره و بیشه‌زارهایی با دمای مطلوب وجود دارد.

وی از شهرستان زیرکوه به عنوان شهر اولین‌ها نام برد و گفت:هرسال اولین انگور تولیدی استان در منطقه مرزی چشمه بید و محمدآباد، اولین زردآلو در شاسکوه، اولین هندوانه و خربزه در این شهرستان تولید می‌شود. مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان زیرکوه به روستای هدف گردشگری افین با آثار تاریخی فراوان اشاره کرد و با بیان اینکه به علت زلزله‌ سال ۷۶ بیشتر آثار تاریخی منطقه از بین رفته است، افزود: به علت واقع شدن روستای هدف گردشگری افین بر روی فضای سنگی، این روستا آسیب چندانی ندیده است و آثار تاریخی مانند آسیاب، قلعه، مسجد،امامزاده در این روستا سالم باقی مانده است.

حبیبی یادآورشد: روستای هدف گردشگری افین و روستاهای خور و چنشت،کاندید ثبت جهانی هستند و امید است امسال شاهد جهانی شدن روستای افین باشیم.

وی با اشاره به حضور صنعت گلیم بافی در هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته، افزود: صنعت پارچه بافی شهرستان که از مدت‌ها قبل به فراموشی سپرده شده بود از حدود ۵ سال گذشته احیا شد. وی صنعت تراش سنگ و هنر کله‌گی بافی را از هنرهای شاخص و جاذبه‌های این شهرستان برشمرد.

بازدیدها: ۲۸