بعد از حواشی بازی تراکتور_پرسپولیس و دستگیری دو نفر از تماشاگرهای خانم، سراغ کامنتهای برخی از پستهای فضای مجازی مربوط به این بازی رفتیم تا واکنش و نظر کاربران درباره این ماجرا را بخوانیم.
گروه زندگی: «متاسفانه اقلیتی از زنان و دختران جامعه ما هیچ درکی از آزادی ندارند و آن را برابر با بی بند و باری میدانند.» این کامنت یکی از مخاطبان در زیر یکی از پستهای حواشی بازی تراکتور_پرسپولیس است.بازی که اتفاقات و ماجراهای آن از اصل بازی مهمتر شد. حین بازی درگیری بین هواداران ایجاد شد که در پی آن برخی دچار مصدومیت و جراحت شدند. اما توهینهای فاجعهبار، تن نمایی و فحاشی در ورزشگاه آزادی آن هم توسط زنان، اقدام شوکه کننده در ورزشگاه بود که از آن تعبیرهای مختلفی شد.
شان زن ایرانی را زیر سوال بردند
مثلا برخی این اقدامات و رفتارها را بیاحترامی به شان زن ایرانی دانستند و معتقد بودند که «وقتی زنان احترام همجنس خودشان را نگه نمیدارند چطور باید از مردان جامعه توقع داشت تا حرمت و شان زن را حفظ کنند و به او احترام بگذارند». مثلا در ورزشگاه زنان را مثل خواهران خودشان بدانند و خیلی از حرکات و حرفها را به خاطر حضور آنها نزنند.
کامنت بعضی دیگر از کاربران در فضای مجازی مبنی بر این بود که این رفتارهای شنیع و اصطلاحات رکیک علیه حضور زنان در استادیوم است. با توجه به مسیری که ورود زنان به ورزشگاه طی کرده «این رفتار تماشاگرنماها ضربه بزرگی است برای حضور خانمهایی که طرفدار واقعی فوتبال هستند.» مثلا نوشته بودند «نمیدونم چرا به اینها بلیط میرسد اما من که دوست دارم فقط فوتبال تماشا کنم نمیتونم.» یا «کاش با این جلفبازیها ما رو تو ورزشگاه خراب نکنید.»
حتی با این اوضاع در آینده پدران، برادران و همسران خیلی سخت اجازه میدهند که دختران، خواهران و همسرانشان به استادیوم بروند و تیم محبوبشان را تشویق کنند. درواقع حرف کسانی که میگفتند با حضور زنان در ورزشگاه فضا تلطیف میشود را زمین زدند.
به عقیده برخی دیگر از کاربران فضای مجازی نه تنها رفتار این قشر محدود، علیه خود زنان شد بلکه «تصویری که از زن ایرانی به دنیا مخابره میشود را تخریب کرد.» در واقع این زنان هم علیه خود زنان ایران هوچیگری کردند.
علاوه بر اینها «اهانت به ساحت مقدس مادر باعث سقوط اخلاق در ورزشگاهی شد» که قرار بود با قدم گذاشتن در آن کمی جو مسموم سکوها را از بین ببرند.
فرهنگ کف جامعه است!
بعضی دیگر این موضوع را اثر گذار بر فرهنگ کف جامعه میدانند و نوشتهاند که استادیوم کوچک شده جامعه است. «وقتی این فاجعه در استادیوم بین جمعیت محدود زنان به وجود آمده یعنی قبح این موضوعات ریخته می شود» و ممکن است برخی از خانمها به راحتی حتی در شوخی و گپ و گفتهای عادیشان این الفاظ را به کار ببرند. وقتی در استادیوم رعایت نشود قبحزداییاش بیشتر میشود.
عدهای دیگر هم «عدم حضور به موقع پلیس و نبود تذکر به موقع و کارساز» را علت به وجود آمدن این حواشی باورنکردنی و توهینآمیز میدانند.
جریمه و قانون سخت یا فرهنگ سازی؟
برخی دیگر از کامنتها هم مشکل بیقانونی را مطرح کردند که باید «قانون و مجازات سختی برای کسانی که جو استادیومها را تخریب میکنند درنظر گرفته شود» وگرنه با مماشات و چشمپوشی و جریمههای ناچیز، وضع از این بدتر میشود. یا مثلا اگر «مدیریت هوادارها توسط خود تیمها انجام بشود و در صورت بروز همچین خطاهایی، تیم مجبور به پاسخگویی و پرداخت جریمه شود اوضاع سکوها قابل کنترلتر میشود.»
اما بعضی دیگر از کاربران فضای مجازی که خودشان در سکوها حضور داشتند و این صحنهها را از نزدیک دیدند نوشته بودند که «وحشتناکترین جو ورزشگاه آزادی» بود که «رهبر و مدیر اصلی آن خود لیدرها بودند» و جرقه اصلی به واسطه خود آنها زده شد.
برخی از کامنتها به «عدم وجود فرهنگ ورزشگاه رفتن در ایران» اشاره کردند و این به قدری اهمیت دارد که باید آموزش داده شود.
برای بلاگری بود!
بعد از اینکه فیلمهای ورزشگاه آزادی منتشر شد، خانم خاطی قبل از دستگیریاش فیلمی از خودش منتشر کرد که اتفاقا فالوور بالایی را هم جذب کرد. در آن مدعی بود که فقط به قصد شوخی و سرگرمی آن کارهای قبیح را انجام داده و از فیلمبرداریها بیخبر بوده است. برخی از کاربران هم به آن فیلم واکنش نشان دادند و نوشتهاند که از همان اول برای «بلاگری و بالا رفتن مخاطبها» این رفتارهای اهانت آمیز را انجام داده و اصلا تماشاگری تیفوسی نبوده که علاقهای به استادیوم رفتن داشته باشد.
اما با همه این صحبتها، کاری که این گروه کردند، چه به قصد بلاگری و جذب فالور بود، چه طراحی شده رسانههای معاند و چه بیفرهنگی یا هرچیز دیگری، خشم عدهای هوادار واقعی فوتبال را که دوست دارند با خیال راحت خودشان یا خواهر، مادر و همسرشان به ورزشگاه بروند را برانگیخت و مرددشان کرده است.پایان پیام/