اخبار خراسان جنوبی

هزینه‌کرد ۱۰ میلیارد تومانی شرکت معدنی میناکان از محل مسئولیت اجتماعی

مظفری‌نژاد گفت: امسال بیش از ۱۰ میلیارد تومان از محل مسئولیت‌های اجتماعی معدن مس قلعه‌زری در منطقه و برای آزادی زندانی، بسته معیشتی، کمک به اردوهای جهادی، بازسازی قنات، بازسازی جاده، کاشت درخت و ایجاد فضای سبز و … هزینه شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان خراسان جنوبی، رحمان مظفری‌نژاد ظهر امروز سه‌شنبه (۲۳ بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: شرکت میناکان دو سهام‌دار بزرگ شرکت ملی صنایع مس ایران و پارت گوال گیتی است.

 

وی با تأکید بر اینکه نگاه سهامداران شرکت میناکان توسعه و افزایش ارزش افزوده ماده معدنی استان است، افزود: اکتشاف سرلوحه توسعه در معادن است و حدود ۱۰ هزار متر حفاری در عمق ۳۰۰ متر انجام شد و از این اکتشاف راضی هستیم چون ذخایر جدیدی کشف شده است.

 

مدیرعامل شرکت میناکان (معدن مس قلعه‌زری) با اشاره به اینکه ذخیره قطعی این معدن یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، گفت: سالانه‌ ۱۵۰ هزار تن کانسنگ مس و  ۷ هزار تن محصول کنسانتره مس برداشت و به بازارهای داخلی و خارجی صادر می‌شود.

 

مظفری‌نژاد با اشاره به اینکه در مزایده‌های سازمان صمت شرکت و یه پهنه اکتشافی در چاهداشی، آب گرم و شورک را گرفتیم، گفت: امیدواریم بتوانیم به ذخایر خوبی در این پهنه‌های معدنی دست یابیم.

 

وی با بیان اینکه انتقال آب پساب فاضلاب بیرجند نیاز است به سمت منطقه معدن قلعه‌زری هدایت شود و در بحث تأمین آب معدن هم پیش‌بینی لازم صورت گرفته است،  گفت:  در بحث تامین برق هم علاوه بر فعال کردن ژنراتورها، توانستیم مجوز ۲ مگاوات پنل خورشیدی را بگیریم.

 

مدیرعامل شرکت میناکان (معدن مس قلعه‌زری) تأکید کرد: در راستای توسعه معدن پیش‌بینی‌های لازم برای تأمین زیرساخت‌های آب، برق و گاز صورت گرفته است.

 

مظفری‌نژاد با اشاره به خریداری و نوسازی ماشین‌آلات معدنی و لکوموتیوهای برقی شرکت معدنی میناکان، ادامه داد: طرح مکانیزه برداشت سنگ را عوض کردیم و نیروهای متخصص توانستند اولین تونل مکانیزه استخراج و بهره‌برداری معدن قلعه‌زری راه‌اندازی کنند.

 

به گفته وی؛ در همین راستا برداشت سنگ معدن قلعه‌زری شهرستان خوسف در آینده چندبرابر خواهد شد و ایمنی معدن به مراتب افزایش می‌یابد.

 

مدیرعامل شرکت میناکان (معدن مس قلعه‌زری) با اشاره به اشتغال ۴۹۰ نیرو در شرکت معدنی میناکان، خاطرنشان کرد: در دوسال اخیر حدود ۲۵۰ نفر کارگر با اولویت بومی‌ها جذب شدند و اکنون ۹۵ درصد نیروهای این شرکت معدنی بومی منطقه هستند.

 

مظفری‌نژاد بیان کرد: برای سال آینده هم حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نیرو جدید برای شرکت معدنی میناکان جذب خواهیم کرد.

 

وی با اشاره به آموزش‌های تخصصی به نیروها برای حفاری در معدن، تصریح کرد:‌ همچنین نرم‌افزارهای جدید را برای شرکت خریداری و پس از آموزش در اختیار نیروها قرار دادیم.

 

مدیرعامل شرکت میناکان (معدن مس قلعه‌زری) با بیان اینکه معادن این منطقه در آینده در تأمین نیرو با کمبود مواجه خواهند شد، افزود: سند جامع آموزش را تدوین کردیم و دپارتمان آموزش‌ را در دو سال گذشته برای آموزش خانواده کارکنان و عموم مردم بومی همان منطقه راه‌اندازی شده است.

 

وی یادآور شد: امسال تاکنون ۱۳ هزار نفر ساعت برای کارکنان و ۲۴ هزار و ۴۲۵ ساعت دوره آموزشی برای خانواده آنان برگزار شده است.

 

مظفری‌نژاد با اشاره به برقراری بیمه تکمیلی و همچنین بازنگری طرح طبقه‌بندی در راستای بازسازی حقوق کارگران، عنوان کرد: این شرکت هیچ معوق حقوق کارگری حتی در بحث اضافه‌کاری ندارد.

 

وی در پایان با اشاره به عملکرد مسئولیت اجتماعی شرکت معدنی میناکان در استان، تصریح کرد: امسال حدود ۱۰ میلیارد تومان از محل مسئولیت‌های اجتماعی در این منطقه و برای آزادی زندانی، بسته معیشتی، کمک به اردوهای جهادی، بازسازی قنات، بازسازی جاده، کاشت درخت و ایجاد فضای سبز و … هزینه شده است.

 

 

 

 

آماده پشتیبانی از نمایشگاه گردشگری خراسان جنوبی در راهرو مجلس

نماینده مردم بیرجند خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی گفت: از برگزاری نمایشگاه گردشگری صنایع دستی و … خراسان جنوبی در راهرو مجلس پشتیبانی می شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، سید حسن هاشمی، نماینده مردم بیرجند و درمبان در مجلس شورای اسلامی امروز در غرفه خراسان جنوبی در هجدهمین نمایشگاه بین اللملی گردشگری کشور اظهار داشت: یکی از پیشران‌های اقتصادی استان حوزه گردشگری است که با پتانسیل‌های متنوع و کم نظیری که خراسان جنوبی دارد و در این نمایشگاه به‌صورت یک جا جمع شده توانمندی‌های استان به گردشگرانی از اقصی‌نقاط کشور و جهان ارائه می‌شود.وی افزود: توانمندی‌های استان وسیع و پهناور خراسان جنوبی که از گذشته به‌یادگارمانده و بسیار ارزشمند است و می‌تواند توسعه روستایی و اشتغال پایدار در روستاها را تضمین کند لذا برگزاری این نمایشگاه‌ها و مانند آن تأثیر زیادی در گسترش این توانمندی و جذب گردشگر دارد. این نماینده مجلس با اشاره به علاقه‌مندی برای حضور و بازدید گردشگران دراسرع‌وقت از استان ادامه داد: خراسان جنوبی، سابقه دیرینه و باستانی دارد و هر چند مغفول واقع شده اما بااین‌وجود با کم‌ترین امکانات، بهترین هنرها و سازه‌ها را دارد بنابراین لازم است که مدیران ما با همکاری و توجه بیشتر به بخش خصوصی بتوانند این به ارائه این استعداد و توانمندی تاریخی کمک کنند تا شاهد باشیم که توسعه پایدار اشتغال حتی با محوریت زنان روستایی ایجاد شود و علاوه بر این حتی در سطح دانشگاهی هم پتانسیل‌های استان معرفی شود. هاشمی افزود: برای عرضه توانمندی‌های استان، این نمایشگاه می‌تواند در جاهای مختلف، توانمندی و ارزشمندی‌ها استان را ارائه کند حتی در جمع تصمیم‌گیرندگان عالی کشور و راهرو مجلس شورای اسلامی و دید نمایندگان نیز پیگیری می‌کنیم که چرا که پتانسیل بسیار خاصی دارد و معمولاً برگزاری نمایشگاه‌ها در مجلس نتایج خوبی دارد.
وی تأکید کرد: اگر در این زمینه اهتمام شود ما آمادگی پشتیبانی برای برگزاری نمایشگاه را داریم امیدواریم با این کار وقتی مشکلات را مطرح می‌کنیم نمایندگان مجلس از نزدیک گردونه پتانسیل‌ها را دیده و به‌یقین نتایج خوبی دارد و ما دفاع کنیم.

شناساندن گردشگری خراسان جنوبی نیازمند اقدامات عملیاتی است

نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان، بشرویه و عشق آباد گفت: شناساندن ظرفیت های حوزه گردشگری خراسان جنوبی نیازمند اقدامات عملیاتی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، محمد نصیری، نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان، بشرویه و عشق آباد در مجلس شورای اسلامی امروز در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته در تهران و در غرفه خراسان جنوبی، با اشاره به این باید در زمینه شناسایی ظرفیت‌های گردشگری خراسان جنوبی اقدامات عملیاتی انجام شود، اظهارداشت: برپایی این قبیل ها نمایشگاه تاثیر بسیار بسزایی در معرفی خراسان جنوبی در زمینه ظرفیت‌های گردشگری و … دارد و باید نسبت به این موضوع مهم بهتر اقدام و استان را در مباحث گردشگری معرفی کرد.وی با بیان که حوزه استحفاظی او از لحاظ گردشگری ظرفیت بالایی دارد به ژئو پارک طبس به عنوان دومین ژئوپارک کشور و همچنین به دیگر ظرفیت‌های گردشگری این حوزه به آبگرم فردوس، کویر سه قلعه، دهکده جهانی اصفهک و … اشاره کرد.نماینده مردم فردوس،طبس، سرایان بشرویه و عشق آباد با اشاره به این مهم که برای معرفی ظرفیت‌ها باید دست به دست هم داد، گفت: می‌توان از ظرفیت راه آهن و پرواز طبس در بحث گردشگری استفاده کرد و با این اقدام اقتصاد استان متحول می‌شود. نصیری با بیان این که در مجمع نمایندگان استان تصمیم بر اجرای کارگروهی گرفته شده است، افزود: در بحث صنعت گردشگری در کمیسیون ویژه حمایت تولید اقدامات خوبی انجام شده و امید است بتوان مباحث و مشکلات حوزه گردشگری را مرتفع کرد. وی از اولویت‌های پیش رو در حوزه انتخابی خود، به بحث گردشگری اشاره کرد و گفت: با توجه به وجود راه آهن و فرودگاه راه‌اندازی تور گردشگری در منطقه در حال برنامه‌ریزی است.
نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان، بشرویه و عشق آباد از برگزاری جشن ملی دهکده جهانی اصفهک در آینده نزدیک با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد و گفت: از این ظرفیت می‌توان برای خراسان جنوبی استفاده کرد.نصیری با اشاره به وجود خلا و کمبودهایی در مباحث قانونی یادآور شد: این موارد به طور جدی در حوزه مجلس پیگیری می‌شود.وی با اشاره به هم‌اندیشی جامعه گردشگری ۵ شهرستان در قالب یک بسته گردشگری تاکید کرد: برنامه‌ریزی لازم برای راه‌اندازی تور گردشگری با تخفیف با وجود ظرفیت راه آهن و فرودگاه طبس در دستور کار قرار گرفته است.نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان،بشرویه و عشق آباد افزود: این مهم با هدف معرفی منطقه گردشگری در دستور کار قرار دارد و در مرحله اول راه‌اندازی تور اداری در حوزه انتخابیه برنامه‌ریزی شده است. نصیری حضور در نمایشگاه، استفاده از ظرفیت صدا و سیمای ملی و استانی و … را در معرفی پتانسیل و ظرفیت‌های خراسان جنوبی مهم خواند.

اهدا لوح جهانی اصفهک به استاندار خراسان جنوبی در نمایشگاه گردشگری

لوح جهانی روستای جهانی اصفهک در مراسم افتتاح نمایشگاه گردشگری ایران به استاندار خراسان جنوبی اهدا شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، در مراسم افتتاح هجدهمین نمایشگاه گردشگری ایران و توسط نماینده سازمان ملل و و زیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و در حضور رئیس جمهور، لوح جهانی روستای جهانی اصفهک به سیدمحمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی اهدا شد.هادی شاه‌وردی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی در هجدهمین نمایشگاه بین اللملی گردشگری و صنایع وابسته در تهران اظهار کرد: با توجه به طرح موضوع ثبت روستاها در دهکده جهانی گردشگری توسط سازمان جهانی جهانگردی UNWTO در سال ۲۰۲۴، پرونده ۸ روستای میمند کرمان، کندلوس مازندران، قلعه بالای سمنان، پارنگان کردستان، ابیانه اصفهان، فهرج یزد، بیشه لرستان و اصفهک خراسان‌جنوبی به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در رقابت با ۲۵۰ روستا از سراسر جهان بررسی شد.وی گفت: در این روستا معماری سنتی و خانه‌های خشتی و گلی بافتی تاریخی و منحصر به‌فرد را به نمایش می‌گذارد که برای گردشگران جذاب است و این معماری سنتی و اصیل، یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل ثبت جهانی این روستا بوده است.وی ادامه داد: روستای اصفهک پس از زلزله شدید طبس در سال ۱۳۵۷ به طور کامل تخریب شد و مردم روستا مجبور به ترک آن شدند. اما با تلاش و همت اهالی روستا، این روستا دوباره احیا و به زندگی بازگشت و این تلاش برای احیای روستا و حفظ هویت آن، مورد توجه سازمان جهانی گردشگری قرار گرفت.
وی پردازش آیتم‌هایی همانند شاخص‌های دارا بودن منابع و جاذبه‌ها، زنجیره ارزش گردشگری، اول اولویت و حکمرانی دولت، زیرساخت ارتباطات ایمنی و امنیت» و شرابطی مانند جمعیت کمتر از ۱۵ هزارنفر، ویژگی‌های خاص طبیعی، فعالیت‌های سنتی کشاورزی جنگلبانی، دارا بودن کل جامعه از فرهنگ، سبک زندگی و ارزش‌های مشترک، نقش موتور محرکه بودن گردشگری و عوامل انگیزشی شامل معماری سنتی و بافت تاریخی و …را از دیگر دلایل ثبت جهانی این روستا اعلام کرد.وی از جاذبه‌های طبیعی و گردشگری روستای اصفهک به معماری و بافت تاریخی، وجود جاذبه‌های طبیعی و گردشگری اشاره کرد و گفت: کویر، تپه‌های شنی، نخلستان‌ها و قنات‌ها از جاذبه‌های این روستا است و وجود این جاذبه‌های طبیعی، اصفهک را به یک مقصد گردشگری جذاب تبدیل کرده است. به گفته وی مردم روستای اصفهک دارای فرهنگ و آداب و رسوم غنی و اصیل هستند و این فرهنگ و آداب و رسوم، از دیگر دلایل ثبت جهانی این روستا بوده است. وی یادآورشد: ثبت جهانی روستای اصفهک، می‌تواند به توسعه پایدار این روستا کمک کند و با جذب گردشگر و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های گردشگری، می‌توان به رونق اقتصادی روستا و بهبود شرایط زندگی مردم محلی نیز کمک کرد.وی تأکید کرد: ثبت جهانی روستای اصفهک، نشان از ارزش بالای این روستا از نظر معماری، تاریخی، فرهنگی و طبیعی و مشارکت مردمی بوده و امید است این ثبت جهانی بتواند به جذب گردشگر و توسعه پایدار روستا کمک کند و نام اصفهک را در سطح جهانی مطرح کند.

معدن قلعه زری هیچ معوقه کارگری و حقوق دولتی ندارد

مدیرعامل شرکت میناکان گفت: واحد معدن قلعه زری هیچ معوقه کارگری، مالیاتی و حقوق کارگری ندارد.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی؛ سال ۱۳۴۶ شرکت معدنی لوت با همکاری یک شرکت ژاپنی کار اکتشاف را شروع می کنند به یکسری کانساری های مس و طلا دست می یابند.از سال ۵۲ نیز موضوع فراوری در این معدن مطرح می شود واز سال ۵۴ نیز کارخانه مس قلعه زری شروع به کار می کند. با پیروزی انقلاب اسلامی شرکت ژاپنی سهمش را به شرکت مس ایران واگذار می کند و از آن زمان تاکنون این معدن به اکتشاف، تولید کنسانتره مس، طلا و نقره ادامه می دهد.رحمان مظفری، مدیرعامل شرکت میناکان امروز در جمع خبرنگاران اظهارداشت: استمرار ۲۴ ساله خشکسالی بر سفره های زیرزمینی این نقطه از گنجینه معدنی خراسان جنوبی آن هم در دل کویر لوت نیز تاثیر بسیاری گذاشته است به همین واسطه مدیران این واحد معدنی و تولیدی با کارشناسان منابع طبیعی موضوع را درمیان می گذارند و آنها هم بعد از پایش منطقه به آن ها پیشنهاد بند خاکی در بالادست رودخانه فصلی و مسیر چاه های آب معدن می دهند. وی اضافه کرد: این بند خاکی طی ۶ ماه سال گذشته احداث می شود به برکت باران های بهاری امسال هم سرریز آب می شود که هنوز با این که در نیمه تابستان هستیم این بند پر آب است و منبع مطمئن برای تقویت سفره های زیر زمینی ۱۲ حلقه چاه آب معدن قلعه زری.وی دیگر زیرساخت مورد نیاز این معدن و کارخانه آن را برق دانست و گفت: میزان برقی که اکنون دارد تکافو و توسعه و طرح های توسعه ای این معدن و کارخانه های آن را نمی دهد به همین واسطه مسوولان معدن جلسه های با ایمیدرو برگزار کرده اند و قرار شده از پست برق معادن شاهکوه نهبندان برق به شوسف و از آن جا به بصیران کشیده شود از بصیران هم همه معادن و شرکت های معدنی که در این زون قرار دارند به میزان مورد نیاز برقشان را بگیرند.

احداث بند خاکی

به گفته وی شرکت میناکان هم درخواست ۱۱ مگاوات برق را کرده است که می طلبد تا صنعت و معدن پیگیر باشد تا این پروژه هر چه زودتر به سرانجام برسد.علاوه براین که این بند خاکی به مدد تامین آب روستای قلعه زری و معدن و کارخانه آن آمده قرار است از پروژه فاضلاب بیرجند نیز با محوریت ایمیدرو همه معادن این زون معدنی از نعمت آب بهره مند شوند که پایداری این منابع آبی خیلی بهتر و بیشتر از انتقال آب از دریای عمان است.همچنین شرکت میناکان طی ۲ سال اخیر بیش از ۶ هزار متر حفاری در عمق انجام داده تا در زمینه ذخایر این منطقه به اطمینان برسد چرا که پروانه بهره برداری که سازمان صمت برای این شرکت صادر کرده یک میلیون و ۳۸۲ هزار تن است که اکنون ۲ هزار ۵۰۰ تن ذخیره دارد با عیار هفت دهم درصد. همزمان با حفاری ها برای رسیدن به اطمینان در مورد ذخایر طرح توسعه فراوری کارخانه هم در دستور کار قرار گرفته و نمونه های استخراجی به آزمایشگاه های کشور چین برای تست ارسال شده است. به گفته مدیرعامل شرکت میناکان اکنون ظرفیت تولید کارخانه فراوری معدن قلعه زری ۴۵۰ تن در روز است و اگر طرح توسعه آن کلید بخورد و عملیاتی شود به هزار و ۲۰۰ تن در روز خواهد رسید یعنی ظرفیت آن ۳ برابر می شود.
همچنین با توجه به این که مجموعه معدن قلعه زری گام به سمت توسعه و مکانیزاسیون برداشته است قرار شده آسانسور جایگزین دلو شود.علاوه براین در راستای گام نهادن در مسیر مکانیزه شدن حفاری ها و اکتشافات نیز ۲ شرکت مشاور بازدیدهایی از مجموعه داشته اند و طرح هایی هم ارائه داده اند تا اولین استخراج مکانیزه در این معدن رقم بخورد. دیگر این که معدن قلعه زمین تا سال ۱۴۰۰ نیروهای آن ۳۵۶ نفر بود اما اکنون ۴۰ و ۵۰ نفری که طی این سال ها بازنشست شدند نیروهای آن ۴۶۷ نفر هستند که همه این نیروها بیمه و کد کارگاه نیز سخت و زیان آور است یعنی هر کدام از کارگران که در ۴ شفیت کار می کنند ساعات کاری آن ها ۶ ساعت است. به گفته ۳ نسل از آن هایی که در این معدن کار می کردند بازنشست شدند.همچنین تا قبل از سال ۱۴۰۰ در این شرکت واحد ایمنی، محیط زیست، هیئت های پزشکی و مهندسی یا نبود یا تعداد آن اندک بود اما اکنون همه این واحدها در این معدن وجود دارد. مدیر عامل شرکت میناکارن در ادامه به موضوع تحریم ها نیز اشاره ای داشت و این که در کنار این که تحریم خوداتکایی مهندسان ایرانی را در پی داشته و سبب اختراع ها و اکتشافاتی از سوی آن ها در این معدن شده است اما آن ها را به واسطه برخی تجهیزات و امکانات مانند خودروها و مته های حفاری و… نیز با چالش مواجه کرده است.
مظفری به ارتباط بین این مجموعه تولیدی و معدنی با دانشگاه ها نیز اشاره کرد و ادامه داد: این واحد معدنی و تولیدی ۲ دانشجوی نخبه بیرجندی را بورسیه کرده است و ضمن پرداخت هزینه های تحصیل آن ها اگر بعد از فراغت از تحصیل دوست داشتن نیز در این مجموعه مشغول به کار شوند. به گفته این واحد تولیدی معدنی هیچ گونه معوقه ای به کارگران خود ندارد اما در سال ۱۳۸۳ این واحد به واسطه پایین آمدن قیمت جهانی مس در معرض ورشکستگی و تعطیلی قرار گرفت اما در سال ها ۸۹ تا ۹۰ به واسطه بالا رفتن قیمت جهانی مس همه معوقات کارگری را پرداخت. همچنین در راستای مسئولیت های اجتماعی معادن نیز این واحد معدنی اقدام به کارگیری و کمک معلم در این منطقه و همچنین پزشک، هزینه های تحصیلی دانش آموزان این معدن و ۳ روستای دیگر، آزادی زندانیان جرائم غیر عمد و… کرده است. بعلاوه در راستای کمک به عتبات عالیات نیز اقدام به راه اندازی کارگاه قالی بافی که تاکنون بیش از ۳۰ تخته فرش به امکان مقدسه عراق و سوریه کمک کرده است. مدیرعامل شرکت میناکان تصریح کرد: این شرکت امسال حدود ۱۰ میلیارد تومان حقوق دولتی پرداخت می کند که قسمتی از آن برای نوسازی و بهسازی جاده قلعه زری که براثر سیل بهار امسال تخریب گردید هزینه شد. وی با گلایه از جاده روستایی معدن قلعه زری با توجه به ترددهای بسیاری که در این مسیر صورت می گیرد خواستار توجه ویژه مسئولان به این جاده روستایی شد.

خراسان جنوبی جلوه‌گاه گردشگری شرق کشور

استاندار خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی جلوه‌گاه گردشگری شرق کشور است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی امروزدر بازدید از هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران و در پاویون خراسان جنوبی تحویل لوح ثبت جهانی روستای اصفهک به نمایندگی از مردم خراسان جنوبی و شهرستان طبس را کار بسیار زیبایی دانست که در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور رئیس جمهور اتفاق افتاد و فقط مختص به خراسان جنوبی و شهرستان طبس و روستای اصفهک بود.وی خراسان جنوبی را جلوه گاه گردشگری شرق کشور خواند و ادامه داد: در استان خراسان جنوبی بیش از ۲ هزار و ۶٠٠ اثر شناسایی شده و بیش از یک هزار و ۵۵ اثر ثبت میراث فرهنگی و بیش از ۱٠ اثر ثبت جهانی وجود دارد. به گفته وی خراسان جنوبی با این قابلیت ها یکی از استان های پیشرو و پیشگام در بحث ثبت جهانی است و در حوزه گردشگری و صنایع دستی، خراسان جنوبی با اینکه کارهای بسیار خوبی در گذشته انجام شده اما هنوز در گمنامی به سر می برد.استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: هنگامی که عنوان و نام خراسان جنوبی را مطرح می شود به عنوان یک استان کویری معدنی شناخته می شود اما در کنار معادن بسیار خوبی که استان دارد در حوزه گردشگری و صنایع دستی نیز جز استان های موفق بوده است. هاشمی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی ۱٠ اثر ثبت جهانی دارد، افزود: کمتر استانی در کشور این تعداد ثبت جهانی دارد به یقین در این زمینه برنامه ریزی خواهد شد و به همین جهت در استان یک کارگروهی از نخبگان حوزه گردشگری شکل گرفته است و با استفاده از پتانسیل بخش خصوصی شاهد رونق اقتصادی با فعال کردن حوزه گردشگری باشیم.
وی در ادامه گفت: باتوجه‌به اینکه خراسان جنوبی مرز مشترک با کشور افغانستان دارد و دارای چهار بازارچه است فعال‌کردن حوزه گردشگری سلامت نیز پیگیری می‌شود که یک فرصت بسیار طلایی است.هاشمی با اشاره به نمایشگاه بین‌المللی گردشگری گفت: در این نمایشگاه گوشه‌ای از پتانسیل‌ها و فرصت‌های گردشگری خراسان جنوبی به نمایش گذاشته شده است که باعث جذب سرمایه‌گذار به سمت استان خراسان جنوبی خواهد شد.استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری، وظیفه آماده‌کردن زیرساخت‌ها را دارد برخی از نقاط در حوزه گردشگری استان که راه دسترسی مناسب و یا زیرساخت آب و برق ندارد و باید توجه ویژه در اعتبارات حوزه گردشگری به این موضوع شود.وی در ادامه گفت: در حوزه سرمایه‌گذاری هم باید به زیرساخت منظم‌کردن پروازها توجه شود به دلیل این که گردشگر در استان حضور پیدا کند و هم از فضای مجازی به‌عنوان فرصت طلایی برای معرفی پتانسیل‌های گردشگری شده استفاده شود و اعتقاد داریم که حوزه گردشگری بعد از نفت و خودرو، صنعت درآمدزا است و در حوزه ایجاد اشتغال، رشد اقتصادی و درآمدزایی می‌تواند مؤثر باشد.هاشمی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی به‌عنوان یک استان موفق در تولید زرشک هستیم، افزود: در حوزه بوم‌گردی و کویرنوردی استان مناطق بسیار بکری دارد که باید به گردشگران داخلی و خارجی معرفی شود. در این زمینه هم رسانه ملی، هم گشت‌های گردشگری مجوزدار و هم بحث تولید محتوا در فضای مجازی می‌تواند کمک کند.وی در پایان بیان کرد: خراسان جنوبی در حوزه گوهرسنگ و صنایع‌دستی حرفی برای گفتن دارد و برای فروش صنایع‌دستی حتماً باید از پلتفرم‌های داخلی استفاده شود و آینده روشنی را برای گردشگری در استان تصور می‌شود.

دعوت استاندار از سفیر عربستان برای سفر به خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی از سفیر عربستان برای سفر به خراسان جنوبی دعوت کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، سفیر عربستان در ایران و هیئت همراه از پاویون خراسان جنوبی در هجدهمین نمایشگاه بین اللملی گردشگری و صنایع وابسته در تهران بازدید کرد.سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی ضمن معرفی استان و پتانسیل های آن از سفیر عربستان در ایران برای سفر به خراسان جنوبی و بازدید از قابلیت های استان در حوزه های مختلف گردشگری، صنایع دستی، کشاورزی، معادن و سایر ظرفیت های سرمایه گذاری دعوت کرد. سفیر عربستان در ایران پس از بازدید از پاویون خراسان جنوبی و آشنا شدن با پتانسیل های گردشگری و صنایع دستی استان برای سفر به خراسان جنوبی و دیدار نزدیک ظرفیت های استان قول داد.