اخبار خراسان جنوبی

بهره برداری از واحد ذخیره‌سازی مشتقات نفتی در مرز ماهیرود

 

بهره برداری از واحد ذخیره‌سازی مشتقات نفتی در مرز ماهیرود

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی از کلنگ‌زنی ساخت سایت آتش‌نشانی منطقه ویژه سایت مرزی ماهیرود خبر داد و گفت: با حضور سرپرست معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار خراسان جنوبی واحد ذخیره‌سازی و ترانشیپ مشتقات نفتی به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند زارعی در این مراسم، اظهار داشت:  واحد ذخیره‌سازی و ترانشیپ مشتقات نفتی توسعه تجارت نگین هرات باستان که سرمایه‌گذار خارجی است، به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه این واحد سایت ذخیره‌سازی هیدروکربن نگین هرات باستان با اعتباری بالغ بر ۸۸ میلیارد تومان است، گفت: سال شروع پروژه ۱۴۰۱، متراژ هزار و ۲۰متر مربع اشتغال ۲۰ نفر است.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی، افزود: همچنین با حضو ر سرپرست معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار خراسان جنوبی کلنگ ساخت سایت آتش‌نشانی منطقه ویژه اقتصادی  سایت مرزی ماهیرود به زمین خورد.

وی بیان کرد: سایت آتش‌نشانی منطقه ویژه اقتصادی با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان در سایت مرزی ماهیرود، در زمینی به ۵۰۰ مترمربع، اشتغال ۱۰ نفر،کلنگ‌زنی شد که  این مراسم با حضور سرپرست فرمانداری شهرستان سربیشه، فرمانده‌هان نظامی و انتظامی، امام جمعه و بخشدار درح رقم خورد.

همچنین با حضور سرپرست معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار خراسان جنوبی راه روستایی چاچاخو شهرستان سربیشه به طول ۵.۵ کیلومتر  با اعتباری بالغ بر ۳۶ میلیارد تومان افتتاح شد.

 افتتاح مرحله دوم آسفالت معابر شهر درح 

فرماندار سربیشه ادامه داد: همچنین در جریان سفر سرپرست معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار خراسان جنوبی به درح آسفالت معابر به طول ۱۵۰۰۰ متر مربع  این شهر افتتاح شد.

میرزاجانی گفت: همچنین آسفالت معابر ۱۴۰۳، معابر فرعی امام خمینی(ره) و فردوسی با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان توسط سرپرست معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار افتتاح شد.

وی بیان کرد: همچنین امروز برق‌رسانی به درح طرح توسعه شبکه تامین برق سایت‌هایی نهضت ملی مسکن شهرستان سربیشه با بهرمندی ۳۰۰ خانواده و با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان  افتتاح شد.

این برنامه با حضور سرپرست فرمانداری شهرستان سربیشه، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری، امام جمعه و بخشدار درح همراه بودند.

 

 

دعوت از خراسان جنوبی‌ها برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با صدور اطلاعیه‌ای از مردم استان برای حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن‌ماه در این استان دعوت به عمل آورد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با صدور اطلاعیه‌ای از مردم استان برای حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن‌ماه در این استان دعوت به عمل آورد.متن اطلاعیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان به شرح زیر است: بســم الله الـرحـمن الـرحیـم یـوم الله بیسـت و دوم بـهمن، سالروز به ثمر نشستن قرنها جهاد و ایثار اولیا و شهدا و صالحان است و راهپیمایی بیست‌ودوّم بهمن، هر سال، مظهر اتّحاد ملّی با ملّتی بصیر و مسئولانی خستگی‌ناپذیر در کشور ما است.خیزش عظیم ملت آگاه و دلاور در آوردگاه بزرگ یوم الله ۲۲ بهمن، با شعار محوری«جشن حضور تا ظهور»؛ بیعتی دوباره با آرمان‌های جاودان حضرت امام خمینی( رضوان الله تعالی علیه) و تجدید میثاق با حضرت امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) و شهیدان والا مقام و تجلی شور و شعور انقلابی و تبلور امید و وحدت ملی است.راهپیمایی یــوم‌الله ۲۲ بـهمـن ۱۴۰۳ در استان خراسان جنوبی صـبح روز دوشــنبه، در بیش از صد و پنجاه نقطه استان همزمان با سـراســر کشــور برگزار می‏گردد این مراسم در بیرجند سـاعـت ۹ صــبح از میدان قدس آغاز و به سمت چهارراه شهید قرنی(مقابل فرهنگسرای شهر) ادامه خواهد یافت وسخنران محوری این مراسم حضرت حجت الاسلام و المسلمین کازرونی، رئیس هیأت امنای کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور خواهند بود.مراسم گلبانگ الله اکبر و نور افشانی نیز در سطح استان همزمان با سراسر کشور در تاریخ ۲۱ بهمن ساعت ۲۱:۰۰ برگزار خواهد شد، محل برگزاری این مراسم در شهر بیرجند بلوار شهید صیاد شیرازی(مقابل فرهنگسرا) می باشد.
شـورای هماهنـگی تبلیـغات اسـلامـی استان از عموم اقشار مختلف مردم شریف خراسان جنوبی دعوت نمود با حضور پرشور و گسترده خود در مراسم گلبانگ الله اکبر و نورافشانی و راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن، بر صمیمت و نورانیت جشن حضور تا ظهور بیافزایند و بار دیگر اوج همدلی و روحیه استکبار ستیزی و آمادگی خود در حفظ ارزش های الهی را به جهانیان نشان دهند.

انقلاب در خیابان‌های شهر فردوس؛ از تظاهرات تا پیروزی

در سال ۱۳۵۷، مردم فردوس و روستاهای اطراف آن با حضور پررنگ در تظاهرات ضد رژیم شاهنشاهی، شاهد شکل‌گیری یک حرکت انقلابی بزرگ بودند.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی، سال ۱۳۵۷ و به‌خصوص در نیمه دوم سال بود که تظاهرات به اوج رسید و هر هفته چند نوبت تظاهرات فردوس و روستاها برگزار می‌شد. من جوانی ۱۷ساله بودم که در بیشتر تظاهرات شرکت داشتم هرچه به بهمن‌ماه نزدیک‌تر می‌شدیم آمار شرکت‌کنندگان در تظاهرات از شهر و روستاها افزایش می‌یافت. آن زمان در فردوس حکومت‌نظامی بود و یگانی از ارتشی‌های تیپ تربت‌حیدریه در فردوس مستقر شده بودند و اجازه نمی‌دادند سه نفر و بیشتر با هم راه بروند. مساجد پایگاه انقلابیون مساجد جوادالائمه (ع)، حجت ابن الحسن (عج) و آیت ا…غفاری پایگاه انقلابیون بود و در این مکان‌ها ضمن سخنرانی ،اعلامیه‌های امام خمینی (ره) قرائت می‌شد.حدود سه نفر از مأمورین شهربانی بودند که هر شب یکی از آن‌ها بالباس مبدل در نماز مسجد جوادالائمه (ع) شرکت می‌کردند تا انقلابیون را شناسایی کنند.من که در نماز جماعت مسجد جوادالائمه (ع) شرکت می‌کردم؛ یادم هست که جوان‌های انقلابی کفش‌های مأمور شهربانی را در نظر می‌گرفتند و بعد که وی داخل مسجد می‌شد کفش‌هایش را پشت‌بام یا در جوی آب قنات می‌انداختند و آن مأمور وقتی از مسجد بیرون می‌آمد مجبور بود با پای‌برهنه برود.در یکی دیگر از روزها که تظاهرات در مقابل مسجد حجت ابن الحسن (عج) به اوج رسیده بود مأمورین شهربانی با پشتیبانی ارتش تربت‌حیدریه با پرتاب گاز اشک‌آور مردم را می‌خواستند متفرق کنند اما جوانان هیچ ترس و واهمه‌ای نداشتند و نارنجک‌های اشک آور را مجدد به‌سوی خودشان پرتاب می‌کردند.
البته همان زمان هم مردم پی برده بودند که دود و آتش، اثر گاز اشک‌آور را خنثی می‌کند بنابراین در بلوار کوچک مقابل مسجد، آتش روشن کرده بودند و جوانان انقلابی چوب‌های نازک آتش‌گرفته را مقابل صورت خود می‌گرفتند تا از اثر گازهای اشک‌آور بکاهند. در آن سال به‌خاطر دارم که بارندگی بسیار زیاد بود به‌طوری که مردم شعار می‌دادند «به کوری چشم شاه زمستونم بهاره – سگ جدید دربار شاپور بختیاره» آن زمان بیشتر روزها برای راهپیمایی به روستا می‌رفتیم تا روستاییان هم در راهپیمایی‌ها به مردم بپیوندند و وقتی که راهپیمایی در شهر برگزارمی شد ازروستاها هم شرکت می‌کردند. به یاد دارم در یکی از روستاها که برای تظاهرات رفته بودیم ،وقتی مردم شعار مرگ بر شاه را سر می‌دادند یکی از خانم‌های آن روستا خطاب به تظاهرکنندگان گفت: چرا «مرگ بر شاه»،«گُل بر شاه» از روستاها حرف را چند بار تکرار کرد که باعث واکنش تند شرکت‌کنندگان در تظاهرات شد. شهدای جنگ پیش قراوالان انقلاب شایان ذکر است بیشتر شهدایی که در دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نایل آمدند درزمان انقلاب جزو پیش‌قراولان انقلاب در فردوس بودند مانند شهید مهدی صبوری، شهید سید حسن میر رضوی، شهیدان پارسا، شهید یکتا نژاد و دیگر شهدای فردوس.
روحانیون انقلابیهمچنین حجج‌اسلام ربانی، حافظی و علی مرادی و مرحوم حجت‌الاسلام مجتبی زاده که مسائل احکام را از رساله حضرت امام خمینی (ره) برای نمازگزاران مسجد جوادالائمه (ع) می‌خواندند از روحانیون انقلابی فردوس بودند که در این راستا زحمات زیادی کشیدند و البته از نقش مؤثر و بی‌بدیل حجت‌الاسلام ربانی املشی و حجت‌الاسلام فقیهی از روحانیون تبعیدی در فردوس نباید غافل شد چرا که آن‌ها قبل از انقلاب تمام تلاش خود را به کار بسته بودند تا ضمن آگاهی‌بخشی و شناساندن امام خمینی (ره) به مردم، جنایات رژیم شاهنشاهی را برملا سازند و مردم را برای یک انقلاب بزرگ علیه رژیم طاغوت پهلوی آماده کنند.روشنگری در یک کارخانههمچنین در این شهرستان بر اساس برنامه‌ریزی مدونی که توسط انقلابیون انجام شده بود از چند ماه به پیروزی انقلاب، مردم در شهر و روستاها نیز تظاهرات می‌کردند و به طور متقابل از روستاها نیز به‌صورت گروهی می‌آمدند و در راهپیمایی‌های شهر شرکت می‌کردند. تا حدودی همه روستاهای فردوس در صحنه بودند اما روستاهایی هم بودند که حضور اهالی آن در تظاهرات پررنگ‌تر بود که«فتح‌آباد» یکی از این روستاها بود. سید محمد رفیعی، حاجی حسین‌پور، شاطر محمد آگاهی و تعداد دیگری از اهالی فتح‌آباد از انقلابیونی بودند که عزم خود را جزم کرده بودند تا در صحنه تظاهرات و پخش اعلامیه‌ها و نوارهای حضرت امام خمینی (ره) حضوری فعال داشته باشند. سید محمد رفیعی، یکی از فعالان انقلابی آن زمان، می‌گوید: قبل از انقلاب در کارخانه‌ای در تهران مشغول به کار بودم که صاحب کارخانه افسر بازنشسته گارد شاهنشاهی بود و همراه سه پسرش از فعالان سیاسی و علیه رژیم شاه بودند.
او، من و تعداد دیگری از کارگران را با فساد رژیم آشنا کرد و ما هم مصمم شدیم با پخش اعلامیه‌ها و نوارهای حضرت امام خمینی (ره) به سرنگونی رژیم پهلوی کمک کنیم و براین‌اساس اعلامیه‌ها و نوارهای سخنرانی حضرت امام (ره) و بقیه مراجع تقلید را لابه‌لای لباس و رختخواب‌ها به شهرستان منتقل و در روستا پخش می‌کردیم تا اهالی بیشتر با فساد رژیم شاه آگاه شوند.وی ادامه می‌دهد: آن زمان هنوز اسپری رنگ در فردوس نبود و با دوستم مرحوم کاتوزی از تهران چند عدد اسپری برای شعارنویسی روی تابلوهای کنار جاده‌ها می‌آوردیم و شبانه اقدام به شعارنویسی علیه شاه می‌کردیم. همچنین چند روزی که در روستا بودیم مخفیانه بر در و دیوارها شعار مرگ بر شاه می‌نوشتیم طوری که هیچ‌کس متوجه نمی‌شد شعارنویسی‌ها کار چه کسی است. به گفته او، دو سه ماه مانده به پیروزی انقلاب، خیلی‌ها بدون هراس شعار می‌دادند و ما با وانت‌بار و حتی با تریلی تراکتور مردم را به شهر منتقل و هر روز در تظاهرات در فردوس شرکت می‌کردیم.ابوالقاسم محمدزاده، از دیگر انقلابیون فتح‌آبادهم می‌گوید: در آن زمان، همه مصمم شده بودند تا رژیم شاهنشاهی را سرنگون کنند، شرکت در تظاهرات برای مردم اولویت داشت و هر روز به دنبال وسیله‌ای بودیم تا خود را به فردوس برسانیم و در راهپیمایی شرکت کنیم یا لحظه‌شماری می‌کردیم که از تظاهرکنندگان فردوس به روستای ما بیایند و ما با آن ها تظاهرات کنیم. او، می‌افزاید: من و تعدادی از دوستانم اعلامیه‌های حضرت امام (ره) را در هیئت و مسجد برای مردم می‌خواندیم و مردم روزبه‌روز با فساد رژیم شاه آشناتر می‌شدند.

گزارش مهر از جشنواره فیلم فجر در خراسان جنوبی؛

خراسان جنوبی‌ها «موسی کلیم الله» را پسندیدند

خراسان جنوبی‌ها «موسی کلیم الله» را پسندیدند

بیرجند-جشنواره فیلم فجر به روزهای آخر خود نزدیک می‌شود و علاقمندان به هنر هفتم در خراسان جنوبی نیز از این فرصت استفاده کرده و ساعاتی را به تماشای فیلم‌های این دوره از جشنواره اختصاص می‌دهند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: همیشه بهمن ماه مردم ایران شاهد یکی از بزرگترین اتفاقات هنری کشور یعنی برگزاری جشنواره فیلم فجر هستند.

جشنواره‌ای که در سال‌های اخیر در استان‌ها نیز رنگ و بوی متفاوتی به خود گرفته و مردم را به سینماها کشانده هست.

در خراسان جنوبی نیز شرایط همین‌گونه است و علی رغم برخی از گلایه‌ها در این ایام به سینماها که سر می‌زنیم آن را متفاوت از سایر ایام سال می‌بینیم که نشان از علاقمندی مردم سرزمین خاوران به هنر هفتم دارد.

طرح یک گلایه در زمینه اکران فیلم‌ها

مرضیه بهمن زاده از شهروندان خراسان جنوبی و از علاقه مندان به هنر هفتم در گفت‌وگو با مهر اظهار کرد: یکی از گلایه‌های من این است که چرا برخلاف سال‌های گذشته که فیلم‌های جشنواره فیلم فجر یک بار در سینما بهمن و یک بار در سینما فردوسی اکران می‌شد، امسال تنها یک بار به نمایش گذاشته می‌شود.

وی بیان کرد: به عنوان مثال من علاقه زیادی به دیدن فیلم «موسی کلیم‌الله» ساخته آقای حاتمی کیا داشتم ولی متأسفانه در آن تاریخ نتوانستم فیلم را ببینم و از آنجایی که این فیلم تنها در یک سانس به نمایش درآمد، فرصت دیدن فیلم از دستم رفت.

این شهروند خراسان جنوبی ادامه داد: شاید تهیه کنندگان فیلم‌های جشنواره می‌خواهند همچنان عطش برای دیدن فیلم شأن در اکران‌های عمومی بعد از جشنواره حفظ کنند.

بهمن زاده گفت: البته شنیده‌ایم که در این دوره از جشنواره فیلم‌های مختلف از حوزه دفاع مقدس نیز به نمایش درآمده که بسیار ارزنده است.

جشنواره معجونی از فیلم‌ها با کیفیت و بی کیفیت است

نسرین زراعتی از دیگر شهروندان خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هر چند امسال برخی از فیلم‌های خوب در جشنواره به نمایش درآمده ولی از طرف دیگر شاهد فیلم‌هایی هستیم که اصلاً نمی‌دانم هدف از ساخت آنچه بوده است.

وی بیان کرد: چند شب قبل به دیدن فیلم «فریاد» رفتم که در واقع یک فیلم جنایی بود ولی واقعاً متوجه نشدم هدف از ساخت این فیلم بدون پیام چه بوده و بارها از خودم پرسیدیم چرا چنین فیلم‌های بی معنایی باید در جشنواره اکران شود.

زراعتی ادامه داد: زمانی مردم از سینما استقبال خواهند کرد که خود و دغدغه‌های روزمره شأن را در آن ببینند و با آن همزاد پنداری کنند و نکته‌ای به آنان بیاموزد که به درد زندگی شأن بخورد.

محمد ترابی از دیگر شهروندان خراسان جنوبی که به دیدن فیلم «آبستن» در سینما بهمن بیرجند آمده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اکران فیلم‌های جشنواره فجر در استان‌ها گامی در جهت عدالت فرهنگی است.

ساعت اکران فیلم‌ها مناسب نبود

وی بیان کرد: اما به نظرم می‌توانستند برنامه‌ریزی بهتری در جهت ساعت اکران فیلم‌ها داشته باشند تا افراد بیشتری بتوانند از تماشای فیلم‌ها لذت ببرند و به عنوان مثال ساعت ۴ برای اکران یک فیلم از نظر من ساعت مناسبی نیست.

ترابی یادآور شد: در هر حال امیدواریم هر سال شاهد بهبود وضعیت اکران فیلم‌های جشنواره فجر در استان‌ها باشیم.

حسین واحدی، مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان جنوبی و مدیر سینما بهمن بیرجند نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: جشنواره فیلم فجر در شهرستان‌ها از تاریخ ۱۵ تا ۲۲ بهمن برگزار می‌شود و تاکنون در استان ما استقبال به نسبت خوب بوده است.

وی بیان کرد: البته به نظر من برنامه ریزی‌ها می‌توانست به شکل بهتری انجام شود و افراد بیشتری فیلم‌ها را مشاهده کنند.

«موسی کلیم‌الله» و «خدای جنگ» بیشترین استقبال را داشته‌اند

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان جنوبی ادامه داد: در خراسان جنوبی ۱۶ فیلم در سینما بهمن و ۱۶ فیلم در سینما فردوسی اکران می‌شود.

وی در مورد استقبال از فیلم‌ها بیان کرد: آمار دقیق را باید از فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفت ولی بر اساس آخرین اطلاعاتی که من دارم فیلم‌های «موسی کلیم‌الله»، «خدای جنگ» و «ناتور دشت» بیشترین میزان استقبال را داشته است.

واحدی یادآور شد: البته برخی از فیلم‌ها چون «صدام» و «کفایت مذاکرات» در خراسان جنوبی اکران نشد که دلایل متعددی چون نظر تهیه کننده و… این اتفاق رخ داده است.

مدیر امور سینمایی حوزه هنری خراسان جنوبی یادآور شد: امیدواریم تا روز ۲۲ بهمن که اکران فیلم‌ها ادامه داد همچنان سینماهای خراسان جنوبی مملو از علاقمندان به هنر هفتم باشد و با علاقه فیلم‌ها را دنبال کنند.

تخم کار، مدیر سینما فردوسی بیرجند هم در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به نظر من به واسطه کیفیت بهتر فیلم‌ها امسال استقبال مردم از جشنواره فیلم فجر در خراسان جنوبی بهتر بوده است و فروش بیشتری را تا به امروز شاهد بوده‌ایم.

فیلم‌ها می‌توانست در ساعت بهتری نمایش داده شود

وی بیان کرد: بر اساس آمار و اطلاعات تا امروز فیلم «موسی کلیم‌الله» در خراسان جنوبی بیشترین استقبال را داشته است.

مدیر سینما فردوسی بیرجند ادامه داد: یکی از گلایه‌ها این است که در این دوره از جشنواره در خراسان جنوبی سانس‌های بسیار بدی را برای اکران فیلم‌ها در نظر گرفته‌اند و به عنوان مثال یکی از سانس‌ها ساعت ۴:۳۰ دقیقه عصر است که در این ساعت و مخاطب استقبال چندانی ندارد.

تخم کار یادآور شد: با برنامه‌ریزی بهتر در مورد سانس‌های اکران فیلم‌ها شاهد استقبال بیش از این از فیلم‌های جشنواره می‌بودیم.

هرچند فرصت جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ رو به پایان است ولی امیدواریم برای سال‌های بعد برنامه‌ریزی بهتری برای اکران فیلم‌های جشنواره در استان‌ها شود.

 

 

 

برگزاری جشن پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه بیرجند+ فیلم

برگزاری جشن پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه بیرجند+ فیلم

رئیس دانشگاه بیرجند گفت: یکی از برنامه‌هایی که در دهه فجر امسال برگزار می‌شود جشن شکوه و بالندگی پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه بیرجند است که در این راستا برنامه‌ریزی‌های لازم در حال انجام است.

احمد لامعی امروز در بازدید از خبرگزاری تسنیم  در خراسان جنوبی و در گفت‌وگو  با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار کرد: تکامل دانشگاه بیرجند در دوره انقلاب اسلامی صورت گرفته است.

وی به برنامه های دهه فجر امسال اشاره کرد و افزود: یکی از برنامه‌هایی که در دهه فجر امسال برگزار می‌شود جشن شکوه و بالندگی پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه بیرجند است که در این راستا برنامه‌ریزی‌های لازم در حال انجام است.

رئیس دانشگاه بیرجند بیان کرد: همچنین در دهه فجر انقلاب اسلامی دانشگاه بیرجند مجموعه‌ای از برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت افزاری را برگزار خواهد کرد.

لامعی تصریح کرد: همچنین پروژه های عمرانی نیز در دهه فجر با حضور معاون اداره مالی وزارت علوم و مقامات استانی افتتاح خواهد شد.

وی افتتاح محوطه دانشکده ادبیات و علوم انسانی را یکی از پروژه های عمرانی قابل افتتاح عنوان کرد و خاطرنشان کرد: این محوطه یکی از بزرگترین محوطه  های دانشگاه های شرق کشور است.

رئیس دانشگاه بیرجند افتتاح سر درب ورودی دانشگاه بیرجند که نماد و نمود مدرسه شوکتیه است و افتتاح بلوار شهید چراغچی را از دیگر پروژه های عمرانی عنوان کرد و یادآور شد: برنامه‌های متعدد دیگری نیز در کنار جشن ها برگزار خواهد شد.

لامعی همچنین از برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در حوزه اساتید و دانشجویی خبر داد و اظهار کرد: نشست هم اندیشی با حضور اساتید دانشگاه های استان و نخبگان سیاسی و اقتصادی با عنوان جانمایی خراسان جنوبی در توسعه مکران برگزار می شود.

وی افزود: همچنین همزمان با دهه فجر طرح پژوهش نفت که برپایه محرومیت‌زدایی است در شهرستان زیرکوه، روستای افین برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه بیرجند گفت: با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی استان و اداره اطلاعات، شاهد رونمایی از کتاب نقش ساواک در خراسان جنوبی و یا انقلاب اسلامی در خراسان جنوبی با محوریت ساواک خواهیم بود.

نماهنگ دانشگاه بیرجند در فضای مجازی منتشر شد

رئیس دانشگاه بیرجند همچنین گفت: در دهه فجر انقلاب اسلامی نیز هرروز یک نماهنگ با عنوان برنامه‌های خوب دانشگاه در سایت دانشگاه و فضای مجازی منتشر می شود.

لامعی بااشاره به برنامه های دانشگاه بیرجند در دهه فجر اظهار داشت: یکی از برنامه‌هایی که در دانشگاه بیرجند برگزار و در سطح کشور نیز بی‌نظیر است اخبار خوب دانشگاه بیرجند است که به صورت هفته‌ای و ماهانه منتشر می شود.

وی افزود: در دهه فجر انقلاب اسلامی نیز هرروز یک نماهنگ با عنوان برنامه‌های خوب دانشگاه در سایت دانشگاه و فضای مجازی منتشر می‌شود.

رئیس دانشگاه بیرجند به نقش جامعه ایثارگری و شهدای والا مقام دانشگاه در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و بیان کرد: همزمان با گرامیداشت دهه فجر با خانواده های این عزیزان دیدار شد.

لامعی تصریح کرد: یکی از برنامه های دیگری که در بخش روابط عمومی دانشگاه انجام شد، معرفی جانبازان دفاع مقدس همزمان با اعیاد شعبانیه و ولادت حضرت ابوالفضل(ع) است که بازخورد خوبی در سطح دانشگاه و جامعه داشته است.

وی از برگزاری مسابقات قرآن خبر داد و خاطرنشان کرد: همچنین همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی انشالله شاهد برگزاری مسابقات قرآن ویژه فرزندان خانواده دانشگاه خواهیم بود.

رئیس دانشگاه بیرجند به مسابقات مختلف فرهنگی اشاره و یادآور شد: مسابقات کتابخوانی بر پایه انقلاب اسلامی، مقایسه رژیم پهلوی و انقلاب اسلامی و تبیین و معرفی دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی با محوریت تحولاتی که در دانشگاه بیرجند از ابتدا تا به امروز صورت گرفته است برگزار می‌شود.

انقلاب در خیابان‌های شهر فردوس؛ از تظاهرات تا پیروزی

در سال ۱۳۵۷، مردم فردوس و روستاهای اطراف آن با حضور پررنگ در تظاهرات ضد رژیم شاهنشاهی، شاهد شکل‌گیری یک حرکت انقلابی بزرگ بودند.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی، سال ۱۳۵۷ و به‌خصوص در نیمه دوم سال بود که تظاهرات به اوج رسید و هر هفته چند نوبت تظاهرات فردوس و روستاها برگزار می‌شد. من جوانی ۱۷ساله بودم که در بیشتر تظاهرات شرکت داشتم هرچه به بهمن‌ماه نزدیک‌تر می‌شدیم آمار شرکت‌کنندگان در تظاهرات از شهر و روستاها افزایش می‌یافت. آن زمان در فردوس حکومت‌نظامی بود و یگانی از ارتشی‌های تیپ تربت‌حیدریه در فردوس مستقر شده بودند و اجازه نمی‌دادند سه نفر و بیشتر با هم راه بروند. مساجد پایگاه انقلابیون مساجد جوادالائمه (ع)، حجت ابن الحسن (عج) و آیت ا…غفاری پایگاه انقلابیون بود و در این مکان‌ها ضمن سخنرانی ،اعلامیه‌های امام خمینی (ره) قرائت می‌شد.حدود سه نفر از مأمورین شهربانی بودند که هر شب یکی از آن‌ها بالباس مبدل در نماز مسجد جوادالائمه (ع) شرکت می‌کردند تا انقلابیون را شناسایی کنند.من که در نماز جماعت مسجد جوادالائمه (ع) شرکت می‌کردم؛ یادم هست که جوان‌های انقلابی کفش‌های مأمور شهربانی را در نظر می‌گرفتند و بعد که وی داخل مسجد می‌شد کفش‌هایش را پشت‌بام یا در جوی آب قنات می‌انداختند و آن مأمور وقتی از مسجد بیرون می‌آمد مجبور بود با پای‌برهنه برود.در یکی دیگر از روزها که تظاهرات در مقابل مسجد حجت ابن الحسن (عج) به اوج رسیده بود مأمورین شهربانی با پشتیبانی ارتش تربت‌حیدریه با پرتاب گاز اشک‌آور مردم را می‌خواستند متفرق کنند اما جوانان هیچ ترس و واهمه‌ای نداشتند و نارنجک‌های اشک آور را مجدد به‌سوی خودشان پرتاب می‌کردند.
البته همان زمان هم مردم پی برده بودند که دود و آتش، اثر گاز اشک‌آور را خنثی می‌کند بنابراین در بلوار کوچک مقابل مسجد، آتش روشن کرده بودند و جوانان انقلابی چوب‌های نازک آتش‌گرفته را مقابل صورت خود می‌گرفتند تا از اثر گازهای اشک‌آور بکاهند. در آن سال به‌خاطر دارم که بارندگی بسیار زیاد بود به‌طوری که مردم شعار می‌دادند «به کوری چشم شاه زمستونم بهاره – سگ جدید دربار شاپور بختیاره» آن زمان بیشتر روزها برای راهپیمایی به روستا می‌رفتیم تا روستاییان هم در راهپیمایی‌ها به مردم بپیوندند و وقتی که راهپیمایی در شهر برگزارمی شد ازروستاها هم شرکت می‌کردند. به یاد دارم در یکی از روستاها که برای تظاهرات رفته بودیم ،وقتی مردم شعار مرگ بر شاه را سر می‌دادند یکی از خانم‌های آن روستا خطاب به تظاهرکنندگان گفت: چرا «مرگ بر شاه»،«گُل بر شاه» از روستاها حرف را چند بار تکرار کرد که باعث واکنش تند شرکت‌کنندگان در تظاهرات شد. شهدای جنگ پیش قراوالان انقلاب شایان ذکر است بیشتر شهدایی که در دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نایل آمدند درزمان انقلاب جزو پیش‌قراولان انقلاب در فردوس بودند مانند شهید مهدی صبوری، شهید سید حسن میر رضوی، شهیدان پارسا، شهید یکتا نژاد و دیگر شهدای فردوس.
روحانیون انقلابیهمچنین حجج‌اسلام ربانی، حافظی و علی مرادی و مرحوم حجت‌الاسلام مجتبی زاده که مسائل احکام را از رساله حضرت امام خمینی (ره) برای نمازگزاران مسجد جوادالائمه (ع) می‌خواندند از روحانیون انقلابی فردوس بودند که در این راستا زحمات زیادی کشیدند و البته از نقش مؤثر و بی‌بدیل حجت‌الاسلام ربانی املشی و حجت‌الاسلام فقیهی از روحانیون تبعیدی در فردوس نباید غافل شد چرا که آن‌ها قبل از انقلاب تمام تلاش خود را به کار بسته بودند تا ضمن آگاهی‌بخشی و شناساندن امام خمینی (ره) به مردم، جنایات رژیم شاهنشاهی را برملا سازند و مردم را برای یک انقلاب بزرگ علیه رژیم طاغوت پهلوی آماده کنند.روشنگری در یک کارخانههمچنین در این شهرستان بر اساس برنامه‌ریزی مدونی که توسط انقلابیون انجام شده بود از چند ماه به پیروزی انقلاب، مردم در شهر و روستاها نیز تظاهرات می‌کردند و به طور متقابل از روستاها نیز به‌صورت گروهی می‌آمدند و در راهپیمایی‌های شهر شرکت می‌کردند. تا حدودی همه روستاهای فردوس در صحنه بودند اما روستاهایی هم بودند که حضور اهالی آن در تظاهرات پررنگ‌تر بود که«فتح‌آباد» یکی از این روستاها بود. سید محمد رفیعی، حاجی حسین‌پور، شاطر محمد آگاهی و تعداد دیگری از اهالی فتح‌آباد از انقلابیونی بودند که عزم خود را جزم کرده بودند تا در صحنه تظاهرات و پخش اعلامیه‌ها و نوارهای حضرت امام خمینی (ره) حضوری فعال داشته باشند. سید محمد رفیعی، یکی از فعالان انقلابی آن زمان، می‌گوید: قبل از انقلاب در کارخانه‌ای در تهران مشغول به کار بودم که صاحب کارخانه افسر بازنشسته گارد شاهنشاهی بود و همراه سه پسرش از فعالان سیاسی و علیه رژیم شاه بودند.
او، من و تعداد دیگری از کارگران را با فساد رژیم آشنا کرد و ما هم مصمم شدیم با پخش اعلامیه‌ها و نوارهای حضرت امام خمینی (ره) به سرنگونی رژیم پهلوی کمک کنیم و براین‌اساس اعلامیه‌ها و نوارهای سخنرانی حضرت امام (ره) و بقیه مراجع تقلید را لابه‌لای لباس و رختخواب‌ها به شهرستان منتقل و در روستا پخش می‌کردیم تا اهالی بیشتر با فساد رژیم شاه آگاه شوند.وی ادامه می‌دهد: آن زمان هنوز اسپری رنگ در فردوس نبود و با دوستم مرحوم کاتوزی از تهران چند عدد اسپری برای شعارنویسی روی تابلوهای کنار جاده‌ها می‌آوردیم و شبانه اقدام به شعارنویسی علیه شاه می‌کردیم. همچنین چند روزی که در روستا بودیم مخفیانه بر در و دیوارها شعار مرگ بر شاه می‌نوشتیم طوری که هیچ‌کس متوجه نمی‌شد شعارنویسی‌ها کار چه کسی است. به گفته او، دو سه ماه مانده به پیروزی انقلاب، خیلی‌ها بدون هراس شعار می‌دادند و ما با وانت‌بار و حتی با تریلی تراکتور مردم را به شهر منتقل و هر روز در تظاهرات در فردوس شرکت می‌کردیم.ابوالقاسم محمدزاده، از دیگر انقلابیون فتح‌آبادهم می‌گوید: در آن زمان، همه مصمم شده بودند تا رژیم شاهنشاهی را سرنگون کنند، شرکت در تظاهرات برای مردم اولویت داشت و هر روز به دنبال وسیله‌ای بودیم تا خود را به فردوس برسانیم و در راهپیمایی شرکت کنیم یا لحظه‌شماری می‌کردیم که از تظاهرکنندگان فردوس به روستای ما بیایند و ما با آن ها تظاهرات کنیم. او، می‌افزاید: من و تعدادی از دوستانم اعلامیه‌های حضرت امام (ره) را در هیئت و مسجد برای مردم می‌خواندیم و مردم روزبه‌روز با فساد رژیم شاه آشناتر می‌شدند.

خراسان جنوبی؛ مرکز نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایران

خراسان جنوبی مهد انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک است اما در کنار این انرژی‌ها و اقبال سرمایه‌گذاران این حوزه آن چه می‌تواند زمینه‌ساز تحولی شگرف در حوزه انرژی این استان و کشور باشد تکمیل نیروگاه زغال طبس و سیکل ترکیبی قائن است.
خبرگزاری فارس – خراسان جنوبی؛ هوی هوی بادی که حدود ۶ ماه از سال در دالان‌های بادی خیز خراسان جنوبی می‌پیچد به همراه چتر زر زری که خورشید به طور متوسط ۳۰۰ روز بر سر این گستره در شرق ایران‌زمین (خراسان جنوبی) می‌گستراند هر کدام به طور جداگانه نیروگاهی برای تولید انرژی و ثروت در خراسان جنوبی به حساب می آید.علاوه براین بهره‌مندی این خطه زرخیز (طبس) از ۷۶ درصد زغال کشور آن هم با نیروگاه حرارتی که ۶ باتری آن وارد مدار تولید شده و انتظار ورود دیگر باتری‌ها را می‌کشد و همچنین تکمیل نیروگاه سیکل ترکیبی قائن نه‌تنها می‌تواند انقلابی در حوزه انرژی خراسان جنوبی بلکه ایران‌زمین ایجاد کند.بهره‌مندی قطعه‌قطعه جورچین خراسان جنوبی از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر در کنار تولید برق از زغال و تکمیل نیروگاه سیکل ترکیبی قائن سبب شد تا نه‌تنها وکلای مردم استان در مجلس شورای اسلامی به‌ویژه مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلام نگاه رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضای این کمیسیون را به تکمیل نیروگاه زغال‌سوز طبس و نیروگاه سیکل ترکیبی قائن جلب کند. بلکه سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی نیز در جلسه تخصصی ستاد مدیریت مصرف انرژی که به‌صورت وبیناری با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، ۳ درخواست مهم استان را برای پایداری انرژی با دکتر پزشکیان در میان بگذارد.این ۳ خواسته نیز تعیین تکلیف نیروگاه حرارتی طبس، تکمیل نیروگاه سیکل ترکیبی قائن به‌منظور استفاده گاز حاصل از احتراق و شروع عملیات اجرایی خط ۳۶ اینچ گاز سربیشه به نهبندان به طول ۱۲۶ کیلومتر و برآورد اعتبار ۴ هزار میلیارد تومان بود.
نیروگاه زغال‌سوز در کانون توجه سران قوابه‌این‌ترتیب سران دو قوه مقننه و مجریه نیز در کشور به مطالبه‌های پایدار انرژی در خراسان جنوبی با این درخواست‌ها جلب شده است.آن طور که مصطفی نخعی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه و عضو کمیسیون انرژی مجلس امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهار داشت: برای تکمیل نیروگاه زغال‌سوز طبس ضرورت داشت تا افکار مقامات و سران قوا را به نسبت به این موضوع حساس کنیم به همین واسطه در جلسات کمیسیون انرژی که با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی تشکیل شد موضوع تکمیل این نیروگاه به‌منظور تنوع‌بخش به سبد نیروگاهی کشور مطرح شد.وی با اشاره به شروع عملیات احداث اولین نیروگاه حرارتی زغال‌سوز کشور از ۲۰ سال قبل در طبس گفت: باتوجه‌به این در جهان حدود ۳۳ برق تولیدی از زغال‌سنگ است و این سهم در کشور سفر است ضرورت ایجاب می‌کند تا نیروگاه حرارتی طبس برای تنوع‌بخشی در سبد نیروگاهی کشور وارد مدار تولید شود.وی با بیان این که کمیسیون انرژی مجلس بر تکمیل نیروگاه زغال‌سوز طبس تأکید دارد افزود: این مهم مورد تأکید رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر نیرو نیز قرار دارد و در کمیسیون انرژی مجلس مقرر شد اقدامات جدی‌تری برای تأمین منابع مالی آن صورت گیرد.به گفته وی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ذهنیت سران قوه مجریه و مقننه بر تکمیل نیروگاه زغال‌سوز طبس حساس شده به همین واسطه امید می‌رود تا با همکاری وزارت نیرو و صنعت، معدن و تجارت شاهد تکمیل این نیروگاه حرارتی زغال‌سوز کشور باشیم.
مهد انرژی‌های تجدیدپذیرنخعی با اشاره به این که اکنون نیروگاه سیکل ترکیبی قائن تنها واحد گاز آن در مدار تولید است افزود: ضرورت دارد تا واحد سیکل ترکیبی آن نیز وارد مدار تولید شود که این موضوع نیز مورد تأکید وزارت نیرو و کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی است به همین واسطه تکمیل آن مورد اهتمام ویژه است.دیگر این که خراسان جنوبی مهد انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک چون خورشید و باد است که ایجاد شهرک‌های خورشیدی و نیروگاه‌های بادی با حضور سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در دستور کار است.لازم به یادآوری است که به مناسبت دهه مبارک فجر طی مراسمی با حضور رئیس‌جمهور، مرحله نخست نیروگاه بادی دُرح به ظرفیت ۱۰ مگاوات (۴ واحد ۲.۵ مگاواتی) با اعتبار ۹ هزار و ۹۱۰ میلیارد ریال(بیش از ۱۳ میلیون یورو) به بهره‌برداری رسید.سید محمدرضا هاشمی، استاندار خراسان گفت گام‌های بعدی نیروگاه بادی درح به ظرفیت ۵۰ مگاوات اجرا خواهد شد.وی یادآور شد: همچنین در مجموع به مناسبت دهه فجر ۱۲ مگاوات انرژی تجدیدپذیر با اعتبار ۱۰ هزار و ۵۱۰ میلیارد ریال در چهار ساختگاه استان به بهره‌برداری رسید.وی با اشاره به اینکه ۶۹۴ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در ۲۰۰ ساختگاه در خراسان جنوبی در حال ساخت است، عنوان کرد: خراسان جنوبی در تولید انرژی‌های نو در سطح کشور پیش‌گام است به‌گونه‌ای که به‌صورت میانگین ۲ درصد انرژی برق کشور از محل انرژی‌های نو تأمین می‌شود درحالی‌که این رقم در خراسان جنوبی ۱۱ درصد است.هاشمی با بیان اینکه اکنون ۴۲ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در ۹ ساختگاه نیروگاهی خراسان جنوبی در حال بهره‌برداری است، بیان کرد: این استان آمادگی کامل را برای توسعه زیرساخت‌ انرژی‌های تجدیدپذیر را دارد.
تونل‌های بادی وی با ذکر این نکته که دشت نهبندان و دُرح در تونل بادی قرار گرفته و با مطالعات صورت‌گرفته زمینه تأمین ۲ هزار مگاوات انرژی در این منطقه فراهم است.وی در ادامه اشاره کرد: در نیروگاه حرارتی قائن هم اگر تفاهم بین بنیاد مستضعفان و وزارت نیرو صورت پذیرد، تولید بیش از ۳۰۰ مگاوات انرژی تحقق پیدا خواهد کرد.نیروگاه زغال سوز طبس محمد نصیری، نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان، بشرویه و عشق‌آباد در مجلس شورای نیز ۲۸ آذرماه امسال در شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی هم با اشاره به ناترازی انرژی در سطح کشور، بیان کرد: یکی از طرح‌هایی که به‌وسیله آن می‌توان ناترازی انرژی را در کشور کاهش داد، در خراسان جنوبی قرار دارد.وی به ساخت اولین نیروگاه زغال‌سنگ سوز کشور در شهرستان طبس اشاره کرد و گفت: منابع زغال این نیروگاه تا ۵۰۰ سال در طبس موجود است و از طرفی هم ۹۸ درصد زغال‌سنگ حرارتی کشور در این شهرستان وجود دارد.نصیری عنوان کرد: نیروگاه زغال‌سنگ سوز طبس در مرحله نخست ۶۵۰ و در مرحله دوم هزار و ۳۵۰ مگاوات تولید برق خواهد داشت.وی عنوان کرد: در ۶ ماه نخست سال جاری صنایع ما به دلیل ناترازی انرژی ۱۷۳ همت خسارت‌دیده‌اند درحالی‌که نیروگاه زغال‌سنگ سوز طبس برای عملیاتی‌شدن تنها به ۱۵ همت اعتبار نیاز دارد و با تکمیل آن می‌توان بخش عظیمی از برق مصرفی استان را تأمین کنیم.لازم به یادآوری است، کارشناسان ساعت‌های آفتابی استان را به طور متوسط سه هزار و ۲۰۰ ساعت در سال تخمین زده‌اند و شدت تابش آفتاب در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی از جمله طبس، بشرویه، نهبندان و… هم ۴۸۰ کالری بر سانتیمتر مربع در هر روز عنوان شده که عددی قابل‌تأمل است.
این عددهای حاصل از تحقیقات میدانی و گزارش‌های متقن، به‌اندازه کافی برای ترغیب سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان به کسب درآمد از انرژی پاک خورشید، وسوسه‌برانگیز است، ازاین‌رو خراسان جنوبی به مرکز توجه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تبدیل شده است. همچنین بنا بر اعلام مرکز سرمایه‌گذاری‌های خارجی خراسان جنوبی هم اکنون در استان ۱۸ مگاوات نیروگاه خورشیدی با سرمایه‌گذاری خارجی فعال است و نیروگاه‌های ۱۰ مگاواتی خوسف (سرمایه‌گذاری از کشور آفریقای جنوبی)، ۷ مگاواتی سربیشه و یک مگاواتی بشرویه نیز به شبکه متصل شده‌اند و دو پروژه ۳ مگاواتی جدید در دست اجرا در شهرستان خوسف هم به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسند. بعلاوه در حوزه انرژی‌های خورشیدی ۱۶ مگاوات دیگر با سرمایه‌گذاری خارجی به‌زودی وارد شبکه خواهد شد. بادهای موسمیاز طرف دیگر بادهای موسمی و ۱۲۰ روزه سیستان که به‌واسطه استمرار ۲۴ساله قهر طبیعت به ۱۷۰ تا ۱۹۰ روز نیز افزایش‌یافته نیز سبب ایجاد دالان‌های بادی بسیاری در اغلب نقاط خراسان جنوبی به‌ویژه در شهرستان‌های مرزی درمیان، نهبندان و سربیشه، آفریز قائنات و کجه و چهنوی فردوس شده است.بنا بر آن چه کارشناسان اهل‌فن می‌گویند: میانگین سرعت باد برای به‌صرفه‌بودن تبدیل انرژی باد به برق حدود ۲۳ کیلومتر در ساعت اعلام شده درحالی‌که سرعت باد در برخی مناطق خراسان جنوبی حدود ۳۳ کیلومتر در ساعت به‌عنوان بهترین شاخص است.این مواهب طبیعی خراسان جنوبی را به بهشت انرژی‌های تجدیدپذیر یا پاک تبدیل کرده است به همین واسطه تولید برق از باد و خورشید در این استان چندساله است در دستور کار متولیان امر قرار گرفته است.