بچه زرنگ در رادیو خاوران به روی آنتن میرود
بچه زرنگ مسابقهای برای دانش آموزان روستایی خراسان جنوبی است که روزهای فرد از رادیو خاوران پخش میشود.
در این مسابقه دانش آموزان در دو گروههای چهار یا پنج نفره با هم رقابت میکنند و به سوالات مختلفی در زمینههای درسی، اطلاعات عمومی، استان شناسی، شناخت مشاهیر و دانشمندان ایران و جهان و سوالات مذهبی .. پاسخ میدهند.
یکی از ویژگیهای تاثیرگزار در این مسابقه تقویت اطلاعات عمومی مخاطبان، میزان سرعت عمل و قدرت حافظه بچه هاست که باعث میشود هیجان و رقابت میان آنها شدیدتر و شیرینتر شود.
مسابقه بچه زرنگ به تهیه کنندگی زهرا باخدا و اجرای محمدصادق جعفری روزهای فرد از ساعت ۱۶:۳۰ و به مدت ۲۵ دقیقه به روی آنتن میرود.
شتاب بخشیدن به طرحهای آبرسانی با اختصاص ۶۵ میلیارد ریال درآمد حاصل از معادن
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان از اختصاص ۶۵ میلیارد و ۲۸۰ میلیون ریال درآمد حاصل از حقوق دولتی معادن به ۷ طرح آبرسانی در خراسان جنوبی خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، آریافر مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان در گفتوگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: امسال مبلغ ۶۵ میلیارد و ۲۸۰ میلیون ریال از درآمد حاصل از حقوق دولتی معادن استان به ۷ طرح آبرسانی اختصاص یافت تا انجام این طرحها به اتمام برسد
آریافر با بیان اینکه این طرحها به تصویب شورای برنامه ریزی استان هم رسیده، افزود: براساس قانون دولت از محل استخراج معادن و برحسب هر نوع ماده معدنی مبالغی را تحت عنوان حقوق دولتی دریافت میکند که معادل ۱۵ درصد مبلغ واریزه به حساب خزانه به هر استان اختصاص مییابد که براین اساس به استناد تبصره ۶ ماده ۱۲ قانون اصلاح قانون معادن مبلغ ۶۵ میلیارد و ۲۸۰ میلیون ریا لدر سال ۱۴۰۲ به استان خراسان جنوبی اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه این پول باید صرف امور زیر ساختی، توسعه و رفاه شهرستانها به ویژه در نواحی معدنی شود، گفت: با هماهنگی به عمل آمده با سازمان آب و فاضلاب خراسان جنوبی و همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تعداد ۷ طرح آبرسانی مشخص شد که شامل حفرچاه و ایستگاه پمپاژ مجتمع آبرسانی وحدت شامل روستاهای بیرجند، قاین و زیرکوه، حفرچاه در طرح آبرسانی به روستای دهنو، قائمیه و دستگردان شهرستان طبس، حفرچاه و انتقال آب به روستای بصیران شهرستان خوسف، تکمیل طرح مجتمع آبرسانی به روستاهای منطقه ماخونیک و خارستان شهرستان سربیشه با خرید و اجرای خط انتقال آب، طرح آبرسانی به روستای بارنجگان شهرستان زیرکوه شامل احداث مخزن و ایستگاه پمپاژ، خط انتقال آب مجتمع آبرسانی روستای چاه غیاث سرایان و ایجاد مخزن ذخیره و خط انتقال مجتمع آبرسانی شهید چمران شهرستان درمیان است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه توزیع مبالغ برای طرحها براساس گستردگی استان در شهرستانهای مختلف و با یک نگاه عدالت محور صورت میگیرد، افزود: انتظار است با عملکرد مطلوبتر استان در سالهای آینده مبالغ بیشتری به خراسان جنوبی اختصاص یابد تا از این طریق بتوان با توسعه زیرساختها در جهت محرومیت زدایی گام برداشت.
آریافر افزود: در سالهای آینده برحسب ضرورت مبالغ حاصل از درآمد تبصره ۶ در زمینه ساخت مدرسه، مراکز بهداشتی، طرحهای برق رسانی، راهسازی و همچنین طرحهای آبرسانی هزینه خواهد شد.
پرونده قاچاقچی بخاری، روی میز تعزیرات خراسان جنوبی/۴
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی از جریمه ۶۰۰ میلیون ریالی قاچاقچی کالا در بیرجند خبر داد.
علی محدثی نژاد گفت: پرونده حمل قاچاق پنج دستگاه بخاری مستعمل به ارزش ۱۹۱ میلیون و ۹۳۶ هزارریال در شعبه چهارم بدوی و ویژه رسیدگی به قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی بیرجند رسیدگی شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی افزود: شعبه پس از بررسی محتویات پرونده و ارائه نکردن اسناد و مدارک معتبر، تخلف انتسابی را محرز و علاوه بر ضبط کالا کشف شده متخلف را به پرداخت ۴۰۸ میلیون و ۶۳ هزارریال جزای نقدی محکوم کرد.
به گفته محدثی نژاد، شعبه همچنین ۱۹۱ میلیون و ۹۳۶ هزارریال معادل ارزش کالای توقیفی برای خودروی حامل کالاهای قاچاق به جریمه اضافه و متخلف را در مجموع به پرداخت ۶۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم کرد.
محدثی نژاد گفت: ماموران نیروی انتظامی شهرستان بیرجند هنگام بازرسی خودروهای عبوری از یک دستگاه خودروکامیونت، کالاهای قاچاق را کشف و پرونده این تخلف را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند.
بافت تاریخی دیهوک میزبان گردشگران خارجی/۲
گردشگرانی از کشورهای چین، دانمارک و تایلند از بافت تاریخی دیهوک دیدن کردند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس از استقبال گردشگران خارجی از بافت تاریخی و جاذبههای گردشگری شهر دیهوک خبر داد و گفت: از ابتدای دی ماه تا الان ۲۰ نفر گردشگر خارجی از بافت تاریخی دیهوک بازدید داشتهاند.
عرب افزود: گردشگرانی از کشورهای چین، دانمارک، دوچرخه سواران تایلندی و یک گروه ۱۴ نفره موتور سوار از کشور سریلانکا در این مدت در بافت تاریخی دیهوک بازدید و یا اقامت داشتهاند.
به گفته وی روستای تاریخی دیهوک با قدمتی چند صد ساله در شهرستان طبس در غرب شهر فعلی دیهوک و به فاصلۀ حدود یک کیلومتری آن قرار دارد که با شماره ۳۳۷۱۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است
عرب افزود: تاکنون سه اقامتگاه بوم گردی در این بافت ارزشمند راه اندازی شده و چند مورد نیز در حال راه اندازی است و متقاضی تبدیل خانههای قدیمی بافت روستا به بوم گردی هستند.
اجرای طرح داناب در مدارس خراسان جنوبی/۲
طرح داناب در ۳۷۰ مدرسه مقطع متوسطه خراسان جنوبی اجرا میشود.
مدیر کل آموزش و پرورش استان گفت: در اجرای طرح داناب ۴۴ هزار و ۷۰۰ دانش آموز دختر و پسر دوره اول متوسطه استان مشارکت دارند.
موسوی نژاد با اشاره به انعقاد تفاهمنامه طرح دانشآموزی نجات آب با شرکت آبمنطقهای استان گفت: داناب طرحی نظاممند برای مشارکت دانش آموزان به منظور ایجاد یک تصویر منسجم از مسئله آب و راههای کمک به نجات آن در ذهن آنان است.
وی افزود: فرهنگسازی و اصلاح الگوی مصرف آب بخصوص در بخش خانگی و کشاورزی از مهمترین اهداف این طرح در مدارس است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان با اشاره به اجرای مسابقه نجات آب در آموزش و پرورش استان، گفت: در سال گذشته این مسابقه با شرکت هزار و ۳۰۰ دانش آموز دختر و پسر متوسطه اول در ۷ محور برگزار شد و ۲۱ دانش آموز موفق به کسب رتبههای اول تا سوم شدند.
رویداد جام رسانهای امید در خراسانجنوبی برگزار شد/۳
رویداد جام رسانهای امید در سه محور «جهاد خدمت، جهاد تبیین و جهاد امید» و با شرکت ۱۰۰ نفر از فعالان رسانهای و فضای مجازی در بیرجند برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، سجاد رضایی مسئول سازمان بسیج رسانه خراسانجنوبی امروز پنجشنبه (۲۰ دی) در رویداد جام رسانهای امید اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در فرمایشات اخیر خود به امیدآفرینی و انعکاس دستاوردهای نظام برای مردم و از بین بردم توهم اقتدار دشمن به عنوان وظایف فعالان رسانه و فضای مجازی تاکید کردند.
وی با اشاره به برگزاری رویداد جام رسانهای امید با هدف لبیک به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، ادامه داد: دستاوردهای زیادی در کشور بعد از پیروزی انقلاب شاهد هستیم اما برخی از این دستاوردها متاسفانه به اطلاع مردم نرسیده است که در راستای لبیک به فرمایشات رهبر معظم انقلاب باید این دستاوردها برای مردم تشریح شود.
مسئول سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی از رویداد جام رسانه ای امید به عنوان یک رویداد رزمایش برای تولیدات امیدآفرین یاد کرد و گفت: در این رویداد تعداد ۱۰۰ نفر از فعالان منتخب رسانهای و فضای مجازی استان پس از بازدید از دستاوردها و مصادیق پیشرفت منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در قالبها و محورهای «ایدهپردازی، گزارش مکتوب (خبری، تحقیقی، تحلیلی)، یادداشت و سرمقاله، پادکست، تیتر،عکس، پوستر و اینفوگرافیک و کلیپ موبایلی»، به تولید محتوا و انتشار آن در فضای مجازی و رسانههای استان میپردازند.
وی با بیا اینکه آثار برتر این رویداد به مرحله استانی و کشوری راه پیدا خواهند کرد، افزود: همچنین دیگر آثار تولید شده تا دهه فجر در بستر فضای مجازی منتشر خواهد شد.
رضایی اظهارامیدواری کرد با راهاندازی قرارگاه امیدآفرینی در استان توسط استاندار، روند تولیدات امیدآفرین و انتشار آن قویتر پیگیری شود.
یک کشته بر اثر برخورد دو دستگاه تانکر سوخت در محور دیهوک-طبس/۴
رئیس پلیس راه استان خراسان جنوبی گفت: برخورد دو دستگاه تانکر حمل سوخت در محور دیهوک- طبس یک کشته برجای گذاشت.
سرهنگ محمدامیر کاظمی اظهار داشت: ساعت ۱۱و ۳۶ دقیقه ظهر امروز با اعلام مرکز فوریتهای پلیسی مبنی بر وقوع حادثه رانندگی در کیلومتر ۱۲ محور دیهوک به طبس بلافاصله مأموران و نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند.
وی بیان داشت: مأموران با حضور در محل حادثه مشاهده کردند یک دستگاه تانکر سوخت حامل هیدروکربن با یک دستگاه تانکر فاقد سوخت برخورد کردند که بر اثر این حادثه رانندگی یک نفر فوت کرده است.
سرهنگ کاظمی با بیان اینکه علت تصادف توسط کارشناسان پلیس راه، انحراف به چپ تانکر فاقد سوخت تشخیص داده شده است، تصریح کرد: رانندگان با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از هرگونه عجله و شتاب بی مورد پرهیز کنند تا شاهد اینگونه حوادث تلخ و ناگوار نباشیم.
تاکید بر اتحاد و همدلی مسئولان حول محور قانون/۲
امام جمعه موقت بیرجند: رمز موفقیت همه مسئولان، اتحاد و همدلی حول محور قانون است.
حجت الاسلام رحیم آبادی در خطبههای نماز جمعه امروز بیرجند گفت:رمز موفقیت همه مسئولان حول محور قانون است.
امام جمعه موقت بیرجند با تاکید بر اینکه همه مسئولین باید اتحاد و همدلی حول محور قانون داشته باشند گفت: دولت نگذارد بحث مذاکره دوباره مطرح شود، زیرا مذاکره با غرب مشکلات را حل نمیکند.
وی با اشاره به اینکه نباید به سمت برجام برویم چرا که دشمن ناعهدی کرده است افزود: مسیر مذاکره در کشور ما باز است، اما نه برای افرادی که پیمان شکستند و ناعهدی کردهاند.
وی با اشاره به اینکه علامتهای آخرالزمان مشخص است افزود: برترین عمل شیعیان انتظار فرج است.
امام جمعه موقت بیرجند با بیان اینکه حقیقت خرسندی کنونی آمدن موعد کعبه است گفت: در شرایط کنونی تیزبینی و بصیرت مسلمانان نیاز است.
وی افزود: امروزه در پی مقابله هوشمندانه مردم در عصر غیبت اتفاقات بسیار خوبی رقم خورده است و به گفته رهبر معظم انقلاب ما نزدیک قلهها هستیم.
حجتالاسلام رحیم آبادی با بیان اینکه مردم باید آگاه باشند چرا که دشمن بلد است حتی در بالای قله هم همه چیز را خراب کند و مشکل ساز شود افزود: سیاستهای ما برای پیروزی بی نظیر است، اما متاسفانه استفاده نمیکنیم که ضروری است مردم بصیرت داشته باشند و به دغدغههای دشمن توجه کنند و به شعار دشمن توجهی نکنند.
امام جمعه موقت بیرجند با بیان اینکه امروزه نباید اسیر رسانهها شویم گفت: ملت ما تا زمانی که دشمن را نابود نکند دست از تلاش خود برنخواهند داشت.
برگزاری سمینار علمی تغذیه سالم مبتنی بر شواهد در بیرجند/۳
سمینار علمی تغذیه سالم مبتنی بر شواهد با همکاری مرکز تحقیقات قلب و عروق، معاونت تحقیقات و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار شد.
آموزش ماهانه ۱۵ هنرآموز در خانه تخصصی چرم خراسان جنوبی/۲
۱۵ هنرآموز در خانه تخصصی چرم خراسان جنوبی در خانه تاریخی راعی فرد آموزشهای لازم را فرا میگیرند.
سیدمحمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی از روند تولید صنایع چرمی در خانه تخصصی چرم استان بازدید کرد.
این مرکز زمینه اشتغال ۷۰ نفر از مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی استان را فراهم آورده است.
ماهانه ۱۵ نفر هنرجو در این مرکز آموزشهای لازم در حوزه محصولات چرمی را فرامی گیرند.
این مرکز در خانه تاریخی راعی فرد راه اندازی شده است.
خانه راعی فرد مربوط به دوره پهلوی اول و در بافت قدیم بیرجند نزدیک بنای تاریخی مصلی واقع شده است.
این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
اقامت بیش از ۳۰۰ گردشگر خارجی در خراسان جنوبی/۳
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بیش از ۳۰۰ گردشگر خارجی در فصل پاییز در استان اقامت کردهاند.
شاهوردی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی در خصوص آمار بازدید گردشگران خارجی از جاذبههای گردشگری استان گفت: تعداد گردشگران خارجی اقامت کننده در تأسیسات گردشگری استان از ابتدای امسال هزار و ۶۰۶ نفر شب بوده است.
او افزود: طبق گزارشات ارسالی، گردشگران اقامت یافته در تأسیسات گردشگری خراسان جنوبی از کشورهایی مانند چین و آلمان بودهاند.
شاهوردی با اشاره به فصل پاییز که فصل گردشگری خراسان جنوبی است، اظهار کرد: در ۹۰ روز پاییز امسال، ۳۲۵ نفر از گردشگران خارجی که به استان آمدهاند، در خراسان جنوبی اقامت داشتهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بیان کرد: گردشگران خارجی که وارد استان شدهاند، بیشتر از جاذبههای طبیعی و گردشگری شهرستانهای بیرجند، نهبندان، فردوس و طبس بازید کردهاند.
سرمایهگذار داریم، معدن شناسایی شده نداریم /۳
به گفته مدیرکل صمت خراسان جنوبی سرمایهگذار در حوزه معدن داریم، اما معدن شناسایی شده از نظر ارزش برای واگذاری نداریم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان آریافر مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: طبق شواهد، استان ما ظرفیت بالای معدنی دارد، فعالیتهای زیادی شده، اما واقعیتها متناسب با ظرفیت ها و نقش خروجی نیست؛ این چیزی که ما تحت عنوان آمار داریم نتیجه ۶ یا ۷ درصد اکتشافات ما است.
او افزود بیش از ۵۱ هزار کیلومتر مربع از پهنههای معدنی بلوکه منابع طبیعی است که با احتساب پهنههای دیگر این عدد به ۹۰ هزار کیلومتر یعنی یک سوم مساحت استان میرسد که برای گرفتن نتیجه باید به سمت آزادسازی میرفتیم؛ تا پایان سال طرح تحول زمین سازی برای ۲۴ هزار کیلومتر مربع به علاوه چند پهنه دیگر که حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار کیلومتر مربع است آزادسازی صورت میگیرد.
آریافر بیان کرد: طبق آمارها ۸۲۰ معدن ثبت شده داریم، اما در پایشی که صورت گرفت دیدیم این تعداد معدن با ۶۷ تا ۷۰ میلیارد تومان حقوق دولتی برای آنان تناسب ندارد؛ در پایان مشخص شد که تمام این معادن فعال نیستند، یا از نظر کیفیتی مناسب نیستند، عیار پایین بوده، در حال تمدید هستند، تعطیلی موقت دارند و یا به صورت کل تعطیل شدهاند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: گاهاً مشاهده شد که معدن فعال نبوده، اما پروانه آن را تمدید میکردند تا تحت عنوان غیرفعال ثبت نشود، زیرا آن را یک سرمایه برای خودشان میدانستند، اما در سامانه کاداستر ۴۰۰ معدن غیر فعال ثبت شده است.
او عنوان کرد: واقعیت این است که ۵۴ ماده معدنی در استان شناسایی شده است، اما معدن آن وجود ندارد یعنی کار مطالعاتی و اکتشافاتی صورت نگرفته و چیزی تحت عنوان معدن و ذخیره آن هنوز شناسایی نشده است. بنابراین باید ابتدا معادن کشف شود تا به بهرهبرداری برسد.
آریا فر تصریح کرد: موضوع دوم این است که روز به روز ذخایر کم میشود و مجبور میشویم برویم به سراغ ذخایری که عمیقترند و یا عیار کمتری دارند؛ در مورد پهنهها نیز در گذشته وزارت. سیاستهایی داشت که بر مبنای آن پهنههایی تعریف شد و به پیشنهادِ استان روی کاداستر مشخص شد تا شناسایی اهداف صورت بگیرد؛ دو پهنه امید بخش در استان وجود داشته و واگذاری محدوده معدن در قالب مزایده است؛ از وزارت درخواست کردیم که یا این محدوده در اختیار شما باشد یا به مذاکره شرکتها بذاریم تا رقابت ایجاد شود و بخش خصوصی بتواند از این ظرفیت برای کشف و بهرهبرداری از معدن استفاده کند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار کرد: در خصوص آن ۲۴ هزار کیلومتر پهنه، طرح سه جانبه بین سه دستگاهِ سازمان زمین شناسی، شرکت ایمیدرو و وزارت صمت بود که باید بررسیها با اعتبارات ایمیدرو انجام، نقاط قوت شناسایی شود و بعد کار اکتشافات را برای پیمانکاران خصوصی بگذارند؛ نتایج این طرح تحول به صورت کتابچه دست ماست و ۱۹۳ نقطه هدف امیدبخش شناسایی شده که در اختیار ایمیدرو برای کار مطالعاتی است که آیا ذخیره اقتصادی در آن وجود دارد یا خیر و بعد پهنه مورد نظر آزادسازی میشود.
او گفت: طبق آمارها مشخص میشود که در اکتشاف معدن در استان ضعیف عمل کردیم؛ تعدادی از معادن کیفیت ندارند یا عیارشان پایین است که حذف میشوند؛ پایشها هنوز ادامه دارد و برای ۱۳۴ معدن به سمت تعیین تکلیف نهایی رفتیم البته گاهاً این موضوع وجود دارد که فرد توانایی مالی و امکانات کافی برای استخراج و اکتشاف از معدن را ندارد.
آریافر افزود: الان چیزی تحت عنوان معدن که بخواهیم به سرمایهگذار تحویل بدهیم نداریم، سرمایهگذار داریم، اما چون کار نشده و نمیدانیم کدام معدن ذخیره کافی برای واگذاری را دارد نمیتوانیم پیشنهادی به آنها بدهیم؛ با جدیت تمام معادن بیارزش حذف میشود و نمیگذاریم که اکتشافات بازیچه دست شوند اگر بخواهیم که دنبال صنایع و ارزش برویم باید معادن با ارزش را پیدا کنیم.
مدعی وجود ۸۲۰ محدوده معدنی در استان نیستیم/ تعداد زیادی از محدودهها غیر فعال هستند
عابدی نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن بیرجند گفت: زمانی به ظرفیت های معدنی معدن گفته میشود که بتوانیم از آن درآمدزایی کنیم و عیار اقتصادی آن توجیه داشته باشد؛ عدد عیار اقتصادی در گذشتهها عدد بالایی بوده، اما الان کم شده، چون نیاز بالا رفته، تکنولوژی پیشرفت کرده است و میتوان از سنگهایی که عیار کمتری دارند ماده مورد نظر را استخراج و فرآوری کرد، اما هنوز این تکنولوژی در استان ما وجود ندارد.
او افزود: خیلی جاها آنومالی شناسایی شده ولی اگر بخواهیم به این سوال که اقتصادی است یا نه پاسخ دهیم قطعاً جواب ما خیر خواهد بود. به همین خاطر تعدادی از معادن در آمار وجود دارد، اما جنبه معدن بودن با تکنولوژیهای در دسترس ندارند.
عابدی بیان کرد: درست است که ۵۸ ماده شناسایی شده معدنی در استان داریم ولی اقتصادی نیستند، اما خوب است بدانیم یک سری آنومالیهای ایدهآل برای آینده داریم ولی اینکه مدعی شویم این تعداد محدوده معدنی وجود دارد را رد میکنیم.
نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن بیرجند ادامه داد: چهارچوبی که وزارت صمت داشته و وظیفه راهبردی هر استان بود به این موضوع اشاره داشت که هر فرد ایرانی میتواند یک محدوده معدنی به نام خودش ثبت کند، اما اینکه خیلی محدودهها غیر فعالاند واقعیت است یعنی ارائه آمار بهرهبرداری ماهانه به منزله فعال بودن معدنها نیست به این صورت که فرد آمار میآورد که پروانهاش باطل نشود و سعی میکند محدوده را حفظ کند تا بعداً بتواند برای آن مشتری خوبی پیدا کند.
او عنوان کرد: این موضوع در کل کشور وجود دارد و در حال پیگیری است؛ معادن، کوچک و ظرفیت فرآوری آنها کم است. بنابراین شرکت ایمیدرو که دولتی است وارد شده؛ ایمیدرو چیزی تحت عنوان پهنه ندارد بلکه تا مرحله صدور پروانه جلو میآید، اما خودش معدن داری نمیکند و معدنهای شناسایی شده را به مزایده عمومی میگذارد؛ معطل نتایج اکتشاف محدودههای اکتشافی برای صدور گواهی کشف و بعد مزایده هستیم البته تاکنون چند مزایده برگزار شده است.
عابدی تصریح کرد: کل استخراج زغال در کشور به اندازه یک معدن در چین نیست، چون تکنولوژی و توانمندی زیرساختی آن را نداریم؛ مورد بعدی این است که نظارت دولتی و دستورگزاریها باعث شده که مجبوریم زغال را با تنی ۶.۶ میلیون تومان به خریدار انحصاری فولاد مبارکه اصفهان بفروشیم و همان فولاد مازاد نیاز خودش را با قیمت هر تن ۱۹.۸ میلیون تومان از خارج کشور وارد میکند.
نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن بیرجند اظهار کرد: یا هم به طور مثال معدن پرورده طبس هزار ۸۰۰ میلیارد تومان طلب از فولاد دارد که پرداخت نمیکنند.
از مشارکت انجمن اولیا و مربیان در مدرسه سازی تا نبود رشته ریاضی در زیرکوه /۲
به گفته مدیر آموزش و پرورش شهرستان زیرکوه یکی از جلوههای فعالیت انجمن اولیا و مربیان در این شهرستان، مشارکت در امر مدرسه سازی است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نظری مدیر آموزش و پرورش شهرستان زیرکوه گفت: شهرستانی کمتر توسعه یافته هستیم، اما استعدادهای بسیار قوی در این منطقه را داریم که نامشان در کشور میدرخشد.
او با اشاره به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است، افزود: در شهرستان زیرکوه با مشارکت انجمنهای اولیا و مربیان، هزینههایی به منظور مدرسه سازی جمع آوری میشود و همچنین انجمنها به دنبال ارتقای امر آموزش و پرورش هستند.
نظری با اشاره به اجرای طرح انسداد بیسوادی بیان کرد: با همکاری دستگاههای مختلف، ۱۸ کلاس سوادآموزی پارسال در این شهرستان در ۳ دوره مختلف با ۲۳۴ سوادآموز برگزار شده است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان زیرکوه با اشاره به اینکه ۹ هزار و ۵۰۰ دانش آموز در این شهرستان تحصیل میکنند، اظهار کرد: در این شهرستان ۲۵ مدرسه پسرانه و ۲۶ مدرسه دخترانه داریم و ۸۵ واحد نیز مختلط هستند.
او با اشاره به اینکه ۸۵ آموزشگاه ابتدایی به صورت مستقل و چندپایه وجود دارد، تصریح کرد: ۳۰ آموزشگاه متوسطه اول در این شهرستان داریم که ۱۳ مدرسه مختلط است و جزو چالشهای ما محسوب میشود و ۲۰ آموزشگاه متوسطه دوم نیز فعال هستند و به دلیل کمبود نیروی تخصصی، رشته ریاضی فیزیک را در این شهرستان نداریم.
نظری گفت: دانش آموزانی که قصد تحصیل در رشته ریاضی فیزیک را دارند، ناچارا باید به شهرستانهای مجاور مراجعه کنند و در دیگر مناطق تحصیل کنند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان زیرکوه عنوان کرد: ۳۷ آموزشگاه عشایری با ۲ هزار و ۳۵۰ دانش آموز در این شهرستان فعال است.
او با اشاره به وجود ۱۶ مدرسه شبانه روزی در این شهرستان گفت: در چند روستای این شهرستان مدرسه کانکسی ثابت داریم و در یک روستا، کار ساخت فضای آموزشی آغاز شده تا مدرسه کانکسی در آن نداشته باشیم.
نظری اظهار کرد: فضای پژوهش سرا و آزمایشگاهی در شهرستان نداریم و فضایی آماده شده است که نمیتواند عنوان آزمایشگاه را داشته باشد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان زیرکوه بیان کرد: پارسال ۱۲۰ دانش آموز در کنکور سراسری پذیرفته شدهاند و امسال در ابتدای سال تحصیلی کلاسی بدون معلم را نداشتهایم.
مادران قهرمان ورزش خراسان جنوبی تجلیل شدند/ ۷
۲۰ نفر از مادران قهرمان و مربیان برتر عرصه فرزندآوری حوزه ورزش و جوانان خراسان جنوبی تجلیل و قدردانی شدند.
به گزارش خبرنگار ایرنا معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی روز پنجشنبه در حاشیه همایش مادر قهرمان ویژه بانوان و مربیان برتر عرصه فرزندآوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اکنون ۲۰ هزار ورزشکار زن استان در رشتههای مختلف فعالیت داشته و بیمه هستند.
سیده اعظم اسلامی گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۰۰ مدال رنگارنگ توسط بانوان ورزشکار در مسابقات ملی، آسیایی، بین المللی، منطقهای و سبکی کسب شده که نشان از توانمندی بانوان استان دارد.
وی افزود: زنان بیش از نیمی از جمعیت استان را تشکیل میدهند و علاوه بر مسئولیت تربیت فرزندان، مدیریت خانواده و انجام کارهای روزمره در خانه، در حوزه ورزش نیز فعال بوده و مدالهای متعددی کسب میکنند.
وی با بیان اینکه برنامه مادر قهرمان با مشارکت سازمان بسیج ورزشکاران و اداره کل ورزش و جوانان استان برگزار شد تصریح کرد: هدف از اجرای این برنامه، هم افزایی و تعامل بیشتر بین این دو نهاد برای توسعه ورزش بانوان است.
معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی اظهار کرد: مسائل، مشکلات، آسیبها و چالشهای بانوان ورزشکار مطرح و به عنوان مصوبه بین دو دستگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا در جهت توسعه ورزش همگانی و قهرمانی اتفاقات خوبی رقم بخورد.
وی عنوان کرد: هرچند در سالهای اخیر نگاهها به ورزش بانوان متحول شده است اما همچنان امکانات، ظرفیتها و اعتبارات از طرفی نگاه مسئولان به این حوزه محدود است.
اسلامی با تاکید بر اینکه اداره کل ورزش و جوانان استان به تنهایی نمیتواند مشکلات ورزشکاران را حل و فصل کند یادآور شد: در استان زیرساخت تخصصی رشتههای ورزشی وجود ندارد، اگر میخواهیم ورزشکاران در رویدادهای ملی، جهانی و بین المللی مقام آور و مدال آور باشد باید به ورزشکاران به خصوص بانوان بیشتر توجه شود.
وی افزود: نایب روسای هیاتهای ورزشی استان باید روحیه مطالبهگری خود را تقویت کرده و پیگیر جذب اعتبار از فدارسیونهای مربوطه باشند.
معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بیان کرد: از طرفی جذب حامیان مالی و استفاده از توان خیران از دیگر موضوعاتی است که باید با جدیت در استان پیگیری شود.
در حاشیه این مراسم کارگاه مهارتهای زندگی و فرزند پروری ویژه مربیان و جامعه ورزش استان خراسان جنوبی برگزار شد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: سه هزار میلیارد ریال تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن سهم مشارکت بانک مسکن به استان اختصاص یافت.
میرمحمد مودی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روند پرداخت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن که مدتی در استان متوقف شده بود، با پیگیری نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی از طریق بانک مسکن کشور، روند پرداخت آن با اختصاص سه هزار میلیارد ریال به زودی آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار ملی برای تامین زیرساختهای آب و برق سایتهای نهضت ملی مسکن خراسان جنوبی هزینه شده است، گفت: طرح نهضت ملی مسکن استان به طور متوسط بیش از ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی افزود: در ۳۰ شهر استان به هر متقاضی یک قطعه زمین ویلایی حیاط دار واگذار و فقط در شهر بیرجند به دلیل محدودیت زمین و کثرت متقاضیان واجد شرایط، ساخت واحدها به صورت چهار و پنج طبقه انجام گرفته است.
مودی اظهار کرد: تاکنون برای اجرای طرح نهت ملی مسکن استان پنج هزار و ۵۰۰ هکتار زمین در شهرهای استان تامین شده و حدود ۲ هزار و ۶۸۲ هکتار اراضی روستایی الحاق شده است.
وی عنوان کرد: از مجموع ۵۴ سایت نهضت ملی مسکن استان به مساحت ۲ هزار و ۳۹۰ هکتار، برای ۳۶ سایت مجری آماده سازی مشخص و قرارداد منعقد شده که مجری سه سایت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، هفت سایت موسسه عمران و بسیج وابسته به سپاه پاسداران، ۲۳ سایت شهرداری و سه سایت بخش خصوصی است.
تامین ۲۵۰ تن میوه شب عید در خراسان جنوبی /۲
مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: در سال جاری برنامهریزی برای تامین ۲۵۰ تن میوه شب عید نوروز در استان انجام شده است.
سیدحسن رضوی در گفت و گو با خبرنگار افزود: از این مقدار ۱۵۰ تن سیب خریداری و در سردخانهها ذخیرهسازی شده است.
وی افزود: سال گذشته تنها ۱۰۰ تن سیب تنظیم بازار در استان ذخیره سازی شده که در سال جاری ۵۰ درصد میزان ذخیرهسازی را افزایش دادیم.
مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی عنوان کرد: برنامهریزی برای ذخیرهسازی ۱۰۰ تن پرتقال در استان انجام شده اما از آنجایی که برداشت پرتقال والن سیاه از نیمه بهمن ماه آغاز میشود، هماهنگی برای خرید با استان هدف انجام شدهاست.
رضوی اظهار کرد: هدف اصلی ما از تامین میوه شب عید، تنظیم بازار میوه است تا در این ایام میوه با قیمت مناسب به دست مردم برسد، البته میوهای تامین شده با ۱۵ درصد زیر قیمت بازار به فروش خواهد رسید.
وی گفت: با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان در ایام پایانی سال همچنین ۱۰ تن خرمای تنظیم بازار در استان تامین و ذخیرهسازی شده است.
خروج اتوبوس از جاده در طبس/ پنج نفر مصدوم شدند/۴
رئیس پلیس راه خراسان جنوبی گفت: ساعت ۶ و ۵۵ دقیقه صبح امروز(جمعه) یک دستگاه اتوبوس حامل ۲۱ مسافر در مسیر ” مینودشت – معدن پروده طبس” از جاده خارج شد و پنج نفر از مسافران مصدوم شدند.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، سرهنگ محمدامیر کاظمی روز جمعه اظهار کرد: ساعت ۶ و ۵۵ دقیقه با اعلام مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع حادثه رانندگی در مسیر معدن پروده طبس ۱۰ کیلومتر مانده به معدن بلافاصله ماموران و نیروهای امدادی به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: ماموران با حضور در محل حادثه مشاهده کردند، یک دستگاه اتوبوس حامل ۲۱ مسافر که در مسیر مینودشت به سمت معدن پروده طبس درحال حرکت بوده از سمت چپ از سطح راه خارج شده که بر اثر این سانحه رانندگی، پنج نفر از مسافران اتوبوس مصدوم که با اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.
رئیس پلیس راه خراسان جنوبی با اشاره به این که علت حادثه توسط کارشناسان پلیس راه، عدم توجه راننده اتوبوس به جلو تشخیص داده شده است، تصریح کرد: رانندگان با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از هرگونه عجله و شتاب بیمورد پرهیز کنند تا شاهد حوادث تلخ و ناگوار نباشیم.
فرمانده انتظامی نهبندان از کشف ۵۷ کیلوگرم تریاک و هلاکت ۲ قاچاقچی موادمخدر در این شهرستان خبر داد.
سرهنگ حسین عرب شامگاه چهارشنبه اظهار کرد: مأموران پلیس مبارزه با موادمخدر نهبندان اخباری مبنی بر قاچاق مواد مخدر توسط سوداگران مرگ در محورهای فرعی این شهرستان دریافت و به محلهای تعیین شده اعزام شدند.
وی بیان کرد: مأموران پس از مشاهده قاچاقچیان موادمخدر با علائم هشدار دهنده به آنها دستور ایست دادند که به هشدارهای مکرر پلیس توجه نکرده و اقدام به فرار کردند که در نهایت با رعایت قانون به کارگیری سلاح زمینگیر شدند.
سرهنگ عرب تصریح کرد: در بازرسی از وسیله نقلیه مقدار ۵۷ کیلوگرم تریاک کشف که به همراه پرونده به مرجع قضایی تحویل داده شد.
کلاهبرداری سایبری از شهروندان خراسان جنوبی با عنوان مامور پست /۴
رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی گفت: مجرمان سایبری هر روز با ترفندها و روشهای مختلفی از ثبتنام در طرح واریز یارانه معیشتی دولت گرفته تا جاماندگان سود سهام عدالت از شهروندان کلاهبرداری میکنند و این بار از برخی شهروندان با عنوان مامور پست کلاهبرداری شده است.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، سرهنگ قدرت الوانی روز پنجشنبه اظهار کرد: پلیس فتا بارها اعلام کرده که شهروندان بر روی لینکهای ارسالی که به گوشی آنان پیامک میشود، کلیک نکنند؛ کلاهبرداران نیز از این اطلاعرسانی پلیس مطلع شده و سراغ ترفند دیگری برای کلاهبرداری از شهروندان رفته و این بار خودشان را مامور پست معرفی کرده و با این ترفند کلاهبرداری میکنند.
وی گفت: ارسال پیامک با عنوان سامانه ثنا قوه قضائیه از طرف مجرمان سایبری و ترغیب و تهییج و تهدید مخاطبان به کلیک بر روی لینک ارسالی برای اطلاع از خطایی که به خاطرش پیامک احضار آمده، از جمله روشهایی است که در ماهها و روزهای گذشته بارها شهروندان را قربانی کرده است.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی افزود: در این روش از کلاهبرداری مجرمان سایبری، مخاطب را به ترس می اندازند و مخاطب که از همهجا بی خبر است با دریافت پیامی در شبکه اجتماعی و پیامرسان داخلی توسط اکانتی که خودش را پستچی می کند قربانی شده و حساب وی خالی می شود.
وی بیان کرد: در این پیامها متنی مانند «سلام مأمور اداره پست هستم نامه احضار به دادگاه داشتید. کسی نبود تحویل بگیرد. شمارهتان را از روی نامه برداشتم. گفتم بگویم بهتون احضاریه سوم هست. کد رهگیری آنلاین براتون میفرستم پیگیری کنید» ارسال می شود که شهروندان باید در برابر آن هوشیار بوده و از کلیک بر روی لینک موجود در پیامک جدا خودداری کنند.
سرهنگ الوانی ادامه داد: وقتی فرد بر روی لینک ارسالی کلیک میکند، بدافزاری بر روی گوشی وی نصب میشود که این پیام را برای تمام مخاطبان وی ارسال میکند؛ در ادامه مجرمان سایبری از طریق لینک جعلی موجود در پیامک شهروندان را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و در صورتی که فرد شماره کارت و اطلاعات حساب بانکی خودش را در فرم های طراحی شده توسط مجرمان سایبری وارد کند بلافاصله حسابش را خالی میکنند.
وی با بیان اینکه بعد از کلیک اشتباهی روی لینک ارسالی چه باید کرد گفت: شهروندان در صورت کلیک بر روی لینک جعلی موجود در این پیام ها، از ورود اطلاعات شخصی و مالی خود در فرم های طراحی شده جدا خودداری کنند و همچنین در صورت آلودهشدن گوشی به بدافزار نسبت به بازگشت به تنظیمات کارخانه گوشی خود اقدام کنند.
رئیس پلیس فتا خراسان جنوبی از شهروندان خواست هشدارهای پلیس فتا را جدی گرفته و درصورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیامرسانهای تلفن همراه، مراتب را از طریق نشانی سایت پلیس فتا به آدرس الکترونیکی www.fata.gov.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش دهند.
وی افزود: همچنین شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ مربوط به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا بهصورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان در سراسر کشور است.
محموله مواد مخدر با هوشیاری پلیس به مقصد نرسید/۴
دپوی ۵۷ کیلو تریاک در منزل مسکونی در درمیان/۴
کشف مواد مخدر صنعتی از معده قاچاقچی در قائن/۴
چرخش تولید در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند
شتاب گرفتن در ایجاد اشتغال، انگیزهای برای رونق تولید در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی شده و حالا صدای چرخ دندههای تولید و اشتغال بلندتر از قبل به گوش میرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند؛ امید به آینده شغلی یکی از ضروری ترین انگیزه ها در بین نیروهای جوانان یک جامعه به ویژه دانشجویان می باشد.
مسئله تامین شغلی جوانان ، بویژه قشر تحصیل کرده ( دانشجویان ) توجه دارند و نسبت به دیگر فعالیت های اجتماعی برای آن اهمیت بیشتری قائل هستند .
این توجه بی دلیل نیست و بر منطق قوی بنیاد نهاده شده است. زیرا امروزه تامین شغلی دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل یکی از مهمترین نیازهای زندگی اجتماعی میباشد و در این راستا یکی از موضوعات بسیار مهمی که توجه بسیاری از کارشناسان و متخصصان در امر جوانان را به خود معطوف داشته است ، رابطه بین تامین آینده شغلی و ایجاد انگیزه و امید نسبت به شغل آینده در بین دانشجویان و تاثیرات آن بر رفتارهای اجتماعی است.
انسان امروز با آشنایی با اصول و یافته های علمی و استفاده از روشها، فنون و وسایل جدید که علم و صنعت در اختیار او قرار داده است، توانسته است از ابعاد زمان و مکان به میزان قابل ملاحظهای بکاهد و امکان اشاعه و ترویج افکار، اطلاعات ، ارزشها و نگرشهایی مطلوب را با سرعت ، سهولت و قدرت غیر قابل انتظاری بدست آورد.
استان خراسان جنوبی، یکی از استانهای کویری در شرق کشور است که از برخی زیر ساختها مانند راه آهن، وجود استمرار پروازهای متعدد و منظم….رنج میبرد. اما اینها مانعی برای رشد، توسعه استان نشده است، ۱۲ سال پیش بود که استارت ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در بیرجند زده شد تا امیدی برای جوانان و مردم جویای کار باشد.
منطقه ویژه اقتصادی، منطقهای است که در آن قوانین کسبوکار و تجارت با سایر نقاط کشور متفاوت است این مناطق با هدف اشاعه تولید و صادرات و چرخیدن چرخ تولید و تجارت و اشتغال راه اندازی شده اند و حالا بیرجند نیز با منطقه ویژه اقتصادی اش در بین مناطق ویژه کشور، جای ویژه ای یافته است.
هدف مناطق ویژه اقتصادی مانند بیرجند افزایش تراز تجاری، اشتغالزایی، افزایش سرمایهگذاری داخلی و خارجی، تسهیل در امر واردات و صادرات کالا، حمایت از صنایع داخلی کشور و جذب فناوریهای نوین در امر تولید و توسعه است.
برای تشویق ایجاد کسبوکارها در این مناطق، سیاستهای مالی و مشوقهایی تعریف میشوند که این سیاستها معمولاً شامل سرمایهگذاری و معافیتهایی در زمینههای مالیات، تجارت، مقررات اشتغال و امور گمرکی هستند در نتیجه می توان به مناطق ویژه اقتصادی امید ویژه ای بست.
در مناطق ویژه اقتصادی معمولاً کالا با تسهیلات ویژه و همچنین فراهم آوری امکانات خاصی با انجام تولید و ایجاد ارزشافزوده به سرزمین اصلی یا کشورهای ثالث صادر میشود، امکانی که سرمایهگذاران و تولیدکنندگان در دیگر نقاط کشور که تولید و عرضه محصول دستخوش سختیهای بسیاری است و همچنین در شرایطی که رکود اقتصادی و بهتبع آن رکود بخش صنعت بیش از هر زمان رخنمایی میکند، این مناطق ویژه مهیاتر از هر مکان دیگر در کشور برای گردش چرخ صنعت است.
شتاب گرفتن در بومیسازی، انگیزهای برای رونق تولید در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند شده و هماکنون در این منطقه کارخانه جاتی راه اندازی شده اند که جزو اولین ها در خاورمیانه و شرق کشور اند.
و حالا صدای چرخ دندههای تولید و اشتغال بلندتر از قبل به گوش میرسد.منطقه ویژه اقتصادی بیرجند یکی از ظرفیتهایی است که این روزها کشورهای مختلف از غرب آسیا گرفت تا اروپا به دنبال رونق تجاری خود به فکر سرمایهگذاری در این منطقهاند.
سرمایهگذاری خارجی در نزدیکی مرز و همجواری با کشور افغانستان سبب شده تا تجار خارجی افغانی نیز وجود منطقه ویژه و فرصت سرمایه گذاری را غنیمت بشمارند و گوی سبقت را برای سرمایهگذاری از دیگر رقیبان بربایند.
وجود انبارهای اقتصادی در کنار مرز مورد توجه و علاقه تجار است و منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی به عنوان موتور محرکی برای توسعه اقتصادی این خطه از کشور با نگاه بین المللی مسیر خوبی را طی کرده است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در جریان بازدید ۱۰۰ منتخب رسانه ای و فعال فضای مجازی استان به مزیتهای منحصر به فرد منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی اشاره کرد و اظهار داشت: نزدیکترین منطقه ویژه اقتصادی ایران به شاهراه حلقوی افغانستان، همجواری با ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک ایران و افغانستان، واقع شدن در مرکز ثقل چهارراه ترانزیتی کریدورهای منطقهای و بین المللی و تنها منطقه ویژه اقتصادی دارای سایت اصلی در مجاورت مرکز استان و قطعه منفصله در نقطه صفر مرزی بخشی از مزیتهای منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی است که سرمایهگذران را برای همکاری در این منطقه ترغیب میکند.
زارعی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی از معدود مناطق ویژه اقتصادی کشور است که دارای قطعه منفصله در مرز است افزود: این مجموعه در اواخر سال ۹۳ در سفر هیئت دولت به استان با دستور مستقیم رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید.
همجواری با کشور افغانستان یک مزیت نسبی برای استان است
وی بیان کرد: با وجود تأخیر در اخذ مجوز زیست محیطی این منطقه ویژه اقتصادی رکورددار انجام عملیات اجرایی در بین مناطق اقتصادی کشور است.
وی افزود: همجواری با کشور افغانستان یک مزیت نسبی برای خراسان جنوبی است که میتوان به عنوان یک فرصت از آن استفاده کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی علاوه بر فعالیتهای اقتصادی و سرمایه گذاری با همکاری سازمان صنعتی ایران میتواند خدمات آموزشی و مدیریتی و نکات علمی مورد نیاز سرمایه گذار را برای ایجاد بنگاه اقتصادی تحت برند دانشگاهی فرانسه ارایه دهد.
زارعی تاکید کرد: منطقه ویژه اقتصادی ماهیرود نیز به عنوان یک بندر خشک در ایران نقش ایفا میکند که با وجود آن حجم مبادلات تجاری تاثیر مثبتی داشته و میتواند بازویی برای افغانستان و بندر ابونصر فراهی باشد.
وی یادآور شد: تمام خدمات مورد نیاز سرمایه گذاران داخلی و خارجی در منطقه ماهیرود فراهم شده است و با توجه به شرایط حاکم در منطقه ویژه اقتصادی و بروکراسیهایی که در زمینه اخذ مجوز فعالیتهای اقتصادی وجود دارد در استان این اختیار را داریم تا تمام مراحل اخذ مجوز را در کمتر از ۴۸ ساعت در اختیار تجار یا سرمایه گذار داخلی و خارجی قرار دهیم.
منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی قطب صادرات شرق کشور میشود
آری اکنون نگاه سرمایهگذاران در گوشه گوشه بازار کشورهای خارجی به منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی است که در آینده قطب صادرات شرق کشور میشود.
زارعی افزود: یکی از ظرفیتهای خراسان جنوبی وجود مرز است که پتانسیلی بزرگ برای استان است و علاوه بر مرز این استان در بخشهای کشاورزی، گردشکری، معدن و خدمات ظرفیتهای زیادی دارد که باید شناسایی شود تا بتوانیم به طور صحیح به بخش خصوصی و علاقهمندان به سرمایه گذاری در استان معرفی شود.
منطقه ویژه اقتصادی استان دروازه طلایی اقتصاد شرق ایران است، گفت: وجود زیر ساختها و شهرک صنعتی و بازارچههای مرزی در منطقه ویژه اقتصادی باعث شده بعد از برداشتن تحریمها ما آمادهترین استان برای جهش اقتصادی کشور باشیم.
وی با اشاره به معرفی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی،اظهار کرد: یکی از راهکارهای اساسی به منظور ایجاد مزیتهای رقابتی انتخاب مناطق بالقوه مستعد برای ایجاد شرایط مناسب جهت فعالیت واحدیهای اقتصادی است .
زارعی با بیان اینکه در همین راستا طرح ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بیرجند در برنامه چهارم توسعه مطرح و به تصویب هیئت محترم وزیران رسید، افزود: منطقه ویژه اقتصادی استان در سال ۱۳۸۹ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی، تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی در زمینی به مساحت ۷۳۰ هکتار در فاصله ۱۲ کیلومتری شمال شرق بیرجند در نزدیکی فرودگاه بین المللی بیرجند است.
تنها منطقهای،که دارای یک قطعه منفصله است، گفت: منطقه ویژه اقتصادی استان دارای یک قطعه منفصله در میل ۷۸ به مساحت ۱۰۰ هکتار در نقطه صفر مرزی به نام ماهیرود است.
وی با اشاره به مزایای منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی،گفت: نزدیکترین منطقه ویژه اقتصادی ایران به شاهراه حلقوی افغانستان و مجاورت با ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک ایران و افغانستان، واقع شدن در مرکز ثقل چهارراه ترانزیتی کریدورهای منطقهای و بین المللی است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی، ادامه داد: این منطقه تنها منطقه ویژه اقتصادی ایران است که دارای سایت اصلی در مجاورت مرکز استان و قطعه منفصله در نقطه صفر مرزی است.
وی تاکید کرد: وجود گمرک و پایانه مرزی در مجاورت منطقه ویژه و حضور نیروی انسانی تحصیل کرده متعهد و ارزان در استان، به دلیل واقع شدن در قطب دانشگاهی و فرهنگی شرق کشور از دیگر مزایای این منطقه است.
مسئول سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی هم گفت: تعداد ۱۰۰نفر از فعالان رسانه ای وفضای مجازی منتخب استان با مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی دیدار کردند .
وی یابیان اینکه فعالان فضای مجازی ورسانه ای منتخب استان،ضمن آشنایی با روند ساختاری منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی از نزدیک ازچهار واحد تولیدی، اقتصادی خدماتی بازدید کردند افزود:بعد از بازدید دو ساعته ای که این فعالان رسانه ای از منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی دارند،نسبت به تولید محتوا و انتشار ان در قالب ها ومحورهای اعلامی اقدام میکنند.
مسئول سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی گفت: برگزاری چنین رویدادی را در پیشبرد اهداف متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و بهویژه مطالبات مقام معظم رهبری بسیار اثرگذار و کاربردی میدانیم. امروز دشمن راهبرد اصلی خود را ناامیدسازی مردم و کلنگیسازی افکار عمومی قرار داده است.
رضایی افزود:«جام رسانه امید» به دنبال امیدآفرینی در جامعه است. در مرحله استانی دومین رویداد «جام رسانهای امید» میزبان حدود ۱۰۰ نفر از اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی منتخب استان هستیم
وی بیان داشت: استان خراسانجنوبی در مرحله کشوری در اولین رویداد جام رسانهای امید که اردیبهشت ماه سال جاری با حضور نخبگان رسانهای و فعالان برتر فضای مجازی کشور در تهران برگزار شد، عناوین اول و سوم این رویداد بزرگ رسانهای را از آن خود کرد.
رضایی با بیان اینکه هدف اصلی ما از این رویداد این است که بتوانیم پیشرفتهای استان خراسان جنوبی وزحماتی که در استان کشیده میشود را برای مردم با رویدادهای جدید محتوایی تصویر سازی کنیم. افزود:هدف ما امیدواری مردم انعکاس زحمات مسئولان در حوزههای مختلف اقتصادی است.
وی بیان داشت:سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی جام رسانه ای امید را با هدف اینکه فعالان فضای مجازی ورسانه ای از نزدیک با واحدهای تولیدی استان آشنا شوند وسپس نسبت به انعکاس ان اقدام کنند درحال برگزاری است.
مسئول سازمان بسیج رسانه خراسان جنوبی گفت: امیدواریم بتوانیم پیشرفتهای استان خراسان جنوبی را به بهترین نحو ممکن به سمع ونظر مردم استان برسانیم .
کارخانه سیوان شیمی اوراسیا( تولید کننده لوازم آرایشی در شرق کشور) نخستین واحدی بود که مقصد فعالان فضای مجازی و رسانه ای استان بود.
خزاعی، مدیر عامل این کارخانه گفت: ما تولید کننده ادکلن، عطر، انواع لاک ناخن، خوشبو کننده محیط به شکل اسپری هستیم .وی گفت: برای ۱۱نفر اشتغال ایجاد کرده ایم.
مقصد بعدی مجتمع تولیدی صنعتی آذین چرم خاوران بود. که بزرگترین تولید کننده انواع چرم مصنوعی در شرق وجنوب شرق کشور است.
اسحاقی مدیر بازرگانی این شرکت گفت : ما تولیدکننده انواع چرم مصنوعی pvc در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند هستیم که انواع چرم کیفی، مبلی، لباسی ،خودرویی داریم.وی افزود: مساحت زمین ۱۸۰۰۰ مترزیربنا ۴۰۰۰ است که با حجم سرمایهگذاری حدود ۲۲ میلیارد تومان و میزان اشتغال ۲۰افتتاح سال۱۳۹۸ افتتاح شد.
شرکت زیگورات سرام ایرسا سومین کارخانه ای بود که فعالان فضای مجازی و رسانه ای از آن بازدید کردند.صفاتی مدیر داخلی شرکت گفت: این کارخانه بزرگترین تولید کننده کاشی و سرامیک پرسلانی است که در سال ۱۴۰۱ کلنگ زنی شده است و تا پایان سال به بهره برداری میرسد.
مینی پالایشگاه با تولید انواع هیدروکربن سبک و سنگین آخرین مقصد فعالان رسانه ای بود .این واحد به ظرفیت سالیانه ۱۲۵ هزار تن، تولید انواع روغن صنعتی به ظرفیت سالیانه ۵۰ هزار تن، انواع ضد یخ به ظرفیت سالیانه ۴۰ هزار تن و میعانات گازی شیرین شده به ظرفیت سالیانه ۱۲۰ هزار تن تولید می شود.
به راستی منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی یکی از ظرفیت های ملی است وبا توجه به اینکه منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی نسبت به کارنامه درخشانی که دارد باید از آن به عنوان منطقه ویژه اقتصادی ایران یاد کرد و باید از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در تحقق شعار سال استفاده کنیم تا استان ما در این راستا به عنوان الگو در سطح کشور شود.