گردشگری از اولویتهای مهم کاری برای رشد و توسعه استان خراسان جنوبی است
استاندار خراسان جنوبی گفت: معادن، کشاورزی و گردشگری از اولویتهای مهم کاری برای رشد و توسعه استان خراسان جنوبی است.
بهگزارش میراثآریا، سیدمحمدرضا هاشمی در جلسه ستاد رشد اقتصادی استان روز یکشنبه ۱۶ دیماه ۱۴۰۳ اظهار کرد: خراسان جنوبی در حوزه رشد اقتصادی ظرفیتهای زیادی دارد که باید با برنامه عملیاتی از آنها بهره ببریم.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه مدیران باید برنامه عملیاتی برای رشد اقتصادی استان ارائه دهند، گفت: در این راستا، پیگیر اجرای برنامهها خواهیم بود.
او توجه به بازارچهها، معادن، کشاورزی و گردشگری از اولویتهای استان برای رشد و توسعه دانست، بیان داشت: ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری باید مورد توجه قرار گیرد.
هاشمی با تاکید بر اینکه ظرفیتهای استان در حوزه فرآوری در بخشهای مختلف را باید بهبود ببخشیم، گفت: سرمایه انسانی از دیگر ظرفیتهای استان است که باید در زمینه اجرای برنامههای اقتصادی از آنها استفاده کنیم.
استاندار خراسان جنوبی با اذعان به اینکه در حوزه جذب سرمایه گذار خارجی کارهای خوبی در استان انجام شده و باید همچنان این حوزه مورد توجه ویژه باشد، ادامه داد: فعال کردن فرودگاه استان در راستای توسعه استان و توسعه گردشگری از اولویتهای اصلی است.
تقویت مجتمعهای بین راهی در خراسان جنوبی ضروری است
استاندار خراسان جنوبی گفت: افزایش کمی و کیفی مجتمعهای بین راهی در محورهای اصلی استان ضروری است تا ضمن کاهش تصادفات زمان ماندگاری مسافر افزایش یابد.
بهگزارش میراثآریا سیدمحمدرضا هاشمی شامگاه شنبه ۱۵ دیماه ۱۴۰۳ در شورای راهبری وضعیت تصادفات استان اظهار کرد: خراسان جنوبی استان وسیعی است لذا رعایت اصول ایمنی و استراحت ۱۵ دقیقه ای بعد از هر ۲ ساعت رانندگی باید تبدیل به فرهنگ شود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه تشویق سرمایهگذار به احداث مجتمع بین راهی در مناطق کویری هم راهکاری برای ماندگاری مسافر است افزود: ایام پیک سفر در نوروز و تابستان فرصت مناسبی برای افزایش ماندگاری مسافر است اما باید زیرساخت لازم برای توقف فراهم باشد.
او با اشاره به کاهش تعداد متوفیان حوادث رانندگی در استان گفت: حتی یک فوتی هم در استان زیاد است چون خانوادههای زیادی را درگیر مسائل اجتماعی و اقتصادی میکند پس هر اقدامی در راستای کاهش تصادفات باید جدی گرفته شود.
هاشمی تاکید کرد: در حوزه زیرساختی هم نگاه به خراسان جنوبی باید فرا استانی باشد زیرا با اعتبارات قطره چکانی تملک دارایی نمیتوان اقدام خاصی کرد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: گرچه در حوزه راههای استان اعتبارات خوبی محقق شده اما خراسان جنوبی بیش از این نیاز به توجه دارد .
او بیان کرد: روستاهایی که در مسیر جادهها هستند هم باید مورد توجه قرار گیرد تا مسافران به توقف بین راه ترغیب شود و از این طریق واژگونی خودرو کاهش یابد.
هاشمی با اشاره به اهمیت شورای راهبری وضعیت تصادفات بیان کرد: کاهش یک مصدوم در حوزه تصادفات هم اقدام بزرگی است زیرا خسارات جانی، تبعات جبران ناپذیر در جامعه دارد و به این مسئله باید توجه ویژه داشت.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حوزه سرمایهگذاری مجتمعهای رفاهی نیاز داریم که اقدامات زیربنایی انجام شود ادامه داد: پیشبینی برای اسکان مسافران در مدارس و مساجد برای روزهای سرد ضروری است تا کاربران جادهای دچار مشکل نشوند.
هاشمی همچنین بر پایش تصویری در جادهها هم تاکید کرد و گفت: دوربینهای ثبت تخلف کارایی بسیار بالایی دارد و برای افزایش دوربین در جادهها باید تلاش کرد.
ارائه راهکارهایی برای رشد جهش گونه اقتصادی خراسان جنوبی
بیرجند- مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در ستاد رشد اقتصادی استان راهکارهایی را برای رشد جهش گونه اقتصادی ارائه داد.
به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان یکشنبه شب در جلسه رشد اقتصادی استان با اشاره به رشد جی دی پی در استانهای کشور در دهه گذشته گفت: بالاترین جابه جایی جی دی پی را استانهای یزد و زنجان داشتهاند که پنج رتبه در این زمینه ارتقا پیدا کردهاند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه استان یزد در صنایع کاشی و کانیهای خاکی رشد کرد و توانست جایگاه خوبی به دست بیاورد، افزود: همچنین وجود زیر ساختهای گردشگری و سرمایه گذاریهای دولتی و خصوصی و حمایت دولت از صنایعی که در آنجا وجود دارد سبب ارتقای این رتبه شد.
ذاکریان ادامه داد: استان زنجان هم با توجه ویژه به صنایع معدنی و فلزات، توسعه بخش کشاورزی حرکت از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی مکانیزه و همچنین سرمایه گذاری در نواحی صنعتی و مدیریت منابع طبیعی و بحث نوآوریها و فناوریهای نوین موفق به کسب ارتقای پنج رتبهای در جی دی پی شد.
وی با بیان اینکه استانهایی چون بوشهر، سیستان و بلوچستان وکرمان هم رشد دو پلهای داشتند گفت: بعضی استانها هم رشد آنها ثابت مانده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با توجه به دستور استاندار مبنی بر رشد پنج رتبه یا ده رتبه استان خراسان جنوبی نیز بیان کرد: برای رسیدن به این جایگاه باید چند کار را انجام دهیم به طور مثال در وهله نخست صادرات و مقصد صادراتی را تنوع ببخشیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۷ درصد صادرات استان به کشور افغانستان است گفت: این صادرات با وجود اینکه وزن بالایی دارد اما ارزش دلاری آن در مقایسه با صادرات کشور کاهش یافته است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسانجنوبی ادامه داد: در زمینه صادرات باید تلاش کنیم تا کالایی داشته باشیم با وزن کمتر ولی ارزش افزوده بیشتر و اگر ما به دنبال هدف هستیم باید از خیلی از مسائل کوچک عبور کنیم و تنها به هدف تکیه کنیم.
استان در زمینه فرآوریهای معدنی خیلی جای کار دارد
وی افزود: نکته مهمتر فرآوریهای معدنی است که باید داشته باشیم چرا که استان ما در فرآوریهای معدن خیلی جای کار دارد و اگر اهدافی که مد نظر هست را بخواهیم محقق کنیم اول بخش صنعتی و معدنی و بعد بخش خدمات را باید فعالتر کنیم.
ذاکریان ادامه داد: برای رسیدن به رتبه ۲۶ که پنج رتبه ارتقا باید پیدا کنیم باید بیش از این ۸ درصد یعنی حدود ۱۱.۴ درصد باید رشد داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در این راستا میطلبد که دقیقتر روی منابعی که در اختیار داریم هزینه و سرمایه گذاری کنیم و اولویت تخصیص را بگذاریم برای پروژههایی که انتفاع زود هنگامی برای ما دارد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: آبادانی مولد و زود بازده را باید در اولویت بگذاریم که از طریق این سایر نقاط استان را هم تحت پوشش قرار دهیم و در حال حاضر
اقبال خوبی در خراسان جنوبی برای سرمایه گذاری اتباع چین شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری بر روی انرژی خورشید میتواند ما را به رشد جهش گونه برساند گفت: باید از تمام ظرفیتها در این زمینه استفاده کنیم و همه ظرفیتهای استان و منابع را همسو کنیم برای رسیدن به رشد ۱۱.۴ درصدی که شدنی است و تنها همسویی همه دستگاههای متولی را میطلبد.
پروژههای اشتغالزایی صنایع دستی؛ راهی برای حفظ هنر و هویت فرهنگی
ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی به اهمیت پروژههای اشتغالزایی در صنایع دستی اشاره کرد و گفت: آموزش آنلاین و کارگاههای خصوصی میتوانند به توانمندسازی هنرمندان کمک کنند.
هادی شاهوردی در گفت وگو با ایسنا درخصوص پروژههای اشتغالزایی صنایع دستی، گفت: دولت و سازمانهای غیر دولتی ممکن است پروژههای خاصی را برای آموزش و اشتغال در صنایع دستی راهاندازی کنند. این پروژهها میتوانند کمک زیادی به توانمندسازی افراد در این زمینه کنند.
وی افزود: در دنیای امروز، آموزش آنلاین یکی از بهترین راهها برای یادگیری صنایع دستی است، بسیاری از پلتفرمهای آموزشی آنلاین (مثل فرش بهشت، کورسِرا و … ) دورههایی را در زمینه صنایع دستی به صورت آنلاین و از راه دور ارائه میدهند که این دورهها معمولاً شامل ویدیوهای آموزشی، راهنماها و پروژههای عملی است که به دانشآموزان کمک میکند تا مهارتهای جدیدی را یاد بگیرند.
شاهوردی ادامه داد: آموزشگاهها و کارگاههای خصوصی علاوه بر برنامههای دولتی و آنلاین، بسیاری از آموزشگاهها و استادکاران صنایع دستی کارگاههای آموزشی برگزار میکنند که در آنها به افراد علاقهمند مهارتهای مختلف صنایع دستی آموزش داده میشود، این کارگاهها میتوانند شامل دورههای یکروزه، چندروزه یا حتی چند ماهه باشند. برخی از این آموزشگاهها به طور ویژه بر آموزش تکنیکهای خاص مانند میناکاری، نمدبافی، قلمزنی، سنگتراشی و… تمرکز دارند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی ادامه داد: در سطح بینالمللی و ملی، همایشها و جشنوارههایی برای ترویج صنایع دستی و آموزش افراد در این زمینه برگزار میشود. این جشنوارهها فرصتی مناسب برای آشنایی با تکنیکهای جدید، دیدار با اساتید و کارشناسان برجسته، و همچنین خرید و فروش آثار هنری هستند. در این جشنوارهها معمولاً کارگاههای آموزشی و نمایشگاههایی برای معرفی صنایع دستی وجود دارد.
شاهوردی افزود: وبسایتهای مختلفی وجود دارند که به ارائه مقالات، ویدیوها و کتابهای آموزشی در زمینه صنایع دستی میپردازند. این سایتها میتوانند به شما کمک کنند تا مهارتهای خود را تقویت کنید و تکنیکهای جدید یاد بگیرید.
وی افزود: گروههای اجتماعی و شبکههای اجتماعی: در پلتفرمهایی مانند اینستاگرام، تلگرام و یا حتی یوتیوب، گروههای زیادی هستند که در زمینه صنایع دستی فعالیت میکنند و آموزشهایی را بهصورت رایگان یا با هزینههای کم ارائه میدهند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی اظهارکرد: بسیاری از نهادهای خصوصی، غیردولتی و سازمانهای بینالمللی برای توسعه و حمایت از هنرمندان صنایع دستی برنامههایی دارند. این برنامهها میتوانند شامل تأمین منابع مالی، آموزشهای تکمیلی، اعطای مجوزهای کاری، یا بازاریابی محصولات صنایع دستی باشند.
وی به محبوبترین صنایع دستی در ایران اشاره کرد و گفت: در ایران، صنایع دستی بسیار متنوعی وجود دارد که هر کدام با توجه به فرهنگ، هنر و تاریخ محلی خاص خود محبوبیت دارند.
مدیرکلمیراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان به برخی از این صنایع مانند قالی و قالیچه، سفال و سرامیک، نساجی سنتی، قلمزنی روی مس، نقاشی روی شیشه، چرمدوزی، گلیم بافی، منبت و معرق چوب، سوزندوزی و تراش سنگ اشاره کرد و افزود: هر یک از این صنایع نه تنها به عنوان یک هنر، بلکه به عنوان بخشی از هویت فرهنگی ما شناخته میشوند.
شاهوردی به چالشهای پیش روی صنایع دستی در برابر محصولات صنعتی و دیجیتال اشاره کرد و گفت: بازاریابی صنایع دستی به مراتب دشوارتر است. هنرمندان ممکن است نتوانند محصولات خود را به درستی به بازار معرفی کنند و این موضوع میتواند مانع از موفقیت آنها شود.
وی همچنین بر اهمیت انتقال مهارتها و دانش به نسلهای جدید تأکید کرد و افزود: انتقال این مهارتها بسیار مهم است. با کمرنگ شدن علاقه جوانان به صنایع دستی، خطر از بین رفتن این مهارتها وجود دارد که باید به آن توجه ویژهای شود.
مدیر کل میراث فرهنگی به چالش حفظ کیفیت تولیدات صنایع دستی در مقیاس بالا نیز اشاره کرد و گفت: حفظ کیفیت در عین حال که قیمتگذاری مناسبی انجام شود، میتواند مشکلساز باشد. کیفیت پایین میتواند ارزش این صنایع را زیر سوال ببرد و به اعتبار آنها آسیب بزند.
وی در ادامه به تأثیر تغییرات اقلیمی بر صنایع دستی اشاره کرد و گفت: تغییرات اقلیمی و محیط زیست میتواند بر منابع طبیعی مورد نیاز برای تولید صنایع دستی تأثیر بگذارد و این موضوع نیازمند توجه و برنامهریزی مناسب است.
تا پایان امسال انجام می شود؛
بازگشت ۱۳ میلیارد تومان به حساب ۲۰۰ هیات ورزشی خراسان جنوبی
مدیرکل وررش و جوانان خراسان جنوبی با اشاره مسدود بودن حساب ۲۰۰ هیات های ورزشی استان گفت: از مجموع ۷ هزار هیات ورزشی سطح کشور، حساب ۲۰۰ هیات ورزشی خراسان جنوبی نیز به دلیل عدم داشتن شناسه مستقل مسدود شده بود که اقدامات لازم برای دریافت شناسه انجام شده است و ۱۳ میلیارد تومان اعتبار مسدودی هیات های ورزشی استان، تا پایان سال به حساب آنها تزریق می شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمدعلی ربیعی ظهر امروز یکشنبه (۱۶ دی) در نشست خبری با خبرنگاران رسانههای گروهی اظهار کرد: در یک سال گذشته (دی ماه سال قبل تا دی ماه امسال) در حوزه ورزش رشد ورزشکاران سازمان یافته ۲ درصد بوده است.
وی رشد استان در بحث عضویت تیم ملی را ۴۶ درصد اعلام کرد و گفت: همچنین در کسب مدال جهانی چهار درصد، مدالهای آسیایی ۳۰۰ درصد و مدالهای بینالمللی ۵۷ درصد رشد داشتهایم.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در کسب سهمیه پارا آسیایی و پارالمپیک ۱۰۰ درصد رشد داشته ایم، ادامه داد: همچنین در اعزامهای کشوری ۴۵ درصد، آسیایی ۳۰۰ درصد و بینالملل ۴۰۰ درصد رشد داشتهایم.
وی همچنین به رشد ۳۰۰ درصدی میزبانی مسابقات کشوری توسط استان خراسان جنوبی هم اشاره کرد و گفت: در برنامههای فرهنگی ۱۳۷ درصد و تجهیز خانههای روستایی ۳۳ درصد رشد داشتهایم.
ربیعی درخصوص اعتبارات حوزه ورزش هم ادامه داد: اعتبارات فصل ۵ (فصل ۸) با رشد ۱۴۲ درصدی به رقم ۳۱ میلیارد تومان افزایش یافت.
وی در ادامه به اجرای سند راهبردی ورزش قهرمانی پرداخت و با بیان اینکه در این سند تلاش شده است از ۲۰ هیات ورزشی استان (شمشیربازی، والیبال، کشتی، دوچرخه، جدو، هندبال، تیر و کمان، دو، بدنسازی و …) که ظرفیت قهرمانی دارند به صورت ویژه حمایت شود که تعداد این هیات ها به مرور افزایش می یابد.
وی به افتتاح ۳۲ زمین چمن مصنوعی هم در یک سال گذشته اشاره کرد و این تعداد را معادل یک پنجم کل چمن های مصنوعی از ابتدای پیروزی انقلاب تا کنون در استان برشمرد و افزود: در این مدت ۲۸۶ درصد رشد در مساحت افتتاح شده ورزش استان را شاهد بوده ایم.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی از آماده افتتاح بودن ۱۵ چمن مصنوعی و تجهیز پایگاه قهرمانی استان تا دهه فجر هم خبر داد و به شبهه مسدودی حساب هیات های ورزشی استان در فضای مجازی پاسخ داد و گفت: مسدودی حساب ها یک موضوع کشوری بود و از مجموع ۷ هزار هیات ورزشی سطح کشور، حساب ۲۰۰ هیات ورزشی استان خراسان جنوبی نیز به دلیل عدم داشتن شناسه مستقل مسدود شده بود که این مهم در مدت چهار ماه انجام و در حال حاضر اقدامات لازم برای برگشت این اعتبار به حساب هیات ها در حال انجام است.
وی رقم مسدودی هیات های ورزشی استان را ۱۳ میلیارد تومان اعلام کرد و با تاکید بر پیگیری های لازم برای بازگشت این رقم از تهران، پیش بینی کرد با توجه به بازگشت این اعتبار به حساب اداره کل و رایزنی های انجام شده با دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان جنوبی، این رقم تا پایان سال به حساب هیات های ورزشی استان تزریق شود.
ربیعی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه جوانان هم افزود: اعتبارات این حوزه در یک سال گذشته رشد ۸۰۰ درصدی داشته است بگونه ای که از یک میلیارد و ۳۴۲ میلیون تومان به حدود ۹ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی همچنین درخصوص شایعه برگشت بخشی از اعتبارات حوزه جوانان هم گفت: مبلغ ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار در فروردین امسال از محل اعتبارات ملی به خراسان جنوبی اختصاص یافت که طبق مکاتبه مرکز، مقرر شد این اعتبارات تا دریافت دستورالعمل هزینه کرد، بماند. در ۱۸ مردادماه امسال این دستورالعمل به استان واصل شد و مقرر شد با تشکیل یک شورا، این اعتبارات در قالب طرح های حوزه جوانان هزینه شود؛ در این میان، دستگاه های نظارتی اعلام کردند که مهلت هزینه کرد این اعتبار به پایان رسیده است در صورتی که نقص این میان، به مرکز به دلیل ارسال دیرهنگام دستورالعمل برمی گشت؛ در فرصت ۲ ماه درخواست شده، برخی از سازمان های مردم نهاد پای کار آمده و کار را انجام دادند اما در نهایت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به دلیل عدم همکاری برخی سازمان های مردم نهاد به دیوان محاسبات برگشت داده شد.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی برگزاری جشنواره جوان برتر ایران زمین، جشن های وصال، افتتاح ۲ مرکز همسان گزینی و … را از دیگر فعالیت های حوزه جوانان استان برشمرد و یادآور شد: خانه جوان سایت اداری بیرجند با ۹۰ درصد رشد امسال هفت میلیارد تومان اعتبار دیگر برای تکمیل دریافت می کند اما بازهم برای تکمیل نیازمند سه میلیارد تومان دیگر است.
وی در ادامه با اعلام خبر خوش به جامعه ورزشی استان گفت: به زودی یک مجموعه با ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان (معادل چهار سال اعتبارات تملک دارایی استان) در اختیار اداره کل ورزش و جوانان قرار می گیرد که پیش بینی می شود با این مجموعه که یک هکتار است برخی از هیات های ورزشی صاحب مکان شوند.
ربیعی در پایان گفت: ۱۰۰ پروژه ورزشی استان با پیشرفت ۷۰ درصد ساخت وجود دارد که نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل شدن دارد.
مرکز نیکوکاری غدیر قاین تنها مکانی برای لوازم معیشتی و توزیع آن نیست بلکه اتاق فکر است بگونه ای که توانایی و نیازمندی های خانواده ها احصا و بسترهای لازم برای کمک رسانی به خانواده ها برای توانمندسازی آنها با کمک خیران فراهم شده است.
شبستان خراسان جنوبی- خراسان جنوبی؛ با توجه به پیچیدگی روزافزون مسائل اجتماعی و ناتوانی روشهای سنتی برای پاسخگویی به این مسائل، تدوین الگوی کارآفرینی اجتماعی در سازمانهای مردم نهاد از اهمیت بسیار برخوردار شده است. مراکز نیکوکاری به عنوان سرمایه اجتماعی و بازوی توانمند کمیته امداد نقش بسزایی در رفع امور فقرا و نیازمندان جامعه ایفا میکند.
مراکز نیکوکاری؛ مرکزی مردمی برای خدمت رسانی به نیازمندان است که با هدف حس مسؤلیت پذیری اجتماعی، ارتقای خدمت رسانی به نیازمندان و محرومان، جمع آوری کمک های اقشار مختلف مردم و ارائه خدمات گوناگون در مناطق مختلف جغرافیایی در محلات با محوریت مساجد راه اندازی میشود. کمیته امداد امام (ره) براساس سیاست محوری و توانمندسازی مددجویان، خدمت به نیازمندان را پیگیری میکند. مراکز نیکوکاری به طور کامل مردم محور بوده و توسط معتمدان محلی و در قالب هیات امنا اداره و از ظرفیت افراد متمکن محل برای رفع نیاز محرومان آن محل استفاده می کنند.
مسجد تمدن ساز
حجتالاسلام الهیار محسنی، رئیس هیات عامل مرکز نیکوکاری غدیر قاین با اشاره به این مهم که مسجد غدیر در سال ۱۳۹۰ با نگاه مسجد تمدن ساز و انقلابی که نیاز محله را شناسایی و مشکلات را احصا کند، راه اندازی شده است، اظهار کرد: به دنبال آن در سال ۱۳۹۲ مرکز نیکوکار غدیر به عنوان اولین مرکزنیکوکاری در قاین راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه مرکز نیکوکاری مرکز تهیه لوازم معیشتی و توزیع آن نیست بلکه اتاق فکر است، گفت: ۹۹ درصد مددجویان تحت پوشش مرکز با همکاری هیأت امنای مسجد مورد بازدید قرار گرفته و توانایی و نیازمندی های خانواده ها احصا و بسترهای لازم برای کمک رسانی به خانواده ها با کمک خیران فراهم شده است.
احصای مشکلات
رئیس هیات عامل مرکز نیکوکاری غدیر قاین افزود: بازدیدهای به عمل آمده و احصای مشکلات نشان میدهد که ۹۰ درصد مشکلات خانوادهها ناشی از فقدان مشاوره، نبود پشتوانه علمی، عدم انس با کتاب و… است.
حجتالاسلام محسنی گریزی به تحلیلهای رهبر انقلاب در زمینه جهاد تبیین زد و گفت: باید خانوادهها با انس گرفتن با کتاب و ارتقای فرهنگ مطالعه در راستای تبیین حق و باطل ورود کنند.
وی با اشاره به این مهم که نگاه به تاریخ نشان میدهد غنی ترین و زیباترین حاکمیت ائمه و پیامبر اسلام (ص) در مساجد بوده است، یادآورشد: مسجد سنگر همه بخشها است و با پیوند مدرسه، مسجد و محله بخش مهمی از مباحث تربیتی حل شده و معنویت مساجد به منزل و مدارس صادر میشود.
شناسایی بیش از ۱۱ هزار نیازمند
حسین حسینی رئیس کمیته امداد امامخمینی(ره) قاین هم با اشاره به فعالیت ۶ مرکز نیکوکاری در مرکز شهرستان گفت: ۱۱ هزار و ۳۰۰ نیازمند توسط این مراکز شناسایی شده و ۲ هزار و ۳۰۰ نفر از خدمات این مراکز بهرهمند می شوند.
وی افزود: در مدت ۹ ماهه امسال چهار میلیارد و ۷۱۵ میلیون تومان از طریق مراکز نیکوکاری به نیازمندان در حوزههای مختلف کمک شده است.
رئیس کمیته امداد امامخمینی(ره) قاین خدمات ارائه شده توسط مراکز نیکوکاری به نیازمندان را شامل اشتغال، امور فرهنگی، بهداشت و درمان، مسکن، جهیزیه، پوشاک، سبدکالا، لوازم ضروری و… بیان کرد.
حسینی استفاده از ظرفیت خود مردم برای توانمندی اقشار نیازمند را از اهداف راه اندازی مراکز نیکوکاری عنوان کرد و افزود: در مراکز نیکوکاری با وجود نیروهای افتخاری و متخصص برای پیشبرد کارهای نیازمندان قدم برمیداریم.
به گفته وی ارائه خدمات آموزشی، مشاوره ای، فرهنگی در کنار خدمات حمایتی و استفاده از ظرفیت مردم و خیران در کمک به نیازمندان از جمله برنامه های مراکز نیکوکاری است.
طبس، قاین و بیرجند رتبههای برتر ارزش افزوده خراسان جنوبی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان جنوبی گفت: در بخش معدن شهرستان طبس، کشاورزی شهرستان قائنات و صنعت و خدمات شهرستان بیرجند پرچمدار سهم ارزش افزوده استان هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند؛ حمید جهانشاهی شب گذشته در جلسه ستاد رشد اقتصادی به ریاست استاندار به بررسی و تحلیل وضعیت رشد اقتصادی در استان پرداخت.
وی با اشاره به اینکه متولی رصد رشد اقتصادی در استان سازمان مدیریت و برنامهریزی است، بیان کرد: در جلسه قبل شورای برنامهریزی و توسعه مطلبی مبنی بر وضعیت نامناسب رشد اقتصادی در استان بیان گردید که نیازمند به تأمل و تحلیل است.
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت توجه به مفاهیم و تعاریف اقتصادی اذعان کرد: تولید ناخالص داخلی با رشد اقتصادی دو مفهوم هرچند وابسته لیکن متفاوت است.
جهانشاهی، مرجع محاسبات ارائه شده را حسابهای منطقهای و سالنامه آماری استان و کشور دانست که به کمک آنها میتوان وضعیت اقتصادی استانهای کشور را در مقاطع زمانی مشخص به تصویر کشید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خراسان جنوبی، سهم استان از تولید ناخالص داخلی کشور یا GDP را در سال ۱۳۹۹ معادل ۰/۵۶ درصد و در یک دوره ۱۰ ساله دهه ۹۰ معادل ۰/۴۹ درصد عنوان کرد و افزود: در شرایطی که خراسان جنوبی حدوداً یک درصد جمعیت کشور را داراست، از این حیث به نسبت جمعیت نقش کمتری در تولید ناخالص داخلی کشور ایفا کرده است و در میزان سهم از کیک اقتصادی دولت در رتبه آخر است، اما این شاخص با لحاظ جمعیت تحلیل دقیقتری خواهد داشت و محاسبات نشان میدهد به لحاظ میانگین سرانه تولید ناخالص داخلی خراسان جنوبی رتبه ۲۴ را بین ۳۱ استان در دو دوره ده ساله (دهه ۹۰) داراست.
جهانشاهی افزود: این شرایط در اغلب استانهای کشور حکم فرماست و تنها استانهایی مثل خوزستان، بوشهر، ایلام، یزد و تهران به لحاظ نفت خیز بودن و یا سایر شرایط سرمایهگذاری سهم شان از GDP بیشتر از جمعیت در یک دوره ۱۰ ساله بوده است.
وی در تعریف رشد اقتصادی بیان کرد: رشد اقتصادی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر رفاه اجتماعی تلقی میگردد و عبارت است از: تغییرات تولید ناخالص داخلی یک منطقه جغرافیایی در یک دوره زمانی معین که معمولاً سالانه محاسبه میگردد و عوامل زیادی از جمله ظرفیتهای طبیعی و زیرساختی، سرمایه فیزیکی، جمعیت و نیروی کار، تورم و… بر آن تأثیر دارند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اشاره به اینکه رشد اقتصادی حکایت از تغییرات تولید ناخالص داخلی در سنوات مختلف بر پایه دورهها و روندها دارد، گفت: این شاخص هم به صورت سالانه و هم به صورت دورهای محاسبه میگردد.
وی افزود: به عنوان مثال در سال ۱۳۹۹ رشد اقتصادی استان ۰/۷۵ درصد و در رتبه ۱۹ کشور بوده و در برخی سنوات در دهه نود حتی منفی بوده است، لیکن جالب است بدانید علی رغم اینکه میزان عدد تولید ناخالص داخلی استان (GDP) در قیاس با کشور عدد بسیار کوچکی است لیکن در یک بازه ۱۰ ساله طی سالهای ۹۰ تا ۹۹ با رشدی معادل ۴.۵۳ درصد در رتبه سوم کشور بعد از استانهای زنجان و کرمان قرار گرفته است.
جهانشاهی در این جلسه همچنین با اشاره به طبقه بندی فعالیتهای اقتصادی در استان به مقایسه متوسط سهم بخشهای مختلف اقتصادی استان در برابر کشور در دوره ۹۹-۱۳۹۰ پرداخت. بخش خدمات ۵۷، کشاورزی ۱۷، صنعت ۱۰، معدن ۸، ساختمان ۵ و انرژی ۳ درصد سهم را در سبد اقتصادی استان داشتهاند.
وی همچنین نقش شهرستانها در تحقق رشد اقتصادی استان در سال ۱۳۹۹ را تحلیل کرد که بر این اساس بیرجند با ۳۵ درصد و طبس با ۱۷ درصد در رتبه اول و دوم هستند. در بخش معدن شهرستان طبس، بخش کشاورزی شهرستان قائنات و در بخش صنعت و خدمات شهرستان بیرجند پرچمدار سهم ارزش افزوده استان هستند.
رئیس سازمان مدیریت برنامهریزی خراسان جنوبی در خاتمه از جمعبندی و رصد برنامههای عملیاتی دستگاههای اجرایی در راستای تحقق رشد اقتصادی خبر داد و افزود: گزارش اقدامات و میزان پیشرفت برنامههای مربوطه در دستور کار ستاد رشد اقتصادی استان است.
۱۱۰ قرارگاه پهنهای بسیج سازندگی در کشور تجهیز میشود
رئیس سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه تا پایان تابستان سال آینده ۱۱۰ قرارگاه پهنهای تجهیز میشود، گفت: خراسانجنوبی هم دو قرارگاه پهنهای تجهیز نشده دارد که این موضوع در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سردار محمد زهرایی شامگاه یکشنبه در مراسم رونمایی و واگذاری از تجهیزات اقلام قرارگاههای جهادی استان خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: برای تجهیز ۶۴ قرارگاه پهنهای در کشور هزار میلیارد ریال تسهیلات مهندسی توسط بسیج سازندگی در اختیار قرارگاهها قرار گرفت.
وی بیان کرد: جریان جهادی کشور با شبکه عظیم فعالی که در مناطق محروم دارد هم به کمک دولت آمده و هم کمک و تجمیع ظرفیتها را برای رفع محرومیت دنبال میکند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی افزود: اکنون در قالب این شبکه ۶۲ هزار گروه جهادی در بخشهای شورای جهادی، قرارگاه و مجامع جهادی ساماندهی شدهاند.
زهرایی با بیان اینکه قرارگاههای عملیاتی جهادی سه سطح محلی، منطقهای و پهنهای دارد، تصریح کرد: تعداد قرارگاه پهنهای هر استانی به فراخور پراکندگی آن متفاوت است.
وی با اشاره به وجود چهار قرارگاه پهنهای در خراسان جنوبی، بیان کرد: بر آن شدیم که توسط قرارگاههای جهادی برنامههای هدفمند و منسجم گروهها را در دستور کار قرار دهیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی، گفت: اگر در بحرانها مدیریت نیروی انسانی و این ظرفیت انجام نشود خودش باری بر مردم شده و اثربخشی را کاهش میدهد.
زهرایی بیان کرد: قرارگاههای عملیاتی جهادی در بحرانها و ماموریتهای اولویتدار از جمله آب شرب، آب کشاورزی، مسکن محرومین و اخیرا کمک به وزارت نیرو برای ناترازی انرژی، فعالیت دارند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۱۰ قرارگاه پهنهای در کشور تشکیل شد که برای تجهیز این قرارگاهها در حال پیگیری هستیم، تجهیز قرارگاهها در حد مطلوب نیست، اما تاکنون ۶۴ قرارگاه تجهیز شده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی ادامه داد: از مجموع ۶۴ قرارگاهی که تجهیز شد ۳۲ قرارگاه توسط موسسه عمران تعاون بسیج انجام شد، این مهم در همه استانها واگذار شده و امروز در خراسان جنوبی تجهیز موسسه تعاون بسیج به یک قرارگاه واگذار میشود.
زهرایی تاکید کرد: تعهد داریم تا پایان تابستان سال آینده ۱۱۰ قرارگاه پهنهای را تجهیز کنیم و استان خراسانجنوبی هم دو قرارگاه پهنهای تجهیز نشده دارد که این موضوع را در دستور کار قرار میدهیم.
وی گفت: برای تجهیز ۶۴ قرارگاه پهنهای در کشور هزار میلیارد ریال تسهیلات مهندسی توسط بسیج سازندگی در اختیار قرارگاهها قرار گرفت.
رئیس سازمان بسیج سازندگی بیان کرد: معادل همین هم توافق ما با بنیاد تعاون بسیج در حمایت از گروههای جهادی در بحرانها بوده است، لذا در مجموع ۲ هزار میلیارد ریال همکاری مشترک بین سازمان بسیج سازندگی و بنیاد تعاون بسیج در سال جاری بوده و امیدواریم همین برای سال بعد ضریب پیدا کند.
زهرایی از افتتاح پروژه یک هزار واحدی محله شهید رئیسی در چابهار پایان هفته جاری با حضور رئیس جمهور خبر داد و گفت: در این پروژه یک محله الگویی برای حاشیه شهر چابهار انجام شده که یک نمونه برای ورود جدی بسیج است.
وی بیان کرد: موضوع دومی که در دستور کار بسیج سازندگی قرار دارد رفع ناترازی انرژی است، در این خصوص با وزارت نفت و وزارت نیرو در دو بخش اصلاح الگوی مصرف و نیروگاههای کوچک خانگی پنج کیلوواتی تفاهمنامه منعقد شده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی در خصوص نیروگاههای کوچک مقیاسی خانگی، عنوان کرد: از مردم خراسان جنوبی درخواست میشود از موضوع نیروگاههای کوچک مقیاس خانگی استقبال کنند، چرا که باعث کمک به درآمد خانوار، کمک به ناترازی انرژی، انرژی پاک، انرژی تجدیدپذیر، ارزآوری و پدافند غیرعامل میشود.
زهرایی، افزود: در کنار چاههای کشاورزی و شهرکهای صنعتی نیز این اتفاق در حال رقم خوردن است.
وی بیان کرد: امیدوارم با این حجم از همکاری که بین سازمان بسیج سازندگی و دولت تعریف شده سال بعد شاهد این ناترازی نامیمون در انرژی حداقل در گاز و برق نباشیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی در خصوص اعتبار برای نیروگاههای خورشیدی کوچک مقیاس، گفت: برای این موضوع بسیج سازندگی برای نیروگاههای پنج کیلوواتی که کنار چاههای کشاورزی و خانگی مبلغ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال با سود چهار درصد و بازپرداخت هفت ساله در نظر گرفته است.
زهرایی بیان کرد: همچنین در بخش دیگری از تسهیلات با سود ۱۴ درصد برای فروش در بورس که کاملا اقتصادی و برای نیروگاههای ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلووات از محل اعتبارات وزارت نیرو توافق شده است.
وی ادامه داد: اگر متقاضی بخواهد نیروگاه چند مگاواتی انجام دهد از محل صندوق توسعه ملی این مسیر فراهم شده است.