اخبار خراسان جنوبی

تحصیل ۲۵۷ دانش‌آموز نیازمند خراسان جنوبی در مدارس همدل

معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ه) خراسان جنوبی از تحصیل ۲۵۷ دانش‌آموز زیرپوشش این نهاد در مدارس همدل خبر داد.

تحصیل ۲۵۷ دانش‌آموز نیازمند خراسان جنوبی در مدارس همدل 
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی،  جمشید سورگی گفت: طرح مدارس همدل با هدف گسترش و تأمین همه‌جانبه عدالت آموزشی و تربیتی و با همکاری کمیته امداد و آموزش و پرورش برای حمایت از دانش آموزان نخبه و با استعداد زیرپوشش  این نهاد  طراحی و اجرا شده است.
به گفته وی در راستای اجرای طرح همدل به واسطه آن دانش‌آموزان مستعد مورد حمایت این نهاد از خدمات آموزشی در مدارس هیأت امنایی و غیردولتی بهره‌مند می‌شوند.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ه)  خراسان جنوبی با بیان اینکه این دانش آموزان در مقاطع ابتدایی، دوره متوسطه اول و متوسطه دوم هستند افزود: این دانش آموزان در مدارس همدل به صورت رایگان ثبت نام و یا مشمول تخفیف در مبلغ شهریه تحصیلی شدند.
سورگی با بیان اینکه هم اکنون ۶۵ مدرسه در خراسان جنوبی در این طرح همکاری دارند، افزود: ۲۵۷ دانش آموز زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) در مدارس هیأت امنایی و غیر انتفاعی ثبت نام هستند.
وی افزود: این طرح شامل دانش آموزانی با استعداد و با موقعیت تحصیلی عالی می‌شود.

ثبت گونه جدید جانوری در خراسان جنوبی

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: گونه‌ای جدید از بندپایان به نام محقق پیشکسوت گیاهان دارویی خراسان جنوبی کشف و نامگذاری شد.

ثبت گونه جدید جانوری در خراسان جنوبی
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: در بررسی گونه‌های جانوری مربوط به بندپایان و عنکبوت مانند‌ها در خراسان جنوبی در قالب پایان نامه دانشجویی دوره دکتری دانشگاه زابل یک گونه جدید جانوری از زیررده کنه‌ها از جنس Caeculisoma شناسایی و به افتخار محسن پویان محقق پیشکسوت گیاهان دارویی و مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی ثبت شد.
جواد نوعی با اشاره به این که این گونه به نام کیکولیزوما پویانی Caeculisoma pouyani Noei & Kohansal, ۲۰۲۴ نامگذاری شد، افزود: جنس این گونه جدید نیز تاکنون از ایران گزارش نشده بود.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند گفت: این گونه به صورت انگل بیرونی از میزبان‌هایشان که جزو آفات کشاورزی هستند از روستای چهکندان و زهان در استان خراسان جنوبی جمع آوری، شناسایی و توصیف شد.
نوعی افزود: این رساله با راهنمایی مشترک سارا رامرودی دانشگاه زابل و جواد نوعی دانشگاه بیرجند و مشاوره احسان رخشانی دانشگاه زابل انجام شده است.
وی گفت: گونه کشف شده دیگر به نام کیکولیزوما برزیلنسیس Caeculisoma brazilensis Noei & Šundić, ۲۰۲۴ از برزیل و طی مطالعه فون غار‌های این کشور جمع آوری، شناسایی و توصیف شد که این گونه به نام محل جمع آوری آن کشور برزیل نامگذاری شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند یادآورشد: گونه‌های کشف شده از دشمنان طبیعی آفات کشاورزی محسوب می‌شوند و نتایج این تحقیق به صورت دو مقاله علمی در دو مجله معتبر علمی به نام Systematic and Applied Acarology و Acarologia در فرانسه و استرالیا چاپ و منتشر شد.

 

 

 

تسهیل‌گری بسیج حلقه اتصال تولید به بازار است

بیرجند- ایرنا- فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی گفت: بسیج با ایفای نقش تسهیل‌گری توانسته حلقه‌های متعدد اقتصاد را به هم متصل کند تا تولید و بازار فروش به هم وصل شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا سردار محمدرضا مهدوی روز یکشنبه در اختتامیه اولین رویداد فرهنگی، هنری و دانش بنیان ثمین اظهار کرد: با اتصال حلقه‌های متعدد می‌توان شاهد اتفاقات مثمرثمر در حوزه اقتصاد باشیم زیرا بسیاری از صنایع فراموش شده را توانستیم احیا کنیم و اکنون محصولات با کیفیت روانه بازار کرده اند که حتی در خارج از کشور منحصر به فرد است.

وی ضمن اشاره به هفته بزرگداشت بسیج نیز افزود: تفکر بسیجی به معنای تلاش برای ایستادگی و خود اتکایی است تا به توسعه، پیشرفت و آبادانی در همه عرصه‌ها برسیم.

فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی عنوان کرد: در ۴۵ سال گذشته جوانان ایرانی همواره ثابت کرده اند که با وجود نگاه جهان سومی به کشور، ادبیات جهانی را تغییر داده و به خود باوری رسیده‌اند.

وی با اشاره به عملکردهای جزیره ای در حوزه تولید ادامه داد: این عملکردها در عرصه‌های مختلف از جمله پارچه بافی نیازمند زنجیره تکمیل است تا بتوان تولید را به بازاریابی وصل کرد تا تولیدکنندگان دغدغه ای نداشته باشند.

سردار مهدوی به اجرای اولین رویداد فرهنگی، هنری و دانش بنیان ثمین در استان خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: در این رویداد با زمینه سازی مناسب برای حضور طراحان تلاش کردیم بستری ایجاد شود تا در آینده گام‌های بلندتری در حوزه پوشاک بتوان برداشت.

فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی یادآور شد: پتانسیل‌های بالقوه ای در استان وجود دارد که با شناسایی آن به خصوص در جامعه زنان می‌توان اقدامات زیربنایی انجام داده تا ضمن رفع بیکاری به سبد معیشتی مردم و معرفی فرهنگ منطقه کمک کرد.

وی پارچه بافی خراشاد را یک ظرفیت مهم برای استان برشمرد و ادامه داد: این پارچه ها و دست بافته های بانوان اکنون جهانی شده و در بازارهای داخل و خارج توانسته مشتری‌های زیادی پیدا کند که باید با کمک همه بخش زنجیره تولید آن تکمیل شود.

 

 

پیش‌بینی برداشت ۲۵۰ تن زیتون از باغات خراسان جنوبی

بیرجند – ایرنا – سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در سال جاری پیش‌بینی می‌شود که از باغات زیتون استان ۲۵۰ محصول برداشت شود که مقدار آن همانند سال قبل است.

محمدحسن اکبری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای فصل برداشت تاکنون حدود ۹۰ تن محصول از باغات زیتون استان برداشت شده و در کارگاه‌های روغن‌کشی نیز ۹ تن روغن استحصال شده است.

وی افزود: قسمتی از روغن استحصال شده در بازار داخلی استان به مصرف می‌رسد اما بیشتر مقدار محصول به دلیل کیفیت بالا در سایر استان‌ها از جمله استان تهران به فروش می‌رسد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به سطح زیرکشت ۴۲۱ هکتار محصول زیتون در خراسان جنوبی، گفت: بیشترین سطح زیرکشت زیتون استان متعلق به شهرستان‌های نهبندان با ۲۰۵ هکتار، طبس با ۹۱ هکتار و سربیشه با ۸۲ هکتار است.

اکبری با بیان اینکه تعداد بهره‌برداران محصول زیتون استان ۲۴۰ نفر هستند، اضافه کرد: اثرات منفی تغییر اقلیم مانند خشکسالی، سرمازدگی و گرما زدگی باغات مهمترین مشکلات تولیدکنندگان این محصول است.

وی افزود: کمبود تسهیلات بانکی، پراکندگی و بازدهی پایین دستگاه‌های روغن کشی از دیگر مشکلات تولید کنندگان زیتون به شمار می‌رود.

اکبری با اشاره به اینکه برداشت محصول زیتون از اوایل آبان آغاز و تا اواخر آذر ادامه دارد، اظهار کرد: مقدار کمی از محصول به صورت خانگی جهت تهیه کنسرو فرآوری می‌شود و عمده محصول توسط پنج دستگاه روغن‌کشی در شهرستان‌های نهبندان، سربیشه و طبس روغن‌گیری می‌شود.

 

 

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند گفت: مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه و پسرانه بیرجند طی یک هفته میزبان ۳ شهید گمنام خواهند بود.

 

عطر خوش شهادت و نوای دل انگیز شهید گمنام سلام در هوای مدارس شهرستان بیرجند خواهد پیچید و هر روز دانش آموزان یکی از مدارس شهرستان از فرزندانی که از جان خود برای حفاظت از کیان میهن اسلامی گذشتند، عاشقانه و عارفانه استقبال خواهند کرد.

بهدانی مدیر آموزش و پرورش شهرستان بیرجند با اشاره به برگزاری تشییع پرشکوه شهدای گمنام توسط دانش آموزان مدارس بیرجند گفت: شهدا در جامعه نقش هدایت گری دارند لذا باید دانش آموزان را با زندگینامه شهدای دانش آموز و فلسفه ایثار و شهادت آشنا کنیم تا شناخت نسل چهارم نسبت به انقلاب و دفاع مقدس افزایش یابد.

او افزود: باید به دانش آموزان در کلاس‌های درس و یا برنامه‌های فرهنگی که در مدارس برگزار می‌شود آموخت که با حرکت در مسیر شهدا هیچگاه راه را گم نمی‌کنیم.

بهدانی عنوان کرد: شهدا، برای نسل امروز نقش یک معلم را دارند زیرا در کلاس درس شهدا می‌توان درس‌های زیادی از جمله تربیتی، دینی، ولایتمداری و … را آموخت.

 

 

 

مسئول سازمان بسیج دانش‌آموزی خراسان جنوبی:

کسب سکوی اول مسابقات تیراندازی توسط دانش‌آموزان خراسان‌جنوبی

مسئول سازمان بسیج دانش‌آموزی خراسان جنوبی گفت: دانش‌آموزان خراسان‌جنوبی در مسابقات کشوری جام شهید عبدالرسول زرین، مقام اول را کسب کرده و بر سکوی نخست نشستند.

سیدمصطفی موسوی زاهد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اظهار کرد: برای اولین‌بار در سطح کشور، اولین دوره مسابقات کشوری تیراندازی در راستای درس آمادگی دفاعی ویژه دانش‌آموزان با عنوان جام شهید عبدالرسول زرین برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه این مسابقات در سه سطح شهرستانی، استانی و کشوری برگزار شده است، افزود: در ابتدا بیش از ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در سطح شهرستانی و استانی این مسابقات شرکت کردند که در‌نهایت ۹۶ نفر از ۳۲ استان به مسابقات کشوری راه یافتند.

مسئول سازمان بسیج دانش‌آموزی خراسان جنوبی بیان کرد: این مسابقات در دو بخش انفرادی و گروهی برگزار شد که خوشبختانه دانش‌آموزان ورزشکار و توانمند دیار خراسان جنوبی در هر دو بخش از این مسابقات مقام کسب کردند.

موسوی زاهد بیان کرد: در بخش گروهی این مسابقات، آقایان ابوالفضل فرخنده از بیرجند، محمدجواد دشتی از سرایان و امیرحسین نوروزی از بشرویه موفق به کسب مقام اول کشوری شدند و پرچم دانش‌آموزان و دیار خراسان جنوبی را برافراشتند.

وی ادامه داد: خوشبختانه نوجوانان و جوانان نخبه و توانمند این دیار پله‌های ترقی را در عرصه‌های مختلف ورزشی، علمی و… طی کرده و هر روز در حال افتخار‌آفرینی هستند که امیدواریم بتوانیم زمینه‌های رشد این دانش‌آموزان را بیش‌از‌پیش فراهم کنیم.

 

 

 

دیدار رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با رئیس دانشگاه بیرجند

 ۰۵ آذر ۱۴۰۳ | ۱۳:۲۱ کد : ۲۹۴۹۲ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۷۲
امروز دوشنبه ۵ آذر، دکتر سیدعلیرضا ذوالفقاری، رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی، با دکتر احمد لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند، در دفتر رئیس دانشگاه دیدار کردند. معاونین دانشگاه و چند تن از مسئولین پارک علم و فناوری نیز در این جلسه حضور داشتند. در این دیدار، دکتر لامعی و دکتر ذوالفقاری بر اهمیت همکاری میان دانشگاه و پارک و همچنین توسعه پردیس علم و فناوری دانشگاه تاکید کردند. توافقاتی نیز در خصوص برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و همکاری‌های بیشتر در زمینه‌های علمی و فناوری انجام شد.
دیدار رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با رئیس دانشگاه بیرجند

امروز دوشنبه ۵ آذر، دکتر سیدعلیرضا ذوالفقاری، رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی، با دکتر احمد لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند، در دفتر رئیس دانشگاه دیدار کرد.

در این جلسه، معاونین دانشگاه، شامل دکتر اکبرپور، دکتر موسوی و دکتر محمدی، به همراه مدیر دانشجویی و مدیر روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه نیز حضور داشتند. از طرف پارک علم و فناوری، تعدادی از مسئولین از جمله آقای حاجی رضایی، مدیر روابط عمومی پارک، نیز در این دیدار شرکت کردند.

دکتر لامعی ضمن تبریک به دکتر ذوالفقاری به مناسبت انتصاب ایشان به ریاست پارک علم و فناوری، اظهار داشت که دانشگاه و پارک علم و فناوری باید به عنوان دو نهاد همکار و مکمل، با یکدیگر همکاری کنند. او بر اهمیت پردیس علم و فناوری دانشگاه تأکید کرد و بیان داشت که این پردیس می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از نوآوری‌ها و دستاوردهای علمی باشد.

دکتر ذوالفقاری نیز به درهم‌تنیدگی دانشگاه و پارک علم و فناوری اشاره کرد و از آمادگی این پارک برای حمایت از برگزاری المپیاد ورزش‌های فناورانه تأکید کرد. او با بیان دیدگاه اکوسیستمی خود، به اهمیت مهارت‌آموزی و آماده‌سازی دانشجویان برای آینده‌ای موفق اشاره کرد و رویداد “زرناب” را به عنوان یک الگوی موفق در زمینه ایده‌پردازی برای کسب‌وکار معرفی کرد.

در این جلسه، توافقاتی نیز در خصوص برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و همکاری دو نهاد مهم استان برای برگزاری این رویداد به شکلی باشکوه انجام شد. دکتر موسوی و دکتر حمیدی بر پیگیری دانشگاه در خصوص تأسیس زیست‌بوم ورزش‌های فناورانه و جلب حمایت پارک از این طرح تأکید کردند. دکتر اکبرپور نیز به برخی از مهم‌ترین دستاوردهای پژوهشی دانشگاه اشاره کرد و اولویت‌های حوزه خود را راه‌اندازی مرکز هوش مصنوعی دانشگاه و تکمیل زیرساخت‌های پژوهشی عنوان کرد. او همچنین به پیگیری‌های مهم این حوزه در راستای تأسیس پردیس علم و فناوری اشاره نمود.

این دیدار به عنوان یکی از گام‌های مهم در توسعه همکاری‌های علمی و پژوهشی بین دانشگاه بیرجند و پارک علم و فناوری خراسان جنوبی تلقی می‌شود و می‌تواند به تقویت تعاملات و هم‌افزایی بین این دو نهاد مهم علمی و پژوهشی استان کمک کند.

 

 

 

 

 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود در استان ۱۸ میلیون شاخه گل نرگس تولید شود که نسبت به پارسال ۳۸ درصد افزایش دارد.

 

اکبری سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: پارسال ۱۳ میلیون شاخه گل نرگس در استان تولید شده است که در مجموع در مترمربع به طور میانگین ۵۰ شاخه گل نرگس برداشت می‌شود.

او افزود: سطح زیر کشت گل نرگس استان ۴۰.۲ هکتار است که از این مقدار ۲۵ هکتار در خوسف، ۱۴.۵ هکتار در طبس و ۰.۷ هکتار در شهرستان سربیشه است.

اکبری عنوان کرد: گل نرگس تولیدی این استان به تهران، اصفهان، زاهدان و مشهد برای فروش ارسال و بیشتر تلاش می‌شود که گل نرگس به استان‌های همجوار ارسال شود چرا که در زمینه فروش گل نرگس بسته‌بندی، نگهداری، ماندگاری و ارسال مهم است و هرچه مسافت نزدیک‌تر باشد، گل بهتری به دست مشتری می‌رسد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه برداشت گل نرگس در خراسان جنوبی از اواخر آبان آغاز شد و در صورتی که شرایط جوی استان مساعد باشد تا نیمه اسفند ادامه دارد، ادامه داد: اشتغالزایی گل نرگس بالاست در حالی که مصرف آب آن کم بوده در نتیجه باید همه دست به دست هم دهیم تا میزان عملکرد و برداشت گل در منطقه افزایش یابد.

او اظهار کرد: شرایط اقلیمی خراسان جنوبی، آب، هوا، تغذیه و کود‌های حیوانی باعث شده کیفیت گل نرگس تولیدی بهتر باشد که مزیتی برای استان است از طرفی شرایط آب و هوایی گرم و خشک استان میزان بهره‌وری و تولید را نسبت به سایر استان‌هایی که گل نرگس دارند، کاهش می‌دهد.

اکبری با اشاره به اینکه خراسان جنوبی رتبه پنجم تولید گل نرگس کشور را دارد و خوسف هم در استان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: همچنین در شهرستان خوسف یک کلکسیون الگویی از ارقام خارجی و داخلی به مساحت نیم هکتار احداث شده است.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تعداد بهره‌برداران گل نرگس استان را ۷۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: نبود امکانات فرآوری در خراسان جنوبی مهمترین مشکل گل نرگس است.

او اظهار کرد: اگر در استان بخش خصوصی یا بهره‌بردار درخواست و توانایی انجام فرآوری گل نرگس را داشته باشد، حمایت‌های لازم را خواهیم داشت.

 

 

 

مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی:

خانه‌های هلال جایگاه ویژه ای در جمعیت هلال احمر دارند

خانه‌های هلال جایگاه ویژه ای در جمعیت هلال احمر دارند

بیرجند- مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی از جایگاه ویژه خانه‌های هلال در جمعیت هلال احمر برای ارائه خدمت به مردم خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی کاوسی عصر دوشنبه در آغاز دوره آموزشی ویژه مسئولان خانه‌های هلال در اردوگاه بهلگرد بیرجند گفت: بیش از ۱۰۰ نفر از مسئولان خانه‌های هلال شهرستان‌های بیرجند، خوسف، درمیان، سربیشه و نهبندان در این دوره آموزشی حضور دارند.

به گفته وی خراسان جنوبی استان هم افزایی‌ها است و خانه‌های هلال مهم‌ترین جایگاهی است که در جمعیت هلال احمر وجود دارد.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به فاصله زیاد موجود بین شهرستان‌های استان، با تشکیل خانه‌های هلال مسافت‌ها کوتاه شده و خدمات بدون ایجاد هزینه سربار بر دولت انجام می‌شود.

کاوسی خاطر نشان کرد: کلاس‌های این دوره آموزشی به شکل عملی برای تمرین حداقل‌هایی که باید مسئولان خانه‌های هلال اجرایی کنند، برگزار می‌شود.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با بیان اینکه دوره آموزشی ویژه ۱۹۰ نفر از مسئولان خانه‌های هلال در چهار منطقه مختلف استان با هدف ارتقاء آمادگی و افزایش دانش تخصصی مسئولان خانه‌های هلال برگزار می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: این دوره‌های آموزشی در چهار منطقه بیرجند، طبس، فردوس و قاین برگزار می‌شود و در مجموع ۱۹۰ نفر از مسئولان خانه هلال در آنها از آموزش‌های لازم برخوردار خواهند شد.

وی ادامه داد: در این دوره مباحث مهمی همچون ارزیابی و اطلاع‌رسانی در حوادث، آمادگی در برابر مخاطرات، اصول پناه‌گیری و خروج ایمن، اسکان اضطراری و چادر زنی آموزش به شرکت کنندگان در این دوره‌ها آموزش داده می‌شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی در ادامه تصریح کرد: برگزاری این دوره‌ها نقش بسزایی در ارتقاء سطح آمادگی جامعه محلی در برابر حوادث غیرمترقبه دارد و می‌تواند به بهبود فرآیندهای مدیریت بحران در حوزه‌های مربوطه منجر شود و مسئولان خانه هلال، با شرکت در این دوره‌ها، نقش خود را در پیشبرد اهداف جمعیت هلال‌احمر به خوبی انجام خواهند داد.

کاوسی متذکر شد: دوره‌های آموزشی با تاکید بر یادگیری عملی و شبیه‌سازی شرایط بحرانی در آینده هم ادامه خواهد یافت تا شرکت‌کنندگان در این دوره‌ها با آمادگی و اعتماد به نفس بیشتری در مواجهه با حوادث احتمالی آماده باشند.

 

 

 

از ابتدای سال تا اول آذر

مسمومیت ۳۹ نفر در خراسان جنوبی با گاز منوکسید کربن

از ابتدای سال تا اول آذر، مسمومیت ۳۹ نفر در خراسان جنوبی با گاز منوکسید کربن به اورژانس گزارش شد.

مسمومیت ۳۹ نفر در خراسان جنوبی با گاز منوکسید کربن

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، معاون فنی و عملیات اورژانس خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال تا اول آذر نیروهای اورژانس به ۲۵ ماموریت مسمومیت با گاز منوکسید کربن اعزام شدند.

 

علیرضا عباسی افزود: تعداد کل مسمومین و فوتی ها در این ماموریت ها  ۳۹ بود که ۱۶ نفر به بیمارستان انتقال یافتند.

وی همچنین از عدم همکاری و درمان ۲۲ نفر در محل حادثه خبر داد و گفت: یک نفر از مسمومین قبل از رسیدن اورژانس فوت کرد.

 

معاون فنی و عملیات اورژانس خراسان جنوبی سن حدودی مسموین را یک ساله تا ۴۴ ساله اعلام کرد.

 

عباسی با اشاره به انجام ۱۳۰ ماموریت امداد به مسموین با منوکسید کربن در سال ۱۴۰۲ افزود: در این ماموریت ها به ۲۱۷ نفر امدادرسانی شد که ۱۶۴ بیمار به بمیارستان منقل شدند و ۲ نفر جان باختند.

وی گفت: منوکسید کربن گازی بی رنگ، بی‌بو و غیر محرک است که در اثر سوختن ناقص سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز، بنزین، گازوئیل حاصل می‌شود و مسمومیت با آن به سادگی ایجاد می‌شود.

معاون فنی و عملیات اورژانس خراسان جنوبی افزود: حتی بدنبال دود خارج شده از لوله اگزوز خودرو در گاراژ در بسته و همچنین در اثر دود موتور برق در اتاقک‌های زمین‌های کشاورزی مسمومیت با منوکسید ایجاد می‌شود.

وی گفت: در مناطق روستایی و به خصوص عشایری بدنبال استفاده از چراغ نفتی و ذغالی برای گرم کردن محل به سرعت مسمومیت ایجاد می‌شود.

عباسی علائم مسمومیت با منوکسید کربن را مشابه علائم سرماخوردگی از جمله سردرد و سرگیجه ضعف و بی حالی، استفراغ، شکم درد، تاری دید، خستگی و .. اعلام کرد و گفت: از آنجایی که مسمویت با Co برای بیمار هیچ گونه درد و رنجی ایجاد نمی‌کند و آرام آرام او را به سمت کاهش هوشیاری و مرگ می‌برد به آن قاتل خاموش می‌گویند.

وی توصیه کرد در راه اندازی وسایل گرمایشی در ابتدای فصل سرما باید دقت و در صورت نیاز از افراد با تجربه استفاده کرد.
در صورتی که دیوار منزل قسمتی که لولا بخاری به خارج از منزل می‌رود گرم باشد نشان دهنده این است که گاز co به خارج از منزل هدایت می‌شود.

 

 

 

 

حضور کارکنان کانون در موزه تخصصی آزادگان بیرجند

کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی در هفته بسیج به کتابخانه و موزه تخصصی آزادگان رفتند.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی؛ به مناسبت هفته بسیج تعدادی از کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از موزه و کتابخانه تخصصی آزادگان بیرجند بازدید کردند.

«رخشانی» رئیس هیئت فرهنگی مذهبی آزادگان بیرجند در حاشیه این برنامه به تبیین محتوا و حقایق دفاع مقدس به ویژه صبر و استقامت ایثارگران و خاطرات دوران اسارت پرداخت و تصریح کرد: خیلی از حقایق دوران اسارت برای جوانان به خوبی تبیین نشده است و بر این اساس هنرمندان، نویسندگان و خبرنگاران باید ناگفته های این دوران را با انعکاس خاطرات آزادگان برای افراد جامعه به ویژه نسل جوان به خوبی تبیین کنند تا این خاطرات به فراموشی سپرده نشود. در ادامه از آزادگان به عنوان قهرمانان گمنامی نام برد که شجاعت و شهامت زیادی داشتند.
«رضایی» از آزادگان بیرجندی هم در این برنامه خاطراتی از دوران اسارت خود بیان کرد.

گفتنی است این موزه تخصصی آثار آزادگان خراسان جنوبی شامل عکس، کتاب، آثار دستی و البسه دوران اسارت در فضایی به مساحت ۱۲۰ متر مربع در محل مجتمع زینبیه و مسجد آزادگان بیرجند بوده و بازدید از آن برای عموم آزاد است.

 

 

 

برگزیده شدن ۳ اثر از اعضای کانون خراسان جنوبی

در رویداد رسانه ای مادران مقاومت ۳ اثر از اعضای هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی برگزیده و معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی؛ در رویداد رسانه ای مادران مقاومت که با حضور ۲۱۰ نفر از بانوان فعال رسانه و هنرمند در شهرستان بیرجند برگزار شد ۳ اثر از اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی حائز رتبه شد.

در این رویداد ستایش اکبرزاده ۱۳ ساله از بیرجند، مهرانا سادات ناصری ۷ ساله از قاین و حدیثه قاسم زاده ۱۱ ساله از بشرویه حائز رتبه شدند.

رویداد رسانه ای مادران مقاومت با مشارکت آموزش و پرورش و اداره کل تبلیغات اسلامی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی برگزار شد، و مخاطبین در بخش‌های هنری: خطاطی، نقاشی و گرافیک با محوریت بانوان غزه و لبنان می توانستند آثار ارسال کنند.

 

 

 

 

سومین نشست کتابخوری با محوریت کتاب مثل پرتقال برگزار شد

ویژه برنامه کتابخوری با سومین نشست را با محوریت کتاب مثل پرتقال در مرکز یک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیرجند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی؛ سومین نشست ویژه برنامه کتابخوری با محوریت کتاب مثل پرتقال در مرکز شماره یک کانون در بیرجند برگزار شد.

این برنامه با هدف تشویق اعضا به خوب دیدن و توجه به محیط پیرامون و تشویق به کتابخوانی برنامه‌ریزی شده بود، در ابتدا کتاب دورخوانی شد و در مورد شکل‌های داخل کتاب که مخاطب را تشویق کرده که با نگاه دقیق به اطراف چیزهای تازه‌ای کشف کند گفتگو شد.

 

 

تفکر انقلابی با تغییر مدیران نباید جابه‌جا شود

 

 

تفکر انقلابی با تغییر مدیران نباید جابه‌جا شود

نماینده ولی فقیه در استان خراسان جنوبی گفت: جابه‌جایی مدیران طبیعی است اما تفکری که نباید جابه‌جا شود تفکر انقلابی و نجات مظلومین از دست گرگ‌های لیبرال و دموکرات است که بدترین آفت نوع بشر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، آیت‌الله سیدعلیرضا عبادی صبح امروز در دیدار جواد قناعت استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: در طول این سال‌ها یک دولت آمده و هزینه‌هایی کرده و دولت بعدی آن سیاست را کنار گذاشته و از صفر شروع کرده است.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان جنوبی با بیان اینکه دولت رجایی که تداوم زیادی نداشت اما شیوه کار شیوه آموزنده و طبق روح نظام اسلامی و قانون اساسی بود، تصریح کرد: آیت‌الله رئیسی توانست به عنوان یک اسوه، دولت و حکومت اجرایی، نظام جمهوری اسلامی را با موفقیت پیاده کند که بعد از شهادتش دنیا تحت تأثیر قرار گرفت.

وی افزود: خدمت به مردم، تواضع، اخلاق و رفتار اسلامی، دلسوزی و  خستگی ناپذیری از ویژگی شهید رئیسی بود و دولت‌های آینده هم باید این تابلو را حفظ کنند.

امام جمعه بیرجند با اشاره به اینکه فرصت‌ها همانند ابر در گذر هستند، گفت: در هر کاری باید پیام انقلاب را به بشریت برسانیم و پای حق بایستیم. جابجایی مدیران طبیعی است اما تفکری که نباید تغییر کند، تفکر انقلابی و نجات مظلومین از دست گرگ‌های لیبرال و دموکرات است که بدترین آفت نوع بشر است.

عبادی تأکید کرد: مسئولان باید در راستای تحقق اهداف انقلاب گام بردارند تا کشور به توسعه برسد.

استان خراسان جنوبی در دولت سیزدهم از رکود خارج شد 

جواد قناعت امروز در آخرین روز کاری خود در استان و در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: بابت تذکرات، راهنمایی‌ها و حمایت‌های همه مردم و به ویژه نماینده ولی فقیه در استان در این سه سال قدردانی می‌کنم و امیدوارم قصور و کوتاهی ما را ببخشید و ما را دعا کنید تا مثمرثمر باشیم.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به همه کمبودها و کاستی‌های موجود در استان، گفت: در دولت شهید رئیسی در استان  شاهد بروز اتفاقات خوبی بودیم و امیدواریم با حمایت‌های همه، این ریل گذاری‌ها در پروژه راه آهن، انتقال آب از دریای عمان و … در دولت چهاردهم ادامه یابد.

قناعت تصریح کرد: گروه‌های مرجع و اصحاب رسانه باید برای دو ابر پروژه راه آهن و انتقال آب مطالبه داشته باشند تا این مهم با کندی مواجه نشود. همه دولت‌ها برای راه آهن استان کار کردند اما چون اعتبار نجومی می‌خواست معطل ماند. با پیگیری همه دستگاه‌ها، نمایندگان مجلس و دفتر مقام معظم رهبری این پروژه از محل تهاتر نفتی اعتبار گرفت و شروع شد.

استاندار خراسان جنوبی با ذکر اینکه لوله گذاری برای انتقال آب از دریای عمان به استان تا پایان سال باید انجام شود خاطرنشان کرد: با اولین لوله گذاری ۶۰ میلیون متر مکعب آب در سال به استان تخصیص داده می‌شود.

وی با اشاره به پروژه خط انتقال گاز استان نیز گفت: انتقال گاز استان تنها از خراسان رضوی انجام می‌شد که در زمان برودت هوا با مشکل مواجه می‌شدیم اما با پیگیری‌های انجام شده فاز اول گاز رسانی از دو راهی دشتک زابل انجام شد و اجرای فاز دوم هم باید پیگیری شود.

قناعت با بیان اینکه ۵۳۰ واحد راکد و نیمه راکد استان با ۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال فعال شدند، اظهار داشت: با فعال شدن این واحدها حدود ۲ هزار و ۶۰۰ اشتغال ایجاد و تثبیت شد که اتفاق بزرگی بود.

وی اظهار داشت: در طول هشت سال دولت یازدهم و دوازدهم ۱۲ هکتار از حریم وارد محدوده شهرها شده اما در دولت شهید رئیسی بیش از ۵ هزار هکتار از اراضی وارد محدوده شده که اتفاق بسیار خوبی است.

استاندار خراسان جنوبیربا اشاره به اعتراض متقاضیان نهضت ملی مسکن در سایت زعفرانیه، خاطرنشان کرد: پیگیری‌هایی در تهران انجام و از وزیر راه و شهرسازی درخواست شد تا ۲۵۰ میلیون تومان دیگر به این افراد تسهیلات بدیم که اگر محقق گردد، مشکل این افراد حل می‌شود.

قناعت با تأکید بر اینکه خراسان جنوبی جزو استان‌های اول و دوم در طرح نهضت ملی مسکن است، تصریح کرد: پست ۴۰۰ کیلو ولت در چندین شهرستان در حال اجراست، شهرک تخصصی خورشیدی در خوسف راه‌اندازی شده و در شهرستان‌های نهبندان، طبس و فردوس هم شهرک خورشیدی راه‌اندازی خواهد شد.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۳۴ تا ۱۴۰۰ در استان ۹ سرمایه گذار خارجی فعال بودند، گفت: در طول این سه سال ۹ سرمایه گذار دیگر در استان فعال شده اما برخی زیر ساخت از جمله سوخت آنها باید تأمین شود. در استان خراسان جنوبی ۴ اثر ثبت جهانی داشتیم و در طول این سه سال هم ۳ اثر دیگر ثبت جهانی شد.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه ریل گذاری بسیار خوبی در استان شکل گرفته و همه باید دولت جدید را کمک کنیم تا این مسیر برای استان ادامه یابد، گفت: در دولت سیزدهم در همه حوزه‌ها کار انجام شد. در حوزه‌های فرهنگی تدوین سند مهندسی فرهنگی استان، تقویت فرهنگ ایرانی اسلامی، بزرگداشت مفاخر، توجه به حوزه‌های هنری، خوشنویسی، رونمایی از کتاب‌ها، برگزاری کنگره ملی ابن حسام و بزرگداشت آیت الله تهامی و … انجام شد.  به برکت خون شهدا در این سه سال ریل گذاری خوبی انجام و استان از رکود خارج شد، اشتغال‌هایی رخ داد که امیدوایم در دولت چهارهم هم ادامه یابد.