اخبار خراسان جنوبی

شهردار بیرجند گفت: مرکز خراسان جنوبی با کمبود ناوگان حمل و نقل درون شهری مواجه است.

یکی از گلایه‌های دانشجویان در مرکز خراسان جنوبی آن هم به واسطه جمعیت دانشجویی بالای آن ازدحام بسیار در اتوبوس‌هایی است که کار حمل و نقل آن‌ها را از میدان مرکز شهری یعنی ابوذر به سمت دانشگاه‌ها (پیام نور، فنی و حرفه ای، دانشگاه دولتی) برعهده دارند، اما پاسخی که بهترین شهردار بیرجند به این گلایه دارد نیز این است که شهر بیرجند نیز همچون دیگر شهر‌های کشور با کمبود ناوگان حمل و نقل شهری رو به رو است.

او افزود: شهرداری بیرجند برای هر بلیت اتوبوس حداقل ۷ هزار تومان یارانه می‌پردازد و این در حالی است که دانشگاه‌های بیرجند و فرهنگیان خارج از محدوده شهری قرار دارند.

بهترین بیان کرد: اما با این حال شهرداری ۸ دستگاه اتوبوس را به دانشگاه‌ها برای تسهیل رفت و آمد دانشجویان اختصاص داده است.

شهردار بیرجند تصریح کرد: در شهر بیرجند به ۱۵۴ دستگاه اتوبوس نیاز است که با وجود خریداری ۱۰ دستگاه اتوبوس جدید در این دوره، تنها ۴۸ دستگاه اتوبوس در اختیار داریم و به طور قطع اولویت با نقاط پر جمعیت داخل محدوده شهر از جمله مهرشهر با جمعیت ۵۰ هزار نفری است.

طرح سرشماری پاییزه پستانداران حیات وحش نایبندان بخش دیهوک شهرستان طبس در حال اجراست.

 

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان گفت: این طرح با حضور محیطبانان از سراسر خراسان جنوبی و با همکاری انجمن‌های مردم نهاد بسیجیان و علاقه‌مندان به محیط زیست به مدت دو روز انجام می‌شود.

ارشادی افزود: پستانداران شاخص این منطقه یوزپلنگ اسیایی، کل و بز، قوچ و میش، جبیر، انواع پرندگان و خزندگان است.

وی گفت: در اجرای این طرح که به صورت مشاهده مستقیم است بیش از ۴۰ نفر شرکت دارند.
پناهگاه حیات وحش نایبندان با بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار مساحت، پهناورترین پناهگاه حیات وحش ایران محسوب می‌شود.

از آغاز برداشت تاکنون

خرید توافقی بیش از هزار تن زرشک در خراسان جنوبی

بیش از هزار تن زرشک در خراسان جنوبی به صورت توافقی از کشاورزان خریداری شده است.

خریداری بیش از هزار تن زرشک توافقی در خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیر تعاون روستایی استان گفت: این زرشک‌ها به ارزش تقریبی ۳۵ میلیارد تومان از کشاورزان خراسان جنوبی خریداری شد.
رضوی با اشاره به اینکه میانگین قیمت کیلویی ۳۵ هزار تومان برآورد شده است، افزود: در خراسان جنوبی ۸ مرکز خرید توافقی زرشک  در شهرستان‌های قاین، بیرجند، سربیشه، درمیان و زیرکوه توسط تشکل‌های تعاون روستایی استان کار خریداری این محصول را انجام می‌دهند.

 

 

باور بسیج، ترویج ارزشهای اسلامی

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصار رضا(ع) استان: باور بسیج، ترویج ارزش‌های اسلامی است و فرهنگ آن بر پایه دین مبین اسلام شکل گرفته است.

باور بسیج، ترویج ارزشهای اسلامی
حجت الاسلام کمالی سخنران قبل از خطبه های امروز نماز جمعه بیرجند  با بیان این مطلب گفت: امام خمینی (ره) با الهام از قرآن کریم و مکتب ائمه اطهار، بسیج را بنا نهاد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه انصار رضا(ع) استان . افزود: بسیج در تمامی بحران ها، نقش بی بدیلی داشته است و در هر شرایطی در مقابل هجمه‌های دشمنان ایستاده است.
وی با بیان این که دشمنان به دنبال انحراف در جامعه‌ی اسلامی هستند گفت: هر زمان که دشمن قصد داشت اهدافش را در جامعه پایه ریزی کند تفکر بسیجی باعث شد نقشه هایشان خنثی شود..
حجت الاسلام کمالی افزود: هم اکنون تفکر بسیجی در دنیا در حال ترویج است و پرچم آن در بسیاری از کشور‌ها برافراشته شده است.

 

سرپرست فرمانداری خوسف:

ظرفیت‌های گردشگری خوسف مغفول مانده است

ظرفیت‌های گردشگری خوسف مغفول مانده است

 سرپرست فرمانداری خوسف گفت: این شهرستان دارای ظرفیت‌های زیاد و منحصر به فردی در حوزه گردشگری است اما این ظرفیت‌ها مغفول مانده و نیاز به توجه ویژه در این خصوص داریم.

به گزارش خبرنگار ایرنا محمد محمدیان‌فر روز پنجشنبه در آیین اختتامیه هفته فرهنگی خوسف و تجلیل از فعالان علمی، فرهنگی و مذهبی این شهرستان اظهار کرد: هدف ما از برگزاری هفته فرهنگی احیای خرده فرهنگ‌ها و فرهنگ عامه به منظور احیای سبک زندگی ایرانی اسلامی بود.

وی افزود: در این خصوص برنامه تجلیل از مفاخر و بزرگان شهرستان به منظور هویت‌بخشی، امیدآفرینی به نسل جوان و ارتقای حس اعتماد به‌ نفس با تکیه بر داشته‌ها در دستور کار قرار گرفت.

سرپرست فرمانداری خوسف بیان کرد: از ۲۸ آبان سال گذشته هفته فرهنگی و روز فرهنگ عمومی خوسف مصوب شورای فرهنگ عمومی شهرستان پیگیری شد و سالروز وفات ابن‌حسام شاعر بزرگ حماسه‌سرای آیینی به عنوان روز فرهنگ شهرستان نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه امسال هفته فرهنگی با عنوان «خوسف، بهارستان علم و ادب و ایمان» نامگذاری و برنامه‌های مختلفی اجرا شد ادامه داد: برگزاری نکوداشت آیت‌الله شیخ محمدحسن خوسفی و آیت‌الله هردنگی از جمله این برنامه‌ها بود.

محمدیان افزود: همچنین جشنواره ملی ابن حسام خوسفی در استان رقم خورد که بخشی از آن برنامه در قالب رویداد ادبی شب ۲۷ آبان ماه به میزبانی خوسف با حضور مهمانان کشوری و بین‌المللی برگزار شد.

وی با اشاره به وجود فرهیختگانی مانند خاندان عبادی، شکوهی، محقق، راشد محصل، یوسفی در این شهرستان، بیان کرد: در زمینه معرفی ظرفیت نیروی انسانی فرهیخته خوسف کم‌کار شده است که امیدواریم با تدوام برگزاری برنامه‌های فرهنگی در آینده این مفاخر در سطح استان، ملی و بین‌المللی شناسانده شوند.

سرپرست فرمانداری خوسف از این شهرستان به عنوان سرزمینی زرخیز و فرصت‌ها یاد کرد و افزود: عناب و گل نرگس به عنوان محصولات مزیت‌دار شهرستان هستند هرچند که برای افزایش ارزش افزوده آن نیازمند ایجاد صنایع تبدیلی تبدیلی است.

وی ادامه داد: نیروی انسانی نخبه مهم‌ترین عاملی است که می‌تواند این گنجینه نهفته شهرستان خوسف را بالفعل کنند چراکه بدون شک طلای واقعی خوسف این بزرگان و مفاخر هستند.

محمدیان‌فر با تأکید بر اینکه شهرستان خوسف آینده درخشانی در همه حوزه‌های پیش‌رو دارد، گفت: در حوزه صنعت و معدن، بزرگترین شهرک صنعتی استان در این شهرستان قرار دارد و زیرساخت‌های آن برای سرمایه‌گذاری آماده شده است.

وی بیان کرد: نخستین شهرک خورشیدی کشور در شهرستان خوسف قرار دارد و اکنون فراخوان برای ورود سرمایه‌گذاران داده شده است.

سرپرست فرمانداری خوسف با اشاره به ظرفیت بی نظیر معادن این شهرستان افزود: در همین زمینه ایجاد واحدهای فرآوری معدنی برای ایجاد ارزش افزوده ضروری است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری خوسف، تصریح کرد: در بافت تاریخی شهر خوسف که قدم بزنید انگار که در تاریخ زندگی می‌کنید امیدواریم بیش از گذشته به این فرصت‌ها و سرمایه‌ها پرداخته شود.

محمدیان فر یادآور شد: برپایی نمایشگاه آثار و تولیدات خانگی در بخشداری خوسف و برگزاری رویداد فرهنگی ویژه دانش‌آموزان در اقامتگاه بومگردی آرامش از دیگر برنامه‌های فرهنگی شهرستان خوسف بود.

مفاخر و علمای خوسف در قالب برنامه‌های فرهنگی معرفی شوند

بیرجند – ایرنا – معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به غنای فرهنگی شهرستان خوسف گفت: هنوز علما و مفاخر این دیار آنچنان که باید معرفی و شناخته نشده‌اند و این مهم نیاز به کار فرهنگی بیشتر دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا طالبی روز پنجشنبه در اختتامیه هفته فرهنگی خوسف و آیین تجلیل از فعالان علمی، فرهنگی و مذهبی این شهرستان اظهار کرد: کار فرهنگی نباید منحصر به زمان خاصی باشد بلکه باید در طول سال به صورت مستمر و مداوم انجام شود.

وی افزود: در زمینه معرفی علما و مفاخر این شهرستان اجحاف و کم‌کاری شده است و بزرگان شهرستان حتی در خراسان جنوبی ناشناخته هستند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی اضافه کرد: معرفی این مفاخر و بزرگان دینی بر گردن ما است که امیدواریم بیشتر از این بتوانیم این مهم را انجام دهیم.

وی با اشاره به ابن حسام خوسفی و اشعار بی‌نظیر او در «خاوران‌نامه» بر ضرورت معرفی این شاعر آیینی در سطح ملی تأکید کرد.

طالبی با اشاره به بخشی از مولفه‌های ضروری برای موفقیت در کار فرهنگی تصریح کرد: داشتن نگاه جهانی یکی از این مولفه‌ها است لذا نباید نگاه‌ها تنها صرف شهر خوسف یا استان باشد.

وی ادامه داد: اکنون در عصر ارتباطات قرار داریم لذا اقدامات فاخر فرهنگی که انجام می‌شود باید بگونه‌ای بوده تا در سطح ملی و جهانی عرضه شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات دشمن در کار فرهنگی منفی خود نسبت به دین اسلام، عنوان کرد: آنها امپراتوری رسانه‌ای به تمام معنایی را راه‌اندازی کردند و فرهنگ زندگی منحط غرب را از این طریق در بین مردم به ویژه نوجوانان و جوانان ترویج می‌دهند اما در مقابل ما مفاخری با این عظمت داریم ولی هنوز در منطقه خودمان ناشناخته هستند.

وی تصریح کرد: نگاه تاریخی به پیشینیان و گذشتگان و استفاده از تجربیات آنان از دیگر مولفه‌های موفقیت در کار فرهنگی است.

طالبی با تأکید بر اینکه نگاه جبهه‌ای در موفقیت کار فرهنگی بسیار حائز اهمیت است، عنوان کرد: در کار فرهنگی تک‌روی اثری نخواهد داشت و به جایی هم نخواهیم رسید بلکه باید به صورت شبکه‌ای فعالیت کرد.

وی با بیان اینکه مولفه دیگر برای موفقیت در کار فرهنگی داشتن نگاه مراقبتی است، گفت: در این خصوص فعالیت‌ها و اقدامات نباید بگونه‌ای باشد که یکبار انجام و سپس به فراموشی سپرده شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان‌ جنوبی با اشاره به اقدامات بسیار ارزنده در هفته فرهنگی خوسف، عنوان کرد: تاکید داریم از قشر کودک و نوجوان غافل نشده و کار فرهنگی اصیل اسلامی از همین سنین آغاز شود.

مشارکت۶۳۰دانش آموزخراسان جنوبی در طرح«روا»

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان جنوبی از مشارکت ۶۳۰ دانش آموز دختر و پسر در طرح«روا» و زیر مجموعه لیگ «جت» و دو قطب شرق و غرب  استان خبر داد. 

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، علی سرزهی صبح امروز در حاشیه افتتاحیه طرح«روا» که با حضور ۲۰۰ دانش آموز پسر دوره های اول و دوم متشهرستان های شرق استان برگزار شد، اظهار کرد: برای اجرای طرح«روا» در سال جاری ۴ ماموریت تعریف شده است.

وی، اضافه کرد:  لیگ«جت»درراستای لبیک به طرح ولی در خصوص جهاد تبیین به عنوان یک فریضه ی قطعی و فور ی مبتنی برجذب وشناسایی،کنشگری در میدان تبیین،بیان دستاوردها و برنامه‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در نظام تعلیم و تربیت و سواد رسانه است.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، با اشاره به میدان داری و کنشگری نوجوانان پیشران در جهاد تبیین، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین اهداف جهاد تبیین و طرح«روا» در بهارستان علم و ادب، شکستن محاصره ی تبلیغاتی و خنثی سازی اغوای رسانه ای دشمن می باشد .

این مقام مسئول با بیان این که راهبرد هزار فانوس، هزار مشعل  کلیدی ترین راهبرد ما در جهاد تبیین می باشد، اذعان کرد:  نوجوانان با افزایش دانش و مهارت لازم و ارتقاء سواد رسانه و کنشگری موثر در جنگ روایت ها می توانند گام اول این راه را محکم بداشته و در بین همسالان خود مثل یک فانوس روشنایی بخش باشند .

وی، با بیان این که لیگ جت با بررسی اقتضائات دوره نوجوانی ویژه گروه سنی۱۲الی۱۸سال متوسطه اول و دوم طراحی شده است؛ عنوان کرد: در مرحله ی اول، هدف،ایجاد بستری برای ارتقاء سواد رسانه، افزایش قدرت تحلیل و یافتن توان گفتگوی تبیینی با گروه همسالان است و در در مرحله دوم،هدف،تربیت کنشگر موثر«انسان رسانه»درجنگ روایتها است که علاوه بر قدرت تحلیل و تبیین، توانایی تولیدمحصول روایی و هنری رسانه ای مبتنی بر فناوری روایت را دار باشد.

به گفته سرزهی، ۲۰۰ اثر توسط دانش آموزان خراسان جنوبی شرکت کننده در طرح روا تولید شده و از شبکه‌های استانی و ملی پخش شده‌است.

افتتاحیه دومین دوره آموزشی طرح روا در خراسان جنوبی

۲۰۰ تن از دانش آموزان دختر مقاطع متوسطه اول و دوم شرق استان (بیرجند، خوسف، سربیشه، در میان، نهبندان و زیرکوه) در دوره آموزشی طرح روا شرکت کردند.

افتتاحیه دومین دوره آموزشی طرح روا در خراسان جنوبی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، این مراسم صبح امروز با حضور مسئولان و دانش آموزان دختر در دبیرستان نمونه تقوای بیرجند برگزار شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اجرا طرح روا  را در راستای جهاد تبیین برشمرد و گفت: در این طرح دانش آموزان در هر مدرسه در قالب تیم‌های ۵ نفری و هدایت مربی خود به کنشگری و آگاهسازی و تولید محتوا در بین دانش آموزان می‌پردازند.

موسوی نژاد افزود: این طرح با همکاری آموزش و پرورش، جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و تشکل‌های دانش آموزی برگزار می‌شود.

دبیر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان هم گفت: این طرح از خراسان جنوبی شروع شده و از سال قبل اجرا می‌شود.

حسین پور گفت: در این دوره آموزشی ۲۰۰ تن از دانش آموزان دختر استان در دومین دوره آموزشی پس از گذراندن مرحله اول در مشهد مقدس در قالب ۲۵ تیم ۵ نفره به همراه  ۱۳ تن از مربیان مهارت‌های لازم را فرا می‌گیرند.

وی گفت: دانش آموزان در مرحله اول این دوره آموزشی که در مشهد برگزار شده مسائل اعتقادی  و در مرحله دوم آموزشی مباحث سواد رسانه‌ای، ارتباط مثمر، دشمن شناسی و آشنایی با مسائل روز را فرا گرفتند و سپس در مدارس و آموزشگاه‌های خود در ایام فراغت و ساعات تفریح به کنشگری بین دانش آموزان و آموزشگاه می‌پردازند.

حسین پور گفت: دانش آموزان تاکنون بیش از ۲۰۰ اثر رسانه‌ای تولید کرده اند که در شبکه تلویزیونی استان و ملی پخش شده است.

وی گفت: دوره آموزشی منطقه غرب خراسان جنوبی هفته آینده در شهرستان‌های طبس، فردوس، سرایان و بشرویه برگزار می‌شود.

 

 

 

سرپرست فرمانداری شهرستان خوسف تأکید کرد:

لزوم تداوم برگزاری برنامه‌های فرهنگی برای شناساندن مفاخر خوسف

لزوم تداوم برگزاری برنامه‌های فرهنگی برای شناساندن مفاخر خوسف

محمدیان‌فر گفت: در معرفی ظرفیت نیروی انسانی فرهیخته خوسف کم‌کار شده که امیدواریم با تدوام برگزاری برنامه‌های فرهنگی در آینده این مفاخر در سطح استان، ملی و بین‌المللی شناسانده شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، محمد محمدیان‌فر امروز پنجشنبه (۱ آذر) در اختتامیه هفته فرهنگی خوسف و آیین تجلیل از فعالان علمی، فرهنگی و مذهبی این شهرستان اظهار کرد: هدف ما از برگزاری هفته فرهنگی احیای خرده فرهنگ‌ها و فرهنگ عامه به منظور احیای سبک زندگی ایرانی اسلامی بود.

 

وی افزود: در این راستا برنامه تجلیل از مفاخر و بزرگان شهرستان به منظور هویت‌بخشی، امیدآفرینی به نسل جوان و ارتقای حس اعتماد به‌نفس با تکیه بر داشته‌ها در دستور کار قرار گرفت.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان خوسف بیان کرد: از روز ۲۸ آبان سال گذشته هفته فرهنگی و روز فرهنگی خوسف مصوب شورای فرهنگ عمومی شهرستان به عنوان روز فرهنگ عمومی نام‌گذاری شد که مصادف با سالروز وفات ابن‌حسام شاعر بزرگ حماسه‌سرای آیینی است.

 

محمدیان‌فر ادامه داد: امسال هفته فرهنگی با عنوان «خوسف، بهارستان علم و ادب و ایمان» نامگذاری و برنامه‌های مختلفی اجرا شد.

 

وی با بیان برگزاری نکوداشت آیت‌الله شیخ محمدحسن خوسفی و آیت‌الله هردنگی در هفته فرهنگی خوسف، گفت: همچنین جشنواره ملی ابن حسام خوسفی در استان رقم خورد که بخشی از آن برنامه در قالب رویداد ادبی شب ۲۷ آبان ماه به میزبانی خوسف با حضور مهمانان کشوری و بین‌المللی برگزار شد.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان خوسف با اشاره به وجود فرهیختگانی مانند خاندان عبادی، شکوهی، محقق، راشد محصل، یوسفی و … در این شهرستان، بیان کرد: در راستای معرفی ظرفیت نیروی انسانی فرهیخته خوسف کم‌کار شده که امیدواریم با تدوام برگزاری برنامه‌های فرهنگی در آینده این مفاخر در سطح استان، ملی و بین‌المللی شناسانده شوند.

 

محمدیان‌فر از شهرستان خوسف به عنوان سرزمینی زرخیز  و فرصت‌ها یاد کرد و افزود: عناب و گل نرگس به عنوان محصولات مزیت‌دار شهرستان خوسف می‌باشد هرچند که برای افزایش ارزش افزوده آن نیازمند ایجاد صنایع تبدیلی تبدیلی است.

 

وی ادامه داد: نیروی انسانی نخبه مهم‌ترین عاملی است که می‌تواند این گنجینه نهفته شهرستان خوسف را بالفعل کنند و طلای واقعی خوسف این بزرگان و ماخر هستند.

 

محمدیان‌فر با تأکید بر اینکه شهرستان خوسف آینده درخشانی  در همه حوزه‌ها پیش‌رو دارد، گفت: در حوزه صنعت و معدن، بزرگترین شهرک صنعتی استان در این شهرستان قرار دارد و زیرساخت‌ها در آن آماده برای سرمایه‌گذاری می‌باشد.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان خوسف بیان کرد: اولین شهرک خورشیدی کشور در این شهرستان قرار دارد و اکنون فراخوان برای ورود سرمایه‌گذارها داده شده است.

 

وی با تأکید بر اینکه معادن شهرستان خوسف بی‌نظیر هستند، افزود: در همین راستا ایجاد واحدهای فرآوری معدنی ضروری است که ارزش افزوده در خود شهرستان ایجاد کند.

 

محمدیان‌فر با اشاره به اینکه ظرفیت‌های گردشگری خوسف مغفول مانده است، تصریح کرد:  در بافت تاریخی شهر خوسف که قدم بزنید گویی در تاریخ زندگی می‌کنید و این منحصر به‌فرد باشد و امیدواریم بیش از گذشته به این فرصت‌ها و سرمایه‌ها پرداخته شود.

 

سرپرست فرمانداری شهرستان خوسف یادآور شد: برپایی نمایشگاه آثار و تولیدات خانگی در بخشداری خوسف و برگزاری رویداد فرهنگی ویژه دانش‌آموزان در اقامتگاه بومگردی آرامش از دیگر برنامه‌های فرهنگی شهرستان خوسف بود.

 

 

 

کتاب “منابع، مصارف و مسائل آب” برگزیده جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی شد

 
کتاب «منابع، مصارف و مسائل آب» تألیف دکتر حسین خزیمه‌نژاد، سپیده زراعتی نیشابوری و محمدرضا رجبی، به عنوان یکی از ۵ اثر برگزیده در سی و یکمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی انتخاب شد. این جشنواره با حضور مقامات علمی و فرهنگی در دانشگاه تهران برگزار شد.
کتاب "منابع، مصارف و مسائل آب" برگزیده جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی شد

کتاب «منابع، مصارف و مسائل آب» تألیف دکتر حسین خزیمه‌نژاد (دانشیار گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند)، سپیده زراعتی نیشابوری و محمدرضا رجبی (دانشجویان دکتری منابع آب دانشگاه بیرجند)، به عنوان برترین کتاب سی و یکمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی معرفی شد.

این جشنواره که شامل ۵۰ گروه علمی است و با همکاری حدود ۲۵۰ داور در موضوعات تخصصی برگزار می‌شود، مراسم اختتامیه خود را در تاریخ سه‌شنبه ۲۹ آبان ماه در دانشگاه تهران برگزار کرد. در این مراسم که با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی (رئیس جهاد دانشگاهی)، دکتر عبدالحسین کلانتری (معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، دکتر علیرضا کلانتر مهرجردی (معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی)، دکتر روح‌الله نصرتی (معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران) و دکتر حامد علی اکبرزاده (دبیر جشنواره) برگزار شد، سپیده زراعتی نیشابوری به عنوان نماینده دانشجویان برگزیده به سخنرانی پرداخت.

خانم زراعتی نیشابوری در سخنان خود بر اهمیت نشر کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه تاکید کرد و خواستار حمایت بیشتر از جامعه دانشجویان پژوهشگر شد. وی همچنین به مشکلات و چالش‌های پژوهشگران دانشجویی اشاره کرد.

در پایان این مراسم، از میان ۶۰۶ اثر ارسال‌شده به دبیرخانه جشنواره کتاب سال دانشجویی، ۵ اثر برگزیده و ۸ اثر شایسته تقدیر تجلیل شد که این کتاب یکی از ۵ اثر برگزیده در سی و یکمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی بود.

 

 

 

به مناسبت هفته بسیج؛

آغاز اولین رزمایش پزشکی بهداشتی- درمانی ایران همدل در فردوس

رزمایش پزشکی بهداشتی- درمانی ایران همدل یادمان شهدای سلامت در راستای برنامه‌های هفته بسیج است با مشارکت شبکه بهداشت و درمان شهرستان فردوس آغاز شد.

آغاز اولین رزمایش پزشکی بهداشتی- درمانی ایران همدل در فردوس

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، در این رزمایش به محوریت روستای فتح آباد و ۶ روستای همجوار ۱۳ متخصص روستاییان را رایگان ویزیت کردند.
همچنین ۶ متخصص دندانپزشکی نسبت به ویزیت و ترمیم دندان ۱۶۰ مراجعه کننده اقدام کردند.
طرح توسعه خانه بهداشت فتح آباد نیز با ۶۰۰ میلیون تومان اعتبارات دولتی و ۳۵۰ میلیون تومان کمک خیران افتتاح شد.

 

 

 

صحبت برای ساخت طرح ملی کتابخانه بیرجند از سال ۸۸ به گوش می‌رسد اما برای هنوز زمین آن تعیین تکلیف نشده است.

 

حاجی مدیر کل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: بحث طرح ملی کتابخانه بیرجند در سال ۸۸ مطرح شد، اما در زمان ریاست جمهوری دکتر احمدی نژاد به دلیل اینکه مالکیت زمینِ تعیین شده مشخص نشد، این طرح بدون زمین ماند که در نهایت دو سال و نیم قبل زمینی با زیربنای ۱۱ هزار متر از طریق اداره کل راه و شهرسازی برای آن تأمین و کلنگ آن زده شد.

او افزود: ما یک نهاد عمومی غیردولتی هستیم و توانایی خرید این زمین را نداشتیم بنابراین بین راه و شهرسازی و فرهنگ و ارشاد تفاهمنامه منعقد شد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی برای این زمین پرداخت شد.

حاجی بیان کرد: مالک زمین راه و شهرسازی و مالک طرح اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و ما بهره‌بردار این طرح هستیم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی ادامه داد: مسئله‌ای که مطرح می‌شد این بود که می‌گفتند باید این طرح مجوز ۲۳ را اخذ می‌کرد، اما در سنوات گذشته برای زمینِ اول مصوبات گرفته شد و وقتی طرح مجوز ملی دارد نیازی به اخذ مجوز ۲۳ نیست.

او عنوان کرد: از آنجایی که زمین این طرح مربوط به دستگاه دیگر و مالک آن نیز یک دستگاه دیگر است بنابراین مالک باید برای تامین اعتبار آن اقدام کند هرچند که از طرف اداره ما حداقل ۱۵ نامه مکاتبه برای تعیین تکلیف این طرح با تامین اعتبار برای آن برای مسئولین استانی نوشته شد، اما پاسخ مشخصی نگرفتیم.

فرخنده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این برنامه گفت: ما در استان گرفتار قصه‌های تلخ کلنگ زنی، طرح‌های بر زمین مانده، واگذاری‌های توافقی و ساخت و ساز‌های بدون هماهنگی هستیم که یکی از اینها طرح ملی کتابخانه بیرجند است.

او افزود: از آنجایی که کتابخانه‌ها یک نهاد عمومی غیر دولتی است و اگر می‌خواست که زمین را از راه و شهرسازی بگیرد باید بیش از یک میلیارد تومان برای آن پول پرداخت می‌کرد در نتیجه آمدند مالکیت آن را در یک طرح اخلاقی به نام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی زدند تا پرداختی برای زمین یک سوم شود و مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان نیز از محل اعتبارات استانی برای آن پرداخت شد.

فرخنده بیان کرد: اصلا طرحی که صفر تا صد آن در اعتبارات دولتی دیده نشود اجازه کلنگ زنی ندارد، اما در توافقات اخلاقی به دلیل اینکه کتابخانه توانایی پرداخت مبلغ بالا را نداشت قبول کردیم که به نام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خورده شود، اما انتظار داریم که پیگیری‌ها برای تامین اعتبار آن را انجام بدهند و تمام مسئولیت آن را متوجه اداره ما ندانند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: با این حال ما ۲۰ روز پیش با مجموعه نمایندگان استان صحبت کردیم و دیداری با وزیر فرهنگ و ارشاد داشته و در آن طرح‌های زمین مانده مطرح شد، بعد از آن نیز طرح‌ها بر اساس تفکیک شهرستانی به نمایندگان حوزه انتخابی ارسال شد و آقای هاشمی نماینده بیرجند نیز دیروز از ما جزئیات طرح کتابخانه بیرجند را برای پیگیری در مجلس خواستند.

او عنوان کرد: این زمین به صورت کوتاه مدت کلنگ خورد و حاصل توافق اخلاقی ادارات بود و دغدغه ما این است که نباید این زمین را از دست بدهیم در صورتی که هیچ کار عملیاتی در آن تاکنون اجرا نشده است.

اگر دستگاه‌ها هم افزایی نکنند زمین طرح کتابخانه بیرجند از دست می‌رود 

هاشمی نماینده مردم بیرجند درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در گفتگوی تلفنی با برنامه رادیویی میز خبر گفت: از آنجایی که در زمینی که راه و شهرسازی برای ساخت طرح ملی کتابخانه بیرجند داده است تا کنون هیچ اقدام عملیاتی و ساخت و ساز صورت نگرفته است این اداره می‌تواند پس از مدتی زمین را تحویل بگیرد که این مورد باعث نگرانی شده است.

او افزود: برای اینکه زمین را از دست ندهیم باید دستگاه‌ها به کمک یکدیگر بیایند، با وجود اینکه این طرح پیشرفت فیزیکی نداشته و حفظ آن دشوار است، اما راهکار‌هایی برای حفظ آن وجود دارد؛ نیاز داریم که پیگیری‌های جدی از سمت ادارات صورت بگیرد، زیرا زمین بزرگی است و می‌تواند بزرگترین طرح فرهنگی استان شود.

هاشمی بیان کرد: این طرح بودجه فراوانی می‌خواهد و با توجه به اینکه طرح‌های دارای پیشرفت فیزیکی زیادی در اولویت وزارت است، اما باید تمام تلاش ما را بکنیم که برای این طرحی که هیچ پیشرفت فیزیکی نداشته اعتباری برای چند مرحله ساخت آن بگیریم و از آن طرف زمین آن را نیز حفظ کنیم.

نماینده مردم بیرجند در میان و خوسف در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اختلافات بین اداره کتابخانه‌ها و فرهنگ و ارشاد وجود دارد و اختلافات بر سر این است که در نهایت این طرح برای کجاست و پیگیری تامین اعتبار آن با کدام اداره است و اگر مسائل کنار گذاشته می‌شد و دستگاه‌ها با همکاری یکدیگر پیگیری لازم را می‌کردند اکنون باید شاهد افتتاح این طرح می‌بودیم، اما در زمان فعلی اگر می‌خواهیم که به نتیجه درستی برای استان برسیم باید در کنار یکدیگر برای حفظ زمین و ساخت آن تلاش کنیم.

او اظهار کرد: مکاتبه کاغذی به تنهایی کافی نیست و برای به نتیجه رسیدن این طرح باید به صورت عملیاتی پیگیری‌های زیادی را انجام داد و شاید حتی نیاز به حضور مجدد وزیر فرهنگ و ارشاد در استان باشد؛ صحبت‌های هر دو مسئول درست است و تفاهم نامه‌ای که قبلاً برای تامین زمین این کتابخانه منعقد شده اخلاقی بوده است ولی بار حقوقی نیز دارد در نهایت این طرح به سرانجام نمی‌رسد مگر با همراهی هر دو اداره با یکدیگر.

او عنوان کرد: در نهایت در هر شرایطی تفاهم‌نامه منعقد شده و برای اداره فرهنگ و ارشاد هم نیز مسئولیت‌هایی ایجاد کرده و از آنجایی که بنای کار به خوبی پی ریزی نشده باید ایرادات آن برطرف شده و با مکاتبات عملی و پیگیرانه در جهت حفظ و تامین اعتبار آن تلاش شود.

 

 

سالگرد شهادت شهید مدافع وطن در بیرجند برگزار شد

 

 

‌سالگرد شهادت شهید مدافع وطن در بیرجند برگزار شد

مراسم گرامیداشت اولین سالگرد شهادت  استوار یکم شهید مدافع وطن امیر حسین ابراهیمی با حضور فرماندهان نظامی و انتظامی ، همکاران شهید در انتطامی استان، دوستان ورزشکار این شهیدبرگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند،  مراسم گرامی داشت اولین سالگرد شهادت  استوار یکم شهید مدافع وطن امیر حسین ابراهیمی که یکم آذر ماه ۱۳۴۲ به شهادت رسیده بود، با حضور فرماندهان نظامی و انتظامی‌، همکاران شهید در انتطامی استان، دوستان ورزشکار این شهید و گروه های مختلف مردم و خانواده معظم شهدا در  مسجد امام حسین علیه‌السلام بیرجند برگزار شد.

رئیس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی خراسان‌جنوبی گفت:شهید ابراهیمی جان خود را در راه دفاع از ولایت و امنیت فدا کرد.

حجت‌الاسلام صفورائی رئیس عقیدتی سیاسی انتظامی استان در مراسم سالگرد شهادت شهید مدافع وطن امیرحسین ابراهیمی افزود: ارزش «شهدای امنیّت» را از اهمّیّت و ارزش «امنیّت» میشود فهمید. وقتی ما تشخیص دادیم و فهمیدیم که امنیّت چقدر برای کشور مهم است، آن وقت برای حافظ امنیّت ــ  اهمّیّت قائل می‌شویم و شهید این راه را جزو برترین شهدای راه حق به شمار می‌آوریم.

حجت‌الاسلام صفورائی در ادامه افزود: امنیت در واقع، زیربنای همه‌ی وسیله‌ها و راه‌های پیشرفت یک ملّت و یک کشور است؛  لذا نعمت بزرگ خدا است.

وی بیان کرد: در قرآن کریم، رتبه‌ امنیّت را این‌قدر خدای متعال بالا می‌آورد که به عنوان یک نعمت عظیم، یعنی  اگر این‌قدر این موضوع مهم است، بنابراین اگر کسانی، فداکارانی، ازخودگذشتگانی، در این راه به شهادت برسند، جای تعجّب نیست؛ رتبه‌ی این شهیدان هم رتبه‌ی بسیار بالایی است.

رئیس عقیدتی سیاسی انتظامی خراسان‌جنوبی در ادامه یادآورشد: شهید امیرحسین ابراهیمی در جوانی از آرامش خودش گذشت و جان و خون مقدسش را در راه دفاع از ولایت و امنیت به تبعیت از حضرت زهرا سلام الله علیها فدا کرد تا مردم عزیزمان در این استان اهل علم و ایمان در آسایش و آرامش باشند.

در ادامه این مراسم یکی از همکاران مداح شهید در انتطامی استان در عزای بانو فاطمه زهرا(س) مداحی کرد.

شایان ذکر است که  این شهید که آخرین شهید ورزشکار خراسان جنوبی است ، در تاریخ ۳ مهر ماه ۱۳۸۰ متولد شده بود و در رشته ورزشی بدمینتون و بدنسازی فعالیت می کرد که در سن بیست و دو سالگی در شهرستان سربیشه به درجه رفیع شهادت نائل آمد. روحش شاد و یادش گرامی باد.

انتهای پیام/۲۵۱

 

 

 

 

همزمان با هفته بسیج؛

مزار شهدای بیرجند عطر افشانی شد

همزمان با گرامیداشت هفته بسیج، مزار شهدای بیرجند با حضور بسیجیان و فرماندهان پایگاه‌های مقاومت، خانواده‌های معظم شهدا، مسوولان محلی و نیروهای نظامی و انتظامی غبارروبی و عطرافشانی شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، همزمان با گرامیداشت هفته بسیج، مزار شهدای بیرجند امروز پنجشنبه اول آذرماه با حضور معاون هماهنگی سپاه انصارالرضا علیه‌السلام خراسان‌جنوبی، فرمانده و پرسنل ناحیه مقاومت بسیج سپاه بیرجند،بسیجیان و فرماندهان پایگاه‌های مقاومت، خانواده‌های معظم شهدا، مسوولان محلی و نیروهای نظامی و انتظامی غبارروبی و عطرافشانی شد.

حجت‌الاسلام مجتبی مرادی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج سپاه بیرجند گفت: افتخار و عزت فعلی جمهوری اسلامی ایران به شجاعت و تقدس شهدا و رزمندگان باوفای بستگی دارد که از جان و زندگی خود برای حفظ انقلاب اسلامی وجود ارزنده خود، به نیت برقراری و سرلوحه شدن این نظام مقدس قربانی داده‌اند.

وی افزود: امروز، ایران اسلامی با همواره حضور فعال بسیجیان و بهره‌گیری از دانش بومی، به لطف رشادت های شهدا، که با ایمان به ولایت فقیه برای ارتقای آرمان‌های ایران اسلامی جان خود را گذاشتند، به بالاترین درجات افتخار و سربلندی در جهان دست یافته و به رشته‌های مقتدرانه بر جلگه تعالی‌های بزرگان جهان مقابله می‌کند.

در ادامه مداح بسیجی مهدی عزیزی به ذکر مرثیه خوانی و مداحی پرداخت و در پایان مزار شهدای غبارروبی و عطرافشانی شد.