در مدت ۸ ماهه امسال؛
۷۸ مددجوی کمیتهامداد خراسانجنوبی صاحبخانه شدند
بیرجند- قائم مقام کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسانجنوبی گفت: در مدت ۸ ماهه امسال ۷۸ واحد مسکونی ویژه مددجویان کمیتهامداد خراسانجنوبی ساخته شد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی خطیبزاده صبح شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه داشتن یک سرپناه امن و مقاوم یکی از مهمترین و اساسیترین نیازمندی خانوادهها است این نهاد در راستای توانمندسازی خانوادههای تحتحمایت این موضوع را در اولویت قرار داده است.
قائم مقام کمیته امداد خراسان جنوبی ادامه داد: کمیتهامداد در زمینههای کمک به احداث و خرید مسکن، حصارکشی و احداث فضاهای جانبی (حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه)، تعمیرات مسکن، لولهکشی گاز و انشعابات (آب، برق و گاز) خدمات شایانی را به مددجویان تحت حمایت ارائه کرده است.
وی تصریح کرد: با توجه به غیر مقاومبودن واحدهای مسکونی بیشتر مددجویان و از طرفی زلزله خیز بودن استان این نهاد با همکاری سایر سازمانها ساخت واحد مسکونی برای مددجویان را در اولویت قرار داده طوری که در مدت ۸ ماهه امسال ۷۸ واحد مسکونی با مساعدتهای بلاعوض این نهاد به مبلغ ۱۵ میلیارد و ۲۰۰ هزار تومان برای مددجویان تحت حمایت ساخته شده است.
خطیبزاده با اشاره به اینکه در مجموع در این مدت ۶۵۳ فعالیت عمرانی با اعتبار ۲۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان ویژه مددجویان تحت حمایت انجام شده است افزود: علاوه بر ساخت مسکن ۳۹۰ مورد کمک به فضای جانبی به مبلغ ۵ میلیارد و ۹۰۰ هزار تومان و ۱۸۵ مورد کمک به تعمیرات مسکن به مبلغ یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان برای مددجویان تحت حمایت انجام شده است.
وی هم چنین آغاز ساخت ۶۰۰ واحد احداثی در سطح استان در تفاهمنامههای مشترک را از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه بیان کرد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی مطرح کرد؛
سه پیشنهاد برای انتفاع بیشتر خراسان جنوبی از اعتبارات
بیرجند- مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ۳ پیشنهاد برای انتفاع بیشتر خراسان جنوبی از اعتبارات در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مطرح کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان صبح شنبه در شورای برنامه ریزی و توسعه استان اظهار کرد: مطابق تبصره دو بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴، دولت مجاز به دریافت کمکهای بلاعوض بینالمللی تا سقف دو میلیارد یورو با هدف جبران خسارت و پیشگیری از حوادث است.
وی ادامه داد: این کمکهای بلاعوض بینالمللی از سوی مؤسسات و سازمانهای بینالمللی برای جبران خسارت و پیشگیری از حوادث مانند زلزله، سیل، سرمازدگی، مقابله با گردوغبار، بیابانزدایی، حفاظت از تالابها و مبارزه با آفات و بیماریهای دامی و گیاهی و همچنین تأمین ماشینآلات و تجهیزات مربوط، تجهیزات مورد نیاز بالگردهای امدادی است.
ذاکریان با بیان اینکه خراسان جنوبی با همه این حوادث دست و پنجه نرم میکند، گفت: باید به دنبال سهم استان از محل این کمکهای بلاعوض برای خراسان جنوبی باشیم.
به گفته وی این کمکهای بلاعوض در سالهای قبل هم در بودجه بوده است اما خراسان جنوبی هیچ سهمی نداشته است.
وی با بیان اینکه انتقال پروندههای مالیاتی معادن در قانون برنامه ششم آمده بود اما این موضوع در برنامه هفتم پیشرفت دیده نشده است، عنوان کرد: تقاضا داریم در لایحه بودجه ۱۴۰۴ با توجه به اینکه خراسان جنوبی یک استان معدنی است این مهم پیگیری شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: از محل انتقال پروندههای مالیاتی معادن تا امروز هزار و ۵۰ میلیارد تومان عاید استان شده است.
وی با اشاره به پیگیریها در زمینه روند نزولی کردن سهم مالیاتی استان عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ سهم خراسان جنوبی از درآمدهای مالیاتی ۳۹ صدم درصد بوده که این رقم قابل تحقق نبود و دچار کسری درآمد بودیم.
ذاکریان بیان کرد: با پیگیریهای انجام شده در سال ۱۴۰۲ سهم خراسان جنوبی از محل درآمدهای عمومی به ۲۹ صدم درصد و در سال جاری به ۲۸ صدم درصد کاهش یافته است.
وی گفت: اگر بتوانیم این جایگاه را حفظ و یا اینکه کاهش دهیم اثر بسیار زیادی در رضایت مندی مردم دارد و با تحقق درآمدها و حتی مازاد درآمد استان انتفاع بیشتری خواهد داشت.
رقابت ۳۲۱۱ نفر برای تصدی ۱۶۹ پست سازمانی ادارات خراسان جنوبی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی گفت: ۲ هزار و ۳۱۱ نفر در آزمون مشترک فراگیر استخدامی ۱۱ دستگاه اجرایی استان با هم رقابت کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حمید جهانشاهی از برگزاری دوازدهمین آزمون مشترک فراگیر استخدامی ۱۱ دستگاه اجرایی استان همزمان با سراسر کشور خبر داد و گفت: این آزمون توسط جهاد دانشگاهی و با نظارت سازمان مدیریت و برنامهریزی در استان برگزار شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی با بیان اینکه آزمون مذکور روز جمعه ۲۳ آذرماه در شهرستان بیرجند برگزار شد افزود: از تعداد کل ۱۶۹ مجوز استخدامی تخصیص یافته به ۱۱ دستگاه اجرایی استان شامل؛ پست بانک استان ۱۰ سهمیه، حوزه هنری استان ۸ سهمیه، مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ۲ سهمیه، اداره کل بازرسی استان ۳ سهمیه، اداره کل گمرکات استان ۲۰ سهمیه، اداره کل ورزش و جوانان استان ۱۳ سهمیه، شرکت آب منطقهای استان ۲۸ سهمیه، اداره کل تعزیرات حکومتی استان ۱۷ سهمیه، اداره کل تبلیغات اسلامی استان ۳ سهمیه، فرمانداریها و بخشداریهای استان ۶۴ سهمیه و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یک سهمیه، تعداد ۱۱۶ نفر معادل ۶۹ درصد سهمیهها آزاد، ۴۷ نفر معادل ۲۸ درصد برای احراز سهمیه ایثارگران معزز، ۶ نفر معادل ۳ درصد برای سهمیه ۳ درصد معلولین است.
وی افزود: در این آزمون ۲ هزار و ۳۱۱ نفر فراگیر شامل یک هزار و ۳۱ نفر زن و یک هزار و ۲۸۰ نفر مرد با یکدیگر به رقابت پرداختند.
گفتنی است حمید جهانشاهی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان جنوبی با حضور در دانشگاه بیرجند، از روند برپایی دوازدهمین آزمون مشترک فراگیر استخدامی دستگاههای اجرایی استان بازدید کرد.
خراسان جنوبی از نظر رشد اقتصادی رتبه آخر کشور را دارد
استاندار خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی از نظر رشد اقتصادی رتبه آخر کشور را دارد که باید این رتبه با تلاش جهادی مدیران ارتقا یابد. پرداخت اعتبار به دستگاههای اجرایی منوط به جذب حداکثری اعتبارات ملی مدیران خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سید محمدرضا هاشمی امروز در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان جنوبی اظهار داشت: باید موارد توسعهای و مهم استان به کمیته برنامهریزی منتقل شود.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از نظر رشد اقتصادی رتبه آخر کشور را دارد که باید این رتبه با تلاش جهادی مدیران ارتقا یابد، بیان کرد: پرداخت اعتبار به دستگاههای اجرایی منوط به جذب حداکثری اعتبارات ملی مدیران خواهد بود.
نبود ارتباط با دانشجو یکی از آسیبهای استان است
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مدیران خراسان جنوبی تا آخرین لحظه باید در استان کار و تلاش کنند، بیان کرد: نبود ارتباط با دانشجو یکی از آسیبهای استان است که باید رفع شود.
هاشمی گفت: سه دستگاه اجرایی که در توسعه اقتصادی خراسان جنوبی نقش مهمی و محوری دارند، پایینترین سطح امتیاز را در جشنواره شهید رجایی کسب کردند. ۱۵ درصد، اعتبارات تملک و داراییهای سرمایهای استان مبلغ ناچیزی است و با توجه به وسعت زیاد خراسان جنوبی با این اعتبارات هیچ اقدام شاخصی نمیتوانیم انجام دهیم. مدیری موفق است که جذب حداکثری اعتبارات ملی را داشته باشد، این موضوع یکی از ملاکهای ارزیابی مدیران است.
وی تصریح کرد: شورای برنامهریزی نقش مهم و اساسی در توسعه اقتصادی استان دارد باید در کارگروهها مصوبات چکشکاری و کارشناسی شود و مصوبات کارشناسی و مهم برای بررسی به شورای برنامهریزی منتقل شود.
طرحهای پژوهشی درباره مسائل و آسیبهای خراسان جنوبی حمایت میشود
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه از طرحهای پژوهشی پیرامون مسائل و آسیبهای خراسان جنوبی حمایت میشود و نباید در این زمینه جزیرهای عمل کنیم، افزود: از این پس کارگروههای زیرمجموعه شورای برنامهریزی و توسعه استان فعال شود و موضوعات مهم استان احصا شود تا با کار و تلاش بر روی آن زمینه توسعه استان فراهم شود.
هاشمی با انتقاد بر اینکه نباید سرمایهگذاران و تولیدکنندگان ما معطل اخذ استعلام از دستگاههای باشند، بیان کرد: پاویون فرودگاه بیرجند با هزینه کرد ۲ هزار میلیارد ریالی، معطل ۳۰ میلیارد ریال اعتبار بود که عملیات اجرایی این طرح با پیگیری از تهران از سرگیری شد.
وی شورای برنامهریزی و توسعه را قلب توسعه استان دانست و ادامه داد: وقت ما باید وقف حل مشکلات مردم باشد من از مسئولان خروجی کار را میخواهم.
خراسان جنوبی، رتبه اول کشور در اجرای طرح سرشماری کشاورزی را کسب کرد
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه از پیشتازی استان در ششمین طرح سرشماری کشاورزی در سطح کشور خبر داد و گفت: پیشرفت طرح سرشماری کشاورزی در استان به بیش از ۱۰۰ درصد رسید و رتبه اول کشور را در زمینه اجرای این طرح کسب کردیم.
حمید جهانشاهی بیان کرد: ۸۴ هزار بهرهبردار در طرح سرشماری کشاورزی خراسان جنوبی سرشماری شدند و بیش از ۴۰۰ نفر نیروی ستادی و آمارگیر در زمینه اجرای موفق این طرح همکاری دارند.
وی با بیان اینکه بازنگری اسناد توسعه شهرستانهای استان در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: این بازنگری از شهرستان عشقآباد شروع کردیم و در بقیه شهرستانها هم پس از اعلام برش استانی برنامه هفته توسعه شروع خواهد شد.
رصد مناسب سازی ۵۷ دستگاه اجرایی استان به صورت مستمر
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی نیز گفت: حق پرستاری ۲۹ میلیون ریال برای تمام بیماران ضایع نخاعی استان پرداخت میشود.
حسن شرفی افزود: مناسب سازی در ۵۷ دستگاه اجرایی استان به صورت مستمر رصد میشود و متوسط پیشرفت مناسب سازی در استان سالانه سه درصد است.
وی بیان کرد: مناسب سازی در ۲۱ دستگاه اجرایی خراسان جنوبی ۸۰ درصد به بالاست و وضعیت خوبی دارند و بقیه دستگاه هم در زمینه باید تلاش خود را افزایش دهند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی درباره جذب سه درصد معلولین در دستگاههای اجرایی هم گفت: در این زمینه درخواست ما از دستگاهها این است قبل از جذب افراد هماهنگی را در خصوص رشته تحصیلی با اداره کل بهزیستی استان انجام دهند تا پستهای سازمانی متعلق به معلولان خالی نماند.
وی اظهار کرد: براساس ماده ۲۷ دولت مکلف است کمک هزینه به افراد دارای معلولیت شدید و بسیار شدید فاقد شغل و درآمد پرداخت کند که سه هزار نفر در استان شناسایی و به مرکز معرفی شدند.
همکاری ۲۲ تسهیلگر در زمینه اشتغالزایی
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی نیز گفت: در استان ۵۳۲ صندوق قرضالحسنه راهاندازی شده و ۴۰ هزار و ۵۶۹ نفر عضو این صندوقها هستند.
مهدی هنری با اشاره به همکاری ۲۲ تسهیلگر در زمینه اشتغالزایی، گفت: تاکنون توسط این صندوقها، ۶۶۱ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده و سرمایه این صندوقها اکنون ۵۰۰ میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه رویکرد برنامههای بسیج اقتصاد مردم پایه است و طرح اقتصاد به توان مردم را به صورت بومیسازی در استان شروع کردیم، اظهار کرد: در سال جاری ۱۰۰ درصد تعهد اشتغال مجموعه بسیج محقق شده است.
مدیران باید در زمینه جذب و هزینه کرد اعتبارات پاسخگو باشند
سلمان اسحاقی، نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه نیز در این جلسه گفت: نباید در استانی که مشکلات زیربنایی و توسعهای دارد اعتبارات در بخشهای غیر ضروری هزینه شود بنابراین مدیران باید در خصوص جذب و هزینه کرد اعتبارات پاسخگو باشند.
خرید توافقی گل نرگس، قدمی بزرگ برای حمایت از نرگس کاران
به گفته مدیرعامل شرکت تعاونی تولید روستایی سبز آفرینان خوسف امسال خرید توافقی گل نرگس از کشاورزان آغاز شده و شاهد افزایش قیمت نیز بودهایم.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدمحمدعلی سجادی – اکبری مدیرعامل شرکت تعاونی تولید روستایی سبز آفرینان خوسف گفت: خرید توافقی گل نرگس از کشاورزان و نرگس کاران این شهرستان آغاز شده و تاکنون حدود ۱۵ هزار شاخه گل نرگس تحویل مرکز خرید این تعاونی شده است.
او با بیان اینکه مرکز تحویل در بخش مرکزی خوسف در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح آماده دریافت گلهای نرگس کشاورزان است افزود: امسال افزایش قیمت سه برابری را در گل نرگس داشتهایم به طوری که پارسال هر شاخه حدوداً ۴ هزار تومان و امسال تا ۱۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری شده است.
اکبری اظهار کرد: بازاریابیهایی علاوه بر خراسان جنوبی در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کرمان انجام شده تا گلهای نرگس در این استانها نیز توزیع شود.
مدیرعامل شرکت تعاونی تولید روستایی سبز آفرینان خوسف با بیان اینکه با ورود این شرکت تعاونی به خرید توافقی گل نرگس، شاهد افزایش رغبت کشاورزان به کاشت گل نرگس و افزایش سطح زیر کشت بودهایم اظهار کرد: کشاورزان پس از تحویل گل نرگس رسید دریافت میکنند و مطالبات آنها پس از پایان برداشت گل در اسفند به حساب آنها به طور یکجا واریز میشود.
او با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار مکانهایی در بیرجند برای عرضه مستقیم گل ایجاد شده است عنوان کرد: این مکانها با همکاری معاونت خدمات شهری شهرداری بیرجند، مرکز فوریتهای خدمات اجتماعی شهرداری و مجتمع توانبخشی حضرت علی اکبر (ع) برپا شده و بخشی از عواید فروش نیز به حساب مرکز فوریتهای خدمات اجتماعی و مجتمع حضرت علی اکبر (ع) اختصاص مییابد.
اکبری با تأکید بر اینکه باید از نرگس کاران حمایت شود تصریح کرد: در این زمینه از مدیران دستگاههای اجرایی خراسان جنوبی میخواهیم خرید گل برای مراسمهای تجلیل خود را از این شرکت تعاونی انجام دهند تا از کشاورزان حمایت شود، زیرا اکنون دست دلالها از محصول کشاورزان کوتاه شده است.
وقتی زور مچ اندازان به داشتن یک سالن اختصاصی نمیرسد
مسابقات مچ اندازی قهرمانی باشگاههای کشور در حالی در بیرجند برگزار شد که مچ اندازان نه در یک سالن اختصاصی ورزشی بلکه در دو سالن اجلاس دانشگاه پیام نور و باغ بهلگرد بیرجند زورآزمایی کردند.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا رضایی – در حالی مسابقات مچ اندازی قهرمانی باشگاههای کشور در بیرجند برگزار شد که مچ اندازان در دو سالن اجلاس دانشگاه پیام نور و باغ بهلگرد بیرجند زورآزمایی کردند و فرصت تماشای این مسابقات مهیج برای علاقهمندان کمتر مهیا شد.
سؤال اینجاست چرا مسابقات مهمی در این سطح در خارج از شهر برگزار میشود تا دسترسی مردم برای تماشای آن سخت شود و اینکه آیا در مرکز استان، سالن ورزشی استانداردی برای برگزاری مسابقات کشوری وجود ندارد؟
استاندار خراسان جنوبی:
تشکیل پرونده قضایی بانکها برای واحدهای تولیدی ممنوع است
بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی گفت: باید لیست پروندههای واحدهای تولیدی در تملک بانکها احصا شود و از این پس بانکهای استان بدون اطلاع استانداری برای هیچ واحد تولیدی پرونده قضایی تشکیل ندهند.
به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز شنبه در کمیسیون هماهنگی بانکهای استان گفت: اینکه یک واحد تولیدی با حکم قضایی پلمپ شود، چاره کار نیست چرا که تولیدی ندارد که بازپرداخت تسهیلات داشته باشد.
وی با تاکید بر لزوم تقویت منابع بانکی خراسان جنوبی، گفت: اکنون استان ۴۴ صدم درصد منابع بانکی کشور را در اختیار دارد که کمتر از نیم درصد است.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تسهیلات فرزندآوری و ازدواج در اولویت قرار گیرد، بیان کرد: پرداخت مشاغل خانگی هم مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه اولویت را به مشاغل حوزه روستاها بدهید چرا که تولید ثروت در روستاها از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی اظهار کرد: نهضت ملی مسکن اگر مدیریت نشود در آینده تبدیل به معضل اجتماعی خواهد شد، پیگیریهای لازم در حال انجام است تا تکمیل واحدهای بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی هرچه سریعتر به سرانجام برسد.
هاشمی با بیان اینکه مطالبات بانکهای استان از میانگین کشور پایینتر است که نشان از تدین مردم منطقه دارد، بیان کرد: از این پس شورای هماهنگی بانکها استان در خود بانکها برگزار شود و در هر جلسه تعدادی از بانکها گزارش عملکرد دهند.
وی با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات در زمینه معادن، گردشگری و کشاورزی در اولویت قرار گیرد، بیان کرد: پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ هم در استان در اولویت قرار گیرد تا جذب حداکثری آن را داشته باشیم.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر انتقال حسابهای بانکی واحدهای تولیدی و صنعتی در راستای تقویت منابع بانکی استان، گفت: بانکها استان در انتظار مشتری نباشند بلکه خودشان نسبت به جذب مشتریان خوش حساب اقدام کنند، البته در این زمینه اولویت با انتقال واحدهای تولیدی است.
منابع بانکی خراسان جنوبی ۳۳.۴ درصد افزایش یافت
بیرجند – ایرنا – دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی گفت: منابع بانکی استان از ابتدای امسال تا پایان آبان نسبت مدت مشابه پارسال ۳۳.۴ درصد رشد داشته که بالاترین درصد رشد از ابتدای تاسیس استان بوده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا محمدعلی زرنگ روز شنبه در نشست کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی، اظهار کرد: همچنین در این مدت منابع شبکه بانکی استان ۲۳ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه ۴۴ صدم درصد منابع شبکه بانکی کشور در خراسان جنوبی وجود دارد و در رتبه ۲۹ کشور قرار گرفته است افزود: در زمینه ناترازی شبکه بانکی خراسان جنوبی رتبه ۱۱ کشور را داراست به گونهای که ۱۳ صدم درصد اضافه برداشت از منابع بانکی به نسبت منابع و مصارف داریم.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی افزود: در زمینه مصارف بانکی، این استان رتبه ۲۹ کشور را دارد.
زرنگ با اشاره به اینکه ۵۶ درصد منابع بانکی خراسان جنوبی منابع گران قیمت است که نشان میدهد مردم استان تمایل به سرمایهگذاری ندارند، بیان کرد: در زمینه پرداخت تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن، شبکه بانکی استان ۶۹.۷ درصد عملکرد داشتهاند که از میانگین کشور بالاتر است.
وی عنوان کرد: به دلیل کمبود منابع اعتباری از ابتدای سال جاری تا پایان آبان، پنج هزار و ۲۴۰ فقره تسهیلات ازدواج در استان پرداخت شده و پنج هزار و ۳۰۰ نفر در صف انتظار هستند و در این مدت ۱۳۲ درصد تسهیلات ابلاغی ازدواج در استان پرداخت شدهاست.
زرنگ ادامه داد: در پرداخت تسهیلات فرزندآوری هم تاکنون ۶ هزار و ۳۷۷ نفر تسهیلات خود را دریافت کردند و ۱۳ هزار و ۵۷ نفر همچنان در صف انتظار هستند، در زمینه فرزند آوری هم ۹۶ درصد تسهیلات ابلاغی در هشت ماه ابتدای سال جاری پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: پایان سال گذشته برای جذب منابع بیشتر با تهران رایزنی داشتیم و سهمیهای برای استان دریافت کردیم اما با توجه به اینکه زوجین و والدین یقین داشتند مبلغ تسهیلات در سال جاری افزایش مییابد، در پایان سال گذشته مراجعات کمتری برای دریافت تسهیلات داشتند و صف انتظار تسهیلات مجدد افزایش یافت.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیشترین مطالبات شبکه بانکی استان را بانک کشاورزی دارد، گفت: میانگین مطالبات شبکه بانکی استان ۲.۶ درصد است، این مطالبات باعث شده قدرت وام دهی ما کاهش پیدا کند و در صورت تعیین تکلیف در زمینه پرداخت تسهیلات تکلیفی مشکلی نخواهیم داشت.
محموله شیشه در نهبندان توقیف شد
بیرجند – ایرنا – فرمانده انتظامی نهبندان گفت: ۱۸ کیلو و ۳۵۰ گرم شیشه که توسط سوداگران مرگ از مرزهای شرقی وارد کشور شده بود در این شهرستان کشف شد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری پلیس، سرهنگ حسین عرب روز شنبه اظهار کرد: ماموران ایست و بازرسی« سهل آباد» نهبندان هنگام کنترل خودروهای عبوری به یک دستگاه سواری پراید که در جاده زاهدان – مشهد در حال حرکت بوده مشکوک شده و خودرو را برای بررسی بیشتر متوقف کردند.
وی بیان کرد: ماموران با هماهنگی مقام قضایی نسبت به بازرسی خودرو اقدام کردند که در بازرسی از سواری پراید مقدار ۱۸ کیلو و ۳۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی از نوع شیشه که از مرزهای شرقی کشور وارد و به طرز ماهرانهای جاساز شده بود، کشف کردند.
فرمانده انتظامی نهبندان افزود: مأموران در این رابطه یک دستگاه خودرو توقیف و پنج نفر متهم دستگیر کردند که متهمان دستگیر شده به همراه پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی عنوان کرد: برخورد ماموران انتظامی با سوداگران مرگ و قاچاقچیان مواد مخدر قاطع و بدون اغماض خواهد بود و پلیس اجازه جولان و سرکشی به برهم زنندگان نظم و امنیت عمومی نخواهد داد.
بیرجند – ایرنا – نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند گفت: شهدا و خانواده آنان سد محکمی در مقابل بیگانه پرستان، منابع فساد جهانی و نفوذ دشمنان هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا حجتالاسلام سید علیرضا عبادی روز شنبه در آیین تکریم و تجلیل از مادران و همسران شهدا در استان اظهار کرد: شهدا کار خیلی مهم و حسینی انجام دادند اما خانواده معظم شهدا به خصوص همسران و مادران آنان کار زینبگونه انجام میدهند.
وی اظهار کرد: شهید و شهادت یک اتفاق نیست بلکه علل و اسباب است یعنی این خانوادهها، فرهنگ ایمانی و مقام عفت و عصمت است که از دامن زنان خودساخته و با ایمان مردان بزرگ پرورش مییابند و این نوعی سازندگی است.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی ادامه داد: اصالت خانوادهها سبب شده این محصول یعنی شهدا را تحویل جامعه دهند، اینکه ملاحظه میکنید دشمنان شما از هر راهی ضربه میزنند یکی از مسائل مهمی که در دشمنی کارشناسی کرده و القا میکنند این است که بنیان خانوادهها را از هم بپاشند.
وی تصریح کرد: همانطور که در جبهه نظامی فرزندان شما در مقابل دنیا کفر و به ظاهر صدام ایستادند امروز هم همه کفر با همه دین با هم پنج در پنجه انداختهاند و بیش از همه دشمن در جبهه فرهنگی تلاش میکنند.
حجتالاسلام و المسلمین عبادی با اشاره به توصیه شهدا به حفظ حجاب برای پاسداشت خونشان، عنوان کرد: دشمن در این رابطه مزدورانی را اجیر میکند تا به مسئله عفاف و حجاب در جامعه اسلامی خدشه وارد کند.
وی تأکید کرد: بیش از اینکه دشمن بر ما هجوم آورد ما باید بر او هجوم ببریم، زیرا تمام ارزشها برای حفظ دین بوده و تمام نظام هستی از جمله سخت افزاری و نرم افزاری براساس قانون و علم است.
امام جمعه بیرجند افزود: همه خدماتی که در کشور و دنیا توسط میلیونها نفر به ما ارائه میشود محصول قانون است و کسی که بگوید قانون را قبول ندارم فاقد شعور است لذا در هر زوایهای که آسیب میبینیم از ناحیه افراد بیشعور است.
وی با تأکید بر اهمیت جایگاه قانون در کشورهای مختلف، گفت: هر کشوری قانون خود را دارد و در صورت لزوم قوانین را اصلاح میکند.
حجتالاسلام و المسلمین عبادی ادامه داد: برخی امور را آنقدر به تاخیر میاندازیم که برای کشور، مردم و جامعه هزینه ایجاد میکند اما دلمان خوش است که مسئول هستیم.
وی با اشاره به کارخانه شبهسازی دشمن تصریح کرد: در مقابل توطئهها و شبههای دشمن نباید بیتفاوت باشیم در حالی که دشمن باید پاسخگوی جنایاتش باشد، لذا اگر از آنان در خصوص جنایتها سئوال نمیکنیم نشان از سستی ما دارد.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی تصریح کرد: جنایتکاران تاریخ برای کشورها کلی هزینه ایجاد میکنند و نسلهای مختلف از جمله جوانان و نوجوانان را دچار آسیب میکنند.
وی گفت: امروزه بشر گرفتار فکر لیبرال دموکراسی شیطانی شده و علیه انسان هر جنایتی انجام میدهد و امیدواریم به برکت خون شهدا و دعای خانوادههای شهدا ظلمها به پایان برسد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی هم گفت: این جلسه به مناسبت سالروز وفات شهادتگونه مادر عشق، ادب، ایثار و تمام فضائل حضرت ام البنین برگزار شد که به روز مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است.
ابوالفضل نوفرستی با اشاره به در پیش رو بودن دهه بصیرت افزود: تاکنون از مادران شهید که خداوند نعمت را بر آنها تمام کرده است، درسهای بسیاری گرفتهایم.
وی با بیان اینکه در محضر مادران شهدا درس عشق، ایثار، ولایت و ولایتمداری آموختهایم اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم راه شهدا، مادران و همسران آنها را ادامه دهیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی گفت: از هفته آینده چهارم دی ماه ۲۰ فوق تخصص پزشکی در رشتههای مختلف به استان امده و به مدت چهار به خانواده شهدا خدمت خواهند کرد.
استاندار خراسان جنوبی:
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بهترین راه مبارزه با آسیبهای اجتماعی است
بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی گفت: امروز که با جنگ و شبیخون فرهنگی دشمن مواجهایم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بهترین راه مبارزه با آسیبهای اجتماعی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز شنبه در آیین تکریم و تجلیل از مادران و همسران شهدا افزود: تفاوت تهاجم نظامی و فرهنگی تفاوت بسیار فاحشی است اگر در هشت سال دفاع مقدس فرزندان شما مورد تهاجم نظامی قرار گرفتند و شهید والامقام شدند امروز اگر مراقب تهاجم فرهنگی نباشیم دچار آسیبهای اجتماعی فراوانی خواهیم شد.
وی ادامه داد: در تهاجم نظامی هدف زمین و مراکز اقتصادی بود اما اگر اکنون از تهاجم یا شبیخون فرهنگی مراقبت نکنیم هدف دشمن آموزشگاهها، دانشگاهها و منازل ما است لذا نیاز به فرهنگ ایثار و شهادت داریم.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: رمز موفقیت ما در جامعه کنونی این است که با کار جهادی و شبانهروزی و گرهگشایی از کار مردم، فرهنگ ایثار و شهادت را بیش از گذشته ترویج دهیم.
وی با بیان اینکه همه مکلف به رعایت شان و منزلت خانواده معزز شهدا و تکریم و احترام به آنها هستیم اظهار کرد: امروز اگر به عنوان یک نظام مقتدر شناخته شده و از نعمت ولایت و امنیت برخورداریم چون فرهنگ ایثار و شهادت را تکریم کردهایم.
هاشمی با اشاره به دیدارهای مقام معظم رهبری با اقشار مختلف مردم به خصوص در روزهای اخیر تصریح کرد: یکی از کلیدواژهها اشاره به وقایع سوریه بود که معظمله این وقایع را به دلیل غفلت از دشمن معرفی کردند.
وی با بیان اینکه وظیفه همه ما امروز بصیرت و هوشیاری است عنوان کرد: باید با بصیرت، آگاه و هوشیار در مقابل دشمن ایستادگی و مقاومت کنیم در غیر اینصورت دچار خسارتهای جبران ناپذیری خواهیم شد.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به توصیه و تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص محور مقاومت عنوان کرد: معظمله در این خصوص فرمودند محور مقاومت یک ابزار ساده یا سختافزار نیست بلکه یک مکتب است و باید تقویت شود.
وی با اشاره به فرموده معظمله که داعش یک بمب ناامنی است و هدف نهایی آن ایجاد ناامنی در جمهوری اسلامی بود که جلوی آن گرفته شد عنوان کرد: همچنین چند سال گذشته که حادثه نگران کننده و تاسف بار داعش ایجاد شد رهبری فرمودند اگر با داعش در کشور عراق و سوریه مبارزه، مقابله و برخورد نمیشد در استانی مثل کرمانشاه و همدان باید در مورد داعش ایستادگی میکردیم.
هاشمی با تاکید بر اینکه امروز جامعه بیشتر از هر روزی نیاز به امید، اطمینان و اعتماد دارد یادآور شد: اگر در همه این سالها در هر زمینهای موفقیتی کسب کردهایم به خاطر این بود که فرهنگ ایثار و شهادت بر جامعه حاکم بوده است.
وی گفت: اکنون ایران به دلیل حاکم بودند فرهنگ ایثار و شهادت بر مجموعه، به عنوان هشتمین کشور دنیا در بحث کلیات تسلیحات نظامی مطرح است در حالیکه اوایل انقلاب حتی سیم خاردار از کشورهای دیگر وارد میشد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: امروز خیلی از کشورهای ابرقدرت اقتصادی و نظامی برای خرید پهپادهای ایران در نوبت هستند، این به خاطر حاکم بودن فرهنگ ایثار و شهادت بر جامعه است و اگر فرهنگ جهادی و ایثار و شهادت نبود موفق نمیشدیم.
وی بیان کرد: امروز با افتخار اعلام می کنیم در منطقه خاورمیانه غرب آسیا به عنوان کشور موفق در حوزه پزشکی شناخته شدهایم، در هشت سال دفاع مقدس هر چند بهترین شخصیتها و افراد را از دست دادیم و دچار خسارتهای زیادی شدیم اما اثرات معنوی، پیشرفت و بالندگی بسیار پر رنگتر است.
هاشمی اظهار کرد: امروز با اقتدار و با عزت اعلام میکنیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ابرقدرتهای دنیا را به زانو درآورده است و همه اینها را مرهون خانواده معظم شهدا هستیم.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی:
عملکرد مدیران خراسان جنوبی در جذب اعتبارات ملی قابل قبول نیست
بیرجند – ایرنا – رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی گفت: تلاش مدیران استان در جذب اعتبارات ملی قابل قبول نیست و عملکرد خیلی از مدیران ما از سطح قابل قبول هم پایینتر است.
به گزارش خبرنگار ایرنا سید حسن هاشمی روز شنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد، اظهار کرد: باید همه ما با همدلی و هم افزایی در راستای توسعه استان گام برداریم.
وی عنوان کرد: برای اولین بار از خراسان جنوبی ۳۴ مورد پیشنهاد قبل از کمیسیون تلفیق و ۱۸ مورد بعد از آن ثبت شد که از این تعداد چهار اصلاح جزء، یک اصلاح کل و ۹ مورد الحاق بود و به صحنه مجلس رفت و کمتر استانی در کشور این شرایط را داشت.
نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، درمیان و خوسف بیان کرد: برخی از پیشنهادات نمایندگان مجلس در شورای اسلامی امسال تبدیل به قانون شد، البته نمایندگان استان همچنان پیگر مسائل توسعهای خراسان جنوبی هستند.
هاشمی با تاکید بر اینکه مدیران ما به ویژه در جذب اعتبارات ملی کاهلند، گفت: ادارهکل راه و شهرسازی استان در جذب اعتبارات ملی موفق عمل کرده اما عملکرد خیلی از مدیران ما در جذب اعتبارات از سطح قابل قبول هم پایینتر است.
وی افزود: امروز شورای برنامهریزی و توسعه استان دستورکارهای توسعهای که در خور شان استان باشد، نداشت، باید مصوبات و دستورکارهایی کارشناسی و کارآمد در شورا به بحث گذاشته شود تا باعث توسعه استان شود.
هاشمی با اشاره به تلاش جهادی استاندار خراسان جنوبی در راستای رفع مشکلات و توسعه خراسان جنوبی از مدیران خواست همپای استاندار کار و تلاش کنند.
وی اظهار کرد: از این پس زمان برگزاری جلسات شورای برنامهریزی استان به گونهای خواهد بود که نمایندگان هم بتوانند حضور پیدا کنند چرا که حضور نمایندگان باعث خواهد شد که در جذب اعتبارات و تکمیل طرحهای نیمه تمام موفق شویم.
نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: مدیران به خصوص آموزش و پرورش در راستای جهاد تبیین نسبت به قدرت جمهوری اسلامی ورود پیدا کنند.
سلمان اسحاقی با تاکید بر اینکه باید رویه شورای برنامهریزی و توسعه استان در خصوص مصوبات و دستورکارها تغییر کند و مصوبات و دستورکارها کارآمد، مهم و کارشناسی باشد، افزود: مدیران باید در خصوص جذب اعتبارات ملی در راستای توسعه استان گزارش عملکرد دهند و پاسخگو باشند، همچنین این موضوع ملاک ارزیابی مدیران باشد.
وی با بیان اینکه باید ملاک تخصیص اعتبارات، پروژههای اولویت دار مردم باشد، بیان کرد: باید عملکرد مسئولان باعث رضایتمندی مردم به عنوان سرمایه اجتماعی نظام شود.
پیگیر حذف قوانین و مقررات دست و پا گیر هستیم
نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه در برنامه صحن علنی رادیو خاوران: در مجلس به دنبال حذف قوانین و مقررات دست و پا گیری هستیم که دیگر کاربردی ندارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی در برنامه صحن علنی رادیو خراسان جنوبی با اشاره به آخرین مصوبات مجلس گفت: قانون گذاری، حذف قوانین اضافه و نظارت در دستور کار است.
آقای اسحاقی با بیان اینکه به عنوان نماینده مردم تنقیح قوانین بهداشت، درمان و پزشکی را ارائه کرده که در هفته آینده مطرح میشود، گفت: درصورت رای آوردن این موضوع، قوانین دست و پا گیری که قبلا کاربرد داشته ولی الان نیاز نیست حذف میشود.
وی با اشاره به بعد نظارت در مجلس و اعتماد به کابینه دولت چهاردهم افزود: شروع وفاق و قدرتمند دولت از اعتماد مجلس به دولت آغاز شد.
نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه با بیان اینکه خراسان جنوبی از دیرباز مهد پرورش افراد بزرگ بوده است گفت: انتخاب وزیر اطلاعات و وزیر آموزش و پرورش از شهرستانهای خراسان جنوبی در کابینه دولت چهاردهم هم نشان از این موضوع است.
آقای اسحاقی افزود: اگر مدیران کل، استاندار و حتی نمایندگان مردم، از این فرصت و ظرفیت استفاده نکنند ضعف خودشان را نشان دادهاند.
وی با اشاره به تذکر به مسئولان درخصوص عدم هزینه کرد اعتبار طرح راه آهن در محل آن گفت: طرح راه آهن استان از اهمیت ویژه برای مردم برخوردار است و از صدا و سیما که اجازه نداد موضوع راه آهن در آرشیو قرار بگیرد قدردانی میکنیم.
نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه در مجلس با بیان اینکه طبق بیانات رهبر معظم انقلاب، یکی از موضوعات اقتصادی کشور همین کریدور راه آهن است افزود: مقرر شد از محل تهاتر نفت ۲۰ میلیون دلار به این طرح اعتبار داده شود.
آقای اسحاقی با بیان اینکه مجمع نمایندگان استان به صورت تیمی متوجه شد، اعتبار و منابع به جای دیگر میرود و در محل طرح هزینه نمیشود، افزود: دفتر رهبر معظم انقلاب، به این موضوع ورود جدی کردند و حتی شاهد پرداخت ۵۰۰ میلیارد تومان بودیم که توانستیم پول کارگران را پرداخت کنیم.
وی گفت: اگر ما یک ثانیه تعلل کنیم طرح راه آهن میخوابد.
آقای اسحاقی با بیان اینکه دو طرح مهم انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان و راه آهن باید به صورت جدی و مستمر پیگیری شود افزود: مهمترین درخواست استاندار قبلی استان هم برای جلوگیری از پرداخت منابع راه آهن از محل بودجه موفقیت آمیز بود و قرار است این منابع همچنان از محل تهاتر نفتی و به صورت دلار تهیه شود.
نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه در پاسخ به این سوال که در مجمع نمایندگان استان برای انتخاب استاندار چه گذشت، گفت: دخالت نمایندگان در انتخاب استاندار به هیچ وجه قابل قبول نیست و مجمع نمایندگان طبق توصیه رهبری، تنها مقام مشورتی دارد.
آقای اسحاقی با بیان اینکه در این بین، نیروی بومی هم مطرح شد گفت: مجمع نمایندگان استان در این انتصاب اصرار نداشته و خود ما هم ۷۲ ساعت قبل متوجه، انتخاب دولت شدیم.
وی با اشاره به ناترازی انرژی و تذکر به قطع برق مناطق مرزی گفت: ناترازی برق موضوع مهمی است که باید به آن توجه ویژه شود.
نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه همچنین افزود: نباید برای افزایش درآمد کارخانهها و مجتمعهای بزرگ، برق مناطق محروم قطع شود و باید از درآمد این کارخانهها به سمت عدم قطعی برق برویم.
آقای اسحاقی با بیان اینکه همانطور که برای عدم قطع چاه موتور کشاورزان، تسهیلات پرداخت میشود تا پنلهای خورشیدی نصب شود گفت: برای کارخانههای بزرگ هم باید فکری شود تا از محل عوایدی که دارند، برق مورد استفاده خود را تامین کنند.
وی افزود: در همین راستا، وزارت خانهها موظفند تا دوسال آینده با استفاده از پنلهای خورشیدی و انرژی پاک برق خود را تامین کنند.
آقای اسحاقی بااشاره به طرحهای نیمه تمام در حوزه دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: اتمام این طرحها باید یکی از مطالبات مردمی باشد.
نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه در مجلس با اشاره به بدهی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به عنوان تنها دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: بدهی این دانشگاه به هزار میلیارد تومان نزدیک شده است و باید برای آن چارهای اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه امسال، جذب ۱۵۰ متخصص برای نقاط مختلف استان را داشتیم گفت: فقط ۵۰ نفر از این افراد برای فعالیت در استان موافقت کردند که این موضوع بار سنگینی روی دانشگاه است که باید با نگاه عدالت تقسیم انجام شود.
نماینده مردم شهرستانهای قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی همچنین از عضویت در هیات رئیسه امداد و هلال در مجلس خبر داد.
آقای اسحاقی از بسته شدن پرونده دوبانده سازی محور بیرجند- قائن تا پایان خرداد ماه خبر داد و افزود: تا پایان بهمن هم شاهد افتتاح مرکز جراحی محدود در حاجی آباد با کمک خیر خواهیم بود.
آخرین مصوبات نمایندگان در مجلس شورای اسلامی و مطالبات و دغدغههای مردم، محور برنامه صحن علنی است که از رادیو خاوران پخش میشود.
فرود توسعه در فرودگاه بیرجند
بیرجند- انتظار ۷ ساله برای پروژه ۲۰۰ میلیاردی پاویون فرودگاه بیرجند که لنگ سه میلیارد اعتبار بود به پایان رسید و با پیگیریهای استاندار اولین گام برای مسیر توسعهای خراسان جنوبی برداشته شد.
خبرگزاری مهر، گروه استانها: فرودگاهها از با ارزشترین زیرساختهای جوامع محسوب شده و به دلیل برخورداری از ظرفیتهای مختلف، در رشد اقتصادی و کمک به ایجاد توسعه پایدار نقش مهمی دارند. در واقع اهمیت فرودگاهها در دنیای امروز به حدی است که کارشناسان حوزه حملونقل هوایی، فرودگاهها را لکوموتیو اقتصادی هر کشور توصیف میکنند و وجود آن را عامل رشد اقتصادی و توسعه پایدار میدانند.
توسعه فرودگاهها دارای اثرات اقتصادی، اجتماعی، زیستمحیطی و رفاهی قابلتوجهی است که ازجمله آن میتوان به جذب توریسم، ایجاد فرصتهای شغلی، تأمین حملونقل سریع و ایمن، دسترسی آسان به محصولات، آسودگی بیشتر برای مسافران و حفاظت از محیطزیست اشاره کرد.
فرودگاه بینالمللی بیرجند به دلیل دارا بودن موقعیت سیاسی و استراتژیکی که شهر بیرجند دارد به عنوان سومین فرودگاه کشور شناخته میشود که در سال ۱۳۱۲ بعد از فرودگاه قلعه مرغی تهران که نخستین فرودگاه تأسیس شده است و فرودگاه بوشهر، در بیرجند طراحی و ساخته شد.
بر اساس تاریخچهای که از این فرودگاه، گفته میشود تا پیش از شروع جنگ جهانی دوم، مقامات سیاسی و کنسولگریهای دو کشور انگلستان و روسیه در شهر بیرجند و در اطراف این فرودگاه مشغول فعالیت بودهاند و این فرودگاه که بی شک یکی از قدیمی ترین فرودگاههای ایران است تا به امروز به فعالیتهای فرودگاهی و پروازی خود ادامه داده، فعالیتی که تا به امروز خیلی مورد رضایت مردم قرار نگرفته و در خور شأن جایگاه این فرودگاه و مردم استان خراسان جنوبی نبوده است.
توسعه اقتصادی خراسان جنوبی از مسیر فرودگاه
بعد از انتصاب سید محمدرضا هاشمی در ۳۰ آبان ماه به عنوان دهمین استاندار خراسان جنوبی و با آغاز حضورش در استان از پنج آذر ماه سال جاری در تمامی جلسات سخن از توسعه و رشد اقتصاد استان به میان آمد توسعهای که وی آغاز مسیر آن را از توجه به زیرساختهای فرودگاه و نظم در پروازهای این فرودگاه عنوان کرد.
استاندار خراسان جنوبی از روز اول حضورش در استان در تمامی جلساتی که با مدیران داشت از فرودگاه بیرجند یاد کرد و گفت: فرودگاه یکی از مهمترین زیرساختهای کلیدی است که میتواند توسعه اقتصادی و جذب سرمایه گذاری در خراسان جنوبی را تقویت کند.
محمدرضا هاشمی اولین زیرساخت برای توسعه استان را فرودگاه عنوان کرد و بیان داشت: باید توجه ویژه به فرودگاه و بروز رسانی پروازهای استان شود.
وی با بیان اینکه پروژه ساخت پاویون فرودگاه بیرجند در هشت سال قبل آغاز شده است، گفت: بیش از ۲۰۰ میلیارد برای این پروژه در هشت سال گذشته هزینه شده اما برای سه میلیارد تومان هنوز به بهره برداری نرسیده است.
هاشمی نشان داد که تنها با شعار و سخن گفتن از مصائب خراسان جنوبی گرهای از مشکلات این استان باز نمیشود و ۱۱ آذر ماه راهی فرودگاه بیرجند شد. وی ضمن بازدید از پاویون در حال ساخت این فرودگاه پیگیر حل مشکل هفت سال معطل مانده این مجموعه شد.
استاندار خراسان جنوبی بعد از این بازدید در ۱۵ آذر ماه جلسه بررسی و پیگیری مشکلات فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند را برگزار کرد.
سیدمحمدرضا هاشمی در جلسه بررسی مسائل فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند اظهار کرد: تکمیل زیرساختهای فرودگاه و پروازها منظم برای خراسان جنوبی با توجه به دوری از مرکز امری مهم و حیاتی است.
وی با بیان اینکه برای توسعه خراسان جنوبی باید زیرساختهای مهم و حیاتی را فراهم کنیم، افزود: استان فاصله زیادی از مرکز دارد و به دلیل نبود ریل، مشکلاتی برای مردم و سرمایه گذاران ایجاد میشود.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در این شرایطی وجود پروازهای منظم نقش مؤثری در جذب سرمایه گذاران و توسعه استان دارد.
اعلام آمادگی شهرداری برای خرید هواپیما
هاشمی با تاکید بر اینکه هرچه بر روی پروازهای استان متمرکز شویم نقش مؤثری در توسعه استان دارد، بیان کرد: برای پاویون فرودگاه بیرجند تاکنون ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و پیشرفت طرح به ۹۷ درصد رسیدهاست.
وی با بیان اینکه هدف گذاری شود تا دهه فجر ساختمان پاویون فرودگاه بیرجند به بهرهبرداری برسد تا مکانی آبرومندی برای استقبال از سرمایه گذاران و مهمانان استان داشته باشیم، بیان کرد: برای ایجاد محوطه سازی پاویون هم از شهرداری و بخش خصوصی کمک گرفته شود.
هاشمی با اشاره به اعلام آمادگی شهرداری بیرجند برای خرید هواپیما در راستای ایجاد پروازهای منظم در خراسان جنوبی، گفت: مسائل اداری آن باید حل شود ما هم به جد پیگیر هستیم تا این موضوع به سرانجام برسد.
همه روزهای هفته پرواز داریم
مدیرکل فرودگاههای خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرده است: وضعیت ایده آل برای استان روزی دو پرواز صبح و بعد از ظهر با تهران است.
عظیم طهماسبی بیان داشت: امسال به لحاظ تعداد صندلی افزایش داشتهایم و چهار روز از هفته را در مسیرهای بیرجند و تهران در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه و پنجشنبه پرواز داریم که در ساعتهای ۶ صبح از مقصد تهران و ۸:۳۰ از مقصد بیرجند با ۱۳۰ صندلی است.
وی افزود: تا هفته گذشته در روزهای شنبه صبح و بعد از ظهر، یکشنبه صبح و بعد از ظهر، سهشنبه صبح، چهارشنبه صبح و بعد از ظهر، پنجشنبه صبح و جمعه پرواز داشتهایم.
طهماسبی بیان کرد: با پیگیریهای استاندار پروازهای دوشنبه عصر هم برای استان برقرار شده و اکنون در تمامی ایام هفته پرواز داریم.
وی با بیان اینکه در حوزه زیرساخت نیز در استان هیچ مشکلی نداریم و فقط در مورد پروازها به این صورت است که هر روز به دنبال پرواز خالی در شرکتها برای جذب کردن میرویم، گفت: در صورتی که سرمایهگذاران استان و بخش خصوصی پای کار بیایند و یک هواپیما برای پروازهای استان خریداری شود این مشکل حل میشود.
وی با اذعان به اینکه وجود یک هواپیمای اختصاصی نیاز استان است، بیان کرد: یکی از نهادهای دولتی استانداری اعلام آمادگی برای خرید کرده است که این هواپیما برای پروازهای استان خریداری شود و مدیریت آن در اختیار استان باشد.
مدیرکل فرودگاههای استان گفت: هر هواپیما میتواند در روز ۴ پرواز رفت و برگشتی یعنی در مجموع ۸ پرواز داشته باشد که با خریداری هواپیمای اختصاصی برای استان میتوانیم دو پرواز رفت و برگشتی که نیاز استان است را پوشش بدهیم و دو پرواز رفت و برگشتی دیگر را برای مسیرهای دیگر برنامهریزی کنیم.
بهره برداری از پاویون جدید در دهه فجر
سید محمد رضا هاشمی ۲۲ آذر ماه هم در جلسه رشد اقتصادی استان نوید خوشی را داد که تکمیل پروژه پاویون فرودگاه بیرجند از سر گرفته شده و دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید.
خراسان جنوبی که ۲۰ سال از استان شدن آن در کنار خراسان رضوی و خراسان شمالی میگذرد، از زمانی که منطقه جنوب خراسان شناخته میشد تا سال ۱۳۸۳ که با سه شهرستان بیرجند، نهبندان و سربیشه استان شد و سالهای بعد تاکنون که ۱۲ شهرستان دارد همواره از کمبود زیرساختها و برخی محرومیتها رنج برده است امروز مردم استان با سبک مدیریتی جدیدی که وارد استان شده و طی کمتر از ۲۰ روز گذشته در عمل نشان داده است که بنا دارد همه توانش را برای توسعه خراسان جنوبی را به میدان بیاورد. البته هاشمی عنوان کرده است در این مسیر مدیران استان باید نگاهها را برای توسعه تغییر دهند و هیچ شانی برای خود جز شأن خدمت برای مردم و توسعه و آبادانی قائل نباشند.
استاندار خراسان جنوبی گفته است: هیچ بهانهای برای توسعه نیافتن استان را نمیپذیرد و رشد شاخصهای اقتصادی را باید سر سفره مردم مشاهده کرد.
با وجود اقداماتی که طی ادوار و دولتهای مختلف در خراسان جنوبی انجام شده اما این استان برای جهش توسعهای که لازمه آن جذب سرمایه گذاری است به زیرساختهایی نیاز دارد که ایجاد آنها را نمیتوان تنها از بخش خصوصی انتظار داشت و دولت باید در این زمینه کمر همت ببندد.
هشدار یخزدگی کنتورهای آب در خراسان جنوبی
در پی اعلام هواشناسی و فراگیر شدن جبهه سرد در هفته آتی در کشور، شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی طی اطلاعیهای از احتمال یخزدگی لولههای آب و کنتورهای منازل هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، در پی اعلام هواشناسی و فراگیر شدن جبهه سرد در هفته آتی در کشور و استان شرکت آب و فاضلاب استان خراسان جنوبی طی اطلاعیهای در مورد احتمال یخزدگی لولههای آب و کنتورهای منازل هشدار داد و خواستار اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از یخ زدگی توسط مشترکان شد.
شهروندان برای جلوگیری از یخ زدگی تأسیسات، اطراف کنتور آب را به وسیله پشم شیشه عایق کرده و با قرار دادن گونی و یا کیسه خاک اره و کاه و… در محفظه کنتور نسبت به حفاظت از انشعابات اقدام کنند.
عایقبندی لولههای آب در فضای باز ساختمان ضروری است.
زمان بروز یخبندان از ریختن آب داغ یا آب گرم بر روی کنتور، روشن کردن آتش در حوضچه کنتور برای باز شدن یخزدگی خودداری شود.
هنگام بروز هرگونه حادثه در زمینه انشعابات آب، مراتب به مرکز ارتباطات مردمی (۱۲۲) اعلام شود.
معابر ۱۱۲ روستای شهرستان سربیشه آسفالت شد
بیرجند_ایرنا_فرماندار سربیشه گفت: از ابتدای نهضت آسفالت در ۹ سال اخیر معابر ۱۱۲ روستای بالای ۲۰ خانوار این شهرستان آسفالت شده است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی فرمانداری سربیشه محمد رضا لکزایی روز جمعه در بازدید از طرح نهضت آسفالت و سنگفرش روستای چهکندوک این شهرستان افزود: برای آسفالت ۳۹۶ هزار متر مربع از روستاهای سربیشه بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی به وجود ۱۲۸ روستای بالای ۲۰ خانوار در سربیشه اشاره کرد و گفت: در سه سال اخیر برای معابر ۷۰ روستا با اعتباری بیش از ۲۵۰ میلیارد ریال به میزان ۲۲۸ هزار و ۳۶۶ متر مربع آسفالت انجام شده است.
فرماندار سربیشه با بیان اینکه امسال در طرح نهضت آسفالت روستایی ۲۲ پروژه در ۱۹ روستای شهرستان اجرایی شده است عنوان کرد: برای این حجم عملیات بیش از ۸۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه و ۷۴ هزار و ۵۰۰ متر مربع از معابر روستایی آسفالت شده است.
بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی گفت: رضایتمندی مردم و جذب حداکثری اعتبارات ملی وزارتخانهها ملاک ارزیابی مدیران استان است.
به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز شنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان که با حضور رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی و نماینده مردم شهرستانهای قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: شورای برنامهریزی نقش مهم و اساسی در توسعه اقتصادی استان دارد.
وی افزود: اما سه دستگاه اجرایی که در توسعه اقتصادی خراسان جنوبی نقش مهمی و محوری دارند، پایینترین سطح امتیاز را در جشنواره شهید رجایی کسب کردند.
استاندار خراسان جنوبی با ذکر این نکته که ۱۵ درصد، اعتبارات تملک و داراییهای سرمایهای استان مبلغ ناچیزی است و با توجه به وسعت زیاد خراسان جنوبی با این اعتبارات هیچ اقدام شاخصی نمیتوانیم انجام دهیم، گفت: مدیری موفق است که جذب حداکثری اعتبارات ملی را داشته باشد، این موضوع یکی از ملاکهای ارزیابی مدیران است.
هاشمی تصریح کرد: باید در کارگروهها مصوبات چکشکاری و کارشناسی شود و مصوبات کارشناسی و مهم برای بررسی به شورای برنامهریزی منتقل شود.
شورای برنامهریزی و توسعه قلب توسعه استان
وی با تاکید بر افزایش نظارتها بر موضوعات مختلف خراسان جنوبی، بیان کرد: باید موارد توسعهای و مهم استان به کمیته برنامهریزی منتقل شود.
هاشمی با بیان اینکه خراسان جنوبی از نظر رشد اقتصادی رتبه آخر کشور را دارد که باید این رتبه با تلاش جهادی مدیران ارتقا یابد، بیان کرد: پرداخت اعتبار به دستگاههای اجرایی منوط به جذب حداکثری اعتبارات ملی مدیران خواهد بود.
وی اشاره به اینکه مدیران خراسان جنوبی تا آخرین لحظه باید در استان کار و تلاش کنند، بیان کرد: نبود ارتباط با دانشجو یکی از آسیبهای استان است که باید رفع شود.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه از طرحهای پژوهشی پیرامون مسائل و آسیبهای خراسان جنوبی حمایت میشود و نباید در این زمینه جزیرهای عمل کنیم، گفت: از این پس کارگروههای زیرمجموعه شورای برنامهریزی و توسعه استان فعال شود و موضوعات مهم استان احصا شود تا با کار و تلاش بر روی آن زمینه توسعه استان فراهم شود.
هاشمی با انتقاد بر اینکه نباید سرمایه گذاران و تولید کنندگان ما معطل اخذ استعلام از دستگاههای باشند، بیان کرد: پاویون فرودگاه بیرجند با هزینه کرد ۲ هزار میلیارد ریالی، معطل ۳۰ میلیارد ریال اعتبار بود که عملیات اجرایی این طرح با پیگیری از تهران از سرگیری شد.
وی شورای برنامهریزی و توسعه را قلب توسعه استان دانست و گفت: وقت ما باید وقف حل مشکلات مردم باشد من از مسئولان خروجی کار را میخواهم.
هاشمی با اشاره به جذب نهاده دامی برای خراسان جنوبی، گفت: در زمینه تکمیل راه آهن هم دستور لازم را از رئیس جمهور اخذ کردیم.
بیرجند- ایرنا- «رَغِز» راه باریکهای است که صیادان هوبره در منطقه زیرکوه با استفاده از شاخههای تاغ ایجاد میکنند تا تلههای زنده گیری در آن جانمایی شود، این اقدام آنها نه تنها تهدیدی برای پرنده در حال انقراض است بلکه با شکستن تاغها به عرصههای منابع طبیعی نیز آسیب میزنند.
به گزارش ایرنا، کشور ایران به علت اقلیم متنوعی که دارد همواره محل زیست انواع گونههای جانوری از جمله پرندگان بوده است، بر این اساس در دشتها، نواحی بیابانی مرکز تا شرق کشور که پوشش گیاهی پراکنده دارد، پرنده ای خجالتی، حساس و متعهد به زندگی زناشویی زندگی میکند که به مرغ بمب افکن کویر نیز معروف است؛ این پرنده هوبره نام دارد.
نحوه مبارزه، معرف هوبره به عنوان بمب افکن کویر است؛ زیرا بسیاری از پرندگان شکارچی همچون عقاب و شاهین در شکار این گونه جانوری محکوم به کوری هستند.
هوبره اگر در هنگام پرواز با خطر حمله یک پرنده شکاری روبهرو شود، مدفوع چسبناک خود را مانند بمب به سمت منبع خطر پرتاب میکند اما اقبال به شکار توسط انسانها برای این پرنده زیاد است.
غیر ممکن است که فردی به هوبره نگاه کند و در همان نگاه اول، عاشقش نشود؛ اصل ماجرا از همین جا شروع میشود؛ زیبایی خیره کننده او هر جنبندهای را سر ذوق میآورد.
همین زیبایی خیره کننده هوبره را به طلای زنده بیابان هم معروف کرده است از همین رو مشتریان و طرفداران زیادی در کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد که این امر باعث شده سودجویان و قاچاقچیان، بدون در نظر گرفتن خطر انقراض این پرنده با ارزش، آن را شکار کنند.
کاهش شدید جمعیت هوبره در دهههای اخیر باعث شده تا اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی، این گونه با ارزش را در رده حفاظتی آسیب پذیر قرار دهد.
دشت پطرگان واقع در شهرستان زیرکوه خراسان جنوبی و هم مرز با کشور افغانستان یکی از مهمترین زیستگاههای هوبره در کشور محسوب میشود. زیستگاهی که هوبرههای بومی و مهاجر را در خود جای داده است.
قاچاق هوبره یکی از مهمترین عوامل کاهش جمعیت این پرنده زیباست که دهه اخیر به شدت در خراسان جنوبی رواج پیدا کرده؛ به طوری که این استان مهمترین منطقه قاچاق هوبره در کشور است.
شکار هوبره اشتغال کاذب در زیرکوه
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه یکی از دلایل افزایش قاچاق هوبره در این شهرستان را ضعیف بودن اقتصاد مردمان بومی منطقه اعلام کرد و گفت:از طرفی قیمت بالای این پرنده زیبا و در معرض خطر باعث وسوسه بومیان منطقه شده و به دنبال زنده گیری آن با نصب تلههای مخصوص هستند.
محمد رضا جوان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه داد: این امر موجب ایجاد اشتغال کاذب در منطقه مرزی زیرکوه شده که بیشتر دشت کریزان، بمرود، شاهرخت و پترگان را شامل میشود.
وی با اشاره به حرکت گلهای هوبرهها در فصول مختلف سال بیان کرد: به دلیل همجواری زیرکوه با شهرستان خواف همه ساله هوبره مورد هجوم شکاچیان قرار گرفته لذا باید از این موضوع به نحوی جلوگیری کرد.
طلای زنده بیابان در تنور خوشگذرانی شاهزادگان عرب
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه با تاکید بر اینکه هوبره در کنترل آفات کشاورزی هم نقش موثری دارد افزود: با شکار هوبره در برخی سالها همچون امسال شاهد طغیان ملخها در دشتهای زیرکوه هستیم که خسارت به مراتع، دامداران و کشاورزان وارد میکند.
وی همچنین تله گذاری را عاملی برای به دام افتادن دیگر گونههای جانوری در معرض انقراض عنوان کرد و گفت: زاغ بور، گربه و روباه شنی در این منطقه زیست میکنند که تلههای زنده گیری تهدیدی برای آنها محسوب میشود.
جوان با این وجود یکی از مهمترین آسیب زندهگیری هوبره را ایجاد رغز دانست و افزود: این راه باریکهها به طول دو تا پنج کیلومتر، ردیفهایی است که با تاغهای شکسته به صورت مانع ایجاد میشود و در این ردیفها حدود ۱۰ تا ۲۰ تله کار میگذارند.
وی با اشاره به اینکه شکارچیان بومی و خریداران غیر بومی از شهرهای حاشیه خلیج فارس هستند ادامه داد: هوبرهها از طریق کانتینرهایی که از مرز دوغارون و معدن سنگان خواب به بنادر کشور میروند جاساز شده و هر هوبره ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال قیمت دارد اما وقتی به دست اعراب میرسد قیمت آن به یک میلیارد ریال هم میرسد.
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان زیرکوه یادآور شد: از ابتدای سال حدود ۳۷ قطعه هوبره کشف و در مناطق امن و زیستگاههایی که محیط بانان اشراف بیشتری دارند رها سازی شدهاند.
صیادان هوبره آفت جنگلهای تاغ
چالش جدید خراسان جنوبی در بحث قاچاق هوبره ضربه عرصههای منابع طبیعی و از بین بردن جنگلهای دست کاشت تاغ است که رئیس اداره فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نیز نسبت به آن هشداد داد و گفت: اگر با این شیوه سودجویان به دنبال قاچاق هوبره باشند تا چند سال آینده اثری از جنگلهای تاغ در دشت پترگان که سالها برای رشد آن انتظار کشیده ایم نخواهد ماند.
سعید ارشادی با اشاره به اینکه محیط زیست و نیروی انتظامی در منطقه دست یاری فشرده اند و این امر به شناسایی تلهها کمک شایانی کرده است افزود: با توجه به تهدیدی که این اقدام برای عرصههای منابع طبیعی دارد نیاز است که گشتهای منابع طبیعی برای شناسایی افراد و معرفی به دستگاه قضا فعالتر شود.
وی تشدید نظارتها را در کاهش قاچاق و شناسایی تلههای زنده گیری موثر دانست و گفت: پرندههای شکاری و به خصوص هوبره همزمان با شروع فصل سرما از مناطق شمالی به دشتهای مرکزی و شرق مهاجرت میکنند لذا در این فصل شاهد افزایش جمعیت هوبره در شهرستانهای زیرکوه، درمیان، سربیشه و نهبندان هستیم.
ناآگاهی مردم محلی از آسیب قاچاق هوبره
رئیس اداره فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی ادامه داد: شهرستانهای مرزی خراسان جنوبی که زیستگاه اصلی هوبره محسوب میشوند گستردگی زیادی دارند از طرفی قاچاقچیان هوبره با پهن کردن دام و ترغیب صیادان محلی، اقدام به سوء استفاده از این گونه جانوری در معرض انقراض میکنند.
وی بیان کرد: طمع مردم محلی به درآمد ناشی از فروش هوبره باعث افزایش تله گذاریها شده لذا اغلب به خاطر آگاهی نداشتن از خطرات و تهدیدات به سمت این کار میروند.
ارشادی کمبود محیط بان در استان را یادآور شد و افزود: با این وجود در راستای جلوگیری از قاچاق هوبره تفاهم نامهای با نیروی انتظامی و مرزبانی به امضا رسیده و با آموزش جوامع محلی تلاش کرده ایم قاچاق این گونه جانوری در معرض انقراض را کاهش دهیم.
وی تاکید کرد: برای صید هوبره صیادان با استفاده از پوشش گیاهی منطقه که بیشتر درختان تاغ است مانع ایجاد کرده و در اصطلاح محلی به آن رغز میگویند.
همیشه موضوع هوبره و قاچاق آن برجسته شده اما انتظار میرود منابع طبیعی استان هم اقدام ویژه برای جلوگیری از آسیب به پوشش گیاهی انجام دهد چون بازسازی این امر کار مشکلی است و در افزایش ریزگردها میتواند اثر داشته باشد
رئیس اداره فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه رغزها به طول ۱۰۰ تا ۵۰۰ متر به شکل یک راه باریکه ایجاد و تلهها را جانمایی میکنند لذا از آنجا که پرنده هوبره نمیتواند از مانع عبور کند در دام میافتد گفت: در بازدید از مناطق مشاهده کردیم این رغزها آسیب جدی به پوشش گیاهی مناطق بیایانی و مرزی وارد کرده که از صید هوبره برای محیط زیست میتواند اهمیت بیشتری داشته باشد.
وی ادامه داد: همیشه موضوع هوبره و قاچاق آن برجسته شده اما انتظار میرود منابع طبیعی استان هم اقدام ویژه برای جلوگیری از آسیب به پوشش گیاهی انجام دهد چون بازسازی این امر کار مشکلی است و در افزایش ریزگردها میتواند اثر داشته باشد.
ارشادی همچنین به تفاهم نامه همکاری مشترک با محیط زیست خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: ماموریتهای مشترکی بین ۲ استان انجام و منجر به کشف هوبره شده و رزمایشی هم با همکاری منابع طبیعی و دیگر ارگانها برای جمع آوری تله برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: سود اقتصادی مهمترین انگیزه برای صید و قاچاق هوبره است چون هر قطعه پرنده بین جوامع محلی بیش از ۵۰ میلیون ریال خرید و فروش میشود.
جریمه میلیاردی برای قاچاق هوبره
رئیس اداره فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بر مسئله آموزش در جوامع محلی تاکید کرد و ادامه داد:حفاظت از محیط زیست یک وظیفه عمومی است لذا نیاز به همکاری همه نهادها و مردم داریم و حتی آموزش و پرورش هم میتواند در این زمینه نقش داشته باشد.
وی از افزایش نرخ جریمه ضرر و زیان به حیات وحش و گونههای جانوری خبر داد و گفت: قاچاق هر قطعه هوبره یک میلیارد و ۱۸۰ میلیون ریال جریمه دارد که شکارچی باید پرداخت کند.
ارشادی با اشاره به آسیب رغزها به عرصههای منابع طبیعی نیز گفت: در جرایم ضرر و زیان به محیط زیست این موضوع دیده نشده لذا نیاز است که منابع طبیعی هم ورود جدی داشته باشد و با افزایش گشتها افراد را حین ارتکاب جرم دستگیر کنند تا مقام قضایی بهتر بتواند حکم بازدارنده صادر کند.
خراسان جنوبی دارای ۱۲ منطقه چهارگانه شامل ۹ منطقه حفاظت شده درمیان و سربیشه، آرک و گرنگ، شاسکوه، مظفری، باقران، کمر سرخ، پطرگان، استند و پلنگ آباد و سه پناهگاه حیات وحش نایبندان طبس، کجی نمکزار نهبندان و رباط شور است.
خراسان جنوبی پیشتاز اجرای طرح ملی سرشماری کشاورزی است
بیرجند – ایرنا – رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی گفت: ششمین طرح سرشماری کشاورزی با همکاری کشاورزان استان به خوبی پیش میرود و خراسان جنوبی در اجرای این سرشماری پیشتاز کشور است.
به گزارش خبرنگار ایرنا حمید جهانشاهی روز شنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد، اظهار کرد: پیشرفت طرح سرشماری کشاورزی در استان به بیش از ۱۰۰ درصد رسید و رتبه اول کشور را در زمینه اجرای این طرح کسب کردیم.
وی افزود: در حالی که میانگین پیشرفت کشور در زمینه اجرای طرح ملی سرشماری کشاورزی کمتر از ۹۰ درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی با اشاره به سرشماری ۸۴ هزار بهرهبردار در طرح سرشماری کشاورزی خراسان جنوبی، گفت: بیش از ۴۰۰ نفر نیروی ستادی و آمارگیر در زمینه اجرای موفق این طرح همکاری دارند.
جهانشاهی با بیان اینکه بازنگری اسناد توسعه شهرستانهای استان در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: این بازنگری از شهرستان عشق آباد شروع کردیم و در بقیه شهرستانها هم پس از اعلام برش استانی برنامه هفته توسعه شروع خواهد شد.
سفر استاندار خراسان جنوبی به شهرستان بشرویه
استاندار خراسان جنوبی در سومین هفته کاری خود به بشرویه سفر کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فهیمه کدخدا – سید محمد رضا هاشمی در بدو ورود به شهرستان بشرویه ، مورد استقبال نماینده مردم شهرستانهای فردوس، طبس، سرایان، بشرویه و عشق آباد در مجلس، فرماندار، امام جمعه و جمعی از مدیران شهرستان قرار گرفت.
وی با حضور در گلزار شهدا، ضمن تجدید عهد و پیمان با شهدای گلگون کفن در جلسه ای که با معتمدین شهرستان بشرویه برگزار شد شرکت کرد. .
استاندار خراسان جنوبی در جمع معتمدین بشرویه گفت: سفرهای شهرستانی به منظور شناخت میدانی از وضعیت موجود انجام میشود و قطعاً ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای موجود، موتور محرک توسعه اقتصادی استان، معدن، کشاورزی و گردشگری هستند افزود:در راستای بالندگی خراسان جنوبی، سه دستگاه صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و جهاد کشاورزی مکلف به تدوین سند توسعه شهرستانهای استان در سال ۱۴۰۴، مطابق با برنامه هفتم توسعه و بر مبنای ظرفیتها شدهاند و باید در زمینه تحقق آن، برنامه عملیاتی ارائه کنند.
هاشمی بیان کرد: برای توسعه هر شهرستان، از ظرفیت نخبگان حوزههای مختلف استفاده میشود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: دهیاران به اصل توانمندسازی و تولید ثروت و پول در روستاها را با هدف جلوگیری از مهاجرت توجه داشته باشند.
وی تاکید کرد: هیچ پروژهای افتتاح نخواهد شد مگر اینکه صددرصد تکمیل شود.
فرماندار بشرویه در این نشست به بیان خدمات انجام شده در سطح شهرستان در چند سال اخیر از جمله دوبانده سازی در سه محور بشرویه، طرح اجرا شده در بحث محیط زیست، نهضت ملی مسکن و الحاق ۲۴۹ هکتار در بشرویه و الحاق در مجموع شهرستان ۴۰۰ هکتار، روستای جدید التاسیس حاجی آباد و بیمارستان بشرویه پرداخت.
حجت الاسلام زارعی امام جمعه شهرستان بشرویه در این جلسه با گرامیداشت یاد و خاطر شهدا و قدردانی از سفر استاندار محترم به شهرستان و فعالیت های ایشان از ابتدای حضور در استان گفت: فعالیت های صورت گرفته نشان دهنده روحیه شهید جمهور در بین مسئولان است و انشالله ادامه دار باشد.
وی با اشاره به تحولات اخیر در منطقه افزود: امروز تقابل جبهه اسلام و کفر است و یک هدف دشمن ایجاد یاس و ناامیدی در بین مردم است و فاصله انداختن بین مردم و مسئولین و فاصله انداختن بین مسئولین و مسئولین است که باید هوشیار باشیم.
بیرجند_ایرنا_ استاندار خراسان جنوبی گفت: استعدادهای کشاورزی و گردشگری شهرستان بشرویه، مستعد سرمایهگذاری است و برای جذب سرمایه گذار باید تلاش کرد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ سید محمدرضا هاشمی عصر جمعه در حاشیه سفر به شهرستان بشرویه اظهار کرد: همه مناطق خراسان جنوبی، ظرفیتهای کمنظیری دارد که باید به درستی مورد بهره برداری قرار گیرند.
وی عنوان کرد: دیدار با جمعی از معتمدان و مؤثرین شهرستان، حضور در نمازجمعه، بازدید از بافت تاریخی شهر و تعدادی از پروژههای نیمه تمام از برنامههای سفر به شهرستان بشرویه بود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری بشرویه از موزه مردم شناسی شهر که توسط بخش خصوصی ایجاد شده، به عنوان فرصتی برای جذب گردشگر یاد کرد و افزود: بازارچه صنایع دستی بشرویه، نقش مؤثری در ایجاد اشتغال دارد.
وی با تاکید بر اینکه کشاورزی شهرستان هم حرف برای گفتن دارد، یادآورشد: استعدادهای کشاورزی و گردشگری بشرویه، مستعد سرمایه گذاری است و جذب سرمایه گذار در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی، نیاز به تلاش دارد.
هاشمی بیان کرد: برای برگزاری نشستی با تولیدکنندگان شهرستان و شنیدن دغدغهها و مشکلات شان نیز برنامهریزی میشود.
خراسان جنوبی ۱۲ شهرستان دارد و بشرویه در غرب استان واقع شده است.
سید محمد رضا هاشمی دهمین استاندار خراسان جنوبی است که ۳۰ آبان ماه در جلسه هیات دولت رای اعتماد گرفت و تاکنون به چهار شهرستان از جمله طبس،نهبندان،قائنات و بشرویه سفر کرده است.
خبگان استانی را قربانی تفکرات جناحی و سیاسی نکنیم
یکی از راههای پیشرفت خراسان جنوبی استفاده از ظرفیت نخبگان توسط دستگاههای اجرایی، بدون در نظر گرفتن تفکرات سیاسی و جناحی است.
ایزدخواه رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: ما در استان نقش تسهیل گری داریم، جلساتی برگزار میکنیم تا نخبگان در آن سوابق و خودشان را معرفی کنند و به دنبال آن سایر دستگاهها و شرکتها باید بهرهبرداری لازم از این ظرفیت و استعداد را داشته باشند.
او افزود: به طور مثال ما رتبههای برتر در المپیادها داریم ولی شرایط به کارگیریشان در استان فراهم نیست، موضوعی که به ما اعلام شده این است که ظرفیت جذب در استان وجود دارد یعنی میتوانند فضا را به این سمت ببرند که از نخبگان استفاده کنند، اما ین اقدام صورت نمیگیرد.
ایزدخواه بیان کرد: این موضوع که شرایط به کارگیری نخبگان در دستگاههای اجرایی فراهم نمیشود برای ما دردناک است و دلیلش را هم نمیدانیم؛ باید نگرشها در استان تغییر کرده و نباید مرزبندیهای سیاسی و جناحی در فرد نخبه تعریف کنیم، نخبگان تمام تمرکز خود را روی فعالیتهای علمی میگذارند و نباید قربانی این مرزبندیها شوند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی ادامه داد: در فراخوانهای قبلی افرادی را داریم که به دستگاهها معرفی شدند ولی دستگاه مربوطه درخواستی برای جذب نخبه نمیدهد؛ البته شاید برخی از دستگاهها از این امکان مطلع نباشند، اما خواسته ما این است که با توجه به اینکه بنیاد آمادگی معرفی ظرفیت نخبگان به دستگاه اجرایی را دارد، دستگاهها از این ظرفیت که به نفع آنها در جهت کاهش خطا و پیشرفت است استفاده کنند.
او عنوان کرد: یکی از راههای پیشرفت استان این است که افراد صاحب فکر و نخبه روی ظرفیتهای استان کارهای پژوهشی انجام دهند و دستگاههای اجرایی نیز کمک کنند تا این ایدهها به مرحله اجرا و تصمیم گیری برسد.
دانشگاه بیرجند میزبان برگزاری دومین نمایشگاه بزرگ کتاب
مسئول کانون کتاب دانشگاه بیرجند گفت: دومین نمایشگاه بزرگ کتاب از ۲۵ تا ۲۸ آذرماه جاری در سالن امید دانشگاه بیرجند دایر و میزبان علاقمندان، دانشجویان، کتابداران و عموم مردم خواهد بود.
زهرا یزدانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نمایشگاه همزمان با نهمین جشنواره درون دانشگاه رویش در دانشگاه بیرجند برگزار میشود و فرصتی برای معرفی و فروش کتاب به تمامی علاقمندان به کتاب و کتابخوانی است.
وی با بیان اینکه در این نمایشگاه ۳۰ غرفه در نظر گرفته شده است اظهار کرد: امکان رزرو غرفه برای کتابفروشان استان از ۱۲ آذر فراهم شده و تا ۶ صبح فردا ۲۳ آذر ادامه دارد.
مسئول کانون کتاب دانشگاه بیرجند تصریح کرد: همزمان با جشنواره رویش طرح هیجان انگیز «کتاب بازی» نیز برای ترویج فرهنگ مطالعه، تقویت کار گروهی و اندیشه ورزی عمیق طراحی شده و از ساعت ۹ صبح تا ۲۱ شب دانشجویان را درگیر چالشهای متنوع در نقاط مختلف دانشگاه میکند.
وی ادامه داد: در این طرح دانشجویان در مراحلی از جمله سفری کوتاه در کتابخانه مرکزی، خواندن داستانهای کوتاه فلسفی، سرعت عمل در گوی سوال، حدس تصاویر مشاهیر و کتابها، تکمیل جای خالی ضربالمثلها، چالش املا، خوانش کتابهای متنوع، پرسش و پاسخ، دقت و تمرکز و عکاسی شازده کوچولو در دانشگاه شرکت میکنند.
یزدانی در ادامه با اشاره به بخشی از فعالیتهای کانون کتاب عنوان کرد: کانون کتاب با «طرح اهدای کارت های گزیده کتاب» به استقبال دانشجویان نوورود در رشتههای مختلف دانشگاه رفت.
وی گفت: اعضای کانون و جمعی از دانشجویان علاقهمند به حوزه کتاب با هدف آشنایی بین دانشجویان جدید و فعالیتهای این کانون اقدام به شرکت در مراسمهای معارفه رشتههای مختلف کردند.
مسئول کانون کتاب دانشگاه بیرجند افزود: در این طرح حدود ۵۴۰ کارت گزیده کتاب از آثار متنوع و الهامبخش که در فراخوانهای متعدد در حدود یک سال و نیم گذشته از میان کتابهای خوانده شده توسط اعضای گروه کتابخوانی جمع آوری شده بود؛ پس از طراحی به صورت کارتهای کوچک، با ذکر نام ارسال کنندگان در قالبهای متنوع، چاپ، آماده و در نهایت تقدیم دانشجویان نوورود شد.
وی ادامه داد: این اقدام کوچک، نه تنها گامی برای تشویق به مطالعه بود، بلکه فرصتی برای ایجاد ارتباط اولیه بین نوورودها و اعضای کانون و ترویج فرهنگ کتابخوانی در دانشگاه محسوب میشود.
رتبههای برتر آموزشی و پرورشی از آن دانش آموزان درمیانی
به گفته مدیر آموزش و پرورش شهرستان درمیان دانش آموزان این شهرستان موفق به کسب رتبههای برتر در حوزههای آموزشی و پرورشی شدهاند.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا رضایی – قربانپور مدیر آموزش و پرورش شهرستان درمیان در برنامه به افق مدرسه صدا و سیمای استان گفت: شهرستان درمیان شرقیترین شهرستان خراسان جنوبی و ایران است و ۶۵ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد که برخی از فضاهای آموزشی در نقطه صفر مرزی قرار دارد.
او افزود: در آموزش و پرورش درمیان بالغ بر ۱۲ هزار و ۳۰۰ دانش آموز داریم که در ۱۹۷ فضای آموزشی و ۷۰۵ کلاس درس مشغول به تحصیل هستند.
قربانپور عنوان کرد: یک چهارم جمعیت دانش آموزی شهرستان دانش آموزان عشایر هستند که حدود ۳ هزار و ۱۳۰ نفر را شامل میشوند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان درمیان بیان کرد: کار تعلیم و تربیت این دانش آموزان را هزار و ۲۲۲ همکار فرهنگی عهده دار هستند.
او تصریح کرد: دانش آموزان بازمانده از تحصیل در شهرستان رصد و پایش میشوند و برای جذب آنها پیگیریهای لازم صورت میگیرد.
قربانپور با بیان اینکه در حوزههای پرورشی و تربیتی دستاوردهای زیادی داریم عنوان کرد: با همکاری دانش آموزان و معلمان شهرستان موفق به تولید نماهنگی به نام جان فدا که در ایام شهادت شهید قاسم سلیمانی پخش میشود؛ همچنین به مناسبت شهادت شهید رئیسی نیز نماهنگی به عنوان چشم به راه تولید شد و در خصوص محصول زرشک نیز نماهنگی تولید شده است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان درمیان اظهار کرد: در این شهرستان شاهد رتبههای برتر کشوری هستیم؛ به طوری که در دو سال پیاپی موفق به کسب رتبه اول اذان دانشآموزی کشور شدهایم.
او همچنین از کسب رتبه اول کشور در مسابقه نقاشی همگانی که در اصفهان برگزار شد خبر داد و گفت: از آنجایی که طرح هر مدرسه یک پایگاه مقاومت در شهرستان با قدرت در حال اجراست رتبه اول کشوری در این طرح از آن درمیان است.
قربانپور همچنین یکشنبههای جهاد تبیین را از دیگر برنامههای شاخص این مدیریت برشمرد و ادامه داد: در این طرح سوالات و ابهامات دانش آموزان در حوزههای سیاسی، مذهبی و اجتماعی با حضور مسئولین شهرستانی پاسخ داده میشود.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان درمیان با اشاره به اینکه در این شهرستان مرکز خصوصی و غیرانتفاعی برای تدریس نداریم، اما رتبههای زیادی را در حوزههای آموزشی کسب کردهایم که نشان دهنده تلاش همکاران و دانش آموزان است گفت: پارسال ۱۲۶ نفر از دانش آموزان موفق به کسب مجوز ورود به دانشگاههای روزانه و برتر کشور شدهاند که امسال به ۱۷۵ نفر رسید.
او عنوان کرد: به دلیل محدود شدن ظرفیت دانشگاه فرهنگیان و یکی بودن بوم درمیان با شهر بیرجند که نتیجه آن مقایسه امتیازات علمی دانش آموزان این شهرستان با دانش آموزان مرکز استان است، قبولیهای دانشگاه فرهنگیان از ۲۲ نفر، امسال به ۸ نفر رسید و برای پیگیری این موضوع با نماینده مردم در مجلس و دیگر مسئولین استانی بحث و تبادل نظر صورت گرفته است.
نحوه کسب اطلاع از برنامه خاموشیها در خراسان جنوبی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی از آغاز خاموشیهای برنامهریزیشده از ۲۴ آذرماه در استان خبر داد و گفت: اطلاع رسانی اعمال محدودیت مشترکین خانگی از طریق شناسه قبض در نرم افزار برق من و یا سایت شرکت توزیع نیروی برق استان قابل مشاهده است.
مهدی دادگر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار کرد: عدم تحویل سوخت کافی به نیروگاهها عامل محدودیت در تأمین برق شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد برق کشور توسط نیروگاههای حرارتی و با سوخت گاز تأمین میشود، افزود: در حال حاضر کاهش دمای هوا در اکثر نقاط کشور از جمله خراسان جنوبی و تداوم سرما موجب افزایش مصرف گاز خانگی شده و عدم تحویل سوخت کافی به نیروگاهها موجب بروز محدودیت در تامین برق مشترکان خانگی شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به کاهش سوخت تحویلی و به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری ملزم به اعمال محدودیت در بخشهای اداری، خانگی، تجاری، صنعت و کشاورزی در سطح استان هستیم.
دادگر افزود: در صورت تأمین سوخت کافی برای نیروگاهها آماده تولید و تأمین برق پایدار برای همه مشترکان هستیم و برنامه محدودیتها لغو خواهد شد.
وی با بیان اینکه از امروز پیامکهای اطلاعرسانی برای مشترکان در سطح استان ارسال شده است، افزود: اطلاعرسانی اعمال محدودیت مشترکین خانگی از طریق شناسه قبض در نرمافزار برق من و یا سایت شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی به آدرس www.skedc.ir برای مشترکان قابل دسترسی و مشاهده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی در پایان از همه هم استانی های گرامی درخواست کرد در مصرف گاز و برق حداکثر صرفهجویی را بهعمل آورند و با تنظیم دمای محیط در ۱۸ درجه و خاموش کردن لامپهای اضافی و نورپردازی نما و سردرب واحدهای مسکونی، تجاری و اداری و عدم استفاده از وسایل برقی پرمصرف به ویژه در ساعات اوج مصرف «۱۱ تا ۱۳» و «۱۷ تا ۱۹ »امکان تأمین برق را برای همه هموطنان فراهم کنند.
اختتامیه رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در خراسان جنوبی
مسئول سازمان فضای مجازی سپاه انصارالرضا(ع) خراسانجنوبی گفت: ششمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج خراسانجنوبی پس سه روز رقابت امروز به کار خود پایان میدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، سجاد رضایی ظهر امروز در اختتامیه رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در استان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این رویداد در دو بخش اصلی و فرعی با موضوعات کلیپ، پوستر، موشن گرافیک، پویانمایی، نرمافزار ویژه تلفن همراه، بازی ویژه تلفن همراه برگزار و ۳۰ تیم حضور داشتند.
وی افزود: تعداد ۸۵ شرکتکننده از سراسر استان به مدت سه روز در این رویداد تولید محتوای دیجیتال رقابت کردند. تمام تیمها تولیدات خود را امروز جمعه به داوران ارائه کرده و داوران نیز تا اواسط هفته آینده تیمهای برتر معرفی خواهند کرد.
مسئول فضای مجازی سپاه خراسانجنوبی ادامه داد: برگزیدگان مرحله استانی رویداد تولید محتوا به مرحله کشوری راه مییابند.
وی هدف از برگزاری این رویداد را شناسایی و توانمندسازی استعدادهای فعال در حوزه تولید محتوا اعلام کرد و افزود: امید میرود با برگزاری رویدادهای تولید محتوا بتوانیم جریانسازیهای فرهنگی بومی و کشوری را در تولید محتوا رقم زنیم.
تعیین حدود اراضی وقفی آیسک، خواسته مردم منطقه
به گفته مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با فتوای حضرت امام (ره)، اراضی سنددار شده برای مردم در آیسک به وقفیت برگشته و اسناد مالکیت باطل شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی – حجت الاسلام بخشیپور مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: شهر آیسک از توابع سرایان موقوفات زیادی دارد که در سال ۱۳۲۰ به ثبت رسیده است؛ با اصلاحات ارضی در زمان پهلوی املاک موقوفه به مردم واگذار و سند زده شد، اما بعد از آن با فتوای امام خمینی (ره) اعلام شد که موقوفات باید به وقف برگردد بنابراین اسناد مالکیت باطل و ملک به وقفیت برگشت.
او افزود: دخل و تصرفهای افراد متصرف شهر را محدود کرد وگرنه شهر محدودیتی نداشت؛ اراضی وقف شده یک وقفنامه ۲ متری دارد که ۵۷ نیت مختلف برای وقفیات آن مشخص شده است.
حجت الاسلام بخشیپور بیان کرد: در آنجا بندسارهایی وجود دارد که همه وقف نیست و پلاک مستثنا دارد، بندسار آیسک مالک شخصی دارد و به این شکل نیست که تمام زمینها و املاک در وقف باشد؛ برای کار دقیق، مالکان و معتمدین باید بیایند تا پلاکهای مردم مشخص و جداسازی شود و زمینهایی که در سند وقفی است تملک شده و باقی زمینها در دست صاحبین باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی ادامه داد: وقف نامه اسناد موجود و بازنویسی شده است و مرکز اسناد آنها را نگه میدارد؛ اصل این وقفنامه دست متولی یعنی آقای عمادالملک است و به طور کلی مرکز اسناد اجازه انتشار اسناد موقوفه را نمیدهد و فقط نیات آن اجرا میشود.
او عنوان کرد: با توجه به اینکه این اراضی موقوفه بوده و در زمان پهلوی به مردم واگذار شده است، گاهاً مردم فکر میکنند که حق با آنهاست یعنی صاحب اراضی خودشان هستند.
حجت الاسلام بخشیپور تصریح کرد: سند این اراضی یک بار در نماز جمعه آیسک ارائه شده است.
ارائه وقف نامه و جداسازی اموال موقوفه از اموال مردم، تقاضای اهالی شهر آیسک
حاتمی نائب رئیس شورای اسلامی شهر آیسک در ارتباط تلفنی با برنامه رادیویی میز خبر گفت: بیش از ۶ هزار هکتار موقوفه برای شهر اعلام شده است و حق آن را از مردم سلب کردهاند که دغدغه اصلی ما این است که اسناد کلی ارائه کردند؛ یعنی مربوط به شمالیترین نقطه تا جنوبیترین نقطه کشور است و تقاضا داریم که سند مربوط به اراضی آیسک را شفاف سازی کنند.
او افزود: البته ما سندی که وجود دارد را قبول داریم و نگاهمان به وقف به عنوان یک ظرفیت است و مدعی هستیم که باید وقف باعث توسعه و تقویت شهر باشد، اما هنوز یک ریال از موقوفات در این شهر هزینه نشده است در صورتی که به طور مثال کشاورزان در زمینهای وقفی اجاره بها پرداخت میکنند.
حاتمی بیان کرد: بخش زیادی از زمینها وقفی نیست و صاحب آن خود مردم هستند که باید این اراضی جداسازی شده و قسمتهای وقف شفاف سازی شود.
بیشتر بخوانید
نائب رئیس شورای اسلامی شهر آیسک ادامه داد: البته خیلی از مردم مدعی هستند که ما در زمان خود، مبلغی به اوقاف برای اجاره پرداخت کردهایم؛ ما پیشگام شدیم تا این مشکل را برای همیشه حل کنیم، زیرا این شهر به لحاظ توسعه و خدمات زیربنایی و مسکن قفل شده است و استدعا داریم که مجموعه اوقاف و معتمدین و خبرگان محلی به کمک بیایند تا حدود اراضی مشخص شده و تا پایان سال این موضوع را به سرانجام برسانیم.
حجت الاسلام بخشیپور مدیرکل اوقاف امور خیریه خراسان جنوبی در این مورد گفت: هنوز اراضی آیسک را نتوانستیم تملک کنیم تا بتوانیم از عایدی آن برای شهر استفاده کنیم؛ البته موضوع مهمی که وجود دارد این است که نیت موقوفه مربوط به طبس است و وقف با قید زمان و مکان نیت مشخص دارد.
او افزود: مجوزی از سازمان گرفتیم تا نیات عمومی را در محل وقوع وقف هزینه کنیم، اما عایدی باقی موقوفات باید در طبس هزینه شود.
حجت الاسلام بخشیپور بیان کرد: استدعا داریم سایر دستگاههای متولی و مردم به ما در جداسازی اراضی موقوفه کمک کنند.
ابراهیمی مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی گفت: در شهر آیسک دو قِسم اراضی داریم یکی اراضی مشاعی که پنج ششم آن موقوفه و یک ششم آن ملکی ثبت شده است؛ بخش دیگر که شامل باغستان و روستای سابق میشود، قسمت مسکونی آیسک در بندسارها پلاکهای مفروض دارد و بیش از هزار و ۷۰۰ پلاک در سال ۱۳۲۰ برای آنها داده شده و اراضی شخصی و ملکی مردم است؛ البته در لابلای آن مواردی مثل حمام یا غسالخانه وقفی وجود دارد ولی تمام آن هزار و ۷۰۰ پلاک اراضی مردم هستند.
او افزود: برای حل این مسئله جلسهای با حضور فرماندار، بخشدار، معتمدین و جناب بخشیپور گرفتیم که در آن مصوباتی داشتیم؛ در آن جلسه مقرر شد که اولاً مفروضات از محدوده مشاعات بر اساس مستندات تفکیک و جداسازی شود و وضعیت حقوقی، ثبتی و مالکیتی قسمت مشاعات با توجه به اسناد مشخص شود.
ابراهیمی بیان کرد: برای اینکه کار را جلوتر ببریم با افرادی که میگویند این اراضی ملکی هست جلسهای گذاشتیم و قرار شد تا ظرف یک ماه آینده نقشه پلاکهای مفروض از مشاعات جدا شده و بر اساس این مصوبات در مرحله اول قسمتی که پلاک مفروض است را مشخص کنیم و بعد برویم سراغ اراضی مشاعی و به کمک مجموعههای درگیر، این قسمت را تعیین تکلیف کنیم.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان جنوبی ادامه داد: وقف نامهای که به آن اشاره کردند در سوابق ثبتی ما وجود ندارد و احتمالاً یک استشهادنامه یا اظهارنامه در سوابق بوده است؛ اکنون در سوابق ثبتیمان تصویر یا نسخهای از آن وجود ندارد.
او عنوان کرد: مردم برای ابطال موقوفه میتوانند اقدام کنند ولی باید مستند یا سند رسمی داشته باشند.
ابراهیمی تصریح کرد: در خصوص اصل وقف مشکل و اختلافی وجود ندارد اختلاف در محدوده اراضی است که اکنون دیدگاهها نسبت به این موضوع عوض شده و افرادی که مخالف این موضوع بودند نیز در جمع موافقین قرار گرفتند، اما خواسته شان این است که بحث تفکیک زودتر انجام شود.
نوجوانان طبسی قهرمان مسابقات والیبال استان
اولین دوره مسابقات والیبال آینده سازان با قهرمانی طبس پایان یافت.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فهیمه کدخدا – جنگی دبیر هیئت والیبال استان گفت: اولین دوره مسابقات والیبال آینده سازان استان به کار خود پایان داد.
وی افزود: در این رقابت ها تیم والیبال طبس موفق شد تیم قاین را با نتیجه ۳ بر ۲ شکست داده و قهرمان این دوره از مسابقات شود .
جنگی گفت: تیم های بیرجند و بشرویه نیز به ترتیب مقام های سوم و چهارم این مسابقات را از آن خود کردند.
همچنین تیم بشرویه کاپ اخلاق این دوره از مسابقات را نیز به خانه برد.
مشعل المپیاد بانوان کارگر به یاد جانباختگان معدن روشن شد
روز قائنات
اعلان وضعیت قرمز
۵ شهید انقلاب قائن
بیرجند- ایرنا- عضو شورای اسلامی شهر بیرجند گفت: در ۲ سال گذشته ۱۵۰ میلیارد ریال بودجه برای مطالعه و اجرای طرحهای ترافیکی اولویت دار از سوی شورای شهر دیده شده و به شهرداری بیرجند تخصیص یافت.
فرید فروزانفر روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شورای شهر بیرجند سال ۱۴۰۱ هشت میلیارد ریال و در سال ۱۴۰۲ هفت میلیارد ریال برای مطالعه، طراحی تقاطعها و اصلاح هندسی نقاط حادثه خیز در نظر گرفت.
وی اظهار کرد:طرح جامع ترافیک شهر بیرجند بازنگری شده و منتظر تصویب در وزارت کشور هستیم که بعد از مصوب شدن ملاک اجرای پروژههای شهرداری خواهد بود.
عضو شورای اسلامی شهر بیرجند بازگشایی معابر، ساخت تقاطع غیر همسطح و تعریض برخی خیابانها را از بخشهای طرح جامع ترافیک شهر بیرجند عنوان کرد و افزود: این طرح حدود پنج سال پیش تهیه شد که سال گذشته برای بازنگری به استان برگشت خورد اما امیدواریم با به روز رسانی جدید که انجام شده در آینده نزدیک به تصویب برسد.
وی ادامه داد: تصمیمات اساسی برای تمام شهر در این طرح دیده شده و پیشنهاداتی هم ارایه شده که اگر اجرایی شود وضعیت ترافیک شهر بهبود مییابد.
فروزانفر بیان کرد: مهرشهر در اولویت اجرای طرحهای ترافیکی است و ورود دوم آن از سمت پلیس راه اجرایی خواهد شد.
وی یادآور شد: ارتباط از انتهای بلوار مسافر یا کارگران به سمت مهر شهر هم از دیگر پیشنهادات بوده که امیدواریم بعد از اتمام مطالعات بتوان اجرایی کرد.
عضو شورای اسلامی شهر بیرجند گفت: احداث سه تقاطع غیر همسطح هم در شهر بیرجند جزو اولویتها است که هنوز طرح مطالعاتی آن انجام نشده است.
وی بیان کرد: ساخت تقاطع غیر همسطح در چهار راه غفاری نیز به خاطر وجود برخی ساخت و ساز های جدید تملک آن برای شهرداری هزینه بر است لذا باید به دنبال راهکارها دیگر باشیم.
فروزانفر تاکید کرد: سال گذشته بودجه ای نیز برای مطالعات احداث تقاطعهای غیر همسطح اولویتدار از سوی شورای شهر به شهرداری اختصاص یافت .
وی عنوان کرد: ارتباط میدان سفیر امید به بلوار خلیج فارس هم میتواند بار ترافیکی را کم کند اما به نظر میرسد با توجه به اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن در سایت زعفرانیه باید طرحهای موجود بازنگری شود.
بیرجند – ایرنا – مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۱ میلیارد و ۲۷۰ میلیون ریال مالیات از خودروهای لوکس در استان دریافت شده است.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی ادارهکل اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی مرتضی ذاکریان روز پنجشنبه افزود: مالیات بر خودروهای لوکس مالیات رایجی در دنیاست که هدف از دریافت آن تنظیم قیمت این قبیل خودروها در بازار است.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین که قیمت روز آنها بیش از ۳۰ میلیارد ریال بود نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد بودهاند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی ادامه داد: این حدنصاب در سال ۱۴۰۳ به ۳۵ میلیارد ریال رسیده است.
ذاکریان در خصوص مالیات بر خانههای لوکس هم گفت: در این زمینه موردی در استان شناسایی نشده است.
وی افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۳ زمینهای فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغ ویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و واحدهای مسکونی که ارزش هریک از آنها بیش از ۳۵۰ میلیارد ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان ۲ در هزار میشوند.
ذاکریان عنوان کرد: واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای در حال ساخت، مشمول این مالیات نیستند.
بیرجند-ایرنا- مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: مرکز استان و شهر بیرجند دارای ۱۰۰ هیات ورزشی استانی و شهرستانی است اما فقط هشت سالن ورزشی دارد لذا امکان اختصاص سالن ورزشی به اغلب هیاتهای ورزشی امکان پذیر نیست.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی محمد ربیعی روز پنجشنبه در مجمع انتخاب رئیس هیات ورزشی بیماران خاص و پیوند اعضای استان که اظهار کرد: تعداد اندک ورزشکاران سازمان یافته این هیات و غیر فعال بودن تمامی هیاتهای ورزشی شهرستانها پذیرفته نیست.
وی اظهار امیدواری کرد: با انتخاب رئیس جدید هیات در بخش ساماندهی ورزشکاران سازمان یافته و فعال کردن هیاتهای شهرستانها، شاهد اتفاقات بهتری باشیم .
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی افزود: هیات ورزش بیماران خاص و پیوند اعضا یک هیات چند وجهی است که باید فعالیتهای ورزشی خود را در رشتههای مختلف و در مکانهای تخصصی هر رشته انجام دهد.
وی یادآور شد: امکان فعالیت ورزشکاران این هیات با چندین رشته ورزشی تخصصی تعریف شده در یک سالن ورزشی قابل انجام نیست و باید با همکاری سایر هیاتهای تخصصی دیگر تمامی رشتههای زیر مجموعه این هیات فعال شود.
در این نشست محمدرضا سمعیان با کسب حداکثر آرا اخذ شده برای مدت چهارسال سکان هدایت هیات بیماران خاص و پیوند اعضا خراسان جنوبی را در دست گرفت.
بیرجند- ایرنا- استاندار خراسان جنوبی گفت: با اقدامات صورت گرفته در کارخانه فولا شهرستان قاینات، زنجیره تولید در این مجتمع تکمیل میشود.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ سیدمحمدرضا هاشمی روز پنجشنبه در بازدید از مجتمع فولاد قاینات، اظهار کرد: مجتمع فولاد قاین از واحدهای تولیدی فعال استان بوده که در زمینه جهش تولید اقدامات خوبی انجام داده است.
وی با اشاره به سه فاز تعریف شده برای مجتمع فولاد، افزود: واحد تولید آهن اسفنجی این مجتمع، زمینه اشتغال بیش از ۴۵۰ نفر را فراهم آورده و واحد فولادسازی و تولید شمش هم که تا چند ماه آینده به بهرهبرداری میرسد، ۲ هزار نفر نیرو را بکارگیری میکند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: با توجه به اینکه واحد تولید نورد هم برای این مجموعه پیش بینی شده، با بهره برداری از همه این فازها، زنجیره و چرخه تولید در مجتمع فولاد قاینات تکمیل میشود.
وی با اشاره به نیاز مجموعه فولاد قاینات به آب، برق و گاز اظهار کرد: آب مورد نیاز مجتمع اکنون از چاههای موجود تأمین میشود، در ادامه و با بهره برداری از تصفیه خانه، پساب فاضلاب به این مجموعه هدایت خواهد شد.
هاشمی ادامه داد: با اجرای خط انتقال آب دریای عمان به استان، بخشی از نیاز مجتمع از این محل هم میتواند تأمین شود.
وی از برنامه مجتمع برای احداث نیروگاه خورشیدی خبر داد و گفت: این نیروگاه خورشیدی در زمینی به مساحت ۳۰۰ هکتار در جوار کارخانه احداث میشود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به فعالیتهای ایمیدرو در کشور، تاکید کرد: انتظار این است که ایمیدرو علاوه بر توجه به مسئولیتهای اجتماعی، نسبت به فعال کردن بانکهای عامل در استان هم اقدام کند.
وی افزود: در این زمینه تلاشهایی صورت گرفته اما چون ایمیدرو مجموعه ای دولتی است، انتظار بیشتری از آن داریم.
استاندار خراسان جنوبی امروز پنجشنبه در سفر به شهرستان قاینات ضمن دیدار چهره به چهره با مردم در آیین بزرگداشت روز قاینات شرکت کرد.