۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق در توقیف پلیس خراسان جنوبی/۴
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان خراسان جنوبی از کشف ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق و خارج از شبکه توزیع فرآورده های نفتی در بازرسی از یک دستگاه تریلی خبر داد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، سرهنگ”یدالله دهقان” اظهار داشت: ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان خراسان جنوبی در اجرای طرح مبارزه با قاچاق کلان سوخت، هنگام کنترل خودروهای عبوری در محورهای مواصلاتی استان به یک دستگاه تریلی مشکوک شدند و جهت بررسی بیشتر خودرو را متوقف کردند.
وی بیان داشت: ماموران پس از هماهنگی با مقام قضائی در بازرسی از خودرو ، مقدار ۳۱ هزار لیتر سوخت قاچاق و خارج از شبکه توزیع فرآورده های نفتی به ارزش ۱۶ میلیارد ریال کشف کردند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان خراسان جنوبی افزود: مأموران در این رابطه یک دستگاه خودرو توقیف و یک متهم دستگیر کردند که متهم دستگیر شده به همراه پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.
دستگیری سارق محصولات کشاورزی در”قاین”/۴
فرمانده انتظامی شهرستان”قاین” از دستگیری یک نفر سارق محصول کشاورزی و کشف ۲ فقره سرقت خبر داد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، سرهنگ”علیرضا فولادی” اظهار داشت: با وقوع چند فقره سرقت محصولات کشاورزی در شهرستان قاین پیگیری موضوع و دستگیری سارق یا سارقان در دستور کار پلیس قرار گرفت.
وی افزود: ماموران انتظامی شهرستان قاین هنگام گشتزنیهای هدفمند در سطح حوزه استحفاظی، یک سارق را شناسایی و پس از هماهنگی قضائی در یک اقدامی غافلگیرانه وی را دستگیر که در بازجویی اولیه به ۲ فقره سرقت محولات کشاورزی اعتراف کرد.
سرهنگ فولادی خاطرنشان کرد: متهم پس از تشکیل پرونده مقدماتی به منظور سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.
دستبند پلیس بر دستان سارق موتور سیکلت در” قاین”/۴
فرمانده انتظامی شهرستان”قاین” از دستگیری سارق موتور سیکلت در این شهرستان خبر داد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، سرهنگ”علیرضا فولادی” اظهار داشت: با وقوع سرقت یک دستگاه موتورسیکلت در سطح شهرستان قاین پیگیری موضوع و دستگیری سارق یا سارقان در دستور کار پلیس قرار گرفت.
وی افزود: ماموران انتظامی شهرستان قاین با انجام تحقیقات گسترده میدانی از محل وقوع سرقت و بررسی صحنه وقوع جرم، سرانجام هویت یک سارق را شناسایی و طی یک عملیاتی غافلگیرانه وی را در مخفیگاهش دستگیر در بازرسی از مخفیگاه موتورسیکلت سرقتی نیز کشف کردند
فرمانده انتظامی شهرستان قاینات ” تصریح کرد: متهم در بازجویی اولیه منکر هرگونه جرمی بود، سرانجام در مواجهه با ادله و مستندات پلیسی به سرقت موتور سیکلت در سطح شهرستان قاین اعتراف کرد.
۴۰ آتش نشان جدید در شهرداری بیرجند به کار گرفته میشوند/۴
دی ماه امسال، آزمون استخدامی برای جذب حدود ۴۰ نفر در سازمان آتشنشانی شهرداری بیرجند برگزار میشود.
امدادرسانی به ۲۹ مصدوم در خراسان جنوبی با اورژانس هوایی/۴
از ابتدای سال تا اول آذر به ۲۹ مصدوم در خراسان جنوبی با اورژانس هوایی امدادرسانی شد.
علیرضا عباسی افزود: بیشترین علت انجام ماموریت اورژانس هوایی تصادفات جادهای بوده است.
وی گفت: در سال ۱۴۰۲ نیز ۴۸ ماموریت هوایی انجام شد و ۵۱ مصدوم امدادرسانی و منتقل شدند.
در خراسان جنوبی دو بالگرد در بیرجند و طبس فعال هستند.
تشییع پیکر پدر شهید آذربیک در طبس/۲
مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر حاج حسین آذربیک، پدر شهید رمضان آذربیک امروز در طبس برگزار شد.
مرحوم حسین آذربیک روز گذشته در سن ۹۰ سالگی بر اثر کهولت سن درگذشت.
آسیبهای اجتماعی در مدارس خراسان جنوبی در حداقل است/۴
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی: آسیبهای اجتماعی در مدارس خراسان جنوبی در حداقل است اما همین هم باید کاهش پیدا کند.
بسیج امکانات برای هر چه بهتر برگزار شدن مراسم معنوی اعتکاف/۲-۳
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی خواستار بسیج همه امکانات برای هر چه بهتر برگزار شدن مراسم معنوی اعتکاف شد.
توزیع بیش از ۸ هزار و ۶۰۰ تن انواع کود کشاورزی یارانهای/۲
بیش از ۸ هزار و ۶۰۰ تن انواع کود کشاورزی یارانهای در خراسان جنوبی توزیع شد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گفت: این میزان کود از ابتدای سال تا پایان آبان ماه از طریق کارگزاران شرکت در استان توزیع شد.
احمدنژاد افزود: کودهای توزیع شده شامل ۶ هزار و ۵۲۵ تن کود ازته، هزار و ۵۴۴ تن کود فسفاته و ۵۵۸ تن کود پتاسه بوده است.
وی گفت: سامانه پایش کودی به سامانه جامع پهنه بندی متصل است و هر کشاورز میتواند درخواست خود را در سامانه پایش کودی با حضور در مراکز جهاد کشاورزی و یا از طریق سامانه «دولت من» ثبت کند و کود تخصیصی محصول مورد نظر خود را پس از صدور حواله در سامانه پایش کودی، از کارگزاریهای شرکت در سطح استان دریافت کند.
ضرورت به کارگیری پژوهش کاربردی برای پیشرفت و رفع چالشها/۷
پژوهشها و ظرفیت جوانان برای رفع مشکلات و موانع در استان باید به صورت کاربردی استفاده شود به نحوی که تاثیر آن در جامعه محسوس باشد.
کاهش ۴۰ درصدی تولید انار در خراسان جنوبی/۲-۷
امسال پیشبینی میشود ۲۳ هزار تن انار از باغات استان برداشت شود که نسبت به پارسال ۴۰ درصد کاهش دارد.
قطع گاز ویلاها و باغویلاهای خالی از سکنه در خراسان جنوبی/۲-۳
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی گفت: در راستای پایداری شبکه گاز در بخش خانگی، از امروز گاز ویلاها و باغویلاهای خالی از سکنه در استان قطع میشود.
اعلام اولویتهای اسناد حج تمتع تا پایان دی ماه ۱۳۸۶ /صفحه ۲
حج و زیارت خراسان جنوبی از دارندگان اسناد حج تمتع تا پایان دی ماه ۱۳۸۶ برای ثبت نام در حج تمتع ۱۴۰۴ دعوت به نام نویسی کرد.
حسین دستگردی مدیر حج و زیارت استان اعلام کرد: پیرو اعلام اولویتهای قبلی برای انجام پیش ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۴، با توجه به ظرفیت باقیمانده، دارندگان اسناد حج تمتع تا پایان دی ماه سال ۱۳۸۶ میتوانند از امروز چهارشنبه ۲۱ آذرماه برای تکمیل اطلاعات و پیش ثبت نام به سامانه my.haj.ir یا به دفاتر وشرکتهای زیارتی استان مراجعه کنند.
اتفاقات اخیر سوریه موجب دلسردی خانواده شهدای مدافع حرم نمیشود
بیرجند- همسر شهید مدافع حرم خراسان جنوبی گفت: اتفاقات اخیر سوریه موجب دلسردی خانواده شهدای مدافع حرم نمیشود چرا که به مسیر شهدای خود اطمینان دارند.
فهیمه احسانی فر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به اعتقاد من حرف و حدیث درباره جبهه حق همیشه بوده و با گذشت زمان بیشتر هم خواهد شد.
همسر شهید مدافع حرم خراسان جنوبی شهید مرتضی بصیری پور بیان کرد: با اتفاقات اخیر در کشور سوریه خیلیها میگفتند که خون جوانان مدافع حرم پایمال شده و چرایی ایثار و مقاومت این جوانان را زیر سوال بردند.
احسانی فر با تأکید بر اینکه مدافعان حرم برای حفظ حرم حضرت زینب (س) و مقابله با گروههای تکفیری و در نهایت امنیت ایران و نه برای حفظ شخص بشار، شهید شدند، گفت: آن زمان تکلیف جوانان ما حضور در میدان بود و آنان این مسئولیت را به خوبی انجام دادند.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی باید به این نکته توجه کنیم که در وقایع اخیر خود ملت و دولت سوریه از ما درخواست کمکی نکردند و ما نمیتوانستیم بدون درخواست آنان وارد سرزمینشان شویم و همچنین قرآن تأکید دارد سرنوشت هر قومی را خود آن قوم تعیین میکنند.
همسر شهید مدافع حرم خراسان جنوبی شهید مرتضی بصیری پور با اشاره به اینکه از اتفاقات فعلی در سوریه موجب دلسردی خانواده شهید حرم نخواهد شد چرا که ایمان و اعتقاد قلبی به مسیر عزیزان خود دارند، گفت: خریدار شهدای مدافع حرم خود بی بی زینب (س) است و امیدواریم همه این اتفاقات در نهایت به ظهور حضرت مهدی (عج) منجر شود.
۱۶۰ واحد خون توسط بانوان خراسان جنوبی در پویش مهر فاطمی اهدا شد
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی از اهدای ۱۶۰ واحد خون توسط بانوان استان تاکنون در پویش مهر فاطمی خبر داد.
به گزارش مهر، کامبیز مهدی زاده مدیرکل انتقال خون استان گفت: پویش مهر فاطمی از ۱۵ آذر در خراسان جنوبی آغاز شده است.
وی افزود: در این راستا تاکنون ۲۱۵ اهدا کننده خون به مراکز خونگیری مراجعه کردند که ۱۶۰ نفر موفق به اهدا شدهاند.
مهدی زاده با اشاره به اینکه این پویش تا دوم دی در خراسان جنوبی ادامه دارد، اظهار کرد: پویش مهر فاطمی که ویژه بانوان است از شهادت حضرت زهرا (س) تا ولادت این بانوی بزرگوار در استان در حال اجراست.
وی گفت: افراد میتوانند با مراجعه به چهار مرکز ثابت خونگیری درشهرهای بیرجند، قاین، فردوس و طبس در این پویش شرکت کنند.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه ذخایر خون در استان در روزهای اخیر با توجه به سرمای هوا و کاهش اهداکنندگان با کمبود مواجه شده است، بیان کرد: نیاز به خون همیشگی است.
مهدی زاده گفت: در تمام طول سال و در همه فصول بیماران نیازمند به خون و فرآوردههای خونی هستند که فقط با حضور اهدا کنندگان قابل تأمین است و هیچ جایگزینی ندارد.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۹ هزار و ۷۴۰ نفر برای اهدای خون به مراکز خونگیری خراسان جنوبی مراجعه کردند که ۱۵ هزار و ۸۲۷ نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی گفت: چهار مرکز ثابت خونگیری درشهرهای بیرجند، قاین، فردوس و طبس پذیرای اهداکنندگان خون است ومابقی شهرها وروستاهای خراسان جنوبی هم به وسیله تیمهای سیار پوشش داده میشود.
امام جمعه عشق آباد:
روستاهای عشق آباد تنها ۸ روحانی و مبلغ دارد/۲
امام جمعه عشق آباد گفت: شهرستان عشق آباد علی رغم داشتن ۸۰ روستا ولی تنها بین ۶ تا ۸ روحانی دارد و به واسطه همین در موضوعات فرهنگی شرمنده مردم هستیم.
به گزارش مهر، حجت الاسلام تهرانی پور در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: سنگ بنای عشق آباد را مرحوم خدابخش رمضان گذاشت و همان ابتدا دو شبانه روز آب وقف روضه امام حسین (ع) کرد.
امام جمعه عشق آباد بیان کرد: از این جهت اسم عشق آباد به واسطه علاقه مردم این کشور به اهل بیت (ع) گذاشته شده است.
تهرانی پور با اشاره به اینکه عشق آباد بیش از ۴۰۰ کیلومتر با مرکز استان فاصله دارد، گفت: مردم عشق آباد به واسطه اینکه با سایر شهرستانها ۶۰ تا ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارند، خواستار شهرستان شدن آن بودند که در دولت سیزدهم محقق شد.
وی ادامه داد: در این راستا مردم عشق آباد خود را مدیون مرحوم آیت الله رئیسی میدانند.
امام جمعه عشق آباد با اشاره به فقر موضوعات فرهنگی در برخی از مناطق شهرستان عشق آباد، یادآور شد: این شهرستان با داشتن بیش از ۸۰ روستا تنها ۶-۸ نفر روحانی در این مناطق فعالیت دارند که در این زمینه شرمنده مردم هستیم.
تهرانی پور گفت: امیدواریم در این زمینه مشکلات مردم عشق آباد رفع شود چرا که به معنای واقعی باید خود را خادم اهل بیت (ع) بدانیم.
تحقق یک مطالبه مهم در کمترین زمان ممکن؛
۶ هزار تن جو مدتدار برای عشایر استان خراسان جنوبی تأمین شد/۲-۴
حسب دستور ویژه استاندار خراسان جنوبی و با پیگیری حوزه جهادکشاورزی استان، ۶ هزار تن جو مدتدار برای دام عشایر تأمین شد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، در نشست تخصصی سیدمحمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی با تولید کنندگان و فعالان اقتصادی شهرستان نهبندان، موضوع نیاز دام عشایر به جو مدت دار به عنوان یکی از مطالبات مطرح شد.
استاندار در آن جلسه از حوزههای متولی خواست؛ در راستای رفع این دغدغه، پیگیریهای لازم را انجام دهند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی در این خصوص از تأمین ۴ تا ۶ هزار تن جو مدتدار برای دام عشایری استان خبر داد.
اکبری گفت: حسب دستور استاندار در نشست با فعالان اقتصادی در خصوص درخواست دامداران و عشایر جهت پیگیری و رفع مشکل تأمین نهاده دام این شهرستان، عصر روز گذشته و در معیت مدیران کل عشایری و دامپزشکی استان دیداری با رئیس سازمان عشایری کشور انجام شد.
وی تأکید کرد: قول مساعد رئیس سازمان عشایری کشور برای تأمین جو مدتدار به میزان ۴ تا ۶ هزار تن از نتایج این دیدار بود.
وی افزود: در مرحله اول میزان ۲ هزار تن جو مدتدار برای عشایر استان ارسال میشود و تمام تلاش بر این است که جذب الباقی این نهاده تا ۶ هزار تن به زودی محقق شود.
شایان ذکر است؛ دیدار فعالان اقتصادی نهبندان با استاندار خراسان جنوبی، عصر روز یکشنبه در محل فرمانداری شهرستان انجام شد.
چالشهای جدی در مسیر جهاد تبیین؛ غریب مانده در لابه لای شعارها و بنرها
بیرجند- مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی بااشاره به برخی از چالشها در حوزه جهاد تبیین گفت: شاید درحرفها و بنرها و شعارها زیاد ازجهاد تبیین گفته شود ولی کنش عملیاتی نسبت به آن وجود ندارد.
حجت الاسلام حجت سالاری مکی در گفتو گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در موضوع جهاد تبیین خیلی از مجموعههای فرهنگی در مدت دو سال اخیر فعالیتهای خوبی را شروع کردند که قابل تحسین و تقدیر است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اگر همین فعالیتهای گروههای فرهنگی و مردمی و هنری نباشد، شرایط حادتری از بُعد جنگ شناختی به وجود میآمد، بیان کرد: علیرغم این فعالیتها، میزان نیاز میدان جهاد تبیین آن چیزی نیست که در حال حاضر انجام میشود.
نیاز عرصه جهاد تبیین پاسخ داده نشده است
سالاری مکی با تأکید بر اینکه در واقع نیاز عرصه جهاد تبیین و جامعه ما به این موضوع به اندازه کافی جواب داده نشده است، گفت: از طرف دیگر برخی از زیرساختهای و سیستمهای فرهنگی که باید پای کار جهاد تبیین میآمدند آن حس لازم و باور را نسبت به جهاد تبیین نگرفتهاند.
وی ادامهداد: شاید در حرفها و بنرها و شعارها از جهاد تبیین بگویند ولی کنش عملیاتی نسبت به آن ندارند در حالی که میتوانند جهاد تبیین را تبدیل به گفتمان کنند و اقدامات اساسی در این زمینه انجام دهند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: موضوع جهاد تبیین غریب است و در مواردی فرد علی رغم داشتن مسئولیت، تخصص لازم در این زمینه ندارد.
سالاری مکی اظهار کرد: وقتی فردی تخصص لازم را در حوزه جهاد تبیین نداشته باشد، دوست دارد اقدامی در این زمینه انجام دهند ولی کارهای او منجر به خروجی مناسب نمیشود.
وی با بیان اینکه باید جهاد تبیین را به درستی فهمید، بیان کرد: بعد از آن باید با دقت در این زمینه طراحی و برنامه تدوین کرد و سپس در بخش عملیاتی کار بتوان نهادهای همسو و جامعه مخاطب و نیاز را به درستی تشخیص داد:
محتوا باید با خلاقیت و همراه با زبان نسل نو بیان شود
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: محتوا را باید با خلاقیت و با زبان روز و ادبیات جوان و نوجوانان و با استفاده از سکوهای انتقال پپام منتقل کرد تا بتواند تأثیرگذاری خود را داشته باشد ولی در مواردی در حوزه جهاد تبیین این خلاقیت و نوآوری وجود ندارد.
سالاری مکی با تأکید بر اینکه در مواردی ما در جبهه حق وحدت رویه نداریم، بیان کرد: وقتی همه این مشکلات وجود داشته باشد ما در نهایت میوه آن را در بالا دست نمیتوانیم بچینیم.
وی با اشاره به اینکه ما هنوز فوری بودن فریضه جهاد تبیین را درک نکردهایم، افزود: از طرف دیگر باید به این نکته نیز توجه ویژه داشته باشیم که دشمن در طرف مقابل ما بسترهایی چون سرمایه و جبهه شدن در برابر ارزشهای دینی را دارد و امروزه به واقع با تمام توان در مقابل حق ایستادهاند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: همچنین دشمن در مواردی دست بر روی یک سری لهویات، لذتهای مادی و… گذاشته و آن را تزئین کرده است و همین موضوع نیز کار را برای ما سخت کرده است.
رئیس گروه کارآفرینی و ارتباط جامعه با صنعت دانشگاه بیرجند:
مرکز نوآوری اجتماعی در دانشگاه بیرجند راه اندازی می شود
اکبری با اشاره به راهاندازی نهضت مسئولیتپذیری اجتماعی در دانشگاه بیرجند، گفت: در حال راهاندازی مرکز نوآوری اجتماعی هستیم و کلینیکهای حقوقی را تدوین کردهایم.
به گزارش شبستان از خراسان جنوبی، محمد اکبری، رئیس گروه کارآفرینی و ارتباط جامعه با صنعت دانشگاه بیرجند در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان که به همت پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در حال برگزاری است، اظهار کرد: در سالیان اخیر بر روی حمایت از شرکتهای نوآور، فناور و دانشبنیان در دانشگاه بیرجند تأکید شده است.
وی افزود: دانشگاه بیرجند در حوزههای پژوهشی و انتشارات از قبل فعالیتهایی را داشته، اما به طور مشخص در سالهای اخیر تمرکز خود را روی ارتباط با صنعت و طرحهای پژوهشی، پایاننامههای تقاضامحور و فرصتهای مطالعاتی صنعت و شرکتهای این حوزه گذاشتهایم.
اکبری با بیان اینکه سعی کردهایم رشد قابلتوجهی در تعداد طرحها، تنوع حوزهها و مبلغ قراردادها با صنعت داشته باشیم، تصریح کرد: در حوزههای علومانسانی و مهندسی طرحهای خوبی داریم و دانشگاه بیرجند در حوزه محصولات معدنی و محصولات کشاورزی استان مأموریت دارد تا زنجیره ارزش خود را تکمیل کند.
وی با اشاره به برگزاری رویدادهایی چون رویدادهای استارتآپی زرناب و حضور در نمایشگاه هفته پژوهش در سطح ملی و برگزاری نمایشگاه معدن، اظهار کرد: سال گذشته یکی از اعضای هیئتعلمی دانشگاه دستگاهی با نام کوانتوم هیدروژن (نسل جدیدی از تولید انرژی) را اختراع کردند که از بین ۲۲۰۰ طرح واصله بهعنوان طرح برتر در کشور معرفی شد.
اکبری با بیان اینکه در حوزه اختراع قرص زعفران نیز در حال تکمیل کارها هستیم و پیگیر این هستیم که تولید و تجاریسازی آن صورت گیرد تا به تولید انبوه برسد، تصریح کرد: همچنین طراحی و ساخت سنسوری از برندهای وارداتی نیز توسط دانشجویان و اساتید دانشگاه بیرجند رقم خورده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه بیرجند نقشآفرینی خود را در جامعه داشته است، بیان کرد: با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابعاد قانون جهش تولید دانشبنیان برای فعالان این بخش تشریح شد تا دانشگاه و صنعت را بیشتر ارتباط دهیم.
رئیس گروه کارآفرینی و ارتباط جامعه با صنعت دانشگاه بیرجند بیان کرد: در این قانون، ظرفیتهای جدیدی را قانونگذار ارائه کرده و هنوز اقدامات مؤثری در استان انجام نشده که امیدواریم بتوانیم در قالب طرحهای جدید و موردنیاز صنعت اعضای هیئتعلمی را فعالتر کنیم.
اکبری با اشاره به راهاندازی نهضت مسئولیتپذیری اجتماعی در دانشگاه بیرجند، بیان کرد: در حال راهاندازی مرکز نوآوری اجتماعی هستیم و کلینیکهای حقوقی را تدوین کردهایم.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف مهم دانشگاه بیرجند اثرگذاری و نقشآفرینی در جامعه است و خراسان جنوبی در پیوند دانشگاه با صنعت، کار زیادی انجام نداده، اظهار کرد: همچنین در بخش حقوقی، اقتصادی و اجتماعی نیز مجوز راهاندازی سه کلینیک اخذ شده است.
اکبری یادآور شد: دانشگاه بیرجند برای اثرگذاری در نهضت اجتماعی جهت اثرگذاری بر مجموعههای کمیته امداد، زندانها و سازمانهایی از این قبیل گامهای خوبی برداشته که البته این فعالیتهای دانشگاه مادر استان ادامه خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اعلام کرد:
کسری ۳۲۸ میلیارد تومانی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند/۲-۳
موسویمیرزایی از کسری بودجه ۳۲۸ میلیارد تومانی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خبر داد و گفت: متاسفانه حقوق پرداختی پزشکان متخصص در استان ۱۰ ماه عقب افتاده است.
به گزارش شبستان از خراسان جنوبی، سید محمد موسویمیرزایی در جلسه هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که با حضور معاون وزیر بهداشت و درمان برگزار شد با اشاره به عملکرد دانشگاه علوم پزشکی، اظهار کرد: بودجه این دانشگاه ۳ هزار و ۴۹۲ میلیارد تومان بوده که از این میزان ۹۰۲ میلیارد تومان منابع اختصاصی و هزار و ۷۴۶ میلیارد تومان منابع عمومی بوده است.
وی با اشاره به وجود ۸ هزار و ۵۳۱ نفر نیروی انسانی دانشگاه علم پزشکی استان، افزود: از این میزان ۵ هزار و ۲۵ نفر رسمی و پیمانی، هزار و ۲۳۴ نفر شرکتی، ۹۹۱ نفر قراردادی هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به فعالیت و ارائه خدمت ۳۲۸ خانه بهداشت، ۴۳ مرکز جامع سلامت شهری و ۶۱ مرکز جامع سلامت روستایی و ۱۵ بیمارستان در سطح استان، تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۴ هزار دانشجو مشغول تحصیل در ۹ دانشکده دانشگاه علوم پزشکی سطح استان هستند.
موسویمیرزایی با بیان کاهش جذب دانشجو خارجی در دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: در مجموع با توجه به افزایش هزینهها در چند سال اخیر، جذب دانشجو خارجی سودی برای دانشگاه ندارد لذا در این خصوص برنامهای نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه سرانه فضای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی با مختصری افزایش به ۵۵.۹۲ مترمربع در سال گذشته رسیده است، گفت: در سال قبل شرکتهای دانشبنیان این دانشگاه محصولی نداشتند که ضعف دانشگاه را در این زمینه نشان میدهد اما تعداد مقالات افزایش داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه سرانه فضای خوابگاهی با افزایش در سال گذشته به ۷.۹۷ مترمربع رسیده است، تصریح کرد: در حال گرفتن مجور ماده ۲۲ برای خوابگاهها در بیرجند، طبس و فردوس هستیم.
وی به آمار و شاخص افزایش مرگ و میر نوزادان در سال ۱۴۰۲ و مقایسه با سال قبل از آن، گفت: این شاخص از ۱۰.۴۱ در سال ۱۴۰۱ به ۱۱.۱ در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است در مقابل آن نرخ باروری در استان رشد داشته است.
موسوی میزرایی بیان کرد: البته در این مدت شاخص مرگ و میر مادران باردار به صورت قابل توجهی در استان کاهش داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه میزان بدهیهای دانشگاه ۹۳۳ میلیارد تومان و مطالبات ۵۶۵ میلیارد است، گفت: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی ۳۲۸ میلیارد تومان کسری بودجه دارد.
وی با تأکید بر اینکه متاسفانه حقوق پرداختی پزشکان متخصص در استان ۱۰ ماه عقب افتاده است، افزود: همچنین تعرفههای پرستاری هم تا اردیبهشت ماه پرداخت شد با این وجود تلاش شده است بدهیهای انباشته افزایش نیابد و داشتهها بر مبنای حق و عدالت توزیع شود.
تکمیل راه آهن تا انتقال آب؛ مطالبه مردم خراسان جنوبی از دولت وفاق /۵
اجرای طرحهای انتقال آب، راه آهن، جهاد آبرسانی، دوباندسازی جادهها، انتقال گاز، نهضت ملی مسکن و پستهای ۴۰۰ کیلو ولت برق از اقدامهای زیرساختی در دست اجرای خراسان جنوبی است که پیگیری برای اتمام این طرحها مهمترین و جدیترین مطالبه مردم استان از دولت چهاردهم است.
به گزارش ایرنا، خراسان جنوبی که ۲۰ سال از استان شدن آن در کنار خراسان رضوی و خراسان شمالی میگذرد، از زمانی که منطقه جنوب خراسان شناخته میشد تا سال ۱۳۸۳ که با سه شهرستان بیرجند، نهبندان و سربیشه استان شد و سالهای بعد تاکنون که ۱۲ شهرستان دارد همواره از کمبود زیرساختها و برخی محرومیتها رنج برده که دلایل متعددی داشته است.
با وجود اقداماتی که طی ادوار و دولتهای مختلف در خراسان جنوبی انجام شده اما این استان برای جهش توسعهای که لازمه آن جذب سرمایه گذاری است به زیرساختهایی نیاز دارد که ایجاد آنها را نمیتوان از بخش خصوصی انتظار داشت و دولت باید در این زمینه کمر همت ببندد.
در چند سال اخیر با هدف محرومیتزدایی و توسعه خراسان جنوبی اقدامات شاخصی از جمله گرهگشایی از طرحهای کلیدی و شاخص زیرساختی مهم این استان مانند انتقال آب از دریای عمان، راه آهن، جهاد آبرسانی، دوباندسازی جادهها، انتقال گاز، نهضت ملی مسکن، خط انتقال فرآوردههای نفتی از رفسنجان به بیرجند و پستهای ۴۰۰ کیلو ولت برق در دستور کار قرار گرفت؛ طرحهای زیربنایی مهمی که مطالبه چندین ساله مردم این خطه نیز بود.
۳۰ آبان ۱۴۰۳ سرانجام بعد از ماهها کش و قوس بالاخره هیات دولت چهاردهم با رای اعتماد به سید محمدرضا هاشمی او را به عنوان دهمین استاندار خراسان جنوبی انتخاب کرد و در پنجم آذر پس از پنج روز وزیر کشور راهی خراسان جنوبی شد و با اعطای حکم، سکانداری او را رسما اعلام کرد.
اکنون فعالیتهای وسیع زیرساختی به وسعت استان در حال انجام است و طرحهای مهم زیرساختی از جمله راه آهن زاهدان – بیرجند – مشهد، انتقال آب از دریای عمان و انتقال گاز از دشتک زابل به سربیشه با انتخاب پیمانکاران مختلف در حال اجراست که مردم دیار علم و ایمان، از استاندار جدید میخواهند که تسریع در اجرای این طرحهای مهم زیرساختی نیمه کاره را در دستورکار جدی قرار دهد تا روند اجرای این طرحها کُند و کم فروغ نشود.
طرحهای مهمی که تکمیل و بهره برداری از آنها با توجه به رویکرد عدالت محور رئیس جمهور و تاکید بر توزیع عادلانه امکانات در سراسر کشور، گامهای بلند دیگری در مسیر محرومیتزدایی و توسعه پایدار استانهای مرزی خواهد بود.
اتصال خراسان جنوبی به ریل مطالبه ۲۰ ساله
اتصال بیرجند به راه آهن سراسری از مطالبههای دیرینه مردم خراسان جنوبی بوده که از ۲ دهه پیش در قالب طرحهای مختلف مطرح شده و در چند سال اخیر با گرهگشایی از این ابر پروژه به مرحله اجرا رسیده است.
طول مسیر ریلی زاهدان – بیرجند – مشهد، ۹۱۰ کیلومتر است که از این مقدار ۴۳۳ کیلومتر در جغرافیای خراسان جنوبی قرار دارد و با استجازه مقام معظم رهبری برای اختصاص ۱۸۰ هزار میلیارد ریال از محل تهاتر نفت برای کل مسیر ریلی نهبندان – بیرجند – قاین – یونسی، تامین اعتبار شد.
در نهایت عملیات اجرایی راه آهن خراسان جنوبی به عنوان بخشی از مسیر ریلی زاهدان – زابل – بیرجند – مشهد شهریور سال گذشته با حضور رئیس جمهور آغاز شد و و این ابر پروژه زیرساختی استان رنگ واقعیت به خود گرفت.
این ابر پروژه در حوزه سرزمینی خراسان جنوبی در ۱۵ قطعه تعریف شده که انجام مطالعات و مناقصه زیرسازی تمامی قطعات مهم راه آهن زاهدان – بیرجند – مشهد در محدوده خراسان جنوبی از نهبندان تا قاین به طول ۴۳۳ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد ریال انجام گردیده، پیمانکاران قطعات مشخص شدند، زمین تحویل پیمانکاران و تجهیز کارگاه انجام شده، همچنین عملیات خاکی در بعضی قطعات آغاز شده است.
پیشبینی میشود تا پایان سال ۱۴۰۳ حداقل ۲۰۰ کیلومتر زیرسازی از مسیر ۴۳۳ کیلومتر در استان تکمیل و تحویل شود و آماده اجرای پیمان روسازی و ریل گذاری شود.
اما راه آهن نیاز فوری و قطعی مردم و توسعه خراسان جنوبی و حتی منطقه شرق کشور و محرک توسعه ملی در تجارت بین الملل است که تسریع در تکمیل آن مطالبه جدی مردم این خطه از دولت چهاردهم و استاندار جدید است.
تکمیل طرح انتقال آب از دریای عمان
تامین آب یکی دیگر از مشکلات اساسی استان بیابانی و کم آب خراسان جنوبی است؛ موضوعی که در سفرهای استانی رئیس جمهور شهید بارها مطرح شد و امیدها را برای رسیدن آب دریا به زمین تشنه خراسان جنوبی که بیش از ۲ دهه درگیر خشکسالی است، تازه کرد.
انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به استانهای شرقی از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار جدی قرار گرفت که در این خصوص خط سوم انتقال از خلیج فارس و خط چهارم انتقال از دریای عمان در دست اجراست و انتقال آب از دریای عمان به دلیل ملاحظات اجرایی، فنی و اقتصادی برای خراسان جنوبی در اولویت قرار گرفته است.
خط چهارم ابر پروژه انتقال آب دریای عمان به استانهای شرقی کشور برای سیستان و بلوچستان بود که با پیگیریهای متعدد مدیران استانی و پشتیبانی دولت در ۲ سال گذشته خراسان جنوبی هم به پروژه اضافه شد و بنابر اعلام مسئولان خراسان جنوبی، اجرای این پروژه در قالب چهار مرحله مسیریابی، تهیه نقشه، مسیرسازی و لوله گذاری باید اجرا شود که اکنون در مرحله مسیرسازی قرار دارد.
طول این پروژه از چابهار تا مشهد هزار و ۳۴۲ کیلومتر است که ۳۸۰ کیلومتر آن در حوزه سرزمینی خراسان جنوبی قرار دارد و ۲۷۰ کیلومتر طول انشعاب آب به خراسان جنوبی نیازمند ۳۰ همت اعتبار است و در مجموع برای خطوط اصلی و انشعابات آبرسانی ۵۰ همت اعتبار پیش بینی شده است.
براساس مطالعات صورت گرفته سهم استان از اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان در فاز نخست ۶۰ میلیون متر مکعب، فاز دوم ۱۲۰ میلیون متر مکعب و فاز سوم ۱۸۰ میلیون متر مکعب است و هدف گذاری شده که آب دریای عمان در افق ۱۴۰۴ به خراسان جنوبی برسد که تسریع در تکمیل اجرای این طرح با توجه به مشکلات کم آبی شدید در خراسان جنوبی مهمترین مطالبه مردم این خطه از دولت چهاردهم است.
رفع عطش روستائیان خراسان جنوبی با جهاد آبرسانی
طرح «جهاد آبرسانی» به منظور تامین آب و رفع تنش آبی نقاط روستایی کشور به عنوان یکی از طرحهای مهم کشور کلید خورده و نقطه امیدبخش برای مردم این دیار شد.
طرح جهاد آبرسانی با هدف محرومیتزدایی و تامین آب پایدار مناطق روستایی، در قالب ۲ قرارداد و یک تفاهمنامه از چند سال گذشته عملیاتی شد.
قرارداد اول آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان در دستورکار قرار گرفت و این مرحله با پیشرفت فیزیکی ۷۶ درصدی در دست اجراست، هدف گذاری شده که مرحله اول طرح جهاد آبرسانی یعنی آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان در صورت تخصیص به اندازه و بهموقع اعتبارات تا پایان سال جاری به اتمام برسد.
با توجه به نیاز روستاهای این استان پهناور به آبرسانی پایدار، قرارداد آبرسانی به ۱۴۵ روستا در قالب قرارداد دوم طرح جهاد آبرسانی نیز با برآورد هزینه ۱۰ هزار میلیارد ریال تهیه شده است.
براساس دستورالعمل ابلاغی وزارت نیرو باید قرارداد اول به ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برسد که قرارداد دوم برای اجرا ابلاغ شود و در خراسان جنوبی با توجه به پیشرفت ۷۶ درصدی قرارداد اول، شرایط برای اجرای قرارداد دوم تا حدی فراهم شده است.
جهاد آبرسانی به عنوان بزرگترین طرح آبرسانی در استان پهناور و کم آب خراسان جنوبی با هدف ایجاد و توسعه زیرساختهای حیاتی در روستاهای این خطه محروم و مرزی در دست اجراست که اجرای کامل این طرح با توجه ویژه دولت چهاردهم نقطه امیدبخشی برای رفع تشنگی روستاییان این دیار خواهد بود.
طرحهای اضطراری انتقال آب به بیرجند و طبس نیازمند توجه
شهر بیرجند به دلیل جمعیت بالای آن از جمله مناطقی است که در تابستان امسال در فهرست شهرهای تنش آبی استان قرار گرفته و اکنون آب شرب بیرجند از ۴۲ حلقه چاه فعال و از چهار دشت تامین میشود و به طور میانگین در این شهر روزانه ۶۰ تا ۷۰ هزار متر مکعب آب مصرف میشود که تامین آب شهر در نقطه سر به سر قرار دارد.
طرح آبرسانی اضطراری انتقال آب از دشت مختاران به بیرجند برای تامین کسری آب شرب شهر بیرجند به میزان ۱۵۰ لیتر بر ثانیه مهمترین و فعالترین طرحی بوده که برای تامین آب شرب بیرجند با پیشرفت ۳۷ درصدی در دست اجراست که تکمیل آن با توجه به تنش آبی در شهر بیرجند مهمترین مطالبه شهروندان است.
طرح اضطراری آبرسانی به شهر طبس به منظور تامین بخشی از نیاز این شهر در افق ۱۴۱۰ به میزان حدود ۲.۱ میلیون متر مکعب در سال (معادل ۱۰۰ لیتر بر ثانیه)، توسط شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی در دست اجراست که با توجه تنش آبی شدید در شهر طبس تسریع در تکمیل این طرح اضطراری توسط وزارت نیرو ضروی است.
طرحهای تغذیه مصنوعی بر روی کاغذ
بارها مسئولان استان از خروج روان آبها از مرزهای خراسان جنوبی به عنوان یکی از چالشهای جدی سخن گفته اند، به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هر سال حداقل بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ و به طور متوسط ۷۰۰ میلیون متر مکعب روان آب به عناوین مختلف به سمت کویر رفته و از مرز خارج میشود.
محدودیت منابع آبی خراسان جنوبی، نیاز به حفظ و تقویت این منابع برای پایداری فعالیتهای اقتصادی استان استفاده از همه پتانسیلهای موجود را در حفظ آبخوانها به عنوان تامین کننده بخش عمده ای از نیاز آب استان را ضروری میسازد.
برای این منظور مطالعه و اجرای پنج پروژه تغذیه مصنوعی در شهرستانهای مختلف در اولویت استان قرار گرفته و با وجود شروع عملیات اجرایی برخی از پروژهها در دهههای اخیر، نبود تامین منابع مالی مورد نیاز موجب توقف عملیات شده است.
اما با پیگیری انجام شده تامین اعتبار پروژه مدیریت و بهرهبرداری روانها و سیلابهای مرزی به میزان چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در سفر دوم دولت شهید جمهور به استان مصوب و با تخصیص بخشی از اعتبار عملیات اجرایی پروژه بندان مجدد آغاز و اکنون ۶۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و عملیات اجرایی سایر پروژهها نیازمند تخصیص اعتبار است.
و اما آب ژرف
با توجه به مشکلات تامین آب شهر طبس و خراسان جنوبی، مطالعات آب ژرف استان طی سالیان گذشته انجام شده و در مرحله اول با توجه به مشکلات حاد شهر طبس در تامین آب شرب، در ۲ سال اخیر عملیات اجرایی حفر چاه با تامین اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریالی آغاز شده و اکنون پروژه آمادهسازی محل استقرار سکوهای حفاری به اتمام رسیده و با توجه به تنش آبی در شهر طبس اتمام این طرح ضروری است.
رتبه چهارهم تصادفات کشور و لزوم دوباندهسازی راهها
براساس آخرین آمار سرپرست اداره کل پزشکی قانونی خراسان جنوبی، این استان در تعداد مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث ترافیکی و تصادفات به نسبت جمعیت رتبه چهارم کشور را دارد که وسعت زیاد، وجود جادههای کویری و غیر استاندارد بودن راهها نقش مهمی در افزایش تصادفات دارد.
استان مرزی و کویری خراسان جنوبی با بیش از ۱۷ هزار کیلومتر راه در مسیر ۲ کریدور اصلی کشور است و افزایش باندهای دوم در ایجاد زیرساخت امن تردد جادهای تاثیر بسزایی دارد.
براساس آخرین آمار مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی از مجموع ۲ هزار و ۵۱۳ کیلومتر باند دوم راه مورد نیاز در استان، ۹۲۱ کیلومتر به بهرهبرداری رسیده و اکنون ۴۸۵ کیلومتر باند دوم راه با پیشرفت ۴۱ درصدی در استان در دست اجرا است که تکمیل آن ۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
با این وجود تنها ۱۵ درصد راههای اصلی و فرعی استان دوبانده است و از مجموع پنج هزار و ۷۱۳ کیلومتر، ۹۲۱ کیلومتر را شامل میشود و برای رسیدن به متوسط کشوری نیاز به احداث ۵۸۰ کیلومتر باند دوم در سطح استان داریم.
خراسان جنوبی محروم از حمل و نقل هوایی مناسب
فرودگاه بیرجند بهرغم داشتن زیرساختهای مناسب و ظرفیت قابل توجهی که در انجام پروازهای داخلی و خارجی دارد اما با چالشهایی از جمله لغو پروازها به صورت مستمر مواجه بوده و تقویت خطوط هوایی به عنوان یکی از نیازهای اصلی استان مطرح است.
این در حالی است که خراسان جنوبی با ۶ استان کشور همجوار است و به دلیل نداشتن راهآهن در مرکز استان، تردد زمینی بیشترین سهم جابهجایی مسافر در این استان را دارد.
استاندار خراسان جنوبی هم در همان ابتدای ورودش در جلسه بررسی مسائل فرودگاه بین المللی شهید کاوه بیرجند تاکید کرد: تکمیل زیرساختهای فرودگاه و پروازها منظم برای خراسان جنوبی با توجه به دوری از مرکز امری مهم و حیاتی است.
خراسان جنوبی در ۲ شهر بیرجند و طبس فرودگاه فعال دارد اما سالهاست مساله کمبود و لغو پروازها در این استان مطرح بوده و هرچند مسئولان برای برقراری پرواز از سوی شرکتهای هواپیمایی پیگیری و مذاکره میکنند اما این مساله به طور کامل حل نشده است.
با وجود آنکه مسئولان فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند اذعان دارند زیرساختهایی خوبی برای پروازهای متعدد در این فرودگاه فراهم شده همواره شاهد بینظمی پروازها هستیم که مردم نمیتوانند برای انجام کارهای ضروری و درمانی روی رفت و برگشت با هواپیما حساب باز کنند و همین امر برخی امور زندگیشان را مختل کرده، ضمن اینکه شرایط نامناسب پروازها پیشرفت در حوزه گردشگری و سرمایه گذاری استان را هم به چالش کشیده است.
لزوم تکمیل فاز دوم انتقال گاز از دشتک زابل و تکمیل رینگ شرقی
با وجود همه تلاشهایی که برای گسترش شبکه گازرسانی در خراسان جنوبی انجام شده اما فقط از یک مسیر و شمال استان (خراسان رضوی) تغذیه خطوط گاز انجام میشد که در فصل سرما برخی مشترکان با افت فشار گاز مواجه میشوند و از جمله در بحران سرمای سال ۱۴۰۱ روزهای سختی برای مسئولان و مردم در تامین گاز پایدار رقم خورد.
افت فشار گاز ناشی از برودت هوا، مهر تاییدی بر دغدغههای موجود زد و پیگیری مسئولان استان به نتیجه رسید تا عملیات اجرایی خط انتقال گاز از شمال سیستان و بلوچستان به جنوب خراسان جنوبی در شهرستان نهبندان در تیر پارسال آغاز شود.
کمتر از پنج ماه بعد عملیات اجرایی لولهگذاری خط انتقال گاز دشتک – نهبندان آغاز شد و بهرهبرداری از فاز اول خط انتقال گاز ۳۶ اینچ حدفاصل دوراهی دشتک زابل تا نهبندان به طول ۱۷۶ کیلومتر و با اعتبار ۷۲ هزار میلیارد ریال در مردادماه امسال به بهرهبرداری رسید و برای همیشه مشکل گاز خراسان جنوبی که تاکنون از یک محل و از سمت خراسان رضوی تامین میشد، برطرف شد.
فاز دوم این پروژه که شامل اجرای خط تقویتی از نهبندان تا سربیشه به طول ۱۲۲ کیلومتر است، این طرح در دست اقدام و طراحی است و هدف گذاری شده که تا سال ۱۴۰۵ به اتمام برسد تا رینگ شرقی کشور تکمیل شود.
این پروژه شاخص با هدف تکمیل رینگ شرقی کشور و به منظور کاهش ناترازی و پایداری جریان گاز در شبکه انتقال و افزایش پایداری شبکه گاز استان خراسان جنوبی در حال اجراست و همچنین نقش موثری در رعایت اصول پدافند غیرعامل در تامین انرژی استان دارد.
با تکمیل این خط مهم و راهبردی، نقشه آمایش سرزمینی خراسان جنوبی تغییر و امکان استقرار صنایع بزرگ در استان و توسعه پایدار و رونق و شکوفایی اقتصادی خراسان جنوبی را تضمین خواهد کرد و با توجه به اهمیت وافر این طرح درخواست مردم از دولت چهاردهم این است که با توجه به هدف گذاری انجام شده، طرح در موعد مقرر به سرانجام برسد.
خط لوله تابش؛ مسیری برای تقویت امنیت انرژی شرق
امنیت انرژی به عنوان یکی از اصلیترین شاخصها در هر دولت و حکومتی مورد توجه است، از همین رو همواره کشورهای مختلف جهان در تلاشند تا سوخت مورد نیا خود را تامین کرده و به صورت پایدار به دست مصرفکننده برسانند.
برای این منظور در دی سال ۱۴۰۰ تفاهمنامه خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی مسیر رفسنجان، بیرجند، تربت حیدریه، مشهد بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و بانک ملت با عنوان خط لوله تابش (تامین انرژی بازار شرق) امضا شد.
ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی در این خط لوله ۱۵۰ هزار بشکه در روز است و مسیر احداث خط لوله از رفسنجان تا مشهد نیز از سه استان کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی به طول ۹۶۰ کیلومتر عبور خواهد کرد.
این ابر پروژه با اعتبار ۲۰۰ هزار میلیارد ریال مجوزات لازم در دولت و شورای اقتصاد گرفته شده و در حال انتخاب پیمانکار است که آغاز عملیات اجرای این ابر پروژه یکی دیگر از مطالبات مردم خراسان جنوبی برای تامین پایدار سوخت مورد نیاز شرق و شمال شرق کشور از دولت چهاردهم است.
با احداث خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی از رفسنجان تا مشهد، اهدافی چون تامین پایدار سوخت مورد نیاز شرق و شمال شرق کشور (استانهای خراسان جنوبی، خراسان رضوی و خراسان شمالی)، کوتاه شدن مسیر انتقال فرآورده، کاهش مصرف سوخت و کاهش هزینههای حمل، تسهیل صادرات فرآورده به کشورهای همجوار، استفاده از خط لوله بهعنوان جایگزین حمل و نقل جادهای و ایجاد کریدور انتقال شمال – شمال شرق و جنوب – شمال شرق محقق میشود.
لزوم تکمیل ۲ پست ۴۰۰ کیلو ولت در خراسان جنوبی
احداث ۲ پست ۴۰۰ کیلوولت برق در شهرستانهای نهبندان و فردوس طی ۲ سال گذشته در دستورکار دولت قرار گرفته است.
احداث پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان با اعتبار بالغ بر چهار هزار میلیارد ریال و با ظرفیت ۲۰۰ مگاولت آمپر با هدف تقویت شبکه برق جنوب استان و تامین برق معادن از هفته دولت سال ۱۴۰۱ آغاز شد و با پیشرفت فیزیکی بیش از ۴۰ درصد در دست اجراست که تکمیل آن سرآغاز تحویل اقتصادی در منطقه خواهد بود.
عملیات اجرایی پست و خط ۴۰۰ کیلوولت شهرستان فردوس نیز اسفندماه سال گذشته با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال به عنوان یکی از پروژههای زیرساختی و مهم منطقه آغاز شد و تکمیل آن به عنوان مطالبه چندین ساله مردم این خطه ضروری است.
قفل بیمهری بر بازارچههای مرزی خراسان جنوبی
خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است که بازارچههای مرزی ماهیرود (میل ۷۸) در شهرستان سربیشه، دوکوهانه در شهرستان نهبندان، گلورده (میل ۷۳) در شهرستان درمیان و بازارچه مرزی یزدان در شهرستان زیرکوه در اوایل دهه ۷۰ راهاندازی شد و در این دهه و دهه ۸۰ تاثیر خود را بر اشتغال و تامین معیشت ساکنان مناطق مرزی، کنترل قاچاق کالا، افزایش امنیت مرزها و شکوفایی اقتصاد محلی در محدودههای مرزی خراسان جنوبی گذاشت.
بازارچههای مرزی خراسان جنوبی بهویژه بازارچه گلورده درمیان و بازارچه یزدان زیرکوه در دهههای ۷۰ و ۸۰ نقش مهمی در شکوفایی اقتصاد مرزنشینان داشتند به گونهای که رتبههای اول تا سوم را در زمینه صادرات کشور به افغانستان داشتهاند.
اواخر سال ۱۳۹۳ بود که افغانستان بهصورت یک طرفه مبادلات مرزی از بازارچههای دوکوهانه نهبندان، گلورده درمیان و یزدان زیرکوه را به حالت تعلیق درآورد و این معبرهای اقتصادی که معیشت مرزنشینان به واسطه داد و ستد بین تجار دو سوی مرز تامین میشد، بسته شد.
با این وجود مطالبه فعالسازی بازارچههای مرزی همواره مطرح بوده و خبرهایی نیز در زمانهای مختلف از سوی مسئولان مبنی بر بازگشایی آنها اعلام شده که خیلی از آنها تاکنون رنگ واقعیت به خود نگرفته است.
البته بازارچه یزدان در شهریور ۱۴۰۱ پس از هفت سال تعطیلی بهصورت خردهفروشی فعال شد که البته خرده فروشی در آن هم از رونق خاصی برخوردار نیست و مطالبه مردمی راهاندازی گمرک رسمی افغانستان در این مرز است تا تجارت رسمی در این بازارچه مرزی محقق شود.
بازارچه ماهیرود یا نقطه مرزی «میل ۷۸» یک فعالترین گذرگاه مرزی بین ایران و افغانستان است که در شهرستان سربیشه استان خراسان جنوبی قرار دارد که البته علیرغم رونق صادرات این بازارچه از کمبود نیروی انسانی، زیرساختها، کمبود امکانات و تجهیزات کنترلی و ایمنی از جمله آتش نشانی و کمبود خدمات بهداشتی رنج میبرد.
استاندار خراسان جنوبی هم جمعه هفته گذشته توجه به بازارچههای مرزی را در اولویت قرار داد و بازارچههای مرزی گلورده و یزدان زیرکوه را مورد بازدید میدانی قرار داد.
سیدمحمدرضا هاشمی در این بازدید با اشاره به اینکه موضوع راهاندازی مجدد بازارچهها هم مرتبط به تعامل بین دو کشور است، بیان کرد: ما در جمهوری اسلامی آمادگی کامل برای بازگشایی بازارچهها داریم.
وی افزود: قطعا ما پیگیری خواهیم کرد و به همین جهت هم هست که هفته اول حضور ما در خراسان جنوبی بازدید از مرزها را داریم تا شناختی از بازارچهها برای پیگیری امورات داشته باشیم.
وی عنوان کرد: برای این منظور پیگیریها از طریق سفیر ایران در افغانستان و سفیر افغانستان در ایران انجام خواهد شد تا رونق اقتصادی خوبی در منطقه ایجاد شود.
بیم و امید نهضت ملی مسکن
طرح نهضت ملی مسکن در خراسان جنوبی همزمان با سراسر کشور استارت خورده و اکنون میانگین پیشرفت آن به ۵۵ درصد رسیده و خراسان جنوبی رتبه نخست کشور را در ساخت تمام مراحل نهضت ملی مسکن کسب کردهاست.
در تمام شهرستانهای استان به جز بیرجند ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن به صورت یک طبقه بود و کارنامه موفق ساخت واحدهای یک طبقه را میتوان در این استان مشاهده کرد.
اما نبود پرداخت به موقع و کافی تسهیلات و افزایش سهم آورده، صدای متقاضیان نهضت ملی مسکن در بیرجند را درآورده و در ماههای گذشته بارها در مقابل استانداری خراسان جنوبی در این خصوص تجمع کردهاند تا مسئولان صدای آنان را بشوند و پیگیر مشکلات آنان باشند که نتیجهای نداشته است.
۱۰۰ پروژه نیمه تمام ورزشی
اکنون ۱۰۰ پروژه نیمه تمام ورزشی با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد در استان خراسان جنوبی وجود دارد که برای تکمیل آنها به سه هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
در سه سال اخیر بسیاری از پروژههای ورزشی نیمه تمام که بیش از ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرایی آنها گذشته بود به بهرهبرداری رسید و اکنون شاید پنج پروژه فرسایشی در استان داشته باشیم.
با اجرا و تکمیل برخی پروژههای نیمه تمام ورزشی در دولت سیزدهم به خصوص یک سال گذشته سرانه ورزش استان به ازای هر نفر به ۵۸ سانتیمتر مربع افزایش یافت حتی شهرستان درمیان با مشارکت بنیاد علوی در توسعه مکانهای ورزشی، اکنون با دارا بودن سرانه ورزشی ۱.۵ متری، در سطح کشور بالاترین سرانه را به خود اختصاص داده است.
استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و بعد از کرمان و سیستان و بلوچستان، سومین استان پهناور ایران به شمار میرود همچنین به طول ۳۳۱ کیلومتر با کشور افغانستان دارای مرز مشترک است.
برگزاری مرحله استانی جشنواره بینالمللی قصهگویی/۲-۳
مرحله استانی جشنواره بینالمللی قصهگویی ۲۷ تا ۲۹ آبان در بیرجند برگزار میشود.
مظهری مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی گفت: مرحله استانی بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هفته آینده برگزار می شود.
وی افزود: قصهگویان شرکتکننده در این جشنواره روزهای سهشنبه و چهارشنبه و پنجشنبه ۲۷ تا ۲۹ آبان به رقابت می پردازند.
مظهری بیان کرد: ترویج فرهنگ قصهگویی و هدایت آن به خانوادهها از مهمترین اهداف این جشنواره است تا والدین نیز در تربیت فرزندان از قصه کمک بگیرند.
وی شعار محوری جشنواره امسال را «راز قصهها، ساز زندگی است» عنوان کرد و افزود: این جشنواره در بخشهای مختلف همچون قصهگویی مدرن، سنتی و کلاسیک، علم و پیشرفت و قهرمانان برگزار میشود و بخش ویژه جشنواره امسال نیز به دلیل شرایط فعلی جامعه در حوزه غزه و لبنان به محور ایثار و شهادت؛ غزه و لبنان اختصاص دارد.
ضرورت به کارگیری پژوهش کاربردی برای پیشرفت و رفع چالشها/۲-۳
پژوهشها و ظرفیت جوانان برای رفع مشکلات و موانع در استان باید به صورت کاربردی استفاده شود به نحوی که تاثیر آن در جامعه محسوس باشد.
آمادگی زمستانی خراسان جنوبی و انتظار ابلاغ خسارات سیل بهار
خسارت ۱۶۰۰ میلیاردی سیل بهار
جبران نشدن خسارت های سیل
رفع خسارت به صورت موقتی
اعتبار ۲۱۰۰ میلیاردی جبران خسارت
نیمی از نانواییهای خراسان جنوبی باید دوگانهسوز شوند/۲-۳
استاندار خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر بیش از ۲۵ درصد خبازیهای استان دوگانهسوز هستند و به جهت اهمیت موضوع، تمام تلاشمان بر این است که این رقم به بیش از ۵۰ درصد برسد.
سیدمحمدرضا هاشمی امروز با بیان این مطلب در ستاد مدیریت مصرف انرژی استان، بر ضرورت صرفه جویی در مصرف انرژی در دستگاهها تأکید کرد.
وی با اشاره به مباحث مطرح شده در همایش استانداران توسط رئیس جمهور و وزیر کشور، تصریح کرد: در این جلسه گزارشی از وضعیت تأمین و مصرف انرژی در کشور ارائه شد که خوشبختانه خراسان جنوبی در این زمینه، وضعیت مطلوبی دارد.
به گفته وی، براساس گزارشهای وزارت نیرو و نفت، خراسان جنوبی از استانهایی است که در بحث صرفهجویی در مصرف انرژی، اقدامات خوبی انجام داده است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد مشترکین استان خراسان جنوبی از نعمت گاز برخوردارند، متذکر شد: برای ما اولویت با تأمین گاز خانگی است.
هاشمی در تشریح اقدامات انجام شده در راستای مدیریت مصرف انرژی در استان، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۲۵ درصد خبازیهای استان دوگانهسوز هستند و به جهت اهمیت موضوع، تمام تلاشمان بر این است که این رقم به بیش از ۵۰ درصد برسد.
وی با تأکید بر اهمیت اطلاع رسانی درباره مصرف بهینه انرژی، خاطرنشان کرد: علاوه بر رسانهها، دانشآموزان به عنوان همیاران انرژی در این زمینه نقش بسیار مؤثری دارند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: تأکید ما بر این است که نقاط قوت را هم ببینیم لذا از مدیران دستگاههای متولی خواستهایم از مشترکین کم مصرف تقدیر شود و فقط به اخطار و تذکر به مشترکین پرمصرف بسنده نکنند.
دستگاهی که جوان ایرانی تولید کرد؛ اما در ایران جایگاهی ندارد/۷
هوشمند سازی؛ شرط استفاده از این اختراع
در دیدار مدیر عامل ایرنا با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی عنوان شد:
وفاق ملی و افزایش ضریب نفوذ خبری رویکردهای جدید ایرنا /۷-۳
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشاره به جایگاه رسانه ها در روشنگری افکار عمومی و تبیین مطالبات مردم گفت: وفاق ملی و افزایش ضریب نفوذ خبری دو هدف و رویکرد جدید ایرنا در حوزه داخلی و خارجی است.
به گزارش ایرنا حسین جابری انصاری در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار کرد: برای حوزه داخلی حرکت در مسیر وفاق ملی و همبستگی میان اجزای مختلف جامعه برنامه تعریف شده و در حوزه خارجی افزایش ضریب نفوذ و تاثیرگذاری خبری و رسانه ای جمهوری اسلامی در بیرون کشور مورد نظر است.
وی یادآور شد: خبرگزاری جمهوری اسلامی در ۵۶ شهر نمایندگی دارد که شامل ۳۱ مرکز استان و ۲۵ دفتر شهرستانی است.
مدیرعامل ایرنا تاکید کرد: یکی از آفتهای حکمرانی تهران نشینی، تمرکز همه امور در پایتخت، بیتوجهی به ظرفیتها و سرمایههای استانی است؛ لذا سفر به استان ها و شهرهای مختلف در دستور کار قرار گرفته است و سفر به خراسان جنوبی دومین سفر دورهای در قالب این برنامه است.
جابری انصاری سفر به خراسان جنوبی را چهارمین سفر استانی خود بعد از آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل عنوان کرد و افزود: در این سفر برنامههای مختلف پیش بینی شده است که حضور در جمع همکاران مرکز بیرجند، دیدار با شخصیتهای خراسان جنوبی از جمله این برنامه ها است و پس از آن راهی مشهد و خراسان رضوی خواهیم شد.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی نیز در ادامه این دیدار گفت: رسانه در مساله مجاهدت مقابل باطل نقش ارزنده ای دارد، پس باید بیش از گذشته در شرایط کنونی به آن اهمیت داد.
حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی اظهار کرد: بسیاری از پیروزیها یا شکستها جنبه روانی دارد اما در راستای مدیریت نیروهای خودی و مقابله با القائات فنی و تبلیغاتی دشمن باید کوشید.
وی ادامه داد: رسانههای داخلی در شرایط کنونی منطقه باید با توان مضاعف اقشار جامعه را با مسائل روز آگاه کنند و این تحلیلها مسئولیت ارزشمند خبرگزاریها است.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: جامعه پویا به آگاهی و اطلاعات نیاز دارد لذا کار رسانه ارزشمند است.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی تاکید کرد: واقعیتها باید به گونهای در رسانهها بیان شود که مردم تحت تاثیر القائات روانی قرار نگیرند این نیاز بزرگی بوده و انجام درست آن کار مقدسی است چون هر موضوعی در جای خود نقش دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم گفت: این استان با وجود شخصیتی همچون پروفسور معتمدنژاد و رسانههای قوی و حرفه ای از استانهای فعال در حوزه رسانه محسوب میشود.
علی فرخنده با اشاره به انتشار سه روزنامه محلی در استان افزود:۹۲ نشریه و پایگاه خبری، ۶۳ مجموعه سرپرستی نشریه سراسری در استان فعالیت دارند.
وی بیان کرد: ۴۸۱ خبرنگار در سامانه جامع رسانه ثبت فعالیت کرده اند و ۳۸۱ نفر عضویت خانه مطبوعات را دارند، همچنین جزو نخستین استانیهایی هستیم که ساختمان خانه مطبوعات را سال ۱۴۰۱ راه اندازی کردیم.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی صبح سه شنبه در سفر یک روزه وارد فرودگاه بیرجند شد و ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدا با نماینده ولی فقیه در استان دیدار کرد.
بازدید از باغ جهانی اکبریه، دیدار با استاندار خراسان جنوبی، جمعی از فرماندهان نظامی استان و کارکنان خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز خراسان جنوبی از دیگر برنامه های سفر یک روزه جابری انصاری به بیرجند است.
جابری انصاری که برای بررسی مسائل و مشکلات مراکز ایرنا در استانهای خراسان جنوبی، رضوی و شمالی به شمال شرق کشور رفته پس از بیرجند به مشهد و بجنورد میرود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی:
کمتر از یک درصد سرقت های سطح کشور متعلق به خراسان جنوبی است/۴-۲
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی گفت: کمتر از یک درصد سرقت های سطح کشور متعلق به خراسان جنوبی است.
سیدمحمدرضا طالبی با بیان این مطلب در کمیسیون پیشگیری و مقابله با سرقت استان، خاطرنشان کرد: برابرارزیابی های صورت گرفته ، خراسان جنوبی در هشت ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، شاهد کاهش ۱۷ درصدی سرقت بوده ایم.
وی تصریح کرد: خراسان جنوبی در موضوع وقوع جرم سرقت و کشف سرقت ها جزو استان های برتر است.
معاون سیاسی استاندار با بیان اینکه سرقت از پدیده ها و جرایمی است که امنیت اجتماعی را تحت الشعاع قرار می دهد، اظهار داشت: زمانی که در مکانی تعدد سرقت رقم می خورد، امنیت روانی مردم مخدوش شده و آنان هر لحظه احساس مخاطره دارند.
توسط جمعیت هلال احمر صورت گرفت:
کمک بلاعوض ۴۰۰ میلیون تومانی به بیماران نیازمند شهرستان قاینات/۲
رئیس جمعیت هلال احمر قاین گفت: در فرآیند کمک به بیماران نیازمند و آسیب پذیر که توان تامین هزینه های درمانی، دارو و توانبخشی را ندارند و غالبا تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند، بیش از ۴۰۰میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت شد.
به گزارش امروز خراسان جنوبی، حسین اصغری افزود: بر همین اساس در ۸ماهه نخست سال جاری به حساب صد در صد پرونده های درمانی افراد مراجعه کننده رسیدگی و کمک بلاعوض بحساب بیماران نیازمند واریز شده است.
وی با ابراز امیدواری در خصوص اختصاص همین مبلغ کمک درمانی تا پایان سال، افزود: پرداخت کمک هزینه های درمانی به حوزه های بیماران صعب العلاج، سرطانی، زوج های نابارور، زنان باردار و آزمایشات تشخیصی وسایر موارد پزشکی تعلق میگیرد.