کودکان و فعالین کودک و نوجوان بیرجندی در نشستی که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مرکز یک با محوریت کتاب بمب بادبادک نیست، برگزار شد جمع شدند و گفتگو کردند.
به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان جنوبی؛ فعالین حوزه کودک و نوجوان به همراه کودکان و نوجوانان عضو مراکز کانون بیرجند در نشست شعرخوانی با محوریت کتاب بمب بادبادک نیست دور هم جمع شدند.
در این کتاب برخی شاعران ادبیات پایداری به مظلومیت کودکان فلسطینی و اتفاقات تلخ غزه با زبانی شاعرانه پرداختهاند. که با دو نفر از شاعران این کتاب منیره هاشمی و جواد سپاهی یونسی ارتباط مجازی برقرار شد و از حس و حال شعرهای خود گفتند.
در ادامه اعضای کانون اشعار این کتاب را خوانده و همچنین اعضای کارگاههای ادبی کانون نیز، خوانش اشعار خود را در وصف کودکان غزه را داشتند.
امضای طومار اعلام حمایت کودکان و نوجوانان و فعالین حوزه کودک در همدلی از کودکان غزه و فلسطین همچنین نوشتن دل نوشته برای کودکان مظلوم غزه و آویز کردن به درخت از دیگر برنامههای اجرا شده در این برنامه بود.
انجام بیش از ۲۰ مأموریت به وسیله ناوگان اورژانس هوایی خراسان جنوبی
به گفته معاون فنی و عملیات اورژانس خراسان جنوبی از ابتدای امسال اورژانس هوایی در استان بیش از ۲۰ مأموریت را انجام داده است.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید محمدعلی سجادی – علیرضا عباسی معاون فنی و عملیات اورژانس خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تا اول آذر، اورژانس هوایی در نقاط مختلف استان ۲۵ عملیات را به سرانجام رسانده است.
او با اشاره به اینکه در این عملیاتها ۲۹ مصدوم به بیمارستانها منتقل شدهاند، افزود: پارسال ۴۸ مأموریت به وسیله اورژانس هوایی در استان انجام شده است.
عباسی اظهار کرد: در ۴۸ مأموریت انجام شده در سال ۱۴۰۲، بالگردها ۵۱ مصدوم را به بیمارستانها منتقل کردهاند.
معاون فنی و عملیات اورژانس خراسان جنوبی از وجود ۲ بالگرد اورژانس هوایی در بیرجند و طبس خبر داد.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی مطر ح کرد؛
کمک ۷۰۰ میلیون تومانی در طرح قرض ماندگار در خراسانجنوبی
بیرجند-مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی گفت: مردم استان در مدت ۸ ماهه امسال در قالب طرح قرض ماندگار ۷۰۰ میلیون تومان به نیازمندان کمک کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد عرب صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مردم خراسان جنوبی در مدت ۸ ماهه امسال در قالب طرح قرض ماندگار ۷۰۰ میلیون تومان به نیازمندان کمک کردند.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طرح قرض ماندگار در راستای کمک به نیازمندان و حل مشکلات آنها با استفاده از ظرفیت خیران اجرا میشود گفت: خیرین، نیکوکاران، مراکز نیکوکاری، موسسات خیریه، صندوقهای قرضالحسنه، مساجد و حسینیهها میتوانند در قالب این طرح با سپردهگذاری از همافزایی با صندوق برای اعطای وام قرض الحسنه به نیازمندان بهرهمند شوند و همچنین از سپرده خود وام قرضالحسنه در اختیار نیازمندان قرار دهند.
عرب با بیان اینکه تقویت خدمات معوض با بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی از اولویتهای کمیته امداد استان زنجان است، یادآور شد: این طرح در قالب طرح قرض ماندگار اجرا میشود.
وی گفت: در طرح قرض ماندگار خیران مبلغی را به صورت بلاعوض به صندوق واریز میکنند تا در قالب تسهیلات قرضالحسنه به فقرا و نیازمندان پرداخت شود.
عرب ادامه داد: امیدواریم با مشارکت و همکاری مردم استان شاهد تداوم اجرای این طرح و برداشتن گامهای بلند برای رفع مشکلات مددجویان استان باشیم.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی عنوان کرد: جمعیت مددجویان تحت حمایت کمیته امداد نزدیک به ۹۶ هزار و ۳۰۹ نفر است که ۸۲ هزار و ۵۶۷ نفر از آنها معیشتبگیر هستند و از این تعداد ۳۷ هزار و ۳۷۶ نفر سالمند بوده و ۲۵ هزار و ۷۶ خانوار معادل ۶۵ درصد در روستاها زندگی میکنند.
عرب گفت: ۱۷ هزار و ۴۴۲ نفر معادل ۴۵ درصد از کل مددجویان کمیته امداد استان از زنان سرپرست خانوار هستند که از حمایتهای مختلف این نهاد بهره مند میشوند.
وی افزود: ۲ هزار و ۳۶۲ فرزند یتیم و ۶ هزار و ۹۵۷ فرزند محسنین هم اکنون تحت حمایت کمیته امداد استان هستند و ۴۰ هزار و ۷۳۶ حامی در حال حاضر در قالب طرح اکرام ایتام و محسنین با کمیته امداد همکاری میکنند.
تجلیل از ۶۰ داوطلب حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
۶۰ داوطلب حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند امروز در مراسمی به مناسبت روز جهانی داوطلب قدردانی شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در این مراسم، با بیان اینکه واژه داوطلب به افرادی الحاق می شود که بدون هیچ توقعی وارد مجموعه های مختلف می شوند گفت: در استان ۵ هزار و ۴۰۰ داوطلب و رابط سلامت وجود دارد که در حوزه بهداشت کمک میکنند.
شایسته افزود: امسال با تخصیص ردیف بودجه قرار است از داوطلبان حوزه سلامت به صورت ویژه تقدیر و از زحماتشان قدردانی شود.
وی نجات جان انسان ها و از خودگذشتگی را واژه مقدسی عنوان کرد و گفت: حضور رابطان و داوطلبان سلامت در کووید ۱۹ به خوبی نشان داد که به عنوان یاری گر واقعی عمل کردند.
کمک حدود ۱۳ میلیارد تومانی مردم خراسان جنوبی به جبهه مقاومت
مردم خراسان جنوبی ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نقدی و غیر نقدی، تاکنون به جبهه مقاومت کمک کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مسئول بسیج سازندگی استان با اشاره به اینکه پویش “لبیک یا امام” از یک ماه قبل آغاز شده است، گفت: مرحله اول کمکها به لبنان رسیده است و جمع آوری کمکهای مردمی ادامه دارد.
هنری افزود: با توجه به شرایط جدید ایجاد شده در لبنان و نیاز به اسکان مردم غزه، علاوه بر جمع آوری کمکهای مردمی، ایجاد پناهگاه مورد نیاز شد.
وی گفت: زیرساختها و امکانات مورد نیاز برای پناهگاهها ایجاد و با تثبیت شرایط احداث و بازسازی منازل انجام خواهد شد.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی افزود: با توجه به سرد بودن هوا تامین پتو، لباس گرم و اقلام گرمایشی در اولویت است.
هنری با بیان اینکه برنامه ریزی بلند مدتی انجام شده است، گفت: تا سه ماه آینده برنامه ریزی مشخصی برای کمک به لبنان انجام شده و با ماموریتی که واگذار شده کمکهای جمع آوری شده ارسال و ساماندهی میشود.
بیرجند – ایرنا – رئیس هیات بدنسازی و پرورش اندام خراسان جنوبی گفت: اکنون در نهمین دوره مسابقات مچاندازی قهرمانی بانوان باشگاههای کشور ۳۶۰ مچانداز در بیرجند با یکدیگر در حال رقابت هستند.
مجتبی فرهادپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نهمین دوره مسابقات مچاندازی قهرمانی بانوان باشگاههای کشور و انتخابی تیم ملی گرامیداشت مقام شهید امنیت استان «امیرحسین ابراهیمی» در مجتمع باغ بهلگرد بیرجند در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه این مسابقات از ۱۶ آذر و با حضور مچاندازی از ۲۲ استان کشور در بیرجند آغاز شده است اظهار کرد: بانوان ورزشکار از دورترین استانهای کشور از جمله خوزستان، کرمانشاه، چهارمحال بختیاری، آذربایجان غربی، کردستان و بوشهر در این مسابقات حضور دارند.
رئیس هیات بدنسازی و پرورش اندام خراسان جنوبی تصریح کرد: در نخستین روز مسابقات نفرات برتر دست راست پیشکسوتان مستر یک در اوزان ۶۰، ۷۰، ۸۰ و ۸۰+ کیلوگرم و پیشکسوتان مستر دو در اوزان ۷۰، ۸۰ و ۸۰+ کیلوگرم مشخص شدند.
وی عنوان کرد: در دسته وزنی ۶۰ کیلوگرم گوهر عیسیزاده از استان البرز، حکیمه سنائیراد اصفهان و حسنیه صادق از مازندان به ترتیت اول تا سوم، دسته وزنی ۷۰ کیلوگرم رعنا احمدی از مازندان اول و زهرا قرقانی استان فارس دوم و مهین رستمی از استان کرمانشاه مقام سوم را کسب کرد.
فرهادپور افزود: در دسته وزنی ۸۰ کیلوگرم سونیا امیرشقاقی از استان خوزستان اول، رویا مهبودی از فارس دوم و طیبه فریدزادگان استان بوشهر سوم شد همچنین در دسته وزنی ۸۰+ نیز لیا ظفرنیا از استان خوزستان اول،مریم نصیری اصفهان دوم وسمیه قرائی از اصفهان موفق به کسب مقام سوم شد.
وی عنوان کرد: در رده سنی پیشکسوتان مستر دو و دسته وزنی ۷۰ کیلوگرم مریم غلامی از استان یزد اول و زینب دشتبان از چهارمحال بختیاری مقام دوم را کسب کرد، در دسته وزنی ۸۰ کیلوگرم زهرا اکبری از آذربایجان غربی، ثریا نجفی از استان قزوین و فاطمه خالدیان از استان کردستان به تربیت مقام اول تا سوم و در دسته وزنی ۸۰+ نیز ناهید رضائیان از استان کردستان مقام نخست را به خود اختصاص داد.
۴۰ هزار خانوار خراسان جنوبی تحت پوشش فیبرنوری قرار میگیرند
مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی گفت: ۴۰ هزار خانوار در سطح استان تا یک سال آینده تحت پوشش فیبرنوری قرار میگیرند.
اسماعیل میری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار کرد: خوشبختانه با همت همکاران و اعتبارات خوبی که جذب شده در حال حاضر نزدیک به ۵ هزار مشترک فیبر نوری در استان داریم.
وی ادامه داد: ۱۹ هزار ظرفیت دیگر نیز ایجاد شده که امکان جذب داریم و برنامه سال جاری تا سال آینده، ایجاد ۱۰ هزار فیبر نوری جدید است.
مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی با بیان اینکه در این راستا حدود ۴۰ هزار پوشش فیبر نوری ایجاد خواهیم کرد گفت: فیبر نوری یک شبکه بسیار خوبی است که در شهرستان بیرجند و سایر شهرهای استان ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: در برنامه داریم که مشترکان تجاری، ادارات و سازمانها هم حتما به فیبر نوری مجهز شوند و این کار تا سال آینده عملیاتی میشود. مشترکان خانگی نیز در هر منطقهای حداقل ۱۰۰ متقاضی داشته باشند حتما شبکه فیبر نوری برای آنها وصل میشود.
مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی ادامه داد: در شبکه فیبر نوری هم سرعت و هم کیفیت مطرح است که ظرفیت بسیار خوبی دارد و آمادگی داریم حتی اگر روستاها مایل باشند این ظرفیت را برای آنها فراهم کنیم.
میری با بیان اینکه در حال حاضر سرویسهای آپ تو هزار را نیز به مشترکان ارائه میدهیم، افزود: در این راستا در کنار این تسهیلات خوبی هم قائل میشویم که شامل اعطای مودم قسطی، مودم رایگان، سیمکشی رایگان و … است. ما آماده کار و تلاش هستیم که بستر فیبر نوری را ایجاد کنیم و انتظار داریم مردم هم از این ظرفیت استقبال کنند.
سوء مدیریت علت تعطیلی واحدهای صنعتی خراسان جنوبی است
استاندار خراسان جنوبی گفت: توسعه و پیشرفت استان بدون توجه به دانشگاه اتفاق نمیافتد، علت تعطیلی بعضی از واحدهای صنعتی استان به دلیل سوء مدیریت و عدم بهرهگیری از اساتید دانشگاه است.
به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، سید محمدرضا هاشمی در جمع دانشجویان دانشگاه بیرجند در نشست پرسش و پاسخ که به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو برگزار شد با اشاره به اینکه ۱۴ سال در دانشگاه حضور داشتم، اظهار کرد: از تمام توان خود با تعامل، وفاق و صمیمیت برای تحقق دغدغههای دانشجویان استفاده خواهم کرد.
وی با بیان اینکه در دانشگاههای دیگر هم حضور پیدا خواهیم کرد، افزود: امور مربوط به دانشجویان و دانشگاهها که در حیطه کاری ماست را پیگیری خواهیم کرد و بقیه موارد هم در کمیسیون دانشجویی پیگیری خواهد شد و دست نیاز به سوی همه اساتید و دانشجویان دارای فکر و اندیشه برای همکاری دراز میکنم.
تعداد زیادی از پایهگذاران علوم مختلف از خراسان جنوبی هستند
به گفته وی خیلی از پایهگذاران علوم مختلف اهل خراسان جنوبی هستند و به خادمی و نوکری خود به مردم این استان افتخار میکنم. خراسان جنوبی استانی دانشجویی و دارای استعدادهای بسیار خوبی است و استانداران قبل از من هم کارهای خوبی را در آن انجام دادهاند.
هاشمی با اشاره به اینکه اولین اولویت من برای مدیران، ارتباط آنها با دانشگاههای استان است، تأکید کرد: هدف ما توسعه استان در عرصههای مختلف است و معتقدم که زمینه توسعه، بالندگی و پیشرفت بدون توجه به دانشگاه اتفاق نخواهد افتاد.
به گفته وی علت تعطیلی بعضی از واحدهای صنعتی استان به دلیل سوء مدیریت و عدم بهرهگیری از اساتید دانشگاه است.
برای فرآوری زرشک و زعفران کمکاری شده است
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰۰ گیاه دارویی در استان وجود دارد اما بجای فراوری خام فروشی میشود افزود: با وجود اینکه ۹۸ درصد زرشک جهان در استان تولید میشود اما در خراسان جنوبی برای فراوری زرشک و زعفران اکنون کمتر کار شده است.
هاشمی خاطرنشان کرد: کشاورزی و گردشگری از جمله زمینههای توسعه استان است که نیاز به ایجاد زیرساختهای لازم دارد.
اولویت اول ما به روز کردن پروازها است
وی با اشاره به اینکه اولویت اول ما به روز کردن پروازها است، ادامه داد: اولین نامه من در زمینه افزایش اعتبار انجام پروژه ریلی استان بوده که رئیس جمهور در این زمینه دستور لازم را داده و نامه سوم من به رئیس جمهور هم در زمینه بلوکه شدن معادن استان بوده است.
به گفته وی در حالی که بزرگترین ذخایر زغال سنگ را در استان داریم، سرمایهگذاری برای تولید انرژی از این طریق در استان به جای نرسیده است.
دعوت استاندار از خراسان جنوبیهای خارج از استان برای توسعه آن
هاشمی با دعوت از خراسان جنوبیهای خارج از استان برای توسعه آن، افزود: پیگیری برای بهبود خدمات حمل و نقل به دانشجویان انجام خواهد شد.
وی با یادآوری اینکه اعتبارات دانشگاه ملی است، ادامه داد: پیگیری لازم را برای افزایش آن انجام خواهیم داد و در حوزه دانشگاه فرهنگیان هم تلاش میکنیم تا دغدغههای دانشجویان را کاهش دهیم.
دانشگاها باید مهارت محور باشند
وی با تاکید بر اینکه دانشگاها باید مهارت محور باشند، افزود: در اولین فرصت در دانشگاه صنعتی بیرجند حضور پیدا خواهم کرد.
هاشمی متذکر شد: به جایگاه دانشجویان در عمل برای توسعه استان اعتقاد دارم و آمادگی داریم تا از طریق نمایندگان دانشجویان دانشگاههای استان به طور جدی برای تحقق مسایل شما پیگیریهای مورد نیاز را انجام دهیم و در این راستا از همه نیروهای دغدغهمند و پای کار بهره خواهیم گرفت.
تکریم ارباب الرجوع برای ما یک اصل مهم و اساسی است
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: تکریم اربابالرجوع برای ما یک اصل مهم و اساسی است که در عمل باید اجرایی شود و مدیران نباید خود را به اعتبارات اندک استانی دل خوش کنند بلکه باید پیگیر اعتبارات شناور کشوری باشند.
وی با بیان اینکه برای اختصاص اعتبار جهت تامین تجهیزات کارگاهها و آزمایشگا ها پیگیری خواهیم کرد، ادامه داد: ارتباط با دانشگاه و دانشجویان را برای استفاده از نظرات شما تقویت خواهیم کرد و در خواست دارم که موضوع پایاننامههای دانشجویی در زمینه اولویتهای خراسان جنوبی باشد.
دانشجویان دانشگاههای خراسان جنوبی، پاسدار حریم ولایت هستند
رئیس دانشگاه بیرجند نیز در این جلسه گفت: ۱۶ آذر منشور مقاومت و نماد بیداری اسلامی است که در این روز دانشجویان با بهرهگیری از سرمایههای فکری جریانهای دانشجوی را به خوبی هدایت و در خط مقدم ماندگار کردند و آن را تا امروز پویا نگه داشتهاند.
احمد لامعی افزود: نقش دانشجو و دانشگاه تولید گفتمان سازنده بیش از هر زمان دیگری است و دانشجویان دانشگاههای خراسان جنوبی به دور از هر گونه سیاست زدگی پاسدار حریم ولایت هستند و نخواهند گذاشت که دشمن حریم دانشگاه را مورد تعریض خود قرار دهد.
وی خاطر نشان کرد: دانشجویان خراسان جنوبی زمینه توسعه و پیشرفت خراسان جنوبی را فراهم میکنند.
بدون تعاوف دانشجویان با استاندار خراسان جنوبی
به گزارش تسنیم، در این مراسم همچنین تعدادی از نمایندگان دانشجویان دانشگاههای استان به بیان مسائل و سؤالات خود با استاندار در زمینه استفاده از ظرفیتهای دانشجویان برای حل مشکلات و حضور دیگر مسئولان در دانشگاهها، پیگیری پروژه ریلی خراسان جنوبی، نبود امکانات حمل و نقل و رفاهی برای دانشجویان، نبود یک سالن مناسب در دانشگاه بیرجند برای برگزاری برنامههای مختلف، درخواست قول همراهی، همکاری و مساعدت استاندار در آینده، اختصاص کمک معیشتی به دانشجویان پیام نور که شهریه پرداخت میکنند، مناسب نبودن فضای بلوار دانشگاه و ضرورت بازسازی دانشکدههای علوم و هنر و…، قدیمی بودن تجهیزات دانشکدهها، ایجاد مرکز ورزش باستانی در دانشگاه بیرجند، نبود اتوبوس برونشهری برای برگزاری اردوهای دانشجوی پرداختند.
همچنین کملطفی نسبت به دانشگاه فرهنگیان بیرجند و نیاز به کمک مالی برای تکمیل خوابگاه این دانشگاه، کمبود نیروی انسانی در دانشگاهها، مشکلات زیرساختی در رشتههای تازه تاسیس، مشکل خوابگاه در دانشگاه صنعتی بیرجند، کاهش سرانه دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی، تبدیل دانشگاه از نهاد مشورتی به نهاد تصمیمساز، انتصاب مدیران معتقد به جذب حداکثری و مبانی و ارزشهای انقلاب در استان، نبود زمینه مساعد برای اعتراضهای قانونی مردم، لزوم توجه ویژه به محصولات استراتژیک و خام فروشی مواد معدنی، حمایت اندک بنیاد نخبگان خراسان جنوبی از دانشجویان نخبه، اعتماد به دانشجویان و … از دیگر مواردی بود که دانشجویان در فرصت زمانی حدود دو ساعت با استاندار مطرح کردند و استاندار هم به آنها پاسخ داد.
بیرجند – ایرنا – مدیر باشگاه جامع قاینات گفت: دیدار تیم فوتبال استقلال اهواز مقابل جامع قاینات با تساوی یک بر یک به پایان رسید.
مجتبی مددی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هفته سوم مسابقات فوتبال بزرگسالان لیگ دسته چهار باشگاههای کشور(جام آزادگان) امروز در استادیوم شهید امین زاده قاین برگزار شد.
وی ادامه داد: گل اول مسابقه فوتبال تیمهای جامع قاینات و استقلال اهواز در دقیقه ۷۶ توسط ابوالفضل عبدالهی شماره سه از روی نقطه پنالتی به ثمر رسید.
مدیر باشگاه جامع قاینات اظهار کرد: همچنین مهرشاد صالحی بازیکن شماره ۱۱ استقلال اهواز توانست در دقیقه ۸۵ گل تساوی را به ثمر رساند.
وی ادامه داد: در این دوره از مسابقات، تیم داوران متشکل از بهمن کاظمی مقدم، متین صالحی، امیرحسین مسعودی، علی زارعی از خراسان شمالی و حسام ملامحمدی از کرمان ناظر مسابقات هفته سوم لیگ دسته ۴ باشگاههای کشور(جام آزادگان) به میزبانی شهرستان قاین بودند.
کاش سکوت «تالاب» بشکند
جاده خاکی
پاییز دلانگیز
نمایشگاه مجسمهها
مهمانانی که میروند
نجات تالاب!
مهاجران
«افین» نگین گردشگری زیرکوه/کاندید ثبت جهانی شدن
افین یکی از روستاهای تاریخی و مهم شهرستان زیرکوه است که به دلیل پتانسیلها و بناهای تاریخی موجود در این روستا نگین شهرستان زیرکوه محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خراسان جنوبی بهعنوان پایتخت عناب و زعفران ایران شناخته میشود، وجود جاذبههای گردشگری و تاریخی در این استان سبب شده است که سالانه تعداد گردشگران بسیاری از این استان دیدن کنند.
«افین» یکی از روستاهای تاریخی و مهم شهرستان زیرکوه است که فاصله آن تا مرکز استان ۱۲۰ کیلومتر، تا زهان مرکز بخش ۱۵ کیلومتر و تا حاجیآباد مرکز شهرستان زیرکوه ۲۵ کیلومتر است.
با توجه به آثار تاریخی و بناهای ارزشمندی که در این روستا وجود دارد قدمت آن به قبل از اسلام برمیگردد. همچنین وجود آثار تاریخی و فرهنگی در روستای افین شهرستان زیرکوه آنرا به یکی از هفت روستاهای هدف گردشگری خراسان جنوبی تبدیل کرده است.
مدیر اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار کرد: روستای افین دارای پتانسیل های مختلف اعم از گردشگری است.
نعمتالله چاپاری با بیان اینکه افین، نگین شهرستان زیرکوه محسوب میشود، افزود: همچنین روستای افین با داشتن آثار تاریخی فراوان در سطح استان یکی از روستاهای کمنظیر به حساب میآید.
چاپاری با بیان اینکه افین یکی از روستاهای هدف گردشگری است که در سطح کشور انتخاب شده است، بیان کرد: در حال حاضر در بحث زرشک بیدانه روستای افین کاندیدای ثبت جهانی شدن است.
وی به اقامتگاه بومگردی افین اشاره و اظهار کرد: از همه هم استانی ها و هموطنان عزیز دعوت میشود از این روستای دیدنی و خاص دیدن کنند.
فعال گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه افین دارای طییعت ۴ فصل است، گفت: در روستای افین فروردین سبز رنگ، اردیبهشت زرد رنگ(شکوفههای زرشک زرد رنگ است) نیمه دوم شهریورماه به بعد قرمز و زیباییهای خاصی دارد.
چاپاری تصریح کرد: همه ساله ما مهمانان خاصی از نقاط مختلف کشور را در این روستا داریم که از نحوه برداشت و جمعآوری زرشک دیدن میکنند.
وی به مشکلات موجود در این روستا اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه این روستا کاندید ثبت جهانیشدن است، مشکلاتی در بحث زیرساختها در این روستا وجود دارد.
فعال گردشگری خراسان جنوبی افزود: در این راستا از مسئولان به ویژه استانداری و مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان درخواست میشود در بحث ایجاد این زیرساخت ها که توسط وزارتخانه به ما ابلاغ شده است کوشا باشند تا بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم و یکی از روستاهای خراسان جنوبی در سال ۲۰۲۵ در فهرست آثار ملی یونسکو قرار گیرد.
چاپاری به سنگ فرش و جدولکشی در این روستا اشاره و خاطرنشان کرد: از جمله زیرساختهای مورد نیاز در این روستا سنگ فرش و جدولکشی معابر است.
وی به جاذبههای گردشگری روستای افین اشاره و گفت: یکی از جاذبههای گردشگری این روستا مسجد جامع افین است که مربوط به قبل از اسلام بوده و بعد از اسلام تغییر کاربری داده و به عنوان مکان مذهبی از آن استفاده می شود.
مدیر اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین افزود: یکی دیگر از جاذبههای گردشگری روستای افین قلعه افین است که مربوط به دوران صفویه است و در فهرست آثار ملی کشور نیز وجود دارد.
چاپاری آسیاب آبی، درخت شاتوت با قدمت ۳۰۵ سال، امامزاده و طبیعت بکر روستای افین را از دیگر آثار تاریخی افین عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه حدود ۲۰ تا ۲۵ سال است که در خراسان جنوبی خشکسالی وجود دارد، اما هنوز در روستای گردشگری افین کشاورزی با آبیاری قرقابی انجام میشود و این امر سبب شده است که آب و هوای بسیار مطلوبی در این روستا وجود داشته باشد.
مدیر اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین به صنایع دستی این روستا اشاره و گفت: صنایع دستی این روستا اعم از پلاسبافی، حولهبافی، گلیمبافی، فرآوردههای زرشک اعم از آب زرشک و لواشک زرشک است.
چاپاری افزود: از هموطنان عزیز در سراسر میهن اسلامی دعوت می کنیم از روستای چهار فصل افین دیدن کنند و ما نیز تلاش میکنیم در اقامتگاه بوم گردی زرشکده افین میزبان خوبی برای گردشگران باشیم.
چاپاری بیان کرد: اقامتگاه ما ۸ اتاق دارد و میتوانیم پذیرای ۴۰ نفر با غذاهای سنتی به صورت همزمان باشیم.
فرماندار نهبندان اعلام کرد:
قابلیت جهانی شدن نهبندان با ۱۲۰ آسباد
مرادی با اشاره به وجود ۱۲۰ آسباد در شهرستان نهبندان گفت: این مهم باید به نام شهرستان و در راستای توسعه گردشگری ثبت جهانی شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، مهدی مرادی امروز یک شنبه (۱۸ آذر) در شورای اداری شهرستان نهبندان که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، اظهار کرد: با وحدتی که وجود دارد، شهرستان نهبندان، در امنیت کامل قرار دارد.
فرماندار نهبندان با اشاره به اینکه شهرک صنعتی نهبندان ۲۲ واحد دارد که ۱۲ واحد آن یعنی یعنی حدود ۵۰ درصد آن فعال است که سبب اشتغال ۳۸۰ نفر شده است، از وجود ۱۶۰ معدن در نهبندان خبر داد و گفت: ۸۲ واحد معدنی فعال و هزار و ۲۰۰ نفر در این حوزه اشتغال دارند.
وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی محصولات عمده شهرستان زیتون، خرما، زرشک، گندم، جو، پسته، انار است، افزود: نهبندان قطب تولید زیتون در استان خراسان جنوبی با ۲۰۵ هکتار و ۱۲.۵ تن روغن است.
وی سطح زیر کشت محصولات زراعی شهرستان را ۹ هزار و ۴۸۰ هکتار عنوان کرد و گفت: میزان تولید این محصولات ۹۱ هزار و ۴۷۶ تن است که ۱۱.۵ درصد تولید محصولات زراعی استان را تشکیل می دهد.
مرادی سطح زیر کشت محصولات باغی نهنبدان را چهار هزار و ۷۰۰ هکتار عنوان کرد و ادامه داد: ۱۰ هزار و ۲۱۷ تن محصولات باغی تولید می شود.
وی به وجود ۸۴۶ رشته قنات، ۹۰ چشمه و ۳۱۲ حلقه چاه کشاورزی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: نهبندان قطب پرورش شتر با ۱۳ هزار نفر است.
فرماندار نهبندان گفت: بازارچه مرزی نهبندان باید فعال شود تا بتوانیم قطب تولید گوشت در شرق کشور باشیم، این شرایط برای ما مهیا است.
مرادی یکی از مشکلات حوزه کشاورزی را عدم توجه به برندسازی محصولات، شرکت نیافتن در نمایشگاه های بزرگ و عدم وجود سرخانه محصولات کشاورزی اعلام کرد و گفت: شرایط رشد در بازارچه مرزی را به راحتی می توان مهیا کرد چراکه زیرساخت ها وجود دارد.
وی با اشاره به وضعیت راه های نهبندان، گفت: راه های روستایی ما با مشکلات زیادی مواجه است.
فرماندار نهبندان با اشاره به وجود ۱۲۰ آسباد در شهرستان نهبندان گفت: این مهم باید به نام شهرستان و در راستای توسعه گردشگری ثبت جهانی شود.
فعالیت ۱۲۰ نخبه در طرحهای بنیاد نخبگان خراسان جنوبی
بیرجند – ایرنا – رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی گفت: اکنون ۱۲۰ نفر از جامعه مستعدان و نخبههای استان در طرحها و برنامههای بنیاد نخبگان حضور فعال دارند.
محمد مهدی ایزدخواه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بنیاد ملی نخبگان در راستای تحقق پنج راهبرد کلان سند راهبردی کشور در امور نخبگان یعنی شناسایی و هدایت جامعه نخبگانی، توانمندسازی و پرورش استعدادها، زمینهسازی برای اثرگذاری نخبگان، ارتقا نظام مدیریتی و سیاستگذاری و توسعه زیرساختهای فرهنگی پژوهشی برای فعالیت نخبگان برنامههای خود را دنبال میکند.
وی با اشاره به برنامههای هفته پژوهش در استان اظهار کرد: بنیاد نخبگان در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان شرکت میکند و نتایج فعالیتهای نخبگان در قالب هستههای مسئله محور ارائه خواهد شد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی تصریح کرد: حضور در این نمایشگاه سبب میشود جامعه دانشگاهی و افراد مختلف از فعالیتهای نخبگان مطلع شوند چراکه جامعه نخبگانی با امید و انگیزه برای حل مسائل استان در حوزههای کشاورزی، معدنی و صنعتی اقدام و راهکارهایی ارائه داده است.
وی افزود: از طرفی وقتی جامعه نخبگانی ببینند دستاوردهای آنها ارائه میشود امید و انگیزه بیشتری برای فعالیت داشته و این مسیر را با قوت بیشتری ادامه خواهند داد.
ایزدخواه با اشاره به تشکیل ۱۲ هسته مسئله محور و استاد محور در استان عنوان کرد: این هستهها توسط اساتید دانشگاه راهبری میشوند و تعداد ۸۰ دانشجو در این هستهها مشغول تحقیق و حل مسائل واقعی جامعه و صنعت هستند.
وی یادآور شد: هستههای مسئله محور پژوهشی و فناورانه تحت عنوان هستههای شهید احمدی روشن در بنیاد نخبگان استان تشکیل شده است که مسائل اصلی و اولویتدار استان در این هستهها احصا و با راهبری اساتید دانشگاه و دانشجویان مستعد مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی گفت: در این هستهها برای مسائل مورد نیاز استان راهکارهایی ارائه میشود، این راهکارها بدون شک چون توسط جامعه نخبگانی و اساتید راهبر هدایت شده راهکارهای موثری خواهد بود.
وی با اشاره به تشکیل هستههای شهید دکتر بهشتی در بنیاد نخبگان استان گفت: در این هستهها اساتید دانشگاه حضور دارند که در حوزه سیاستگذاری، حکمرانی و خط مشیگذاری ورود پیدا میکنند.
ایزدخواه افزود: اگر آییننامهها یا قوانینی در کشور نیاز به اصلاح دارد این هستهها با یک پشتوانه پژوهشی توصیههای حاکمیتی دارند.
وی با بیان اینکه تشکیل هیئتهای اندیشه ورز نخبگانی با قوت در بنیاد نخبگان استان دنبال میشود اظهار کرد: فعالیت سه هیات اندیشه ورز از جمله زیست بوم نوآوری و فناوری، تحول در حکمرانی آب، اقلیم و محیط زیست استان و توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استان از سال گذشته آغاز شده است.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی ادامه داد: جمعی از اساتید دانشگاهها، کارشناسان دستگاههای اجرایی و مجموعهای از خبرگان در این هیاتها جمع شده و مسائل استان را مورد بررسی قرار میدهند.
وی تصریح کرد: به منظور آشنایی جامعه نخبگانی، دانشجویان و دانش آموزان مستعد با فضاهای کسب و کار با ظرفیتهای صنعتی، معدنی و کشاورزی استان، بازدیدهای علمی فرهنگی را در بنیاد نخبگان استان دنبال کردیم.
ایزدخواه اضافه کرد: دانش آموزان متوسطه اول در مناطق کم برخوردار و مدارس شبانهروزی ۱۶ مورد بازدید در قالب طرح “ایرانگشت ” از شرکتهای فعال داشتند تا با فضای کسب و کار و اشتغال آشنا شوند.
وی افزود: همچنین دانشجویان نیز بازدیدهایی با عنوان ” طرح استاد محور” از فضاهای مختلف علمی استان داشتند، یکی از نکات مهم اینکه دانشجویان مستعد و اساتید نخبه در کنار بُعد علمی به بُعد فرهنگی هم توجه داشته باشند که در این زمینه تورهای فرهنگی در برنامه قرار دارد.
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی بیان کرد: در این تورها، جامعه مستعدین با ظرفیتهای گردشگری و فرهنگی استان آشنا میشوند که در این خصوص از بافت قدیمی بیرجند، مدرسه شوکتیه و مجموعه عمارت باغ اکبریه بازدید شد.
وی با اشاره به حمایتهای بنیاد ملی نخبگان از اختراعات عنوان کرد: همچنین در زمینه تقویت شرکتهای دانش بنیان برنامههایی تدارک دیده شده است که علاقمندان میتوانند با مراجعه به سایت بنیاد ملی نخبگان شیوهنامههای مربوطه را مطالعه کنند.
ایزدخواه حمایت از استادیاران جوان را از دیگر برنامههای بنیاد ملی نخبگان دانست و یادآور شد: اساتید دانشگاهی که بتوانند فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی خود را در سطح قابل قبولی انجام دهند از جایزه شهید کاظمی آشتیانی تا ۲ میلیارد ریال مورد حمایت قرار میگیرند.
وی افزود: نخبگان میتوانند این مبلغ را برای فراهم کردن لوازم پژوهشی، حضور در کنفرانس ملی و بین المللی هزینه کنند و به این جهت بُعد پژوهشی نخبگان از سمت بنیاد ملی نخبگان مورد حمایت قرار میگیرد.
اجرای طرح نشاندار کردن مالیات در خراسان جنوبی
امسال برای اولین بار طرح نشاندار کردن مالیات در خراسان جنوبی اجرا شد که گام خوبی در دریافت مالیات برای هزینه کرد در طرحهای اجرایی و شفافیت آن است.اشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی – کریمدادی مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: امسال اولین سالی است که نشاندار کردن مالیات را داریم و ۲۶ طرح هزینه کرد در استان شناسایی شد، این طرحها به سازمان امور مالیاتی اظهار و بارگذاری شد که برای ۱۱ طرح به صورت ۱۰۰ درصد تامین اعتبار شد؛ برآورد اولیه برای بهرهبرداری از ۲۶ طرح ۱۹۲ میلیارد تومان بود که ۱۰۴ میلیارد تومان از این مبلغ یعنی ۵۴ درصد توسط مودیان مالیاتی که مشمول تبصره ماده ۱۰۰ بودند انجام شد.
او افزود: این مبالغ برای یک طرح احداث آزمایشگاه تخصصی، ۴ طرح در آموزش و پرورش و علم و فناوری، ۲ طرح در حمل و نقل احداث راه، ۶ طرح توسعه خدمات زیرساختی شهری، عشایری و روستایی، ۲ طرح گردشگری، ۷ طرح منابع آب، آبرسانی کشاورزی و آب و فاضلاب، ۴ طرح صنعت برق و در مجموع ۲۶ طرح است.
کریمدادی بیان کرد: در بحث هزینه کرد درآمدهای مالیاتی نیز نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصد است که یک درصد آن در بخش سلامت، یک درصد برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری کشوری و صندوق فولاد، ۴ درصد به حساب عوارض و ۴ درصد به حساب خزانه تحت عنوان مالیات واریز میشود؛ از این رو ۱۴۶ میلیارد تومان به حساب بهداشت و درمان استان از ابتدای سال واریز شده است؛ همچنین ۱۸۰ میلیارد تومان به شهرداریها، ۹۷ میلیارد تومان به حساب دهیاریها، ۳۲ میلیارد تومان به حساب حوزه عشایری و ۹ و نیم میلیارد تومان برای روستاهای فاقد دهیاری واریز شده است که در مجموع از ابتدای سال ۳۱۸ میلیارد تومان توزیع عوارض داشتیم که این مبلغ با احتساب مبالغی که برای ورزش، توسعه مدارس، ورزش مدارس شهری، روستایی و عشایری واریز شد به ۳۸۰ میلیارد تومان میرسد.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی ادامه داد: با توجه به اینکه کارهای خوبی در سطح استان چه در بخش عمرانی و چه در بخش زیرساختی انجام میشود از شهرداریها و دهیاریها میخواهیم که برای مردم تبیین کنند این مبالغ هزینه کرد از طریق مالیات پرداختیشان تامین میشود تا مردم بیشتر در جریان محل هزینه کرد مالیاتها باشند.
او عنوان کرد: در بحث مهلت تمدید اظهارنامههای مالیاتی نیز در اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان با توجه به اینکه سال اول اجرای قانون بود و برای اولین بار نامه پیش فرض آمد، اطلاعات برای مودیان مالیاتی مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده برای سه دوره زمستان ۱۴۰۲، بهار ۱۴۰۳ و تابستان ۱۴۰۳ بر اساس اطلاعات و دادههایی که داشتند به صورت پیش فرض روی سایت قرار داده شد و افراد میتوانستند برای اصلاح، ویرایش و تکمیل اطلاعات و در نهایت استرداد و ارسال به سازمان امور مالیاتی اقدام کنند، با توجه به اینکه سال اول بود مهلتی برای مودیان در نظر گرفته شد بدین منظور که برای زمستان سال ۱۴۰۲ تا تاریخ ۱۴ آذر فرصت مراجعه به سایت داشتند و چنانچه تا ۲۶ آذر مالیاتشان را پرداخت کنند از ۱۰۰ درصد بخشودگی جرائم بهرهمند میشدند، همچنین برای بهار امسال این مورد در حال انجام است و تا ۲۴ آذر مهلت دارند و اگر تا ۲۶ آذر مالیاتشان را پرداخت کنند نیز از ۱۰۰ درصد بخشودگی جرایم بهرهمند میشوند و این مهلتها قابل تمدید نیست.
کریمدادی تصریح کرد: در مورد قراردادهای اجاره نیز تمام اطلاعات اجارههای املاک در سامانه معاملات املاک و الکترونیک ثبت اسناد تا ظرف یک ماه از تاریخ صدور قرارداد میبایست ثبت شود، واحدهای مسکونی تا ۲۰۰ متر از مالیات معافند، برای قراردادهای دو ساله اجاره ۷۰ درصد تخفیف مالیاتی و برای قراردادهای سه سال به بالا ۱۰۰ درصد تخفیف مالیاتی در نظر گرفته شده است، همچنین اگر کسی منزلش را به خانواده بالای سه فرزند یا دهکهای پایین درآمدی اجاره دهد از ۱۰۰ درصد تخفیف مالیاتی بهرهمند میشود.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی اظهار کرد: در مورد فرار مالیاتی نیز واحد مبارزه داریم و سیاست ما این است که مودیانی که پنهان کاری میکنند را در کمترین زمان شناسایی کنیم؛ در شش ماه ابتدایی امسال ۱۱۳ مورد گزارش از طریق تلفن گویا ۱۵۲۶ و ۳۰۵ مورد گزارش از طریق سامانه جامع سوت زنی داشتیم که با بررسی این گزارشها توانستیم ۲۵ میلیارد تومان وصول مالیات و ۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مطالبه جریمه داشته باشیم.
او گفت: در حوزه شرکتهای سوری نیز در کشور به یک فاکتور سوری برخورد کردیم که در ادامه آن یک مجموعه هزار موردی بررسی شد و از ۸۲۹ موردِ بررسی شده ۷۳۰ مورد شرکت سوری بودند؛ در استان نیز از ابتدای سال تاکنون ۵۳ میلیارد تومان مطالبه مالیات از شرکتهای سوری انجام گرفت و ۱۳ میلیارد تومان جرائم مالیاتی شدند.
کریم دادی افزود: امسال ۹۱ درصد کسبه استان تبصره ماده ۱۰۰ را پر کرده بودند و مالیات ۷۲ درصد مودیان مالیاتی صفر بود.
وقتی تلاش و پشتکار برای رسیدن به هدف ثمر میدهد
یکی از جوانان بیرجندی توانسته است در ۳ سال متوالی در کنکور سراسری رتبه برتر را کسب کند.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا رضایی – آقای روح الله الماس وش ۲۱ سال دارد؛ او با تلاش و پشتکار بسیار توانسته است در ۳ سال متوالی رتبه برتر کنکور را کسب کند.
او میگوید: در سال ۱۴۰۱ در کنکور رشته هنر و علوم تجربی شرکت کردم و در کنکور هنر رتبه ۳۳۲ را کسب کردم و در سال ۱۴۰۲ نیز رتبه ۱۴۳ را کسب کردم.
آقای الماس وش ادامه میدهد: امسال با تلاش بیشتر توانستم رتبه یک دانشگاه فرهنگیان را کسب کنم و در دانشگاه شهید بهشتی مشهد قبول شوم.
به اعتقاد این جوان پر تلاش برای رسیدن به هدف هیچوقت دیر نیست فقط نباید فرصتها را از دست داد.
پدر نیز خوشحال است که فرزندش به هدف خود رسیده است و میگوید: او از کودکی آرزو داشت یا معلم شود و یا دکتر؛ امیدوارم پسرم برای ایران فرد مفیدی باشد.
آقای الماس وش در کنار ۱۵ ساعت درس خواندن در روز، کار هم میکند.
او میگوید: بعد از اتمام درس به کارواش میآمدم تا بتوانم به پدرم از نظر مالی کمک کنم.
کم نیستند افرادی مثل روح الله الماس وش که با تلاش، پشتکار و انگیزه توانستند به موفقیتهای علمی بالا برسند و برای کشورمان افتخارآفرین باشند.
ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی ۴۳ شرکت دانش بنیان در بیرجند
سرپرست پارک علم و فناوری خراسان جنوبی گفت: ۴۳ غرفه نمایشگاه پژوهشی و فناوری آخرین دستاوردهای پژوهشی حوزههای مختلف استان از جمله هوش مصنوعی، کشاورزی، صنعت، معدن و… را به نمایش درآمده است.
سیدعلیرضا ذوالفقاری در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی که در دانشگاه بیرجند برگزار شد، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار کرد: این نمایشگاه ۱۷ آذر با حضور استاندار خراسان جنوبی و معاون پژوهشی وزارت علوم افتتاح شد و تا ۲۰ آذر ادامه دارد.
وی گفت: در این نمایشگاه ۴۳ شرکت و دستگاه اجرایی تحقیقات پژوهشی و دستاوردهای فناورانه خود را ارائه میدهند. شرکتهای دانش بنیانی که زیرمجموعه پارک و علم و فناوری هستند.
سرپرست پارک علم و فناوری خراسان جنوبی گفت: ارائه محصول کاربردی، تجاریسازی شده و آماده حضور در بازار، ویژگی شرکتهای پارک علم و فناوری است.
وی افزود: در ۴۳ غرفه این نمایشگاه آخرین دستاوردهای پژوهشی حوزههای مختلف استان از جمله هوش مصنوعی، کشاورزی، صنعت، معدن و … به نمایش درآمده است.
ذوالفقاری بیان کرد: پارک علم و فناوری در اجرا و پیادهسازی پژوهشها نقش اثرگذاری داشته و عمده تفاوت آن با مراکز آموزش عالی، نگاه تجاریسازی آن است.
سرپرست پارک علم و فناوری خراسان جنوبی، با بیان اینکه در پارکهای علم و فناوری پژوهشها به محصول نهایی و کاربردی تبدیل میشود، تصریح کرد: پارکهای علم و فناوری، محصولات را از سطح ۴ آمادگی تکنولوژی به سطح ۶ میرسانند تا آماده ورود به بازار شوند؛ این فرایند ضمن تکمیل چرخه کمک به بخش خصوصی، محصول را آماده فروش میکند.
سرپرست پارک علم و فناوری خراسان جنوبی اعلام کرد:
تبدیل پژوهش ها به محصول نهایی در پارک علم و فناوری
ذوالفقاری گفت: تفاوت عمده پارک علم و فناوری با مراکز آموزش عالی، در نگاه تجاریسازی آن است؛ چراکه در پارکهای علم و فناوری به طور حتم پژوهش به صورت کاربردی به محصول نهایی تبدیل میشود.
سید علیرضا ذوالفقاری، سرپرست پارک علم و فناوری خراسان جنوبی و دبیر نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان گفت: این نمایشگاه پس از افتتاح توسط مسئولان کشوری و استانی به مدت سه روز در محل دانشگاه بیرجند دایر است.
وی افزود: طی هفته پژوهش دستاوردهای پژوهشی شرکتهای فناور، دانشبنیان، شرکتهای پارک علم و فناوری، برگزیده شرکتها و دستگاههای اجرایی در ۴۳ غرفه در معرض دید عموم قرار گرفته است.
ذوالفقاری با بیان اینکه این نمایشگاه از امروز تا پایان ۲۰ آذرماه ادامه خواهد داشت، ادامه داد: در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای پژوهشی در حوزههای مختلف از جمله هوش مصنوعی، کشاورزی، صنعت، معادن و حوزههای مرتبط با محصولات استراتژیک استان به نمایش درآمده است.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه هرساله برگزار میشود و امسال با کیفیت بیشتری درحال برگزاری است، افزود: در حوزه پیادهسازی و اجرای پژوهشها پارک علم و فناوری نقش اثرگذاری دارد.
ذوالفقاری تصریح کرد: تفاوت عمده پارک علم و فناوری با مراکز آموزش عالی، در نگاه تجاریسازی آن است؛ چراکه در پارکهای علم و فناوری حتماً پژوهش به صورت کاربردی به محصول نهایی تبدیل میشود.
وی اظهار کرد: کار اصلی پارکهای علم و فناوری این است که محصولات را از سطح آمادگی تکنولوژی چهار به سطح آمادگی تکنولوژی تقریباً ۶ برسانند و این کار به معنی گام برداشتن در مسیر بازار است.
سرپرست پارک علم و فناوری خراسان جنوبی بیان کرد: این مسیر از یک ایده آغاز میشود، در دانشگاه پرورش مییابد و سپس در پارک علم و فناوری به سطح آمادگی ۶ میرسد و سپس با کم بخش خصوصی محصول تکمیل شده و روانه بازار میشود.
ذوالفقاری یادآور شد: تمام شرکتهایی که در پارک علم و فناوری حضور دارند از همین جنس هستند. محصول کاربردی تجاریسازی شده و آماده حضور در بازار ویژگی اصلی شرکتهایی است که امروز از بدنه پارک علم و فناوری در این نمایشگاه حضور دارند.
استاندار:
ارتباط با دانشگاه اولویت مدیران خراسان جنوبی است
بیرجند- ایرنا- استاندار خراسان جنوبی گفت: اولویت برای مدیران دستگاههای اجرایی باید ارتباط با دانشگاه باشد چرا که بیش از هزار و ۵۰ استاد در مجموعه دانشگاهی استان مشغول خدمت هستند که می توانند بازوی توانمندی برای مدیران باشند.
به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمد رضا هاشمی شامگاه شنبه در دیدار با دانشجویان استان اظهار کرد: فرصتها و پتانسیلهای بالقوه در خراسان جنوبی و پیوند صنعت و دانشگاه میتواند به نتایج خوبی منتهی شود.
وی افزود: اگر موضوع پایان نامههای دانشجویی از مشکلات استان انتخاب شود قطعا حمایت میکنیم تا بتوانیم از پتانسیلهای علمی در شکوفایی ظرفیتهای استان بهره گیریم.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه دانشجویان با فکر و ایده و فعالان اقتصادی با سرمایه میتوانند زمینه رشد و توسعه را فراهم کنند ادامه داد: مقام دانشجو فقط خلاصه به ۱۶ آذر نیست بلکه همه ما مکلف هستیم که جایگاه و منزلت دانشجو را در طول دوران تحصیل و بعد از فارغ التحصیلی به معنای واقعی حفظ کنیم .
وی که ۱۴ سال از عمر کاری خود را در دانشگاه بوده اضافه کرد: ارتباط بسیار خوبی در این دوران با مجموعه دانشجویی داشتیم همچنین در چند شب گذشته ضمن بازدید از خوابگاههای دانشجویی دغدغهها را شنیدیم و تمام تلاش را برای رفع و کاهش این دغدغهها به کار میگیریم.
هاشمی با تاکید بر اینکه این آخرین دیدار با دانشجویان نیست افزود: تنها قشری از جامعه که کمیسیون اختصاصی دارد دانشجویان هستند چون نگاه خاص برای این قشر قائل هستیم.
وی بیان کرد: ۳۸ هزار و ۵۰۰ دانشجو در استان مشغول تحصیل هستند که به عنوان افراد صاحب فکر و اندیشه میتوانند در توسعه استان نقش داشته باشند و از همین جا دست نیاز به سمت همه اساتید فن دراز میکنیم.
استاندار خراسان جنوبی وجود نیروهای توانمند در استان را یادآور شد و گفت: پایهگذاران علم ادبیات و جغرافیا و حتی ستاره شناسی متعلق به این استان است لذا خراسان جنوبی استانی دانشگاهی و به معنای واقعی مهد فرهنگ و دین محسوب میشود که استعدادهای بسیار خوبی در خود جای دارد.
وی به انتخاب ۲ تن از نخبگان استان به عنوان پژوهشگران برتر دنیا اشاره کرد و افزود: از هزار و ۵۰۰ دانشجویی که در دانشگاههای استان مشغول تحصیل هستند ۵۵ درصد بومی بوده لذا نسبت به این خاک و آب تعلق خاطر دارند.
هاشمی ادامه داد: دانشجویان غیر بومی که از دیگر استانها و کشورها در این استان تحصیل می کنند نیز میتوانند در توسعه خراسان جنوبی نقش داشته باشند چون بستر فراهم است.
وی با اعتقاد به اینکه زمینه توسعه، بالندگی و پیشرفت در یک استان بدون مشارکت دانشگاه اتفاق نخواهد افتاد تاکید کرد: باید از پتانسیل دانشجویان و دانشگاهیان استفاده کنیم .
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: بعضی از واحدهای صنعتی با کاهش ظرفیت مواجه بوده و یا رشد اقتصادی ندارند که رو به تعطیلی هستند و علت آن سوء مدیریت است لذا باید از تجربه علمی اهل فن استفاده کنند.
وی وجود ۱۴ نقطه معدنی و چهار معدن طلا در خراسان جنوبی را یادآور شد و گفت: بیش از ۵۴ مواد معدنی کشور در استان خراسان جنوبی است ولی برای پهنه یابی از کارشناسان خارج استان استفاده میکنند همچنین در حوزه کشاورزی بیش از ۸۰۰ نوع مواد گیاه داریم اما خام فروشی میشود.
هاشمی یادآور شد: ۹۸ درصد زرشک دنیا در دست مردم خراسان جنوبی است و زعفران تولید استان در دیگر نقاط فرآوری میشود.
وی معدن، کشاورزی و گردشگری را از زمینههای توسعه در خراسان جنوبی عنوان کرد و افزود: اولویت اول استان به روز رسانی پروازها است و راه آهن هم نیز باید سرعت گیرد.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه دولت و نظام به مسئله راه آهن استان توجه ویژه ای دارد گفت: انتقال آب برای واحدهای صنعتی نیز در حال پیگیری است که امیدواریم به نتیجه برسد.
وی با اشاره به بلاتکلیفی پهنههای معدنی استان تاکید کرد: مواد معدنی باید برداشت و فرآوری شود تا دیگر شاهد خام فروشی در این حوزه نباشیم.
هاشمی عنوان کرد: سعی می کنم که در کمیسیونهای دانشجویی شخصا حضور داشته باشم چون حفظ جایگاه دانشجو اهمیت دارد و باید دغدغههای این قشر را شنید.
وی ادامه داد: سرویس ایاب ذهاب و خدمات دهی به دانشجویان اهمیت داشته و به طور جدی این مسایل را پیگیری میکنیم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اعتبارات دانشگاه ملی است بیان کرد: تلاش خواهیم کرد سهم دانشگاه از این اعتبارات مطالبه گری شود تا بتوان به دغدغهها پاسخ داد.
وی با تاکید بر تبدیل دانشگاهها به مهارت آموزی افزود: دولت نمیتواند برای همه فارغ التحصیلان اشتغال ایجاد کند بلکه باید زمینه کارآفرینی را تسهیل کنیم.
هاشمی با اشاره به جایگاه دانشجو در حل مسائل استان ادامه داد: هر دانشگاه یک نماینده معرفی کند تا بتوان جلسات فصلی را برگزار و مسایل را به طور مرتب پیگیری کنیم.
وی تاکید کرد: تسهیلات تبصره ۱۸ فرصت طلایی برای شرکتهای دانش بنیان است که باید سهم استان از این اعتبارات مشخص و جذب شود.
بیرجند – ایرنا – استاندار خراسان جنوبی به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو، مهمان دانشجویان دانشگاههای این استان شد و در فضایی صمیمی پای درد و دل و دغدغههای آنان نشست.
به گزارش ایرنا جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاههای خراسان جنوبی (دانشگاه دولتی، علوم پزشکی، آزاد اسلامی، دانشگاه صنعتی، پیامنور و ملی مهارت) شب گذشته با حضور سید محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی به میزبانی دانشگاه بیرجند برگزار شد.
دانشگاه بیرجند با بیش از ۴۶ سال سابقه و کارکرد علمی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، بزرگترین و قدیمیترین موسسه آموزش عالی خراسان جنوبی و نگین آموزشی شرق کشور محسوب میشود.
هر چند ساعت ۱۹:۳۰ دقیقه زمان آغاز جلسه پرسش و پاسخ اعلام شده بود اما از ساعاتی قبل دانشجویان دانشگاههای استان از راههای دور و نزدیک خود را به تالار ولایت رسانده بودند، این مراسم با استقبال بی نظیر دانشجویان همراه شده بود اما امان از نبود فضای کافی، راس ساعت مذکور سالن پر از ازدحام جمعیت شده بود و جا برای سوزن انداختن نبود.
کوچک بودن سالنهای جلسات دانشگاه بیرجند یکی از دغدغههای همیشگی مسئولان این دانشگاه دولتی است؛ این معضل به خصوص در برگزاری چنین مراسمی به معنای واقعی کلمه حس میشود، همین عامل باعث شده بود تعداد زیادی از دانشجویان شبی سرد و پاییزی در راهروهای خارج از تالار ولایت شنونده، سخنان نمایندگانشان و استاندار باشند.
بعد از ساماندهی دانشجویان در داخل و خارج از تالار ولایت، جلسه به صورت رسمی ساعت ۱۹:۵۲ با قرائت آیاتی چند از قرآن کریم توسط یکی از دانشجویان و سپس زیارت خاصه امام رضا (ع) آغاز شد.
در ابتدا رئیس دانشگاه بیرجند پشت تریبون رفت و ضمن آغاز سخنانش با ابیاتی شعر، یاد شهیدان عرصه عزت، مجاهدان راه ولایت، شهدای ۱۶ آذر و پنج شهید والامقام دانشگاه بیرجند همچنین روح پاک پیر و مصفای جماران و احیاگر انسان و قران خمینی بزرگ را گرامی و بر خلف شایسته حضرتش رهبر فرزانه انقلاب و کشتیبان کشتی نجات اسلام حضرت امام خامنهای (مدظله) درود فرستاد.
احمد لامعیگیو ضمن تبریک روز دانشجو و خیرمقدم به استاندار و مسئولان حاضر در این مراسم گفت: ۱۶ آذر تنها یک تاریخ بود بلکه به واقع منشور مقاومت و عدالت خواهی و نماد بیداری اسلامی و یادآور دانشجویانی است که در سنگر علم و دانایی جان خویش را در راه مبارزه با استکبار جهانی تقدیم انقلاب کردند.
وی ادامه داد: ۱۶ آذرماه روز عقلانیت و تبلور ایدئولوژی اسلامی است که دانشجویان با بهرهگیری از سرمایه علمی و جهادی جریانهای فکری و فرهنگی سازندهای را در مسیر تعالی ایران و دفاع از ارزشهای دینی هدایت کردند و نام دانشجو را به عنوان سرآمد مبارزه در خط مقدم عزت ماندگار کردند.
وی ادامه داد: این عزم و اراده ملی که برگرفته از تفکر بسیجی است را در دانشگاه تا به امروز پویا نگه داشتند و در این مقطع کنونی که ملتهای مظلوم جهان از جمله ملت مقاوم غزه و لبنان با بی رحمانهترین حملات رژیم صهیونیستی مواجهاند و سعی در ایجاد خاورمیانه جدیدی دارند نقش دانشجو و دانشگاه به عنوان موتور پیشران جامعه، آگاهی بخشی، روشنگری و تولید گفتمان سازنده بیش از هر زمان دیگر برجسته و افتخارآفرین است.
رئیس دانشگاه بیرجند تصریح کرد: دانشگاههای خراسان جنوبی با حضور دانشجویان انقلابی، ولایت مدار و ساعی در کسب علم و دانایی همگام و آگاه با جریانهای روز و اطاعت از فرامین رهبر انقلاب و تکیه بر اندیشههای عمیق علمی و ارزشهای معرفتی به دور از هرگونه سیاست زدگی به عنوان منادیان دفاع از حریم ولایت و پاسداشت حرمت خون شهیدان میداندار اصلی مبارزه با استبداد جهانی و توطئههای خزنده داخلی و خارجی هستند و نخواهند گذاشت دشمن با جنگ نرم هویت و شخصیت والای دانشجو را بازیچه امیال خویش ساخت و حریم دانشگاه را مورد تعرض ناآگاهانه خود قرار دهند.
وی تاکید کرد: دانشجویان ما پیوسته به اهتمام ارزشهای اسلامی و حفظ آرمانهای اصیل انقلابی، دعوت به وفاق، همدلی و صمیمیت، پرهیز از اقدامات تفرقه افکنانه، ایجاد انگیزه و امید به آینده، حرکت به سوی رشد و تعالی علمی را وجهه همت خویش ساختند و بر این اصل پیوسته تاکید دارند.
وی افزود: از همه دانشجویان که مایه افتخار دانشگاههای خراسان جنوبی بوده و با مجاهدتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی زمینه پیشرفت دانشگاه و استان را رقم میزنند قدردانی میکنم.
سپس بدون وقفه تریبون در اختیار نمایندگان دانشجویان دانشگاههای استان قرار گرفت و به هر دانشجو پنج دقیقه زمان داده شد؛ مرضیه نوخواه، دانشجوی دانشگاه دولتی بیرجند و مسئول واحد خواهران بسیج دانشجویی این دانشگاه، به عنوان اولین سخنران، به طرح سؤالات و دغدغههای خود پرداخت.
وی سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: به عنوان یک دانشجوی مطالبهگر اینجا حاضر شدم تا هم رسالت دانشجویی خود را به جای آورده و هم رفع تکلیف کنم، توقع داریم همین طور که الان در جمع دانشجویان جوان و انقلابی شرکت کردید در طول سالهای مسئولیت و خدمت خود این ارتباط را قطع نکنید و ما شاهد حضور مستمر شما در بین خودمان باشیم.
وی ادامه داد: خودتان خوب میدانید که در استان جوانان انقلابی، متخصص و توانمند بومی کم نداریم و چه بهتر که شما به عنوان یک مسئول با شناسایی این جوانان و استفاده از تفکر و تخصص آنان افق بهتری را برای استان خراسان جنوبی رقم بزنید و البته مستلزم این باشید که مسئولان دیگر نیز با حضور در دانشگاه و پاسخ گو بودن به مطالبات دانشجویی از این ظرفیت غنی غافل نشوند.
قصه ریلگذاری قطار خراسان جنوبی
مسئول واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند تصریح کرد: نکته حائز اهمیت اینکه ما توانایی ایجاد حلقههای مطالعاتی و پژوهشی مسئله محور برای حل مشکلات استان را داریم که تحت عنوان طرح پژوهشی شمسا تدوین شده است.
وی افزود: طی نشستی که شب گذشته در سراهای دانشجویی دانشگاه بیرجند با دانشجویان غیربومی دانشگاه داشتهاید به خوبی متوجه شدید که دانشجوی غیربومی داشته، داریم و خواهیم داشت و چه خوب است که بیان کنیم قصه بیست سالهای که سنش از سن دانشجویان نو ورود دانشگاه ما نیز بیشتر شده است، قصه ریل گذاری قطار خراسان جنوبی.
نوخواه اضافه کرد: با توجه به دو دهه انتظار ما برای روند ریلگذاری که از سال ۱۳۸۳ برای نخستین بار توسط معاون عمرانی استاندار وقت مطرح شد تا همین سال گذشته که یک گره گشایی اعتباری از این پروژه ریلی در دولت شهید جمهور شد امسال و در این زمان یعنی آذر ماه ۱۴۰۳ منتظر این هستیم که بدانیم نقشه شما برای پیگیری این مهم عینی چه خواهد بود.
وی عنوان کرد: آیا دانشجویی که از غرب کشور برای تحصیل به خراسان جنوبی میآید به دلیل نبود قطار بین شهری باید از دیدار با خانوادهاش محروم شود صد البته که در کنار این روند ریلگذاری، داغ بزرگ تری به نام پروازهای فرودگاه شهید کاوه بیرجند نیز بر دل داریم.
هشتمان گره نُهمان است
وی یادآور شد: جناب استاندار بدانید ما به خاطر نبود امکانات حمل و نقل و رفاهی به جای جذب دانشجو دفع دانشجو داشتهایم و این یک ضعف بزرگ است، البته از نداشتهها و نبودهها هر چقدر بگوییم کم گفتهایم چون ما به عنوان دانشجو در حداقل وسیله نقلیه دانشجویی نیز به روایتی هشتمان گره نهمان مانده است.
نماینده دانشجویان دانشگاه بیرجند بیان کرد: دانشجویان فرهنگی و مسئول در این دانشگاه سالها برای نبود یک سالن آمفی تئاتر در خور ۱۴ هزار دانشجو مطالبه کردند اما هیچ به هیچ، خودتان شاهد هستید سالنی که در آن حضور دارید ظرفیت ۲۵۰ نفر را دارد، نبود سالن تا جایی رسید که گلایه به وزیر علوم بردهایم و هفته گذشته کلنگ احداث سالن هزار نفری دانشگاه زده شد منتها بحث بودجههای عمرانی است.
وی افزود: به عنوان دانشجوی مطالبه گر توقع داریم که استان به فکر این نگین آموزش عالی باشد و مساعدتهای لازم برای تامین بودجه برای تسهیل روند ساخت این سالن به طور ویژه مورد پیگیری قرار گیرد و امشب یک قول و آن هم همراهی، همکاری و مساعدت از شما میخواهیم.
دانشجویان نیازمند حمایتهای مالی
نماینده دانشجویان دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی هم گفت: یکی از مطالبات اصلی دانشجویان این دانشگاه سرویس حمل و نقل است چراکه این دانشگاه در خارج از شهر بوده و تعداد دانشجو زیاد اما سرویس کم است.
فاطمه محمدی افزود: در این دانشگاه اساتید و افراد بسیار تحصیلکرده و دارای تحصیلات تکمیلی داریم اما برای انتخاب مسئولان عموما از افراد دارای مدرک دانشگاه بیرجند انتخاب میشود.
وی خواستار حمایتهای مالی و کمک معیشتی به دانشجویان شد و بیان کرد: به دلیل امور کارورزی و شهریه دانشگاه، هزینهکرد دانشجویان زیاد است و بعضا نیاز به تسهیلات دارند.
نماینده دانشجویان دانشگاه پیام نور اظهار کرد: یک سری از دانشجویان آقا برای امریه سربازی معرفی میشوند و انتظار دارند از همین دانشگاه به عنوان امریه در مسئولیتهای فرهنگی، ورزشی، عمرانی، فرهنگی و سایر معرفی شوند.
وی تصریح کرد: مسیر دانشگاه خارج از حوزه شهری بوده و بلوار دانشگاه در شان دانشجو و اساتید نیست، در اطراف دانشگاه به جز خار، خاشاک و مصالح ساختمانی چیز دیگری نمیبینیم که انتظار داریم نسبت به فضاسازی محیط اقدام شود.
جای خالی زیست بوم فرهنگی در خراسان جنوبی
نماینده انجمنهای علمی هم خواستار تکمیل دانشکده هنر شد گفت: بازسازی دانشکده علوم مهندسی و علوم رفتاری نیز از دیگر انتظارات است چراکه وضعیت بسیار نامناسبی دارد.
امیرحسین عرب جعفری افزود: آزمایشگاههای مهندسی پزشکی و الکترونیک به دلیل تجهیزات و امکانات قدیمی و فرسوده نیاز به تجهیزات جدید دارد.
وی بیان کرد: راهاندازی و احداث ساختمانی تحت عنوان زیست بوم فرهنگی و مرکز آفرینشهای هنری در استان فرهنگی و فرهنگ دوست خراسان جنوبی ضروری است.
تاسیس مرکز ورزش پهلوانی و زورخانهای در دانشگاه برای ترویچ فرهنگ پهلوانی، حمایت از همایشهای ملی و فرهنگی، نماینده انجمنهای علمی، تامین سرویس حمل و نقل برای دانشجویان، افزایش بودجه ورزشی و تامین سرویس برای اردوهای برون شهری، از دیگر مواردی بود که توسط نماینده انجمنهای علمی مطرح شد.
چالش خوابگاه در پنج دانشگاه
نماینده دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هم گفت: این دانشگاه مورد کم لطفی و بی مهری زیادی قرار گرفته است.
فاطمه سادات ابراهیمی با اشاره به اینکه در مرکز استان بیش از هزار و ۸۰۰ دانشجو مشغول به تحصیل هستند افزود: این دانشجویان در پنج نقطه پردیس شهید باهنر، پردیس امام سجاد، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و یک خوابگاه مستقر هستند و از کمبود خوابگاه رنج میبریم.
وی تاکید کرد: سالانه دانشگاه فرهنگیان هزینههای زیادی برای اجاره این نقاط از جمله حمل و نقل، برنامههای فرهنگی و سایر پرداخت میکند.
دبیر انجمن علمی دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی گفت: در سفر استانی رئیس جمهور شهید به استان حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به دانشگاه اختصاص یافت اما این بودجه نیاز به احیا دارد چون هیچی تخصیص نیافت.
ساختمان اسکلتی دانشگاه ملی مهارت چشم انتظار اعتبار
نماینده دانشجویان دانشگاه ملی مهارت خراسان جنوبی هم از این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه کارآفرین، مهارت محور و ماموریتگرا یاد کرد و گفت: دانشجویان با کسب مهارت نیاز به استخدام نداشته و میتوانند کارآفرین باشند، تولیدکنندگانی که مصداق بارز شعار هر سال نظام جمهوری اسلامی هستند.
حانیه خسروی افزود: دانشگاه ملی مهارت خراسان جنوبی با داشتن ۶ آموزش دختران و پسران بیرجند، فردوس، قاین، طبس و نهبندان با چهار هزار و ۵۰۰ دانشجو و ۵۵۰ مدرس و ۲۲ عضو هیئت علمی خالق خدمات ارزشمندی در استان است.
وی بیان کرد: این دانشگاه در مقایسه با سایر دانشگاهها از سرانه دانشجویی بسیار کمی یعنی در حد یک سوم برخوردار است در صورتی که دروس مهارتی، کارگاهی و تجهیزاتی نیاز به جذب اعتبار بیشتری دارد.
عضو بسیج دانشجویی دانشگاه ملی مهارت، کمبود کارگاههای آموزشی آن هم با تجهیزات مستهلک و نبود سرویس ایاب و ذهاب را عمده مشکل دانشجویان دانست و گفت: همچنین کمبود خوابگاه به ویژه در آموزشکدههای پسران از دیگر مشکلات است.
وی خواستار تکمیل ساختمان اسکلت آهن این دانشگاه با کاربری کارگاهی و نمازخانه آموزشکده دختران شد و تاکید کرد: دانشجویان محلی به نام نمازخانه و فضایی برای استراحت ندارند.
خسروی آسفالت محوطه و حصارکشی خوابگاهها، ایجاد اماکن تفریحی و ورزشی، احداث کتابخانه، درمانگاه و استخر سرپوشیده را از دیگر مطالبات دانست و گفت: در این دانشگاه چیزی به نام تنوع غذایی برای دانشجویان وجود ندارد.
مشکلات زیرساختی مانع افزایش ورودی
نماینده دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند هم گفت: روز دانشجو روز مسئولان هم هست و باید به دانشجویان خدمترسانی درست انجام دهند، یکبار برای همیشه مشکلات دانشجویان را رفع کنید تا هر سال تکرار نکنیم و به سراغ رفع مشکلات استان برویم.
حمیدرضا مهرآبادی با بیان اینکه این دانشگاه امسال هشت رشته جدید و ۲۵ درصد افزایش ورودی داشته است افزود: اگر مشکلات زیرساختی حل و فصل نشود افزایش ورودی یا رشته هیچ تاثیری نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: روز دانشجو سال گذشته استاندار وقت خراسان جنوبی پای درد و دلهای دانشجویان این دانشگاه نشست و در خصوص رفع برخی مشکلات قول مساعد داد اما هیچ اقدامی تاکنون صورت نگرفته و این در بین دانشجویان ناامیدی و یاس ایجاد میکند.
نایب رئیس انجمن علمی مهندسی کامپیوتر عنوان کرد: تنها انجمنهای دانشگاه خارج از کانونها و تشکلها در طول سال ۶۰۰ عنوان برنامه اجرا میکنند.
وی با اشاره به اتوبوس فرسوده دانشگاه یادآور شد: اگر این مشکل حل نشود به زودی تبدیل به چالشی جدی شده و باید دانشجویان اتوبوس را برای روشن شدن هل بدهند!
کاهش شدید سرانه دانشجو
نماینده دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم گفت: نظام سلامت و مسائل آن شخصی، گروهی یا جناحی نیست بلکه پیش شرط توسعه پایدار و مظهر عدالت اجتماعی است.
امیرحسین زارعی افزود: یکی از مهمترین نکات و نقاط قوت نظام سلامت دانشجویان علوم پزشکی هستند چون خط اول رویارویی با مردم در این استان هستند لذا اگر امید و انگیزه داشته باشند و به درستی رفتار شود نتیجه را در ارتقای سطح سلامت استان خواهیم دید.
وی بیان کرد: اگر رفتار با دانشجویان خارج از چارچوب و شان و منزلت دانشگاه باشد نمیتوان انتظار داشت سلامت استان رو به بهبودی و ارتقا پیش برود.
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان عنوان کرد: با توجه به ساختار جدید وزارت بهداشت، سنوات گذشته سرانه دانشجو شدیدا کاهش پیدا کرد، همچنین برخورد مدیران و مسئولان در مقابل مطالبات به حق دانشجویان درست نیست.
شکوفایی فکرها نیازمند فضای امن
نماینده دانشجویان دانشگاه آزاد هم گفت: به برکت نظام جمهوری اسلامی بطور متوسط سالانه یک انتخابات در کشور برگزار میشود اما انتخابات هدف نیست وسیله هست، وسیلهای برای تحقق خواسته مردم.
امیرحسین مدنی افزود: پیش نیاز عمل به وعدههای رئیس جمهور انتصابات مدیرانی مومن و معتقد به آرمانها و وعدهها است، لذا از استاندار درخواست داریم در انتخاب مدیران به خصوص مدیران فرهنگی، شاخصههای مهم را مدنظر قرار دهند.
وی ادامه داد: یکی از تاکیدات معظمله اعتقاد به جذب حداکثری و دفع حداقلی است سوال اینجاست که آیا تمام مسئولان به این مهم باور دارند یا معتقدند یا با منی یا دشمنی!
دانشجوی رشته الهیات، اعتقاد به ایجاد فضای امن نه امنیتی از دیگر شاخصهها دانست و گفت: فضاهای فرهنگی و هنری از جمله فضای دانشگاه باید فضای امن و آزادی باشد تا فکرها شکوفا و گفت وگو و تبادل نظر صورت گیرد مگر در یک فضای بسته میشود گفت وگو کرد؟
وی با اشاره به شاخصه نگاه درست به مسائل فرهنگی، اضافه کرد: برای حل مشکلات فرهنگی باید سراغ راه حل فرهنگی رفت، با بگیر و ببند نمیشود ارزشهای اسلامی را ترویج داد.
در بخش نهایی نیز استاندار خراسان جنوبی پشت تریبون رفت تا پاسخگوی دغدغهها، مطالبات و خواستههای دانشجویان باشد.
سید محمدرضا هاشمی تاکید کرد: سعی میکنم در کمیسیونهای دانشجویی شخصا حضور داشته باشم چون حفظ جایگاه دانشجو اهمیت زیادی داشته و باید دغدغههای این قشر را شنید.
وی همچنین نسبت به پیگیری تامین سرویس ایاب ذهاب و خدمات دهی به دانشجویان، افزایش سهم دانشگاه از اعتبارات دولتی، تامین تسهیلات تبصره ۱۸ برای شرکتهای دانش بنیان و فناوران و باز گذاشتن دست دانشجویان و ورود آنها برای حل مسائل استان قول مساعد داد و گفت: هر دانشگاه یک نماینده معرفی کند تا بتوان جلسات فصلی را برگزار و مسایل را به طور مرتب پیگیری کنیم.